GINEKOLOGIJA

 

Pojačan sekret, svrab, neprijatan miris

Povećan sekret neprijatnog mirisa, svrab/peckanje/
 
Povećan sekret pre i posle menstruacije, kao i za vreme ovulacije normalna je pojava (nije potrebno lečenje).

-          Sekret koji je stalno prisutan, ili svrbi /pecka / ima neprijatan miris, razlog je da se javite ginekologu.
 
-          Posle razgovora sa Vama (upoznavanje sa Vašim tegobama) i ginekološkog pregleda, doktor će najčešće ordinirati neku od vaginaleta širokog spektra dejstva prilagođenu karakteristikama sekreta (7 dana).
 
-          Ukoliko se na kontrolnom pregledu, nekoliko dana od završetka terapije, utvrdi da vaginalete nisu dale rezultat, ginekolog će Vam predložiti da uzme različite briseve vagine i grlića materice, čime pokušava da odredi uzročnika infekcije.
 
Napomena: ukoliko se pitate zbog čega se odmah ne uzimaju brisevi, razlozi su sledeći:
 
-          Primena vaginaleta bez uzimanja briseva je najčešće efikasan postupak (najveći broj vaginaleta sadrži antibiotike koji pokrivaju širok spektar uzročnika pojačanog sekreta)
 
-          vagina nije sterilna sredina tj. normalno je nastanjena raznim mikroorganizmima (npr. Ešerihija koli je normalan stanovnik vagine kod skoro 70% žena)
 
-          bris pozitivan na neki mikroorganizam znači samo da je taj mikroorganizam prisutan u vagini, a ne i da je osnovni ili jedini uzročnik infekcije
 
-          brisevi nisu jeftini, a kada se uzimaju, nisu dovoljni samo običan bris vagine i grlića materice na antibiogram, nego i bris vagine na vaginozu i bris grlića na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu
 
-          treba imati na umu da su upale vagine (kolpitisi) najčešće rezultat udružene infekcije nekoliko uzročnika, a bris, ako je pozitivan, obično je pozitivan na jednan mikroorganizam (a ni onda nismo sigurni da je on uzročnik infekcije)
 
-          često se desi da brisevi budu negativni, a da žena ima evidentnu infekciju vagine – brisevi nisu prepoznali infekciju
 

Komentari i pitanja

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI:
Ovaj dokument namenjen je samo licima kojima je upućen i za pozivanje na isti od strane bilo kog lica, neophodna je naknadna pismena potvrda njegovog sadržaja. Shodno tome, Opšta bolnica Analife (PIB: 106965704) i odriče svaku odgovornost i ne prihvata bilo kakvu obavezu (uključujući slučaj nepažnje) za posledice koje može pretrpeti bilo koje lice zbog činjenja ili nečinjenja na bazi takve informacije, pre nego što takva lica prime dodatnu pismenu potvrdu. Ukoliko ste greškom primili ovu elektronsku poruku, uništite i izbrišite istu sa vašeg računara. Svako umnožavanje, širenje, kopiranje, obelodanjivanje, izmena, distribucija i/ili objavljivanje ove elektronske poruke je strogo zabranjeno. Sadržaj ove elektronske poruke ne predstavlja nužno stavove Opšte bolnice Analife.

Vaša Bolnica AnalifeZorana kaze

30-03-2015

Postovsna Analife, molila bih vas strucan odgovor i vase misljenje, Bila sam kod ginekologa pre mesec dana i ustanovljeno je da sam imala Eserihiju koja mi je izazivala sekret i malo neprijatniji miris, prepisala mi je Ciprocinal antibiotik i Ginofilus vaginalete, terapija je odradjena i posle par dana sam dobila i kada mi je prestalo posle par dana opet osecam malo jaci miris sekreta, cuvam se i vodim jako racuna o sebi, ali sam zaista vise u cudu kako je moguce da ga opet imam posle relativno tako jake terapije??? Hvala unapred.

avatar

Poštovana Zorana, jedino što možemo da Vam pismom kažemo je da se konsultujete sa svojim ginekologom.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Maja kaze

02-03-2015

Vec duze vreme imam pojacan sekret neprijatnog mirisa,koji nagriza,tusiram se bas veoma cesto,i koliko god vodila higijenu,opet isto..Samo jednom sam koristila vaginalete za sekret.Skoro sam bila kod doktorke kada sam radila papa loskopiju,i rekla mi je da imam male bele sitne kondilome,i zato mi je propisala macmiror complex, inace imam dve urodjene materice,pa me bas zanima od cega sve to??Procitajte i moj predhodni komentar koji sam vam poslala i protumacite i razjasnite sve ovo.. I molim vas dajte mi neki savet?

avatar

Poštovana, ne dajemo savete niti dijagnoze putem e-maila. Morate posetiti svog ginekologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

NINA kaze

18-02-2015

Postovani, trenutno nikako nisam u mogucnosti da posetim ginekologa, pa me interesuje da li smem da na osnovu simptoma koje imam- neprijatan miris sekreta "na ribu", peckanje, svrab, suvoca, smem sama da pocnem sa koriscenjem vaginaleta Orvagl i tableta Orvagil? i da li i i partner mora da koristi istovremeno tablete? p.s. imala sam jednom slicne probleme i moj ginekolog mi je prepisao tu vrstu terapije unapred zahvalna

avatar

Poštovana Nina, ne preporučujemo uzimanje terapije bez pregleda.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Msja kaze

10-02-2015

Porodila sam se 1 decrmbra i nisam isla na kontrolu na carski rez su me porodili. Imam zuti sectet koji svrbi strah me da nisu unutrasnji kondiloni jer sam se lijecila laserom godinama mi se to povracalo na pad imuniteta. Sta da radim?

avatar

Poštovana, morate posetiti ginekologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Katarina kaze

23-12-2014

Zanima me da li Papa test moze da ukaze na kondilome i obican ginekoloski pregled?

avatar

Poštovana,
Papa test je test kojem se analiziraju ćelijske promene na grliću materice .Ginekološkim pregledom se utvrđuje da li imate kondilome ili ne.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

marija kaze

17-12-2014

Zdravo,imam jedan problem i nadam se da mi mozete pomoci. Imam infekciju mokrace,ali mi menstruacija kasni. Posumnjala sam na trudnocu,ali nemam nikakvih simptoma... spavala sam sa deckom prvi put 11.11.2014. Da li je moguce da sam trudna? Hvala.

avatar

Poštovana,
morate uraditi hormon trudnoće, BHCG ili uraditi ultrazvuk kod Vašeg ginekologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marija kaze

02-11-2014

Poštovani, imala sam ranicu na grliću materice, od koje sam imala konstantno pojačan sekret, koji je bio urednog nalaza. Radila sam hipertermiju, ali posle toga sekret je još jači, a ginekolozi kažu da rane više nema. Imate li neku ideju šta da radim, jer sam već obišla nekoliko ginekologa i niko ne zna da mi reši problem.

avatar

Poštovana Marija,
na pregledu koji se zove kolposkopija videće se da li imate ranicu ili ne. Pojačan sekret može imati više uzroka, ne samo od ranice.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Svetlana kaze

04-10-2014

Bila sam na depilaciju intimnog dela 30 septembra, prekjuce je pocelo da me svrbi dole 2 oktobra,da li mozete da mi date savet sta da radimali samo me srbi spolja

avatar

Poštovana,

morate se obratiti dermatologu, da pregledom utvrdi da li je došlo do infekcije tog predela.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Marija kaze

30-08-2014

Imam ocajan svrab kod donjeg dela vagine nisam skoro imala sex sumnjam na infekciju mozete li mi reci sta mislite

avatar

Poštovana,

posetite svog ginekologa, kako bi Vas pregledao, uzeo briseve i dao terapiju.

tina kaze

31-07-2014

meni mirise puno dole,toliko da mi je muz primjetio. sta da radim???

avatar

Poštovana,

Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife

sonsajnnn kaze

28-07-2014

da li mozete da odgovorite na neko pitanje a da to ne bude da se javimo svom ginekologu?

avatar

Poštovana,

Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

bubi kaze

17-07-2014

Pojavio mi se zuckast sekret malo neprijatnog mirisa nemam nikakve tegobe osim ponekadu poslednje vreme posle odnosa imam svrab nekoliko minuta i to je to ispiram se sodom koja je pomesana sa 2 l vode pokusavam ostati u 2 stanju ali moj ginekolog mi je rekao da imam polic. Jajnike sta dalje?

avatar

Poštovana,

sve morate sa Vaši ginekologom. Niko Vam ne sme davati savete putem mejla ili telefonom.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

svetlana kaze

27-05-2014

Pojacan mi je sekret i zute je boje a brisevi su mi ok.Mada neznam da li ima neke veze sa abortusom,jer sam abortirala 1 maja.

avatar

Postovana,
Posetite ginkologa koji je radio abortus.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jelena kaze

12-05-2014

Imam pojacan serket koji je providan, nema miris i ne pece me pri mokrenju. Pa me zanima da li treba da koristim neke vaginalete? hvala vamm

avatar

Postovana,

Trabalo bi da posetite ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tamara kaze

08-05-2014

Svrab, i crvenilo oko vaginalnog otvora. Da li je rizicno uzimati Canesten mast ili vaginalete na svoju ruku?

avatar

Poštovana,

morate posetiti svog ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Maja kaze

10-04-2014

Prije mjesec dana sam posla prvi put kod ginekologa,imam jak svrab iritirajuci i to mi se obicno javljalo pred ciklus,sad je svaki dan Dr.mi je preporucila canesten mast i polyginax vaginalete i dok je trajala terapija i mozda ned.dana nakon toga se smirilo medjutim posle toga isto ako ne i gore,i kasnilo mi je 13 dana a jos uvjek nisam imala odnos da bih sumnjala na polno prenosive bolesti.Ako mozete da me savjetujete koliko je to opasno,koliko moze uticat na plodnost i kako najbrze da to izlijecim?Hvala

avatar

Hvala Majo,

Na ukazanom poverenju. Što mislite da smo čarobnjaci i da možemo davati savet bez ikakvog pregleda. Najbolje je da se posavetujete sa svojim ginekologom oko promene terapije, ili da promenite ginekologa. 

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Danijela kaze

09-04-2014

Zdravo, zanima me da li hlamidija moze da se pokaze na obicnom brisu ako je zena ima,ili mora posebno test na hlamidiu da se radi?unapred hvala na odg

avatar

Poštovana Danijela,

Utvrđivanje da li postoji infekcija polno prenosive bolesti  koja se zove hlamidija, zahteva specifično testiranje na hlamidiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Gordana kaze

31-03-2014

Imam skeret, koji i ne bih nazvala sekretom. Iz mene bukvalno izlazi voda, bez mirisa. Mogu da napunim ulozak, koliko izlazi.

avatar

Poštovana Gordana,

Naša preporuka je da posetite svog ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Neso kaze

11-02-2014

na glavicu i ispod kozice mi se pojavio beli gusti sekret neprijatnog mirisa.od cega moze da potice i da li mogu da prenesem svojoj devojci

avatar

Poštovani,

Posetite urologa koji će Vam pregleda i određenih analiza datiodgovore na Vaša pitanja.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marina kaze

09-02-2014

Imam problem sa pojacanim sekretom to traje 2 mjeseca. Radila sam bris cerviksa i vagina, ali su nalazi bili uredni "zasijane podloge ostale sterilne". Ginekolog mi nije dao objasnjeze zbog cega je to. Molim odgovor. Hvala

avatar

Poštovana Marina,

žao mi je ali mi zaista nikakve savete  ne možemo davati putem mejla. Samo Vaš ginekolog koji Vas pregleda može davati savete i terapiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

maja kaze

05-02-2014

imam jako neprijatan miris sekreta,i svrab u blizini anusa,isla sam kod ginekologa,koristila poliginax vaginalete,i bilo je poboljsanja pa se opet vratio neprijatan miris. rezultate papa testa cekam.

avatar

Poštovana Majo,

Prepostavljam da ćete svoj problem uspešno rešiti sa svojim ginekologom.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Kristina D kaze

30-01-2014

Poštovani,pokušavam da ostanem u drugom stanju već deset meseci. Odradila sam redovan ginekološki pregled, kolposkopiju i papa test (II grupa) i brisove na hladmidiju, mikroplazmu i ureaplazmu. Utvrđeno je da imam ureaplazmu, dobila sam terapiju doksiciklin, uz vaginalete (dovicin i nistatin). Međutim, negde na pola terapije sam dobila alergijsku reakciju na vaginalete. Deset dana nakon terapije sam uradila bris na ureaplazmu i mikroplazmu i bili su negativni, a vaginalni bris je bio treća grupa. Doktorka je smatrala da nema potrebe za još jednim vaginalnim brisom, već samo da dođem na kontrolu za godinu dana. U međuvremenu suprug je uradio briseve na hlamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu, i sva tri nalaza su pozitivna. Dobio je terapiju. Zanima me kako je moguće da sam ja bila pozitivna samo na ureaplazmu i da li je moguće da bris pokaže lažni negativan rezultat? Da li je potrebno da ponovim briseve i da li je potrebno još nešto da odradim od analiza s' obzirom da želim da ostanem u drugom stanju? Hvala Vam unapred na odgovoru.

avatar

Poštovana Kristina, 

Nije nemoguće da nalaz briseva bude lažno negativan.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

antonela kaze

20-01-2014

Postovani..imam 22 god i spolno sam aktivna vec dugo god.ali kod ginekologa jos nisam bila..ono sto me zabrinjava je menstruacija i iscjedak..menstruaciju dobijem svakih 28,29 dana ali nekad sam imala duge i bolne menstruacije a zadnje vrijeme mi traje 4 dana ali od tog dva krvarim a ovo ostalo je samo smeckasti iscjedak..zanima me da li jeto normalno..hvala na odgovoru

avatar

Poštovana Antonela,

Svaka polno aktivna ženapotrebno je da poseti ginekologa, kako bi on posle pregleda mogao da Vam kaže šta je kod Vas.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

lela kaze

18-01-2014

Vec neko vreme mi je pojacan sekret koji je u zutoj boji, i neprijatnog mirisa,iako vrlo pazim na higijenu ali imam svrab,kako mogu spreciti taj svrab i neprijatan miris?

avatar

Poštovana Lela,

Neophodno je da posetite svog ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

jovana kaze

15-01-2014

zanima me cena kolposkopije, papa testa i urinokulture

avatar

Poštovana Jovana,

Kolposkopija i Papa bris su (cena poslata na e-mail) dinara. Urinokultura se radi u laboratoriji gde nosite urin,mi to ne radimo.

Bolnica AnaLife
 

Jelena kaze

04-01-2014

Postovani, imam vec yakayan pregled kod ginekologa ya nekoliko dana, do tada sam htjela da pitam sledece: Koliko moze biti opasan sekret bez svraba i peckanja jako neprijatnog mirisa koji se javlja nakon menstrualnog ciklusa? Kakav poremecaj moze biti u pitanju? Sekret je kao voda, proziran sa jekim mirisom. Ma koliko pazila na higijenu uporno se javlja. Cak i odmah nakon tusiranja. Hvala Vam unaprijed!

avatar

Poštovana Jelena,

U vagini polno zrele žene mora  biti  prisutan sekret koji ne pravi probleme, koga nism ni svesn. U vreme ovulacije - plodnih dana noramlno je pojačaan vag.sekrecija.Taj sekret je sluzav,staklast ,kao belance od jajeta i izrazito je pjačan. On se spontano javlja i nestaje posle ovulacije. Ovaj sekret se ne bi javljao kako bi blokirali ovulaciju tj.koristili kontaceptivne pilule.

U kloliko  je sekret pojačan, ostavlja trag na vešu,izaiva pečenje ,svrab i neprijatno miriše,svakako da nije normalao stanje i treba ga lečiti. Najčešće paojačana sekrecija ne prestavlja veliki prblem. Potrebno je utvrditi vrstu sekreta, šta je od mikroorganizama prisutno u njemu i lečiti ga prema antibigramu.

Hronično pojačana sekreciaj može da dovede do oštećenja  sluzokože grlića i vagine i formiranja " ranica na grliću" Zbog toga sekret treba da se leči, treba voditi račun a o imunološkom stanju organizma, održavati normalnu vaginalnu floru i kiselost vaginalne sredine. Preterana upotreba hemiskih srestava može nekad i da naškodi,da promni hemisku reakciju vag.sredien i stvori usloev za aktiviranje odredjenih mikroorganizama.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

kimmy kaze

31-12-2013

Postovani, imam veliki problem sa urea i miko plazmom koje vucem vec 7 meseci. Saznala sam na vreme cim sam ih dobila zbog simptoma pečenja dok mokrim i zuckastog sekreta. Pre 5 dana popila sam 4 turu antibiotika(ciprocinal i visiren prema antibiogramu) i osecaj jakog peckanja pri mokrenju se vratio. Tu je i pojacan sekret. Znaci nisam uspela da ih ubijem opet! Od letos sam koristila dovicin i vibramicin pa dovicin pa ovo poslednje. Nista ne pomaze. Sve vreme pecka pojacano. Nemam odnose od letos, znaci nije ping-pong efekat. Imala sam 10 na 5, poslednji put 10 na 4. Cekam po mesec i po dana pa se testiram zbog laznih rezultata. Jacam imunitet, pila sam i hlamicin, uvela bazniju ishranu zbog kandide koju sam imala spolja, i izasla mi je na jeziku i noktu, ostala je sad samo na jeziku, ostale sam izlecila. Sve od antibiotika koje pijem ali ne pomazu. Postala sam rezistentna na tetracikline, pa sam pila poslednji put ofloksacine. Mnogo me plasi sto antibiotici ne deluju uopste. Znam da je uporna ali ljudi obicno izlece posle 3 ture antibiotika, ja ni posle 4. Znaci za mesec dana cu 5 turu! Radila sam i urinokulturu, sve je bilo u redu, papa test kolposkopija u redu, 2 grupa sekreta. poslednji put nisam imala kandidu. Bila sam opširna ali cu izludeti, mislim da se nikada necu izleciti a vreme prolazi.Ni ginofilius ne pomaze, a pre jeste.. Proemenila sam par ginekologa, i sve uzmu antibiogram i daju lek, sta jos moze da se uradi? Sta mi preporucujete jos? Sta da radim? Hvala unapred na odgovoru! Izvinjavam se sto sam bila preopsirna! Pozdrav!

avatar

Poštovana,

Vi ste se lečili po medicinskim pravilima tj, koristili ste antibiotike prema atibiogramu. Vidim sa ste korsitili antibiotike iz različitih grupa što je takodjer pravilno,ali i pored toga kažete da imate probleme.

Vidim da trenutno nemate Candidu, nisam shvatila kada ste radili poslednji test na Mycoplasmu i Ureoplasmu. Savetovala bih Vam, da ukoliko  i dalje imate subjektivne tegobe a test  bude pozitivan, upotrebite vaginalne tablete koje bi Vam u apoteci napravili prema antibiogramu, da prestanete  jedno vreme da pijete  antibiotike. Nakon toga upotrebite nešto od probiotika /Ginofilus /

Ako i nakon toga budete imali tegobe i testovi budu pozitivni konsultujte se sa mikrobilogom

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

slavica avramovic kaze

25-12-2013

imam dosta belog grudvicastog sekreta sa svrabom i peckanjem.Koristila sam vaginalete nepomaze,partner posle odnosa ima peckanje crvenilo, molim za vas savet.

avatar

Poštovana Slavice,

žao nam je, ali ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno. Jedini savet koji Vam možemo dati na ovaj način jeste da posetite svog ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Ivana kaze

24-12-2013

Da li je normalno da se menstruacija dobija na 18,19, 20, 21 dan? Imam 18 godina. Poslednje cetiri godine je tako. Hvala.

avatar

Poštovana Ivana,

Načelno govoreći, normalno je  da mlada devojka ima oscilacije u ciklusima. Za Vas, kao i za sve dame koje očekuju savet ili terapiju pismom, možemo samo da savetujemo da odete kod svog ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

CVETIC kaze

22-12-2013

ako mozete molim vas da mi napisete malo vise o dve reci nesto konkretnije...vec mesec dana sam ustanovila da imam urinalnu infekciju...imam nagon na povracanje,povracala sam prilikom uzmanja tableta,bilo kojih.znaci cim popijem tabletu dodatno me muci i kad tad moram povratiti...sada mi se infencija smanjila ali jos uvek imam nagon na povracanje pa me zanima sto je to tako ...da li je uzrok ta infekcija ili nesto drugo posto moj porodicni doktor me do sada nije uputio specijalisti da znam sta je uzrok tome a ja sama ne bih znala...isto tako iz vagine imam sivkasti sekret nemam menstruaciju a vec sutra cu ici kod ginekologa...samo vas molim da mi malo detaljnije napisete nesto...hvala puno

avatar

Poštovana,

Ništa Vam niko detaljnije ne može reči šta je kod Vas dok Vas ne pregleda, Posle ginekologa, potreban Vam je pregled gastroeterologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Marija kaze

21-12-2013

Zamolila bih vas za savet..vec par dana kad se obrisem toalet papirom dole,imam utisak da me grebe jako..tj.kao da osecam grubocu toalet papira dole,kao da je osetljivija..imala sam jedan dan sekret braon boje koji se bash osecao..o cemu je rec?malo me pecka tu kod otvoRA,BAS NEPRIJATAN OSECAJ..

avatar

Poštovana Marija,

Potrebno je da posetite ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marija kaze

21-12-2013

I zanima me koliko kod vas kostaju svi brisevi da se urade?i kolposkopija?unapred zahvalna...

avatar

Poštovana,

Kolposkopija, ginekološki pregled, vaginalni ultrazvuk male karlice, i Papa bris ukupno košta (cena poslata na e-mail)  dinara. Detaljnije na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ana kaze

18-12-2013

Prije mjesec dana sam imala spolni odnos. I nakon tog samo za vrijeme ovulacije (dvije) imam neugodno peckanje uz normalni iscjedak koje prestane po dolasku menstruacije. U cem bi mogla bit stvar ?

avatar

Poštovana Ana,

Da bi ste dobili odgovorna Vaše pitanje, potrebno je da dodete kod ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

lejla kaze

11-12-2013

imam puno sekrti i ima neprijatan miris ponekat bol u jajnicima blag a ponekad bas jak.staje uzrok dali je sekrt opasan i bas ima pun

avatar

Poštovana, neophodno je da posetite ginekologa!

jovana kaze

30-11-2013

i meni bi trebao savet,od jutros me bole jajnici tj nije stalan bol i povremeno se javlja kao ziganje i imam pojacan sekret ali nemam ni peckanje ni svrab a sekret bez boje i mirisa.hvala

avatar

Poštovana Jovana,

Preporuka je da se javite svom ginekologu, kako bi eliminisao upalu jajnika.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Marija kaze

28-11-2013

Kasni mi menstruacija 10-tak imam pojacani sekret neprijatnog mirisa,osecam svrabi i peckanje i spolja i unutra sta bi to moglo biti? Da li postoji mogucnost da sam trudna iako nisam imala odnose 2 meseca ?

avatar

Draga Marija,

Morate posetiti ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Pcelica Maja kaze

25-11-2013

Ponekad osetim svrab na spoljasnjem delu vagine i u istom trenutku je uvecana jedna usnica. Skoro sam bila kod ginekologa, ali nista ne ukazuje da nesto nije u redu. Zanima me vase misljenje?

avatar

Draga Majo,

Zaista bi bilo neozbiljno da vam mi dajemo savete preko pisma.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marija kaze

13-11-2013

Pre par dana sam uradila kompl.ginek.pregled,lekar kaze da je sve uredu.Posle preglefa mi se pojavio sekret koji je sirast,beo,malo me pece prilikom mokrenja.Da li to moze biti zbog ultrazvuka ili cega vec,vec 2 dana koristim kantarion vaginalete,gresi li ?

avatar

Poštovana Marija,

Kompletan ginekološki pregled podrazumeva ultrazvuk vaginalni kojim se analiziraju unutrašnje strukture: šupljina materice, jajnici, jajovodi se vide ukoliko su prošireni, kolposkopijom se analiziraju ćelije grlića materice, sa ciljem da se otkriju, što ranije ako ih ima, prekancerogene i kancerogene promene ćelija grlića materice koje predhode karcinomu. Takođe, isti cilj je citološka analiza Papanikolau testa ili Papa brisa, ginekološki pregled spekulumom ima cilj da otkrije promene u vagini, grliću.

Ukoliko postoje klinički znaci, svrab, peckanje sl, uzimaju se i brisevi vaginalni i cervikalni, na analzu. Šta je kod Vas u pitanju, morate pitati svog ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jelena kaze

27-10-2013

Pre nedelju dana sam radila biopsiju,dali su mi da da pijem neki lek eritromicin i zavrsila sam sa antibiotikom a posle toga par dana sam dobila menstraciju,sad mi prestaje menstracija i osecam dole peckanje i svrab.o cemu se radi? rezultati su tek za 3 nedelje..

avatar

Poštovana Jelena,

Potrebno je da odete kod ginekolog koji je radio intervenciju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ivan kaze

09-10-2013

da pitamm za devojkku,dole je boli,pece,svrbi,kad ide u wc pece je i sekret joj jje braonkastte bojje,sta da radimo...hvala..

avatar

Dragi Ivane,

Obavezno kod ginekologa , da se uradi ginekološki pregled, kolposkopija  sa Papa brisom i  brisevi. U zavisnosti od nalaza, ginekolog će propisati terapiju. Opisani simptomi ukazuju da se verovatno radi o upali vagine.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Kris kaze

14-07-2013

Dragi,imam 14 godina a imam pojacan sekret,moram nositi dnevne uloske,sta da radim? Molim vas pomozite

avatar

Postovani,

Zaista bi bilo krajnje neprofesionalno davati bilo kakvu terapiju pismom, bez pregleda. Tek kada Vas pregleda ginekolog, uzme briseve na analizu, posle dobijanja rezultata moze da prepise odgovarajucu terapiju.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

djuka kaze

13-07-2013

imam belicast sekret gust ko sir,svrbi neprijanog je mirisa,ne znam sta da radim,sta da koristim...

avatar

Postovana,

Zaista bi bilo neozbiljno da Vam bilo ko daje savet pismom sta da koristite. Tek posle pregleda mozete dobiti savet od ginekologa sta da koristite kao terapiju.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

iva kaze

26-06-2013

pre 15 dana pojavio mi se uvecan sekret ,svrab,peckanje kad mokrim i manji bol prilikom odnosa,bol u predelu krsta i jajnika...posle 3,4 dana sam dobila i tokom ciklusa nisam imala nikakvo peckanje pri mokrenju kao da je sve bilo uredu...medjutim kada me je prestalo posle 3 dana opet mi se pojavio sekret nemam bol prilikom odnosa sekret je providan i nekad i nekad se pojavi u tragovima malo belicastog sekreta ne pece me kad mokrim ali me pecka samo kada sekret izadje na gacice i ako ne primetim da bih se presvukla pocne malo da pecka i da svrbi...da li je to nesto strasno?molim vas pomozite.Nikada nisam imala problema s bakterijama nista slicno ,majka sam vec 4 godine .

avatarPoštovana, Neophodno je da odete kod svog ginekologa koji će uraditi kolposkopiju i eventualno uzeti sekret na analizu. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Jana kaze

01-06-2013

Postovani imam jedan problem pojacan sekret koji sam i decku prenela.bila sam kod dr ali nisam dobila terapiju....Molim vas recite mi sta da radim......Sekret ima i neprijatan miris

avatarPoštovana Jana, Nijedan lekar Vam neće propisati terapiju a da Vas nije pregledao. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

mladenka kaze

15-05-2013

operisana sam sve je povađeno sada mi trnu ruke dali je to normalno i šta treba da pijem ima li prirodni lek za to operisana sam ginekološki sve sada mi trnu ruke ima li nešto prirodno da se pije

avatarPoštovana Mlađenka, Nije nam jasno pitanje. Molimo za pojasnjenje. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Gabriela kaze

15-04-2013

Postovani doktore, molim vas hitno mi treba strucni savet! Ne mogu imati odnos sa partnerom, ne osecam nista! Imam povecan sekret, neprijatnog mirisa. Plasim se trudnoce zato sto je dan pre ciklusa svrsio u meni a sledeci dan imala sam ciklus,posle ciklusa ne mogu imati odnos, sta je u pitanju? Jel moguca trudnoca? hvala unapred!

avatarPoštovana Gabrijela, Vaš ginekolog će uzimanjem briseva kod Vas saznati o kojoj se infekciji radi, dobićete terapiju. Da li ste trudni ili ne, možete saznati opet kod ginekologa, ovaj put ultrazvuk, ili hormon trudnoće u laboratoriji, a emanje osećaja za vreme odnosa, probajte sa lekarom koji se bavi emocijama, psiholog ili psihijatar. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Verica kaze

02-04-2013

Imam pojacan sekret,svrab a primetila sam i malo sukrvice? Pre mesec dana sam bila kod ginekologa radila sam papa test i briseve i sve je bilo uredu.Neznam sta da radim dali ima nekih prirodnih lekova cajeva i sl.Ne mogu ponovo kod ginekologa dugo se zakaziva.Hvala

avatarPoštovana Verice, Nijedan ozbiljan doktor nikakvu terapiji Vam neće prepisati pismom ili telefonom. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

danijela kaze

11-03-2013

i ja imam sekret, ne znam sta da radim, neprijatan miris. A nikako da odem kod ginekologa, ja odem a uvek treba zakazati. Na gacicama mi se pojavljuje taj sekret, sramota me od momka, uvek krijem da se to ne vidi. Molim odg. Hvala.

avatarPoštovana Danijela, Da bi ste znali šta je u pitanju, neophodno je da se javite ginekologu, koji će Vam uzeti briseve, uraditi antiobiogram i prema antibiogramu odrediti terapija. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Milena kaze

12-02-2013

Imam sekret, koji je bas neprijatnog mirisa, ne osecam ni svrab, ni peckanje, samo je jako neprijatnog mirisa. Sta da pijem da to prestane?

avatarPoštovana Milena, Neozbiljno bi bilo od bilo kog doktora da daje savete na ovaj način ili telefonom, da određuje terapiju. Neophodno je da uradite ginekološki pregled, da se uzmu potrebni brisevi, kada saznamo šta je izazvalo pojačan secret, odrediće se terapija. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

emilly kaze

21-01-2013

Vec neko vreme mi je povecan sekret,i jakog je mirisa. I kad piskim osecam peckanje.Koji je razlog tome i da li moze da bude opasno? I da li to moze uticati na neplodnost?

avatarPostovana Emily, Vaše tegobe ukazuju da se vereovatno radi o upali mokraćne bešike i pojačanoj vaginalnoj sekreciji - kolpitisu. Da bi se utvrdilo o kakvoj se infekciji radi potrebno je da uradite bakteriološki pregled vag.sekreta i urinokulturu. Na osnovu toga će vem vaš lekar odrediti terapiju i tegobe će se sigurno izgubiti. Najčešće ove tegobe nisu opasne, leče se, mogu se i ponavljati, a može se desiti da se više ne ponove. Što se tiče plodnosti bitna je i čistoća vaginalne sredine.. U bolnici Analife postoji program, gde žena može kompletno iskontrolisati svoje reproduktivno Zdravlje. Naime, reč je kompletu pregleda: Kolposkopija, Papa bris, Ginekološki pregled sa spekulumom i Ultrazvučni pregled male karlice, zajedno sa palpacijom dojki. Cenu smo Vam poslali na e-mail. Obavezno se zakauje na fiksni pregled 011 319 68 08 S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Maja kaze

30-11-2012

Pre 6 meseci sam bila kod ginekologa i rekao mi je da imam malu ranicu i da koridtim 6 meseci vaginalete i da ce biti bolje, nije to nista strasno. Zadnjih dana imam pojacan svrab i peckanje i mnogo sekreta, da li je to opasno i kako najlakse mogu to da lecim? Hvala

avatarPoštovana Majo, Ukoliko tražite naše mišljenje, neophodno je da se uradi pregled kako bi smo videli o čemu se radi. Kod nas je sada promotivno program od četiri pregleda-kolonoskopija, ginekološki pregled, Papa bris i ginekološki pregled u ukupnom iznosu od (cena poslata na mail). Pregled se zakazuje na fiksni telefon 011 319 68 08 S poštovanjem Analife

Napiši komentar