Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Bol u predelu jajnika

Bolovi u predelu jajnika


Povremeni, sporadični bolovi nemaju značaja. Mogu da se jave pred menstruaciju, u vreme ovolucije (sredina ciklusa), najčešće prestaju posle nekoliko dana

Sa ginekološkog aspekta značajni su:
·         stalno prisutni bolovi (tj. duže od 1-2 dana) bilo kog intenziteta
·         jaki bolovi u predelu jednog ili oba jajnika.
 

Tada se obavezno morate javiti ginekologu.

Ginekolog će, na osnovu ginekološkog i ultrazvučnog pregleda, ustanoviti razlog vaših tegoba i dati odgovarajuću terapiju.

Razlozi bolova su različiti: upala jajnika, cista ili prskanje ciste na jajniku, vanmaterična trudnoća, nekrotični miom, upala slepog creva itd. Svaka od ovih situacija može biti vrlo opasna, te je neophodno na vreme je otkriti i adekvatno tretirati.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (54)




Scepanovicsladjana (2023-12-13)

Nisam imala pet meseci i dobila sam 7samo mi se pojavilo i nista tako je bilo dva dana cas se pojavi kao kap i nista ali me boli levi jajnik sta moze biti

Ana Life (2023-12-13)

 

Postovana,

Molimo Vas javite se ginekologu radi pregleda, kako bi se utvrdilo sta je uzrok neredovnog ciklusa.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Nikolina (2023-07-10)

Imam bolove u jajnicima tokom velike niuzde

Ana Life (2023-07-10)

 

Poštovana Nikolina,

Molimo Vas javite se ginekologu radi pregleda.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Milica (2022-10-21)

Zdravo imam problem kako sam dobila posle zavrsetka menstruacije, pritom da mi je kasnilo 2.dana imam gasove i blage bolove u predelu jajnika i materice.Zanima me razlog toga. Hvala unapred

Ana Life (2022-10-21)

 

Poštovana Milice,

Molimo Vas javite se ginekologu radi pregleda. Ovim putem ne možemo da postavljamo dijagnoze.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Ana (2021-05-18)

Ne razumem čemu postoji ovaj sajt da se postavljaju pitanja, kad vi ni na jedno pitanje ne date odgovor samo kazete da se obratimo dalje. Uzas.

Ana Life (2021-05-18)

Postovana Ana,

Nas sajt sluzi da dobijete vise infomacija o uslugama tj.pregledima i operacijama koje radimo. Sajt i odeljak sa pitanjima nije namenjen da bi se tumacili rezultati drugih lekara, postavljale dijagnoze putem interneta i bez pregleda i ordinirala terapija! Takav vid lecenja bi bio izuzetno ne profesionalan i ne eticki!

Srdacan pozdrav Vasa Analife 
 

Lidija (2021-03-25)

Zadnji dan menstruacije koja traje 5dana pojavila se bol u lijevoj strani jajnika bila je prisutna nekih 4h danas mi se isto takva bol javila na desnoj strani(bol je poput peckanja nije ni tupa ni oštra). Koristila sam femisan a kapi a prosli mjesec je otkrivena cista zutog tijela 5cm koja je pukla na 40dan Zanima me dali je moguce imati ciste na oba jajnika jedan dan bol u lijevoj strani,a iduci dan na drugoj strani... Narucena sma gin 30.3

Ana Life (2021-03-25)

Postovana Lidija,

Molimo Vas ukoliko imate bolove i krvarenje javite se u dezurnu ginekolosku ustanovu Gak Visegradska ili GAK Narodni Front kako bi Vam uradili pregled i videli o cemu je rec.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Andjela (2021-03-01)

Imala sam odnos sa deckom zasticen i posle devet dana sam dobila, pet dana ranije. Sad me je prosla menstruacija ali me boli stomak i imam gasove. Inače imam neredovne cikluse.

Ana Life (2021-03-01)

Postovana Andjela,

Molimo Vas javite se ginekologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Ana (2021-02-17)

15.1zadnja menstruacija danas se pojavio braon rozckasti icedak pre toga imala sam blage bolove blage bolove u donjem delu stomaka savet hvala

Ana Life (2021-02-17)

Postovana Ana,

Molimo Vas javite se lekaru radi pregleda, kako bi se videlo o cemu je rec.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

katarina (2021-01-27)

par dana do menstruacije,danas primetila svetlo rozikasti sekret.bolovi u donjem delu stomaka.nova sam ovde .zelela bih brz odgovor

Ana Life (2021-01-27)

Postovana Katarina,

Molimo Vas javite se ginekologu kako bi se video o cemu je rec, sta je uzrok bola i krvarenja.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Iva (2020-11-15)

Postovani, Imam redovne cikluse, na 28. dan oduvek. Dva porodjaja carskim rezom. Poslednja menstriacija je kao i obicne, s' tim sto sam prvi put u zivotu imala u toku noci tako jak pritisak i bol u jajnicima (napomenucu da sam prehladjena i pijem antibiotik). Da li je to normalno ili se trebam javiti ginekologu? Unapred hvala!

Ana Life (2020-11-15)

Postovana Iva,

Kao sto i samo predpostavljate da bi st eznali sta je kod Vas, potrebno je da se javite ginekologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milica (2020-10-05)

Pozdrav! Prošle godine su mi ustanovili da imam policisticne jajnike, neredovi ciklusi su me pratili svakpg meseca, cak sam imala i potpuni izostanak ko nekoliko meseci. Preporucili su mi Femisan-A kapi. Pila sam ih redovno, sve dok mi se coklus nije vratio u normalu i bio na vreme. Sada imam drugi problem. Cesto mi se desava ( jednom u 3-4 dana) da imam jak i jako kratak bol u predelu materice i jajnika(poput grca). Da li trebam da se zabrinem? Inace zakazan pregled imam tek za dva meseca?

Ana Life (2020-10-05)

Postovana,
nas savet je da se javite ginekologu radi pregleda,kako bi se videlo o cemu je rec.

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Valentina (2020-08-29)

Menstruacija mi svakog meseca kasni najmanje 10 dana. Cesto imam bolove u levom ,i desnom jajniku nekada su veoma jaki. Hvala unapred na odgovoru!

Ana Life (2020-08-29)

 Postovana Valentina,
Molimo Vas javite se Vasem pedijatru,kako bi Vas dalje uputio na specijalisticke preglede.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

valentina (2020-08-29)

zdravo.Ja sam Valentina i imam 15 godina. vec duze vreme osecam bolove u levom,nekada i desnom jajniku. Ponekad imam veoma ostre bolove u levom jajniku. I skoro svakog dana imam mucnine ..... Unapred hvala na odgovoru.

Ana Life (2020-08-29)

Postovana Valentina,
Molimo Vas javite se Vasem pedijatru,kako bi Vas dalje uputio na specijalisticke preglede.

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milica (2020-05-03)

Postovani,vec dva dana osecam bol i nelagodnost u predelu levog jajnika,pojacan beli sekret bez mirisa,glavobolju i umor,imala sam normalan ciklus proslog meseca(uvek imam bolove)tokom ciklusa,bila sam na testiranjima prosle godine i sve je bilo u redu ....mozete li mi reci sta sad moze da bude(osecam strah) i da konstantno mi se ide u toalet...ako moze pomoc.... Hvala unapred,pozdrav!

Ana Life (2020-05-03)

Postovana Milice, 
Morate da se javite Vasem ginekologu radi pregleda i uzimanja brisa. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Sara (2020-04-28)

Zdravo ja sam Sara i imam 14 godina. Pre dve godine dobila sam ciklus koji nisam ni osećala bol,vremenom kada imam ciklus najviše me bole jajnici. Sada su počeli i posle ciklusa skoro svaki dan da me bole. Da li je to nešto opasno? Unapred hvala na odgovoru

Ana Life (2020-04-28)

Postovana Sara,
Morate da se javite ginekologu radi pregleda.

pozdrav Vasa Analife

Zivana (2020-04-20)

Sedmi sam mesec trudnoce vec vise od 12 sati me boli donji deo stomaka. Zabrinuta sam ne znam da li su mozda jajnici ili neki problem u trudnoci?

Ana Life (2020-04-20)

Postovana Zivana,
Molimo Vas da se javite Vasem lekaru ginekologu ili u nadleznu ginekolosku ustanovu tercijalnog tipa.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Marija (2020-01-12)

Imam 10 godina i osecam cesto bolove u desnom jajniku i neznam kako to da sprecim

Ana Life (2020-01-12)

Postovana Marija,

Morate pre svega da obavestite roditelje o tome,a oni ce se dalje javiti lekaru.

Srdacan pozdrav Vasa  Analife

Martina (2019-11-14)

Draga Analife, imam 13 godina i imam menstruaciju! Pre deset meseci sam operisala slepo crevo, bilo je pod velikom upalom! I od tada sam osecala bol u predelu jajnika ali nikad u desnom, vec samo u levom! Nisu stalni bolovi budu prisutni jedan-dva sata! Da li je zabrinavajuce ili ne? Prilikom setnje kako pruzim nogu, osetim bol u jajniku! Ja se nadam da nije opasno! Mozete da mi odgovorite, mnogo bi mi znacilo, pozdrav!!!

Ana Life (2019-11-14)

Poštovana Martina,
Morate da se javite Vasem lekaru, kako bi se videlo o čemu je reč.

Srdacan pozdrav Analife

Marina (2019-09-30)

Posle menstruacije me bole malo jajnici i materica po koji put,ali to su vise tupi bolovi.Sta to moze da bude?

Ana Life (2019-09-30)

Postovana Marina,

Morate da se javite Vasem lekaru , radi detaljnog ispitivanja.

Bojana (2019-09-10)

Bolovi skoro desetak dana u donjem desnom delu stomaka i krstima.. Savet molim Bolovi desetak dana u donjem desnom delu stomaka i u krstima... Savet molim

Ana Life (2019-09-10)

Poštovana Bojana,
Bolovi u trbuhu zahtevaju prvo pregled hirurga. Po njegovom savetu radicete dalje preglede i analize

S poštovanjem Analife

Suncica (2019-02-13)

Postovani, desava mi se da u ovulaciji osetim ostar bol u levom jajniku koji ne traje dugo, ali je propracen krvavim iscedkom. Mozete li mi reci sta to moze da bude i koliko je opasno. Hvala u napred

Ana Life (2019-02-13)

Poštovana Sunčice, 

 
 Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

 

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Nas savet je da uradite kompletan ginekološki pregled i konsultaciju ginekologa, ukoliko to niste radili u skorijem vremenskom periodu. 

S poštovanjem

Analife

mirjana (2018-11-09)

zelim se izjasniti pre 10 godina operisana sam od van matericne trudnoce u nemacku i dosta mi sekli iz desnog jajnika pre nekoliko nedelje poceo bol u predelu desnog jajnika zatim je pre 2 dana sve jaci i jaci imam osecaj kao da umirem....zelim ako ste u mogucnosti da mi odgovorite koliko je rizicno i dali postaje rizik.unapred hvala mirjana jovanovic.......

Ana Life (2018-11-09)

Poštovana Mirjana,
svaki pacijent koji se zali na “stravične” bolove trebalo bi da se javi u najblizu drzavnu zdravstvenu ustanovu na pregled, te bi smo to savetovali i Vama. 

 Srdačan pozdrav Vaša Analife

мирјана (2017-09-22)

Имам болове у пределу левог јајника али нису јаки ,горушица.Задња менстрација је била 4 септембра дали је могуће да сам трудна хвала

Ana Life (2017-09-22)

Poštovana,
Trudnoća se postavlja vađenjem hormona trudnoće iz krvi i ultrazvučnim nalazom.
 
S poštovanjem
Analife

 

sanja (2017-01-23)

Dobar dan . Zanima me radila sam papa test pre 3 meseca . Al sada osecam kao pretiskanje u jajnicima besici . Ledja cela takodje me bole. I dok nisam imala decu perioda mi je trajala 5 dana. A sad nekad 10 dana se razvlaci. Sta to moze biti. Da li je nesto opasno. Hvala. Poz

Ana Life (2017-01-23)

Poštovana,
 
 Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Dr Ana Miholjčić

Direktor Opšte bolnice Analife 

Lara (2016-04-18)

Postovani. Vec neko vrijeme pokusavam ostati u drugom stanju. Zadnji pregled los gn sam imala 26.1 i dao mi je da pijem Nutrifem pile. Imam redovne men i sve je ok.juce sam imala ovulaciju i nezasticen odnos danas me jajnici Jako probijaju juce je sve bili ureddu inace koristila sam clearblue Test za ovulaciju. Koje je vase misljenje za Te bolove

Ana Life (2016-04-18)

Poštovana, niko ne može da Vam kaže zašto imate bilo kakve bolove putem mejla ili telefonom, bez pregleda. Vaš ginekolog koji ima uvid u vaše zdravstveno stanje može da Vam da odgovor.
 
 Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Maja (2015-12-26)

Ja imam 15 god. I operisana sam od slepog creva pre pet meseci pre dva dana su pocelo da me boli nes u predelu levog jajnika.Boli me kad hodam na levoj strani stomaka. Takodje kad hocu da sednem malo me žicne kod tog levog jajnika. Nisam imala menstruaciju 2 3 meseca. Iako sam prosle god. Dobila prvi put to mi se nije ustalilo,bila sma na hitnoj ali dali su mi samo infuziju sa necim za bolove i nije mi bolje.Znam da ne dajete nikakve dijagnoze sto i razumem ali interesuje me da li moze biti prehlada posto sam se noc pre nastanka bola okupala.Unapred HVALA.

Ana Life (2015-12-26)

Poštovana Majo, da li se radi o upali jajnika može da se ustanovi jedino ginekološkim pregledom prstima. Inače je normalno da je potreban jedan period kod mladih devojaka da se ustali menstruacija. 
 Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

nia (2015-12-20)

Postovani, pre 2 dana sam ugradila nehormonsku spiralu, to je odradio izuzetno strucan i proveren ginekolog, nakon ugradnje pogledao me je na ultrazvuku i zakljucio da je dobro namestena. Medjutim, od juce imam povremene jake grceve u donjem levom predelu stomaka (spiralu ne osecam, sa te strane je sve kako treba). Da li je to normalno nakon ove intervencije ili je moguce da je po sredi nesto drugo? Hvala

Ana Life (2015-12-20)

Poštovana, Morate to pitanje postaviti svom ginekologu.
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.



 Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Bokica (2015-11-03)

Postovani, ako mozete odgovorite mi na pitanje. Sa kojom vrednoscu beta hcg-a se moze videti nesto na ultrazvuku, da li je oko 800 isuvise mala vrednost i da li treba cekati jos koji dan za ultrazvuk. Imam neke tupe bolove u desnom jajniku i peckanje koje se prenosi na butinu, bol se povremeno javi i sa leve strane, brine me vanmatericna trudnoca..pitanje je tacnije da li bi se sada i videla vanmatericna na ultrazvuku. Beta mi je inace rasla u pravilnim razmacima. U januaru sam imala jedan spontani pa se sada brinem. Sada sam 4 nedelja+2. Hvala

Ana Life (2015-11-03)

Poštovana, trudnoća se na ultrazvuku može sa sigurnošću videti posle pete nedelje trudnoće.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

tijana (2015-04-03)

imam , blage bolove u predelu donjeg dela stomaka i ledjima ... imala sam menstruaciju bila mi je malo neuredna radila sam test posle menstruacije 2 dana nakon i bio je negativan ?da li je moguce da sam trudna ?unapred hvala ...

Ana Life (2015-04-03)

Poštovani, Trudnoća se utvrđuje testovima iz krvi i ultrazvučnim pregledom.
 
S poštovanjem
Analife

Tanja (2015-01-22)

Poslednju menstruaciju sam imala 18. novembra, u decembru mi je skroz izostala i sada u januaru je još nisam dobila. Redovnu menstruaciju sam imala do juna 2014. i od tada mi se skroz poremetila i postala je neredovna. Uradila sam test pre nedelju dana i bio je negativan. Povremeno i naizmenično osetim slabiji bol u jajnicima, imala sam već redovne simptome pred mestruaciju, ali nisam dobila. Molim vas za pomoć. Hvala unapred, pozdrav.

Ana Life (2015-01-22)

Poštovana Tanja, potrebno je da posetite svog ginekologa, ovaj forum ne služi da dajemo dijagnoze niti stručne savete. Tek posle razgovore sa doktorom, posle određenih pregleda, hormonskih analiza, možete dobiti odgovor.
 
poštovanjem
Bolnica Analife

Teodora (2014-11-28)

Vec par dana me boli levi jajnik. Prvih dana mi se desavalo da me zaboli, ali ne jako. Onda se bol sirio ravno po stomaku i ispod ka butini. Duz misica iliopsosasa. Nakon par dana tokom celog dana osecam tup bol u predelu levog jajnika, na momente veoma jak bol.

Ana Life (2014-11-28)

Poštovana,
posetite svog ginekologa, koji će verovatno, ako proceni da imate upalu jajnika da Vam prepiše terapiju.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ana (2014-11-26)

postovani, vec nekoliko dana osecam tup bol povremeno u oba jajnika i predelu materice, pojacan sekret, peskanje i svrab na spoljnem delu. Sta to moze da bude? hvala unapred

Ana Life (2014-11-26)

Poštovana,
neophodno je da posetite svog ginekologa, koji bi uradio ginekološki pregled, i eventualno uzeo briseve na analizu.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dora (2014-11-04)

Juce popodne se javio tup bol u predelu levog jajnika. Traje i danas. Trebala bih da dobijem menstruaciju za nekih 8 dana. Sekret je normalan. Da li je u pitanju upala janika?

Ana Life (2014-11-04)

Postovana Doro,
Da bi se utvrdili da li imate upalu jajnika, potrebno je da se uradi ginekološki pregled.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Danijela (2014-07-31)

vec dve nedelje imam jake bolove u jajnicima,bol je ostar,uz to imam i krvarenje koje je minimalno,mada ponekad i bude braonkaste boje.papa test sam radila i bio je uredan.da li postoji sansa da je u pitanju vanmatericna trudnoca?hvala u napred

Ana Life (2014-07-31)

Poštovana,

Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Dr Ana Miholjčić

Direktor Opšte bolnice Analife

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

andjela (2014-07-22)

Prosle nedelje javljali su mi se bolovi u predelu jajnika,to je prvo pocelo u toku dana po malo,a zatim uvece pred spavanje. Imala sam veoma velike bolove i na levoj i desnoj strani,inace imala sam pesam prosle godine i zalecila sam ga. Da li se ponovo pojavio pesak ili je to samo bol jajnika? P.S imala sam pesak na levoj strani!

Ana Life (2014-07-22)

Poštovana,

ne znam kako bi smo mi, bez pregleda. Znali šta je kod Vas u pitanju. Koji ozbiljan doktor bi putem e-maila postavljao dijagnoze. Moarte posetiti svog urologa i ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Milica (2014-07-18)

Imam 15 godina,i pred Menstruaciju me zaboli desna stana i udara mi niz nogu i da li je to jajnik !?I di je to normalno u pubertetu?! Molim vas da mi odgovorite jer sam zabrinuta isla sam kod doktora radila ultrazvuk i sve je bilo uredu.PS:Izlazi mi sekret i koi se uzasno oseca. Unapred hvala!!

Ana Life (2014-07-18)

Poštovana,

potrebno je da posetite svog ginekologa, ne mogu se davati saveti, terapija putem e-maila.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tatjana (2014-06-10)

Boli me donji deo stomaka prilikom nokrenja malo krvarim a malo ne da nije prehlada

Ana Life (2014-06-10)

Poštovana,

bol u donjem delu stomaka može biti zbog upale bešike, potreban je urološki pregled, ili znak upale jajnika, pregled kod svog ginekologa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Mirela (2014-05-29)

Postovani,molila bih za Vasu pomoc. Naime,u posljednja dva do tri mjeseca imam grcenje jajnika i velike bolive kako u jajnicima tako i po dnu stomaka. Prije 8 mjeseci radila sam kompletan ginekoloski pregled sa pa-pa testom i ultrazvukom jajnika i nalaz je bio idealan. Ne znam sta bi sada ovi bolovi mogli da znace ali bih vam bila jako zahvalna za savjet. Napominjem da nakon uzimanja Ketinal forte 400 mg, bolovi nakon pola sata nestanu. Za dva dana trebala bih dobiti menzes,koji je uvijek uredan i na vrijeme. Srdacno Vas pozdravljam i zahvaljujem!

Ana Life (2014-05-29)

Poštovana,

ponovo posetite ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Lena (2014-04-27)

Postovani, da li ultrazvuk abdomena moze da se radi pred na sredini ili pred kraj menstrualnog krvarenja? Imam jake bolove u jajnicima, vise nego inace za vreme menstruacije, pa pitam da li mogu da radim ultrazvuk abdomena dok mi ne prestane krvarenje za nekoliko dana, pa tek onda da radim kompletan ginekoloski pregled... Ginekolog mi nije u zemlji, vraca se tek za par dana, pa Vas pitam za misljenje. Hvala najlepse na hitnom odgovoru.

Ana Life (2014-04-27)

Poštovana Lena,

Nije jasno pitanje, Ultrazvuk abdomena koji se odnosi na jetru, bubrege, slezinu, aortu, žučnu kesu, bešiku ili mislite na ultrazvuk materice i jajnika preko stomaka.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tamara (2014-04-09)

postovani, treba mi vas savet, pre 15 ak daa sam imala zadnji menzis i od tada me skoro svaki dan bilo ili levi ili desi jajnik odnosno predpostavljam jer me boli u dodjen dlu stomaka. E sad, nije to jak bol i nije neprestao ...ali bolucka...zadnja 3-4 dana mi se pojavio sekret i to ga prlicno. E sad, cak ga neme stlno nego se pojavi kad i bilo, da li bi trebalo da odem do lekara ili ce proci? I da, da napomenem da nisam imala odnose jos uvek i da m se desavlo da mi menzis preskoci ali iduci mesec dobijem normalno i na vreme, nadam se da cete mi brzo odgovoriti , hvala!

Ana Life (2014-04-09)

Poštovana Tamara,

Morate posetiti svog ginekologa, nikakav savet Vam ozbiljan doktor, mi to jesmo, ne daje dijagnoze telefonom ili porukom.    

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Majja (2014-03-22)

Ja i muz planiramo decu. Proslo je 6-7 dana od ovulaciju i pojavila mi se bol u predelu levog jajnika(na kom je narastao folikul)i pojavio mi se iscedak braon boje! Sta moze to da znaci? Radila sam sve briseve i analize i potpuno sam zdrava!!! Molila bih ako mozete da mi odgovorite!!! Hvala unapred!!!

Ana Life (2014-03-22)

Poštovana Majo,

Zaista i pored najveće želje da Vam pomognemo, samo Vaš ginekolog može da Vam da odgovor.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dacura (2014-03-20)

Postovani, imam 30 godina, i posle dve operacije, cystae paraovarialisi i cystectomiam, stvorile su mi se priraslice, koje lekar na UZ ne moze da vidi, ali ja ima konstantan blag bol negde izmedju jajnika i besike. pri seksualnom odnosu, taj bol je toliko jak, da prosto ne mogu da izdrzim, a imam nagon za mokrenjem. Da li postoji neka mogucnost lecenja? Unapred zahvalna

Ana Life (2014-03-20)

Poštovana,

Morate posetiti svog ginekologa, bilo bi krajnje neozbiljno davati savete i mišljenje pismo ili telefonom.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

irena (2014-02-25)

vec 7 meseci pokusavam da ostanem u drugom stanju ali ne mogu. idem redovno svakog meseca na kontrole kod svoje doktorice i redovno radim sve reyultate i sve je u redu. samo mi je rekla da imam zavaljenu matericu,da nije strasno puno,i da se ostaje u drugom sgtanju ali malo teye. pa sam htela da vas pitam kako je moguce da su svi rezultazi ok a ja ne ostajem trudna. isam radjala,ovo mi je prvi brak i imam 21 ipo godinu. hvala unapred.

Ana Life (2014-02-25)

Poštovana Irena,

Ne znam koje preglede radite. Kada je sterilitet u pitanju postoje protokoli šta sve bi trebalo da uradite. Prvi korak je spermogram Vašeg muža. Posle toga se proverava da li Vi imate ovulaciju preko određenih hormona. Ako imate ovulaciju, potrebno je da se utvrdi, preko ultarzvučnih nalaza, da nema ništa u materici- Posebnim pregledima HSG da su Vam jajnici prohodni. Ukoliko sve to je dobro, pored briseva koje ste verovatno radili, ukoliko ne ostajete u drugom stanju, preporuka je inseminacija.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Valerija (2014-02-06)

Postovani, uvece u kad legnem, u predelu desnog bubrega osecam blago zatezanje jedino kad legnem na tu desnu stranu to se umiri. Poslednji put sam bila na kompletnom ginekoloskom pregledu u privatnoj ordinaciji , godinu dana nakon prestanka menstruacije i tada je doktor potvrdio da je nastupio klimaks, doduse prerano, u mojoj 50toj godini. Godinama pre toga sam imala miom koji sam redovno pratila na pregledima do 21mmmm, i ovom poslednjom prilikom mi je lekar rekao da su svi procesi u opadanju i da vise nema nikakve brige i da vise nije potrebno da odlazim na ginekoloske preglede! Ovo zatezanje, mi vise lici na osecaj neke priraslice. Sve ostalo je u redu, razisla sam se sa partnerom i nemam seksualne odnose, pa i ne sumnjam na neke bolesti.

Ana Life (2014-02-06)

Poštovana Valerija,

Prilično je čudno da Vam ginekolog kaže da nema potrebe dadolazite više na preglede. Dame koje nisu u reporoduktivnom periodu imaju mnogo razloga da  se kontrolišu. Potrebno je kontrolisati ultrazvučno kakvi su jajnici, oni mogu iz nekog razloga dase promene u nešto što ne biste hteli. Kako izgledašupljina materice koja mora biti tanka, svako zadebljanje endometrijuma zahteva invazivnu dijagnostiku i biopsiju.

Kakve su ćelije grlića materice, kakav je Papa bris. Sve ovo nema veze da li Vi Imate seksualne odnose ili ne. Preporuka je da nađete ginekologa koji se bavi damama u menopauzi.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Ana (2014-01-26)

Ponekad osecam bol u levom jajniku. Imam povecani sekret i neprijatan miris.

Ana Life (2014-01-26)

Poštovana Ana,

Mislimo da bi ste Vi trebalo da posetite Vašeg ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Jasna (2014-01-19)

imam dvoje djece od 8 i 4 godine ja i moj muz zeljeli bi smo jos jedno pokusavamo vec 3 godine ali bez rezultata, moram naglasiti da prva i druga trudnoca se desila brzo bez dugog cekanja ,molim ako mi mozete dati kakav savjet..unaprijed hvala

Ana Life (2014-01-19)

Poštovana Jasna,

Svaki odgovor na Vaše pitanje, zahteva predhodno odrđene preglede i analize. 

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

marina (2013-12-24)

Vi ste stvarno smesni, zbog cega imate ovaj forum ako Vam je odgovor na svako postavljeno pitanje "dodjite na pregled kod naseg ginekologa :) "

Ana Life (2013-12-24)

Poštovana Marina,

Taj ko bi smislio način da rešava zdravstvene zdravstvene probleme putem interneta, komotno bi mogao da konkuriše za Nobelovu nagradu za medicinu. To možete očekivati od časopisa tipa "Draga Saveta", i sličnih. Što se tiče insinuacije da nam forum služi da "domamljujemo" pacijente, sa indignacijom je odbijam. Izuzetno vodimo računa da nikada ne sugerišemo pacijentu da dođu na pregled kod nas, naprotiv.

Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Milena (2013-11-05)

Imala sam ciste na janicima kao i par upala,ciste su se regulisale kontracepcijom.Medjutim stalno s vremena na vreme imam bolove u predelu jajnika i kad odem na pregled doktori kazu da nije nista da je sve u redu.Isla sam kod vise ginekologa da naglasim.Postoji li neko resenje za te bolove jer psihicki postajem lose.Hvala unapred.

Ana Life (2013-11-05)

Poštovana Milena,

Zaista bi bilo neozbiljno od bilo kog ginekologa koji bi Vam terapiju prepisivao telefonom ili pismom odnosno imailom.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Maja (2013-10-24)

Imam vise problema. Tokom odnosa su me jako zaboleli jajnici, nisam mogla da sednem ni ispravim se, posle 15ak min to je proslo. Par dana kasnije osetim svrab, pojacan sekret, peckanje, sve sto ukazuje na gljivicnu infekciju. Pocnem sa koriscenjem canesten kreme za vaginalnu upotrebu i ne pomaze mi. Ovo je drugi put da mi se to javlja, ali sam prvi put uspesno zalecila na isti nacin. Inace, predhodni mesec sam pauzirala sa pilulama za kontracepciju. Da li sve ovo ima veze jedno sa drugim? Da li to sve mogu biti simptomi trudnoce? Svakako cu se obratiti ginekologu kad zavrsim sa terapijom canestenom, ali me sada ovako teorijski zanima.

Ana Life (2013-10-24)

Poštovana Majo,

Samo ginekolog može posle pregleda da kaže da li se radi o upali jajnika, ili o nečem drugom. Nije moguće spekulisati bez pregleda šta bi kod Vas moglo biti u pitanju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Gorana (2013-10-20)

Imam dijagnozu endometrioze,operisala sam laparoskopski ciste pocetkom septembra. Doktor mi je preporucio kontraceptivne tablete Claira,korsitim ih redovno po preporuci ali mene zbunjuje to sto su mi rekli da cu biti u stanju vjestacke trudnoce narednih sest mjeseci,a ja dobila menstruaciju kad sam popila drugu crvenu tabletu. Bila bih Vam zahvalna ako bi ste mogli da mi objasnite kako se uzima ova terapija,da li eje to u redu sto imam menstruaciju ili ne.

Ana Life (2013-10-20)

Draga Gorana,

pravilo nase kuce ja da ne komentarisemo nalaze i terapiju drugih ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Mima (2013-10-08)

Osecam bol u levom jajniku tokom odnosa (ne u svim pozama) i tokom pregleda ultrazvukom takodje osecam bol na istom mestu,redovno posecujem ginekologa i nista mi nije konkretno receno u vezi mog problema,pa ako mozete nekako da mi pomognete..hvala unapred!

Ana Life (2013-10-08)

Poštovana Mima,

Nije ozbiljno da mi Vama dajemo svoje mišljenje šta bi bilo kod Vas. To samo može da kaže ginekolog šta je u pitanju, Upala jajnika, cista ili nešto sasvim treće.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife
 

Aleksandra (2013-08-06)

Postovani,pre nedelju dana sam odbila sina od sisanja,a poslednju menstruaciju sam imala samo dva dana,a trenutno imam ziganje u jajnicima kao pred menstruaciju,a treba tek 22og Avgusta da dobijem.Ne koristimo zastitu ja i suprug,a ako nam se desi,desi!Hvala u napred!

Ana Life (2013-08-06)

Postovana,

Nije mi jasno Vase pitanje. Svejedno, ukoliko je organizam spreman za novu trudocu, necete imati nikakvih problema, ako se desi.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Dragana (2013-06-04)

imam bolove u desnom jajniku kao ziganje.sedmica je dana prosla od menzesa a ja i muz zelimo bebu redovno radimo na tome.Imam jedno dijete dali je moguce da se bol u desnom jajniku jajvlja kao razlog ugljezdjenja oplodjenog jajasca ili je mozda nesto drugo?molim vas za odgovor unaprijed HVALA!

Ana Life (2013-06-04)

Poštovana Dragana, Zbog čega se kod Vas javlja bol u predelu jajnika, saznaćete posle pregleda kod Vašeg ginekologa. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Daliborka (2013-04-30)

vec 2 dana mi se javlja bol u desnom jajniku sao kad se sagnem ili sednem...sta to moze biti..inace imam dvoje dece,i normalne menstruacije

Ana Life (2013-04-30)

Poštovana Daliborka, Zaista bi bilo neozbiljno sa naše strane da Vam putem pisma dajemo dijagnozu šta bi kod Vas moglo da izaziva bol. Takvo stanje zahteva pregled ginekologa i odgovarajuću terapiju. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Danijela (2013-03-08)

1980g sam u 14g prvu menstruaciju dobila bile su neuredne što je i dan danas.2006g sam se porodila.želimo drugo dete ali nikako neostajem trudna.bila kod ginekologa redovno PPA,UZ,SEKRET,PREGLED,Å TIT.ŽLEZDA,ŽENSKI HORMONI Sve rađeno svi nalazi uredu.molim vas za pomoć i odgovor.pozdrav

Ana Life (2013-03-08)

Poštovana Danijela, Izvinite na kašnjenju sa odgovorom. Pošto već nekoliko godina ne možete da ostanete u drugom stanju, za Vas je najkraći put do eventualne trudnoće, vantelesna oplodnja pod uslovom, da hormonski testovi pokažu da Vam jajnici nisu istrošeni. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje