GINEKOLOGIJA

 

Biopsija grlića materica

biopsja grlica materice
Biopsija grlića materice
 
Biopsija je uzimanje delića tkiva sa mesta na grliću materice koje na kolposkopskom pregledu izgleda sumnjivo (uoči se „loša“ ranica). Intervencija je dijagnostička, tj. njena svrha je da saznamo kakve se ćelije nalaze na mestu biopsijeBiopsija se radi na nekoliko načina:
·         klasična („punch“ biopsija) – materijal se dobija „čupanjem“ tkiva kleštima. Ovaj način biopsije najveći broj ginekologa smatra zastarelim.
·         biopsija laserom
·         biopsija radio-frekventnim nožem (LEEP, LETZ) – najsavremeniji način intervencije. Materijal se uzima žičanom omčicom kroz koju prolazi specijalna struja. Instrument deluje isključivo lokalno – istovremeno seče tkivo i zaustavlja krvavljenje. Intervencija u lokalnoj anesteziji je praktično bezbolna. 
 
Dobijeno tkivo grlića šalje se na histo-patološki pregled. Histo-patološkim pregledom utvrđuje se da li se u uzorku tkiva nalaze normalne ili „nenormalne“ (izmenjene) ćelije. Takođe, u slučaju prisustva izmenjenih ćelija, ova analiza određuje stepen njihove „nenormalnosti“. Izmenjene ćelije su značajne zato što je u njima moguć razvoj karcinoma grlića materice.
 
Stepen nenormalnosti ćelija grlića materice određen histo-patološkim pregledom je osnovni kriterijum za izbor daljeg terapijskog postupka.
 
Šta posle dobijenog histo-patološkog nalaza biopsije?
Histopatološki nalaz posle biopsije može biti normalan (u bioptivnom materijalu su nađene samo normalne ćelije) i patološki. 
 
Moguće su tri varijante patološkog nalaza biopsije:
1.       malo izmenjene ćelije (LSIL, CIN I)
·         dovoljno je „spaliti“ uočenu promenu na grliću materice i njenu užu okolinu, čime je lečenje završeno. „Spaljivanje“ se najčešće radi laserom ili radio – nožem (savremeniji pristup), pri čemu je intervencija u lokalnoj anesteziji praktično bezbolna.
2.       znatno izmenjene ćelije (HSIL, CIN II, CIN III, Ca in situ)
·         neophodno je uraditi konizaciju grlića materice. Cilj konizacije je da odstrani (iseče) promenu na grliću sa zonom zdravog okolnog tkiva. Isecanjem se dobija tkivo u obliku konusa, otuda i naziv intervencije. 
·         ukoliko histopatološka analiza konizata potvrdi nalaz biopsije,lečenje je ovim završeno.
3.       ćelije invazivnog karcinoma
·         neophodno je uraditi konizaciju grlića materice. Postupak posle konizacije zavisi od rezultata histo-patološke analize tkiva dobijenog konizacijom grlića.

Komentari i pitanja

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI:
Ovaj dokument namenjen je samo licima kojima je upućen i za pozivanje na isti od strane bilo kog lica, neophodna je naknadna pismena potvrda njegovog sadržaja. Shodno tome, Opšta bolnica Analife (PIB: 106965704) i odriče svaku odgovornost i ne prihvata bilo kakvu obavezu (uključujući slučaj nepažnje) za posledice koje može pretrpeti bilo koje lice zbog činjenja ili nečinjenja na bazi takve informacije, pre nego što takva lica prime dodatnu pismenu potvrdu. Ukoliko ste greškom primili ovu elektronsku poruku, uništite i izbrišite istu sa vašeg računara. Svako umnožavanje, širenje, kopiranje, obelodanjivanje, izmena, distribucija i/ili objavljivanje ove elektronske poruke je strogo zabranjeno. Sadržaj ove elektronske poruke ne predstavlja nužno stavove Opšte bolnice Analife.

Vaša Bolnica Analifejelena kaze

29-04-2015

Postovani, pre 8 dana mi je radjena biopsija i spaljivanje ranice na grlicu materice, prva dva dana sam malo krvarila, ali mi danima ide u velkoj kolicini neka sluzava tecnost nalik vodi i imam tup bol u donjem delu stomaka. Da li da se obratim ginekologu ili je to normalna reakcija posle intervencije? Unapred hvala!

avatar

Poštovana, obratite se ginekologu koji je radio biopsiju.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

 

Aleksandra kaze

28-04-2015

Postovani, radila sam PAPA test i kolposkopiju, nalaz je uredan II grupa, predlozena mi je biopsija grlica materice, sto sam i uradila, nalaz koji sam dobila je Hyperkaratosis epitheliisquamocellularis cervicis.Cervicitis chronica. Molim Vas da mi kazete o cemu je rec i da li moze predstavljati problem....Hvala.

avatar

 Poštovana,
 Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi zdravstveni nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife

Marija kaze

24-04-2015

Postovani, pre 8 dana mi je radjena biopsija i nakon toga odmah spaljivanje ranice. Danas mi se pojavilo neko krvarenje i malo me boli u dnu stomaka, doktor je na odmoru pa ako mozete da mi kazete da li je to normalno. Napominjem da pijem Yasmin vec par meseci, jos dve pilule su mi ostale do kraja kutije, zato me brine ovo krvarenje posto ocigledno nije ciklus. Hvala unapred na odgovoru.

avatar

Poštovana Marija, predpostavljam da niste kod nas radili biopsiju, zbog toga što bi smo prvo sačekali rezultat biopsije, pa onda postupali po rezultati. Možda ne bi smo radili više ništa, možda eksciziju, ili konizaciju.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Olja kaze

02-04-2015

Postovani, pre 14 god imala sam klasicnu konizaciju, grlic dosta skracen, u I trudnoci posle trudnoce nosila serklaz i rodila zdravo dete, svaka naredna trudnoca bila bezuspesna. HPV tipizacija odradjena i pozitivna, srednje i nisko rizicni. Pre 3 meseca mi je papa bio prvi put posle konizacije III a AGUS, sada cekam rezultate ponovljenog papa testa. Sta ako je i dalje los a meni je vec grlic skracen? Sta se u tom slucaju radi, doktorka kaze kiretaza grlica materice , a sta ako rezultati kiretaze ne budu dobri? Uplasena sam.

avatar

 

Poštovana, ukoliko Vam savet Vašeg ginekologa nije dovoljan, naš savet je poseta neke od većih državnih ustanova (Višegradska ili NFront, kako bi ste čuli drugo mišljenje. Niko ne bi trebalo da Vam daje savete putem e-maila.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

 

Milana kaze

19-02-2015

Interesuje me cena uklanjanja ranice sa grlica materice kao i cena uklanjanja kondiloma.

avatar

Poštovana, cena uklanjanja ranice sa grlića metrice je (cena poslata na e-mail)HP nalaz, Uklanjanje kondiloma je (cena poslata na e-mail), uključujući i dodatnu intervenciju u okviru mesec dana.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Maki kaze

17-02-2015

Interesuje me cena ph analize isecka iz materice i koliko se dugo čeka rezultat. Hvala

avatar

Poštovana,
nejasno je pitanje, ako ste mislili na biopsiju grlića materice, cena je (cena poslata na e-mail), plus 3 (cena poslata na e-mail), Mi ne radimo analize HP, već mi naš bioptivni materijal šaljemo u za to ovlašćenu laboratoriju.
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tanja kaze

10-02-2015

Postovani, Na ginekoloskom pregledu od 26.08.2014 su mi brisevi i PAPA test bili ok, ali je doktorica preporucila da se radi RF ekscizija ektopije. Moram napomenuti da sam pre toga radila analize HPV, ureaplazme, mikroplazme, antimulirian, briseve, hlamidiju i sve je bilo ok. Inace imam problema sa pojacanim sekretom. Sve ove analize sam radila u Novom Sadu zbog izvanmenstrualnog krvarenja za koje se utvrdilo da je bilo zbog stitne zlezde i uvodjenem terapije nije se ponovilo. Nikako da se odlucim da uradim zahvat, naravno iz straha, a malo sam i sumljala s obzirom na rezultate. Juce sam bila na pregledu kod svoje doktorice u Zrenjaninu i ponovo radila PAP i briseve i oni su mi dobri, ali i ova doktorica preporucuje da se radi biopsija ranice promera 6mm koja spontano na rat blago mesta krvari. predlozena je biopsija PVU. DOktorica je rekla da na osnovu rezultata biopsije, ako sam dobro razumela, u zavisnosti koji CIN ce biti, ili cemo leciti vaginaletama ili cemo raditi eksciziju. Molim Vas za savet, zasto u prvoj klinici rade odma ekcsiziju i uzimaju uzorak za koji ce tek kasnije dobiti analize, dok u Zrenjaninu prvo traze biopsiju, a kasnije ce opet, ako bude trebalo raditi gore pomenuti zahvat. Molim Vas pomozite mi i posavetujte me sta da radim, a da ako netreba, ne prolazim 2 puta kroz anesteziju. U oba slucaja bi mi dali totalnu anesteziju. U Unapred zahvalna na odgovoru

avatar

Poštovana,
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Vaša Analife

Tanja kaze

10-02-2015

I molim Vas da mi kazete cenu biopsije ili RF ekscizije. Hvala

natalija kaze

10-02-2015

postovani radila sam lasersko uklanjanje ranice sa grlica materice pre 3 godine,uklonila se bila,i je opet rekla da se vratila ista danas ranica,neznam sta da radim,doktorka mi je predlozila opet laser neznam sta da radim?hvala

avatar

Poštovana, predpostavlam da Vam je doktorka prvo predložila biopsiju, kako bi poslala materijal na Hp analazu. Posle nalaza histopatologa, donosi se odluka šta dalje.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ana Marija kaze

26-01-2015

Postovani, da li mogu raditi intervenciju uklanjanja kondiloma ukoliko sam nedavno zavrsila terapiju za ureaplazmu i cekam kontrolni bris. U pitanju su spoljni kondilomi.

avatar

Poštovana, možete uraditi intervenciju skidanja kondiloma, mi preporučujemo da se intervencija radi radio-talasima, koji za razliku lasera, manje oštećuju zdravo tkivo.
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

Goca kaze

26-01-2015

Postovani, koja je cena klasicne cold- knife konizacije grlica materice? Da li to ukljucuje I patohistolosku analizu? Da li kod Vas radi dr Vesna Kesic? Unapred zahvalna.

avatar

Poštovana, kod nas ne radi Dr Kesič,
S poštovanjem
Bolnica Analife

Tanja kaze

25-01-2015

Postovani, 26.08.2014 godine sam bila na redovnom ginekoloskom pregledu gde sam radila PAPA, VS i rezultati su mi bili dobri. Medjutim doktorica je i na samom pregledu prepoucila da bez obzira na rezultate uradim RF eksciziju zbog ranice na grlicu materice i ceste pojave pojacanog sekreta. Pre dve godine sam imala, zbog pada imunitea, bakteriju esherihiju koju sam lecili i izlecila. Radila sam sve moguce briseve tipa ureaplazma, mikroplazma, hlamidija HPV... i svi su bili negativni. Medjutim od tada stalno vucem pojacan sekret i ne znam kako sa tim da se borim. Iskreno, jako sam uplasena, i s obzirom na dobre rezultate sa poslednjeg pregleda, imam dilemu, jer mnoge moje prijateljice imaju ektopije na grlicu, a nemaju preporuku za intervenciju, a sa druge strane, ako bi to trebalo da se uradi, zelim da to resim. i prstanem da se opterecujem tim pitanjem. Izvinite na opsirnosti i hvala unapred. S postovanjem, Tanja Karan

avatar

Poštovana, svaki pacijent je priča za sebe, ne postoji univerzalan savet, kao što ne postoji univerzalan nalaz. Šta je kod Vaših drugarica, nema nikakve veze sa Vašim stanjem. Predpostavljam da Vam je doktorica predložila da uradite intervenciju zato što je postojala promena na grliću materice.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife


 

Lidija kaze

24-01-2015

Postovani,interesuje me cena kolposkopije i cena botksa za popunjavanje bore izmedju obrva.Unapred zahvalna

avatar

Poštovana Lidija, cena kolonoskopije koju radi Prof Doder(cena poslata na e-mail) u anesteziji. Cena botoxa(cena poslata na e-mail), za kompletan tretman.   
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

Zorica kaze

27-12-2014

Postovani,da li se biopsija sme raditi ukoliko je prisutna upala grla ali se ne koriste nikakvi lekovi osim paracetamola i sta ako je prisutna minimalno povisena temperatura. Hvala

avatar

Poštovana, svaka intervencija u anesteziji se odlaže kada postoji povišena temperatura.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ivana Cvetkovic kaze

20-12-2014

ZANIMA ME CENA BIOPSIJE I CENA SPALJIVANJA RANICE,ILI ODSTRANJIVANJA RANICE(KAKO SE RADI NE ZNAM)UNAPRE ZAHVALJUJEM!

avatar

Poštovana,
biopsija grlića materice je (cena poslata na e-mail)
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

olivera kaze

04-11-2014

Postovani,kolika je cena LETZ konizacije,sa PH nalazom?

Natalija kaze

22-10-2014

Interesuje me cena biopsije grlica materice...unapred zahvalna

avatar

Poštovana Natalije,

biopsija grlića materice košta (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Andrijana kaze

21-10-2014

Poštovani, Nakon urađenog Papa testa, rezultat nalaza je "Papa III/B (L-SIL). Zapaljenje. Indikovano učiniti kolposkopiju i biopsiju." Doktorka mi je predložila da se kolposkopija obavi nakon terapije koju mi je dala (antibiotik+vaginalete), te da, zavisi od rezultata kolposkopije, biopsija možda neće biti neophodna. Prvi put imam ovakav nalaz i zaista sam zabrinuta,u prvi mah i prestravljena, stoga Vas molim za savet, da li bi kolposkopiju možda trebalo uraditi odmah, ili da prihvatim preporuku doktorke da to obavim nakon terapije, što bi ako uzmem u obzir i menstruaciju, bilo tek za nekih 20ak dana. Da li da čekam do tada ili da što pre saznam šta je u pitanju? Hvala.

avatar

Poštovana Andrijana,

ništa se neće desiti za narednih dvadesetak dana. Sačekajte menstruaciju i uradite onako kako Vam je doktorka predložila, prvo kolposkopija, pa onda ako je potrebno uraditi biopsiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Kristina kaze

20-10-2014

Cena biopsije! Hvala.

avatar

Poštovana,

cena biopsije je (cena poslata na e-mail) dinara uz prisustvo anesteziologa   

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

kristina kaze

20-10-2014

U trudnoci mi je ustanovljen uterus subseptus(dr. Zivanic) koji je pravio dosta problema, ali sam ipak izgurala trudnocu I porodjaj. Tada mi je recheno da obavezno pre nego isplaniram narednu tudnocu prvo to "sredim". Kazu "rutinska operacija, nishta komplikovano"(dr. Stanojevic)Interesuje me o kojoj operaciji je rech I da li vi to radite. Hvala.

avatar

Poštovana,

cena biopsije je (cena poslata na e-mail) dinara uz prisustvo anesteziologa   

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sandra kaze

20-10-2014

Postovani,doktorka mi je predlozila LEEP.Da li tu vrstu intervencije radite na svojoj klinici i koja je cena.Hvala unapred.

avatar

Poštovana Sandra,

radimo Loop eksciziju premene na grliću materice. Cena je oko (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Anja kaze

06-10-2014

Postovani, Da li bisce bili ljubazni da mi posaljete cenu biopsije grlica materice? Hvala unapred

avatar

Poštovana,

cena biopsije grliće materice je (cena poslata na e-mail) dinara. zakazivanje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marija kaze

06-10-2014

Postovani,interesuje me cena biopsije grlica materice u totalnoj anesteziji?

avatar

Poštovana,

biopsija grića materice u anesteziji je oko (cena poslata na e-mail) dinara, zakazivanje na tel 011 31968 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

tamara kaze

20-09-2014

Postovani, od 2009-e godine se borim sa HPV infekcijom I kondilomima. Radjeno mi je bezbroj intervencija kako unutra tako I spolja.Nakon uklanjanja lezija sa grlica materice 2011-te nije radjena ni jedna druga intervencija. U inpstranstvu Sam se podvrgla svim mogucim pregledima. Ustanovljeno je par astecenja I ranica na grlicu materice. Koliko bi kostala operacija kod vas. Posedujem nalaze biopsije. Interesuje me Dali moram DA od radim sve komplet kod vas ili mogu DA vam predam dokumentaciju koji Sam dobila pre 2 nedelje sa papa tests, kolposkopije I biopsije I na osnovu toga DA se uradi operacija. Hvala

avatar

Poštovana,

nije mi jasno o kakvoj operaciji pričate. Kondilomi su nešto što mi uklanjamo radio talasima, ranice na grliću /mozaik/ posle bipsije i HP nalaza se postupa na nekoliko načina /od LOOP ekscizije do konizacije/ Pošaljite nam nalaz HP na e.mail bolnica@analife.rs. Vaše ime prelepite trakom kada bude skenirali za slanje,  ako bi mejl otišao gde ne treba.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Ivana kaze

18-07-2014

Postovani, interesuje me cena biopsije grlica materice i cena operacije laserom.

avatar

Poštovana,

biopsija je (cena poslata na e-mail) dinara. Mi tu intervenciju radimo radio nožen, ne laserom.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Jelena kaze

23-06-2014

Poštovani, posle urađene kolposkopije predložena mi je biopsija pvu. Pošto ne želim da mi se radi biopsija klasičnom punch metodom, a vidim da vaša klinika to radi putem radio-frekventnog noža, interesuje me cena tog zahvata, cena histo-patološki pregled, kao i vreme čekanja rezultata uzetog uzorka. Papa test PVU je IIIa ASCUS. Diskariotične ćelije (sa uvećanjem jezgara intermedijalnih o parabazalnih ćelija vezikularnog izgleda kao i golih jezgara): ++ Kolposkopki nalaz:leukoplakija na 12h ulazi u oeu. Od 3 do 9h ovule nabothi. Epitel pvu Schiller pozitivan. HPV test nije rađen. Hvala!

avatar

Poštovana,

cena biopsije je (cena poslata na e-mail) dinara, anestezija 3000 Hp nalaz (cena poslata na e-mail), rezultat je za nekoliko dana.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

neda kaze

20-06-2014

Interesuje me cena biopsije?

avatar

Poštovana,

biopsija grlića materice je dijagnostička procedura, prilikom koje uzimamo sa određenih mesta grlića materijal za biopsiju, posle koje dalje postupamo /ništa, loop ekscizija, konizacija / Predlaže se kada se na grliću, konizacijom, uoči promena  /mozaik ili ranica/ . Cena je (cena poslata na e-mail) dinara, plus anestezija (cena poslata na e-mail), plus HP nalaz od (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Anđelka Ljubić kaze

16-06-2014

Poštovani,početkom februara ove godine urađena mi je konizacija u Opštoj bolici u Leskovcu, ukoliko histopatološka analiza konizata potvrdila nalaz biopsije. Prošle nedelje radila sam papa i VS i nalaz je 3 grupa papa i VS 3 grupa. Šta vi predlažete u ovakvim slučajevima?

avatar

Postovana,

Vas slucaj je za ustanovu tercijarnog tipa, kao sto su GAK Narodni Front i Visegradska klinika.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dragan kaze

16-06-2014

Postovani,koja je cena skidanja kondiloma?

avatar

Postovani,

Cena uklanjanja kondiloma kod dama je (cena poslata na e-mail) inara, zakazujese na tel 011 31968 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

dada kaze

29-05-2014

postovani 8 aprila sam imala abortus nakon sedam dana uradjen mije papa test i pokazao je 3 cin 2 i cin 3 dosada sam uvjek imala papa test 2 pame zanima dali ima kakve veze sa ab.izmedju ostalog imam malo djete koje dojim stase desava

avatar

Poštovana,

ginekolog koji je radio kolposkopiju i uzimao Papa bris jedini može da daje savete šta dalje.

Bolnica Analife

Sanja kaze

20-05-2014

Postovani, Da li je potrebno raditi HP tipizaciju, ako cu raditi biopsiju materice, u cemu je razlika analize uzorka kod ta dva postupka? Hvala unapred na odgovoru

avatar

Postovana Sanja,

Biopsija se radi zbog nalaza na grliću, posle HP nalaza dogovorićete se sa ginekologom šta dalje. 

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ana kaze

16-05-2014

Poštovani, zanima me kada su svi nalazi uredu (papa test, kolkoskopija, bakterioloski nalazi) a ranica postoji. Koja se procedura dalje preduzima? Hvala unapred

avatar

Poštovani,

nije jasno Vaše pitanje, na kolposkom pregledu se vidi „ranica“ ili mozaik. Po savetu Vašeg ginekologa, sačeka se tri do šest meseci od nultog pregleda kolposkopije, na kojoj se videla ranica, ukoliko se ranica ne smanjuje ili se povećava, predlaže se biopsija. U svakom slučaju, Vaš ginekolog će predložiti najbolje za Vas.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Natasa kaze

14-05-2014

Postovani, zanima me da li biopsija moze da se radi bilo kada u periodu izmedju dve menstruacije ili mora bas iskljucivo dan,dva po zavrsetku menstruacije kao i kolika je cena biopsije?

avatar

Postovana,

Biopsija se preporučuje neposredno posle menstruacije, kako bi period kada se pojavljuje menstrualna krv desilo što kasnije. Cena je oko (cena poslata na e-mail) dinara, zakazivanje na tel 011 319 68 09

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Jelena kaze

28-04-2014

Postovani, uradjena mi je biopsija i sa HP nalazom predlozena mi je konizacija. Posto moram da odradim odredjene analize pred operaciju interesuje me da li radite (ultra zvuk, kolposkopiju sa brisom PA, sterilan nalaz cervikalnog brisa) i koliko bi to kostalo? Unapred hvala!

avatar

Poštovana Jelena,

Radimo sve preglede, od vaginalnog ultrazvuka, kolposkopije, sa Pa brisom i briseve. Nije mi baš jasno zašto bi ste Vi radili kod nas kolposkopiju, koja je urađena pre biopsije i koja će biti urađena u momentu konizacije. ne vidim razlog za Papu, kada se radi konizacija????? Brisevi imaju smisla, laboratorija sa faktorima koagualcije, zbog anestezije, kardiološki pregled zbog anestezije, a ne ponavljanje pregleda, koji sada nemaju svrhu, osim trošenja novca

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Andrijana kaze

25-04-2014

Poštovani,zanima me da li radite krijo terapiju ranice na grlicu materice, ako ne radite zanima me nesto vise o ostalim načinima uklanjanja, i ako mozete da mi posaljete cenu tih intervencija na e-mail. Pozdrav

avatar

Poštovana Andriajna,

U našoj bolnici se ne primenjuje  krioterapia--tj.zaledjivanje ranica.
Kod nas se terapija sprovodi  radio talasima. Too je najsavremenija metoda, savremenija od lasera, zbog toga što se radio talasima najmanje oštećuje okolno zdravo tkivo.

Pre svake takve metode pa i kripterapije, potrebno je  uraditi biosiju promene na grliću materice,  posle Histopatološkog, tek nakon toga se radi  ili vaporizaciaj pomoću lasera ili radiotalasa  ili krioterapija. Moramao imati PH nalaz da bi zanli šta smo zaledili ili vaporizirali.

Za cenu intervencije se interesujte lično telefnom 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

djurdjica kaze

22-04-2014

Postovani, da li je letz loop biopsija isto sto i letz loop konizacija? Hvala.

avatar

Poštovana Djurdjice,

Radi se o dve različite vvrste intervencija obavljenih istim  instrumentom- radio frekventnim nožem.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Natasa Simic kaze

18-04-2014

Postovani, mozete li mi poslati cenovnik za Biopsiju grlica materice, i nacin zakazivanja? unapred zahtvala, Natasa

avatar

Poštovana Natasa,

Biopsija grlića materice kod nas se radi ukoliko postoje indikacije /razlozi / tj, ukoliko je dijagnostikovana ranica na grliću materice.  Cena je  (cena poslata na e-mail), plus Hp nalaz (cena poslata na e-mail). Pre same intervencije potrebn je uraditi određene analize, kako bi smo bili sigurni da zdravi ulazite u operacionu salu. U pitanju su laboratorijske analize, kardiološki pregled,  EKG. Takođe, potrebno je da brisevi vaginalni i cervikalni, budu uredni.

Zakazuje se na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

mila kaze

12-04-2014

Da li se i kod devojaka koje su nevine moze utvrditi stanje njihovih reproduktivnih organa? Ako imaju nekih gin.problema moze li se bez problema utvrditi njijihov uzrok?

avatar

Postovana Mila,
Naravno kod nevinih deveojaka, ultrazvuk unutrašnjih reproduktivnih organa se radi vaginalnom sondom kroz analni otvor. U svakom slučaju posavetujete se sa ginekologom,

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Milica kaze

03-04-2014

PA III AGUS i ASCUS inflamacija, da li mozete da mi kazete nesto vise o tome? Na nalazu mi pise da mi je celija uvecana i do 4x, naglasenih nukleolusa masa Le kao i dosta detritusa.

avatar

Poštovana Milice,

Pravilo naše kuće je da ne komentarišemo tuđe nalaze. Sigurni smo da će Vam Vaš ginekolog dati najbolji predlog za dalje lećenje.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Liposukcija stomaka kaze

29-03-2014

Koliko kosta liposukcija stomaka? I liposukcija podvaljka i obraza? Hvala

avatar

Postovana,

Laserska liposukcija stomaka je (cena poslata na e-mail EUR, a laserska liposukcija podbratka (podvaljka) je (cena poslata na e-mail EUR.
Ukoliko se obe operacihe rade istovremeno ukupna cena je (cena poslata na e-mail) EUR.

Look forward to your response

Kind regards,
Dr med Velisha Arsic
Plastic Surgeon

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ivana kaze

29-03-2014

Pozdrav, mozete li mi reci nesto u vezi ureaplazme? Koliko je ta bakterija opasna? decko je imao pregled i na nalazu je bilo 10 na 4 kako to vec ide.. imao je terapiju koju sam i ja primenila dovicin i eritromicin. Sada nemam nikakve simptome, nemam pojacan sekret. Da li postoji mogucnost vracanja ureaplazme? Pozdrav

avatar

Poštovana Suzana,

Ureoplasma je mikroorganizam koi ima karaktreristike i bakterija  a i virusa /zivi u ćelijama /.
Moze izazvati promena na grliću--ranice, moze da otežava oplodjenje ,a ima i značaja kod spontanih pobvačaja.

Zbog ovih razloga treba je lečiti.Lekovi  koje ste koristili vi vaš dečko su efikasni .Ukoliko su vam kontrolni nalazi bili negativni znači da ste izlečeni i da više nemate Ureoplasmu. Svakako da mogućnost ponovne infekciej postoji ukoliko budete u kontaktu sa osobom koja ima infekciju Ureoplame.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ZORAN MILADINOVIC kaze

24-03-2014

INTERESUJE ME CENA SPALJIVANJA GRLICA MATERICE LASEROM I RADIO NOZEM.

avatar

Poštovani Zorane,

Ukoliko pitate za biopsiju ranice na grliću materice, mi je radimo radio nožem, laser je u svetu napuštena metoda, pošto znatno više optećuje okolno zdravo tkivo. Cena biopsije je oko (cena poslata na e-mail) dinara plus Hp nalaz od (cena poslata na e-mail) .

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

sloba kaze

23-03-2014

Isla sam na pregled, na kolposkopiji ginekolog je uočio dve ranice na grlicu materive. Cekam rezultate biopsije. Da li je obavezno da uradim i papa test, ginekolog mi nista nije rekla?

avatar

Poštovana,

Ne komentarišemo tuđe nalaze. Načelno, biopsija će pokazati šta dalje treba da se radi po pitanju Vašeg grlića.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Jelena kaze

12-03-2014

Postovani,meni je papa test IIIA AGUS,bila sam na biopsiji,cekam nalaz,u haosu sam...molila bih vas da mi kazete,jer mi je papa radjen odmah posle ab,13 dana posle,i imala sam deo tkiva,nije abortus uradjen dobro,dali to moze uticati na los papa test?

avatar

Poštovana Jelena ,

Histopatološki nalaz sa biopsije će odrediti šta se dalje radi na grliću.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

radojka kaze

03-03-2014

postovani,imma ovakav problem.danas sam radila test za trudnocu pokazao je da je negativan,pre 25dana sam imala opraciju fibroma na desnoj dojci i odstranli su mi ga,taj dan kad sam trebala dobiti menstraciju pokusala sma da ima odnos s adeckom i dalje sam nevina nije usao u mene 1_2cm i nije bio par sekundi pa vas pitam da li je moguce da kasni zbog opracije ili sam trudna test sam radila tri dana nakon odnosa

avatar

Poštovana Radojka,

Trudnoća se utvrđuje testom iz krvi i ultrazvukom. U svakom slučaju, da bi ste dobili odgovor na Vaše pitanje, morate posetiti svog ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

miki kaze

28-02-2014

interesuje me sta ovo znaci askus-hpv-s-ps 3a

avatar

Poštovana,

Pravilo naše kuće je da ne komentarišemo nalaze pregleda koji nisu kod nas rađeni.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Lidija kaze

27-02-2014

Postovani, imam biopsiju grlica. Ako mozete da mi priblizite metode lecenja, i zanima me jel se pacijent zadrzava u bolnici radi lecenja.

avatar

Poštovana Lidija,

Posle biopsije se leži sat vremena. Predpostavljam da Vam je lekar rakao, koji je razlog zašto Vam je predložena biopsija. Ona se obično radi kada na grliću postoji promena koja se mora analizirati i posle HP nalaza dalje postupati.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Slavica kaze

19-02-2014

Postovani, uradila sam ginekoloski pregled i direktno mi je uradjena biopsija. Na nalazu pise da je u pitanju CIN III (HSIL). Poremećaj stratifikacije, bazaloidne celije su narusenog nukleocitoplazmatskog odnosa, epitel je prisutan unutar zlezda,u vezivu i epitelu mesoviti inflamatorni infiltrat. Molim Vas da mi objasnite koliko je opasno i sta da radim? Da li je to maligno? Da li mogu kod vas da uradim sledeci korak? Hvala Vam

avatar

Poštovana Slavice,

Kada kod pacijenta koji se kod nas leči, posle biopsije dobijemo nalaz CIN III, naš konzilijarni savet je odlazak na kliniku i dalji postupak kako oni odrede.

Zašto, pa zbog toga što se može desiti da u sečenju grlića, to se zove konizacija, i u analizi isečenog tkiva histopatolog ne dobije svuda granice zdravih ćelija, onda je potrebno intervenciju ponavljati. Zbog toga mi preporučujemo državnu ustanovu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Anka kaze

13-02-2014

Poštovana, interesuje me koje sledeće korake u lečenju Vi predlažete ako je PAPA IIIa AGC NOS, rezultati kolposkopije: cilindrični epitel presvrnut ka spolja u širokom pojasu, PSE jod poz, cilindrični epitel jod negativan a dijagnoza mi je N86. Bakteriološki brisevi su uredni.Da li je potrebno raditi biopsiju ili je dovoljno samo uklanjanje ranice nekom od metoda kojima raspolažete? Hvala na odgovoru!

avatar

Draga Ana,

Pošto je kod vas  PA  III a grupa  iIi AGUS po novoj klasifikaciji to ukazuje na promena u ćelijama cervikalnog kanala.Kako su vam bakteriološki brisevi uredni znači da nema infekcije i tu nema šta da se leči.
Ovde bi bilo potrebno pre svega uraditi kiretažu kanal grlića i uzeti biopsiju sa površine grlića.

Nakon toga može se uraditi laserski ili pomoću RT spaljivanje ranice sa površine grlića ukoliko su rezultati biopsie uredni.

Nikada se nesme ranica spaljivati ako se prethodno biopsiom nedobije uredan rezultat.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Jelena kaze

08-02-2014

Poštovani, nalaz papa testa mi je IIIb, kolposkopija nije rađena. Zanima me šta mi savetujete da dalje radim i koja je cena? Hvala unapred!

avatar

Poštovana Jelena,

Savet je da uradite kolposkopiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

katarina kaze

28-01-2014

odavno imam ranicu na grlicu,ali mi niko do sada nije predlozio da je uklonim.pre 2,5-3 godine imala sam 3a grupu papa testa,i posle toga prirodan porodjaj i jednu kiretazu, zanima me koje klasifikacije 3 grupe papa testa postoje, tj. a, b.... oznake i koliki sam sad problem napravila s obzirom da su reyultati pape tek za nedelju dana... kada je zdravlje u pitanju uglovnom imam odsustvo straha,a sad sam prvi put uplasena

avatar

Poštovana Katarina,

III grupa  PA  zahteva kontroni pregled posle  odredjenog perioda /najmanej 6 nedelje/,za koje vreme bi trebalo  primeniti terapiju /lečenje infekcije/ ukoliko je i kolposkoski nalaz uredan.  Ukoliko je i kolposkopska slika atipična potrbno je uraditi dodatnu daiagnostiku Tj biopsiju grlića.

Najčešće se iza III  grupe PA testa kriju virusne zapalenjske promene  grlića,ali u svakon slučaju taj nalaz se nesme zanemariti, već se treba do kraja odraditi diajgnostika.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

danka kaze

22-01-2014

radila sam papa test 2grupa mi je predlozena mi je hpv tipizacija prosle godine je bila treca grupa radila sam biopsiju nista nije nadjeno

avatar

Postovana Danka,

Nisam sigurna da razumem Vase pitanje, pravili nase bolnice jeste da ne komentarisemo nalaze i misljenja drugih doktora.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Ivana kaze

09-12-2013

Na kolposkopiji mi je nadjen mozaik a papa je bio u redu. Treba li da ispitujem taj mozaik?

avatar

Poštovana Ivana,

Postoji protokol kako i šta se radi kada je grlić materce u pitanju. Odluke šta ćete dalje da radite, donosite sa  ginekologom  koji Vas kontroliše.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Dijana kaze

05-12-2013

Postowani,papa mi je 3 stepen,radjena mi je kolposkopia i widi se mozaicki prikaz.Dobila sam terapiju,3 dana antibiotici,10 waginalete.10 dana posle terapije,opet brisewh pa posle toga doktor mi je rekao da treba da se radi biopsija.Mene najwise zanima da li posle histo-patoloskog nalaza biopsije tacnije posle 1,2 ili 3 warijante nalaza mogu da rodim bebu? Jer sam prwu bebu izgubila 21.08.2013 a bila sam u 35,3.Najwise me brine da li cu moci da budem mama? Molim da mi sto pre odgoworite,jer se jako plasim! Hwala

avatar

Draga Dijana,

Prvo treba da se završi dijagnostički i eventualno terapijski postupak u vezi sa grliće materice. Posle toga ćete normalno pokušati da ostanete u drugom stanju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

amorchito kaze

27-11-2013

Postovani, imala sam operaciju mioma na zadnjem zidu materice 29.10.2013 i zanima me da li menstruacija moze da kasni zbog operacije. Imala sam sve sipmtome da cu da dobijem, ali nema jos, ali da napomenem da sam odmah posle operacije imala ciklus. inace mi je ciklus redovan 26-27 dan

avatar

Poštovana,

Sve u vezi Vašeg postoperativnog perioda, trebalo bi da konsultujete ginekologa koji Vas je operisao.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Jovana kaze

27-11-2013

Postovani, imam rezultate papa testa IIIb sa naglasenom diskariozom, dat je savjet za biopsiju. Da li osoba treba biti hospitalizovana kako bi uradila biopsiju? Unapred, hvala.

avatar

Poštovana Jovana,

Kod nas u Analifu, biopsija grlića se radi ambulantno, nije potrebno ležanje.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ALEKSANDRA kaze

25-11-2013

Postovani radili su mi biopsiju materice rezultati su bili u redu ali ja sam skoro saznala da sam u drugom stanju ostala sam trudna dva dana prd biopsiju,lekar mi je rekao da ne smem da zadrzim dete....sta da radim?

avatar

Poštovana Aleksandra,

Sve u vezi Vašeg reproduktivnog zdravlja, može samo da kaže Vaš ginekolog, što ne znači da ne treba da potražite mišljenje drugog ginekologa, ali mora da se uradi pregled.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Ivana kaze

22-11-2013

Poštovani,interesuje me da li smem da radim biopsiju grlića,obzirom da od porođaja još nije prošlo 6 meseci(punih 6 meseci biće 11.12),a pritom još nisam dobila prvu menstruaciju nakon porođaja(beba samo doji)? Hvala unapred!

avatar

Poštovana IVana,

Sve što je u vezi Vašeg ginekološkog zdravlja, bilo kakav savet, dijagnozu i terapiju, može samo da Vam da ginekolog koji Vas pregleda.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ivana kaze

15-11-2013

Postovani savetovana mi je biopsija i ecc zbog rezultata PAPA IIIA grupa, pa me zanima da li može da se radi u periodu dojenja zbog te lokalne anestezije, jer jos uvek dojim bebu?

avatar

Poštovana Ivana,

Biopsija kod nas se radi u lokalnoj, lidokainskoj anesteziji, koja ne smeta dojenju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

danijela ivkovic kaze

02-11-2013

da li se kod Vas biopsija grlica radi u opstoj kratkotrajnoj anesteziji ili kako?i koja je cena pozdrav

avatar

Poštovana Danijela,

Cena biopsije grlića materice je (cena poslata na e-mail) u anesteziji, plus (cena poslata na e-mail) za HP analizu. Pošto se ide u anesteziju, neophodno je da uradite analize kako bi ste znali da zdravi idete u salu.

Detaljne informacije na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sandra kaze

01-11-2013

7 dana nakon spaljivanja ranice na grlicu mi se javilo krvarenje. Ginekolog mi je dao vaginalete Cicatridina i rekao da se nakon tpga javim jer je epitelizacija nesto sporija. Sta mislite o ovome? Unapred hvala!!!

avatar

Poštovana Sandra,

Pravilo naše kuće je da ne komentarišemo nalaze i mišljenja drugih ginekologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Suzana kaze

22-10-2013

Postovani mene interesuje koliko je bolna biopsija grlica materice bez lokalne anestezije? Hvala

avatar

Draga Suzana,

Biopsija grlica meterije nije bolna.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Snezana Joksimovic kaze

18-10-2013

Molim vas uradila sam PAPA-test i predlozeno mi je da se uradim ciljanu biopsiju grlica materice.Nalaz PAPA-testa je PA-ASCH.Pa vas molim da mi objasnite dali je to nesto mnogo opasno i kako da uradim biopsiju sa kakvom anastezijom.hvala unapred za odgovor

avatar

Postovana Snezana,

Pravo objasnjenje moze Vam dati ginekolog koji je uzimao Papa bris na analizu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ana kaze

10-10-2013

Posle uradjene biopsije i spaljivanja ranice na grlicu materice gde je utvrdjena hronicna upala grlica i kpnzrola na tri meseca koliko treba da se saceka sa trudnocom.unapred hvala!

avatar

Poštovana,

Da li ste kod nas radili biopsiju. Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, predpostavljamo da Vam je naš ginekolog dao odgovor na pitanje kada možete planirati trudnoću.


S poštovanjem, Analife

Stana kaze

09-10-2013

Pitanje dali je normalno da posle kiretaze i uzimanja PH nalaza dobijem posle 15 dana?inace krvarila sam posle intervencije 4-5 dana.PH nalazom je ustanovljeno Carcinoma planocellulare invasivum.zanimame dali je menstruacija normalna za tako kratko vreme?s postovanjem.

avatar

Draga Stano,

Normalno je ukoliko je to vreme kada bi trebalo da dobijete menstruaciju.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife
 

Nela kaze

02-10-2013

Postovani, na poslednjem ginekoloskom pregledu, u okviru kolposkopije, dr je uocio mozaik i ektopiju na grlicu materice. Kako sam se porodila pre 4 meseca, interesuje me da li je porodjaj, odnosno trudnoca, mogao uticati na nastao mozaik i ektopiju. Do sada sam jednom godisnje radila kompletan ginekoloski pregled sa kolposkopijom, nikada nije bilo problema sa grlicem,a poslenji kolposkopski pregled je radjen nekoliko meseci pre trudnoce. Napominjem da su uzeti ogdovrajuci brisevi,i da je predlozeno da se uradi biopsija ukoliko bude potrebno. Hvala !

avatar

Poštovana Nela,

Ginkolog koji radi preglede ima uvid u Vaše zdravstveno stvanje i može da daodgovor na Vaša pitanja. Načelno, šta jedovelo domozaika sada nije važno, ukoliko mozaik perzistira ili napreduje i na sledećoj kolposkopiji koja Vam je verovatno predložena nakon šet meseci (ukoliko ranije niste imali nikakvu promenu na grliću materice), onda je neko pravilo da se radi biopsija, sa određenih mesta naš lekar uzima materijal za HP analizu.

U odnosu na  HP analize, postupa se dalje, od spaljivanja ranice, preko mini konizacije do radikalnijih operacija.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Sara kaze

26-09-2013

Kolika je cena spaljivanja nakon izvrsene biopsije, da li ostaju neke posledice. Hvala Vam.

avatar

Postovana,

Ukoliko je uradjena biopsija, dalji postupak je na osnovu nalaza HP.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife
 

Tanja kaze

09-09-2013

Da li bi na osnovu ovog rezultata biopsije savetovali samo spaljivanje ili konizaciju, i koliko bi to kostalo da se uradi kod vas? ECTROPION IN EPIDERMISATIONE.CERVICITIS CHRONICA NONSPECIFICA GRAVIS. METAPLASIA SQUAMOSA MATURA ET IMMATURA MUCOSAE ENDOCERVICIS. KOILOCYTOSIS FOCALIS EPITHELI SQUAMOSI CERVICIS UTERI. Hvala!

avatar

Poštovana Tanja,

Naš savet je da postupite po savetu Vašeg ginekologa.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

eve kaze

29-08-2013

sta znaci patest 4b grupa

avatar

Poštovana,

Nalaz Papa testa 4b grupa, ukazuje da je neophodna kompletna obrada grlića materice.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

nataša kaze

24-08-2013

Poštovani,dobila sam nalaz biopsije molim Vas da mi objasnite šte znači:Dysplasipo epiteli planocellularis cervicis uteri gradus levis-CIN I. Cervicitis chronica nonspecifica gravis partim cum exacerbatio acuta focalis. Pseudoerosio simplex cervicis uteri. Cervicitis chronica nonspecifica. Metaplasio planocelluaris focalis mucosea canalis endocervikalis uteri.

avatar

Postovana Natasa,

Zao mi je, ali pravi put za Vas je da Vam nalaze tumaci ginekolog koji je intervenciju radio. Na osnovu tog nalaza on ce Vam predloziti sta bi dalje trebalo raditi sa Vasom promenom. To je takva procedura.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

jelena kaze

22-08-2013

Postovani, uradila sam PAP-a test , dijagnoza je N 720. zanima me sta to znaci? doktor je rekao da mora da uradi biopsiju... i da li biopsija moze da se radi bez anestezije? hvala unapred!

avatar

Postovana Jelena,

Pravilo kuce je da ne komantarise nlaze drugih doktora. Biosiju mi radimo u anesteziji, Detaljne informacije na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

ivana kaze

15-08-2013

Postovani, da li bi mogli da mi protumacite nalaze biopsije?! CIN1 metaplasio planocellularis muscosae canalis cervis uteri. Cervicitis chronica in exacerbationem acuta. Da li je to ranica? i da li je to prenosno seksualnim putem?

avatar

Poštovana Ivana,

Predpostavljam da Vam je Vas ginekolog objasnio sve u vezi nalaza. Pravilo naše bolnice je da ne komentarišemo nalaze iz drugih zdravstvenih ustanova i lekara.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Tanja kaze

01-08-2013

postovani imam ranicu na grlicu materice radila sam papa u aprilu bijo je 2 grupa sutr imam zakazanu biopsiju grlica da li to moze biti stetno tj. da li moze prouzrokovati karcinom?? UNAPRED VAM HVALA mnogo se bojim....

avatar

Postovana Tanja,

Predpostavljam da ste vec uradili biopsiju , sta sve moze biti kod Vas, ne moze Vam niko reci osim Vas ginekolog, kada stigne PH nalaz.  Rezultat moze biti takav, da se nista ne radi posle biopsije grlica materice, da se radi spaljivanje, isecanje ili konizcija, vise vrsta intervencija, koje zavise od nalaza HP.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Duska Stojlkovic kaze

30-07-2013

Molim vas treba mi informacije za celokupan pregled girlic materice.I koliko ce kosta. I kako da dodjem do vas.

avatar

Postovana Duska,

Komplet kolposkopija, Papa bris. Ultrazvuk male karlice, ginekoloski pregled pod spekulumom kosta (cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 19 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Danka kaze

26-07-2013

Postovani, doktor mi je rekao da imam malu ranicu na grlicu i da to treba samo posmatrati, pa me zanima jos necije misljenje, i cena kolposkopije papa testa i tih pregleda koji su potrebni da se to detaljno ispita.. unapred hvala.

avatar

Postovana,

Nekada je za ranicu vazilo pravilo: "vidi i prati", danas je "vidi i skini". Vas ginekolog je napravio pregled i verovatno zeli da vidi kako ce ona izgledati za sest meseci. Ukoliko se nista ne menja ili se povecava, sigurno ce Vam predlozit biopsiju.

Kod nas kolposkopija i papa bris sa ginekoloskim pregledom i ultrazvukom materice kosta (cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 319 68 08.

S postovanjem, Analife

Ivana kaze

13-07-2013

Postovani,sta se prema protokolu preduzima ukoliko je ustanovljena IIIa grupa pape i koja je ukupna cena za sve to?hvala unapred!

avatar

Po protokolu, ukoliko imate promenu na grlicu radi se biopsija, U zavisnosti kakav nalaz stigne sa histopatologije, dalje se postupa. U svakom slucaju, morate doci na pregled. Pregled se zakazuje na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Esma kaze

26-06-2013

postovani,molila bih vas za savet PAP/a je ASCUS a VS 3 grupa grlic sa vecim poljem ektopije.Prisutan je manji broj celija iz dubljih slojeva i endocervikalnih celija od kojih su neke sa tamnijim jedrom i veci broj endometralnih celija i postoji sira zona metaplasticnog epitela sa uzanom zonom transformacije na periferiji SCJ je vidljiva,a bojenje jodom je negativno Dg:cervicitis colpitis in sanationem ectopio pvu a predlazu mi biopsiju i frakcionirana eksplorativna kiretaza ginekolog kaze da da to hitno uradim a mene je strah pa vas molim za strucan zavet sta da radim unapret HVALA PUNO.....

avatarPoštovana Esma, Pravilo naše kuće ja da nikako ne komentarišemo nalaze i mišljenje drugih doktora. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Marija kaze

17-06-2013

Molim za informaciju o ceni kompletnog sistematskog pregleda kod vas, najvise me zanima kolposkopija i PAPA test. Hvala unapred

avatarPoštovana Marija, Komplet koji sačinjava Ginekološki pregled sa spekulumom, Kolposkopija , Papa bris, Vaginalni ultrazvuk UKUPNO je (cena poslata na e-mail). Obavezno se zakazuje na tel 011 319 68 08, radi Dr Nada Radaković. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Marina kaze

06-06-2013

Poštovani Interesuje me cena biopsije grlića materice? Hvala

avatarPoštovana, Biopsija se u Analife radi sa radiotalasima, što je najbolja metoda, zbog toga što maksimalno štedi okolno zdravo tkivo. Što se tiče cene: 1) sama intervencija je (cena poslata na e-mail), anesteziolog je (cena poslata na e-mail),Histopatološki nalaz je (cena poslata na e-mail). Ukupno je (cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 319 68 08. Napominjemo da Vam je za biopsiju neophodna kompletna priprema: 1)krvna grupa na papiru, 2) krvna skika sa biohemijom, hematologijom i faktorima koagulacije, 3) Inter nistički nalaz S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Marina kaze

04-06-2013

Postovani Interesuje me koliko kosta biopsija?

avatarPoštovana Marina, Cena biopsije u analgosedaciji je (cena poslata na e-mail) dinara i zakazuje se na fiksni tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

maja kaze

04-06-2013

sta znaci rezlutat papa testa 3 a u trudnoci.'da li moze da znaci karcinom grlica materice?da li se u trudnoci radi biopsija?

avatarPoštovana Majo, Pravilo bolnice Analife je da ne komentarišemo tuđe nalaze. Načelno gladajući, u trudnoći može da se radi biopsija. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

maja kaze

04-06-2013

postovani htela bi da vas pitam sta zna ci rezlutat papa testa IIIa u trudnoci?trudna sam 4 mesaca i sad je raden papa sa ovim nalazom.na kolposkopskom nalazu se vidi da je kondilom bar tako pise i da se nalazi na sluznici.da li je to opasno u trudnoci.koliko kod vas kosta papa test ikolposkopija?unaprd hvala

avatarPoštovana Majo, Sigurna sam da Vam je Vaš ginekolog sve objasnio. Nijedan ozbiljan doktor ne komentariše tuđe nalaze. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Anci kaze

30-05-2013

Postovani,radila sam biopsiju jer mi je papa bio 3,sada sam i rezultata biopsije dobila cin 3. Jako sam uplasena,jer me doktorica salje u bolnicu da mi urade operaciju i odstrane taj dio sa materice koji je zahvacen promjenom.Zanima me,da li to moze stetno da utice na trudnocu jer nisam radjala.Imam 27 godina. Hvala Vam unaprpijed

avatarPoštovana, Predpostavljam da Vam je Vaša ginekologica rekla koliko ta operacija može da utiče na trudnoću. Nije ozbiljno da mi komentarišemo druge doktore ne znamo da li bi se kod Vas radila klasična konizacija ili konizacija radiotalasima. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ivana kaze

27-05-2013

Poštovani,na kolposkopiji mi je ustanovljeno nežni mozaik na periferiji SCH negativno,PAPA test je III grupa i imam kandidu. Predlozena mi je biopsija. Molim vas za mišljenje i savet. Unapred hvala.

avatarPoštovana Ivana, Nijedan ozbiljan doktor neće komentarisati tuđe nalaze. Predpostavljam da imate poverenja u svog ginekologa. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

bilja kaze

25-05-2013

postovani radila sam papu i nalaz je sledeci ASC-US /binukleacija suspektna HPV infekcija/i atipicna parakeratoza,molim vas recite mi da li je opasno pre 2 godine paljena mi je ranica posle toga papa je bio 2 puta uredu,a sada nije.Zakazana mi je biopsija za ponedeljak molim vas odg.

avatarPoštovana Biljo, Zaista nam nije praksa da komentarišemo nalaze I predloge drugih doktora. To bi bilo neozbiljno sa naše strane. Načelno gledajući, naši ginekolozi nikada ne pale ranicu pre nego što uzmu isečak za biopsiju. Posle nalaza biopsije postupa se po protokolu koji bi trebalo da poštoju svi ginekolozi. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Sanja kaze

06-05-2013

Postovani, Vec nekoliko godina imam ranicu na grlicu materice i posto mi je PAPA uvek uredan nista mi nije predlagano.Medjutim spremajuci se za insiminaciju doktor je prilikom uzimanja briseva i konstatujuci ectopio PVU, kao neophodan uslov za insiminaciju odredio da se uradi kauterizacija ranice.Zanima me da li je to neophodno sobzirom da mi je papa test uredan II grupa.Hvala unapred.

avatarPoštovanja Sanja, Ja ću umesto odgovora poslati Vam stručni stav doktora kada je ranica na grliću u pitanju, pa Vi procenite sami: “Ranice” na grliću metrice su vrlo česta pojava. Najčešće su uzrokovane: · normalnim hormonskim dešavanjima u organizmu žene · infekcijama u vagini · virusnim infekcijama grlića materice (Humani Papiloma Virus) Mogu biti “dobre” (nastale pod uticajem hormona) i uslovno rečeno”loše” (izazvane infekcijama ili traumom) Razlika između “dobre” i “loše” ranice, određuje se na osnovu kolposkopije (pregled grlića pod specijalnim mikroskopom - kolposkopom) i Papa brisa. Ukoliko se otkrije “loša” ranica, u zavisnosti od kolposkopskog izgleda ranice i rezultata Papa brisa, ginekolog će Vam predložiti: 1. biopsiju grlića materice, tj. uzimanje uzorka tkiva ranice na grliću materice ili 2. kolposkopske kontrole i Papa bris na 4-6 meseci u narednih godinu dana, najčešće uz tzv. HPV tipizaciju (bris na prisustvo i tip HPV virusa) biopsija se i u ovom slučaju radi ukoliko: - se ranica ne izgubi posle godinu dana od kada je otkrivena - ranica promeni izgled - dobije se loš rezultat Papa brisa u toku intervalnih kontrola - ustanovi se prisustvo HPV sa onkogenim potencijalom, tj. tipa HPV virusa koji može da izazove karcinom grlića materice Na osnovu rezultata biopsije, saznajemo da li su i u kojoj meri izmenjene ćelije u ranici, od čega zavisi i dalji postupak: 1. posle biopsije se ne radi ništa , osim kontrola u intervalima koje odredi ginekolog 2. spaljuje se ranica (laser, radio-frekventni nož) 3. ranica se široko iseca (konizacija grlića materice) S poštovanjem, Bolnica AnaLife

ivana kaze

03-05-2013

zelim da mi objasnite sta znaci 3A GRUPA S OBZIROM DAMI JE 6 STEPET I IMAMA MIOM CVRASTOG OBLIKA I KANDIDU OD TERAPIJA.VEC DUZE VRIJEME SAM POD TERAPIJOM I NIJE MI BOLJE. UNAPRIJED HVALA

avatarPoštovana Ivana, Grupa sekreta, nema nikakve veze sa miomima. Predpostavljam da imate svog ginekologa, koji Vam je odredio terapiju, potrebno je da njemu kažete da Vam nije bolje od predložene terapije. Ukoliko pričamo o stepenu čistoće vaginalnog sekreta . I i II grupa znače da je nalaz sekreta uredan. III grupa, u zavisnosti od toga kakve tegobe ima pacijentkinja, uz bakteriološki vaginalni bris, zahteva specifičnu terapiju ili praćenje. IV grupa sekreta označava gonoreju (triper). V grupa ukazuje na prisustvo trohomonas vaginalisa.VI grupa predstavlja gljivičnu infekciju, najčešće kandidijazu. Promene sekreta od treće do šeste grupe zahtevaju lečenje. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Elena kaze

28-04-2013

Postovani,radila sam biopsiju i reviziju materice jel mi je moj ginekolog na kolposkopiji video nesto sumljivo.Uvek sam imala redovne cikluse na 26.dan po 4-5 dana.Pre tih nalaza i kolposkopije,papa testa,biopsije i revizije od saznja ili sta vec dobila sam mesntruaciju na vreme(26.dan ali mi je trajala samo 2 dana.Isto tako sada me interesuje dali ce sve ove intervencije da uticu na ciklus,jel mi je vec vreme da dobijem,a nema je.Od biopsisje je proslo 15 dana.Dali je normalno da bude oskudnija ili obilnija posle svih ovih intervencija? Ili cak da izostane?Hvala unapred!

avatarPoštovana Elena, Načelno biopsija ne utiče na pojavu menstruacija, mada može da bude obilnija. Naravno za sve u vezi intervencije obratićete se doktoru koji je intervencijiu radio. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Emina kaze

26-04-2013

Poštovani, imam već duže vreme nekih problema sa grlićem. Redovno idem na kontrole, papa je dobar, kolposkopija solidna ali mi se često vraćaju upale grlića a kad uradim bakteriološke analize nema nikakvih bakterija.Želela bih da kod vas uradim analize i da dobijem odgovor zašto se ponavljaju infekcije. Doktorka mi savetuje biopsiju a radila sam je pre dve godine i rezultat je bio hronični cervicitis. Molim vas ako možete da mi pošaljete na mail kolika je cena neophodnih pregleda da bih imala orijentaciju . Hvala.

avatarPoštovana, Komplet koji kod nas radi Dr Nada Radaković podrazumeva ginekološki pregled+ kolposkopiju+Papa bris+ultrazvuk = (cena poslata na e-mail) zakazuje se na tel 011 3196808. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

ljiljana kaze

21-04-2013

molim vas da mi kažete šta znači kad je unutar materica narandžaste boje.sledece nedelje radim biopsiju.mnogo sam uplašena.hvala

avatarPoštovana Ljiljana, Potpuno je nejasno šta znači unutar materica narandžaste boje. Morate pitati svog ginekologa koji je rai kolposkopski pregled kakav je nalaz, ili nam pisani nalaz pošaljite na imail bolnice@analife.rs S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Erna kaze

19-04-2013

Poštovani, zanima me da li biopsija može utjecat na buducu trudnocu,s obzirom da nisam radjala, S poštovanjem

avatarPoštovana Erna, Biopsija grlića materice ne utiče na mogućnost zatrudnjivanja. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

natasa kaze

19-04-2013

postovani dobila sam nalaz biopsije pa bih htela da znam sta to sve znaci evo nalaza. PANCERVICITIS CHORICA ACTIVA GRAVIS.KOILOCYTOSIS ET PARAKERATOSIS EPITHELII PVU.L-SIL. EROSIO VERA ET EROSIO IN SANATIONEM EPITHELII PVU. METAPLASIA SQUAMOSA IMMATURUS EPITHELII MUCOSAE ENDOCERVICIS.HVALA

avatarPoštovana Nataša, Vaš histopatološki nalaz najčešće ne ukazuje na ozbiljnu promenu na materici. Međutim, po ginekološkom protokolu, potrebno je uraditi takozvano spaljivanje (tj. Kauterizaciju površine grlića materice) Naravno o svemo ovome treba dadobijete mišljenje od Vašeg ginekologa. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

sanja kaze

15-04-2013

Postovani, koliko dugo posle konizacije ne smete imati odnos sa partnerom i koliko vremena treba da prodje, da bi se planirala trudnoca?

avatarPoštovana Sanja, Ne postoji striktno pravilo, ali najčešće je savet da najmanje mesec dana nema nikakve manipulacije sa grlićem materice. Posle toga se uradi ginekološki pregled, gde će Vam Vaš ginekolog dati svoje mišljenje. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Dragana kaze

15-04-2013

Prilikom kolposkopskog pregleda *ne boji*, dijagnoza vec mesecima, papa sve vreme II grupa. Savet. Pozdrav

avatarPoštovana Dragana, Podaci koje ste naveli u svom pismu, nisu dovoljni da bi smo Vam dali adekvatan stručni odgovor. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

tamara kaze

06-04-2013

Radjena mi je kolposkopija i nalaz je sledeci:stiklirana su polja PATOLOSKI,ACETO-WHITE,MOZAIK,slovo J!Papa je LSIL!sta to znaci i dali je opasno?unapred hvala

avatarPoštovana Tamara, Neozbiljnobi bilo sa naše strane da komentarišemo nalaze pacijenta koji nije naš, Samo Vaš ginekolog koji je uzimao bris može da Vam protumači i predloži terapiju. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Vanja kaze

02-04-2013

Postovani,pre 2 nedelje sam radila biopsiju grlica m.i dalje krvarim u tragu,ali zato uzasno zaudara,moj lekar kaze da je to normalno i da mogu da krvarim cak do 20 dana,isprao mi je ranu jodom.Molim vas za vase misljenje.HVALA!

avatarPoštovana Vanja, Odgovor na Vaše pitanje može da Vam da Vaš ginekolog, koji je radio intervenciju. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Duca kaze

01-04-2013

Htela bih da pitam radila sam lasersko uklanjanje grlica materice i posle tri nedelje sam se javila na kontrolu 28.03.2013.i doktorka mi je rekla da je sve u redu i da se javim za sest meseca na drugu kontrolu,ali imam broblem danas mi je poceo krv svetle boje i sekret braon boje.Da li je to to normalno?Jer sam imala odos odma te veceri kad sam bila na kontrolu,da li nije zbog toga? Hvala unapred!

avatarPoštovana Duco, Neozbiljnobi bilo sa naše strane da komentarišemo stanje posle intervencije koju je drugi doktor radio. Potrebno je da se javite svom ginekologu, koji će Vam zakazati kontrolni pregled posle intervencije. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ana kaze

26-03-2013

Poštovani,papa test mi je lllgrupa. doktorka predlaze biopsiju ali kaze da ne zna odakle ce da mi se uzme uzorak jer na pogled grlic izgleda potpuno zdravo. sta ja sada da radim? da li moze da bude stetno ako se biopsija radi napamet i mozda na taj nacin krati grlic?

avatarPoštovana Ana, Načelno biopsija bilo da je “ciljana” ili “napamet” nije štena intervencija i ne krati grlić materice. Što se tiče vašeg konkretnog problema bilo bi neozbiljno da dajemo tako važan stručni savet putem mejla S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Danijela K. kaze

25-03-2013

Vec duze vreme(6 meseci) se lecim od upale grlica t.j grlic je crven a to crvenilo se pocelo siriti na vaginalni zid. Papa je IIg ali na kolposkopiji se grlic ne boji i u njegovom nalazu pise cervicitis ch.Pila sam razne antibiotike tokom tog perioda ali bakterije se stalno smenjuju(uglavnom crevne). Kakve su promene u pitanju doktor mi nikada nije rekao ali sam slucajno videla da nije ni mozaik niti bilo koja druga ozbiljnija promena. Sada me salje na biopsiju pa me interesuje dali bi trebalo da se ipak to leci ili da uradim biopsiju ako ima osnova za njom.

avatarPoštovana Danijela. Na osnovu opisa moglo bi se zaključiti da se radi o takozvanoj ektopiji, tj, nešto izraženijem odgovoru grlića materice na normalno kretanje hormona u vašem telu. Ova situacija ne zahteva lečenje, sem ukoliko nemate pojačan sekret, koji veća ektopija može da izaziva. Naravno, ovaj dogovor shvatite samo uslovno, dijagnoza se potavlja na osnovu ginekološkog pregleda. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Jovana kaze

17-03-2013

Postovani, na ginekoloskom pregledu ustanovljeno mi je da imam dva mala mioma na spoljnjem zidu materice koji su jos uvek u mm, imam 26 godina nisam radjala. Uzet je samo bis za papa test, jako sam uplasena ne znam koliko je to opasno, da li treba da uradim jos nesto od analiza? Hvala unapred

avatarPoštovana Jovana, Miomi i Papa test nemaju veze jedno sa drugim. Miomi su dobroćudni tumori tela materice , a Papa bris se odnosi na promene grlića materice. U svakom slučaju najbolje će Vam odgovore dati ginekolog koji Vas pregleda. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

svetlana kaze

14-03-2013

zdravo,ja sam radila Papa test i doktorka mi je rekla samo da je los.odmah me je poslala da radim biopsiju,ja sam htela da jos jednom proverim kod privatnika,obzirom da sam cekala da mi da rezultat 2 meseca,mozete da mi kazete sta da radim.hvala unapred...

avatarPostovana Svetlana, Kažu da se stomatolog i ginekolog retko menjaju, Ukoliko niste zadovoljni sa Vašim ginekologom, što može da se zaključi iz Vašeg pisma, potrebno je da napravite kontrolni pregled sa Papa brisom, kod nas to radi Dr Nada Radaković koja je i ginekolog i citolog ( uzima i analizira Papa bris). Predpostavljam da je i na kolposkopiji koju Vam je Vaš doktor radio kada je uzimao Papa bris, video neku promenu koju je opisao, za koju sada predlaže biopsiju. Što se naše kuće tiče, mi imamo kvalitetan program pet pregleda u jednom dolasku ( koploskopija + Papa bris + ginekološki pregled + Ultrazvučni pregled male karlice i pregled grudi ukupno (cenu smo Vam poslali na e-mail) dinara. Zakazuje se na fiksni tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

branka kaze

09-03-2013

postovana. da li se radi biopsija kada vam je povecan sekret. hvala

avatarPoštovana Branka, Odluka da li je potrebna biopsija ili ne ne donosi se na osnovi povećanog sekreta. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

zoranat kaze

08-03-2013

Postovani,imam zakazanu biopsiju grlica za sutra ujuru,imam 22god i nisam radjala pa me inreresuje da li biopsija moze stetno da utice?

avatarPoštovani, Izvinite nakašnjenju sa odgovorom, Vi ste verovatno već uradili biopsiju. Vaš ginekolog Vam je sigurno sve objasnio. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Snezana kaze

12-02-2013

Imam ceste infekcije grlica materice(na svaka dva meseca) i u vaginalnom i cervikalnom brisu kandidu.Papa test mi je uvek dobar.Ginekolog mi je predlozio biopsiju ali posto na grlicu vec imam neravnine koje su posledica revizija posle porodjaja plasim se da biopsijom jos nesto ne iskomlikujem.Da li da uradim biopsiju.Hvala unapred.

avatarPoštovana Snežana, Nejasno je Vaše pitanje. Biopsija se radi ukoliko postoje razlozi ili indikacije za biopsiju. Da li postoji nalaz na grliću-mozaik ili “ranica”? Ako postoji, da li je taj period duži od šest meseci? Odgovori na ova pitanja, biće odgovor na Vaše pitanje, da li da radite biopsiju ili ne. Za sva dodatna pitanja pozovite tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Snezana kaze

04-02-2013

Htela bih da pitam da li je biopsija grlica bolna? Hvala unapred

avatarPoštovana Snežana, Biopsija grlića materice, koju mi u Analife, radimo RF nožem, kao najsavremenijim načinom za biopsiju, nije bolna. Za sve dodatne informacije pozovite tel 011 319 68 08. S poštovanjem Analife

Jelena Trajkovic kaze

02-02-2013

Postovana, dijagnoza je ,,mozaicno polje,,.Predlozena je biopsija uz termokauterizaciju.PAPA je II grupa. Molim Vas za misljenje i savet.Unapred hvala.

avatarPoštovana Jelena, Mozaično polje na grliću materice samo po sebi nije indikacija za neposrednu hirušku intervenciju. Potreba za biopsijom procenjuje se na osnovu nekoliko faktora: Izgled samog mozaika na kolposkopskom pregledu, vreme proteklo od momenta kada je promena uočena prvi put i rezultat Papa brisa. Biopsiju je neophodno uraditi ukoliko: mozaik “loše” izgleda i /ili traje duže od 12 meseci i /ili loš Papa bris. U ovim situacijama prvo se uradi biopsija promene. Po stizanju histopatološkog rezultata biopsije, donosi se odluka da li je uopšte potrebna dodatna intervencija na grliću materice, a ako jeste, koja će se intervencija primeniti (neka od metoda kauterizacije ili konizacija grlić materice). Ukoliko imate nedoumice ili želite da kod nas zakažete pregled i eventualno biopsiju, neophodno je da pozovete fiksni broj telefona 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Lidija kaze

18-12-2012

Moj ginekolog mi je rekao da imam ranicu na grlicu materice, nije velika. Pretpostavljam da kada bih kod vas radila uklanjanje ranice trebalo da uradim pre toga neke preglede.Mozete li mi reci koji su to pregledi? Hvala unapred

avatarPostovana Lidija, Pre odluke o načinu lečenja promene na grliću materice treba uraditi kolposkopiju i pregledati ćelija sa grlica materice po metodi PA-pa.Ako se ipostavi da je potrebno raditi kako vi kazete uklnjanje ranice prethodno se mora uraditi bakteriološki pregled brisa grlica i vaginalne sredine.Ukoliko su ovi brisevi uredni radi se biopsija sa promene. Po dobijanju rezultata biopsije odlučuje se dali je potrebno dalje lečenje u smislu laserskog ili RT uklanjanja promene, lečenje po tipu loop conizacje ili je dovoljno samo dalj redovno praćenje /kolpskopija i PA /. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ema kaze

09-11-2012

Imam dilemu pa bih vas molila da mi pomognete. Predlozena mi je biopsija jer mi je nalaz PAP/a IIIb - L-SIL u lokalnoj anesteziji, davanjem inekcije u grlic materice. Bojim se da je to bolno, mada ginekolog kaze da je samo neprijatno, ili da se odlucim za neku drugu anesteziju? Hvala unapred!

avatarZa intervenciju kao što je biopsija grlića materice, lokalna anestezija je sasvim opravdana i dovoljna vrste anestezije, naravno, uz poštovanje svih stručnih mera predostrožnosti Vašeg ginekologa.

Neda kaze

28-10-2012

Postovani, koliko dugo posle biopsije ne smete imati odnos sa partenorom i kada se sme planirati trudnoca?

avatarPoštovana Nedo, odnosi posle biopsije se ne savetuju mesec dana Za sve dodatne informacije pozovite fiksni telefon 011 319 68 08. S poštovanjem Bolnica AnaLife

Napiši komentar