GINEKOLOGIJA

 

Uklanjanje kondiloma

kondilomi

Šta su polne bradavice (kondilomi)?

Kondilomi (genitalne bradavice, polne bradavice) su najčešća  polno prenosiva infekcija. Izaziva je Humani papiloma virus (HPV).
 
Dobra vest je da, za razliku od HPV virusa visokog rizika koji napada isključivo grlić materice i može da izazove rak grlića, tipovi HPV koji uzrokuju polne bradavice, nemaju maligni potencijal.
 
Nažalost, loša vest je da je infekcija bezopasnim HVP virusom (onim koji uzrokuje kondilome), često udružena sa infekcijom HPV virusom koji ima maligni potencijal.
 
Pomenuta činjenica je razlog zbog kojeg, pored klasičnog ginekološkog pregleda, treba uraditi kolposkopiju i Papa bris, onda kada se pojave polne bradavice (ovakav pregled se inače radi jednom godišnje).  
 
Kako mogu da se zarazim?
Kondilomi se uglavnom  prenose seksualnim putem (bilo da je u pitanju klasični, oralni ili analni odnos), ali moguće je i prenošenje direktnim kontaktom (neseksulanim) sa zaraženom kožom i sluzokožom.
 
Važni je napomenuti da je moguće da osoba bude zaražena HPV virusom, a da se kondilomi nikada ne pojave (to je daleko češći slučaj kod muškaraca). Obzirom na ovu činjenicu, treba znati da je moguć prenos infekcije i bez primetnih kondiloma kod partnera.
 
Kondilomi mogu da se pojave najranije posle nekoliko nedelja, a najkasnije nekoliko godina posle kontakta za zaraženom osobom,  te najčešće  nije moguće odrediti kada je došlo do infekcije.
 
Kako izgledaju?
Kondilomi su kožne promene ružičaste ili beličaste boje, glatki su ili neravni, pločasti ili šiljati. Obično su lokalizovani na velikim i malim usnama ili ulazu u vaginu, ali mogu se nalaziti u vagini, na grliću, oko analnog otvora i drugim delovima genitalnog područja.
 
Od čega zavisi kada će kondilomi pojaviti od momenta zaraze i koliko će rasti?
Pojava i rast polnih bradavica zavisi od nekoliko faktora, od kojih je najvažniji stanje imunog sistema organizma. Svaka situacija koja smanjuje obrambene sposobnosti organizma, pogoduje nastanku i razvoju kondiloma (bolest, iznurenost, hroničan stres, trudnoća itd.)
 
Kako da prepoznam da imam kondilome?
Razvoj kondiloma počinje pojavom gotovo neprimetnih neravnina i sitnozrnastih promena na koži i sluzokoži genitalnih organa. U ovoj fazi praktično ih je moguće videti samo na ginekološkom pregledu i to putem kolposkopa (mikroskopa), te je jasan značaj redovnih ginekoloških kontrola.   

Polne bradavice mogu dugo stagnirati u početnoj (mikroskopkoj) fazi. Dalji tok je nepredvidiv i teče u dva smera:
·         spontano nestajanje kondiloma
·         porast i širenje kondiloma na celu spoljašnju ano-genitalnu regiju, u vagini i po grliću
 
Kako se dijagnostikuju?
Ginekološkim pregledom, kolposkopijom (neposredno) i Papa brisom (posredno, preko ćelijskih promena koje izaziva HPV infekcija)

Kako se leče?
      Kondilomi se mogu ukloniti na nekoliko načina:
  • radio-frekventnim (RF) nožem
  • laserom
  • krioterapijom (smrzavanje) i preparatma na bazi podofilina
  • klasičnim hirurški pristupom (isecanje kondiloma skalpelom ) 
  • elektrokauterizacijom (spaljivanje elektrokauterom)
U savremenoj ginekologiji, najčešće se koriste RF nož i laser.
 
Da li treba uklanjati kondilome čim se uoče?
Ne postoji precizan kriterijum kada kondilome treba uklanjati. Napomenuli smo da je moguće prisustvo vrlo sitnih kondiloma koji se ne menjaju u dugom vremenskom periodu. Ovakve kondilome ne treba dirati (isključivo na osnovu procene ginekologa). U svim drugim situacijama, intervencija je potrebna.
 
Da li uklanjanje kondiloma znači da sam izlečena?
Važno je napomenuti da uklanjanje kondiloma ne isključuje njihovu ponovnu pojavu. Razlozi su sledeći:
·         Princip svake intervencije je maksimalna pošteda zdravog tkiva, te se tretiraju samo uočene promene i uža zona tkiva oko njih. Nema nikakvog medicinskog opravdanja šire delove zdrave kože i sluzokože, “za svaki slučaj”, podvrgnuti dejstvu RF noža ili lasera. Nažalost, virus se nalazi ne samo u promenama koje smo otklonili, već i u delovim kože i sluzokože gde se još nisu formirali kondilomi kao takvi. Ukoliko se u narednim nedeljama posle intervencije primete novi kondilomi, uradi se nov tretman, naravno opet sa maksimalnom poštedom zdravog tkiva.
·         Poznato je da ne postoji lek ni za jednu virusnu infekciju. Kada uklonimo kondilome, nismo eliminisali virus iz tela, već samo ono šta on izaziva na koži i sluzokoži. Svaka situacija koja provocira aktivaciju ovog virusa, može izazvati nov rast polnih bradavica.

Komentari i pitanja

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI:
Ovaj dokument namenjen je samo licima kojima je upućen i za pozivanje na isti od strane bilo kog lica, neophodna je naknadna pismena potvrda njegovog sadržaja. Shodno tome, Opšta bolnica Analife (PIB: 106965704) i odriče svaku odgovornost i ne prihvata bilo kakvu obavezu (uključujući slučaj nepažnje) za posledice koje može pretrpeti bilo koje lice zbog činjenja ili nečinjenja na bazi takve informacije, pre nego što takva lica prime dodatnu pismenu potvrdu. Ukoliko ste greškom primili ovu elektronsku poruku, uništite i izbrišite istu sa vašeg računara. Svako umnožavanje, širenje, kopiranje, obelodanjivanje, izmena, distribucija i/ili objavljivanje ove elektronske poruke je strogo zabranjeno. Sadržaj ove elektronske poruke ne predstavlja nužno stavove Opšte bolnice Analife.

Vaša Bolnica AnalifeSosa kaze

12-04-2015

Postovani, zanima me koliko je za mene, devojku koja nije radjala, opasno da laserom uklanjam kondilome? Zanima me njihova a i cena radiotalasima. Naime, preporucili su mi kremu za suzbijanje spoljasnjih kondiloma, uz komentar da se mozda povuku i sami, kao intervencija samo kao krajnje resenje bas zato sto nemam decu. Imam ih na vulvi i u vagini, ali mi je nejasno kako uopste da znam jesam li lepo nanela kremu, dovoljno, kad ih jedva i vidim. Usput su mi rekli da imam i ranicu na grlicu, koju uz uredan papa test mogu da tretiram nekakvim vaginaletama, ali kao kranje resenje, opet preporucili laser. Sta mislite da je napametnije resenje?

avatar

Poštovana,
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife

Stankovic milos kaze

10-04-2015

Imam 7 kondiloma koje ja vidim i mislim da imam jedan na glavi penisa ni jedan nema vise od tri mm o u precniku pa me zanima cena i koliko se ceka na zakazivanje odstranjivanja

avatar

Poštovani,
pozovite jedan od naših fiksnih telefona, cena intervencije  skidanja kondiloma kod urolga je najčešće (cena poslata na e-mail)
 
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dusan kaze

07-04-2015

Zdravo, interesuje me cena uklanjanja kondiloma ,kako kod muskarca tako i kod devojke (i koji tip uklanjanja vrsite) pozdrav

avatar

Poštovani, cena zavisi od obima planirane intervencije, neophodni su pregledi kod ginekologa i urologa. Najčešće je (cena poslata na e-mail), ako nisu u velikom broju.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jovana kaze

27-03-2015

koja je cena laserskog skidanja kondiloma oko anusa?

avatar

Poštovana Jovana, ne radimo te vrste operacija.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Helena kaze

26-02-2015

Pre 3 mesec sam primetila izrasline. Nakon mesec dana, otisla sam na pregled... kondilomi su ustanovljeni. Bris je bio III, koristila sam Polyginax vaginalete i Papa je bio uredan, II grupa. Mazala sam Veregen mast. Smanjio se broj... Ali sa usmina. Onda sam se obrijala da odem uredna na pregled, i kao smanjen je broj, da nastavim sa Veregen mascu. Medjutim, vecsutradan, broj se povecao nego prvi put kad su se pojavili. Onda sam odlucila da radim na imunutetu. 2 dana sam mazala sircetom, obe pobele, i onda sam 2 do 3x dnevno mazala sa Veregen mascu. I pobekad kantarionovo ulje. Vitamin C pijem. Puno voca. Povrca... Sa usmina su se povukle... oko otvora vagine mislim da nisu, ali k Oko anusa imam sitne opekotine. Ne znam da li su spaljeni pa je to to...boli me... imam osecaj da mi je malo taj deo oko anusa i prema vagini i natekao... Koliko kosta pregled? Koliko kosta uklanjanje ako bude bilo potrebe? Jer doktorka nije htela da.uklanja, kaze da su ti moji za kremu?! Unapred hvala Koliko kosta pregled... i koliko

avatar

Poštovana,
cena uklanjanja kondiloma radio nožem je (cena poslata na e-mail), uključujući i kontrolni pregled u okviru mesec dana. zakazuje se na fiksni tel 011 319 68 08.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Maki kaze

22-01-2015

Poštovani, da li je kod vas moguće skidanje bradavica kod muskaraca i koja je cena skidanja rf nozem ili elektrokauterizacijom

avatar

Poštovani, nejasno je šta podrazumevate pod „skidanjem bradavica“. Običnih mladeža, kondiloma.
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

Vuka kaze

21-01-2015

Mozete li da mi kazete koliko kosta uklanjanja kondiloma. Danas mi je kolposkopijom utvrdjeno da ih imam, cekam rezultate PAPE, pa me interesuje cena uklanjanja. Hvala unapred!

avatar

Poštovana,
cena uklanjanja kondiloma radio talasima, (cena poslata na e-mail). Zakazivanje na jedan od naših fiksinh telefona. U cenu je uključena i kontrola u mesec dana, od intervencije.
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

Zana kaze

26-12-2014

Postovani, imam 3 kondiloma od kojih se jedan nalazi oko anusa a dva se nalaze u samoj preponi,imam o tome i kolposkopski nalaz. Da li mi mozete u mailu odgovoriti kolika bi bila cena uklanjanja radiotalasima sa lokalnom anestezijom? I koliko unapred je potrebno zakazati? Hvala unapred

avatar

Poštovana,
načelno, kod nas je uklanjanje kondiloma (cena poslata na e-mail). Zakazivanje na tel 011 319 68 08
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Vesna kaze

21-12-2014

Postovani,htela bih da dobijem informaciju koliko kosta kod vas lasersko uklanjanje kondiloma? Vec sam ih jednom uklanjala,lecim se vec duze od godinu dana i opet su se pojavili. Jel ima leka uopste za ovaj problem?

avatar

Poštovana Vesna,
pročitajte na našem sajtu o kondilomima malo detaljnije. Na žalost nema leka, to su virusne infekcije,koje, kada se jednom inficirate, virus ostaje trajno u organizmu. Poradite na svom imunitetu.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Kiki kaze

20-12-2014

Cena uklanjanja kondiloma i da li je neophodno da se kod Vas radi i kolposkopija i Papa...Hvala

avatar

Poštovana,
cena uklanjanja kondiloma (cena poslata na e-mail). Nije neophodno da radite kolposkopiju.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

aleksandra kaze

01-12-2014

Postovani-a imam kondilome vec godinu dana posto nisam bila u mogucnosti da ih uklanjam oni su se sirili sada ih imam u velikom broju?interesuje me cena uklanjanja kondiloma u vecem broju?i kako se radi utakvim situacijama? hvala

avatar

Poštovana,
da bi ste dobili precizne informacije, neopodno je da dođete na pregled /tel za zakazivanje je 011 319 68 08/   
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jelena krstic kaze

30-11-2014

Poštovani, budite ljubazni recite mi koja je cena uklanjanja unutrašnjih kondiloma?

avatar

Poštovana,
uklanjenje kondiloma je (cena poslata na e-mail), zakazuje se na tel
011 319 68 08
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Nemanja kaze

29-11-2014

Posle saznanja da imam bradavice otisao sam koznom lekaru koj te potvrdio moju sumlju o kondilomima kad je i pocela terapija azotom nakon svega 3-4 tretmana nestalo je i po odlasku na kontrolu lekar je otkrio jos nekoliko komada i uradio tretman s tim da se javim za sedam dana na kontrolu e sad mene plasi to sto je tretman uradjen u juce a sad je to mesto tretiranja donilo neku modru boju sto nije bio slucaj kod ranijih tretmana bilo je crvenila ali ne i takve boje pa me zanima dali je to normalno ili neke komplikacije?Hvala unapred

avatar

Poštovani Nemanja,
mi smo ozbiljna bolnica koja ne komentariše nešto ili neke posledice tretmana, operacija ili lečenje drugih doktora. Pitaje lekara koji Vam je radio tretman.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Andrijana kaze

20-10-2014

Interesuje me cena za radiotalasno uklanjanje kondiloma.

avatar

Poštovana,

uklanjanje kondiloma radio talasima ili radio nožem je (cena poslata na e-mail) dinara. Zakazivanje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Njanja kaze

15-10-2014

Postovani, zanima me da li pre zahvata RF nozem treba obrijati/izdepilirati intimne delove? Posto, meni je sestra na jednoj klinici rekla da to odradim pre nego sto dodjem na operaciju, a svuda nailazim na informacije da brijanje i depilacija nisu bas dobra ideja kada postoje spoljni kondilomi... I mozete li mi, molim vas, reci koja je cena uklanjanja kondiloma RF nozem u vasoj klinici, i da li se kuci ide isti dan, posle zahvata? Hvala unapred!

avatar

Poštovana,

cena uklanjanja kondiloma RF je najčešće (cena poslata na e-mail) dinara. Detaljnije na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Daca kaze

20-09-2014

Zanima me cena za uklanjanje unutrasnjih kondiloma laserski? I da li postoji alternativa? Krema ili bilo sta? Hvala.

avatar

Poštovana ,

kondilomi se uklanjaju najuspešnije radio talasima. Lasersko uklanjanje je prevaziđeno, zato što laser mnogo više oštećuje okolno zdravo tkivo od radio talasa. Kod nas je ta intervencija (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se na tel 011 319 68 08. Nadam se da znate da su kondilomi virusna infekcija koju izaziva virus Condilomata acumunita, koji nikada ne može da se eliminiše iz tela, svaki pad imuniteta, može da izazove novu pojavu kondiloma.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

milica kaze

11-09-2014

Postovani,moj suprug ima kod anusa mali nabor,ja sam pomislila na kondilome,ali nisam sigurna.Samo jedan nabor je u pitanju pa me interesuje ako jesu kondilomi u pitanju kolika je cena ako je jedna bradavica sami za skidanje. Hvala.

avatar

Poštovana,

u svakom slučaju potreban je pregled, Cena pregleda hirurga proktologa je (cena poslata na e-mail) dinara i zakazuje se na tel 011 319 68 09.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tamara kaze

01-09-2014

veliki pozdrav, pisem vam prvi put. Zanima me da li se nakom uklanjanja kondiloma-7 dana moze koristiti brijac, zatim me zanima zbog cega se ceka mesec dana do prvog odnosa? Hvala u napred...

avatar

Poštovana,

žao mi je , ali morate pitati lekara koji Vam je skidao kondilome. Odgovor zavisi od toga kojom metodom ste skidali, /laser, radio nože, ili nešto drugo,/ period oporavka zavisi od veličine intervencije. 

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

zoki kaze

31-07-2014

zanima me koja je cena za skidanje kondiloma sa penisa? jel cena zavisi od broja kondiloma? i koju metodu preporucujete? unapred hvala

avatar

Poštovana,

cena uklanjanja kondiloma sa  penisa, najčešće  je (cena poslata na e-mail) dinara, radi urolog Dr Milković, zakazivanje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Maja kaze

30-07-2014

Mozete li mi reci koja je cena uklanjanja moluski radio talasima kod Vas? Hvala unapred

avatar

Poštovana,

morate doći na pregled kod našeg plastičnog hirurga /besplatan je pregled/ pregled se zakazuje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sanja kaze

22-07-2014

Interesuje me cena radiotalasnog uklanjanja kondiloma u vasoj bolnici, kao i cena kompletnog ginekoloskog pregleda. Pozdrav

avatar

Postovani,

Cena uklanjanja kondiloma radio talasima je (cena poslata na e-mail) dinara. Kompletan ginekološki pregled /Kolposkopija, Papa bris, vaginalni ultrazvuk i preko stomaka, ginekološki pregled sa spekulumom/ ukupna cena je (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se isključivo na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Стефан kaze

02-07-2014

Poštovani(-a), da li kada uklonim sve kondilomatske izrašteje na koži, mogu da spavam sa djevojkom bez brige da joj ne prenesem kondilome(tj.HPV)? Liječio sam se prvo Aldara kremom, pa sam spaljivao tečnim azotom i sada mi je druga doktorica prepisala Condilox gel.Da li je to ispravna terapija? I šta je najbolje koristiti za podizanje imuniteta?Vitamin C, magnezijum, kalcijum..? Unaprijed hvala.

avatar

Postovani,

Kondilomi su virusna bolest koju izaziva condilomata acuminata, i na žalost  ne mogu se izlečiti, može se samo skidati ono što se vidi. poradite na svom imunitetu, skidajte one koji se pojave.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Jelena kaze

30-06-2014

Zdravo, molim vas da mi kazete kolika je cena uklanjanja kondiloma?

avatar

Postovana,

Uklanjanje kondiloma je (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Tatjana kaze

17-06-2014

Mozete li mi reci koja je cena uklanjanja kondiloma kod zena?

avatar

Postovani,

Cena uklanjanja kondiloma kod zena je (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se na tel 011 31968 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

zoran kaze

16-06-2014

Zdravo...Zeleo bi da vas pitam i da se informisem dali mogu dobiti ovde odgovor kod Urologa za moj problem koji se pojavio ili na koji nacin mogu da stupim u kontakt sa Urologom da dobijem osnovne informacije ako bi mu izneo svoj slucaj...naravno posle bi se sigurno obratio ako to bude bilo potrebno...hvala

avatar

Postovani,
Mozete da zakazete pregled kod naseg ginekologa /(cena poslata na e-mail) dinara/ na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marko kaze

03-06-2014

Zdravo, zeleo bih ukloniti unutrasnje kondilome hiruskim putem (skalpelom) ili bilo koja druga metoda 100% sigurna da se nece vratiti. Interesuje me cena da vidim da li mogu da se uklopim u to. hvala

avatar

Postovani,

Kondilomi se nikada ne mogu izlečiti, mogu se smo ukloniti oni koje se vide,Kod nas se ukalnjaju radio nožem. Cena je (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Nikola kaze

28-05-2014

Zanima me cena pregleda kod hirurga za kondilome anusa i koliko bi bilo uklanjanje istih laserskim putem ? Hvala

avatar

Postovana,
Pregled kod opšteg hirurga je (cena poslata na e-mail) dinara. Na pregledu ćete saznati cenu, koja zavisi od obima operacije /(cena poslata na e-mail)/

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Jovana kaze

17-05-2014

Pre 6 meseci otklanjala sam kondilome , od tad mi se nisu vratili , juce mi se decko pozalio da je na korenu penisa primetio neke rozikaste bradavice , pogledala sam licile su na iste one koje sam i ja imala . Zeleo je da vodimo ljubav , ali mene zanima da li je moguce da se meni ponovo pojave , tj da mi ih on prenese ili da se njemu pogorsa stanje ? Da li je moguce da sam mu ja prenela , i ako nemam aktivan seksualni zivot i ne menjam partnere ?

avatar

Draga Jovana,

virus kondiloma condilomata acuminata je trajno u Vašem organizmu. Ne možete se izlečiti, samo možete vidljive skidati. Poradite na Vašem imunitetu, kako bi se pojavljivanje sprečilo. Ko je kome preneo, nije važno, važno je da se skidaju kada se pojave. Kondilomi/ određeni sojevi virusa condilomata acuminata/ mogu izazvati rak glića materice, zato su potrebne redovne kontrole kolposkopije. Na žalost, i zaštita kao prezervativ ne mogu da spreče infekciju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

boban kaze

29-04-2014

Zanima me koliko je kod vas skidanje kondiloma?hvala

avatar

Postovani Bobane,

Pitanje nije najjasnije. Kondilome mogu uklanjati ginekolog, urolog i proktolog. Pozovite tel 011 319 68 08

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marko kaze

18-04-2014

Molim cenu za skidanje kondiloma kod muskaraca

avatar

Poštovani Marko,

Kondilomi kod muškaraca mogu biti za urologa /ako su na polnom organu/ i cena je (cena poslata na e-mail) dinara, ukoliko su oko analnog otvora, obično ih ima u analnom atvoru, onda ste za opšteg hirurga-proktologa, cena zavisi od nalaza koji se postavlja na pregledu /(cena poslata na e-mail) dinara/.

Pregledi se zakazuju na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marija kaze

15-04-2014

Zanima me cena uklanjanja kondiloma laserom kod zena?

avatar

Poštovana Marija,

Cena uklanjanja kondiloma radio talasima/ laser je napuštena metoda, jer više od radio talasa oštećuje zdravo tkivo/ je (cena poslata na e-mail) dinara .

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Ivana kaze

11-04-2014

Da li se radiotalasima mogu ukloniti bradavice sa sluzokoze jezika?Molila bih Vas za informaciju kom doktoru da se obratim zbog bradavica jezika,ko ih uklanja i cena? Mnogo hvala!

avatar

Postovana Veki,

Za bradavice na jeziku konsultujte dermatologa.

Look forward to your response, 
Kind regards, Dr med Velisha Arsic, Plastic Surgeon

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Nenad kaze

26-03-2014

imam nekoliko sitnih kondiloma u predelu anusa. koja je cena za njihovo uklanjanje i šta bi ste mi preporucili za poboljšanje imuniteta? hvala!

avatar

Poštovani Nenade,

Na pregledu kod našeg hirurga saznaćete kolika je cena, koja zavisi od nalaza. Vitamin C pojačava imunitet.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

jovana kaze

24-03-2014

molila bih da mi kazete cenu uklanjanja kondiloma kod zena

avatar

Poštovana Jovana,

Cena uklanjanja kondiloma je (cena poslata na e-mail) dinara. Zakazivanje na tel 011319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

marko kaze

23-03-2014

intresuje me cena uklanjanja kondiloma.pozdrav

avatar

Postovani Marko,

Cena uklanjanja kondiloma na polnom organu kod muškaraca je oko (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Jelena kaze

23-03-2014

Koliko kosta otklanjanje kondiloma radiotalasima?Uradila sam briseve i kolposkopiju,sve je uredu.Koliko vremenski traje intervencija?

avatar

Draga Jelena,

Intervencija košta (cena poslata na e-mail) dinara, uključujući kontrolnu intervenciju u roku mesec dana.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

ugljesa kaze

15-03-2014

Uocio sam neke izrasline u dodnjoj vilici ispod jezika.Obratio sam se na Klinici za oralnu medicinu ali oni ne mogu sa sigurnoscu da kazu jesu ili nisu kondilomi.Da li vas doktor moze da kaze o cemu se radi i koliko kosta pregled i intervencija uklanjanja kondiloma iz usne duplje?

avatar

Poštovani Ugljesa,

Ne radimo uklanjanje kondiloma iz usne duplje.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

dragan kaze

11-03-2014

Postovana, koliko kosta otklanjanje kondiloma radiotalasima, u pitanju su dve sitne "bradavice " na preponi. hvala

avatar

Poštovani Dragane,

Uklnjanje kondiloma, ako su kondilomi je od (cena poslata na e-mail) dinara. Zakazivanje na tel 011 318 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ana kaze

03-03-2014

Imam kondilome na vulvi,u sestom mesecu trudnoce sam...Da li je bolja metoda uklanjnja radio talasima ili laserski?i koja je cena jedne i druge?hvala

avatar

Poštovana Ana,

Laser je napuštena metoda u odnosu na radio talase, zbog toga što radio talasi manje oštećuje zdravo tkivo.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

marko kaze

03-03-2014

Koja je cena za uklanjanje kondiloma? u pitanju je manja regija. Da li i muskarci mogu kod vas da uklone kondilome?

avatar

Poštovani Marko,

Cena uklanjanja  kondiloma je (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ivana kaze

28-02-2014

veliki pozdrav. molila bih da mi kazete cenu uklanjanja kondiloma kod zena!

avatar

Poštovana Ivana,

Cena spaljivanja kondiloma radio-talasima je (cena poslata na e-mail) za anesteziju. Oko detalja pozovite tel 011 318 68.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

aleksandra kaze

27-02-2014

Koja je cena uklanjanja kondiloma u analgo sedaciji od samog starta?

avatar

Poštovana Aleksandra,

Uklanjanje kondiloma radiotalasima košta (cena poslata na e-mail) plus anestezija (cena poslata na e-mail). U cenu je uračunat dolazak i reintervencija u okviru mesec dana. Zakazivanje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sara kaze

21-02-2014

Zanima me,danas sam isla na uklanjanje kondiloma laserskim putem,koliko dana trebam da mirujem i koliko dugo ne smem da imam odnose?

avatar

Poštovana Saro,

Ukoliko ste radili intervenciju kod nas, pozovite telefonom bolnicu kako bi ste se čuli sa našom doktorko Nadom Radakovič, koja Vam je radila intervenciju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Maja kaze

13-02-2014

Postovani,imala sam kondilome pre 4 godine,koji su uklonjeni hirurski-isecanjem,kasnije u medjuvremenu su se pojavljivali u nekim periodima,po jedan ili dva ali su se sami povukli,sada se opet pojavio jedan malo vece velicine i drugacije strukture.Da li treba da idem opet na intervenciju? Volela bih da mi date savet? Na kontrole idem redovno na 6 meseci i sve je u redu,i Papa i Kolposkopija,nemam uvecan sekret. Unapred zahvalna.

avatar

Poštovana Majo,

žao nam je, pored najbolje volje da svima odgovorimo, bez pregleda ne možemo da dajemo nikakve savete niti terapiju. Najbolje je da posetite svog lekara, koji će Vam, sigurna sam, predložiti najbolje rešenje.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Marko kaze

12-02-2014

Postovani interesuje me da li je moguce nekako ukloniti kondilome bez posete lekaru i ako je moguce kako to uraditi?

avatar

Poštovani Marko,

Ne znam kako da uklonite kondilome intervencije, osim ako Vaš imunitet ne učini da oni nestanu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

nikola kaze

07-02-2014

Postovani hvala puno na odgovoru. Imam jos jedno pitanje za Vas, da li je moguce nekako resiti se toga bez odlaska kod lekara? Hvala unapred

avatar

Poštovani Nikola,

Ako ste mislili na kondilome, možda i možete radeći na svom imunitetu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

nikola kaze

01-02-2014

Postovani ja sam pre mesec dana primetio bradavicu u predelu korena penisa, nisam reagova jer ranije nisam cuo za ovu bolest a i meni se desavalo da se pojavljuju bradavice i da same nestaju. A i dalje nisam sigurna da li je to ova bolest jer sam u zadnjih 8 meseci imao odnos samo sa jednom osobom i prilicno sam siguran da se nisam zarazio od te osobe. Da li je moguce da sam ja to dobio mnogo ranije samo da se nije manifestovalo sve do sad?

avatar

Poštovani Nikola,

Moguće je da ukoliko padne imunitet, virus Condilomata acuminata, koji izaziva kondilome, koji su kod Vas u organizmu od ranije, ponovo se pojavi na koži.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Aleksa kaze

30-01-2014

koliko kosta uklanjanje kondiloma? i koliko se ceka za zakazivanje?

avatar

Poštovani,

Uklanjanje kondiloma je (cena poslata na e-mail) dinara + anestezija (cena poslata na e-mail) dinara.

U cenu je uračunata kontrolna intervencija u roku od mesec dana. Pregled je (cena poslata na e-mail) dinara, kod urologa je (cena poslata na e-mail).  zakazuje se na tel 0113196808.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Micko kaze

20-01-2014

Mene interesuje da li mogu da dobijem kondilome od djevojke koja ih je izlijecila prije 2 godine i to posle jednog odnosa? Hvala.

avatar

Postovani,

Mogućnost da dobijete kondilome od osobe ima infekciju postoji,medjutim ukoliko nema spoljašnjih manifestacija tj.kondiloma ka koži i sluzokoži genitalija ta mogućnost je daleko manja.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Monika Jasarevic kaze

17-01-2014

Postovani, uklonila sam kondilome laserom, medjutim polse 2 nedelje sa na nekim mestima ponovo javlja u tom obliku,u obliku bradavica, da li je moguce da suto kondilomi?

avatar

Poštovana Monika,

Kondilomi kao infekcija condilomata acuminata virusom su oboljenje koje se nikada ne može potpuno izlečiti. Samo radeći na jačanju imuniteta, sprečićete njihovo pojavljianje na koži i sluzokoži.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

marko kaze

15-01-2014

koliko kosta uklanjane kondiloma...hvala unapred..

avatar

Postovani Marko,

Uklanjanje konsiloma je od (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Gogela kaze

10-01-2014

Postovani,imao sam kondilome 3-4 puta i svaki put sam ih uklanjao EKt-om. Nisu mi se pojavljivali novi vec pola godine pa me interesuje da li mogu da zarazim devojku ukoliko budemo koristili kondom?

avatar

Poštovani,

Upotreba prezervativa je svakako najsigurnija zaštita od infekcija kako virusnih tako idrugih. Mogućnost da se pored prezervativa prenese infekcija je minimalna naročito ako nemate evidentne promene na genitalijama.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Monika kaze

09-01-2014

Zanima me, kda se laserom uklone kondilomi,kakav je izgled nakon toga? ja sam uklanjala,i vec nakon 5 dana kao da su se opet pojavili,mada lici na plihove? da li je to moguce?

avatar

Poštovana Monika,

Laserskim  i RT uklanjanjem kondiloma  nastaju promene koje liče na opekotine koje za nekoliko dana zarastuju i najčešće ne ostaju nikakvi tragovi.Svakako da dosta zavisi od obima i broja kondiloma i njihove rasprostranjenosti.Izuzetno je važno da se to područje  pravilno tretira posle uklanjanja kondilooma.
Potrebno je da  se te površine mazu antibiotskim mastima, a po potrebi mogu se koristiti i oralno antibiotici.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Vesna kaze

08-01-2014

I jos jedno pitanje,zanima me nakon koliko vremena od seksulanog odnosa ima smisla raditi HPV tipizaciju?

avatar

Poštovana Vesna,

Vaš ginekolog će Vam u zavisnosti od razgovora sa Vama, predložiti da li i kada bi trebalo raditi HPV tipizaciju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

jelena kaze

08-01-2014

postovani mene zanima cena uklanjanja kondiloma radiotalasa, i dal se radi u lokalnoj anesteziji

avatar

Poštovana Jelena,

Cena uklanjanja kondiloma u lokalnoj anesteziji je od (cena poslata na e-mail) dinara. Zakazuje e na tel 011 319 68 08

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

ivan kaze

07-01-2014

Postovani,dermatoloskim i anoskopskim pregledom mi je utvrdjeno postojanje kondiloma oko ali i u samom anusu. Lekar mi je predlozio da se raspitam gde se to skida karbon laserom jer on misli da je taj metod najbolji za moj slucaj jer ostavlja najmanje oziljke. Rekao je da ti oziljci unutar anusa mogu suziti otvor sto bi moglo praviti probleme u buducnosti. Interesuje me vase misljenje i koliko kosta da se oni uklone radio talasima u vasoj ordinaciji. Hvala

avatar

Poštovani Ivane,

Cena uklanjanja kondiloma u anusu i oko anusa isključivo zavisi od obima promene, vrste anestezije. Neophodno je da zakažete pregled kod našeg hirurga koji bi Vam skidao kondilome iz anusa, specijalistički pregled hirurga sa anoskopijom, košta (cena poslata na e-mail) dinara.

Pregled se zakazuje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Mirjana kaze

03-01-2014

Da li je ista cena skidanja kondiloma kod muskaraca i zena?Hvala!

avatar

Poštovana Mirjana,

Cena skidanja kondiloma u svakom slučaju zavisi od obima operacije, kao i mesta na kome se nalaze. Tek posle pregleda možete dobiti precizan odgovor. Pregledi se zakazuju na tel 011 319 68 08

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Lena kaze

26-12-2013

Postovani, molim vas za informaciju. Kako tece proces oporavka nakon radiotalasnog skidanja kondiloma? Nakon koliko vremena otprilike dolazi do oporavka tkiva, tako da se moze iamti bezbolan odnos? pozdrav!

avatar

Poštovana Lena,

Proces oporavka umnogome zavisi od obima operacije. Odgovor ćete dobiti od ginekologa koji radi intervenciju. Nije isti oporavak kada imate dva tri kondiloma, ili kada je u pitanju intervencija uklanjanja kondiloma koji podsećaju na karfiol.


Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

jovana kaze

26-12-2013

Zanima me i kolike su sanse da se kondilomi ponovo navrate i kako se mogu zastititi njih? Uklonjeni su mi mislim radifrekventnim nožem.

avatar

Poštovana Jovana,

Da bi sprečili ponovo aktiviranje virusa Condilomata acuminata, da se aktivira, pokušajte da pojačate imunitet, da koristite zaštitu prilikom odnosa, da se redovno kontrolišite.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

mariola kaze

25-12-2013

Koliko kosta otklanjanje kondiloma? Imam dva vidljiva u predelu izmedju anusa i vagine.

avatar

Poštovana Mariola,

Uklanjanje kondiloma kod nas se radi radio talasima ili radio nožem, cena je od (cena poslata na e-mail) dinara. U cenu je uključena kontrola u okviru mesec dana. Ako se na kontroli utvrdi da se pojavio još neki kondilom, on će se ukloniti bez dodatnog plaćanja.
 
Zakazivanje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Jovana kaze

24-12-2013

Postovani, imala sam kondilome duze vreme, ali nisam znala. Za to vreme sam imala odnose sa deckom, pa je samim tim i on zarazen. Pre nekoliko dana sam uklonila kondilome, i od tada nismo imali odnose. On nema nista vidljivo da bi ukazalo na kondilome ali ih verovatno ima, pa me zanima kako on moze da izleci, kako se ja ne bih ponovo zarazila? Unapred zahvalna.

avatar

Poštovana Jovana,

Potrebnoje da Vaš mladić uradi pregled kod urologa, kako bi doktor posle pregleda dao savet, šta i kako dalje.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Jokaa kaze

23-12-2013

Koliko kosta ukalanjanje kondiloma , i jer cena obuhvata samo intervenciju ili i pregled nakon toga? Hvala

avatar

Poštovani,

Cena uklanjanja kondiloma je od (cena poslata na e-mail)  dinara.

U cenu je uključen i kontrolni pregled u okviru prvih mesec dana. Zakazivanje na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

ans kaze

14-12-2013

Kako mozete da tvrdite da virus ostaje trajno u organizmu, imale su to zene I ranije , znam za dva slucaja gde je to spaljeno jos sedamdesetih I nikada se vise nisu vratili niti su ih one prenele kome, danas zene imaju duge brakove u kojima nikada njihovi muzevi nisu imali tu infekciju.

avatar

Poštovana,

Ne tvrdim ja, to su činjenice, naučno potvrđene. Kondilomi su seksualno prenosiva infekcija koju izaziva virus Condilomata acuminata. Možete se detaljno informisati na internetu , čitajući stručne časopise. Virus kada uđe u organizam, tu ostaje, miruje. Kada iz nekog razloga dođe do pada imuniteta, dijete, trudnoća, stresovi , on postaje vidljiv na koži i sluzokoži. Lekar koji Vam kaže da posle uklanjanaja vidljivih kondiloma, da Vas je izlečio, nije ozbiljan lekar.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Maja kaze

12-12-2013

koliko kosta lasersko uklanjanje kondiloma, i da li je i koliko vremena je potrebno za oporavak nakon intervencije?

avatar

Poštovana Majo,

U bolnici Analife uklanjanje kondiloma se radi radio talasima što je naprednija i savremenija metoda intervencije od lasera. Razlog je taj što radio talasni nož manje oštećuje zdravo tkivo od lasera. Intervencija košta od (cena poslata na e-mail)  dinara, zakazuje se na tel 011 319 68 08

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

ATM kaze

06-12-2013

Postovani, Imao sam seksualni odnos sa devojkom koja je 2 meseca pre toga skidala kondilome laserom,i zavrsila sa post-terapijom.Koristio sam kondom,ali me zanima da li je moguce da mi je ikako prenet virus. I da li je uopste moguca pojava kondiloma ako nije prisutan pad imuniteta?

avatar

Poštovani,

Ukoliko se zarazite virusom Condilomata acuminata, on će ostati u Vašem organizmu trajno. Pojave se na koži i sluzokoži kada padne imunitet, potrebno ih je skidati, kad god se pojave.

Prezervativ nije dovoljna zaštita.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Vuk kaze

05-12-2013

Dobar dan, zanima me koliko kosta pregled muskarca i uklanjanje kondiloma ? Hvala na odgovoru

avatar

Postovani,

Uklanjanje kondiloma je od (cena poslata na e-mail) dinara. Pregled košta (cena poslata na e-mail) , ukoliko se radi u istom aktu intervencija, pregled se na naplaćuje. Radi se radiotalasima koji su bolji od lasera zato što minimalno oštećuju zdravo tkivo. Intervenciju radi Dr Milković, urolog-hirurg.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ljubicicAS kaze

29-11-2013

Zdravo postovani. Otkriveni su mi kondilomi pre par dana. Imala sam ih u vagini a da nisam ni znala. Sada su se pojavili i na Analnom otvoru. U sedmom mesecu sam trudnoce. I interesuje mevkoja metoda uklanjanja bi za mene bila najbolja zbog anestezije? Laser ili radio talasi i da li su radio talasi ustvari spaljivanje? I interesuje me cena obe intervencije i koliko je bezbedna u sedmom mesecu? Kada ih sklonim da li je prirodni porodjaj dobro resenje tada? I da li i ako nema vidljivih kondiloma postoji sansa da se beba zarazi?

avatar

Poštovana,

Morate donetiodluku sa Vašim ginekologom, ili doći kod na s na pregled Tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ljubicicAS kaze

29-11-2013

Postovani. I da li se kondilomi mogu preneti po celom telu ? Po rukama, nogama? I da li dojenjem putem mleka ili dojkom mogu zaraziti svoju bebu?

avatar

Poštovana,

Kondilomi su virusna infekcija koja se prenosi seksualnim putem.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Milos kaze

16-11-2013

Dali je moguce da dodje do greske ginekologa i da devojka nema konidlome, posto je mojoj devojci rekla ginekolog da ima i poslala je u narodni front da oni pregledaju,pa valjda ako ima i ona bi znala to da vidi, al nema nikakve izrasline ni na anusu i na vagini ni u ustima i slicno, nema nigde nista, a nemam ni ja na polnom organu ni oko njega ni na anusu u njemu i oko njega ,pa me zanima koliko bi kostao pregled za muskarca a koliko za zenu i cena, i ako postoje kondilomi koliko kosta uklanjanje za muskarca i koliko za zenu, hvala

avatar

Poštovani Milose,

Ginekološki pregled na kome će se pogledati između ostalog i da li ima kondiloma i na kojem mestu, koristi se i mikroskop (kolposkop) ako treba. Cena pregleda je oko (cena poslata na e-mail) dinara, intervencija je od (cena poslata na e-mail) dinara sa anestezijom. Kada je muškarac u pitanju, kod nas pregled radi urolog hirurg i pregled košta (cena poslata na e-mail) dinara, ako se ne radi intervencija a ako se radi onda je u okviru cene koja je od (cena poslata na e-mail) dinara.

Detajnije informacije šta Vam je potrebno od nalaza da imate pre intervencije, saznaćete na tel 011 319 68 08. Ondilomi su virusna infekcija koja se prenosi seksualnim putem i izaziva ih virus Condilomata acuminata. Kada se jednom zarazite, nikada više ne možete da se potpuno izlečeti.

Mi ih uklanjamo radio talasima, koji s mnogo bolji od lasera, zato što oni minimalno oštećuju zdravo tkivo oo kondiloma. Muškarac, zbog anatomije, može da ima kondilome a da se ne vide. Ako je poslala u državnu kliniku, mora da postoji razlog, zaista kod žene nije problem videti kondilome, ako ih ima.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Meridit kaze

07-11-2013

Postovani, pre 3 nedelje radjen mi je abortus. U toku ciscenja doktor je spalio unutrasnje kondilome, ali sada su mi se pojavili spoljni. Blizu analnog otvora. Nisam imala odnose za to vreme, tj 3 nedelje. Sta moze biti uzrok?

avatar

Postovana,

Kondilomi spadaju u seksualno prenosive bolesti izazvane virusom Condilomata acuminate. Da se zarazite mogli ste bilo kada, a njihovo pojavljivanje moze biti kasnije isprovocirano padom imuniteta, sto u ovom slucaju pad imuniteta moze biti zbog stresa.

U slucaju neophodno je da se pregleda I partner. Muskarac moze imati kondilome u kanalu koji se ne vide, I da bude prenosilac. To sto niste imali odnose  u period posle intervencije nema značaja za pojavljivanje novih, koji su u Vasem organizmu I nikada ih na žalost nećete moći izlečiti, osim da radite na popravljanju imuniteta.

Svaka situacija kao sto je stress, dijete, iscrpljujuće vežbanje, trudnoća, sve su to situacije kada Vam se mogu ponovo pojaviti kondilomi I spolja I unutra.  Rešenje su redovne kontrole kod ginekologa, skidanje kondiloma, najbolje radio talasima, zbog toga što oni najmanje oštecuju zdravu sluzokožu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

biki kaze

06-11-2013

interesuje me na koji nacin je moguce odstvaniti bradavice iz usne duplje (jezika) i kolika je cena?

avatar

Poštovana,

Neophodno je da Vas pogleda naš doktor Pošarac, da vidi o kavim se bradavicama radi, onda se može dalje pričati o skidanju, koje može biti radio nožem ili hiruškoo, u zavisnosti od veličine. U svakom slučaju neophodaj je pregled onkologa koji se bavi bradavicama.

Pregled je (cena poslata na e-mail) dinara i zakazuje se na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Nesa kaze

06-11-2013

Postovani, zanima me cenovnik skidanja kondiloma kod muskaraca. Hvala

avatar

Poštovani,

Cena ukllanjanja kondiloma kod muškaraca je od (cena poslata na e-mail) dinara u zavisnosti od procene urologa.

Detaljne informacije na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tana kaze

02-11-2013

Postovani, imala sam lasersku intervenciju skidanja kondiloma sa grlica, kao i uklanjanje ranice. Radjeno je bez anestezije, i bilo je potpuno bezbolno. Iako mi je lekar rekao da nije potrebno dodatno lezati, i ja se vec sada, dan kasnije odlicno osecam, ipak bih htela da proverim da li je u redu ako redovno idem na posao, setam se, izlazim. Ili je ipak na pocetku potrebno dodatno mirovanje. Unapred hvala na odgovoru

avatar

Poštovana,

Samo Vas ginekolog može da komentariše stanje posle intervencije kondiloma koje je on radio.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

joka kaze

01-11-2013

pojavile su mi se bradavice u predelu stidnih usana i anusa... itisla sam kod svog ginekologa, ona mi je predlozila da odem kod nje privatno i da ih ona spali /maze. Sta da radim? jel moguce tako ukloniti?

avatar

Poštovana,

Kondilomi, polne bradavice ili Condilomata acuminata, mogu se ukloniti na razne načine, najdelotvornije je radiotalasima ili radio nožem, koji na najbolji način uklanja kondilome, a najmanje oštećuje zdravo tkivo.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Mia kaze

26-10-2013

Postovanje, da li biste bili ljubazni da mi posaljete cenu intervencije uklanjanja kondiloma na analnom otvoru od muskaraca? Hvala unapred

avatar

Poštovana Mia,

Cena uklanjanja kondiloma na analnom otvoru je od (cena poslata na e-mail), u anesteziji.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Marko kaze

25-10-2013

Pozdrav mozete li mi reci koju metodu mi preporucujete za uklanjanje kondiloma i koja je cena ?

avatar

Poštovani,

Kondilomi senajuspešnije uklanjaju radiofrekventnim nožem. Cena je od (cena poslata na e-mail) dinara u zavisnosti odobima intervencije, što možeda se vidi jedino na pregledu ili neposredno pre interevncije. Radi se u lokalu, može i u analgosedaciji. Zakazivanje na tel 011 319 68 08

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marko kaze

23-10-2013

Pozdrav recite mi koliko kosta uklanjanje kondiloma radiotalasima ?

avatar

Poštovani Marko,

Cenu ćete dobiti na pregledu koji košta (cena poslata na e-mail) dinara. Tel za zakivanje 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Zahar kaze

18-10-2013

Devojka je imala kondilome na usminama. Srecom do sexa nije doslo,ali me interesuje da li je mogla da mi prenese virus poljupcem,i da li ih oralnim sexom ona moze preneti.

avatar

Postovani,

Kondilomi su virusi koji se prenose seksulanim putem i spadaju u grupu seksualno prenosivih bolesti. Moze se preneti na sve nacine na koji ste dosli u vezu sa delovima tela na kojima se nalaze kondilomi, zbog toga ni prezervativ nije sigurna zastita od kondiloma.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Boba kaze

16-10-2013

Imala sam radiotalasno uklanjanje kondiloma. Posle mesec dana konstatovano mi je potpunozaceljenje rane, sve uredno i cisto. Par dana posle sam nastavila sa seksualnom aktivnoscu i odmah mi je koza pukla, tj radcepala se na mestu gde je zaraslo- da, to je pravi izraz. Zanima me kako sad da se ponasam i koliko to trebam da cekam, jer mi je ginekolog odobrio i konstatovao zarastanje, a sad imam ot orenu ranu. Zbunjena sam.

avatar

Poštovana,

Potrebno je da odete napregled kod ginekologa koji je radio intervenciju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ivana kaze

07-10-2013

Zanima me koliko košta uklanjanje kondiloma radiotalasima? Takodje, da li sme da se radi intervencija ukoliko pacijent ima vaginalnu infekciju (gljivičnu ili bilo koju drugu)? Da li prisustvo infekcije može da pravi problem pri oporavku i da li je obavezno ilečiti prvo infekciju pa onda raditi tretman?

avatar

Draga Ivana,

Svaka intervencija u vagini se radi samo kada su svi nalazi dobri. Detaljnije informacije na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Milan kaze

02-10-2013

Interesuje me da li vrsite uklanjanje kondiloma u analnom otvoru kod muskaraca i koja je cena ?

avatar

Poštovani Milane,

Skidamo kondilome u analnom otvoru, to radi naš urolog i cena je (cena poslata na e-mail) dinara.

Pregled je (cena poslata na e-mail) i zakazuje se natel +381 11 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Tika kaze

27-09-2013

koliko je vremena potrebno da prodje posle uklanjanja kondiloma za bezbedan sex?

avatar

Postovana,

Nisam razumela, ukolikoste mislili koliko treba da se uzdržavate od seksa zbog same prirode uklanjanja kondiloma, onda je to mesec dana.

Ako ste mislili da koristeći kondom da ćete izbeći novu kontaminaciju (zarazu), niti kondom može da Vas potpuno zaštiti od kondiloma, zato štokondilom ne pokriva celu regiju oko vagine i analnog otvora, Vi koji ste jednom zaraženi virusom kondiloma, Condilomata acuminata, ostajete trajno zaraženi, uvek se može desiti a posle pada imuniteta da se pojave novi kondilomi, zbog toga trudite se da pojačate imunitet, a bezbedan seks sa svakim partnerom podrazumeva zaštitu od neželjene trudnoće i drugih polno prenosivih bolesti, (hlamidija, HIV, sifilis, triper).

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Daca kaze

04-09-2013

Pozdrav, interesuje me cena test na kondilome. Nemam nikakvih simptoma vidljivih, ali bilo je rizicnih odnosa, pa bih bas konkretno da se testiram na kondilome. Hvala na odgovoru.

avatar

Poštovana Daco,

Predpostavljam da st emislili na HPV tipizaciju.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Minja kaze

02-09-2013

Zanima me da li postoji kod vas skidanje kondiloma radio talasima, i da li postoji opasnost zracenja tim radio talasima?

avatar

Poštovana Minja,

Skidanje kondiloma radiotalasima nema zračenje, već kroz metalni nastavak prolazi struja određene frekvence koja seče, Detaljne informacije na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife
 

Stefan kaze

01-09-2013

Koliko kosta uklanjanje kondiloma?

avatar

Poštovani Stefane,

Intervencija skidanja kondiloma je od (cena poslata na e-mail) dinara sa radio nožem, u anesteziji ako je dama u pitanju, rai je ginekolog. Kada je gospoda u pitanju, intervenciju radi urolog hirurg, intervencija se zakazuje na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

voja kaze

01-09-2013

Interesuje me cena otklanjanja kondiloma radiotalasima? Pomenute imam u predelu polnog organa i oko anusa...hvala

avatar

Poštovani,

Cena uklanjanja kondiloma radiotalasima je od (cena poslata na e-mail) dinara i zakazuje se na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

nikola kaze

31-08-2013

nteresuje me cena uklanjanja kondiloma, koliko traje itervencija ,hvala unapred

avatar

Poštovani Nikola,

Cena uklanjanja kondiloma u anesteziji radiotalasima, koji su najsavremenija metoda, košta (cena poslata na e-mail) dinara i zakazuje se na tel 011 319 68 08. U cenu je uračunata i kontrolna revizija u roku od mesec dana.

Intervencija skidanje kondiloma radio talasima, se obavlja pod kontrolom mikroskopa-kolposkopa, ukoliko se desi da su neki kondilomi toliko mali, pa se na samoj intervenciji ne vide, a u roku mesec dana se pojave, skinuće Vam se bez dodatnog plaćanja.

Poznato Vam je su kondilomi polana bolest koja se prenosi seksualnim putam, i da jednom zaraženi, uvek ćete imati virus HPV ili humani papiloma virus, za koji se preporučuje uvek skidanje kada se pojavi.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Sreten kaze

31-08-2013

Poštovani Ja sam samo htjeo da se raspitam o cijeni operacije nosa.. Hvala

avatar

Poštovani,

Cena operacije nosa u anesteziji košta (cena poslata na e-mail).

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Ivana kaze

28-08-2013

radi se o tome da sam uvk redovno isla na kolposkopije i da mi niko nikada nije pomenuo kondilome,samo ranicu koja je presla u mozaik.pre mesec dana sam otisla da uklonim mozaik i ni tada se nisu videli kondilomi,da bi na nalazu biopsije pisalo da ih je bilo i da su ukonjeni,pa mi nije jasno kako ih dva doktora nisu videla na kolposkopiji i prilikom uklanjanja?to mi je sumnjivo. ovo je pitanje koje sam vam tada poslala i Vas odgovor!veoma bi mi znacilo Vase misljenje! Postovani,da li je moguce da se kondilomi ne vide prilikom kolposkopije?tacnije,da li postoji mogucnost da su ravni i da se pomesaju sa mozaikom?hvala unapred! avatar Poštovana Ivana, Nije mi jasno pitanje, nalaz kolposkopije tumači ginekolog koji radi kolposkopiju, zna se procedura kako se taj pregled radi i kako se nalaz tumači, da li su kondilomi ili mozaik? S poštovanjem, Bolnica AnaLife

avatar

Postovana,

Pravili bolnice Analife da ne komentarise nalaze drugih doktora. Mi Vam mozemo dati dodatno misljenje samo sa izvestaje nasih doktora.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Srdjan kaze

22-08-2013

Zanima me cena skidanja kondiloma?

Ivana kaze

17-08-2013

Postovani,da li je moguce da se kondilomi ne vide prilikom kolposkopije?tacnije,da li postoji mogucnost da su ravni i da se pomesaju sa mozaikom?hvala unapred!

avatar

Poštovana Ivana,

Nije mi jasno pitanje, nalaz kolposkopije tumači ginekolog koji radi kolposkopiju, zna se procedura kako se taj pregled radi i kako se nalaz tumači, da li su kondilomi ili mozaik?

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Marija kaze

16-08-2013

Pre dva dana sam bila kod ginekologa,ustanovljeni su mi spoljasnji kondilomi u pocetnoj fazi, ali ipak predlozeno skidanje radiotalasima, koje cu morati da cekam jedno mesec dana, interesuje me koliko traje sama intervencija, koliko kosta i da li mogu da imam odnose za tih mesec dana dok cekam intervenciju.Hvala u napred

avatar

Poštovana Marija,

Skidanje kondiloma radiotalasima u anesteziji košta (cena poslata na e-mail) dinara. U intervenciju je uključena i kontrolna reintervencija. Predpostavlja da Vam je poznato da infekcija virusom kondiloma je infekcija koja ostaje doživotno u Vašem organizmu, nemože se potpuno izlečiti. samo se može skidati kad god se pojave. Detaljnije informacije na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Zeljka kaze

14-08-2013

Postovani, koliko kosta uklanjanje kondiloma radio talasima? Hvala unapred

avatar

Poštovana Zeljka,

Cena uklanjanja kondiloma radiotalasima, uključujući i kontrolnu intervenciju je (cena poslata na e-mail) dinara. U cenu je uključena anestezija i pregled. Poznato Vam je da se kondilomi ne mogu potpuno izlečite, možete samo da ih skidate ondakada se pojave, ali jednom zaraženi virusom kondiloma ostajete stalno zaraženi.

Dobar imunite sprečava izbijanje kondiloma, koji su u organizmu. Intervencija se zakazuje na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

nebojsa kaze

03-08-2013

interesuje me cena uklanjanja kondiloma, koliko traje itervencija ,hvala

avatar

Posovani Nebojsa,

Cena uklanjanja kondiloma u anesteziji sa radiotalasima kosta (cena poslata na e-mail). Detaljne informacije sta Vam treba od pripreme saznacete na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

jovana kaze

31-07-2013

Postovana,interesuje me koliko kosta uklanjanje kondiloma radiotalasima? i koji nacin uklanjanja je najpreporucljiviji u trudnoci? Unapred hvala

avatar

Postovana Jovana,

Cena uklanjanja kondiloma je (cena poslata na e-mail) dinara sa anestezijom. U cenu je ukljucen kontrola i ukoliko je potrebno doano skidanje koje se pojavilo u okviru tih mesec dana posle intervencije. Predpostavljam da ste vec informisali, da ukoliko ste jednom zarazeni virusom Condilomata acuminata, da on ostaje trajno u Vasem organizmu. jedini nacin da ga drzite pod kontrolom jeste Vas imunite i kada se pojave da ih skidate.

Detaljnije informacije dobicete na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Anja kaze

25-07-2013

Da li je tacno da nakon perioda inkubacije HPV virusa, organizam moze sam da se izbori sa virusom i da ga potisne ukoliko je imunitet na dobrom nivou? Takodje me zanima cena uklanjanja kondiloma radio talasima?

avatar

Postovana,
 
Imunitet moze da spreci pojavu kondiloma. Ukoliko se to ne desi, preporuka je da ih skinete.  Cena skidanja kondiloma radio talasima je od (cena poslata na e-mail) dinara, plus anestezija ((cena poslata na e-mail)) U cenu je uracunata kontrola sa dodatnim skidanjem u okviru mesec dana. Poznato Vam je da jednom zarazeni, nikada vise ne mozete unistiti virus, Samo mozete da radite na svom imunitetu.
 
S postovanjem, Analife

Anja kaze

25-07-2013

Da li je tacno da nakon perioda inkubacije HPV virusa, organizam moze sam da se izbori sa virusom i da ga potisne ukoliko je imunitet na dobrom nivou? Takodje me zanima cena uklanjanja kondiloma radio talasima?

avatar

Postovana,
 
Cena uklanjanaj kondiloma je oko (cena poslata na e-mail), Imunitet igra veliku ulogu kod kondiloma.
 
S postovanjem, Analife

sonja jeftic kaze

12-07-2013

interesuje me cena ullnjanja kondiloma???

avatar

Postovana,

Cena uklanjanja kondiloma u anesteziji  je od (cena poslata na e-mail) u anaesteziji. U cenu je ukljucen i kontrolni pregled sa dodatnim skidanjem, ukoliko se pojave. Intervencija se zakazuje na tel 011 319 68 08.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Vladimir kaze

12-07-2013

da li je stvarno moguce da se kondilomi prenose preko poljupca, pa kako onda moze prezervativ pruziti zastitu?

avatar

Postovani,

Kondilomi su virusna infekcija koju izaziva humani virus Condilomata acuminata, prenosi se seksualnim putem, kondom nije potpuna zastita, zbog toga sto kondiloma moze biti van polnog organa, oko anusa i sl. Kada se zarazite virusom kondiloma, infekcija je dozivotna.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife

Jovana kaze

07-07-2013

Da li i koliko boli hirursko uklanjanje kondiloma na grlicu materice, cak i ako se dobije anestezija? I da li se rana zasiva ili sama zarasta? I jos jedno pitanje, da li mogu da imam odnose pre tog zahvata? Hvala unapred!

avatarDraga Jovana, Skidanje kondiloma na grlicu materice radifrekventnim nozem se radi u lokalnoj anesteziji i prakticno je bezbolna. Rana sam zarasta, Sve ostale detalje dobicete na fiksni tel 011 319 68 08, u vezi analiza koje Vam trebaju pre intervencije (laboratorija sa faktorima koagulacije, krvna grupa napismeno, RTG pluca, Kardioloski pregled i brisevi svi moraju biti uredni pre intervenciej. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Milica kaze

04-07-2013

Molila bih vas da mi kazete koliko kosta uklanjanje kondiloma u vasoj bolnici?

avatarPostovana Milice, Uklanjanje kondiloma sa radiotalasima, uz prisustvo anesteziologa kosta oko (cena poslata na e-mail) dinara. U tu cenu je uracunat kontrolni pregled sa dodatom intervencijom ako se nesto pojavilo u tom periodu od mesec dana. Detaljnije informacije cete dobiti na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Slavica kaze

02-07-2013

Poštovani zanima me raspon cena za skidanje kondiloma radio talasima?I da li izbor načina intervencije zavisi od trenutnog stanja ili je sve rešivo radio talasima?

avatarPostovana Slavice, Cena je najcesce (cena poslata na e-mail) dinara uz prisustvo anesteziologa. Uglavnom se sve moze resiti radio nozem. Ostale informacije cete dobiti na tel 011 319 68 08, sta Vam terba od pripreme. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ivan Canic kaze

02-07-2013

Postovani, zanima me cena pregleda i uklanjanja kondiloma Radifrekventnim nožem kod Vas..? Kao i, koliko traje period oporavka, tj posle koliko vremena od intervencije se moze upraznjavati sex..? Pozdrav!

avatarDraga Ivana, Nemoguce je precizno odgovoriti na Vase pitanje, obzirom da cena i vreme oporavka od intervencije zavise od raspostranjenosti kondiloma, lokalizacije, da li je devojka ili mladic. Molim Vas, pozovite fiksni tel 011 319 68 08, na kome cete dobiti detaljnije informacije. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Pedja kaze

28-06-2013

Postovani, koliko kosta uklanjanje kondiloma iz distalnog dela mogracnog kanala i koje terapijske opcije su u pitanju.

avatarPostovani, Pozovite fiksni tel 011 319 68 08, zakazite pregled kod urologa hirurga Dr Milkovica, samo on posle pregleda moze da Vam da odgovore na Vasa pitanja. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

losmi kaze

23-06-2013

Zanima me koja je cena uklanjanja kondiloma radio talasima

avatarPostovana, Uklanjanje kondiloma Bolnici Analife kosta od (cena poslata na e-mail) dinara, ukljucujuci i kontrolno skidanje, ukoliko ih bude na prvoj kontroli. Kondilomi su virusna infekcija koja trajno ostaje u organizmu, promena imuniteta dovodi do ponovne pojave kondiloma. Detaljne informacije dobicete na tel 0113196808. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Boris kaze

23-06-2013

Imam kondilome malo manje od godinu dana, lecio sam podofilotoxinom, tecnim azotom, i sada mazem aldaru, i par puta taman da prodju ponovo se prosire. Sta mi sve preporucujete i koliko to sve kosta. Unapred hvala...

avatarPostovani Borise, Najefektnije uklanjanje kondiloma je radiotalasima, sa napomenom da Vi nikada necete moci da se oslobodite virusa Condilomata Acuminata, on je u Vasem organizmu. Radite na svom imunitetu. Ukoliko zelite da skidate kondilome kod nas, intervencija se zakazuje se na tel 011 3196808, intervenciju radi Dr Milkovic, urolog hirurg iz Klinickog centra, cena je oko (cena poslata na e-mail) dinara. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Miodrag kaze

17-06-2013

Zanima me cena uklanjanja kondiloma? Hitno. Hvala unapred.

avatarPoštovani, Cena spaljivanja kondiloma radiotalasima je oko (cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Nikola kaze

12-06-2013

Interesuje me cena skidanja kondiloma kod muskaraca. Hvala unapred...

avatarPostovani Nikola, Cena uklanjanja kondiloma je od (cena poslata na e-mail) dinara. Intervenciju radi urolog dr Milkovic, obavezno je zakazivanje na tel 0113196808. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Nenad kaze

09-06-2013

Zanima me cijena uklanjanja kondiloma radio talasima?

avatarPoštovani Nenade, Cena uklanjanja kondiloma je od (cena poslata na e-mail), zakazuje se na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Tamara kaze

03-06-2013

Postovani,zanima me kolika je cena skidanja kondiloma kod Vas i koliko vremena ne treba imati odnose?Hvala!

avatarPoštovana Tamara, Cena uklanjanja kondiloma je od (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se na tel 011 319 68 08. Uzdržavanje od odnosa se preporučuje mesec dana. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Snezana kaze

31-05-2013

Postovani, imala sam kondilome pre 3,2 god... od tada nisam imala decka i od sept do januara sam bila sa deckom prvi put posle toga, koristili smo zastitu na pocetku poslednji mesec ne, javio mi se u aprilu da je dobio kondilome, a nakon mene je imao curu...e sad da li je logicno da je od mene dobio? iako ja vise nemam i oko 1,5 dana sam cista? tj tad sam skidala otprilike....skidao je radio talasima pre mesec dana....zanima me ako budemo opet sad u kontaktu da li moze on meni da prenese da mi se opet pojave? ili sam ja postala imuna na hpv virus? citala sam nesto da organizam postaje imun posle 2 god... i ako ja jesam da li to znaci damogu sad svakom da prenesem iako ih ja nemam vec dve god? jel taj virus ostaje zauvek u organizmu? sta se desava sa njim? jer miruje bez opasnosti po mene i druge il pak nmoze da zarazi druge i pojave im se kond.pri pada imuniteta? nije mi jasno :(

avatarPoštovana Snežana, Pošto su kondilomi virusna infekcija humanim papiloma virusom, koja se prenosi seksualnim putem, na žalost, oni ostaju u Vašem organizmu trajno. Sve ono što je vidljivo golim okom i pod mikroskopom (kolposkopom) kada gleda ginekolog, trebalo bi da se skida, laserom ili radiotalasima, oni su bolji zbog toga što maksimalno štede zdravo tkivo. Dakle, Zaštita prezervativom nije stopostotna zaštita od HPV infekcije, zbog područja koje ne pokriva prezervativ. Ukratko, virus HPV ostaje u Vašem organizmu, imunitet je važan da se ponovo ne pojave. Naravno i redovne posete ginekologu. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Dragana kaze

30-05-2013

Interesuje me cena skidanja papiloma?

avatarPoštovana Dragana, Ukoliko ste mislili na uklanjanje kondiloma, cenasa pregledom i inetrvencijom je od (cena poslata na e-mail). U intervenciju je uračunato i kontrola sa dodatnim uklanjanjem, ukoliko se pojavi neki kondilom koji se nije video pod mikroskopom u prvom momentu uklanjanja raditalasima. Poznato Vam je da ste trajno zaraženi humanim papiloma virusom, koji se ne može nikada potpuno ukloniti, samo onaj vidljivi deo u momentu uklanjanja. Inetrvencije se zakazuje na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

rada kaze

28-05-2013

interesuje me cena uklanjanja kondiloma

avatarPoštovana Rado, Cena klanjanja kondiloma košta od (cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Lazar kaze

22-05-2013

Zdravo... Imam vise od 10 god izrasline na korijenu penisa i po ostaloj kozi na penisu. Na kozi su kao okrugle, bijele, precnika do 2mm, na na sluzokozi su kao bradavice. Dal je to hpv? Ako jeste, kako mogu da saznam koji je tip hpv i koliko kosta?

avatarPoštovani, Takve promene najčešće izaziva HPV virus. Naravno da je neophodna konsultacija urologa i uklanjanje promena. Za sve detaljnije informacije i zakazivanje pregleda (HPV bris) saznaćete ukoliko pozovete fiksni tel 011 319 68 08. Na pregledu i uzimanju HPV virusa sazanćete koliko košta intervencija. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Nikola kaze

21-05-2013

Postovani. Imam kondilome na analnom otovru. i vidiljivi su jako. Zanima me koliko kosta skidanje kondiloma kod muskarca? i sta je sve potrbno uraditi pre intervencije? pozdrav

avatarPoštovani Nikola, Cena uklanjanja kondilom kod muškaraca zavisi od nalaza oko (cena poslata na e-mail) dinara I da li treba anestezija ili ne. Pozovite tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

MLADEN kaze

12-05-2013

Postovani, uklonio sam kondilome pre par dana i sada kada nemam spoljasne simptome a ipak nosim hpv virus u sebi , da li mogu preneti svom partneru infekciju ?

avatarPoštovani Mladene, Morate znati da se infekcija HPV virusom moze preneti i kada se kondilomi neprimecuju na koži ili sluzokoži, te je zbog toga najbolje da sekao zaštita koristi prezervativ. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Silvija kaze

10-05-2013

Imam kondilome na vagini vec otprilike mesec dana,zanima me koliko kosta da se to skida radiotalasima i koja metoda je najefikasnije i koja je cena u pitanju?molim vas nemojte da mi posaljete cenu na email nego ovde odgovorite jer ne ulazim na email. Ljubila sam se s deckom,da li sam mu prenela virus? :-/

avatarPoštovana Silvija, Uklanjanje kondiloma kod nas je (cena poslata na e-mail) dinara. Detaljne informacije dobiće te na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Sanja kaze

09-05-2013

Poštovani pre 9 meseci sam kod Vas uklanjala spoljasnje kondilome i posle par meseci poceli su opet da se pojavljuju.Za sada ih imam 5 vrlo malih....Da li mi savetujete da ih odmah otklonim ili da probam sa nekom kremom.

avatarPoštovan Sanja, Verovatno znate da ste trajno zaraženi virusom Condilomata acuminata, koji izaziva kondilome. Pojava kondiloma posle uklanjanja znači da Vam je pao imunitet, pa su ponovo virusi počeli da “rade”. Naš savet je da obavite pregled, da li ćete kodnas ili na nekom drugom mestu, to Vamaprepuštamo, ali u svakom slučaju ih treba skidati. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

darko kaze

08-05-2013

zanima me aktuelna cena skidanja kondiloma kod muskarca. vidljivi su golim okom. sta sve ulazi u ukupnu cenu?

avatarPoštovani Darko, Uklanjanje kondiloma kod muškarca, u Analife bolnici, radinaš urolog, Dr Milković Cena je od (cena poslata na e-mail) dinara. Intervenciju možete zakazati na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Marija kaze

06-05-2013

Dobar dan,primetila sam kada sam se kupala da imam neku malu tackicu kao mladez izgleda,da li su to polne bradavice?

avatarPoštovana Marija, Da li je nešto kod Vas polna bradavica ili kondilom može samo da se kaže posle ginekološkog pregleda. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

dragan kaze

27-04-2013

Postovani, vec par meseci imam dve vrlo male izrasline na sluzokozi oko anusa (golim okom jedva vidljive, ali sam primetio da polako rastu. Praceni su povremenim jakim svrabom. Da li je tesko ukloniti ih i koja je cena te intervencije i kako se izvodi (anestezija)? Hvala unapred

avatarPoštovani Dragane, Kod nas muškarcima kondilome skida urolog hirurg Dr Milković, cena je od (cena poslata na e-mail) dinara. Intervencija sezakazuje na tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ivana kaze

24-04-2013

Izrasla mi je bradavica na samom analnom otvoru,da li je to kondilom ili mozda rak?

avatarPoštovana Ivana, Da bi ste znali šta je kod Vas, morate obaviti pregled ginekologa. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Milica kaze

22-04-2013

Postovani, zanima me kolike su sanse da se kondilomi sami povuku ukoliko se bas poradi na imunitetu? Ja imam par kondiloma na ulazu u vaginu, miruju, ne sire se i jako su sitni. Hvala

avatarPoštovana Milice, šanse postoje, ali je teško proceniti kolike su. Da li ih treba skidati ili ne, proceniće Vaš ginekolog. koji će pregledom unutrašnjeg i spoljašnjeg dela vagine kolposkopom (mikroskopom)videti o kojem se broju radi, i predložiti Vam terapiju. Mi, u bolnici Analife, skidamo kondilome radifrekventnim nožem, to najsavremenija metoda, zato što za razliku od lasera, manje oštećuje zdravo tkivo. Intervencija se radi u prisustvu anestiziologa i košta (cena poslata na e-mail) dinara. U cenu je uključen gineokolški pregeld i kontrolna reintervencija ukoliko je potrebna. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Danka kaze

21-04-2013

ustanovljeni su mi kondilomi,sta mi preporucujete da uradim i kako da znam koju grupu imam,da li to mogu da saznam kod vas i koja je metoda?hvala unapred na odgovoru

avatarPoštovana Danka, Kondilomi se najuspešnije uklanjaju radio nožem, laser je prevaziđena stvar (mi imamo i jedno i drugo), laser više oštećuje zdravo tkivo. Ako ste pod izrazom “grupu”, mislili koji tip humanog papiloma virusa imate, to se dobija HPV tipitacijom, naš ginekolog uzima briseve sa promena i šalje se u laboratoriju. Predpostavljam da znate das u kondilomi seksualno prenosivi virusi, koji kada se jednom zarazite, ostajete zaraženi za ceo život. Ostae Vam da uklonite one koji se sada vide ( potrebno je da se radi pod kontrolom mikroskopa (kolposkopa) , na kontrolnom pregledu se ukloni ako se neko još pojavi, koji je bio dovoljno mali da se ne vidi prilikom intervencije. Posle toga da poradite na svom imunitetu, kako se ne bi pojavili. Naravno to uključuje i seksualne odnose sa prezervativom, mada to nije potpuna zaštita od humanog papiloma virusa. Cena intervencije je (cena poslata na e-mail) dinara uključujući i kontrolni pregled i dodatnu intervenciju na kontroli ukoliko je potrebno. Zakazuje sa na fiksni tel 011 39 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

igor kaze

16-04-2013

postovanje.uz pomoc koje kreme bih mogao sam da odklonim kondilome i ako vam ne oduzimam vreme da mi objasnite kako to da uradim.doktor mi je prepisao neku tecnost za spaljivanje i da to radim 3 puta dnevno tri dana.ali me zanima vase misljenje.unapred hvala

avatarPoštovani Igore, Nijedna krema nije tako efikasna za uklanjanje kondiloma. Kada bi to bilo moguće, ne bi postajale intervencije kojima ginekolog ili urolog spaljuje kondiloma laserom ili RF radiotalasima. Uklanjanje kondiloma radiotalasima je savremenija metoda. zbog toga što se maksimalno čuva zdravo tkivo, za razliku od lasera koji prodire dublje u zdravo tkivo. Bilo kako bilo, Vi ukoliko imate poverenja u Vašeg doktora, uradite onako kako Vam je savetovao. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Marija kaze

05-04-2013

Koliko je pouzdano skidanje kondiloma elektrokauterom,posto evo vec peti mesec kako ih lecim uz redovne kontrole na nedelju dana i pre po potrebi u slucaju da primetim neku promenu? Kazu da imunitet igra veliku ulogu u izlecenju pa bih htela da znam koji je to preparat najbolji za podizanje imuniteta? Unapred,Hvala!

avatarPoštovana Marija, Kondilomi se najuspešnije skidaju radiofrekventnim nožem pod kontrolom mikroskopa, odnosno kolposkopa, U bolnici Analife, posle skidanja, sledeća kontrola je za četiri nedelje, tada se skine ako je nešto u međuvremenu se pojavilo, uključeno je u cenu intervencije. Što se tiče Vašeg imuniteta, to morate sa svojim doktorom, Neozbiljno bi bilo od nas da Vam dajemo bilo kakve savete a ne poznajemo VAS. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Mirjana kaze

05-04-2013

Postovana,uklonila sam kondilome pre 10 dana laserom i nakon intervencije mi je receno da mazem Pavlovicevu mast zanima me kolko vremena je potrebno da rane zarastu?

avatarPoštovana Mirjana, Onoliko koliko je potrebno opekotinama da zarastu, Predpostavljam da Vam je Vaš ginekolog sve objasnio. On zna kolika je promena i kakav je postooperativni oporavak. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

lina kaze

01-04-2013

Postovani.. imam kondilome,sad su poceli da se jos brze sire,pa me zanima sta da ucinim da zaustavim pojavu novih bradavica?

avatarPoštovana Lina, Kondilomi su infekcija HP virusom, koji se šire kadaVam pada imunitet. Radite na jačanju imuniteta, a kondilome koji su se pojavili skidajte najbolje radio talasima. Kod nas to radi Dr Nada Radaković, cena je oko 10000 dinara uključujući i kontrolnu intervenciju. Infekcija virusom koji izaziva kondilome je trajna, nikada se ne možete izlečiti, samo možete skidati one koji se pojave. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Maja kaze

24-03-2013

Trenutno sam u 22. nedelji trudnoce i otkriven mi je decidualni polip na grlicu materice velicine zrna pasulja. Zbog njega mi je zabranjeno da se krecem i traze da lezim do kraja trudnoce, sto mi jako tesko pada. Cula sam neke price drugih zena kojima su doktori uklanjali polipe na grlicu tokom trudnoce i nije bilo nikakvih posledica. Ja bih vrlo rado uklonila i nastavila sa normalnom i bezbriznom trudnocom. Da li imate iskustva sa ovakvom situacijom i da li ste do sada uklanjali cervikalne polipe u trudnoci? Hvala!

avatarPoštovana Majo. Izvinite na kašnjenju sa odgovorom. Decidualni polipi se ne diraju .Intervencija je potrebna jedino u slučaju da počnu obilno da krvare,što je izuzetno retko. Načelno, decidualni polip koji ne pravi probleme, nije razlog za apsolutno mirovanje, međutim,neozbiljno bi bilo da dajemo savet suprotan savetu koji je dao Vaš ginekolog, obzirom da on ima mnogo bolji uvid u stanje Vaše trudnoće od nas. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Marija kaze

16-03-2013

Htela bih da vas pitam da li kondilomi ostavljaju posledice?Radila sam vaporizaciju septembra,nanakon cega sam ponavljala papa test,bio je druga grupa sa prisustvom kolocita.Sta to znaci?

avatarPoštovana Marija, Rezultate tumači ginekolog koji je uzimao briseve. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

lidija kaze

12-03-2013

Postovani, pre mesec dana na redovnom godisnjem pregledu doktor je uocio kondilome. Odmah sam otisla i otklonila ih. Tada sam uradila i papa test, rezultat mi je stigao danas i III grupa je. Lekar mi predlaze biopsiju. Interesuje me, da li je moguce da je rezultat los zbog prisustva kondiloma ili to nema veze?

avatarPoštovana Lidija, Samo lekar koji je radio pregled i intervenciju može da Vam da određene odgovore. Biopsija se radi ukoliko postoje promene na grliću ( nisu kondilomo), po histopatološkom nalazu nalazu biopsije se postupa dalje. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

danijela kaze

09-03-2013

doktor mi je spalio kondilome prije 7 dana i pekao da stavljam obloge od rivanola.jos uvijek me boli.zanima me koliko traje oporavak i jel mogu jos necim da mazem posto se cijede

avatarPoštovana Danijela, Izvinite na kašnjenju sa odgovorom, sigurno su vam tegobe već prošle. Kao što ste i samo naveli (spaljivanje kondiloma radio nožem) radi se o opekotinama, na opekotine ne treba stavljati nikakva sredstva i lekove osim onoga što preporuči ginekolog. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

dejan7492 kaze

02-03-2013

Da li mogu kondilomi da se prenesu reko poljupca sa zarazenom osobom u fazi inkubacije virusa!?Dali radite test otkrivanja HPV virusa i koliko kosta.Proslo je godinu ipo dana od kontakta sa zarazenom osobom.

avatarPostovani Dejane, Kondilomi se svakako mogu preneti poljipcem.Inkubacioni period moze da traje i do dve godine. Test za detekciju HPV irusa se radi unašoj bolnici . O ceni i drugim detaljma mozete se informisati telefonom u samoj bolnici. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Sanja kaze

05-02-2013

Poštovani, ginekolog je posumnjao da imam ravne kondilome i pre tri nedelje sam radila papa test a rezultat je bio druga grupa uz prisustvo koilocita. Napominjem da imam 22 godine i da sam takođe imala jaku gljivičnu infekciju za koju sam primila terapiju.Pila sam antibiotike i stavljala klindomicin vaginalete i potom ponovo radila papa test koji je opet pokazao drugu grupu, ali sada nisu bili prisutni koilociti već samo masa limfocita. Zanima me da li je to što su pri prvom nalazu uočeni koilociti siguran znak da sam zaražena HPV virusom iako nisu otkriveni pri drugom pregledu ili njihovo prisustvo može da ukazuje na još nešto osim HPV virusa? Unapred hvala na odgovoru.

avatarPoštovana Sanja, Ako se jednom nađu koilociti, infekcija HPV postoji. Nije pravilo da mora da se nađe u svakom uzorku, analizi. Vi ste prokuženi, virus ostaje u organizmu, kondilome možemo skloni RF-nožem, što se danas smatra najsavremeniji način uklanjanja kondiloma. Kondilome ne možete izlečiti, ali one koji se vide možete ukloniti. Da bi ste znali koji tip HPV virusa ( većeg ili manjeg malignog potencijala ),najefikasnije je uraditi HPV tipizaciju Za sve dodatne informacije pozovite tel 011 319 68 08. S poštovanjem Analife

Predrag kaze

02-02-2013

Postovani, da li radite uklanjanje kondiloma kod oba pola? Imam kondilome u korenu penisa, pa sam hteo da to uklonim kod Vas! Pozdrav

avatarPoštovani Predraže, Operacija uklanjanja kondiloma Radifrekventnim nožem, što je savremenija metoda od kasera ( zato što laser mnogo više oštećeuje oklono zdravo tkivo, i manje je precizan od RF), radimo u saradnji sa hirurgom urologom Dr Milkovićem. Ukoliko želite kod nas da radite, neophodno je da zakažete pregled i intervenciju na fiksni telefon broj 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

nikola kaze

23-01-2013

Postovani, imam komdilome na i u analnom otvoru. Kojo vid lecenja je najefikasniji?

avatarPostovani Nikola, Kondilomi, kao posledica infekcije humanog papiloma virusa, danas, najčešće polno prenosive bolesti, mogu se pojaviti i na analnom otvoru. Najefikasnije uklanjanje je radiofrekventnim nožem. Ukoliko želite da kod nas radite, sve informacije u vezi intervencije skidanja kondiloma RF-om i cena intervencije, dobićete na pregledu koji se obavezno zakazuje na fiksni telefon 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Jasmina kaze

15-01-2013

Poštovana, Skidala sam kondilome radio talasima pre 3 dana. Nakon 1. dana primetila sam par kondiloma. Moguće da ih moj doktor nije primetio. Da li je moguće ponoviti tretman nakon 7 dana? Doktor mi je pomerio kontrolu nakon dve nedelje zbog pomenutog slučaja. Ali kontrola onda tačno pada 10 dana pred menstruaciju i plasim se da ce mi tretman odložiti nakon menstruacije, sto mi se čini jako dugo. U poslednjem periodu moj imuni sitem je jako los, imala sam porblema sa alergijskim reakcijama i to me dodatno brine da za mesec dana mogu da imam vise kondiloma nego kada sam otisla na pregled. Zamolila bih vas za odgovor, potrebno mi je mišljenje još jednog ginekologa. Hvala vam puno unapred!

avatarPostovana Jasmina, Moguće je da su kondilomi bili jako mali i nisu se videli.Takodjer morate da znate da se virus zaržava u koži upredelu gde su bili kondilomi i moguće je naknadna pojava istuh.Mislim da dve do tri nedelje neće npraviti neki velik problem i da mozete toliko da pričekate do sledeće intervencije. Dobro je i da zarastu promene od prethodne intervencije.Umedjuvremebu poradite na vašem imunološkom sistemu. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Vanja kaze

02-01-2013

Imam kondilome koje uskoro treba ginekolog da mi odstrani.Zanima me samo koji je od navedenih nacina odklanjanja najbezbolniji.Hvala!!

avatarPoštovana Vanja, Najbezbolniji ali i najefikasniji zbog minimalnog oštećenja okolnog tkiva jeste odstranjivanje kondiloma radiofrekventnim nižem. Lasr za kondilome je zastarela metoda. Kod nas komplet intervencija je 10000,00 din. uključujući i reintervenciju na kontrolnom pregledu. Ukoliko imate dodatna pitanje vezana za uklanjanje kondiloma, pozovite fiksni tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

nadezda kaze

02-01-2013

posle uklanjanja kondiloma elektrokauterizacijom ostali su malo oziljci. Koju kremu smem da koristim da uklonim oziljke?

avatarPoštovana Nadežda, Posle uklanjanja kondiloma mozete koristiti bilo koju kremu za ožiljke (šaljić, dermatiks). S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Maja kaze

21-12-2012

Mene izludjuje sama pomisao na kondilome vec..Uklonjeni su mi kondilomi iz unutrasnjosti vagine,sitni,siljati kondilomi,pre dve godine i sve je bilo u redu do sad..pre par dana primetila sam dva sitna kondiloma spolja,jedva vidljiva,osete se pod dodirom ruke..a ako odem kod doktorke ona mi kaze da se opustim,ili da cekam i tako nesto,kao i uvek,sta da radim sad?sta mislite da li ih treba ukloniti?

avatarPoštovana Majo, Kondilomi svakako zahtevaju skidanje, mi to radimo radifrekventnim nožem, koji se smatra najsavremenijim sredstvom za te intervencije. Ukoliko se odlučite da čekate, potrudite se da pojačete imunitet. Za sve dodatne informacije pozovite telefon 011 319 68 08 S poštovanjem, Bolnica AnaLife

marija kaze

16-12-2012

u nis sam bila u septembru,i rekao mi da dodjem do kraja meseca bolje sto pre,da mi radi radiotalasima ako hocu sa lokalnom anestezijom ili bez,rekao mi kako hocu…, ,a ja sam bila odmah kod doktora u krusevac,rekao mi da dodjem za 2,3 meseca na spaljivanje,....jer kaze da ce kondilomi da se 80% povuku sami,do mi je povidon jod I vaginalete za secret…… strah me da se nisu povecali kondilomi i da dodje do problema nekog?kod koga je bolje u nis ili u krusevac?

avatarPoštovana Marija, Ako imate malo kondiloma moze se desiti i da se spontano povuku za odredjeno vreme . Bilo bi dobro da za taj period dok čekate da se povuku, uzimate polivitaminske preparate da poboljšate vaš imunološki sistem.Mislim da možete slobodno čekati dva meseca i ako se spontano ne povuku odlučite se za intervenciju. U koliko treba bilo kakva pomoc, pozivamo Vas da nam se javite tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ivan kaze

10-12-2012

Postovana, saznao sam nakon seksualnog odnosa sa devojkom da je imala kondilome i da se lecila i sada me interesuje da li postoji nacin da izvrsim prevenciju kako bih suzbio virus, jer verujem da sam zarazen, a od odnosa nije proslo 24 h

avatarPoštovani Ivane, Ukoliko je došlo do infekcije sa humanim papiloma, virusom koji izaziva kondilome, virus se ne moze više odstarniti iz organizma. Na taj se način postaje nosioc virusa, ali se moze desiti da nikad ne dodje do spoljašnjih manifestacija bolesti, tacnije do kondiloma. Da biste izbegli pojavu kondiloma i ako imate virus u organizmu morate voditi računa o vašem imunološkom sistemu, da vodite zdrav zivot, da se neiscrpljujete. Napominjem vam da od momenta infekcije pa do pojave samih kondiloma moze proći i do dve godine. S poštovanjem, Dr Nada Radaković, ginekolog citolog

Snezana Mihajlovic kaze

09-12-2012

Zanima me koja je cena uklanjanja kondiloma radio talasima

avatarPoštovana Snežana, kondilomi se u Analifu uklanjaju radiotalasima. Intervencija obuhvata pregled, intervenciju i kontrolnu reintervenciju. Sve to košta oko (cena poslata na e-mail). Za sve dalje informacije javite se na tel 011 319 68 08. S poštovanjem Analife

Violeta kaze

22-11-2012

Postovana,u gornjem tekstu ste spomenuli da je moguce prisustvo vrlo sitnih kondiloma,koje ne treba dirati(iskljucivo na osnovu procene ginekologa).Posto ja mislim da je to moj slucaj,tj. posle uklanjanja kondiloma je ostalo nekoliko veoma sitnih za koje je ginekolog rekao da ne treba dirati.Pa me zanima da li ja mogu biti prenosilac?I sta dalje raditi u takvoj situaciji. Srdacan pozdrav

avatarPoštovana Violeta, Koliko imate kondiloma i da li ih treba dirati može se ustanoviti jedino na ginekološkom pregledu. Sitni i skoro nevidljivi kondilomi se gledaju pod uveličanjem. Kolposkopom. Kod nas možete zakazati komplet kolposkopiju, ginekološki pregle, Papa briss i ultrazvuk sve u kompletu za (cenu smo poslali na e-mail). Što se tiče prenošenja, pošto su kondilomi seksualno prenosiva bolest koju izaziva HPV virus, možete preneti svom partner. Kao što vidite, potrebno je da popričate sa ginekologom oko svih pitanja koje imate u vezi kondiloma, Pregledi se zakazuju na fiksni broj telefona 011 319 68 08 S poštovanjem, Bolnica AnaLife,

Nena kaze

23-10-2012

Šta se dešava sa muškarcem koji nosi virus a nema promene na koži , kako njega izlečiti jer mislim da mi on izaziva sve te učestale infekcije.

avatarVaše pitanje je krajnje neprecizno, pa vas molimo za jos malo informacija. Ne znamo o kom virusu je reč, na kojim delovima tela i o kojim indkcijama .. Predpostavljam da ste mislili na infekcije kondiloma koje izaziva humani papiloma virus ( HPV).

Napiši komentar