Interna

 

Kardiologija - Ubrzan rad srca, preskakanje, lupanje srca

Ubrzan rad srca, preskakanje, lupanje srca

Poremećaji srčanog ritma su vrlo čest razlog javljanja lekaru. Tegobe mogu da se jave iznenada, u mirovanju, čak i u toku noći, uz prekid sna. Pacijenti osećaju kao da srce “zastane na trenutak”, pa zatim jako “zalupa”, ili na trenutak “zatreperi i preskače”.
Poremećaji srčanog ritma mogu biti benigni (bezopasni), ali mogu biti i vrlo ozbiljni , čak životno ugrožavajući.
 
Najčešći razlozi ozbiljnijih poremećaja srčanog ritma su:
·         promene u srčanom mišiću i sprovodnim putevima u kojima se stvara i provodi srčani impuls
·         upala srčanog mišića
·         poremećaj rada štitne žlezde
·         različita organska oboljenja 
 
Bezopasni poremećaji ritma se javljaju kod mladih osoba, osoba pod stresom, kao posledica povećanog konzumiranja kafe, koka kole, guarane, energetskih pića, alkohola, cigareta, nedovoljnog spavanja.
 
Benigni poremećaji srčanog ritma su normalan nalaz i kod osoba koje se intenzivno bave sportom, ili onih koji su naglo i bez pripreme, počeli da se bave fizičkom aktivnošću radi zdravlja, lepote ili fizičkog izgleda.
 
U svim slučajevima poremećaja srčanog ritma koji se ponavlja, neophodan je kardiološki pregled sa snimkom EKG-a. Najmerodavnije rezultate o vrsti i trajanju aritmije dobijamo Holter EKG monitoringom, kada 24h snimamo srčanu aktivnost (nošenjem malog aparata koji registruje srčani rad). Ultrazvučni pregled srca takođe nam daje veliki broj informacija o mogućem uzroku arimija.

Komentari i pitanja

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI:
Ovaj dokument namenjen je samo licima kojima je upućen i za pozivanje na isti od strane bilo kog lica, neophodna je naknadna pismena potvrda njegovog sadržaja. Shodno tome, Opšta bolnica Analife (PIB: 106965704) i odriče svaku odgovornost i ne prihvata bilo kakvu obavezu (uključujući slučaj nepažnje) za posledice koje može pretrpeti bilo koje lice zbog činjenja ili nečinjenja na bazi takve informacije, pre nego što takva lica prime dodatnu pismenu potvrdu. Ukoliko ste greškom primili ovu elektronsku poruku, uništite i izbrišite istu sa vašeg računara. Svako umnožavanje, širenje, kopiranje, obelodanjivanje, izmena, distribucija i/ili objavljivanje ove elektronske poruke je strogo zabranjeno. Sadržaj ove elektronske poruke ne predstavlja nužno stavove Opšte bolnice Analife.

Vaša Bolnica Analifenessko kaze

26-02-2015

Poslednjih godinu ipo preskače mi srce imam osećej kao da zastane, radio sam sve živo i holter 48h, ultra zvuk 3 puta, test opterećenja hormone štitne žlezde ekg mnogo puta davao krv sve ok. na hlteru se vide pojedinačne sves oko 40 puta na dan ali doktor kaže da to ništa nije opasno a ja ih osetim kao da će da me lupi infarkt. Neki put osetim i gušenje i imam neki čudan osećaj u glavi kao da ću da padnem u nesvest. Snimao i pluća i abdomen i tu je sve ok. Posle sam bio kod jednog kardiologa koji je posumnjao na hijatus herniju, uradio rengen i ista mi je i dijagnostikovana. Oktobra meseca prošle godine sam operisan ali nijedan od gore navedenih simptoma nije nestao. Neznam više šta da radim, najgore od svega što neznam sa čime se borim jer mi nisu ništa pronašli a proživljavam pakao skoro svaki dan. Inače pijem propranolol 2x1/4 imam 38 godina.

avatar

Poštovani, zaista nam je žao, mi nismo lekari koji postavljaju dijagnoze putem mejla, bez pregleda.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Kristina kaze

25-02-2015

Imam 18 godina,zadnjih pet dana imam cudne vrtoglavice i desava mi se da mi desna vena iskoci i cela ruka mi se paralizuje od bola.Kada blago pritisnem venu osetim bol

avatar

Poštovana, preporučujemo Vam odlazak kod neurologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

vlatka kaze

17-02-2015

Postovani, imam 36 god. Uvijek sam imala jako nizak pritisak, 50-60/80-85. Ponekad bude 60/90. U zadnjih par godina pojavilo mi se jako lupanje srca, kao da ce iskociti, i pocne me gusiti u grlu. Pri mjerenju npr. bude jako nizak pritisak a broj otkucaja srca 100. Tada imam osjecaj hladnoce. Ne moram govoriti da sam pod stresom, kao i da sam imala nocne napade panike i budjenja sa jakim lupanjem srca i gusenjem, ali to je bilo ranije. Sada nemam nocnih napada. Ovo sve se desava u toku dana i van je moje kontrole. Vodim racuna da ne dehidriram, ali cini mi se da od nerviranja jako brzo isparim...Kao mala, znala sam se nocu probuditi sa tako sporim otkucajima srca, i tako slabim disanjem, sjecam se da sam osluskivala koliko dugo mogu da ne udahnem. Na kraju udahnem cistom snagom volje, a ne zato sto osjecam da mi hvali vazduha. Da li to ima neke veze sa niskim pritiskom i o cemu se zapravo radi? Pozdrav!

avatar

Poštovana Vladka,
da bi ste dobili odgovore na vaša pitanja, neophodno je da posetite kardiologa.   
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Amy kaze

16-02-2015

Molim vas da mi odgovorite na pitanje ako ste u mogucnosti. Moja kcerka ima 13 godina i rodjena je sa sumom na srcu koji kazu nije opasan, detalje bas neznam. Aktivna je prosjecno u skoli kao i njeni vrsnjaci i bavi se izvan skole dodadnim aktivnostima koje joj nisu nikad smetale. Jedino sto se zali je da su joj otkucaji srca jaki, znaci lupanje se osjeti i ja osjetim ako sjedim blizu nje, ne zali se ni na kakav bol. Neznam da li su ubrzani ali znam da su jaci. Prije par godina je isla na ekg ali sve je normalno tada bilo. Da li to ima neke veze sa sumom na srcu i da li da ponovo provjerimo. Hvala unaprijed na odgovoru.

avatar

Poštovana, morate posetiti njenog kardiologa, mi nemamo dečijeg kardiologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Adil kaze

27-01-2015

Postovani, imam 28 god, vec duzi period imam problem sa visokim krvnim pritiskom-aritmijom, 140-100, manta mi se stalno, zuji u usima, pospan sam, lupa mi srce jako. Radio sam vecinu nalaza: magnetna rezonaca, usi snimao, hormone stitne, uz srca, abdomen, laboratorija itd. sve u redu, pijem i terapiju Nebilet, nako mi od njih. Pozdrav

avatar

Poštovani, ovaj forum ne služi za postavljanje dijagnoza ni prognoza bolesti. Žao mi je, samo pregled sa lekarima može da daje dijagnoze i predloge postupka.
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

Ankica kaze

25-01-2015

Postovani...unazad godinu dana imam simptome koji pocnu ili pritiskom u vratu i i nestabilnoscu ili pritiskom oko srca..nakon cega mi skoci tlak ne preko 150 pocne obilnim podrigivanjem a zavrsava groznicom i padom tlaka na normalu i traje u prosjeku 20 min...isla sam na sve pretrage osim hormonskih i zeluca.. srce...abdomen...stitnjaca..cak kompletni MR tijela te bolnicke pretrage...njihov zakljucak je nalazi uredni... ili je stres ili vratna kraljesnica tj slaBa misicna kraljesnice...uglavnom jedno vrijeme sam pila byol core 1.25 i normabel..da bi mi dr sad rekla da prekinem s byol corom jer su nalazi srca ok a i aritmije su gotovo nestale...ti tzv napadi su prije bili cesti a sada su sve rijedi...no dogadaju se i dalje...jako sam zabrinuta i samo osluskujem svoje tijelo hoce li se ponoviti..molim ako prepoznajete nesto nansto upucuju simptomi...uputite me...p.s jedino sto svjesno ne cinim je...tjelesna aktivnost...sport...

avatar

Poštovana,
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi zdravstveni nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife

Anita kaze

24-01-2015

Imam 19 god. i vec nekoliko dana imam jaku aritmiju i otezano disanje cak i kada legnem uvece. Zanima me Vase misljenje. Hvala unapred.

avatar

 Poštovana, naše mišljenje je da uradite kardiološki pregled i holter EKG
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

daca kaze

22-01-2015

Vec nekoliko dana osjecam u predjelu srca negjde tamo kao da blago zatreperi ili zadrhti neznam najtacnije da opisem...stresu sam bila prilicno izlozena....ne koristim nikakve ljekove osim Pulmycort 400 bronhijalna astma.... i pocela sam vjezbati odnedavno....pritisak mi je nizi ali ok...100/57 110/60 puls do 90 ode dalje ne hvala

avatar

Poštovana Daco, konsultujte se sa svojim kardiologom. Ako očekujete odgovor od nas, morate doći na pregled.
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

kristina kaze

22-12-2014

postovani, imam 19god i pritisak mi je nizak 90-70, a puls mi je 150 ne bavim se sportskim aktivnostima. da li je to normalno?

avatar

 

Poštovani,
posetite kardiologa, kako bi isključio postojanje nekog kardiološkog oboljenja.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

 

Miroslav kaze

22-12-2014

Pošovai, imam 26 godina. Već dvije nedjelje mi bude ubrzano srce samo kad idem spavat, kad sam budan i krećem se oda bude sve uredu. Poknekad nemogu ni zaspati i malo se bojim u vezi toga, pušim i ponekad znam uzet malo alkohola da se opustim. Unaprijed Hvala.

avatar

 

Poštovani,
morate posetiti kardiologa.    
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

 

Sanja kaze

02-12-2014

Postovani / a, vec dve godine osecam stalnu malaksalost, stalni umor - a pritom nemam nikakav fizicki napor. Ponekad mi se javljaju aritmije 117 otkucaja. Napr dok jedem ili lezim zna da krene aritmija i onda kao da se srce restartuje i nastavi normalnim otkucajima. Dugo sam imala trenjenje desne strane tela i to se malo proredilo, ali i dalje je prisutno. Imam cesto bol u vratu, vilici. Vadila sam nalaze krvi, sve je u najboljem redu. Bila sam na EKG i doktorka je rekla da je vidno da imam aritmiju ali da ne cuje nikakav sum. Dala mi je propanolol da pijem i preporuku kod kardiologa. S obzirom da bas ne volim da idem kod doktora da li je neophodno da podjem ili to moze biti samo anaksioznost? Hvala Vam unapred.

avatar

Poštovani,
ne znam lekare koji bi se usudili da Vam pismenim putem, bez pregleda kažu šta je kod Vas u pitanju.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ahmed kaze

01-12-2014

Pozdrav Imam 14 godina Prije sam sjedio za kompom cijeli dan i noc,nisam se bavio pretjeranom aktivnostcu I kada sam krenuo trenirat(idem u teretanu)jedne noci sam stavio ruku na srce i odjednom kao aj da izbrojim koliko puta kuca i odjednom sam osjetio kao preskakanje srca,nije preskakanje nego kao kuca kuca onda tiho kucne pa glasno,nista ovako ne osjecam al kad stavim ruku da Isao sam vadit nalaze,sve je extra,super Isao sam na EKG i tu je sve super za srce,samo sto imam kamen u zuci,zucnoj kesi Molim vas jel mozete mi reci prvo da li je to normalno,da li to ima puno ljudi i sta sleedece da uradim?

avatar

Postovani,
posetite internistu kardiologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marko kaze

27-11-2014

Imam 35 godina i rekreativno se bavim sportom.problem koji imam je preskakanje srcanog ritma koji mi nikada nije toliko smetao jer se dogodi jedanput na nad a nekada nista nekoliko mjeseci.prije godinu i po dana usred treninga znaci u naporu mi je srce preskocilo i o da pocelo brzo da lupa...strasna panika me uhvatila da sam mislio da cu umrijeti.nakon dva dana sam isao kod kardiolga napravio ekg.ultrazvuk i holter i rekao je sve u redu mogu se baviti sportom.od tada mi se slicna situacija dogodila dva - tri puta ali samo usred treni ga.da napomenem da sam u godinu i po bio kod tri privatna kardiologa i sva tri su napravila ekg i ultrazvuk srca i nisu nista lose nasli.strukturno srce je u potpunosti gdravo.evo jucer opet dok sam radio cucanj u teretani osetio sam aritmiju u vidu da mi je na nekoliko sekundi preskocilo..flip-flop osjecaj i opet me panika uhvati.zbog svega ovoga sam pod velikim stresom jer zivim zdravo i volim trenirati a tri kardiologa me uvjeravaju da je sve ok ali ja i dalj kad idem na trening sam toliko opterećen s ti da mozda mi je sad i psiha nastradala.postao sam jedan od onih koji stalno osluskiva srce i ruku na vratu ima.jos jedna stvar.niti jedan kardiolog nije napravio test opterecenja srca...niti su to predlozili...hvala

avatar

Poštovani Marko,
žao mi je, moraćete posetiti i četvrtog kardiologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Milivoje kaze

20-11-2014

Postovana,moj nalaz holtera glasi ovako: za vreme od 23.10h,koliko je trajalo pracenje,registrovano je 92014 srcanih ciklusa. Puls se kretao od 36 do 169 u min,srednja vrednost 66 min. Bilo je 6 epizoda tahikardije do 169 min,bez poremecaja nivoa ST segmenta i nekoliko epizoda bradikardije,bez pauza duzih od 2,0 sec. Marker nije aktiviran. Bilo je 147 Ves,u tri razna oblika i 27 Sves,pojedinacno,bez vezivanja u parove i triplete. Nije bilo R|T fenomena. Distribucija N-N intervala po poenkareu je normalna,standardni rizik je neznacajan. Ocuvan je cirkadijalni ritam,ali je evidentna neurocirkulatorna distonija. EHOKARDIOGRAFSKI NALAZ SRCA: Ehokardiografski mitralni listici elasticni,normalno pokretni. leva pretkomora normalne dimenzije LA- 3,2 CM. Leva komora normalne dimenzije LVDD-5,2 CM. LVSD-3,7 CM. Zidovi normalne debljine IVS-1,0/1,3 CM. LVPW-1,0/1,3 CM globalna sistolna funkcija leve komore ocuvana EF-59% FS-28%. Aorta u korenu normalne dimenzije AO-3,2 CM,aortna valvula trivelarna,separacija normalna 2,2 cm,desna komora izgleda normalno. Plucna arterija izgleda normalno… Inace imam 23 god,osecam se zdravo samo sto mi ta preskakanja previse problema stvaraju i postala su mi opsesija svakodnevnog zivota,takodje previse osluskujem svoje srce i non-stop mi skrece misli. Radim fizicki posao i nemam drugih tegoba. Od terapije pijem tensec 0,25 dnevno. Da napomenem da sam stalno izlozen stresu i previse sam nervozna osoba. Molim vas za misljenje… PUNO POZDRAVA Reply

avatar

Poštovani Milivoje,
morate posetiti svog kardiologa, koji je postavio indikaciju za holter. Naši doktori ne postavljaju dijagnoze putem pisama ili telefona.
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

jelena kaze

31-10-2014

imam 26 godina i imam cesto problem sa srcem,, osecam da mi srce na tren zastane pa onda nastavi da lupa sa ubrcanjem a nekad mi i nekako dah zastane.. a primetila sam i da me zeludac boli kad mi se to desi i dolazi do mucnine... a i da napomenem da sam majka troje dece naj stariji je 4 god srednji 2god i treci 7meseca tako da sam jako opterecena a trenutno sam i sama zauzet sa skolom.. molim vas ako biste mogli ga mi kazete koje rezultate bih moga da obavim... i da napomenemda zivim u holandiji...

avatar

Postovana,

predlazem pregled Vaseg porodicnog lekara, a zatim ce Vas on uputiti kod specijaliste interne medicine-kardiologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Bojan kaze

27-10-2014

Imam 15 godina i po nekad osetim kako mi kuca srce(Nije ubrzano, ne preskace, verovatno, ali osecam otkucaje), takodje i nekad u toku fizickih aktivnosti(igranje fudbala najcesce) osetim bol u predelu srca i imam potrebu da stanem, taj bol prodje nakon nekoliko sekundi i nastavim kao da se nista nije desilo. Sta to treba da znaci, i ima li nekakvih opasnosti, takodje i smatram da previse unosim gazirane napitke (Coca-Cola, najcesce) pa se plasim da to nije uzrok bolovima.

avatar

Postovani,

napitke tipa Guarane, CocaCole i ostalih energetskih pica sa dosta secera treba izbegavati, posto mogu ubrzati rad srca.

Predlazem da preventivno uradite ultrazvuk srca i EKG.

Vasa bolnica
AnaLife

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Boban kaze

27-10-2014

Postovani, imam 49 godina i 2002 mi dijagnostikovali prolaps mitralne valvule. Menjana mi je par puta terapija. Sada pijem 4 dana amiodaron i 2 puta po 1/4 presolol i kardiopirin. Profesori, kardiolozi gde god sam bio mahom su mi isto rekli da to nije nista i da se normalno sa tim zivi. Doktor na ultrazvuku je napisao MR 2+. I rekao je da je srce dobro samo da je zalizak vise opusten i da mi je to urodjeno. Holter pre godinu dana je bio - Number of VPB: 5989, VPB in % of events: 6%, VPB per hour: 253, VPB per 1000 events: 64, sinus ritam 44 do 121 i VES 5989. Kardiolog mi je reko da to nije nista strasno i da je sasvim normalno i da mogu da nastavim da se bavim sportom (rekreativno). Poslednji holter pre 10 dana je pokazao VES: 7485, Couplets: 1 episode/2 QRS*, bradycardias: 9 episodes, Tachycardias: 0 episodes. Zadnji holter je pokazao 1500 VESa vise od proslog. Bavim se rekreativno biciklizmom i vec godinu dana nisam nikakvih problema, a vertikularne ekstrasistule se povecavaju. U bolnici mi uvek kazu zivi normalno, nije ti nista a holter pokazuje drugacije. Molim vas za vase misljenje o tom broju VESa i njihovom povecanju. Hvala.

avatar

Postovani,

predlazem da se javite u tercijarnu ustanovu, kardiologu koji se bavi elektrofiziološkim ispitivanjem aritmija. Na osnovu tih ispitivanja, može se daleko preciznije odrediti vrsta aritmije i mesto nastanka aritmije, a opet u nekim slucajevima postoji mogucnost lečenja radofrekventnom ablacijom. Naravno, ovo su invazivne dijagnostičke i terapijske prcedure, koje se sprovode samo u visoko specijalizivanim ustanovama.

Svoje misljenje o potrebi za elektrofizioloskom studijom, može dati samo kardiolog aritmolog, koji se usko bavi tom vrlo ozbiljnom i širokom oblasti u kardiiologiji.

Vasa bolnica,
AnaLife

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

slavko .b kaze

24-10-2014

Imam 45 godina muskarac.Imam problem vec nekoliko mjeseci,imam bolove u po sredini ledja i ispod leve lopatice a sad je pocelo i ispod desne. Zadnjih par dana me dosta jako probada ispod pazuha pa skoro do grudne kosti. Ispod leve sise pre 4-5 mjeseci pojavila se oteklina, za koju je na ultrazvucnom pregledu receno da je to povezano sa nekim neuroloskim problemom.A hoce i da me zaboli dosta cesto leva ruka , kao I mali i domali prst mi trnu. Mada to nije neki veliki bol nego vise kao neka nemoc ili malaksalost.Pre cetri meseca uradio sam ultra zvuk srca ,snimio srce pod opterecenjem i nosio holter 24 casa. To sam sve uradio zbog ubrzanog rada srca koje imam, otkucaji -od 85 do 95 u min., T/A 140/90,rezultati svih uradjenih pregleda a i krvna slika bili su u granicama normale.Od terapije pijem samo konkor 1,25 mg ujutro. Cesto imam malaksalost ,neku mučninu I vrtoglavicu , mada tada I sam sebi napravim možda paniku I počnem se preznojavati.Kada mi se sve to donekle poveže ( mučnine, probodi,…) pomislim da ću dobiti srčani udar.Ponekad odem do Hitne službe I EKG bude u redu. Molim Vas za savjet. Hvala unaprijed.

avatar

Postovani,

kardioloski ste u potpunosti ispitani, Vase tegobe najpre odgovaraju psihosomatskim tegobama i napadima panike,
 

Vasa bolnica
AnaLife

dule .c kaze

24-10-2014

postovani imam 47 god muski pol.dali je dobro piti aspirin ili kardiopirin svakog dana radi preventive. Mozeli da naskodi hvala

avatar

Postovani,

po najnovijim preporukama, ukoliko ne bolujete od kardiovaskularnih bolesti, ne preporpucuje se primena aspirina preventivno.

Vasa bolnica  AnaLife

Vevi kaze

21-10-2014

Imam 28 godina, pre 7 meseci sam se porodila i sad trenutno sam u fazi zaustavljanja mleka, pijem bromokriptin 2,5 mg 2x1, medjutim u zadnjih 10-tak dana osecam se cudno, srce mi lupa, uznemireno, imam potrebu da udahnem vise vazduha (kao da mi u stomaku fali vazduh), malaksalost i osecaj zamora i slabosti...to mi se javlja minimum 10-tak puta dnevno. Inace pritisak mi je oko 90/60 a otkucaji izmedju 80-100. Da napomenem da me to prati uz mucninu i gubitak apetita...Da li je to od tog leka ili nesto vise? Hvala

avatar

 Postovana,

javite se Vasem ginekologu oko eventualne korekcije doze leka Bromokriptin-a, i radi pregleda.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Mejer kaze

16-10-2014

Poštovani, usled upale imam oštećenje srčanog mišića. Interesovalo me je da li smem da se bavim sportom (teretana)i da li imate neku preporuku za liječenje ovog problema.

avatar

Postovani,

tek kada se sanira miokarditis, i kada uradite kontrolni ultrtrazvuk srca, uz odobrenje Vaseg kardiologa, mozete nastaviti da se bavite sportom. O vrsti i intenzitetu sportskih aktivnosti, posavetujte se sa sportskim kardiologom ili doktorom sportske medicine.
 
Vasa bolnica,
Analife
 

Ivica kaze

16-10-2014

Postovani,imai37.godina,pre godinu dana imao sam skok pritiska 180 sa 120,uradio sam laboratoriju(povecani trigliceridi,holesterol,transaminaze)radio ergo test,holter,EKG vise puta,ustanovljeno mi je zadebljanje leve komore,pijem Mikardis 80,Fenolip 160 i Kardiopirin,smrsao sam 20-tak kilograma,sad imam oko 80,doslo je do boljitka i relativne stabilizacije pritiska.Medjutim,drugi put u zadnjih mesec dana iz cista mira osetim blagu glavobolju,srce pocne od jednom brzo da kuca,vrtoglavicu.Prvi put mi je pritisak bio 180 sa 120,drugi put 130 sa 85,ali su simptomi bili isti.Molim za misljenje i savet,HVALA!

avatar

POstovani,

potrebno je da uradite Holter EKG 24h, kao i Holter monitoring krvnog pritiska 24h.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Milan23 kaze

16-10-2014

Postovani,imam 23 godina,pre 4 dana imao sam jednu tesku situaciju,familijarno,sto me je uznemirili tako da kazem,srce je pocelo da mi preskace od tog dana,ali ne razumem stvarno,kada ne mislim na nista bukvalno na nista sve je normalno,cim pomislim na nesto lose pocne da preskace i tako moze dok sam ziv ,sve dok ne promenim razmisljanje i ne mislim o necemu lepom,ali opet ponavljam nisam ni ja bas siguran 4 dana traje ovo vec,kad legnem da spavam ok je sve,kad se probudim isto,kad pocnem da funkcionisem i vidim nesto sto me uznemiri cuje odma pocne da preskace,bio sam izlozen napad panike pre godinu dana,dodao bih jos nesto,pre nego da preskoci,osecam da zalupa srce,znaci taj put kada preskoci lupne i kaoo da se ubrza tada..Molim za savet,hvala.

avatar

Postovani,

poterban je pregled kardiologa, vise da bi se iskljucilo kardiolosko oboljenje i uzrok Vasih tegoba. Nakon toga, psihoterapeut ili psihijatar treba da Vam odredi terapiju panicnih napada pracenih psihosomatskim manifestacijama (o cemu se najverovatnije i radi).
Vasa bolnica,
Analife

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Zahid kaze

15-10-2014

zdravo imam 20 godina svaku noc pred spavanje kada hocu da legnem srce mi preskace uhvati.me mucnina i vrtoglavica ,nemoc i malaksavost kao da cu umrijeti zaspem jedva patim se oko sat vremena da zaspem i kada ujutro ustanem bde sve normalno odim normalan zivot a nekad se i po danu zna pojavit vrtoglavica i.lupanje srca ali rijedak slucaj mozete li mi.reci u cemu je problem ?

avatar

Postovani,

najbolje ce biti da Vas pregleda kardiolog, pregled ce pokazati u cemu je problem.
 
Vasa bolnica,
AnaLife

elena kaze

14-10-2014

Postovani, imam 48 god.,imam s vremena na vreme gusenja,iznenadna zakasljem se i nemam vazduha,ali to su bas velika gusenja,ne znam sta sve da proverim da bih uzrok utvrdila,ali to traje vec dugo. Unapred zahvalna na odgovoru.

avatar

Postovana,

postoji veliki broj mogucih uzroka nedostatka vazduha i gusenja. Morate posetiti Vaseg lekara opste prakse, koji ce uraditi osnovne preglede, lab.analize i ako je potrebno snimak pluca. Zatim ce na osnovu nalaza odluciti o dodatnim specijalistickim pregledima (pulmolog, kardiolog).

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Nenad kaze

14-10-2014

Postovani, molim vas za savet, imam 38 god. posao mi je takav da sedim za racunarom 8 sati, slabo se krecem, pre cetiri meseca sam ostavio cigarete i presao na elektronsku . U maju ove godine imao sam nekakav napad, iz cista mira mi se zavrtelo u glavi, srce pocelo da lupa jako i skroz sam malaksao i legao na pod, nisam mogao da ustanem od malaksalosti. Nekako sam dohvatio tel i pozvao hitnu, stigli su za desetak minuta, uradili ekg i po njima , nije mi nista. Dok su me pregledali ja sam imao groznicu, tresao sam se od hladnoce ali to je trajalo jako kratko, par minuta. Otisao sam kardiologu, uradio ultra zvuk srca i dobio biprez tablete od 2.5 da pijem , po pola tablete dnevno. Od tada mi se povremeno javljaju slicni simptomi, jake vrtoglavice, osecaj pritiska u grudima, lupanje srce i gubitak daha. Kad to krene, a desava se cesto ujutru mene i panika uhvati, imam utisak da cu da se onesvestim. Molim vas za pomoc jer ovo postaje neizdrzivo i oprostite na pomalo duzem izlaganju problema...

avatar

Postovani,

predlazem kardioloski pregled, Holter EKG-a, test opterecenja. Zatim pregled specijaliste ORL, zbog vrtoglavice. Ukoliko svi nalazi budu dobri, potreban je pregled neurologa. Vrtoglavice su multidisciplinaran problem, gde se preplicu internisticno kardioloske, neuroloske i vestibularne etiologije, tako da zahtevaju timski pregled vise specijalista.

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa
 

Tanja kaze

13-10-2014

Postovani, imam 22 godine i studentkinja sam. Desilo mi se desetak puta do sada da mi jako prvo zazuji u usima, pa mi srce zastane na desetak sekundi, onda kuca malo brze pa se primiri. Prvi put mi se ovo desilo pre dva meseca. Januara ove godine sam radila EKG i eho srca zbog ubrzanog pulsa, dobri su mi nalazi osim sto se mitralni zalistak 'lako ugiba bez pravih kriterijuma za prolaps' i perikard je 'zadebljao iza zadnjeg zida'. Doktorka mi je rekla da imam nervozno srce i prepisala cetvrtinu Propranolola po potrebi. Da li bi trebalo ponovo da uradim analize ili posetim lekara?

avatar

Postovana,

nastavite sa terapijom koju Vam je preisala doktorka. Kontrolni ultrazvuk treba da uradite jednom u 2 godine.

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

nina kaze

11-10-2014

postovanje i ja imam problem sa jakim lupanjem srca kao da nemam dovoljno vazduha to mi najednom uhvati pijem tablete za visok pritisak ali uvijek kad mi nadje to lupanje srca pritisak mi bude 120 60 ILI 70 PULS 90 radila sam ultra zvuk srca uredu stitna takodje molim vas odg sta je u pitanju hvala

avatar

Postovana,

potrebno je uraditi Holter EKG, gde se vrsi 24h zapis EKG-a. Koliko sam razumela, do sada nije na EKG-u zabelezeno lupanje srca, niti ubrzan rad (vec se radi o Vasem subjektivnom osecaju). Ukoliko nalaz bude dobar, onda se verovatno radi o psihosomatskom poremecaju, tj neurasteniji. Sto bi znacilo da problem nije kardioloski, nego da zbog stresa imate lupanje srca.

Srdacan pozdrav,
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Milica kaze

10-10-2014

Imam 22god od pre nekoliko meseci pocelo je iz cista mira lupanje. Ekg sam radila dobar je,krvna slika odlicna,eho stitaste zlezde uredu,hormoni uredu,a ja se osecam uzasno malaksalo brzo se zamorim,preznojavam se...zanima me vase misljenj...Pozdrav

avatar

Postovana,

Predlazem pregled infektologa, kao i analizu antitela na Koksaki viruse.

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Jovana kaze

09-10-2014

Imam 23 godine.radila sam ekg,ultrazvuk srca,holter nosila,aparat je zabelezio jedan preskok srca ali misli da je to nesto do aparata da nije preskok.cesto mi se desava u zadnje vreme da mi srce radi nenormalno ubrzano,puls mi bude u stanju mirovanja preko 100 bas kad se to desilo 123 je bio.imam nenormalni strah pa samim tim sigurno ixazovem jace lupanje.desava mi se i da osetim da mi sa desne strane zaigra misic neki ,kao trzaj ,ne znam da li je to opasno ili je visr napad panike.

avatar

Postovana,

uradili ste sve kardioloske pretrage, koje su pokazale uredan nalaz. Svi simptomi odgovaraju napadu panike. Poavetujte se sa psihoterapeutom i uradite hormonski status štitne zlezde.
 
Srdacan pozdrav
Dr Ristic Naasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Bojana kaze

07-10-2014

Postovani,imama 33 godine.Pre dva meseca ustanovljena mi je zeludacna kila ali navodno blaga,Heliko bakterija,gastritis i previjen zeludac(za poslednja dva sam znala jos od 16.godine).Jedan period je sve bilo uredu a onda pre 7 dana ponovo mi se uzlupa srce,skoci mi pritisak(inace je nizak),stalno podrigujem,nesanice...Radila sam EKG sve je uredu,ultrazvuk abdomena-sve odlicno,rezultati krvne slike odlicni.Ostalo mi je jos ultrazvuk srca. Imate li kakav savet i da li je moguce da je to sve od zeludacne kile?

avatar

Postovana,

opisali ste tipične simptome za želudačnu kilu. Terapija treba da bude prepisana od strane gastroenterologa, za eradikaciju Helicobacter pylori. Obroci da budu češći a manji, nikada obilni. Treba izbegavati tešku hranu, koja nadima, naročito pred spavanje. Ne treba biti u ležećem, niti presavjenom položaju 2h nakon obroka. Kardiološka terapija Vam nije potrebna, pošto je lupanje srca ovog puta nije kardiološkog porekla, nego je od hiatus hernije.

Svakako uradite EHO srca i Holter EKG-a, da budete sigurni, i mirni u saznanju da su tegobe od strane želuca.

Srdačan pozdrav
Dr Ristić Nataša
 

Miodrag kaze

05-10-2014

Postovani, Imam 26 godina, blago gojazan ali uvek se bavio sportom. Pre 2 meseca po trcanju od 4km doslo je do osecaja zamora, nesvestice, mucnine, malaksalosti koji je trajao dan, dva. Po javljanju doktoru uradjeni su krvna slika i ekg, oba normalnih vrednosti (sa pregledom kod interniste koji je rekao da nista pogresno ne moze da nadje i poslao me kuci uz obrazlozenje da je moguci premor, dehidratacija, suncanica). Malo potom je dobijen sinusitis sa temperaturom koji je lecen. Posle 20ak dana se simptomi malaksalosti ponavljaju pri vezbanju i koji dan posle se javlja upala grla opet sa temperaturom, radjena ponovo krvna slika koja je opet normalna. U oba slucaja je doktor dao antibiotike jer je rekao da je virus u pitanju (kako kaze, koji se navraca u talasima), sa mogucnoscu pada imuniteta. Posle opet 20ak dana se simptomi ponavljaju. U poslednjih nekoliko meseci je bio moguc i psihicki stres zbog bolesti clana porodice. Mislim da je bitno napomenuti da do zamora dolazi pri nekoj fizickoj aktivnosti, pri mirovanju je sve normalno. Nema gusenja, probadanja, oticanja, bilo kakvih promena na kozi, limfnih cvorova, itd. Doktor kaze da mi sudeci po kvrnoj slici i ekg-u, nije nista, ali simptomi malaksalosti traju sa blagim prekidima i navracanjima. Puls se krece u normali, pritisak je normalan kada je doktor merio. Moguce je da dolazi do jedva primetnog zamagljenja vida na daljinu kada se simptomi navrate. Takodje je moguce i da dolazi do preskakanja rada srca, ali ne znam kako da izmerim sam sebi rad srca, da li je regularan ili ne. Ne znajuci kome da se obratim, kucajuci simptome na raznim sajtovima dolazi do anksioznosti, jer po njima rezultati su sve same ozbiljne bolesti, pocevsi od srca, itd. Pa Vas molim za Vase misljenje, upucuje li ovo na bolesti srca, oblike anksioznosti, virusne infekcije...?

avatar

Postovani,

predlazem da uradite  antitela na Ebstein Barr virus (sumnja na infektivnu mononukleozu, koja ide sa upalom grla, i dugotrajnom malaksaloscu i opstim simptomima, cak tegobe traju i po 4-6 meseci).  Infektivna mononukleoza se popularno zove i BOLEST POLJUBCA, prenosi se kapljicnom infekcijom. Takodje predlazem At na Koksaki viruse grupe B. I pregled infektologa.
 
Srdacan pozdrav
 
Dr Ristic Nataas

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Jelena kaze

29-09-2014

Poštovani, imam 35 godina, pritisak 90/60, a puls preko 100 otkucaja. Tako vec godinama.Radila sam ekg i ultrazvuk srce, sve je u redu, hormone stitne žlezde i ultra zvuk isto je sve u redu. Pijem lodoz od 2,5 mg ,jedno mesec dana i sada mi je puls oko 90 otkucaja. Interesuje me sta bih jos trebala da proverim? Hvala.

avatar

Postovana,

uraditli ste sve potrebne analize, zakljucak je da Vam je povisen tonus simpatikusa (adrenalina), tako da Lodoz koji pijete je odlicna terapija, posto je to blokator beta receptora za adrenalin.

Mozete slobodno uzimati Lodoz 2,5mgx2 (do zeljenog pulsa od 65-80/min).

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Edisa kaze

29-09-2014

Imam 30 god.i srce mi nekad ubrzano radi.Prvo me podje gusiti nemam vazduha i dok ubrzano ne zalupa nibude mi dobro.Isla sam na snimanje ultra zvuka srca i ekg,stitne zlijezde hormone vadila uredu ali mi se neku noc isto desilo zaspala sam i pocela se gusiti skocila sam da vazduh uzmem sobila sam ljako lupanje srca i lakse mi je bilo,vec ima godina mi se desava ovo ja stvarno nemogu da podnosim ovo.Cak sam u trudnoci dobila isto i na djetetu je se odrazilo na glavi mu ima crveno dok.kazu da je zbog toga bilo.Molim vas dajte mi savjet kome da se obratim za ovo.

avatar

Postovana,

kompletno ste kardioloski i internisticki ispitani, i iskljuceni su organski uzroci Vasih simptoma (sto je odlicna vest).

Sve ukazuje na panicne napade, potrebno je da se posavetujete sa psihoterapeutom, i ukoliko prepise uzimate anksiolitike ili sedative.
 
Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jelena kaze

28-09-2014

suprug ima lupanje srca pogotovo u stanju mirovanja. nekoliko mputa mu je rađen ekg, uz srca i jednom holter i svi nalazi su bili u redu. On i dalje ima te tegobe ali nije ustanovljen uzrok. Sta moze biti uzrok tog stanja?

avatar

Postovana,

o vrsti tahikardije  (ili ubrzanog rada srca) i njenom uzroku ne mozemo govoriti, dok nemamo barem jedan EKG zapis, na kome je zabelezena tahikardija. To nam odredjuje i dalju dijagnostoki i lecenje. Bitno je da kada oseti lupanje srca, obrati se lekaru da bi se napravio EKG. Ili da ponovo nosi Holter EKG-a.
Moguci uzroci su zeludacna kila, poremecaj hormona stitne zlezde i drugi brojni uzroci, ali opet bez barem jednog verifikovanog EKG zapisa tahikardije i poremacaja rada srca, ne mozemo na pamet davati odgovor.

Srdacan pozdrav
Dr Ristic natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Aleksandar kaze

25-09-2014

Postovani, zovem se Aleksandar, imam 25 godina. U zadnja dva mjeseca imam ubrzan rad srca, srce pocinje da brzo lupa i pocinjem da se plasim, odmah uzmem casu vode sa secerom i legnem na krevet. Imam ponekad bolove na levoj strani grudnog kosa kao da me nesto presjece. Puls mi isto radi brze, onda posle normalno srce kuca kad spavam. Pre dva mjeseca sam prestao pusit cigare. Molim Vas da li me mozete posavjetovati sta je uzrok ovog siptoma? Unapred Vam se zahvaljujem, Aleksandar Kadric

avatar

Postovani,

svi simptomi govore u prilog anksioznog sindroma. Potrebno je uraditi barem osnovnu krvnu sliku, biohemiju i EKG, kod lekara opšte medicne, te ako bude potrebno uputice Vas internisti.
 

Ukoliko su ti nalazi dobri, dalje ce Vas uputiti lekar i odrediti terapiju anksioliticima ukoliko bude potrebno.
Srdacan pozdrav
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Anya kaze

24-09-2014

Postovani, vec neko vreme imam ubrzan rad srca kad legnem da spavam, redje popodne, uglavnom uvece, sto prouzrokuje nesanice. Inace pijem kafu svaki dan, ponekad i po dva puta dnevno, pa i vise, ali mi se cini da je uzrok stres mozda. Zanima me Vase misljenje. Hvala unapred.

avatar

Postovani,

po vasem opisu tegoba, koje se javljaju u mirovanju, zaista sve upucuje na stres, brz nacin zivota, konzumaciju kofeina... Predlazem da umesto kafe uzmete u vecernjim satima neki od prirodnih cajeva koji smiruju (maticnjak, nana, mesani caj zvanicno proizveden u apotekarskoj ustanovi Josif Pancic- cajevi). Takodje barem dva sata pre spavanja, nemojte konzumirati hranu, vecera treba da bude lagana, I sa minimumom ugljenih hidrata (slatkisi razbudjuju organizam). Pokusajte sa malim promenama u nacinu zivota, I dnevnog ritma, I videcete veliki benefit.

S postovanjem
Dr Ristic Natasa
 

sonja kaze

24-09-2014

Postovani, imam 34 godine. Pre 2 godine mi se prvi put javila aritmija, preskakanje srca cak i u mirnom stanju. Uradila sam nedavno ultrazvuk srca i sve je u redu bez vulvarne bolesti,takodje sam nosila holter EKG i on je pokazao da se registruju pojedinacne SVES bez drugih poremecaja ritma.Ono sto mene brine je trudnoca u buducnosti i kakve bi posledice bile na bebu i mene? Unapred hvala.

avatar

Postovana,

nalaz ultrazvuka srca je u redu, kao I Holter EKG-a. Pojedinacne SVES, su bez klinickog znacaja. Koliko sam razumela, nemate nikakvu antiaritmijsku terapiju, sto znaci da broj  SVES nije signifikantan.
Nema razloga za brigu, planirajte trudnocu bez bojazni. Bitno je da niste pod terapijom odredjenim antiaritmicima u prvom trimestru trudnoce, kao I da budete pod kontrolom kardiologa. Ukoliko se cak I pojave ucestalije pretkomorske ekstrasistlole ili tahikardija u trudnoci, postoje bezbedni lekovi, koji ne stete ni majci ni bebi.

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Aca kaze

21-09-2014

Imam 22 godine , Sportski sam tip visok 188 cm , 89 kg . Molim vas za jedno pitanje , desavalo mi se pre sada mi se vrlo retko desava skoro nikad , Da kada pojedem malo vise itd , i savijem se kao da mi se nesto podigne u stomaku i srce pocne da mi lupa i to traje malo i prodje , onako ubrzano radi osecam ga u grudima , a ovako uvek imam stabilan puks u miru 65 otkucaja do 75 , pritisak uvek kada merim 115/70 , 122/70 ,Radio sam Ekg kad sam zbog jednog panicnog napada otisao u hitnu , EKg mi je bio uredan , krvna slika uredna , lekar me je slusao sa slusalicama sve ok , al me zanima zasto se to desilo par puta ?? a moram i napomenuti da sam u tom vremenu preterivao malo i sa alhoholom , cigaretama. Hvala unapred , veliki pozdrav

avatar

Postovani,

to nesto sto se podigne u stomaku je dijafragma (postoji mogucnost i hiatus hernije ventriculu). Ne treba da se brinete.

Iskljucite faktore rizika (alkohol, nikotin, nespavanje, energetska pica), uradite Rtg gastroduodenuma sa kontrastom-barijumom i Holter EKG-a 24h.
Srdacan pozdrav
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Zorica kaze

15-09-2014

Moj prijatelj je trenutno u bolnici. Ima ubrzan rad srca, nekada čak do 160. Pritisak veoma varira. Svi pregledi srca su bili dobri. SUmnjaju na zapaljenje štitne žlezde. Mene zanima, sta on da uradi da bude siguran zbog čega su ti otkucaji i pritisak, na koji pregled još da ide? Inace ima 28 godina.

avatar

Postovani,

Vas priljatelj je na najboljem mogucem mestu, hospitalizovan, rade se sva timska ispitivanja, ukljuceni su lekari vise specijalnosti u ispitivanje, internista kardiolog, endokrinolog, sve biohemijske analize seruma, analize hormona  itd.

Kada se zavrsi ispitivanje, imace konacnu dijagnozu i adekvatnu terapiju. Nemate nikakvog razloga za brigu, niti potrebu za dodatnim ispitivanjem, ukoliko to ne predlozi njegov ordinarijus.
Srdacan pozdrav,
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

pavle kaze

15-09-2014

Imam 16 godina i nikad nisam imao problema sa srcem idem u teretanu vec dve godine (nista ne pijem od suplementacije, a ni steroide ne konzumiram) i na casu fizickog sam osetio jako udaranje i preskakanje srca i to me je pratilo kroz ceo cas i malo posle njega i posle se smirilo, a zatim sam isao u teretanu uvece i tad se opet pojavilo isto.. Da li trebam da brinem i koji je uzrok tome? Pozdrav

avatar

Postovani,

Za sada ne treba da brinete. Smanjite fizicke napore jedno dve sedmice,smanjite unos energetskih napitaka, takodje je vrlo bitan je redovan san, pa ukoliko se tegobe ponove, javite se pedijatru.
 
Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Merisa kaze

12-09-2014

Imam Myastheniu gravis,pijem Mestinon,Pronizon i Imuran.U zadnje 2 godine mi srce ubrzano pocne lupati i sva se preznojim,u zadnji mjesec dana mi se to cesto desava.Dali je to normalno? Hvala

avatar

Postovana,

Vasa terapija moze biti  uzrok tegoba (Mestinon). Pronizon je kortikosteroid, hormonska imunosupresivna terapija.

Predlazem da uradite analize hormona stitne zlezde, T3,FT4,TSH, kao i Holter EKG-a 24h. Ukoliko kardiolog zakljuci da nema kardioloskog oboljenja, niti uzroka Vasih tegoba, potrebno je korigovati neurolosku terapiju.
 
Srdacan pozdrav
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Biljana kaze

10-09-2014

Postovani , molim vas za komentar ili savet . Imam 25 godina i poslednjih 6 godina srcanu aritmiju u vidu preskakanja srca , osecaj je kao da zastane na momenat i onda krene ponovo ubrzano da radi . Desava mi se to i u stanju mirovanja a i kada sam fizicki aktivna . E sad , uradila sam holter i ultrazvuk srca prosle godine , holter je pokazao sinusnu aritmiju sto mi bas nije najjasnije a na ultrazvuku kardiolog nije nista pronasao . Inace sam anksiozna ali ne koristim nikakvu terapiju . Pusac sam i ponekad konzumiram alkohol da bih se opustila . Zanima me da li imate neki savet za mene ?

avatar

Postovana,

da li je Vas kardiolog smatrao da treba da Vam prepise neku terapiju?
Po opisu Vasih tegoba i nalazima Holter-a i ultrazvuka, tegobe najverovatnije odgovaraju psihosomatskim (posledica anksioznosti). Tako da je osnovna terapija ankisoliticima ili eventualno malim dozama beta blokatora (sto samo lekar moze da prepise i odredi odgovarajucu terapiju i dozu).

Svakako pusenje i konzumiranje alkohola dovode do simpatikomimetskog dejstva (odnosno do ubrzanog rada srca, preskakanja srca, osecaja treperenja celog tela, bledila, nekada mucnine i malsaksalosti).

Pre svega treba smanjiti spoljne faktore koji dovode do kardioloskih simptoma (duvan, stres, alkohol, eneregetsjka pica, nesanica, neredovan i kratak san... itd).
Srdacan pozdrav,
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

bato b kaze

10-09-2014

imam 45 godina imam stalno ubrzan rad srca, izmedju 90 i100 otkucaja u minuti. Uradio sam sve nalaze i ultra zvuk srca i pod opterecenjem i bilo je sve u redu bez terapije.dali je to moguce od stresa posto sam pre dve godine imao jedan smrtni slucaj.a imam i stalna probadanja kroz levu stranu grudnog kosa . a i krvni pritisak mi cesto bude 100 sa 140 hvala u napred

avatar

Postovani,

moguce je da zbog stresa imate povisen puls, ali nije preporucljivo da puls stalno bude povisen (cak i u mirovanju oko 90-100/min). Kazete cesto bude pritisak 140/100mmHg. Koliko je to cesto, posto je ta vrednost pritiska za terapiju?

Predlazem Vam Holter krvnog pritiska (koji meri u toku 24h krvni pritisak i puls), a nakon tog rezultata kardiolog ce odluciti da li je potrebna terapija i koja.
 
Srdacan pozdrav
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ilda kaze

05-09-2014

Imam 25god.I u stanju mirovanja iz cista mira ostim da mi srce ubrzano lupa,nekada se desi kada legnem da spavam. Mozete li mi reci nesto o tome molim vas.

avatar

Postovana,

kod mladih osoba, povremeni, kratkotrajni ubrzani rad srca, koji nije vezan za fizicki napor, spontano prolazi, obicno je bezazlene prirode. Najcesce je uzrok neurastenija ili neurovegetativna distonija, sto govori u  prilog osetljivijem pragu za simpatikus (i samim tim pojavu svih simptoma vezanih za povisen tonus simpatickog vegetativnog sistema).

Predlazem da se uradi kardioloski pregled i Holter EKG-a 24h, ukoliko  su tegobe intenzivnije.
Srdacan pozdrav
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sanja kaze

26-08-2014

Postovanje,imam 14 godina i ponekad u stanju mirovanja osjetim ubrzan rad srca i neko gusenje.Da li je normalno da se to desava u mojim godinama? Hvala unaprijed.

avatar

Postovana Sanja,

Uglavnom je normalno u pubertetu, zbog velikih hormonskih promena i ubrzanog rasta, Ceo metabolizam je ubrzan. Ukoliko nemate problema tokom fizicke aktivnosti, nema razloga za brigu.

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Aleksandar kaze

21-08-2014

Imam 22 godine, krenuo sam da se bavim fizickom akivnoscu radi regulisanja sopstvenog izgleda, ali nakon vezbanja ili kada se uzbudim, iznerviram, srce krene, kako je navedeno, da "preskace" i da odjednom jako zalupa. Da li napravim pauzu, da odmorim srcani misic ili kako? Unapred hvala.

avatar

Postovani,

ubrzan rad srca normalno prati stepen fizicke aktivnosti. Posto verovatno niste u kondiciji, potrebno je prilagoditi vreme I stepen fizicke opterecenosti. Preporucuju se kod neutreniranih osoba, najpre setnja, brzi hod, plivanje I voznja bicikla (zavisno od vasih mogucnosti I sklonosti), tri do cetiri puta nedeljno od 30-45 minuta. Vec za mesec dana puls nece biti tako visok u toku vezbanja.

Preporuceno je ne prelaziti submaksimalnu frekvencu toku vezbanja , koja u Vasim godinama iznosi 180/min. Takodje dobrom kondicijom se smatra, kada se nakon fizicke aktivnosti, u periodu odmora od 5 minuta, puls  vrati ispod 100/min.

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

zorica kaze

21-08-2014

molim Vas odgovorite mi, da li je neko oboljenje , mucnina pracena pritiskom 108-72 otkucaji 90-100

avatar

Postovana,

molim Vas da blize I detaljnije opisete simptome, posto su suvise uopsteni I ne mogu Vam dati odgovor.

Hipotenziju (nizak krvni pritisak), kompenzatorno prati tahikardija (ubrzan puls).
Opisite kada se tegobe javljaju, sta im prethodi, koliko traju, koliko cesto se javljaju, da li su pracene vrtoglavicom itd...

Srdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Bojana kaze

16-08-2014

Zdravo. Imam 22god, od 4 razreda osnovne skole imam sinusnu aritmiju, nikada nisam koristila lekove za aritmiju, jer doktori smatraju da nije potrebno, aritmiju osecam dosta puta u toku dana i u toku noci, danas mi je donja usna poplavela, i citavog dana je takva, pa sam odmah usla na net da procitam nesto vise,ne znam da li je zbog te aritmije ili neceg drugog?? Hvala unapred

avatar

Postovana, 

zbog sinusne aritmije ne treba da brinete.  Nije isključeno da se javila mozda i druga vrsta aritmije.  Predlazem ultrazvuk srca,  da se vidi razlog zasto je poplavela usna,  a nakon toga Holter ekg. 

Srdačan pozdrav.  Dr Ristic Natasa

Bane kaze

29-07-2014

Poštovani hteo sam da vas pitam da li imam mozda neki kardio problem? Pre tri dana sam sam vežbao u kući malo sklekove i čučnjeve, rekreativno igram fudbal pa po malo vežbam. Tom prilikom dok sam počeo poslednju seriju čučnjeva tačnije kada sam se spustio osetio sam kao da se nešto otkačilo ispod grudi i u tom trenutku počelo je srce da mi jako i brzo lupa..nikada mi nije tako udaralo brzo. Seo sam i posle dva min se smirilo,ona sam izmerio pritisak koji je bio tada 117-77 i 95otkucaja. Inače mi je pritisak obično 105-65 i 60 otkucaja. Inače sam ne pušac, ne pijem i hranim se zdravo. Imam 28 god.

avatar

Poštovani Bane,

samo kardiolog koji uradi pregled može da da odgovore na Vađa pitanja.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

emin kaze

29-07-2014

Ljep pozdrav! Zabrinjava me intenzivno znojenje kod budjenja. Budem sav mokar, uglavnom prsa a srce mi je kao ukoceno. Inace bavim se rekreativno razlicitim fiz. grupnim aktivnostima i imam 62god.

avatar

Poštovani,

kardiološka obrada /EKG, Kardiološki pregled I ultrazvuk srca/ dace odgovor: da li je razlog sa srcem ili je nešto drugo u pitanju.

Srdačan pozdrav,

Bolnica AnaLife

Sanja kaze

29-07-2014

Imam 17 godina,srce mi jako lupa u stanju mirovanja,nocu ne mogu ni da spavam ,celo telo i svi misici mi trepere..kad legnem vrti mi se u glavi i imam osecaj kao da mi je pao secer.Ponekad i u stanju mirovanja srce mi ubrzano lupa.Volela bih da cujem vase misljenje o tome.

avatar

Poštovana,

Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Bane kaze

28-07-2014

Poštovani. Imam 28god ne pušim i ne pijem alkohol. Igram fudbal rekreativno. Pre dva dan sam kući vežbao malo sklekove i čučnjeve i tom prilikom dok sam radio čučnjeve imao sam osećaj kao da mi se nešto otkačilo u grudima i u tom trenutku je grudni koš počeo da igra baš brzo i jako. To je trajalo oko 2-3 minuta. Čim je stalo izmerio sam pritisak koji je bio 117- 77 i otkucaja 95. Inače mi je prosečan pritisak 107 - 65 i otkucaja 60.

avatar

Poštovani Bane,

samo kardiolog koji uradi pregled može da da odgovore na Vađa pitanja.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Žarko kaze

24-07-2014

Poštovani, imam par pitanja za Vas u vezi ubrzanog rada srca. Imam 19 god, i već duže vreme mi srce radi ubrzano, zbog velike kolice krvi u sebi, i visokog pritiska, bila je reč da dam krv, prvi put su me odbili, zbog ubrzanog pulsa, drugi put sam nekako prošao preglede i dao sam krv. Od tada se nije ništa drastično promenilo, srce i dalje jako lupa, pa čak i u stanju mirovanja. od 70 normalnih otkucaja, meni je bilo 120, to mi doktorka izracunala kad sam trebao da doniram krv. Radio sam neke analize, poput EKG itd, i rekli su mi da se pripazim, a niko ništa mi nije konkretno rekao šta da uradim. Brzo se zamaram. Čak sam prestao i da treniram, pravim malo duže pauze. Jedno vreme sam dugo radio trening snage, nikako kardio, pa je bila reč da je možda to uzrok, ili nagli porast. Visok sam oko 187, težak 164 kg. Ne znam više šta da radim, ako bi mogao jedan savet, bio bih Vam veoma zahvalan. Hvala

avatar

Poštovani,

potrebno je da uradite kompletnu kardiološku obradu uključujući holter ekg I test opterećenja, sve to naravno u nekoj od kardioloških bolnica.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Dragisa kaze

18-07-2014

Postovani, imam 30 godina. Prosle godine sam imao problema sa zeludcem i otkriven mi je gastritis i cir na dvanaestopalacnom crijevu. U jednom periodu sam imao i problema sa aritmijom u lezecem polozaju ali EKG i Holter su mi bili dobri. Posle nekih terapija i cajeva za zeludac, stanje se popravilo. Medjutim, problemi se javljaju u toku treninga. Kad zapocnem neke malo zahtjevnije vjezbe kao da mi se stomak ispuni vazduhom i pocnem nenormalno da podrigujem. Posle svake serije vjezbi moram da se dobro ispodrigujem jer bukvalno osjetim pritisak na pluca. Par puta mi se desilo da mi to izazove ubrzanje i lupanje srca kao da ce da iskoci. Onda moram da cucnem i posle par sekundi se umiri. Mozete li mi reci sta bi bio moguci uzrok toga? Unaprijed hvala.

avatar

Poštovani,

nijedan ozbiljan doktor ne može postavljati dijagnozu telefonom ili e-mailom. Konsultujete se sa doktorima koji su Vam dijagnostikovali gastritis i ulcus /predpostavljam da ste radili kolonoskopiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Slaven kaze

04-07-2014

Postovani imam aritmije svaki Dan narocito pred spavanje Aritmije mi pocinju iz stomaka ,inace imam ,gerd,kaskadni zeludac,diskretnu hiatal herniju. Kako spreciti aritmiju Koja dolazi iz stomaka?

avatar

Poštovani, 

posetite svog kardiologa, koji će Vam možda  posle pregleda predložiti 24h praćenje rada srca / Holter EKG/

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

vesna demcic kaze

02-07-2014

imam 37 godine pre 3 godine sam imala upalu srcane maramice . terapija mi bila brufen od 400 . da bi posle par meseca dobila gusenje i stexanje u vratu i knedla u grlu. onda sam uradela ultra zvuk ekg i holter masinu . dr. srdan kard.mi je dao lek propafen 150 gr . i ksalol 0,25 . ima pobosanja ali ja i danje imam takozvano gusenje i kad hodam , jedem ili sam aktivna ceo dan . pa bi pitala vas za misnjelje i sta danje jer vise nepije lekove i sve analize su uredu i da imam blagi bol leve strane . hvala vesna iz knjazevca

avatar

Poštovana,

mi ne dajemo dijagnoze preko imterneta. Morate posetiti kardiologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Duska kaze

01-07-2014

Posle operacije skocnog zgloba,primala sam Fraxiparin i nastavila da pijem cardiopirin,sve ukupno 2 ipo meseca. Noga mi pocrveni kad je spustena,ali se boja brzo vrati kad je podignem. Dr ortoped kaze da mi kardiopirin ne treba,da hodam sto vise i da ce se cirkulacija srediti. Zanima me da li samo da prestanem da pijem kardiopirin ili postoji neka procedura,kao podtepeno smanjivanje? Hvala puno

avatar

Poštovana,

cilj  ovog  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Mirjana kaze

27-06-2014

Imam 26 godina pre oko dva meseca je pocelo srce jako da mi lupa i kad sedim i kad legnem .... otisla sam kod doktora opste prakse dala mi je da probam propranolol od 40 ali samo cetvrtinu... ponekad mi se javi i da mi preskace srce ili zalupa onako jako i stane i odma popijem jos cetvrtinu leka... jako se plasim sta je to inace nikad mi se to nije desavo tek pre oko dva meseca bio je uticaj nervoze stresa itd..... kada mi srce zalupa imam osecaj ko da mi u grlo dodje tako se desi.... poz ako moze pomoc.... inace imam zakazano kod interniste 1 avg...

avatar

Poštovani,

internista kardiolog će posle pregleda moći, ako ne da postavi dijagnozu, makar da Vas uputi dalje ako je potrebno. Dijagnoze i mišljenje putem interneta su vrlo neozbiljna pojava.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dane kaze

26-06-2014

imam problema sa glavom stalno mi na jednoj strani nesto otkucava kao da hoce da izadje iz lobanje nemam nikakvih simptoma dobro se osjecam ali me ti otkucaji stalno muce i nerviraju molio bih za pomoc

avatar

Poštovani,

posetite neurologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dario kaze

25-06-2014

Postovani, Imteresuje me da li neuhranjenost moze biti uzrok ubrzanog lupanja i preskakanja srca, hladni i znojni dlanovi, kao i otezan govor (mumlanje) i usporen rad ruku i koncentracije? Moj problem je sto trenitno imam salmonelu pracenu ozbiljnom dijarejom. Snimao sam glavu i nisu nista nasli, ostaje mi jos srce da snimim. Da li misliti da je nesto ozbiljniji da treba da se zabrinem ili par vitamina i minerala i resen problem? U napred se zahvaljujem na odgovoru. Ppzdrav.

avatar

Postovani,
bakterijska infekcija salmonelom i teskim diarejama moze dovesti do opste slabosti, malaksalosti, tahikardije (lupanja srca uled poremecaja elektrolita koje ste izgubili tokom diareja, i kao posledica opsteg slabog stanja organizma). Toksini koji se nalaze u krvi takodje mogu dati lupanje, preskakanje srca, hladne i oznojene ekstremitete. Svakako je potrebno uraditi kardiolski pregled, EKG i ultrazvuk srca.
Ono sto bi najpre terbalo uraditi je neuroloski pregled, posto otezan govor, usporen rad ruku, tj poremecaj motorike ekstremiteta i otezana koncentracija spadaju u neurolosku simptomatologiju. Trenutno Vam je hitnije da Vas pogleda neurolog, a zatim kardiolog. Takodje je nadoknada tecnosti, elektrolita i dijetalna ishrana uz prepisanu terapiju od infektologa vrlo vazna u ovom momentu.
S postovanjem,
Mr sci med, Dr Ristic Natasa
specijalista interne medicne, kardiolog

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

snjezana kaze

24-06-2014

Imam 33 god davno sam se bavila sportom ali zadnji par godina srce mi tako jako zalupa i to traje od pola do minut nekad bez nekog napora.A,nekad kad se iznerviram ili bas fizicki preforsiram.Što bi to moglo biti ??

avatar

Postovana,
uradite sistematski  pregled kod lekara opste medicine, KKS, EKG. Ako lekar bude smatrao proverice hormone stitaste zlezde.
Najverovatnije nema razloga za brigu, radi se o neurovegetativnoj distoniji, ili kako narod voli da kaze- nervozi srca.
Pozdrav
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

nevena kaze

23-06-2014

postovani,imam problem sa povremenim sa smenjivanjem ubrzanim i usporenim radom drca,to traje vec nekoliko meseci.leboratorijske analize su mi dobre,bila sam anemicna prosle godine,pa sam mislila da je to sad posledica anemije,medjutim gvozdje mi je 17,2,i sve odtale analize su dobre.osecam se umorno i malaksalo,sa povremenim bolom u predelu grudi.medjutim,posto imam 34 god.dr nije nasla za shodno das mi da uput za internistu,imam utisak da je po njoj ovo stanje normalno. sta vi mislite,o cemu ovde moze da se eadi?puls mi bude ceo dan iznad sto,sutra dan oko 50.unapred hvala

avatar

Draga nevena,

nijedan ozbiljan doktor ne može da odgovori bez pregleda šta bi kod Va moglo biti / simptomi od srca, od štitne žlezde, krvne slike, hormona......  

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

МАРИНА kaze

13-06-2014

Imam 38 godina i skoro svakodnevnu tahikardiju. Stvara mi osećaj otežanog disanja i kao da me neko davi, ali mogu da udahnem duboko u tim situacijama. Uveče kada legnem da spavam nezgodno mi je na levoj strani da ležim kada me to uhvati i stvara mi jako nelagodan osećaj jer imam utisak da mi se celo telo trese. Pored toga osećam, ne baš cesto treperenje srca i kao da preskoči.Napominjem da sam radila i alanize štitne žlezde i ultra zvuk iste, EKG, EHO srca i nosila sam holter - svi rezultati su dobri. Zanima me šta još može biti uzrok i kom lekaru još da se obratim.

avatar

Poštovana,

čudno je da Vam kardiolog-internista nije savetovao dalje analize, ukoliko je sve u redu sa kardiološke strane.Svaki kardiolog je pre svega internista.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

milos kaze

13-06-2014

imam 25 godina,prije dvije godine sam se lijecio od vode na pluca u specijalnoj bolnici u brezoviku,od kako sam se izlijecio ,srce mi lupa a imam 75 otkucaja u minuti sasvim normalno i ekg nalazi su sasvim normalni,imam bol u grudima i malaksalost,pio sam amracin kapsule i ranisan,ostao mi je oziljak od vode na pluca na desnoj strani zanima me posto je sa srcem da kazem sve ok,jeli moguce da su mi tablete uticale na zeludac pa sad zeludac utice na srce,posto sam pio amracin kapsule ,sta da radim ? sa postovanjem

avatar

Postovani,

morate potreziti gastroenterologa koji ce Vam uraditi interveniju koja se zove gastroskopija, kako bi se videlo da li su lekovi koje ste pili, napravili neke promene na sluzokozi zeluca, koji Vam sada pravi problem.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Branka kaze

05-06-2014

postovanje. Imam 29godina prosle godine su pocele da mi se javljaju tahikardije ustanovljeno je da imam želdačnu kilu i gvoždje mi je bilo na donjoj granici ponekad mi lupanje uopšte nesmeta a ponekad d sam malaksala nemam snage nemogu da ustanem osećam zamor. Stitna zlezda je uredu nalaz od kardiologa uredu ginekoloski uredu. Da li je moguce da je to od želuca?

avatar

Draga Branka,

predpostavljam da su Vam hijatus herniju dijagnostikovali gastroskopijom. Ako nije tako, onda je potrebno da uradite tu dijagnostičku intervenciju.  

Načelno, simptomi koji dolaze od hijatus hernije mogu biti isti kao kod angine pektoris.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Branka kaze

04-06-2014

Imam 30 godina.Prvi put preskakanje srca mi se javilo posle prve trudnoce. Radila sam par EKG,nosila 2x holter,bila kod kardiologa koji je radio ultrazvuk i jos neki test i sve je bilo dobro. Pokazalo je 46 PACs i najveci otkucaj od 152. Tako je bilo i posle godinu dana opet. Svaki put su se desile 3x do sada kada sam nocu naglo ustala jer mi je sin plakao u snu pa me je to probudilo. Trajale su po 5 dana i nestale. Sada vec traju 8 dana i ne staju. Trudna sam 39+ nedelja,pocele su u 38+. Radila EKG i holter sam nosila,bas sam juce skinula. Rezultati su kaze doktor u normali ali mene bas zabrinjava jer za 4 dana mi je termin a preskakanja imam po ceo dan. Inace meni je pritisak nizak,cak bude i 90/55. Pijem tablete za gvozdje. Rezultati su pokazali 402 pacs i tahikardiju od 30minuta. Najbrzi otkucaj do 155. Zanima me vase misljenje jel to stvarno zbog stresa,trudnoce i ankcioznosti od koje patim vec 3 godine. I da li je sve to 'normalno' kako mi kazu kardiolog i moj doktor opste prakse.

avatar

Postovana,

Da li je normalno ili ne, bilo šta u medicini, može reći samo  lekar koji obavi pregled, nikako neko putem pisma.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Dimitrije kaze

04-06-2014

Početkom decembra na treningu u teretani sam osjetio neki bol u grudima, smučilo mi se i nisam mogao nastaviti, od toga trenutka konstantno imam osjećaj neke blage ošamućenosti u glavi, nejasnoce, smutnje, u potiljačnom dijelu glave, kao i mutnje i zamagljenost vida pred očima. Nakon 10 dana takvog stanja , osjetio sam neka probadanja ( fiskanja) od sredine ledja uz kičmeni stub sve do potiljka, tacno sam osjetio cirkulaciju u glavi i razbistrivanje. To me je da kažem prošlo u potpunosti i onda sam nastavio opet sa napornim i iscrpnim treninzima u narednih 15 dana do tenutka kada je počeo da se javlja isti onaj osjeccaj kao prije, ali ne baš tako naglo. Takvo stanje me je držalo manje-vise do marta, imao sam drugačije simptome, nisam imao mutnju pred očima, vec sam imao osjecaj jakog lupanja srca (osjećaj drugačijeg rada, drhtanja...)ponekad osjecam pulsiranje i na ledjima, kao i zatezanja vratnih misica i malih tegoba pri pokretanju glave na vratnoj kičmi, i osjecaj nekog umora ( u glavi), koji se inace javlja u drugom dijelu dana, iako nista fizički ne radim, umor me stigne. Sada osjecam taj umor u glavi, i kao da mi se spava, i nekad osjecaj drugacijeg rada (lupanja) srca, i da naglasim da sam jedno dva dana osjećao ne bas intezivno, neki osjećaj otežanog disanja (gušenja), ali i sada ponekad ali u nekom blazem obliku...svi nalazi su uredu, osim EKG- sa nekim promjenama, od kad mi se sve ovo desilo, ima pola godine.. molim Vas, odprilike mi recite o cemu se tu radi? ili makar mi preporucite kome da se javim.. molim odg, hvala

avatar

Postovani,

Ukoliko pijete energetska pića ili steroide prestanite odmah. Uradite kompletnu kardiološku obradu: Ultrazvuk Color Doppler srca, EKG, Kardiološki pregled, Holter ekg-a.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ivan kaze

02-06-2014

Pozdrav imam 18 godina i u zadnjih 2 meseca mi se desavaju čudne stvari lupanje srca ,umor pospanost ,preskakanje i sl ...Inace bavim se sportom od2razreda al sad sam prestao isao sam radio EKG dobar je i ultra zvuk isto je uredu i kazu da mi nije nista,ne zamara me kad idem ali sam slomjen sav i nije mi nidočega ako mozete nesto da mi kazete bilo bih mi od koristi hvala??

avatar

Postovani,

Žao nam je ali ne postoji nijedan način koji je nama poznat, da možemo na osnovu pisma postaviti dijagnozu.

Bolnica AnaLife

marko stankov kaze

02-06-2014

Postovani, moj problem je vec godinu i po dana preskakanje srca koji se pojavljuje povremeno ciklicno. Bio sam kod kardiologa, radio test opterecenje gde je primecena hipertenzivna reakcija na napor (inace imao sam povremene skokove pritiska do 160/105 a inace moj pritisak je oko 130/90). Inace jako sam nervozan. Radio sam ultrazvuk srca i dijagnoza je Koncentricna hipertrofija miokarda leve komore. Laka mitralna i trikuspidna insuficijencija. Radio sam i 24h holter EKG i dijagnoza je Tokom 24h registruje se sinusni ritam min fr oko 50/min i max fr oko 120/m. Registruju se retke pojedinacne SVES. Kardilog mi je propisao lek concor 2,5mg 1 tbl ujutro i magnezijum 1 puta 1. Pio sam taj concor i primetio sam da mi puls padne oko 58 u min. Nekad popijem pola tog leka od 2,5 a nekad ceo. Pritisak je normalizovan ali mi se pojavljuju ti preskoci srca sto me zabrinjava. Inace sam jako napet i nervozan. Imam 43g. Interesuje me da li ti preskoci mogu biti na psiholoskoj bazi i uvek kad se pojave pojavi mi se knedla u grlu. Ili je to nesto ozbiljno jer kazem bez obzira sto pijem lekove ti preskoci se ciklicno pojavljuju na svaki mesec ili tri meseca. Da li da obavim jos neki pregled i koji. Hvala i pozdrav

avatar

Poštovani,

Usklađivanje terapije ponekad je dugotrajno, zahteva kontrolne preglede i menjanje terapije. Ali opet to sa Vašim kardiologom.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

zdravko kaze

31-05-2014

Imam 58 godina,srce mi preskace ,kuca ,pa stane ,a iz stomaka kao imam neki grc i tad rad srca prestane kucati pa nastavi ,kad taj grc bude udari mi u grlo i prestane puls. Uradio sam Radioskopiju zeludca i radioskopiju duodenuma sve je uredu ,ne vide se znaci hiatus hernije. Molim za savjet

avatar

Podrska,

Savet je da posetite kardiologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ena kaze

30-05-2014

kad odem na spavanje i taman kad hocu da zaspim pocne srce da mi jako lipa sto mi smeta. aparat za pritisak mi pokazuje da je sve u redu, cak i otkucaji uradio sam ekg i stitnu sve u redu. neznam stamije

avatar

Poštovana,

posetite svog kardiologa, možda ćete sa nođenjem holtera 24 časa, dobiti odgovor na Vaše pitanje. Ne poznajem lekara koji bi putem gugla mogao da Vam da dijagnozu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dusan kaze

28-05-2014

Zdravo imam 16 godina pre par meseci sam doziveo kofeinski sok usled prevelikog uzimanja kafe, i od te veceri imam cudne neke simptome srce mi lupa neki put toliko jako da me probudi iz sna, cak mi i ponestaje vazduha neki put, redovno konzumiram cigarete i ne bavim se preterano sportom, do cega bi to moglo biti i dali moze biti opasno? Pozdrav, Hvala unapred.

avatar

Postovani,

Morate posetiti kardiologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Dusan kaze

27-05-2014

Zdravo imam 16 godina pre par meseci sam doziveo kofeinski sok usled prevelikog uzimanja kafe, i od te veceri imam cudne neke simptome srce mi lupa neki put toliko jako da me probudi iz sna, cak mi i ponestaje vazduha neki put, redovno konzumiram cigarete i ne bavim se preterano sportom, do cega bi to moglo biti i dali moze biti opasno? Pozdrav, Hvala unapred.

avatar

Postovani,
Posetite kardiologa.
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Nikola kaze

27-05-2014

Postovanje. Imam 26 godina, i do pre godinu aktivno sam isao u teratanu i trcao, dakle smatrao sam se zdravim. Nakon pauze od pola godine poceo sam opet da trcim i da radim vezbe sa svojom tezinom. Pre par meseci, nakon par jako napornih dana na poslu, pred spavanje srce pocne da mi lupa i u hitnoj su mi izmerili puls 150, dali mi neke lekove i pustili me kuci. Bio sam kasnije na pregledu kod kardiologa i on je konstatovao na osnovu ekg-a da sam sasvim zdrav (otprilike godinu pre ovoga sam kod tog kardiologa bio na sistematskom, radio ultrazvuk i ekg i sve je bilo odlicno) I dalje treniram, ali osecam sa vremena na vreme da mi srce preskoci i dosta cesto mi u zadnje vreme hvali vazduha. Rekli su mi i da imam sinus aritmiju ali da ne treba da se brinem oko toga. Da li imam razloga da se brinem ili je ovo preskakanje i nedostatak vazduha posledica stresa i nervoze koje imam na pretek? Napominjem da ne pusim a pijem jako retko.

avatar

Dragi Nikola,

ukoliko imate dilemu, da li treba da brinete ili ne, potražite mišljenje drugog kardiologa, ali ne gugl doktora.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Isidora kaze

22-05-2014

imam 20 godina i nikad do sada nisam imala problem sa srcem i pre mesec dana je srce pocelo jako da mi lupa oko 110 otkucaja u minuti u mirnom stanju radila sam ekg, eho srca , nosila holter , radila hormone za stitnu zlezdu , isla na test opterecenjem i sve je bilo u savrsenom redu ..ali to lupanje se nastavilo , pocetku osetim kad ce da pocne ali sada vise nema nikakvog upozorenja sto me brine jer sam pocela da ttreniram rekreativno i morala sam da napustim trening zbog ubrzanog pulsa.....nekako me to sprecava u vecim fizickim naporima , pritom ne radim nikakav naporan posao,radim u salonu lepote i ne znam sta da radim i sta da mislim jer svi nalazi su super....inace sam anksiozna i posle svega toga sto mi se desavalo pocela sam da pijem ksalol jer sam bila preplasena i nisam smela da spavam...rekli su mi da uzimam bisoprolol po potrebi.....mislila sam da sve to ide iz glave ali mi se desava da i kad popijem lek i kada sam opustena , srce pocne jako da mi lupa u sred noci i probudi me....s obzirom da su mi svi rezultati dobri i verujem da mi to ne ide iz glave pocinjem strasno da se nerviram jer ne znam uzrok ! sta li to moze da bude ???

avatar

Postovana,

Žao mi je, dijagnoze i terapiju ne dajemo pisanim putem.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Nenad kaze

14-05-2014

Postovani, da li 15-godisnjak moze da osteti srce ako dize teg od 25 kg iz benca lezeci na klupi 100 ponavljanja u seriji,da li moze da dodje do neke hipertrofije ili tako nesto.Unapred zahvaljujem

avatar

Postovani,

Preporučujemo posetu kardiologu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Marko kaze

13-05-2014

Postovani, Vec duze vreme (poslednjih par godina) imam sledeci problem - s vremena na vreme (ranije jednom/dva puta mesecno, a sad jednom dnevno ili jednom u dva dana) osetim neku nelagodu koju mogu opisati kao gubitak daha i osecaj kao da srce preskace i to traje uglavnom jako kratko, par sekundi najvise, retko kad duze od 3-4 sekunde... Malopre sam upravo imao takvu situaciju, trajalo je mozda 3-4 sekunde i za to vreme sam stigao da stavim prst na vratnu zilu i primetio sam da mi srce u tom trenutku lupa veoma brzo a onda odjednom prestane i vrati se normalan ritam... Ranije sam se malo aktivnije bavio sportom, cesto pesacim po par km dnevno, a vozim i bicikl. U poslednjih par meseci poceo sam da vozim bicikl naglo, tj. vozim velike deonice (50 do 100 km dnevno) i uglavnom uzbrdo, tj. napori su veliki... cesto upravo u toku voznje i nekog jaceg napora osetim te simptome... Takodje, napomenuo bih da sam do pre cetiri meseca radio na radnom mestu na kome je bilo dosta stresa.. trenutno mi je puls u stanju mirovanja izmedju 70 i 90, a nakon nekog jaceg fizickog napora treba mi bar pola sata da mi puls spadne ispod 90... Malo me brine sve to, mada sam citao na internetu da to uglavnom nije ozbiljno... Bio sam kod lekara opste prakse, ali u mom gradu je i taj pregled gotovo nemoguca misija zbog uzasnih guzvi... Hvala unapred na odgovoru..

avatar

Postovani Marko,

Morate posetiti kardiologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tanja kaze

12-05-2014

Postovani, moze li skolioza da utice na nepravilan rad srca?Unaprijed zahvalna

avatar

Poštovana,

odgovor na Vaše pitanje možete dobiti posle pregleda kardiologa,

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Uros kaze

11-05-2014

Imam presavijen zeludac bio sam na snimanju,sad ne osecam nikakve bolove.Jedem manje obroke,smanjio sam kilazu za 10 kg i poceo sam malo vise da se bavim nekim fizickim aktivnostima.Ali u posledenje vreme imam neki osecaj kao da mi lupa srce u stomaku ili na nekim drugim delovima ,ranije mi se nisu poznavale vene po telu ,a sad se poznaju cak i na celu mi se vide sa leve strane,ne osecam nikakve bolove samo me to strasno nervira.Sta bi to moglo da bude??

avatar

Poštovani,

ne možemo Vam davati dijagnozu  putem mejla.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

moloko kaze

10-05-2014

postovani,vec tri god pijem tensec zbog ubrzanog rada srca. pislednjih godinu dana imam preskakanje srca pa je dr ukljucio i propafen. sva ispitivanja kazu da je srce organski zdravo,a preporuka je da lekove izbacujm. s obzirom da se preskoci javljaju periodicno,obavezno u pms,dr kaze da ih pijem samo kad ih osetim. pired ubedjivanja da sam bezbedna,strah postoji. sta vi kazete?

avatar

Poštovani,

neozbiljno je da komentarišemo terapiju dugih doktora, posebo što mi nismo obavili pregled i uzeli anamnezu.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ratko kaze

08-05-2014

Postovanje. Imam 27 godina. Do pre godinu dana sam redovno isao u teretanu, radio sa vecim kilazama, ali i trcao redovno. Zbog posla sam prestao sa aktivnim treninzima. Pre par meseci osetim ubrzan rad srca, zavrsim u hitnoj, puls mi je bio 150 a pritisak 150 sa 90. Posle toga sam bio kod kardiologa koji je pogledao ekg (kardiolog kod kog sam pre godinu i po bio na sistematskom, uradio ekg i ultrazvuk i sve je bilo ok)i on je konstatovao da je sve ok i da nemam razloga da brinem, samo malo manje stresa i to je to. Napominjem da tad nisam radio ultrazvuk. Inace mi je konstatovana sinus aritmija ali mi je vise doktora reklo da to nije nista strasno. Od ovog napada s remena na vreme osetim da mi srce preskoci, a inace sam poceo redovnije da treniram, trcanje i laganiji treninzi u teretani.Samo od tada imam problem sto stalno osluskujem telo, pa osetim taj preskok povremeno i desi mi se da ne mogu da udahnem punim plucima po nekad. Inace puls mi je nakon budjenja od 60-65, ali mi se desi da mi je i sat vremena nakon trcanja ubrzan, oko 90 otkucaja.Imam li razloga za brigu?

avatar

Poštovani, 

Odgovor na Vaše probleme možete dobiti jedino od lekara koji obavi pregled.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Rade kaze

08-05-2014

Imam 30 godina imam povišen pritisak, preskakanje srca i ubrzani rad srca,odradjen je eho srca i imam priraslice i nešto malo mi je proširena leva komora,ekg je dobar kao sa malo povišenim tonovina , odradjen je i ultrazvuk štitne žlezde, nalaz nodusni čvorovi-ciste dve 0,5mm i dve 1cm hormoni su u redu!Sao sam krv na koksaki virus CB1 <1:16 CB2< 1:16 CB3 1:256 CB4 1:256 CB5 1:64 što i nije velika vrednost!! Pijem concor cor od 2,5mg 1/2 ujutru i rasoltan 50mg 1/2 ! i dalje imam tegobe bolove sa leve strane gudi, preskoke srca i povišen pritisak doktorka kaže da je na nervnoj bazi!!! Neznam šta dalje???

avatar

Postovani,
da li je ispitivana arterijska hipertenzija kod Vas detaljnije, posto ste mladi? Povisen krvni pritisak, odnosno arterijska hipertenzija je preko 95% slucajeva esencijalna. Ali u 5 % slucajeva moze uzrok biti lucenje hormona iz nadbubrezne zlezde (feohromocitom) ili renovaskularna hipertenzija. U slucaju esencijalne hipertenzije terapija su medikamenti (lekovi). U slucaju sekundarne hipertenzije, moguce je zavisno od uzoka potpuno izleciti povisen pritisak. Takvo ispitivanje se sprovodi na klinikama za kardiologiju i endokrinologiju (internu medicinu).
Dalje, titar na Koksaki virus nije visok, pokazuje da ste bili u kontaktu sa virusom i stekli imunitet.
Potrebno je uraditi Holter EKG-a 24h, zatim ERGO test (test fizickim opeterecenjem) da se iskljuci kardioloski uzrok lupanja srca i bola u grudima. Takodje treba prekontrolisati hormone stitne zlezde T3,FT4,TSH.
S postovanjem
Mr sci med, Ristic dr Natasa
specijalista interne medicine i kardiologiie

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

natasa kaze

28-04-2014

Imam 23 god i preskace mi srce tj lupa od 95-120. Usled cega imam toliko otkucaja plasim se da odem lekaru?

avatar

Postovana Natasa,

Bez odlaska pravom lekaru,  preko dr Googla se ne moze postaviti dijagnoza.

Uzroci mogu biti brojni. Najpre treba da Vas pregleda lekar opste medicine, da se urade osnovne analize krvne slike i biohemije (mozda ste anemični…). Zatim po predlogu specijaliste interne medicine hormonski status stitne zlezde i Holter EKG-a.

Nema razloga da se plasite odlaska lekaru. Mozda su upravo strahovi koje imate uzrok ubrzanog rada srca, ako Vam skače adrenalin na najmanju stresnu situaciju. Vrlo ste mladi, tako da je malo verovatno da imate ozbiljan kardioloski problem.

Svakako, treba proveriti osnovne analize.
 
Srdacan pozdrav
Mr sci med
Ristic dr Natasa
specijalista interne medicine i kardiologije

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ana Roljevic kaze

27-04-2014

Postovani, Pre 7 dana mi se s vremena na vreme pojavljuje preskakanje srca, srce preskociotkucaj. Sklona sam gojaznosti. Pocela sam odjednom da se bavim fizickom aktivnoscu, setnja od 5-6 km pa do 10 km dnevno. To preskakanje se uglavnom javlja u lezecem polozaju narocito posle jela. Inace sam anksiozna osoba. Imam terapiju ksalolom i bisoprololom. Skolna sam nadimanju, gasovima i dijafragma mi je cesto podignuta. Imam prolaps mitralne valvule (urodjeno), za sta moj kardiolog kaze da nije opasno. Ne zamaram se, kada setam, puls je normalan, pritisak normalan. Ovih dana sam zbog podrigivanja i nadudosti pocela da pijem omeprol i tegobe su nestale (preskakanje srca).Ishranu sam korigovala, smrsala 3 kila. Ali juce sam rucala malo obilnije i ceo dan mi je bio dobar, ali uvece posle pojedene banane mi se opet pojavilo preskakanje srca. Jutros preskakanje nemam. Sta je vas savet? Sve mi ovo stvara nervozu i samo o tome razmisljam. Pozdrav

avatar

Poštovana Ana,

Vaše tegobe su vezane za gastrointestinalni trakt, podignutu dijafragmu, vrlo verovatno želudačnu kilu (tegobe su izraženije u ležećem I presavijenom položaju), vraćanje kiselog sadržaja iz želuca u jednjak, gastroezofagusni refluks, koji dalje stvara upalu sluznice zeluca I jednjaka (gastritis I ezofagitis), kasnije podloga za infekciju sa bakterijom Helicobacter pylori (uzročnik čira na želucu I duodenumu).

Prateće preskakanje I lupanje srca je samo simptom.

Potrebno je uraditi Rtg gastroduodenuma sa barijumskim kontrastom, test na Helicobacter pylori (uspešno se leči za 7 dana antibiotske terapije) I zatim konsultovati gastroenterologa.

Za prolaps mitralne valvule jednom godišnje raditi kontrolni ultrazvuk srca, da se prati mitralna regurgitacija, I obavezno primenjivati profilaksu bakterijskog endokarditisa (2 grama cefaleksina 1h pre neke intervencije, kao što je vađenje zuba ili gastroskopija.

Srdačan pozdrav
Mr sci med Ristić dr Nataša
specijalista interne medicine I kardiologije

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

peraJA kaze

26-04-2014

Ja imam problem sa ubrzanim radom srca. Naime kad sedim,ležim puls mi je normalan od 55 do 80 nikad preko,pritisak normalan 117/70. Ali problem nastaje kad ustanem,kad stojim puls mi je od 100 do 120 i onda mi se javljaju neke vrtoglavice,omaglice,neke nesvestice,utisak kao da ču da se onesvestim, imam neko stezanje u grudima,probadanje povremeni i preskakanje srca. Preskoči mi jednom-dva puta u toku dana ali to nije često,možda mi se dogodi dva-tri puta mesečno. Bio sam na svim mogućim ispitivanjima srca. EKG sam radio preko 10 puta za godinu dana i na njima je puls bio do 115,nosio sam holter,dva puta sam bio na UZ srca,proveravao sam štitnu žlezdu,bio sam na spirometriji. Holter je pokazao na jednom mestu da imam wpw sindrom,zato sam i išao na eletrofiziološko ispitivanje, i nisu mogli da izazovu nikakvu reakciju. Svi kardiolozi,internisti su mi rekli da mi nije ništa i niko mi nije dao nikakvu terapiju. A meni i dalje nije dobro. Imam strah da idem van stana. Kad sam bio na fakultetu puls mi je bio 146 ja sam mislio da ću da umrem,jako neprijatna situacija. Svaki dan sam bezvoljan, malaksao, napet, kao da očekujem neku situaciju,događaj. Mene zanima jel se ovo meni događa kao posledica anksiozno-depresivnog poremećaja ili ja imam problem sa srcem? Ja stvarno ne znam šta više da radim kao što sam gore napomenuo kvalitet života mi je dosta narušen. Unapred hvala, pozdrav

avatar

Poštovani,

Uradili ste kompletna kardiološka ispitivanja. Ja bih Vam preporučila ponoviti Holter EKG-a, a zatim bi Vas uputila na Internu B Kliniku, Klinički Centar Srbije, radi lečenja radiofrekventnom ablacijom I trajnog otklanjanja WPW sindroma.

Uzrok Vaših tegoba je jasan, sindrom Wolf Parkinson White, sto žnači da srčani impuls zaobiđe regularan put sprovođenja (AV čvor) I prođe akcesornim napravi se kružno kretanje impulsa koje dovodi do tahikardije. Simptomi su izuzetno neprijatni, pritisak bude nemerljiv, pada zbog ubrzanog pulsa, javlja se vrtoglavica, nedostatak kiseonika u mozgu, glad za vazduhom I realan strah od životne ugroženosti. Anksioznost je posledica, a ne uzrok.

Svakako treba da budete pokriveni lekovima koji ce sprečiti lupanje srca, beta blokatori su najbolji (Concor 5mg dnevno).

Ali trajno rešenje je lečenje radiofrekventnom kateter ablacijom, jednostavno se laserski preko katetera prekine akcesorni put. To nije operacija na otovrenom srcu, procedura je ista kao za elektrofiziološko ispitivanje koje ste imali. Mladi ste da bi ceo život pili antiaritmike I bili ograničeni u bilo čemu ju životu. Možete se obratiti nama u Opštoj bolnici Analife, I rešićemo sve Vaše probleme.

Srdačan pozdrav
Mr sci med
Ristić dr Nataša
specijalista interne medicine I kardiologije

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

gaga kaze

25-04-2014

Posovanje,imam 40 god.i vec duze vreme imam probleme sa preskakanjem srca,lupanjem,gubitak daha, pritisak u grudima ,duze vreme kasljem pogotovo u lezecem polzaju,sve te smetnje traju jedno sat vremena kada legnem posle toga se smire i normalno spavam.Pijem bisoprolol na svoju ruku ali nista.Nadam se da ste me nesto razumeli,molim vas savet ,lekar opste prakse kaze da je to sigurno pocetak klimaksa ali ja mu bas i ne verujem .Pre par godina sam imala slicne smetnje,uradila sam sve pregleda po nalogu kardiologa i sve je bilo u redu ,pila sam nebilet i smetmje su prosle,sada mi ne pomaze nebilet i cini mi se da mi je sve gore.Ne zelim da postanem hipohondar i da stalno idee kod lekara . Unapred zahvalna!!!!

avatar

Postovana,

Trebalo bi uraditi osnovni kardiološki pregled sa EKG-om. Zatim ako kardiolog smatra ultrazvuk srca I Holter EKG-a (bez terapije bisoprolol-om). Zatim proveriti hormonski status štitne žlezde T3, FT4, TSH, At na TPO, At na TG.
Ako su sve ove pretrage u granicama normale, uraditi  radiografiju gastroduodenuma (sa Barijumskim kontrastom).

Posto se tegobe javljaju kad legnete, moguce je da se podigne dijafragma I vrši pritisak, ili da postoji želudačna kila (hiatus hernia ventriculi). Ukoliko sve bude u redu, onda bi razmotrili psihosomatsku etiologiju Vaših tegoba.

Znači redolsed ispitivanja:
1. kardiološki internistički pregled
2. T3.FT4,TSH hormone štotne zlezde
3. Rtg gastroduodenuma

P.S. Po Vašoj anamnezi klinička slika odgovara najviše želudačnoj kili. Ništa opasno.

Srdačan pozdrav
Mr sci med  Ristić dr  Nataša
Specijalista interne medicine I kardiologije

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

gaga kaze

25-04-2014

Postovani,dali menopauza moze urokovati promene na srcu?

avatar

Poštovana,

Menopauza je period kada je potrebno da uradite određene preglede, od kompletnog pregleda kod ginekologa/ginekološki pregled, kolposkopija, Papa bris, ultrazvuk male karlice/ pregled kod radiologa da se pogleda štitna žlezda, krvni sudovi vrata, i ako je potrebno i kod kardiologa koji bi uradio kardiološku obradu pacijenta.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

matea547 kaze

05-04-2014

Imam 20 godina u zadnjih 5 mjeseci dogadaju mi se cudne stvari ubrzan rad srca bez pretjeranog razloga takoder u noci , preskkanje srca i nedostatak zraka, uradila sam ekg vise puta i bio je uredan , krvni nalaz takoder, holter je takoder pokazao da je sve u redu,kardiolog je rekao daa nemam nikakvih srcanih bolesti zatim sam uradila hormone stitnjace i oni su bili uredni postoji li jos nesto sto bi imalo veze s mojim simptomima jer uporno mislim d je srce najvise me zabrinjava preskkanje

avatar

Postovani,

Vas kardiolog je preduzeo sve preglede I iskljucio kardiolosko oboljenje. Takodje I cestu hipertireozu kod mladih. Verovatno je u okviru analiza krvi iskljucio virusno oboljenje, tipa Koksaki virusa.

Vase tegobe najvise odgovaraju psihosomatskim, koje se objektivno javljaju kao kardioloski simptomi kod stanja  sa povisenim stresom.

Organizam najpre reaguje lupanjem srca, preznojavanjem, nedostatkom vazduha... (sto su sve simptomi koji nastaju usled povecanog I naglog skoka adrenalina, hormona odgovornog za ubrzanje pulsa, skok pritiska, znojenje, ubrzano disanje itd).

Znaci simptomatska terapija bila bi blagi sedativ I eventualno beta blokator (lek koji blokira adrenalinske receptore I ublazava simptome, ali ga iskljucivo prepisuje kardiolog zbog mogucih nezeljenih efekata, spada u antiaritmike).

Takodje mogli bi da uradite Rtg gastroduodenuma, snimanje zeluca sa kontrastom-barijumom, da se iskljuci eventualno postojanje zeludacne kile-hiatus hernie ventriculi, koja moza dati slicne simptome.

Ali najverovatnije je uzrok psihosomatski, obzirom na Vasu mladost I verovatno nepostojanje drugih bolesti.

Srcdacan pozdrav
Dr Ristic Natasa
INternista kardiolog

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Lanmi kaze

22-03-2014

Dobar dan imam 22 godine poceo sam da idem u teretanu pre mesec dana imam 78 kila i visok sam metar i 85,kada odradim seriju cucnjeva srce mi lupa nenormalno brzo,da li je opasno?

avatar

Poštovani,

Preporuka je da uradite kardiološku obradu/ultrazvuk srca, EKG i kardiološki pregled.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

sanja kaze

06-02-2014

POSTOVANI, IMAM 25 GOD VECI DEO SVOG ZIVOTA PROVODILA SAM POD STRESOM BILO KAKVE VRSTE...MAJKA SAM DVOJE DECE...NEDAVNO SAM OSETILA JACE LUPANJE SRCA NA TRENUTKE, PA SAM POMALO ZABRINUTA, NAPOMINJEM DA IMAM NIZAK PRITISAK...90 SA 60 A NEKAD PRIJE SAM OSETILA PONEKAD ZIGANJE SRCA...MOLIM ODGOVOR UNAPRED ZAHVALNA

avatar

Poštovana Sanja,

Odgovor na Vaša pitanja može dati Vaš kardiolog. Niko ne sme davati savete putem mejla ili telefonom.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

senad kaze

03-02-2014

imam 27 godina u posljednje vrijeme mi se desava lupa mi srce ka da ce iskocit isla sam na preglede snimala srce sve uredu zasto mi se to desava

avatar

Poštovani Senade,

Zaista mi je žao što nismo umogućnosti dapostavimo dijagnozu putem mejla, samo lekar koji uradi pregled može da kaže šta bi bilo kod Vas.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Ognjen kaze

03-02-2014

Postovani, imam 22 godine, 189cm visine, oko 85 kila.Prije nekih 2 mjeseca par dana me je presjecalo sa lijeve strane jednom dnevno, i tako tri dana.Cetvrti dan sam legao spavati, i cijelu noc kad me krene hvarati san, osjetio sam jako lupanje srca, kao da mi glava zvoni, i nisam mogao spavati cijelu noc od tih tegoba.Tada sam otisao doktoru, ekg je pokazivao neke aritmije, i trebam uraditi 24h holter, i uzv srca.Medjutim,na to se treba cekati po par mjeseci, a meni se cini da se stanje pogorsava, jer svaki dan osjetim neko lupanje srca, i vrtoglavice.Zaboravio sam napomenuti da sam nepusac, i da se bavim poslom muzicara, lijezem skoro svaku noc poslije 3-4 sata...Hvala unaprijed!

avatar

Poštovani Ognjene,

Pored najbolje volje, ne postavljamo dijagnoze putem mejla. Morate posetiti svog doktora.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

Jasmin kaze

31-01-2014

Imam 20 godina,svaki put kada zaspim pa se probudim srce mi bije ko ludo,ima osjecaj da cu dobiti infarkt.Bio sam kod kardiologa nalaz uredan u potpunosti,EKG uredan,krvna slika takodjer.Hranim se relativno zdravo,bavim se sportom(teretana),a prije toga fudbal/kosarka/boks.Zaista me zabrinjava posto ne znam sta mi je,nekad imam osjecaj da se sav pretvorim u srce koje pulsira.Cak i kada pojedem nesto,nadmem se i imam to lupanje. Hvala unaprijed.

avatar

Poštovana Jasmina,

Pored najbolje volje da odgovorimo na Vaše pitanje, morate posetiti lekara, najbolje nekog ko se bavi sportskomkardiologijom. Kod nas je to dr Zdravković, kardiolog sa Bežanijske kose.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

feka gazmen kaze

31-01-2014

Cesto mi se desava ubrzan rad srca , zadnjih 5 dana cesce bio sam kod doktora i vadili su mi krv sve je uredo ali posto sam u inostranstvo nije mogo nista vise da radi , a isto zeludac me boli i podrigujem , i nisam nista mogo da jedem osim supe , a i zadnjih 5 dana mi se desavalo kad se probudim ujutro mi srce malo jace lupa , sto bi moglo dube i sto da uzmem da pijem ? Hvala unapred :D

avatar

Poštovana,

Morate posetiti svog doktora katdiologa i gastroenterologa, mi ne dajemo savete niti terapiju putem mejla.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Martina kaze

23-01-2014

Imam 40 godina, imam jako lupanje srca takodje imam visok krvni pritisak 140/100. Od terapija koristim: Bisoprolol Pharmas ujutru 2,5 mg i uvece 2,5 a ujutru jos pijem vivace plus 2,5 mg/12,5 mg. I pored te terapije meni srce lupa a pritisak se retko smanjuje cesto mi se javlja vrtoglavica i zujanje u usima. Ne znam sta cu da radim jer takodje imam jako probadanje sa leve strane i osecam jaku bol takodje sa leve strane pa sam jako uznemirena i cesto uzimam bromazepam od 3mg kako bih se smirili jer se plasim infrakta. Moje pianje glasi: da li da menjam doktora molim vas za savet jer mi nista bolje nije?

avatar

Poštovana Martina,

Nije na nama da Vam savetujemo da menjate doktora, u svakom slučaju terapija koja se dobija ukoliko nije dobra zahteva reviziju. Najbolje je da porazgovarate sa svojim kardiologom, kako bi Vam promeni terapiju, uraditi Holter pritiska, to je monitoring 24 sata.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

sladjana kaze

20-01-2014

Imam 25god.Cesto mi se desava da ne mogu da potrcim pocne da me zamara i samo bih spavala.A puls mi je oko 100. Pre 5 dana bila sam kod doktora uradili su mi EKG i srce mi je zdravo reko mi je da mi mi srce prima previse adrenalina i zbog toga mi je toliki puls kao da non stop trcim.Umala sam pre 1 god tesku operaciju slepog creva on kaze da je zbog operacije jer je pretrpela taj stres....Molim za vase misljenje

avatar

Poštovana Sladjana,

Zaista mi je žao, ali drugo mišljenje možete dobiti od drugog kardiologa, posle određenih pregleda (ultrazvuk sa Color Dopplerom srca, Ekg, Eventualno holter ekg gde će se videti kako se Vaše srce ponaša u miru, na spavanju, kada imate uobičajene aktivnost.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

Jelena kaze

10-01-2014

Postovani, Imam 26 god,i pusac sam.U poslednje vreme mi se desava da imam nenormalno brzo lupanje srca,ali samo nocu u toku sna.Preko dana ne osecam nikakav umor niti pojacan rad srca.Pririsak i puls su mi uglavnom uvek idealni.Primetila sam kad popijem casu piva i popusim par cigareta,te noci se uvek to desi.Za novu god sam pila belo vino i nista se nije desilo.Sinoc sam ponovo popila casu piva i Nocas se opet ponovilo,ali mnogo jace nego inace,I bas sam se uplasila.Ta aritmija traje odprilike oko 10 sekundi,I odjednom prestane. Da li mislite da su uzrok pivo I cigarete,ili bi trebala da se obratim lekaru,mozda nesto drugo nije u redu?

avatar

Poštovana Jelena,

Samo kardiolog uz određene preglede (recimo holter EKG, koji 24 časa prati otkucaje srca, uz vođenje dnenika šta radite određenog momenta) može da Vam da savet i eventualno neku terapiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

jelena tarbuk todorovic kaze

04-01-2014

zanima me vase misljenje... ja sam u 30 toj nedelji trudnoce,imam pritisak koji mi varira i jako veliki broj otkucaja srca u minuti cak 136,kakav savet mozete da mi date? unapred hvala...

avatar

Poštovana Jelena,

Predpostavljam da Vaš ginekolog koji Vam vodi trudnoću za za Vaš problem. Samo lekar koji Vam vodi trudnoću može da daje savete i terapiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

 

jovana kaze

03-12-2013

imam dosta.otkucaja u.minuti.pa me zsnima od cega jer sam radila hormone stitne.zlezde skoro.i.uredu.su.bili..

avatar

Poštovana,

Neozbiljno bi bilo da vam dajemo dijagnozu pismom. Preporuka je da posetite kardiologa. Kod nas u Analifu, kardiološki pregled sa ultrazvukom I EKG-0mkošta promotivno (cena poslata na e-mail), ponesite nalaz štitna žlezde.

Pregled se zakazuje na tel 011 319 68 08.


Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

dzenita kaze

13-11-2013

lijep pozdrav intersuje me Vaše mišljenje prije dva dana imala sam jako lupanje srca u snu to me je i probudilo iz sna otisla sam u obliznju ambulantu uradila EKG i nije mi bio uredu otkucaji srca u minuti su bilo 130 molim Vas recite mi sta da radim tlak mi je uvijek povisen lijep pozdrav.

avatar

Poštovana Džana,

Neoubiljno bibilo bilo šta govoriti pismom pacijentku koga nismo pregledali. Mislim da i Vi grešite rešavajući Vaš problem sa radom EKG iz obližnje apoteke. Ubrzan rad srca iz čista mira, na spavanju ili slično, može biti znak poremećaja ritma koje traži ispitivanje, makar holter EKG, posle koga će se odrediti  terapija,  visok pritisak takođe zahteva ozbiljne preglede, od holtera pritiska koji se nosi 24 sata do drugih testova i ultrazvuka srca.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

dzana kaze

18-10-2013

Veliki pozdrav za Vas imam 21 godinu zanima me sta da radim srce mi u stanju mirovanja toliko lupa da imam osjecaj da ce da iskoci iz grudi poslednji put kada sam radila nalaze tlak mi je bio blago povisen volela bih cuti Vase misljenje. Srdacan pozdrav.

avatar

Postovana,

Samo kardiolog uz uradjen Holter ekg, MOZE DA VAM DA MISLJENJE.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

dzenana kaze

17-10-2013

Veliki pozdrav imam 21 godinu cesto mi se desi kada sam u stanju mirovanja da mi srce ubrzano lupa, to mi se javilo u prvom razredu srednje skole a inace sam sportski tip sta treba da uradim. Veliki i srdacan pozdrav.

avatar

Poštovana,

Ukoliko želiteda Vas pregledaju naši kardiolozi, zakažite pregled na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Zaklina kaze

11-10-2013

Imam 45 godina ,srce mi ubrzano lupa i tesko disem ,nekada je to trajalo 5 min ,sad cak i po 1h ,2h . Desava mi se i u toku sna iz cista mira kao i kada se iznerviram. EKG sam radila kazu da je sve u redu ,sumnjaju lekari da je mozda zeludacna kila , ali to jos uvek nije utvrdjeno. U sustini nikada pre nisam imala nekih zdrastvenih problema . Ali u poslednje vreme kada mi se desi ubrzan rad srca sada poslednji put desna ruka mi je poplavela .Molim vas za savet. Unapred zahvalna.

avatar

Poštovana Zaklina,

Niko Vam ne sme dati savet pismom, samo lekar koji će da uradi određene preglede, kao što je recimoholter EKG koji se nosi 24 sata i vi vodite dnevnik, ako je potrebno ultrazvuk srca, Tek posle tih pregleda može da se postavi dijagnoza.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

danijel kaze

01-09-2013

znami se desit da mi srce na komad okrene lupat u mirovanju dali možda kava smeta ili cigarete neznam ni sam

avatar

Poštovani Danijele,

Samo poseta kardiologu može Vam dati odgovore na Vaša pitanja.

S poštovanjem,
Bolnica AnaLife
 

oliver kaze

17-06-2013

Imam 27 prije mesec dana sam imao neobicna stvar,trnejne na ruke i noge a isto i osecaj na plitkog disajna i strujni sokovi po celom telo,bio sam na kardioloski pregled, isto nosio sam i hotler 24 casa i pokazao samo 50 ventikularni ekstra sistoli,kardiolog mi rekao da nije seriozno dao mi je terapija i vospostavio da imam anksioznot so paniec strah i pojava na sinus tahikardija evo vec dva meseca je bilo ok a opet osecam preskok srca uvecekada miruhem ili kadlegnem da spavam, i stvarno vise neznam u sta da verujem dali je mozda od stres ili nedovolnog spavajnaposto ne pijem i ne pusim a retko pijem i kafa ..unapred hvala so pocit oliver.

Jelena kaze

16-05-2013

Postovani, imam 24 godina, majka sam, u trudnoci mi se pojavila Tahikardija, uz anemiju. Danas imam ponekad ubrzan rad srca, evo sad sam prehladjena i bas mi srce radi ubrzano. Doktor mi je prepisao Tensec. Ja se plasim da pijem lekove za srce. I nedoumici sam da li lekar opste prakse moze prepisati takav lek, bez kardiologa? Srdacan pozdrav.

avatarPoštovana Jelena, Pravilo Opšte bolnice Analife je da ne komentariše nalaze i dijagnoze drugih doktora. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

mira kaze

02-05-2013

postovani vec skoro mjesec dana mi preskace srce nelupa jako neko zastane pa krene uobicajenim ritmom i tako non stop nikad se nesmiruje i dok lezim znaci i dok sam u fazi mirovanja dali je to opasno jos uvijek cekam na termin kod kardiologa pa me i tu malo strah molim vas na odgovor unaprijed hvala

avatarPoštovana Miro, Nijedan ozbiljan doktor neće Vam davati savet pismom. Samo kardiolog koji Vas bude pregledao može da da savet i terapiju. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

jasmina kaze

02-05-2013

Postovani,u nazad mesec dana mi jako lupa srce,ne preskace,nemam osecaj gubitka vazduha,ne gusi me,samo ubrazano radi,probudi me iz sna.Prosle godine sam imala smrtni slucaj un porodici,posle nekog vremena sam dobila propranolol i bilo mi je ok do skoro,sada me probudi iz sna i vrlo je neprijatno,propranolol popijem od 1/4 do 1/2,ne znam da li smem celu.Sta da radim?Unapred hvala!

avatarPoštovana Jasmina, Stav naše kuće jeda nikako ne komantarišemo terapiju koji ju ordinirao drugi doktor. Za Vas je najbolje rešenje da odete kod svog kardiologa i da Vam koriguje terapiju ukoliko je potrebno. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Lana kaze

24-04-2013

Imam 19 godina,srce mi jako lupa u stanju mirovanja,nocu ne mogu ni da spavam od brige,cijelo tijelo i svi misici mi trepere..kad legnem imam osjecaj kao da sam dosla sa mora,kao da plutam i preko dana imam blagu vrtoglavicu.Moze li da bude u pitanju pretjeran trening?Smanjila sam obroke i pojacala trening i od tada mi se ovo povremeno javlja i prestaje.

avatarPoštovaan Lana, U svako slučaju potreban Vamje pregled kardiologa. Mi imamo sistematski pregled srca koji uključuje kardiološki pregled, ultrazvuk, klinički pregled i EKG. Ukupna cena je (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se na fiksni tel 011 319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Mica Petrovic kaze

24-04-2013

sa jutarnjim budjenjem srce kuca i do120 odkucaja,pijem Izopamil 80 Mg ujutru cxim ustanem i u vece oko 20 h.Pritisak mi je bio 120/70,sada je 130/70,odkucaji od72 do82.Dali da promenim lek?

avatarPoštovana Mici, Nijedan ozbiljan doktor ne bi se usudio da Vam putem pisma, menja ili propisuje terapiju. Mi u bolnici Analife, imamo vrlo povoljan komplet gde se radi ultrazvuk srca sa Color Dopplerom, klinički pregled srca i EKG , ukupno (cena poslata na e-mail). Zakazuje se na fiksni tel 011 39 68 08. Pregled rade doktori sa Bežanijske kose. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Marko kaze

28-03-2013

Danas mi se prvi put desilo da mi srce zastane. Kuca,kuca onda odjednom yastane na sekundu pa nastavi sa normalnim radom. Pre pola godine sam imao napad tahikardije i od tada pijem propranolol i rad srca je zadovoljavajuci. Da li je to yastajkivanje srca opasno i kakvi su vasi saveti. Hvala.

avatarPoštovani Marko, Pošto imate odgovarajuću terapiju, nema potrebe da menjate doktora. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

danijela kaze

25-03-2013

Imam 28 god. i prosle godine u julu mi se javila aritmija i neko gusenje kao da me nesto steze u grudima uradila sam sve analize i sve je u redu.To je trajalo nekih dva meseca.Sad mi se opet javlja isto uz pratnju gorusice i pozdrigivanja,opet sam snimala srce,radila ekg i vadila hormone za stitnu zlezdu i opet je sve u redu.Voleloa bih da cujem vase misljenje.HVALA

avatarPoštovana Danijela, Iz Vašeg pitanja se ne vidi da ste radili Holter srca, koji bi snimao srčani ritam 24 sata, na snimku bi se videlo ukoliko ima promene ritma, u skladu stim bi se ordinirala terapija. Zbog gorušice i podrigivanja savet je gastroenterološka obrada sa gastroskopijom. Detaljnije informacije o pregledima možete dobiti na tel 011319 68 08. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ivan kaze

11-03-2013

Postovani imam 22 godine, nepusac ne pijem, 196cm, 75 kilograma, izrazito mrsav ali nikada prije nisam imao nikakvih zdravstvenih problema, proslo ljeto mi se odjednom iz cista mira javio nekakav pritisak u glavi, osjecao sam se malaksalo i uznemireno uz nedostatak zraka, nakon nekoliko minuta sve je proslo i osjecao sam se uglavnom normalno iako sam tokom dana bio u nekakvom strahu posjetio sam lijecnika, uradio EKG, krvnu sliku i sve je bilo uredno osim povisenih leukocita, u zadnjih mjesec dana me nekoliko puta iz cista mira uhvatilo lupanje srca uz preskakanje, nedostatak zraka i pritisak u prsima i glavi, to mi se uglavnom dogadalo u mirovanju, mogu normalno setati, iako srce malo jace lupa kada se penjem uz stepenicem kondicija mi nije bas najbolja ali nista strasno, mogu setati na duze staze i trcati dosta solidno, pod stresom sam vec duze vrijeme, iako nikakve simptome ne osijecam kad se opustim, citam knjigu ili gledam film, napadaji su se dogadali uglavnom kad sam bio neispavan i cesto imam nesanicu jer razmisljam o negativnim stvarima, zanima me da li sam ozbiljno bolestan, hvala unaprijed.

avatarPoštovani Ivane, Mislim da je Vama neophodno kompletno ispitivanja rada srca (od ultrazvuka srca, holter ekg-a) kako bi se videlo da li je sa srcem sve u redu. Samo EKG neće dati dovoljno informacija, posebno kada je u pitanju ubrzan rad u određenim situacijama. Kada nosite Holter EKG-a , onda se 24 sata meri srčana aktivnost, na taj način se donosi zaključak da li je potrebna terapija ili ne. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Dragana kaze

12-02-2013

Postovani, imam 22 godine. prije sedam mjeseci sam se porodila. U toku trudnoce, kad lezim, sjedim ili kad se krecem osjecala sam, kao da ce mi srce iskociti, bas je lupalo. Poslije porodjaja vise nemam tih osjecaja, ali mi dodje jednom dnevno kao da srce zalupa, ali to je bas ruzan osjecaj, nije aritmija, vec iznenada kao da krv prozuji, ne mogu to opisati. Inace sam malokrva i puls mi je preko 100 otkucaja u minuti. Ako mozete da mi kazete da li je neki ozbiljan poremecaj ili je normalno to sto mi se desava? Unaprijed hvala.

avatarPoštovana Dragana, Da bi lekar kardiolog mogao da Vam da odgovor na Vaše pitanje, neophodno je da uradite bar kardiološki pregled. Dalje će kardiolog da proceni da li su potrebne dalje analize i pregledi, od krvne slike, EKG, holtera Ekg-a ili će smatrati da nije ništa više potrebno da se preduzima. Za sve dalje informacije možete pozvati tel 011 319 68 08 S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Ljiljana kaze

29-10-2012

Immam35 god ipreskace mi srce. Ponekadmislimdasam kaoprogramirani robot posto moje srce mesec dana konstantno preskace a mesec dana ne. Ponekadsam brojala desi se da imam i po 30-40 uzastopnih preskoka,desavaju se samo kada sam aktivna dok nesto radim ili se krecem a dok lezim,spavam ili mirujem tada ne. Radila sam test hormona na stitnu zlezdu kojji je u redu,ekg je bio dobar s'malim promenama u smislu priraslica gde nijezabelezen ni jedan preskok jer kao sto rekoh dok lezim srce mi ne preskace. Bilasam naultra zvukusrca kde mije receno da imam malu promenu na srcu tj blago zafebljali zalustak i zakazan mi je holter za 26 novembar. Vec dva meseca pijem verapamil od 40 mg,kardiopirin,bromazepam od 1,5 mg triputa dnevno i oligovit jer mi je krvna analiza pokazala pad imuniteta. Holesterol mi je dobar,trigleciridi i glukoza takodje,pritisak mi je uvek malonizi ili normalan. Interesuje me da li se radi o necemu ozbiljnom kada je rec o blago zadebljalom zalisku da li se to leci,sta pokazuje holter,i da zaboravih da napomenem da mije dosta bolje s' preskocimaodkad oijem verapamil 3 puta dnevno.

avatarPreglede koje ste vi vec uradili: kardiološki pregled, ultrazvuk srca i EKG, a posebno holter koji ćete uraditi, sigurno će dati Vašem kardiologu dovoljno informacija za dijagnozu i adekvatnu terapiju.

Napiši komentar