Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Fizikalna medicina i rehabilitacija Doktor Igor Popović13

Dr Igor Popović

Oblast: Spec.fizikalne medicine i rehabilitacije

Bolesti lakatnog zgloba

Izlečite lakatni zglob uz pomoć robota u Bolnici Analife!
 


Sa stručnim licem i najsavremenijom opremom možete doći do sjajnih rezultata za jako kratko vreme, a to možete postići u Bolnici Analife.

 

Lečenje vaših povreda možete započeti odmah nakon:

- Sportskih povreda lakta

- Intraartikularnih preloma lakta lečenih operativno

- Intraartikularnih preloma lakta lečenih imobilizacijom

- Metafizalnih preloma u regiji lakta

- Artrolize zgloba lakta zbog ranije nastalih kontraktura i adhezija

- Ugradnje totalne proteze lakta

- Što posumnjate da imate degenerativne promene lakta

 

Zašto odmah?... Pa da bi se što pre povećao obim pokreta i da bi se sprečilo stvaranje priraslica u mekom tkivu što dovodi do ukočenja zgloba.

 

Šta su kontinuirani pasivni pokreti?

To su precizno ponavljani pokreti u tačno zadatim okvirima, simulativno u svim pravcima (ugao i vrsta pokreta u tretiranom zglobu) u trajanju od najmanje pola sata dnevno, pri čemu je princip savremene terapije „što duže to bolje“ moguće samo uz pomoć kompjuterski kontrolisanih pasivnih pokreta na Artromot mašinama.

 

Koji je značaj kontinuirani pasivnih pokreta u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji?

- Smanjuje bol

- Smanjuje otok i hematome

- Smanjuje rizik od tromboze

- Obnavlja hrskavicu i sinovijalnu tečnost koja podmazuje zglobove

- Sprečava nastajanje priraslica

- Sprečava nastajanje ukočenja (kontrakture) zgloba, a stare kontrakture leči

- Vraća punu funkcionalnost zgloba

- Skraćuje dužinu oporavka/rehabilitacije

 

Uz pomoć Artromot CPM mašina dobijamo za vrlo kratko vreme punu pokretljivost zgloba.

 

Koja je razlika između klasične fizikalne terapije i terapije na Artromot mašinama?

- Pun terapijski rezultat ne možete postići sami (boli vas svaki pokret)

- Pun terapijski rezultat takođe nije moguće postići ni uz pomoć fizioterapeuta (boli vas svaki dodir)

- Pun terapijski rezultat, bezbolan, bezbedan, brz i funkcionalan jedino uz mašine za kontinuirane pasivne pokrete.

 

 

DOWLOAD 21_ML 3303K Post-OP CPM Following Release and MUA-4 Page Protocol

Postavite pitanje ili komentar Komentari (15)




Predrag (2023-07-27)

Poštovani,javljam se iz CG.Prije mjesec dana slomio sam olekranon lakta,sa dislokacijom gde mi je ranjena operacija i ugrađene kisnerove igle.Poceo sam sa fizikalnom terapijom koja mi je mnogo bolna.Pokreti ka unutra su mi do 90 stepeni.Molim Vas da mi pošaljete cenovnik usluga koje bi ste mi predložili. Unaprijed zahvalan

Ana Life (2023-07-27)

 

Postovani Predraže,

Molimo Vas kontaktirajte nas na 063322958 kako bi ste dobili adekvatan savet i misljenje.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Nada (2022-02-11)

Postovani,koliko kosta 1 tretman lakta na CPM robotu? Unapred hvala!

Ana Life (2022-02-11)

Postovana Nado,

Jedan tretman terapije na nasem CPM robotu u trajanju od 1h (cena poslata na e-mail).
Prvi korak je pregled kod naseg fizijatra dr Popovica i cena pregleda
(cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Vlada (2021-01-04)

Postovani imao sam povredu lakta tj prelom podlaktice i iscasenje obe kosti u zglobu ruke operacija je uradjena 21.08.2020 posle skidanja longete nisam puno napredovao u razradi zgloba da situacija bude jos gora stvorio se kostani blok sa prednje strane i blokira dalje napredovanje u savijanju ruke rekli su mi da ce to trebati da se repsorbuje kroz vezbe koje su mi jako bolne i u potrazi sam za nacinom koji mi moze pomoci da lakse prebrodim nastalu situaciju pa vas molim da mi odgovorite dali mi mozete pomoci u tom slucaju poslao bi vam i medicinsku dokumentaciju da razmotrite slucaj unapred zahvalan.

Ana Life (2021-01-04)

Postovani Vlado, 
Najbolje je da dodjete na pregled kod naseg fizijatra i da ponesete sve sto imate od nalaza i snimaka.
Nakon pregleda doktor bi odredio da li ste za terapiju na nasim CPM robotima.
Cena pregleda (cena poslata na e-mail). Ako doktor proceni da ste za terapiju na nasim CPM robotima i ako istog dana ostanete na terapiji placate samo terapiju (cena poslata na e-mail) u trajanju od 1h, a pregled fizijatra je gratis. 
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Borislav (2020-07-15)

Postovani interesuje me cena terapije? Juce sam skinuo gips,a u pitanju je lakat slomljen.Hvala puno

Ana Life (2020-07-15)

Postovani Borislave, 

Postovani, sa terapijama na robotu za lakat moze i najbolje je da se pocne odmah posle skidanja gipsa. Sto pre uspostavi pasivne pokrete (da ne boli i da se sto pre vrati puna pokretljivost ukoliko moze, a u vecini slucajeva moze brzo i uspesno. Jedna terapija (cena poslata na e-mail) od jedan (1) sat vremena na robotu za koleno. Boljitak se oseti vec posle prvog, drugog dolaska.  da se savije , i posle terapije. Koliko ce trebati videcete sami, nekome je dovoljno pet sati terapije a nekome i desetak. 
Ali prvi korak je svakako pregled ortopeda dr Miodraga Glisica i cena pregleda (cena poslata na e-mail), a ukoliko istog dana ostanete na terapiji na nasem robotu onda Vam je pregled gratis. 
Pregled i terapiju mozete zakazati na 0693196808.


S postovanjem 

Analife
 

Ivana (2019-12-19)

Pistovani, Zanima me cena pregleda kod ortopeda i cena fizikalne terapije ba robot masini. Radi se o konturi lakta. Unapred zahvalna

Ana Life (2019-12-19)

Postovana Ivana,

da li ste mislili na kontrakturu (ukocenje) lakta? Specijalisticki pregled hirurga ortopeda dr Miodraga Glisica(cena poslata na e-mail) i zakazuje se telefonom. Na pregled ponesite sve nalaze i snimke koje imate. Cena jednog sata na robotu za lakat (cena poslata na e-mail) 

S postovanjem  

Vasa Analife

Goran (2019-12-05)

Prilikom obavljana posla usled istih pokreta i brzine rada doslo je do nagnecenja zivca u desnom rucnom zglobu.. Doktrori u bolnici u pocetku nisu hteli da rade snimke i preglede jer su rekli da nema preloma i da odmorim ruky 2-3nedelje,kada sam se javio nakon 3nedelje ustanivili su da ja i dalje nemogu fizicki da radim sa rukom i da su bolivi i dalje prisutni,nakon uradjenog emng pregleda ustanovili su ostecenje u zglobu ruke da bi me poslali na fiz.terapiju. Taj tretman se ponavljao vise puta u proteklih godinuipo dana medjutim nista puno mi nije pomoglo sobzirom da sam se vracao na posao. Pre 2meseca ponovo su trazili da radim emng ruke pa sy na osnovu tog drugog pregleda ustanovili da je zivac koji je pritisnut u zglobu blago ostecen i da on pravi problem.. Neurolog mi je nakon pregleda rekao da je ruka za operaciju,sto je porvrdijo i ortoped koji mi je rekao da je ruka za operaciju ali po njegovom misljenju bolje da je neoperisem jer postoji mogucnost da se osteti drugi zivac i da bude jos gore nego sada,nego da trpim i mucim se koliko mogu kad nebudem mogao da odem na bolovanje.. Sta mi je ciniti dalje,sa ovakvom rukom nemogu normalno ni kuci da funkcijonisem ,a kamoli na poslu ..

Ana Life (2019-12-05)

Poštovani Gorane,

Potrebno je prvo da dodjete na pregled kod naseg fizijatra i da ponesete sve od nalaza , kao i otpustnu listu. Specijalisticki pregled lekara (cena poslata na e-mail) je prvi korak u lečenju. Na tom pregledu bi doktorka odredila terapiju, koju i koliko. Cena terapije na nasem CPM robotu za koleno(cena poslata na e-mail), ono sto je najvaznije, terapiju odredjuje, programira, sve vreme nadzire i na kraju svake terapije dobijate izvestaj specijaliste. U bolnici Analife ne odredjuje terapiju fizioterapeut (tehnicar) vec lekar fizijatar  koji  jedini moze dati specijalisticki izvestaj. 
Pregled mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08. Ukoliko istog dana ostanete na terapiji na nasem CPM Robotu, pregled fizijatra je besplatan. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Smiljana (2019-11-18)

Imala sam oeraciju Imala sam operaciju lakta 23. 07.2019 nakon preloma > fr.suprantracondylaris hu Imala sam operaciju 23.07.2019.lakta,nakon povrede distalnog dela humerusa desne ruke.Nakon uporne fizikalne terapije dobila sam pokretljivost lakta od samo 35%.Da li je moguce pomocu robota povecati pokretljivost kod mene koja je cena tretmana i koliko tretmana bi okvirno trebalo . Unapred zahvalna.

Ana Life (2019-11-18)

Poštovana Smiljana,

Potrebno je prvo da dodjete na pregled  kod naseg fizijatra i da ponesete sve od nalaza, kao i otpustnu listu. Specijalisticki pregled lekara (cena poslata na e-mail) je prvi korak u lecenju. Na tom pregledu bi se odredila terapiju, koju i koliko. Cena terapije na nasem CPM robotu za koleno (cena poslata na e-mail) ono sto je najvaznije, terapiju odredjuje, programira specijalista. U bolnici Analife ne odredjuje terapiju fizioterapeut (tehnicar) vec lekar fizijatar koji jedini moze dati specijalisticki izvestaj. 
Pregled mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08. Ukoliko istog dana ostanete na terapiji na nasem CPM Robotu, pregled fizijatra je besplatan. 

Srdacan pozdrav Vaša Analife
 

Dalibor (2019-10-23)

Poštovani, otac sam maloletne devojčice(6) koja je polomila lakat (fractura humeri, extremitatis distalis) 08.07.2019. Nosila je gips 4 nedelje i nismo imali prepisanu nikakvu fizikalnu terapiju. Ruka joj ima poprilično ograničeno kretanje. Zanima me koliko je otprilike potrebno tretmana robotima i kolika je cena po tretmanu? Unapred zahvalni.

Ana Life (2019-10-23)

Poštovani, 

Vaše pismo je pročitao nas ortoped dr Miodrag Glisic i misli da bi nalbolja terapija bila na robotu za lakat. 

Pri korak, ukoliko se odlucite da dodjete,  jeste pregled kod naseg lekara fizijatra (cena poslata na e-mail) ukoliko posle pregleda odlucite da ostanete na terapiji, pregled se ne naplacuje.

 Jedan sat terapije na robotu za lakat (cena poslata na e-mail). koliko bi terapija trebalo, zavisi od toga kolika je kontraktura, u svakom slucaju Vi cete samo sa detetom i odredjenim meranjima videti napredak , mozda odmah posle prve tri terapije. Merenje pokazuje koliko i kojom brzinom se vraca puna pokretljivost.

 S postovanjem Analife 
Pregledi se zakazuju na nek od nasih telefona 011 319 68 08 ili 069 3196808
 

Zvezdan (2019-05-01)

Imam teniski lakat koliko kosta tretman kod vas

Ana Life (2019-05-01)


Poštovani Zvezdane,

fizikalna terapija na robotu za lakat (cena poslata na e-mail). Prvi korak je specijalistički pregled fizijatra gde se ordinira odgovarajuća terapija. Pregled kosta (cena poslata na e-mail) Pregled se ne naplaćuje, ukoliko se nastavi odmah sa terapijom. Koliko će trebati terapija zavisi od vrste povrede, starosti povrede i pacijenta , u svakom slučaju rezultat je odličan. 

S postovanjem Analife 
 

Jasmina (2019-02-12)

Na desnoj ruci imam teniski lakat, primala sam blokadu nista bolje, sada idem u reha centar bolje je nego sto je bilo. Ali ja jis uvek ne mogu da radim rukom kako treba, da podignem nista, dok se cesljam imam bol u laktu. Koliko Vam je pregled i koliko su vam terapije? Unapred zahvalna.

Ana Life (2019-02-12)

Poštovana Jasmina,


 

Zglobovi su najače i u isto vreme najosetljivije strukture u našem organizmu. Kada se iz nekog razloga jave bolovi u bilo kojim zglobovima, kod Vas je to u laktu, ako ne reagujete na vreme sa pravom terapijom, može se desiti da morate operisati lakat. Profesije koje drže ruku u prinudnom položaju često imaju taj problem. 

Na primer: 

Mi smo imali stomatologa i frizera koji nisu više mogli da rade zbog bolova u laktu (teniski lakat).

 Dolaskom na naše robote za lakat rešili su se bolova, mogli da nastave da rade. 

Terapija na robotu za rame traje 1 sat i (cena poslata na e-mail)

U cenu je uračunat pregled programiranje nadzor i pregled po zavrsetku 1 sata

 Koliko ce terapija trebati zavisi od vašeg problema, nekome je dovoljno tri-pet terapija a nekome i više od  deset.

Uostalom sami ćete videti da li vam je od prve terapije bolje. Uglavnom je svima bolje.

Naši roboti za lakat, rame, kuk, koleno ili skočni zglob sa m kontinuirani pasivnim pokretima resavaju probleme ?

- Smanjuje bol

- Smanjuje otok i hematome

- Smanjuje rizik od tromboze

- Obnavlja hrskavicu i sinovijalnu tečnost koja podmazuje zglobove

- Sprečava nastajanje priraslica

- Sprečava nastajanje ukočenja (kontrakture) zgloba, a stare kontrakture leči

- Vraća punu funkcionalnost zgloba

- Skraćuje dužinu oporavka/rehabilitacije. Šta su to kontinuirani pasivni pokreti i kako on to rade?

To su precizno ponavljani pokreti u tačno zadatim okvirima, stimulativno u svim pravcima (ugao i vrsta pokreta u tretiranom zglobu) u trajanju od najmanje pola sata dnevno, pri čemu je princip savremene terapije „što duže to bolje“ moguće samo uz pomoć kompjuterski kontrolisanih pasivnih pokreta na Artromot mašinama.

 

Uz pomoć naših robora Artromot CPM mašina, koje doktor fizijatar isprogramira, dobijamo za vrlo kratko vreme punu pokretljivost zgloba.

 

Koja je razlika između klasične fizikalne terapije i terašije na Artromot mašinama?

- Pun terapijski rezultat ne možete postići sami (boli vas svaki pokret)

- Pun terapijski rezultat takođe nije moguće postići ni uz pomoć fizioterapeuta (boli vas svaki dodir)

- Pun terapijski rezultat, bezbolan, bezbedan, brz i funkcionalan jedino uz mašine za kontinuirane pasivne pokrete.

 

Prvi korak je zakazivanje specijalstičkog pregleda kod nas(cena poslata na e-mail)

 

Ukoliko ostajete odmah posle pregleda na terapiji, pregled se obavlja, ali se ne naplaćuje. 

 

Ukoliko imate RTG lakta ponesite sa sobom. 

 

S poštovanjem

Analife 

bane (2019-02-11)

radim preko 24 godine na 988 informacije stalno na computeru počeli se povremeni bolovi koja je npr dobra krema ili....-hvala

Ana Life (2019-02-11)

Poštovani,
bolovi u ramenu ili laktu na žalost ne mogu se rešiti kremama. Kada je zglob ramena ili lakta stalno u prinudnom položaju, ne stvara se tečnost koja omogućava zglobu kretanje bez bolova, stvara se oziljno tkivo koji u početku povremeno boli, posle česće i na kraju ne možete da pokrećete ruku u svim pravcima. Rešenje za povremene bolove je vežbanje i pokretanje ruke u svim pravcima. U Analife bolnici se praktikuje vrlo uspešna terapija na robotima za lakat.
1 sat terapije na robotu za lakat (cena poslata na e-mail) 


S poštovanjem

   Analife

Dušan (2018-12-29)

Poštovanje,imam povredu lakta , iščašenje!Trenutno mi je ruka u gipsu i to do 07.01.2019. kada bih trebao da ga skinem.Molim Vas po vašem mišljenju da li mogu kod vas u klinici da započnem rehabilitaciju lakta od 01.februara jer pre toga nisam u mogućnosti odnosno nisam u Srbiji.Molim Vas recite mi koliko bi tretmana robotima trebalo uraditi,da li se radi svakoga dana i kolika je cena svega toga ? Unapred zahvalan, Dušan .

Ana Life (2018-12-29)

Poštovani Dušane, 

U svetu je zlatni standard tj, najbolje za terapiju posle povrede lakta, CPM robot za lakat. Terapija na CPM robotu (cena poslata na e-mail ) za sat vremena terapije. Od vrste povrede, stanja posle povrede i vremena javljanja, sto se pre javite, oporavak ce biti brži. Sami će te da vidite da li Vam je bar malo bolje posle jedne, dve terapije. Neki pacijenti dodju 3 puta po sat vremena, a frizeru koji je imao problem sa laktom zbog stalnog prinudnog polozaja ruke dok fenira, trebalo je skoro 30 terapija, ali je zato mogao ponovo da se vrati poslu. Ne postoji pacijent kome naši roboti nisu pomogli, samo je pitanje koliko, cilj je dobijanje punog pasivnog pokreta.

 

S poštovanjem

  Analife 

Slavko (2018-10-12)

Sin je imao povredu ruke,prelom distalnog okrajka ramenice,operisan je pa će mu trebati fizikalna terapija pa me interesuje cena tretmana

Ana Life (2018-10-12)

Poštovani,

Prvi korak je pregled kod našeg lekara fizijatra, koja će na osnovu dokumentacije i kliničkog pregleda odrediti da li je pogodan za terapiju na SPM robotima za lakat. 
Ako je to terapija za vašeg sina bi se sastojala od terapije na CPM - robot  za lakat. Cena 1 sata na robotu je (cena poslata na e-mail)

 

Srdačan pozdrav Analife

Ljilja (2018-08-15)

Doktorka , bol mi se javlja u području lakta i imam ograničenja u pokretu. Ne mogu ruku da koristim kao pre, mazala sam kreme, stavljala obloge, ali čini mi se sve gore. Šta preporučujte ? pozdrav Ljilja

Ana Life (2018-08-15)

Poštovana Ljljo,

Ako ste u mogućnosti potrebno je prvo da dodjete na pregled, cena pregleda (cena poslata na e-mail).

 

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Nenad (2018-08-15)

Zdravo, imao sam juce povredu na utakmici lakatnog zgloba i mnogo me boli, šta mi je činiti, šta preporučujete. Nenad

Ana Life (2018-08-15)

Nenade,

Potrebno je prvo da dodjete na pregled, cena pregleda (cena poslata na e-mail). Na tom pregledu bi se odredilo za koju ste vrstu terapije, obično se koriste Artromot CPM mašina, koje doktor fizijatar isprogramira, i dobijamo za vrlo kratko vreme pokretljivost zgloba, smanjenje bola i otoka. Pregled mozete zakazati na jedan od brojeva telefona tel: +381 11 319 68 08, +381 69 319 68 08, +381 11 319 68 09, +381 11 319 68 11

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje