Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Pitajte Doktora

Pitajte Doktora

 

 

Pitajte Doktora je za slučaj ako niste dobili dovoljno informacija na našem sajtu.

 

Poštovani,

 

Cilj bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Šta radimo, kakvu vrstu lečenja i po kojoj ceni mozete dobiti kod nas.

 

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentarisati zdravstveni nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući.

To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

 

Vaša Analife

Postavite pitanje ili komentar Komentari (5)




Nina (2024-03-26)

Poštovani Zanima me da li sme vezba u teretani godinu dana nakon ablacije srca. Bez terapije od prvog dana posle intervencije. Hvala unapred

Ana Life (2024-03-26)

 

Postovana Nina,

Imali ste intervenciju na srcu, samo kardiolog posle kardioloskog pregleda moze da Vam da odgovor na to pitanje. Bez zelje da dolazite kod naseg kardiologa, najbolje je da konsultujte   Vaseg kardiologom.

Srdačan pozdrav

 

Marko (2023-12-01)

Poštovani doktore, (1) Mlađi sam sportista(21), nisam pušač, ne konzumiram alkohol. Zdravo se hranim. Imam bol na lijevoj strani grudnog koša, u lijevom ramenu i rijetko u lijevoj strani vilice i nozi. (2) Bol je ne određena. Nekad je stalna a nekad ne, što je čudno. (3) Bol nekada bude na zadnjoj lijevoj gornjoj ili središnoj strani leđa. A nekada na prednjoj strani grudi u središnjem dijelu, donjem lijevom dijelu a vrlo često i na cijeloj strani + ponekad bol ispod grudi na gornjoj lijevoj strani (abdomena) i kod lijevih rebara. (4) Rijetko ,ali se desi da bol samo odjednom "presiječe" i leđa i grudi... (5) Nekad je ima u mirovanju a nekad ne, isto važi i kada sam u pokretu. (6)U prvih nekoliko dana od kada sam osjetio bol -- Kada podignem glavu skroz gore (držim glavu u skroz gornjem položaju) osjetim i bol na gornjoj lijevoj strani leđa i pomalo na prednjoj strani grudi. Kao da je sve povezano. (8.)Vrlo često, dešava mi se da u toku obroka pored ovog bol-a imam i nekakvu vrstu konfuzije, zbunjenosti. Osjećaj je najpribližniji kao kada duvate balon pa ostanete na kratko bez kiseonika... (9) Ne idem na treninge zbog svega ovoga, ali dosta šetam! Čini mi se da periodično (nekad da- nekad ne) imam manjih problema kada šetama to jeste u prvih 10 minuta nakon što krenem da šetam imam bol u : lijevom ramenu,leđima,lijevoj ruci i grudima. Ponekad u prstima i neki kratki kašalj, koji ne mogu da iskašljem... Bol je je vrlo neprijatna... (Prije 2 godine imao sam nedostatak vitamina D) Povodom toga nisam ništa poduzimao. Od nalaza uradio sam sledeće: EKG, Ultrazvuk srca, Test opterećenja na traci, HS Troponin I, krvna slika,urin, ct skener glave, ultrazvuk abdomena. Sve je uredno. Molim Vas za savjet, šta dodatno da uradim? Hvala unaprijed.

Ana Life (2023-12-01)

 

Postovani Marko,

Molimo Vas da se javite izabranom lekaru da detaljno sagleda sve nalaze i da Vam adekvatan savet.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Zoran (2023-03-15)

Postovani doktore, kada se iznerviram osecam probadanje i gusenje. Nisam nikada bio kod kardiologa, imam 48 godina. U porodici skoro svi su imali infarkt srca, bas se bojim, kazu da je sve u redu, I da mi je to na nervj bazi. Ja bih da dodjem kod Vas I da uradim kompletan kardioloski pregled. Da li je potrebno da uradim. i holter srca? Interesuje me I cena pregleda I moze li na rade Srdačan pozdrav,

Ana Life (2023-03-15)

 

Poštovani gospodine Zorane, 

možda se Vaše tegobe mogu prepisati "nervnoj bazi", ali je podatak da su Vam skoro svi u porodici imali infarkt srca dovoljan alarm da se što ozbiljnije posvetite svome zdravlju kako biste na vreme predupredili eventualne neželjene kardiovaskularne događaje. 

Zbog Vašeg pozitivnog porodičnog opterećenja za nastanak kardiovaskularnih bolesti, sigurno je potrebno da obavite kardiološki pregled. 

Taj pregled treba da sadrži razgovor sa kardiologom, analizu EKG-a i ultrazvučni pregled srca. 

 

Srdačan pozdrav.

Dr Aleksandar Pavlovic

Kardiolog

 

Milana (2022-10-03)

Pre nedelju dana sam pocela da pijem rabex, da bih ostavila cigare. Kako ne palim imam vrtoglavice, nesvestice, obliva me hladan znoj, cas mi toplo, cas vruce, mucnine imam. Pocela sam da kasljem i slajm mi se sliva niz grlo. Da li je to uzrokovano prestankom pusenja i koliko to moze da traje?

Ana Life (2022-10-03)

 

Poštovana Milana,

Molimo se javite se lekaru opšte prakse kako bi Vas pregledao.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Irina (2022-02-22)

Poštovani, imam 20 god. i ranije sam povremeno imala bolove u predelu isijadikusa-verovatno od predugog sedenja...u zadnjih mesec, dva taj bol je konstantan uglavnom sa desne strane-imam puno malih kuglica u lumbalnom delu a onda u toku dana se prosiri ka prednjem delu Budina,najviše boli u prevoju izmedju trupa i noge..Cini mi se da se bol poveca kad udahnem, ili dok zastane dah.Tata ima isti problem (ali sa 54god.) Da li ima genetske veze i koji pregled za dijagnostiku preporucujete? Ne bavim se sportom ali sam fizicki aktivna..pomažu mi vezbe za misice gluteusa.

Ana Life (2022-02-22)

Poštovana Irina,

Na osnovu simptoma koje navodite ne mogu se pouzdano izjasniti kakav Vam je pregled i tretman potreban.
Pošto kažete da Vam pomažu vežbe, mogli bi ste da se javite na pregled fizijatru.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje