Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Dr Veliša Arsić - estetski, rekonstruktivni i plastični hirurg

Oblast: plastična, estetska i rekonstruktivna hirurgija

Povećanje grudi matičnim ćelijama pomoću masnih ćelija

 

Povećanje grudi matičnim ćelijama

Ideja da se uvede operacija povećanje grudi - fat grafting grudi u operativnu proceduru u svetu  je potekla iz činjenice da veličinu grudi ne obezbeđuje mlečna žlezda, već masno tkivo.

Povećanje grudi transferom masti je prvi put izvedeno decembra 2009-e godine, kada je 25-ogodišnja Britanka Ema Harding bila prvi pacijent.

U Opštoj bolnici Analife dr Arsić Veliša, plastični i rekonstruktivni hirurg, početkom 2010. je prvi put izveo operaciju fat grafting grudi - povećanje grudi ubacivanjem sopstvene masti, obogaćene sopstvenim matičnim ćelijama u grudi.

Ideja da se uvede operacija povećanje grudi - fat grafting grudi u operativnu proceduru u svetu  je potekla iz činjenice da veličinu grudi ne obezbeđuje mlečna žlezda, već masno tkivo oko žlezde. Od tada, procedura povećanja grudi ubacivanjem sopstvene masti, poznata kao fat grafting grudi, postaje pravo rešenje za svaku ženu koja želi veće grudi, a ne želi da ubacuje implante.

Operativna procedura podrazumeva nekoliko faza u toku jedne operacije:

1. Operacija usisavanja masti sa određenih delova tela i obrada izvađene masti. Korist je skidanje masnih naslaga sa delova gde ih imate u višku.

2. Posle specijalne obrade izvučene masti, mast se špricevima ubacuje u dojke. Samim tim što se nalazi u špricevima, možemo je iz dozirati.

Drugim rečima, ova procedura je ubijanje dve muve jednim potezom: možete povećati svoje grudi istovremeno gubeći višak masnog tkiva sa delova gde ga imate u višku.

Kod mladih i vitkih devojaka koje imaju male grudi, uzimanjem masnog tkiva između nogu pravimo u isto vreme „rupu među nogama“ i povećavamo grudi.

Koliko mogu da se povećaju grudi u jednom aktu?

- Silikonska proteza od 300 mililitara povećava DOJKE za 2 broja.

- Masnog tkiva uz dodatak matičnih ćelija najčešće ubacimo oko 250-300 ml u jednom aktu. Od toga može da propadne do 30%, pa otprilike ostaje oko 250-200ml.

Koje su pretnosti procedure povećanja grudi matičnim ćelijama?

Ovde je zapravo pitanje u čemu je povećanje grudi transferom masti drugačije od tradicionalnog povećanja silikonskim implantima.

Istovremeno dobijate liposukciju i za 1,5-2 broja veće grudi. Znači-dupli dobitak: veće grudi i tanji struk.

- Imate dve operacije za jednu cenu, u jednom aktu.

- Nemate strano telo u grudima.

- Nema ožiljaka, mast se ubacuje iglama. (Mada su ožiljci od ubacivanja silikonskih proteza praktično nevidljivi.)

- Ne postoji rizik od odbacivanja ili alergijskih reakcija.

- Vaše dojke mogu primiti samo određenu količinu masti. Ako želite da povećate grudi za više od dva broja, ovo nije opcija za Vas.

- Vaše telo može reapsorbuje mast. Zbog toga se veličina Vaših grudi može vremenom smanjiti. Kako bi se usporio ovaj proces, mi kombinujemo sopstvene matične ćelije sa obrađenim masnim tkivom.

- Ne postoji garancija da će Vam dojke biti simetrične. Što se tiče veličine, oblika i izgleda, dojke Vam možda neće biti savršeno simetrične.

- Cena. Ovo je prilično skupa procedura. A pošto Vaše telo vremenom reapsorbuje ovu mast,  dodatne operacije se naplaćuju.

Kakva je preoperativna priprema?

- Svaka operacija je pod anestezijom

Tako je i za ovu potrebno uraditi:

- RTG pluća sa nalazom specijaliste radiologa

- EKG

- Specijalistički pregled interniste

- Specijalistički pregled anesteziologa

- Kontrolna krvna slika

- Bolnicki dan i noć, sutradan napuštate bolnicu.

U cenu operacije ne ulazi spisak laboratorijskih analiza

-Krvna grupa

-Kompletna krvna slika sa biohemijom

-Analiza urina

- Ultrazvuk grudi za pacijentkinje do 40 god. - Preko 40 god. potrebno je raditi i mamografiju.

Postoje li druge opcije?

- Naravno, postoje mnoge opcije. Što se tiče povećanja grudi, uvek ćete imati više izbora. Uvek se možete odlučiti za tradicionalne silikonske implante. Mi koristimo Mentor i najnovije Motiva implante sa površinom proteze obrađenom nanotehnologijom.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (21)Miluska Jovic (2019-12-08)

Postovani ineresuje me cena operacije grudi masnim i maticnim celjijama..hvala

Ana Life (2019-12-08)

Poštovana Miluska,
Fat graft grudi predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vaših matičnih ćelija koje su dobijene specijalnom preradom Vaše krvi ,da bi se sto veći broj masnih ćelija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail) u cenu je uračunata preoperativna priprema
  ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnički dan i bolnicka noć kao i sve kontrole. 
Mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .

Srdačan pozdrav Vaša Analife i dr Arsic

Biljana (2019-07-23)

Poštovani, zanima me da li je oporavak povećanja grudi masnim tkivom i matičnim ćelijama mnalo laksi od povecanja grudi implantima i naravno interesuje me cena? Pozdrav

Ana Life (2019-07-23)

Poštovana Biljana,

Fat graft grudi predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vasih maticnih celija koje su dobijene specijalnom preradom Vase krvi ,da bi se sto veci broj masnih celija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail) u cenu je uracunata preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+bolnički dan i bolnička noć kao i sve kontrole. Naravno oporavak je brzi nego kod implantacije implanata i nakon ove intervencije imate najvise bolova u regijama gde je uzeta mast, nego u regiji grudi. Ali mana ove intervencije je sto uvek odredjena kolicina masti propadne tj ne primi se takoda moza nece biti zadovoljni krajnjom velicinom, a kod implanta uvek ostale ona velicina koja se implantira.
Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .

Srdačan pozdrav Vaša Analife i dr Arsić

Dzenita (2019-01-15)

Poštovani, zanima me cijena povećanja grudi i stražnjice sa masnim tkivom i matičnim ćelijama . Hvala i ljep pozdrav

Ana Life (2019-01-15)

Poštovana Dzenita, 

 

Fat graft grudi i zadnjice predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi ili zadnjice ,a nakon toga uradi se transplantacija Vaših matičnih ćelija koje su dobijene specijalnom preradom Vaše krvi ,da bi se sto veci broj masnih celija revitalizovao(primio). Cena ovih intervencija je (cena poslata na e-mail) u cenu je uračunata preoperativna priprema( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnički dan i bolnička noc kao i sve kontrole. Važno je da znate da nije izvodljivo u jednom aktu raditi obe intervencije.

Možete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .

Srdačan pozdrav Vaša Analife i dr Arsić

Branka (2018-11-10)

Postovani, zanima me cena operacije. Unapred zahvalna.

Ana Life (2018-11-10)

Poštovana Branka 

Fat graft grudi operativna tehnika transplantacije sopstvene masti, koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku,gde se posle specijalne obrade trasplantira u predeo grudi gde masti ima u manjku. Da bi rezultat bio bolji uvek se dodaju Vaše matične ćelije. Njihov zadatak je da se što više masnih ćelija revitalizuje, odnosno da što manje propadne. 

Moramo naglasiti da ova operacija ima svoje prednosti ali i mane.

Prednosti operacije fet grafting grudi ili transplantacija masti i matičnih ćelija u grudi su višestruke, nabrojaćemo samo neke od njih

1. Povećavate grudi bez stavljanja implanta, za one koji ne žele strano telo (protezu) u svom organizmu.

 

2. Pacijentkinje koje žele da izvade staru protezu, da koriguju grudi i da umesto nove ubacimo njeno masno tkivo, uzeto sa drugih delova tela (uz predhodnu specijalnu obradu) 

 

3. Ko želi da poveća grudi a da iz nekog razloga ne sme da stavi proteze (manekenke….

 

Mane operacije fet grafting grudi 

 

1. Količina masti koja se ubaci nikada u toj meri ne ostane, nestane u pooperativnom periodu od 25-40%, mada to nije matematika pa ne možete precizno izmeriti, umnogome zavisi od Vašeg organizma

 

2. Pošto se izgubi odredjena količina masti, često je potrebno dodati u novoj operaciji dodatnu količinu masnih ćelija, što iziskuje dodatne troškove. 

 

3. U procesu revitalizacije (“ozivljavanja”) masnih ćelija, u malom procentu se dešava da masne ćelije propadaju, mogu da bole i da budu trvdje konzistencije. To se zove masna nekroza koja prolazi vremenom a ako ne podje posle godinu, dve, a stvara estetski problem ona se vadi…

 

(cena poslata na e-mail), u cenu je uračunata preoperativna priprema i jednu noć u bolnici.

 

Ukoliko želite možete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsića.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Vesna (2018-11-01)

Postovani, Interesuje me cijena povecanja grudi sopstvenim masnim tkivom. Visoka Sam1,72m, I imam 63kg. Srdacan pozdrav! Vesna

Ana Life (2018-11-01)

Poštovana Vesna,

 

Fat graft grudi operativna tehnika transplantacije sopstvene masti, koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku,gde se posle specijalne obrade trasplantira u predeo grudi gde masti ima u manjku. Da bi rezultat bio bolji uvek se dodaju Vaše matične ćelije. Njihov zadatak je da se što više masnih ćelija revitalizuje, odnosno da što manje propadne. 

Moramo naglasiti da ova operacija ima svoje prednosti ali i mane.

Prednosti operacije fet grafting grudi ili transplantacija masti i matičnih ćelija u grudi su višestruke, nabrojaćemo samo neke od njih

1. Povećavate grudi bez stavljanja implanta, za one koji ne žele strano telo (protezu) u svom organizmu.

 

2. Pacijentkinje koje žele da izvade staru protezu, da koriguju grudi i da umesto nove ubacimo njeno masno tkivo, uzeto sa drugih delova tela (uz predhodnu specijalnu obradu) 

 

3. Ko želi da poveća grudi a da iz nekog razloga ne sme da stavi proteze (manekenke….

 

Mane operacije fet grafting grudi 

 

1. Količina masti koja se ubaci nikada u toj meri ne ostane, nestane u pooperativnom periodu od 25-40%, mada to nije matematika pa ne možete precizno izmeriti, umnogome zavisi od Vašeg organizma

 

2. Pošto se izgubi odredjena količina masti, često je potrebno dodati u novoj operaciji dodatnu kolicčnu masnih ćelija, što iziskuje dodatne troskove. 

 

3. U procesu revitalizacije (“oživljavanja”) masnih ćelija, u malom procentu se dešava da masne ćelije propadaju, mogu da bole i da budu trvdje konzistencije. To se zove masna nekroza koja prolazi vremenom a ako ne podje posle godinu, dve, a stvara estetski problem ona se vadi…

 

(cena poslata na e-mail), u cenu je uračunata preoperativna priprema i jednu noć u bolnici

 Ako želite možete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsića.
 

Srdačan pozdrav Vaša Analife


Opšta bolnica AnaLife

Laura (2018-10-11)

Poštovani, imam 17 ipol godina,visoka sam 178 i teska 76 kila. Zanima me cijena uvecanja grudi masnim tkivom i maticnim stanicama. Htjela bih uraditi liposukciju bedara i koljena i to masno tkivo prebaciti u grudi i zanima me koja bi bila cijena tog zahvata. Živim u BiH i zanima me trebaju li neki posebni papiri za operaciju zato jer sam iz druge države. Hvala unaprijed. Lp.

Ana Life (2018-10-11)

Poštovana Laura, 

Fat graft grudi predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vaših maticnih ćelija koje su dobijene specijalnom preradom Vaše krvi ,da bi se što veći broj masnih ćelija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail) u cenu je uračunata preoperativna priprema (RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+bolnički dan i bolnička noć kao i sve kontrole. 

Važno je da znate da s obzirom da ste maloletni potrebna je saglasnost Vaših roditelja i odredjeni spisak laboratorijskih nalaza koje vi ste Vi odradili. 

Možete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsića .

Srdačan pozdrav Vaša Analife i dr Arsić

Jovanka (2018-08-21)

Postovani, Koja je cena operacije uvecanje grudi masnim celijama i kako izgleda oporavak? Hvala!

Ana Life (2018-08-21)

Poštovana,

Fat graft grudi operativna tehnika transplantacije sopstvene masti, koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku,gde se posle specijalne obrade trasplantira u predeo grudi gde masti ima u manjku. Da bi rezultat bio bolji uvek se dodaju Vaše matične ćelije. Njihov zadatak je da se što više masnih ćelija revitalizuje, odnosno da što manje propadne.

Moramo naglasiti da ova operacija ima svoje prednosti ali i mane.

Prednosti operacije fet grafting grudi ili transplantacija masti i matičnih ćelija u grudi su vušestruke, nabrojaćemo samo neke od njih:

1. Povećavate grudi bez stavljanja implanta, za one koji ne žele strano telo (protezu) u svom organizmu.

2. Pacijentkinje koje žele da izvade staru protezu, da koriguju grudi i da umesto nove ubacimo njeno masno tkivo, uzeto sa drugih delova tela (uz predhodnu specijalnu obradu)

3. Ko želi da poveća grudi, a da iz nekog razloga ne sme da stavi proteze (manekenke….

 

Mane operacije fet grafting grudi:

1. Količina masti koja se ubaci nikada u toj meri ne ostane, nestane u pooperativnom periodu od 25-40%, mada to nije matematika pa ne možete precizno izmeriti, umnogome zavisi od Vašeg organizma

2. Pošto se izgubi odredjena količina masti, često je potrebno dodati u novoj operaciji dodatniu količinu masnih ćelija, što iziskuje dodatne troškove.

3. U procesu revitalizacije (“ozivljavanja”) masnih ćelija, u malom procentu se dešava da masne ćelije propadaju, mogu da bole i da budu trvdje konzistencije. To se zove masna nekroza koja prolazi vremenom, a ako ne podje posle godinu, dve, stvara estetski problem ona se vadi…

Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail) u cenu je uračunata preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+ bolnički dan i bolnička noć kao i sve kontrole.  Konci se stavljaju samo na regijama gde je uzeta mast i skidaju se nakon 7 dana. Otok i modrice prolaze za 7-14 dana. Bolovi su slični jakoj upali mišića.

Ako želite možete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsića .

Srdačan pozdrav Vaša Analife i dr Arsić

Svetlana (2018-08-21)

Postovani , zanima me cena uvećanja grudi masnim tkivom i matičnim ćelijama, visoka sam 170cm teška 72 kila. hvala vam

Ana Life (2018-08-21)

Poštovana,

Fat graft grudi je intervencija gde se vrši transplantacija masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku, specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vaših matičnih ćelija koje su dobijene specijalnom preradom Vaše krvi,da bi se što veći broj masnih ćelija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail) je uračunata preoperativna priprema  ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+ bolnički dan i bolnička noć kao i sve kontrole.

Ako želite možete  da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsića .

Srdačan pozdrav Vaša Analife i dr Arsić

Mira (2018-05-15)

Mene zanima cena za pivecanje grudi hvala vam na odgovor

Ana Life (2018-05-15)

Postovana,

Fat graft grudi operativna tehnika transplantacije sopstvene masti, koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,gde se posle specijalne obrade trasplantira u predeo grudi gde masti ima u manjku. Da bi rezultat bio bolji uvek se dodaju Vase maticne celije. Njihov zadatak je da se sto vise masnih celija revitalizuje, odnosno da sto manje propadne. 

Moramo naglasiti da ova operacija ima svoje prednosti ali i mane.

Prednosti operacije fet grafting grudi ili transplantacija masti i maticnih celija u grudi su vusestruke, nabrojacemo samo neke od njih

1. Povecavate grudi bez stavljanja implanta, za one koji ne zele strano telo (protezu) u svom organizmu.

 

2. Pacijentkinje koje zele da izvade staru protezu, da koriguju grudi i da umesto nove ubacimo njeno masno tkivo, uzeto sa drugih delova tela (uz predhodnu specijalnu obradu) 

 

3. Ko zeli da poveca grudi a da iz nekog razloga ne sme da stavi proteze (manekenke….

 

Mane operacije fet grafting grudi 

 

1. Kolicina masti koja se ubaci nikada u toj meri ne ostane, nestane u pooperativnom periodu od 25-40%, mada to nije matematika pa ne mozete precizno izmeriti, umnogome zavisi od Vaseg organizma

 

2. Posto se izgubi odredjena kolicina masti, cesto je potrebno dodati u novoj operaciji dodatniu kolcinu masnih celija, sto iziskuje dodatne troskove. 

 

3. U procesu revitalizacije (“ozivljavanja”) masnih celija, u malom procentu se desava da masne celije propadaju, mogu da bole i da budu trvdje konzistencije. To se zove masna nekroza koja prolazi vremenom a ako ne podje posle godinu, dve, a stvara estetski problem ona se vadi…

 

(cena poslata na e-mail), u cenu je uracunata preoperativna priprema i jednu noc u bolnici.

Ako zelite mozete da dodjete i na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica. 

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

dina (2018-04-29)

posotvani , zanima me cena uvecanja grudi masnim tkivom i maticnim celijama. visoka sam 172cm teska 76 kila. hvala vam

Ana Life (2018-04-29)

Postovana,
Fat graft grudi je intervencija gde se vrsi transplantacija masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vasih maticnih celija koje su dobijene specijalnom preradom Vase krvi ,da bi se sto veci broj masnih celija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail)je uracunata preoperativna priprema  ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 

Ako zelite mozete  da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .

Srdacan pozdrav Vas Analife i dr Arsic

Danica (2018-04-12)

Postovani, Koja je cena operacije uvecanje grudi masnim celijama i kako izgleda oporavak? Hvala!

Ana Life (2018-04-12)

Postovana,

Fat graft grudi operativna tehnika transplantacije sopstvene masti, koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,gde se posle specijalne obrade trasplantira u predeo grudi gde masti ima u manjku. Da bi rezultat bio bolji uvek se dodaju Vase maticne celije. Njihov zadatak je da se sto vise masnih celija revitalizuje, odnosno da sto manje propadne.

Moramo naglasiti da ova operacija ima svoje prednosti ali i mane.

Prednosti operacije fet grafting grudi ili transplantacija masti i maticnih celija u grudi su vusestruke, nabrojacemo samo neke od njih

1. Povecavate grudi bez stavljanja implanta, za one koji ne zele strano telo (protezu) u svom organizmu.

2. Pacijentkinje koje zele da izvade staru protezu, da koriguju grudi i da umesto nove ubacimo njeno masno tkivo, uzeto sa drugih delova tela (uz predhodnu specijalnu obradu) 

3. Ko zeli da poveca grudi a da iz nekog razloga ne sme da stavi proteze (manekenke….

 

Mane operacije fet grafting grudi 

1. Kolicina masti koja se ubaci nikada u toj meri ne ostane, nestane u pooperativnom periodu od 25-40%, mada to nije matematika pa ne mozete precizno izmeriti, umnogome zavisi od Vaseg organizma
2. Posto se izgubi odredjena kolicina masti, cesto je potrebno dodati u novoj operaciji dodatniu kolcinu masnih celija, sto iziskuje dodatne troskove.
3. U procesu revitalizacije (“ozivljavanja”) masnih celija, u malom procentu se desava da masne celije propadaju, mogu da bole i da budu trvdje konzistencije. To se zove masna nekroza koja prolazi vremenom a ako ne podje posle godinu, dve, a stvara estetski problem ona se vadi…
Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail) u cenu je uracunata preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole.  Konci se stavljaju samo na regijama gde je uzeta mast i skidaju se nakon 7 dana. Otok i modrice prolaze za 7-14 dana. Bolovi su slicni jacoj upali misica.

Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .

Srdacan pozdrav Vas Analife i dr Arsic

Valentina Taseska (2018-02-12)

Postovani. Zanima me cjena uvecavanja grudi masnim celijama. Stara sam 26 godina. Visoka 178 i tezka 80kg. Hvala.

Ana Life (2018-02-12)

Postovana,
Fat graft grudi predstavlja intervenciju koja podrazumeva transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vasih maticnih celija koje su dobijene specijalnom preradom Vase krvi ,da bi se sto veci broj masnih celija revitalizovao(primio). 
Cena ove intervencije je sada promotivna (cena poslata na e-mail)u cenu je uracunata preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 
Mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .
 
Srdacan pozdrav Vas Analife i dr Arsic

 

Nataša Jeremic (2018-01-25)

Poštovani, veoma sam zainteresovana za uvećanje grudi sopstvenim masnim tkivom. Zainteresovana sam za cenu intervencije kao i za opciju obavljanja transfera masti u region lica. Da li je moguće odraditi i ovu proceduru? Unapred hvala!

Ana Life (2018-01-25)

Postovana,
Fat graft grudi -transplantacija sopstvene masti i maticnih celija ,predstavlja intervenciju gde se  prvo uzme mast  sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi i lica . Cena kada se radi fat graft grudi (cena poslata na e-mail)u , a kada se radi fat graft lica (cena poslata na e-mail). Naravno ako bi ste radili obe intervencije u jednom aktu, dobili bi ste popust. U cene intervencija je uracunata preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole.  Ako zelite mozete  da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .
 
Srdacan pozdrav Vas Analife i dr Arsic

 

Ivana (2018-01-11)

Zainteresirana sam za povecanje grudi vlastitim masnim stanicama,zanima me cijena. Hvala unapred na odgovoru!

Ana Life (2018-01-11)

Postovana,
 
 Fat graft grudi predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vasih maticnih celija koje su dobijene specijalnom preradom Vase krvi ,da bi se sto veci broj masnih celija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije  (cena poslata na e-mail)u cenu je uracunata preoperativna priprema  ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  specijalni prsluk ,bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 
Mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .
 
Srdacan pozdrav Vas Analife i dr Arsic

 

Gordana (2017-11-28)

Interesuje me cena za liposukciju i za uvećanje grudi sopstvenim masnim naslagama. Imam 31 godinu, visoka sam 161 cm i imam oko 68 kg. Oduvek sam imala viška kilograma i želim da skinem salo sa određenih regija... Hvala na odgovoru

Ana Life (2017-11-28)

Postovana,
Fat graft grudi predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vasih maticnih celija koje su dobijene specijalnom preradom Vase krvi ,da bi se sto veci broj masnih celija revitalizovao(primio). Samim tim Vi prakticno u sklopu jedne intervencije dobijate dve koje su Vama potrebne . (Uvecanje grudi I liposukcija) 
Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail)u cenu je uracunata preoperativna priprema   ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 
Mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .
 
Srdacan pozdrav Vas Analife i dr Arsic

 

Danka (2017-11-26)

Postovani koja je cena Fet Graftinga? Hvala

Ana Life (2017-11-26)

Postovana,
Fat graft grudi predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u visku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo grudi,a nakon toga uradi se transplantacija Vasih maticnih celija koje su dobijene specijalnom preradom Vase krvi ,da bi se sto veci broj masnih celija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije (cena poslata na e-mail)u cenu je uracunata preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 
Mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica .
 
Srdacan pozdrav Vas Analife i dr Arsic

 

Antonela Jaggy (2017-10-25)

Dobar dan, 27.11.2017 u 13 sati imam kod Dr. Arisica liposukciju i lipofilling grudi. Molim vas da mi jos jednom kazete koje analize krvi moram tocno napraviti. Hvala najljepsa. Lijep pozdrav Antonela Jaggy

Ana Life (2017-10-25)

Poštovana
KOD SEBE JE POTREBNO DA IMATE URAĐENO PRE   INTERVENCIJE
·         KRVNU GRUPU NAPISMENO
·         Kompletna krvna slika/eritrociti, leukociti, trombociti, hemoglobin, hematokrit, gvožđe, sedimentacija, Biohemijski parametri urea,kreatinin,glukoza,bilirubini,alkalna fosfataza,transaminaze (AST i ALT ) elektroliti (kalijum,natrijum hloridi)
·         Parametri koagulacije APTT,protrombinsko i INR
·         Urin
Razlog da uradite ove analize prenego što doputujete kod nas, je, što ako se desi da ste anemični, operacija se ne radi, a Vi imate troškove puta.
 
Kod nas radite pre operacije:
  • Kardiološki pregled sa EKG
  • Klinički pregled anesteziologa
 
Ukoliko ste imali neke bolesti /trombofilije u trudnoći/ ili ih sada imate /problemi sa štitnom žlezdom/, potrebno nam je da imamo skorašnji izveštaj od lekara te specijalnosti. To zahteva procedura otvaranja istorije, Ukoliko ne možete da uradite takav pregled, naglasite nam u prepisci, kako bi ga mi blagovremeno organizovali.
 
 
.
-Obavezno poneti ličnu kartu ili pasoš na uvid
 
-Pred ulazak u salu op salu neophodno je skinuti sminku, lak sa noktiju i nakit koji imate na sebi
 
-Ne jesti ništa 4 sata pre intervencije
 
Opšta bolnica Analife

 

ljubica paparas (2017-10-21)

Postovani koja vam je cijena Fet Graftinga i moze li se - radit u isto vrijeme kad se radi laserska liposukcijom stomaka. Ãœnaprijed zahvalna

Ana Life (2017-10-21)

 Poštovana,
Za početak, pošaljite slike grudi i stomaka (anfas i profil) na direktan e-mail dr Arsića bolnica@analife.rs 
Što se tiče Vašeg pitanja da li može u jednom aktu da se uradi operacija povećanja grudi sopstvenom mašću i sopstvenim masnim ćelijama (fat graft grudi), zavisi od količine masnog tkiva koje imate na stomaku.
Ukoliko je to količina koja bu nama trebala za obradu i ubacivanje u grudi, to ne bi bilo problem i cena bi bila jedna (cena poslata na e-mail)
 
Međutim, ukoliko je količina masnog tkiva na stomaku, struku i bokovima, tolika da zahteva posebnu operaciju onda se radi jedna pa druga . Načelno, najčešća cena liposukcije stomaka, struka, i leđa je (cena poslata na e-mail)
 
Zbog toga tražimo ili da dođete na besplatan pregled ili da pošaljete slike na bolnica@analife.rs
Sama operacija povećanje grudi sopstvenom mašću ili fat graft grudi uz dodatak sopstvenih matičnih ćelija je operacija koju dr Arsić radi sa fantastičnim rezultatima.
U cenu je uračunata preoperativna priprema koja se radi kod nas
1. RTG pluća
2,Spec pregled kardiologa sa EKG
3. Spec pregled radiologa
4. Spec pregled anesteziologa
5. Prsluče
6. kontrolna krvna sika
7. spavanje jednu noć
U toku operacije se vadi masno tkivo tamo gde ga imate u višku, specijalno se obrađuje i u vidu filera se ubacuje u grudi. Da bi se procenat masnog tkiva koji se revaskularizuje „primi“ bio maksimalan, dr Arsić dodaje Vaše matične ćelije izvađene iz Vaše krvi (oko 10ml.)
Količina masti koja se ubacuje je do 300 kubika u svaku dojku.
 
S poštovanjem

 

Pacijent (2017-10-20)

Konacno nesto i za mene....

Ana Life (2017-10-20)

Poštovana,
simpatično je vaše više retoričko pitanje. Svejedno, ipak ću odgovoriti.
Fat graft grudi sa dodatkom matičnih ćelija je operacija izbora za devojke koje ne žele implante.
Za početak, pošaljite slike grudi na direktan e-mail dr Arsića bolnica@analife.rs 
Povećanje grudi sopstvenom mašću ili fat graft grudi uz dodatak sopstvenih matičnih ćelija je operacija koju dr Arsić radi sa fantastičnim rezultatima, (cena poslata na e-mail)

U cenu je uračunata preoperativna priprema koja se radi kod nas
1. RTG pluća
2,Spec pregled kardiologa sa EKG
3. Spec pregled radiologa
4. Spec pregled anesteziologa
5. Prsluče
6. kontrolna krvna sika
7. spavanje jednu noć
U toku operacije se vadi masno tkivo tamo gde ga imate u višku, specijalno se obrađuje i u vidu filera se ubacuje u grudi. Da bi se procenat masnog tkiva koji se revaskularizuje „primi“ bio maksimalan, dr Arsić dodaje Vaše matične ćelije izvađene iz Vaše krvi (oko 10ml.)
Količina masti koja se ubacuje je do 300 kubika u svaku dojku.
 
S poštovanjem
Analife

 

Sanja (2017-09-26)

Postovani doktore,interesuje me korekcija dojki (desna manja).Koliko kosta taj tretman,koji je rizik odstranjivanjem masnih celija, imam 50god. i radim zahtevan fizicki posao.Molum Vas za odgovor. Pozdrav!

Ana Life (2017-09-26)

Poštovana, nije jasno na koju vrstu operacije mislite. Kada kažete odstranjivanje masnih ćelija.
Ako mislite na povećanje dojki masnim tkivom, sa jednog dela tela uzima se masno tkivo, specijalnom obradom masnog tkiva, to isto obrađeno masno tkivo se ubaci u dojke. (cena poslata na e-mail) . U cenu je uključena preoperativna priprema.
 
S poštovanjem
Analife

 

Milica (2017-09-14)

Poštovani, Zanima me kakvi su ožiljci nakon operacije povećanja grudi svopstvenom mašću - veličina ožiljaka i gdje se nalaze? (kako kod grudi tako i od liposukcije) Unaprijed zahvalna!

Ana Life (2017-09-14)

kod intervencije povećanja grudi transplantacijom sopstvene masti ili fetgrafting grudi nema ožiljaka, u pitanju su tačkice kroz koje je ubrizgana mast, tako i za područja laserske liposukcije

S poštovanjem
Analifre

 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje