Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Dr sci.med. dr Zoran Vilendečić - specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: vantelesna oplodnja, ginekologija, histeroskopija

HisteroskopijaHisteroskopija

 

 

Histeroskop je specijalni optički instrument promera svega 3-5mm.

 

Šta je histeroskopija?

- Histeroskopija je procedura tokom koje se materična šupljina ispituje instrumentom koji se zove histeroskop. Histeroskop je specijalni optički instrument promera svega 3-5mm, koji je povezan sa izvorom svetla (za osvetljavanje unutrašnjosti materice), kamerom i monitorom. Zbog svog malog promera, histeroskop je vrlo lako ubaciti u matericu, što nam omogućava kvalitetno sagledavanje materične duplje i eventualnih promena koje se u njoj nalaze.

 

U većini slučajeva, procedura se izvodi u kratkoj intrevenskoj opštoj anesteziji i traje 10-20 minuta.

 

Koje su koristi od histeroskopije?

- Histeroskopija se koristi za dijagnostiku stanja u materičnoj duplji (dijagnostička histeroskopija), a uočene promene se često mogu histeroskopom i ukloniti (operativna histeroskopija).

 

Histeroskopija ima veliku dijagnostičku vrednost (otkriva uzrok) u slučaju raznih ginekoloških problema:

- Infertilitet (u velikom broju ustanova koje se bave vantelesnom oplodnjom, histeroskopija spada u obavezni deo pripremnog postupka pre započinjanja samog procesa vantelesne oplodnje).

- Krvarenja (obilno ili nepravilno menstrualno krvarenje, krvarenje između ciklusa, krvarenja nakon seksualnog odnosa, krvarenja u menopauzi).

- Nejasni uzroci pobačaja.

- Prisustvo ožiljnog tkiva u materičnoj duplji (intrauterusne sinehije)

- Rani stadijumi raka sluzokože materice

- Ukoliko se drugim pregledima (ultrazvuk, histerosalpingografija) posumnjalo na postojanje polipa materične sluzokože, mioma koji narušavaju materičnu duplju, zadebljanu materičnu sluzokožu ili nepravilnost oblika materice

 

U nemalom broju slučajeva, histeroskopija se takođe može koristiti za tretman (rešavanje) problema. Na primer, tokom histeroskopije često je moguće iz šupljine materice odstraniti:

- Miome koji ulaze u materičnu šupljinu (submukozni miomi)

- Polipe sluzokože materice

- Pregrade (uterusne septe)

- Intrauterusni kontraceptivni uložak (spirala)

- Ožiljno tkivo (sinehije)

 

Šta treba da znam pre procedure?

- Vaš lekar ili sestra će vam dati informacije o samoj proceduri. Procedura se u većini slučajeva obavlja u operacionoj sali koja je opremljena potrebnim instrumentima, u kratkoj intravenskoj opštoj anesteziji. U tom smislu, neophodno je da pre intervencije uradite određene analize (preoperativna priprema) kako bismo rizike koje ova procedura nosi, smanjili na najmanju moguću meru.

 

Procedura se ne radi ukoliko tog dana krvarite (jer krv može otežati sagledavanje materične duplje). Pre histeroskopije treba da budete sigurni da niste trudni, što znači da ćete dobiti savet o kontracepciji (primeni mera za sprečavanje začeća) od prvog dana ciklusa u kome se planira procedura. Ukoliko postoji sumnja da ste trudni, potrebno je uraditi test na trudnoću.

 

Po obavljenom razgovoru sa lekarom potpisujete informisani pristanak, što znači:

- Da ste dobili i razumeli sve neophodne informacije u vezi intervencije koja treba da Vam bude urađena.

- Da pristajete na intervenciju koja treba da Vam bude urađena.

 

Kako se izvodi histeroskopija?

- U dogovoreno vreme, prateći prethodno dobijena uputstva, dolazite na kliniku. Obavićete kratak razgovor sa nadležnim lekarima (anesteziolog, ginekolog), nakon čega će vas uvesti u operacionu salu. Dobićete lekove za opštu anesteziju (spavaćete tokom intervencije).

 

Po uvođenju u anesteziju, ginekolog će načiniti toaletu (hiruršku pripremu) spoljašnjih genitalije i vagine u cilju smanjenja rizika od infekcije, a zatim će kroz grlić materice uvesti histeroskop u materičnu duplju.

 

Ukoliko je spoljašnje materično ušće (spoljašnji otvor grlića materice) suviše usko za histeroskop, ono se može malim instrumentom (dilatator) privremeno proširiti, čime se omogućava nastavak intervencije. Obzirom da su zidovi materice obično „slepljeni“, kroz histeroskop se ubacuje sterilan fiziološki rastvor, što omogućava lekaru adekvatno sagledavanje materične duplje. Prilikom intervencije, mala količina sluzokože materice se može uzeti za histo-patološku analizu (ovo se naziva biopsija endometrijuma). Ukoliko se uoči polip ili priraslica u materičnoj duplji, posebnim instrumentima se ove promene mogu ukloniti. Cela procedura obično traje između 10 i 20 minuta.

 

Šta se dešava nakon procedure?

- Nakon buđenja u operacionoj sali, Vi će te biti prebačeni u sobu za pacijente. Kada se probudite možete osetiti blage bolove u trbuhu (slične menstrualnim bolovima). Ovo je očekivano i ukoliko je potrebno, dobićete lekove protiv bolova. Nakon intervencije može se javiti oskudno krvarenje, posebno ukoliko je uklonjen polip ili je urađena biopsija endometrijuma. U sobi za pacijente ostajete nekoliko sati, kako bi se procenilo vaše stanje pre otpusta. Pred otpust iz bolnice, lekar će obaviti razgovor sa vama. Ukoliko je procedura rađena u opštoj anesteziji (najčešći sličaj), neko treba da vas odveze iz bolnice i da ostane sa vama naredna 24 sata. Trebalo bi da ste sposobni da se vratite vašim uobičajenim aktivnostima kasnije u toku tog ili narednog dana.

 

Na šta obratiti pažnju kod kuće?

- Vaginalno krvarenje i vaginalni sekret. Oskudno krvarenje posle intervencije je očekivano i može trajati 7 do 10 dana. Ukoliko je krvarenje obilno (natopite uložak na svakih 1-2 sata) ili ukoliko ima ugrušaka krvi, javite se lekaru. Pojačan vaginalni sekret može biti prisutan i dve nedelje nakon intervencije. Ako iscedak postane intenzivnog, neprijatnog mirisa javite se lekaru, jer to može biti znak infekcije. Kako biste smanjili rizik infekcije, u ciklusu u kom je rađena histeroskopija koristite uloške, a ne tampone.

 

Neželjeni efekti anestezije?

- Svaki pacijent reaguje na lekove za anesteziju različito, a kao posledica anestezije može se javiti malaksalost, pospanost, vrtoglavica, mučnina, ređe i povraćanje. Ove tegobe su najizraženije odmah nakon intervencije i brzo se povlače. Organizam se očisti od lekova za anesteziju u periodu od 24-48 sati. U ovom periodu se savetuje odmor uz lakše dnevne aktivnosti.

 

Kad mogu imati seksualni odnos?

- Molimo vas da izbegavate seksualni odnos 5-7 dana nakon intervencije, kako bi se smanjio rizik infekcije.

 

Kad se mogu okupati ili istuširati?

- Tuširanje možete obaviti istog dana, dok se kupke mogu koristiti od narednog dana. Ukoliko je prisutna malaksalost ili vrtoglavica, savetujemo da ove aktivnosti obavljate dok je još neko u kući.

 

Koji su rizici povezani sa histeroskopijom?

- Bukvalno svaka medicinska procedura nosi rizik. Informacije o rizicima i komplikacijama procedure ćete dobiti od lekara pre potpisivanja informisanog pristanka. Komplikacije histeroskopije su vrlo retke i mogu nastati prilikom same intervencije ili u periodu nakon intervencije. Takođe, retko se mogu javiti i komplikacije povezane sa anestezijom.

 

Komplikacije koje nastaju tokom same intervencije su:

- Nemogućnost bezbedne dilatacije grlića materice – procedura se tada prekida.

- Loša vizualizacija (sagledavanje) materične duplje, što može uticati na kvalitet informacija dobijenih histeroskopijom.

- Perforacija (probijanje) materice sa ili bez povrede ostalih organa u maloj karlici (ova komplikacija može zahtevati operaciju radi zbrinjavanja oštećenja).

- Obilnije vaginalno krvarenje (ova komplikacija je retka, jer mišićni zid materice svojim stezanjem, tj. kontrakcijom sužava krvne sudove koji su eventualno oštećeni prilikom procedure).

 

Infekcija se nakon histeroskopije dešava vrlo retko. Procedura se izvodi sterilnim instrumentima, a dobijate i zaštitu antibioticima. Ipak, ukoliko vam se u narednih 4-5 dana nakon histeroskopije javi nešto od navedenog, javite se vašem lekaru.

- Vaginalni iscedak neprijatnog mirisa.

- Produženo obilno krvarenje.

- Jači bolovi u trbuhu.

- Povišena telesna temperatura (preko 38 stepeni C).

- Izražen osećaj malaksalosti, umora.

 

Da li postoje alternativni tretmani?

- Alternativni tretmani postoje i podrazumevaju ultrazvuk, histerosalpingografiju, dilataciju i kiretažu materične šupljine, itd. Ukoliko je na primer ultrazvukom ili histerosalpingografijmo uočen izraštaj u šupljini materice (npr. polip endometrijuma), on se može odstraniti dilatacijom i kiretažom. Međutim, kiretaža je intervencija koja se izvodi na slepo, te na ovaj način ne možemo biti sigurni da li je odstranjen ceo polip ili samo njegov deo.

 

U suštini, ni jedna navedena alternativna metoda ne obezbeđuje tako detaljne informacije o materičnoj šupljini kao histeroskopija. Histeroskopija omogućava da se promena vidi, a potom da se u celosti ukloni. Slično, ukoliko je potrebna biopsija endometrijuma, u toku histeroskopije se može načiniti „ciljana biopsija“ promene koju lekar direktno vidi, čime se dobija i merodavniji rezultat.

 

Zbog svega navedenog, histersokopija je u savremenoj ginekologiji metod izbora (zlatni standard) za dijagnostiku i tretman promena u šupljini materice.


 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (12)Danijela (2019-07-26)

Postovani, potrebno je da uradim dijagnosticku histeroskopiju - priprema za vantelesnu oplodnju. Zanima me cena i priprema? Prijateljski pozdrav

Ana Life (2019-07-26)

Poštovana Danijela, 
Histeroskopija je ambulantna hirurška procedura koja omogućava vizualizaciju materične šupljine. Ova procedura omogućava dijagnozu i lečenje abnormalnosti materice koje mogu biti uzrok neplodnosti ili abnormalnog krvarenja. 

Za histeroskopiju je potrebno da :

Pri prijemu u bolnic pokažete/priložite:

1.Ličnu kartu ili pasoš 

2. Cervikalni bris negativan na hlamidiju, mikoplazmu,ureaplazmu ( ne sme biti stariji od 6 meseca)

 3. Ultrazvučni nalaz  (ne sme biti stariji od 3 meseca),

 4. Kolposkopski nalaz sa brisom PA ( ne sme biti stariji od 6 meseci),

 5. Sterilan nalaz Cervikalnog brisa ( ne sme biti stariji od 30 dana),

 6.  Kompletna krvna slika, biohemijski rezultati sa rezultatima vremena krvarenja i vremena  koagulacije (ne sme biti  starije od 30 dana),

  7.  Krvna grupa sa rezus faktorom,

  8. Nalaz urina hemijski i bakteriološki ispravan - URIN I URINOKULTURA (ne sme biti stariji od 30 dana)

   9. Rentgenski snimak i nalaz pluća

  10. Internistički izveštaj ( ne stariji od  30 dana),

  11. Anesteziološki izveštaj (PREGLED RADI NAS ANESTEZIOLOG I URACUNAT JE U CENU INTERVENCIJE)

Operacija se obavlja oko 10-og dana menstrualnog ciklusa (histeroskopije).

Najčešći razlog otkazivanja planirane operacije je loš rezultat neke/nekih od ovih analiza

Zbog toga insistiramo da navedene laboratorijske analize uradite i dostavite nam ih PRE dolaska na operaciju.

 *CENOVNIK:

-DIJAGNOSTIČKA HISTEROSKOPIJA JE (cena poslata na e-mail)

-OPERATIVNA HISTEROSKOPIJA SA POLIPEKTOMIJOM JE (cena poslata na e-mail)

  Ukoliko sledeće preglede radite kod nas u našoj bolnici cene su:

-RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIČKIM IZVEŠTAJEM (cena poslata na e-mail)

-INTERNISTIČKI IZVEŠTAJ SA EKGom (cena poslata na e-mail)

PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!

PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA

-HP ANALIZU (cena poslata na e-mail)

U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAČUNAT

-PREGLED ANESTEZIOLOGA

-KONTROLNI PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE

Histeroskopiju radi dr Vilendecic. 


Pregled i intervenciju mozete zakazati pozivom na broje telfona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Danijela (2019-05-06)

Postovani, na ultrazvucnom pregledu mi je utvrdjeno da u matericnoj supljini ima formacija dimenzija 10,7 x 7,4mm,ginekolog mi je rekao da moze odgovarati endometrijalnom polipu i zakazao sledeci pregled za 6 meseci.. Interesuje me u kom slucaju je potrebno da se uradi histeroskopija i koja je cena intervencije. Takodje ne znam da li je potrebno da cekam tih 6 meseci za sledeci ultrazvuk ili da dodjem na privatnu kliniku i zavrsim to i koliko je taj problem povezan sa sterilitetom s obzirom da nisam radjala i da u buducnosti treba da se ostvarim u tom pogledu. Pozdrav

Ana Life (2019-05-06)

Poštovana Danijela, 
formacija koja odgovara endometrijalnom polipu uvek je za preporuku da se izvadi i posalje na PH verifikaciju. 
Pošto niste radjali, preporučuje se histeroskopija jer je nezna metod, mnogo neznija od kiretaze. Kod nas histeroskopiju radi dr Zoran Vilendečić, ginekolog iz Visegradske klinike i Analife bolnice. (cena poslata na e-mail) medjutim postoji stroga procesura pre same intervencije. Potrebno je da se nedvosmisleno utvrdi da postoji promena, da se uradi priprema pred intervenciju. Zbog toga sto se prolazeci kroz vaginu, ulazi u matericu, potrebno je d brisevi budu sterilno, zbog analgosedacije potrebno je da laboratorija i internisticki pregled sa RTG budu u redu. Drugim recima moramo se uveriti da ste zdravi. 

S postovanjem Analife
 

Mirjana Uzelac (2019-04-12)

Postovanje, imam 54.god.(u klimaksu) i imam endometrijalni polip 6×3mm. Preporučena mi je Husteroskopija. Koja je cena te intervencije kod vas?

Ana Life (2019-04-12)

Poštovana Mirjana,

              Histeroskopija je procedura tokom koje se materična šupljina ispituje instrumentom koji se zove histeroskop. Histeroskop je specijalni optički instrument promera svega 3-5mm, koji je povezan sa izvorom svetla (za osvetljavanje unutrašnjosti materice), kamerom i monitorom. Zbog svog malog promera, histeroskop je vrlo lako ubaciti u matericu, što nam omogućava kvalitetno sagledavanje materične duplje i eventualnih promena koje se u njoj nalaze.

       
         U oba slucaja i kod eksplorativne kiretaze i kod histeroskopije, procedure se izvode u kratkoj intrevenskoj opštoj anesteziji i traje 10-20 minuta.

          
        Koje su koristi od histeroskopije?
         - Histeroskopija se koristi za dijagnostiku stanja u materičnoj duplji (dijagnostička histeroskopija), a uočene promene se često mogu histeroskopom i ukloniti (operativna histeroskopija).

          
         Histeroskopija ima veliku dijagnostičku vrednost (otkriva uzrok) u slučaju raznih ginekoloških problema:
         - Infertilitet (u velikom broju ustanova koje se bave vantelesnom oplodnjom, histeroskopija spada u obavezni deo pripremnog postupka pre započinjanja samog procesa vantelesne oplodnje).
         - Krvarenja (obilno ili nepravilno menstrualno krvarenje, krvarenje između ciklusa, krvarenja nakon seksualnog odnosa, krvarenja u menopauzi).
       - Nejasni uzroci pobačaja.
      - Prisustvo ožiljnog tkiva u materičnoj duplji (intrauterusne sinehije)
       - Rani stadijumi raka sluzokože materice
         - Ukoliko se drugim pregledima (ultrazvuk, histerosalpingografija) posumnjalo na postojanje polipa materične sluzokože, mioma koji narušavaju materičnu duplju, zadebljanu materičnu sluzokožu ili nepravilnost oblika materice

         
        U nemalom broju slučajeva, histeroskopija se takođe može koristiti za tretman (rešavanje) problema. Na primer, tokom histeroskopije često je moguće iz šupljine materice odstraniti:
        - Miome koji ulaze u materičnu šupljinu (submukozni miomi)
         - Polipe sluzokože materice
        - Pregrade (uterusne septe)
         - Intrauterusni kontraceptivni uložak (spirala)
         - Ožiljno tkivo (sinehije) Histeroskopije radi dr Vilendecic


        CENA DIJAGNOSTIČKE HISTEROSKOPIJE  (cena poslata na e-mail)
        CENA OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE SA POLIPEKTOMIJOM  (cena poslata na e-mail)
                    

        ZA INTERVENCIJU SU POTREBNI:
         -RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIČKIM IZVEŠTAJEM -  (cena poslata na e-mail)
         -INTERNISTIČKI IZVEŠTAJ SA EKGom – (cena poslata na e-mail)
        -KAO I ODREDJENI SPISAK LABORATORIJSKIH NALAZA I BRESEVA KOJE JE POTREBNO VI DA ODRADITE
                    

         PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!
                   
          PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA
        -HP ANALIZU  I TO JE DODATNIH   (cena poslata na e-mail) NA CENU INTERVECNIJE.
        
                   U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAČUNAT
            -PREGLED ANESTEZIOLOGA
           -KONTROLNI PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE

         Intervenciju i prvi pregled možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08
        
 Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Slavica (2019-03-10)

Intetesuje me cena interventne histeroskopije

Ana Life (2019-03-10)

Poštovana Slavice, 
  Histeroskopija je procedura tokom koje se materična šupljina ispituje instrumentom koji se zove histeroskop. Histeroskop je specijalni optički instrument promera svega 3-5mm, koji je povezan sa izvorom svetla (za osvetljavanje unutrašnjosti materice), kamerom i monitorom. Zbog svog malog promera, histeroskop je vrlo lako ubaciti u matericu, što nam omogućava kvalitetno sagledavanje materične duplje i eventualnih promena koje se u njoj nalaze.
U oba slučaja i kod eksplorativne kiretaze i kod histeroskopije, procedure se izvode u kratkoj intrevenskoj opštoj anesteziji i traje 10-20 minuta.
 Koje su koristi od histeroskopije?
- Histeroskopija se koristi za dijagnostiku stanja u materičnoj duplji (dijagnostička histeroskopija), a uočene promene se često mogu histeroskopom i ukloniti (operativna histeroskopija).
 Histeroskopija ima veliku dijagnostičku vrednost (otkriva uzrok) u slučaju raznih ginekoloških problema:
- Infertilitet (u velikom broju ustanova koje se bave vantelesnom oplodnjom, histeroskopija spada u obavezni deo pripremnog postupka pre započinjanja samog procesa vantelesne oplodnje).
- Krvarenja (obilno ili nepravilno menstrualno krvarenje, krvarenje između ciklusa, krvarenja nakon seksualnog odnosa, krvarenja u menopauzi).
- Nejasni uzroci pobačaja.
- Prisustvo ožiljnog tkiva u materičnoj duplji (intrauterusne sinehije)
- Rani stadijumi raka sluzokože materice
- Ukoliko se drugim pregledima (ultrazvuk, histerosalpingografija) posumnjalo na postojanje polipa materične sluzokože, mioma koji narušavaju materičnu duplju, zadebljanu materičnu sluzokožu ili nepravilnost oblika materice
 

U nemalom broju slučajeva, histeroskopija se takođe može koristiti za tretman (rešavanje) problema. Na primer, tokom histeroskopije često je moguće iz šupljine materice odstraniti:
- Miome koji ulaze u materičnu šupljinu (submukozni miomi)
- Polipe sluzokože materice
- Pregrade (uterusne septe)
- Intrauterusni kontraceptivni uložak (spirala)
- Ožiljno tkivo (sinehije) Histeroskopije radi dr Vilendecic

1. DIJAGNOSTIČKE HISTEROSKOPIJE  (cena poslata na mail)
2. OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE SA POLIPEKTOMIJOM (cena poslata na mail)
            ZA INTERVENCIJU SU POTREBNI:
-RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIČKIM IZVEŠTAJEM - (cena poslata na mail).
-INTERNISTIČKI IZVEŠTAJ SA EKGom – (cena poslata na mail)
-KAO I ODREDJENI SPISAK LABORATORIJSKIH NALAZA I BRESEVA KOJE JE POTREBNO VI DA ODRADITE
             PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!
           
 PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA
-HP ANALIZU  I TO JE DODATNIH  (cena poslata na mail)  NA CENU INTERVECNIJE.
 
            U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAČUNAT
-PREGLED ANESTEZIOLOGA
-KONTROLNI PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE

Intervenciju mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Maja (2019-02-06)

Postovani,imam polip na materici koja je cena da ga odstranim?hvala

Ana Life (2019-02-06)

Poštovana Majo,
polip u šupljini materce imaju manu što moze postojati sklonost ka polipima, znači jednom uklonjen može da se vremenom vrati. To se česce dešava kada se uklanja eksplorativnom kireazom a mnogo redje sa histeroskopijom .


Polip se može odstraniti na dva načina. Histeroskopijom ili eksplorativnom kiretazom.I jedan i drugi metod imaju svoje prednosti i nedostatke.

Eksplorativna kiretaza je slepa metoda, ginekolog po osecaju kireom skida polip. Velika mana te metode je sto moze da ostane parce, pa da bude potrebno vrlo brzo nova intervencija. Prednost je što je jeftinija (cena poslata na e-mail),a može i na uput besplatno. Ako je u pitanju sterilitet savetujemo histroskopiju. 

Histeroskopija je precizna metoda, ulazite u šupljinu materice kamerom i specijalnim instrumentom skidate polip. Mane je što košta skoro duplo. Ukoliko je u pitanju problem sa sterilitetom uvek preporucujemo histeroskopiju zbog neznog tretmana endometrijuma.  Histeroskopija je procedura tokom koje se materična šupljina ispituje instrumentom koji se zove histeroskop. Histeroskop je specijalni optički instrument promera svega 3-5mm, koji je povezan sa izvorom svetla (za osvetljavanje unutrašnjosti materice), kamerom i monitorom. Zbog svog malog promera, histeroskop je vrlo lako ubaciti u matericu, što nam omogućava kvalitetno sagledavanje materične duplje i eventualnih promena koje se u njoj nalaze.

 

U oba slučaja i kod eksplorativne kiretaze i kod histeroskopije, procedure se izvode u kratkoj intrevenskoj opštoj anesteziji i traje 10-20 minuta.

 

Koje su koristi od histeroskopije?

- Histeroskopija se koristi za dijagnostiku stanja u materičnoj duplji (dijagnostička histeroskopija), a uočene promene se često mogu histeroskopom i ukloniti (operativna histeroskopija).

 

Histeroskopija ima veliku dijagnostičku vrednost (otkriva uzrok) u slučaju raznih ginekoloških problema:

- Infertilitet (u velikom broju ustanova koje se bave vantelesnom oplodnjom, histeroskopija spada u obavezni deo pripremnog postupka pre započinjanja samog procesa vantelesne oplodnje).

- Krvarenja (obilno ili nepravilno menstrualno krvarenje, krvarenje između ciklusa, krvarenja nakon seksualnog odnosa, krvarenja u menopauzi).

- Nejasni uzroci pobačaja.

- Prisustvo ožiljnog tkiva u materičnoj duplji (intrauterusne sinehije)

- Rani stadijumi raka sluzokože materice

- Ukoliko se drugim pregledima (ultrazvuk, histerosalpingografija) posumnjalo na postojanje polipa materične sluzokože, mioma koji narušavaju materičnu duplju, zadebljanu materičnu sluzokožu ili nepravilnost oblika materice

 

U nemalom broju slučajeva, histeroskopija se takođe može koristiti za tretman (rešavanje) problema. Na primer, tokom histeroskopije često je moguće iz šupljine materice odstraniti:

- Miome koji ulaze u materičnu šupljinu (submukozni miomi)

- Polipe sluzokože materice

- Pregrade (uterusne septe)

- Intrauterusni kontraceptivni uložak (spirala)

- Ožiljno tkivo (sinehije) Histeroskopije radi dr Vilendecic

 

 

1. DIJAGNOSTIČKE HISTEROSKOPIJE (cena poslata na e-mail)

 

2. OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE SA POLIPEKTOMIJOM (cena poslata na e-mail)

 

 ZA INTERVENCIJU SU POTREBNI:

-RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIČKIM IZVEŠTAJEM (cena poslata na e-mail)

 

-INTERNISTIČKI IZVEŠTAJ SA EKGom (cena poslata na e-mail)

-KAO I ODREDJENI SPISAK LABORATORIJSKIH NALAZA I BRESEVA KOJE JE POTREBNO VI DA ODRADITE

             PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!

           

 PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA

-HP ANALIZU  I TO JE DODATNIH  (cena poslata na e-mail) NA CENU INTERVECNIJE.

 

            U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAČUNAT

-PREGLED ANESTEZIOLOGA

-KONTROLNI PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE

 

Intervenciju možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Ferida (2018-11-23)

Postovani, imam polip u materici 6mm, htela sam da vas pitam za cenu histeriskopije i dodatnih analiza? Hvala

Ana Life (2018-11-23)

Poštovana Ferida,

Histeroskopija je ambulantna hirurška procedura koja omogućava vizualizaciju materične šupljine. Ova procedura omogućava dijagnozu i lečenje abnormalnosti materice koje mogu biti uzrok neplodnosti ili abnormalnog krvarenja.

Kod Nas histeroskopijju radi dr Vilendecic.

Cena 

1. DIJAGNOSTIČKE HISTEROSKOPIJE (cena poslata na e-mail)

2. OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE SA POLIPEKTOMIJOM (cena poslata na e-mail)

            ZA INTERVENCIJU SU POTREBNI:

-RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIČKIM IZVEŠTAJEM (cena poslata na e-mail)

.

-INTERNISTIČKI IZVEŠTAJ SA EKGom (cena poslata na e-mail)

.

-KAO I ODREDJENI SPISAK LABORATORIJSKIH NALAZA I BRESEVA KOJE JE POTREBNO VI DA ODRADITE

             PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!

           

 PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA

-HP ANALIZU  I TO JE DODATNIH  (cena poslata na e-mail) NA CENU INTERVECNIJE.

 

            U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAČUNAT

-PREGLED ANESTEZIOLOGA

-KONTROLNI PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE

 

Intervenciju možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Zorica (2018-11-20)

Da li je moguće da sam posle histeroskopija dobila cistu na jajnika, dosad je nisam imala proslo je tri nedelje

Ana Life (2018-11-20)

Poštovana, 

histeroskopija je intervencija gde se kamerom ulazi u šupljinu materice, pregleda se šupljina i ako nešto postoji u kavumu vadi se (polip, miom...) Histroskopom ne može da se dođe do jajnika. Ciste su načelno najčešće posledica ovulacija, ali mogu biti i drugog uzroka. Naš savet je da popričate sa Vašim ginekologom o svim vašim nalazima.

S poštovanjem

Analife

Tijana (2018-11-16)

Postovani, molim Vas za cenu hiszeroskopije (dijagnosticke, operativne i sa PH nalazom). Hvala

Ana Life (2018-11-16)

Poštovana Tijana,

 

Histeroskopija je ambulantna hirurška procedura koja omogućava vizualizaciju uterusne šupljine. Ova procedura omogućava dijagnozu i lečenje abnormalnosti materice koje mogu biti uzrok neplodnosti ili abnormalnog krvarenja.

Kod Nas histeroskopijju radi dr Vilendecic.

 

1. DIJAGNOSTIČKE HISTEROSKOPIJE (cena poslata na e-mail)

2. OPERATIVNE HISTEROSKOPIJE SA POLIPEKTOMIJOM JE (cena poslata na e-mail)

  ZA INTERVENCIJU SU POTREBNI:

-RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIČKIM IZVEŠTAJEM (cena poslata na e-mail)

 

-INTERNISTIČKI IZVEŠTAJ SA EKGom – (cena poslata na e-mail)

 

-KAO I ODREDJENI SPISAK LABORATORIJSKIH NALAZA I BRISEVA KOJE JE POTREBNO VI DA ODRADITE

             PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!

           

 PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA

-HP ANALIZU  I TO JE DODATNIH  (  cena poslata na e-mail)  NA CENU INTERVECNIJE.

 

            U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAČUNAT

-PREGLED ANESTEZIOLOGA

-KONTROLNI PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE

 

Intervenciju možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Bokica (2018-10-09)

Koliko kosta histeroskopija?

Ana Life (2018-10-09)

Poštovana Bokice, 

Histeroskopija je ambulantna hirurška procedura koja omogućava vizualizaciju materične šupljine. Ova procedura omogućava dijagnozu i lečenje abnormalnosti materice koje mogu biti uzrok neplodnosti ili abnormalnog krvarenja. 

Za histeroskopiju je potrebno da :

Pri prijemu u bolnicu pokažete/priložite:

1.Ličnu kartu ili pasoš 

2. Cervikalni bris negativan na hlamidiju, mikoplazmu,ureaplazmu ( ne sme biti stariji od 6 meseca)

 3. Ultrazvučni nalaz  (ne sme biti stariji od 3 meseca),

 4. Kolposkopski nalaz sa brisom PA ( ne sme biti stariji od 6 meseci),

 5. Sterilan nalaz Cervikalnog brisa ( ne sme biti stariji od 30 dana),

 6.  Kompletna krvna slika, biohemijski rezultati sa rezultatima vremena krvarenja i vremena  koagulacije (ne sme biti  starije od 30 dana),

  7.  Krvna grupa sa rezus faktorom,

  8. Nalaz urina hemijski i bakteriološki ispravan - URIN I URINOKULTURA (ne sme biti stariji od  30 dana),

   9. Rentgenski snimak i nalaz pluća

  10. Internistički izveštaj ( ne stariji od  30 dana),

  11. Anesteziološki izveštaj (PREGLED RADI NAS ANESTEZIOLOG I URACUNAT JE U CENU INTERVENCIJE)

Operacija se obavlja oko 10-og dana menstrualnog ciklusa (histeroskopije).

Najčešći razlog otkazivanja planirane operacije je loš rezultat neke/nekih od ovih analiza

Zbog toga insistiramo da navedene laboratorijske analize uradite i dostavite nam ih PRE dolaska na operaciju.

 *CENOVNIK:

-DIJAGNOSTIČKA HISTEROSKOPIJA (cena poslata na e-mail)

 

-OPERATIVNA HISTEROSKOPIJA SA POLIPEKTOMIJOM (cena poslata na e-mail)

 

 

            ZA INTERVENCIJU SU POTREBNI:

 

-RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIČKIM IZVEŠTAJEM - (cena poslata na e-mail)

-INTERNISTIČKI IZVEŠTAJ SA EKGom – (cena poslata na e-mail)

PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!

PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA

-HP ANALIZU – (cena poslata na e-mail)

U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAČUNAT

-PREGLED ANESTEZIOLOGA

-KONTROLNI PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE

Histeroskopiju radi dr Vilendecic. 

Pregled i intervenciju možete zakazati pozivom na broje telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Maja (2018-09-03)

Molim za odgovor Ginekolog mi je rekao da imam polip i da je najbolje da uradim histeroskopsku operaciju. Koliko kosta kod vas

Ana Life (2018-09-03)

Histeroskopija jeste najefikasniji način skidanja polipa. Kamerom se ulazi u šupljinu materice, polip se iseca specijalnim instrumentom. (cena poslata na e-mail)

 

S poštovanjem 

Analife

Luna (2018-08-24)

Da li je histeroskopija operacija obavezni deo pripreme za sterilitet.

Ana Life (2018-08-24)

Poštovana,

u svetu a i na nekim mestima kod nas histeroskopija je obavezni deo pripreme za Vantelesnu oplodnju. Dijagnostičkim histeroskopom koji je jako tanak ulazi se u šupljinu materice. Doktor analizira šupljinu, ako postoji polip ili pregrada ili miom on se u istom aktu uklanja. Histeroskopija može biti operativna i dijagnostička.Ukoliko postoji promena ona se vadi i šalje na histopatolosku analizu tzv. Hp nalaz. U zavisnosti šta se dobije kao nalaz postupa se dalje. Ako je u pitanju karcinom endometrijuma pacijent se upućuje na dalju opservaciju. Ako je u pitanju samo polip, smatramo da je lečenje završeno i polip uklonjen. Ovo je posebno značajno kada je reč o stetilitetu. Histeroskopija se  radi u analgosedaciji, isti dan se ide kući.

 

S poštovanjem 

Analife

Cica (2018-08-24)

Draga Analife Ginekolog mi je savetovao operativnu histeroskopiju zbog polipa u materici. Rekao ja da mogu da uradim i kiretazu ali histeroskopija je bolja. U cemu je razlika, posto ginekolog u drzavnoj ustanovi nista nije hteo da mi objasni.

Ana Life (2018-08-24)

Poštovana,

 

Polip u materici je nalaz gde se uvek savetuje uklanjanje iz materice. Zašto, pa zbog više razloga. Polip se ponaša kao prirodna spirala i može da smeta zatrudnjivanju. Histeroskopija je nežna hiruška intervencija gde se kamerom ulazi u šupljinu materice, pogleda se, polip se specijalnim instrumentom izvadi, a koren se spali. Endometrijum se ne oštećuje kao što se to dešava klasičnom eksplorativnom kiretazom. Klasična eksplorativna kiretaza je “slepa” metoda gde se ulazi kiretom u šupljinu materice, materijal se kiretom skine, ali se dešava vrlo često da se koren ne vidi i da ostane, na čijem mestu se pojavi novi polip. Cena operativne histeroskopije (cena poslata na e-mail) Hp nalaz. 

 

S poštovanjem

Analife

 

Finansiranje i Kreditiranje

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Načini Plaćanja

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Zakazivanje pregleda

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Adresa

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje