Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

MACS LIFT lica - najnežniji fejs lifting lica

MACS LIFT lica - najnežniji fejs lifting lica

- Hoću da izgledam onako kako sam izgledala pre petnaest godina. Kad mogu svetske selebriti, zašto ne bih mogla i ja?!
Uz Face lift, MASC lift lizgledajte petnaestak godina mlađe. Ako je face lifting, pri kojem se samo zatezala koža, otišlo davno u istoriju plastične hirurgije,a smas lift se smatra zastarelom metodom, nema razloga za paniku! Na polju plastične hirurgije postoji nešto novo- MACS lift ili, mini fejs lifting lica.

 

Šta je MACS lift, ili mini fejs lifting lica?


MACS (minimal access cranial suspension) lift. Starenje lica je uzrokovano mnogim faktorima. U osnovi ovog fenomena je da sila gravitacije, godinama, deluje na meka tkiva lica i povlači ih vertikalno putem na dole. Uz to dolazi do gubitka elastičnosti kože, atrofije masnog tkiva i do blage resorpcije koštanog tkiva. Većina pacijenata koja dođe na kosultaciju hoće da znaci starosti nestanu i da se "vrati" vreme nazad. Operacijom MACS lift dr Arsić, upravo uspeva da vrati izgubljenu svežinu petnaestak godina unazad.

Bore nestaju, obrazi se podižu, linija donjeg dela obraza se vraća, kao kada ste bili mladi. Profil je fantastičan, vrat  zategnut, nema podvaljka, nema "ćureće kože", a umorne "buldog" bore nestaju. Koža je zategnuta i mladalačka… Jednom rečju, sve je fantastično posle operacije MACS lift lica i vrata.

To Vam priča neko ko je sve to doživeo i polako se sprema da joj dr Arsić opet samo malo, "malčice" podigne obraze. Nedopustivo je da ste nezadovoljni, da gledate sebe u ogledalu, da rukama podižete obraze u vis i zamišljate "kako bi bilo, kad bi sve to izgledalo lepše”, a imate dr Arsića i njegove čarobne ruke.

Operacija se izvodi u opštoj anesteziji, a može i u lokalnoj. U većini slučajeva, u toku operacije MACS fejs liftinga, radi se i laserska liposukcija podbratka.

Oporavak od intervencije u proseku traje tri nedelje. Moguće su komplikacije kao što su otok, modrice, a nekad i prolazna slabost (pareza) pojedinih mišića lica. Ali posle tri nedelje, kada nestanu modrice i otoci, Vi zablistate, sve zaboravite, jer je vredelo. Konci se skidaju posle desetak dana. U početku su ožiljci nešto uočljiviji, a vremenom postaju neprimetni.

Vi blistate, sve je prirodno, izgledate mlađe, a niste promenili lični opis kao kod klasičnog fejs liftinga. Sjajno!!

 

Kakva je to operacija MACS lift?


Filigrantski je ozbiljna operacija kojom se postiže efekat podizanja opuštene kože, ali i punoće i svežine obraza. Krajnji rezultat je mladalački izraz lica, baš onako kako ste izgledali pre deset - petnaest godina. Dok klasičan face lifting menja Vaš izgled, MASC lift zadržava prirodan, svež i mladalački izgled lica.

 

Koja je priprema za operaciju?


- Laboratorijske analize: kompletna krvna slika, osnovne biohemijske analize sa faktorima koagulacije, krvna grupa i Rh faktor

- Rtg pluća

- Internističko - kardiološki pregled sa EKG-om

- Klinički pregled anesteziologa

Kompletna priprema koja je potrebna za intervenciju, (osim laboratorijskih  analiza, krvne grupe i Rh faktora), obavlja se kod nas i ulazi u cenu operacije.



Koja vrsta anestezije se koristi za intervenciju?


U lokalnoj anesteziji sa analgosedacijom, može i u endotrahealnoj anesteziji



Posle koliko vremena mogu da idem kući?


Ako se radi u lokalu možete istog dana da idete kući, ako se radi u opštoj anesteziji kući se ide narednog dana.



Šta ne treba da me plaši posle intervencije MASC lift?


- Otok i modrice su očekivane pojave u danima posle intervencije.
- Može doći do krvarenja i pareze nerava lica koje su prolazna pojava

 

Posle koliko vremena mogu da se vratim normalnim životnim aktivnostima?


U zavisnosti od težine zahvata potrebno je 2-6 nedelja da bi ste se vratili svojim aktivnostima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (0)




Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje