Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Mr sci.med. Tatjana Tošić - ginekolog akušerstva

Oblast: vantelesna oplodnja, ginekologija

Dr sci.med. dr Zoran Vilendečić - specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: vantelesna oplodnja, ginekologija, histeroskopija

Dr sci.med. dr Vojislav Živanić, specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: 4D trudnoća, dijagnostika anomalija, 3D ginekologija. Medicinski direktor bolnice Analife

Vantelesna Oplodnja

Vantelesna Oplodnja

 

Dragi naši parovi, 

 

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Bolnica Analife, uz već postojeći ugovor sa Fondom Ministarstva zdravlja RS, sklopila ugovor za lečenje neplodnosti postupcima BMPO sa Fondom SOVO za socijalno osiguranje vojnih osiguranika Ministarstva odbrane RS. - Oba Ugovora su sa  mogućnošću krioprezervacije (zamrzavanje) embriona. 

 

Neke kombinacije faktora mogu da spreče nastajanje ili razvijanje trudnoće.

 

Kada je pravo vreme za dolazak u naše savetovalište za sterilitet?

- Ako pokušavate da ostanete u drugom stanju duže od godinu dana, trebalo bi da se odlučite za dolazak u savetovalište za sterilitet / neplodnost / infertilitet. Ako imate preko 35 godina, taj period je 6 meseci.

 

Predlažemo da nam se javite:

 

ŽENE

MUŠKARCI

 

Ako imate između 35 i 40 godina i pokušavate da začnete barem 6 meseci.

 

Ako imate mali broj spermatozoida ili drugih problema sa spermom.

Ako imate preko 40 godina.

Ako imate otok u skrotumu (varicocele).

Ako imate neredovnu menstruaciju ili je nemate uopšte.

Ako imate urađenu vazektomiju.

Ako znate da imate neki problem vezan za plodnost.

Ako ste imali operacije na skrotumu ili preponama.

Ako ste imali više od jednog pobačaja.

Ako imate male testise ili probleme sa seksualnom funkcijom ili željom.

Ako ste se lečili od kancera.

Ako imate želju da znate koliko ste plodni.


 

Do neplodnosti može dovesti samo jedan uzrok, bilo kod Vas ili Vašeg partnera. Neke kombinacije faktora mogu da spreče nastajanje ili razvijanje trudnoće.

 

Postoje bezbedne i efikasne terapije za prevazilaženje problema neplodnosti koje značajno povećavaju šansu da ostanete trudni, kao što su:

- FSP ili IUI - najsavremenije inseminacije

- IVF  iz spontanog / prirodnog ciklusa

- IVF  sa stimulacijom jajnika

- ICSI iz spontanog / prirodnog ciklusa

- ICSI sa stimulacijom jajnika

Zahvaljujući Primo Vision Time Lapse sistemu monitoringa koji je instaliran u inkubatoru sada možemo da gledamo razvoj novog života.

 

Posmatranje razvoja embriona kamerom Time Lapse Vitrolife u Bolnici Analife. Gledajmo stvaranje novog života, nevidljivo, oku skriveno čudo prirode.

 

Zahvaljujući Primo Vision Time Lapse sistemu monitoringa koji je instaliran u inkubatoru, sada imamo mogućnost da, zajedno sa budućim roditeljima, nadgledamo svaku fazu rasta i razvoja embriona, a da im uopšte ne smetamo.

 

Ako znamo da je inkubator veštačka materica u kojoj se pod kontrolom ugljen-dioksida i kiseonika pokušava „imitirati“ prava materica, onda je i laiku jasno da svako otvaranje vrata inkubatora, uzimanje "sudića" sa embrionima i njihovo stavljanje pod mikroskop radi određivanja faze razvoja, predstavlja stres za embrione i može da remeti proces stvaranja novog života.

 

OB Analife je uvela sistem „Time Lipse“ kamera koje omogućavaju embriologu da prati, izdvaja, analizira i na kraju donosi odluku koji su embrioni najbolji, da bi se određenog momenta u procesu embriotrensfera vratili u prirodnu matericu. Tokom celog procesa kontrole embrioni ostaju u inkubatoru, zaštićeni od potencijalnog stresa kojem su izloženi bez primene ovog najsavremenijeg načina monitoringa.

 

Moj problem je

Postavite pitanje ili komentar Komentari (4)Sanela (2019-02-11)

Draga Analife, čula sam da imate odlicnu opremu i osoblje za sve sto radite. Mene interesuje Vantelesna oplodnja, ako mogu preko Fonda. Prvi put sam bila 2013 god, sve je bilo u redu do 10 nedelje trudnoće. Drugi put sam predala papire, ali nismo mogli da završimo postupak sa pripremom papira, moj suprug ima Enterococus feacalis bakteriju u spermo kulturi. Citala sam da je Enterococus feacalis veoma otporna i uporna bakterija. Kako da se lecimo, necemo moci papire da sredimo. Da li zaista mora sve biti sterilno ili moze i sa bakterijom da se postupak odradi, da li i vi smatrate da moraju rezultati biti idealni ili moze sa tom bakterijom Ja imam 41 godinu, molim Vaše mišljenje.

Ana Life (2019-02-11)

Poštovana Sanela 

Za postupak vantelesne oplodnje kompletne bakteriološke analize moraju biti apsolutno sterilne - uz prisustvo bakterija postupak nije moguće raditi. Sve drugo bi bila stručna greška. 

Postaje mogućnost pravljenja specifične vakcine na Torlaku za određenu vrstu bakterija.

S obzirom na to da se planira postupak preko Republičkog Fonda, mi ne odlučujemo o tome da li možete ili ne, Vi samo sa validnim, urednim rezultatimo mozete dobiti pozitivnu ocenu da udjete u postupak VTO ili BMPO. a imajući u vidu vaše godine, savet je da postupak lečenja ubrzate koliko god je moguće. Čak i da pokušate privatno da platite, stručna je greška raditi bilo šta i unositi u organizam nešto što nije potpuno sterilno.

   
Srdačan pozdrav, Analife

Silvija (2018-12-18)

Imam 48 godina na pregledu kod svog ginekologa imala sam nekoliko folekula moj muz ima 19% pokretljivih spermatozoida dali je moguca inseminacija i koja je cena. Hvala u napred. I da imam jedno dete iz prirodne trudnoce. Hvala u napred.

Ana Life (2018-12-18)

Poštovana,
spermogram nije uvek isti, može se menjati iz više razlog.  Da bi ste dobili adekvatan odgovor na vaše pitanje da li je moguća inseminacija ili ne, potrebno je da dodjete na konsultaciju i UZ pregled male karlice kod našeg dr Dosev, koja se bavi sterilitetom. Ponesite sve lekarske izvestaje koje imate kod sebe.


 

S poštovanjem

   Analife

Aleksandra (2018-12-14)

Postovanje,da li radite vantelesnu oplodnju o trosku Fonda Republike Srbije?

Ana Life (2018-12-14)

 Poštovana Aleksandra, 

Odgovor na Vaše pitanje je potvrdan. Sve ostale informacije možete dobiti, pozivom na jedan od brojeva telefona: + 381 63 232 905, + 381 69 319 6808, + 381 11 319 68 08, + 381 11 319 68 09.

Srdačan pozdrav Analife

Renata (2018-11-12)

Imam 48 godina da li mogu kod vas da uradim Vto o trosku drzave?

Ana Life (2018-11-12)

Poštovana Renata,

Vantelesna oplodnja o trosku Fonda Republike Srbije može da se radi do 42 godine. 

Srdačan pozdrav

 

Finansiranje i Kreditiranje

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Načini Plaćanja

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Zakazivanje pregleda

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Adresa

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakaži online