Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Haglundova peta

Sta je Haglundova peta?

 

Priče iz naše bolnice:

Naš pacijent (P.M.) je stranac koji u svojoj zemlji igra američki fudbal. Kaže da ima problem nekoliko godina, da je probao sve što su mu savetovali, od uložaka, preko specijalne obuće, ništa. Gostujući u našoj zemlji, došao je na pregled kod našeg ortopeda, dr Miodraga Glišića.

On mu je objasnio da je dugoročno najbolje da se uradi artroskopsko rešavanje zadebljanja, tj. da se pod okom kamere, specijalnim instrumentima zadebljala kost sastruže, obrusi. Tako je i bilo, jednom lakom intervencijom, bez krvi i rezova, sportista se vratio u svoju zemlju sa zdravim stopalom, i skoro odmah mogao da nastavi uspešnu karijeru fudbalera.

 

Zaključak: Ne čekajte da poslednja opcija bude operacija, ali ako ste čekali, onda neka to bude artroskopija - endoskopska kalkaneoplastika.

 

Haglundov sindrom/ Haglundov deformitet

To je zadebljanje na peti, može biti sa ili bez otoka burze. Javlja se kao posledica nošenja trvde ili ravne obuće. Haglundov deformitet izaziva bol i otežano kretanje. Ako je u pitanju sportista, onemogućeno mu je bavljanje sportom zbog bolova, često i otoka. U praksi bolnice Analife, najviše je bilo fudbalera koji su Haglunda dobili, kako oni każu, zbog neudobnih i tvrdih kopački..

 

Haglundov sindrom moze da se reši na više načina, ali najuspešniji je artroskopsko rešavanje zadebljanja i otoka (burza). Dr Miodrag Glišić ortoped iz bolnice Analife,  maestralno, kroz dve milimetarske rupice rešava problem.

 

ODMAH posle operacije, isti dan krećete sa rehabilitacijom na ROBOTU za skočni zglob.

 

KOMBINACIJA: najsavremenija operacija ARTROSKOPIJA plus ODMAH rehabilitacija na ROBOTU za SKOČNI zglob JESTE dobitna kombinacija za našeg pacijenta. Pacijent može odmah da se kreće.  

 

Ne zaboravite: POKRET život a ŽIVOT je pokret.

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (2)



Pedja (2019-08-21)

I mene isto zanima cena operacije haglundovog deformiteta. Hvala

Ana Life (2019-08-21)

Postovani Pedja,

 artroskopska operacija Haglundove pete, tj, skidanje kostanih promena, koju radi dr Miodrag Glisic, nas ortoped, (cena poslata na e-mail)
U cenu je uracunata kompletna preoperativna priprema: Kardioloski pregled, EKH, RTG pluca, izvestaj radiologa, Color Dopler noge koja se radi, sama operacija i 5 terapija (po jedan sat)  na robotu za skocni zglob. Pregledi se zakazuju
S postovanjem
Analife
 

Igor (2019-07-30)

Poštovani, Interesuje me cena laproskopskog ukljanjanja Haglundovog deformiteta? Unapred hvala

Ana Life (2019-07-30)

Poštovani
      Prvi korak je specijalisticki pregled ortopeda dr Miodraga Glisica. Na pregledu (cena poslata na e-mail) utvrdice se da li ste za operaciju ili ne. Ukoliko jeste, dr Glisic radi operaciju deformiteta na petnoj kosti tzv Haglund artroskopski. To znaci kriz milimetarske rupice resava problem. 
   UKUPNA Cena operacije plus preoperativna priprema ( RTG pluc, Kardioloski pregled, EKG, Color Doppler krvnih sudova noge, anestezioloski pregled, jedna noc u bolnici i rehabilitacija koja se sastoji od pet terapija od po jedan sat na robotu za stopalo, (cena poslata na e-mail) ukljucujuci i kontrolu.

Srdačan pozdrav Analife

 

Finansiranje i Kreditiranje

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Načini Plaćanja

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Zakazivanje pregleda

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Adresa

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje