Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Skočni zglob - bolesti i lečenje

Roboti i Skočni zglob

 

 

Šta je skočni zglob?

Povrede skočnog zgloba su česte kod sportista (košarkaša, skakača itd..), a i naravno kod normalnih aktivnosti (hodanje ili trčanje). Gornji skočni zglob (articulatio talocruralis) predstavlja spoj tri kosti - dve kosti potkolenice (tibia i fibula) i kosti stopala (talus). Tibia i fibula formiraju viljušku između koje je utisnuto stopalo. Ove kosti su povezane snažnim ligamentima čime formiraju skočni zglob.

 

CPM je robot za terapiju kod povrede skočnog zgloba jer ljudi bolje reaguju na robote.

 

Ciljevi terapije na CPM-u (robotima):

- Poboljšanje metabolizma u zglobu.

- Prevencija kontraktura ili ukočenje zgloba.

- Regeneracija hrskavice.

- Lečenje oštećenih ligamenata.

- Ubrzanje resorpcija hematoma i otoka.

- Poboljšanje limfne i krvne cirkulacije.

- Zaštita od tromboze i embolije nakon operacije i povrede.

 

INDIKACIJE ZA CPM-skočni zglob:

- Distorzija (uganuće), kontuzija (istegnuće zgloba i zglobnih ligamenata).

- Posle artrotomije i artroskopije (operacije na skocnom zglobu).

- Posle preloma, povrede ligamenata i drugih oštećenja skočnog zgloba.

- Posle artroplastike (ugrađenih endoproteza).

- Kod mlitavih paraliza.

 

KONTRAINDIKACIJE:

- Kod spastičnih paraliza.

- Nestabilnih preloma.

- Akutno zapaljenje zgloba.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (6)Tanja (2020-02-03)

Postovani, Dijagnostikovan mi je sinovitis skocnog zgloba i predlozena artroskopija. Trenutno cekam termin intervencije na Banjici. Interesuje me cena terapije CP masinama? Posto procitah da u slucajevima ovakvog vida intervencije se koristi fizikalna tog tipa. Hvala unapred.

Ana Life (2020-02-03)

Postovani, 
cena terapije 1 (jedan) sat na robotu za skocni zglob(cena poslata na e-mail). 
Zakazuje se na neki od nasih telefona. 

S postovanjem 

Vasa Analife

Jovo Coric (2020-01-09)

Imao sam prelom u skocnom zglobu jos mi nije skinut gips pa me interesuje cena terapije na cp masinama. Hvala

Ana Life (2020-01-09)

 Poštovani Jovo,
Prvo je potrebno da zakazete pregled kod našeg fizijatra dr Desanke Mitrovic, cena pregleda (cena poslata na e-mail). Ukoliko doktorka proceni da ste za terapiju na nasem CPM robotu za skocni zglob cena terapije u trajanju od 1h je (cena poslata na e-mail). Ukoliko istog dana ostanete na terapiji pregled je besplatan i placate samo cenu terapije .Pregled i i terapiju mozete zakazati na 069-319-68-08.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Alen (2019-06-27)

Zdravo imam problem.sa.skončanim zglobom imao sam prelom sa 2 strane i radio sam operaciju u Njemačkoj spoljni fiksatori koji idu kroz petu i fiksiraju se na kost ispod.kolena rekli su mi da drugu operaciju trebam da.radim.nakon 2 nedelje plocica sa sarafima medjutim snimao sam se.kada sam dosao u Crnoj gori i.rekli su mi ortopedi da nije potrebna plocica jer bas pravo zarasta da nosim to 40 dana i posle gips jos 3 nedelje i da je to.to posle da idem na fizikalne terapija pa eto htio sam da se konstutujem s vama hvala ? Share Odgovori (1) Likes Highest Vote Poslednje Najstarije Dr Biljana Petrovic Dr Biljana Petrovic 0 Votes Poštovani, predlažem da zakažete ,na ovom sjatu, video konsultaciju sa ortopedom i da mu pokažete tada sve svoje nalaze,pozdrav. Komentar Još nema komentara. 13 minutes ago Ortopedija - Bolesti kostiju i lokomotornog sistema # 1 Page : 1 Prijavite se da biste postavili komentar Morate biti prijavljeni da biste mogli da postavite komentar. Prijavite se pomoću obrasca ili se registrujte ako ste novi ovde. Registrujte se ovde » Username Password Remember Me Forgot Password? Zdravo imam problem.sa.skončanim zglobom imao sam prelom sa 2 strane i radio sam operaciju u Njemačkoj spoljni fiksatori koji idu kroz petu i fiksiraju se na kost ispod.kolena rekli su mi da drugu operaciju trebam da.radim.nakon 2 nedelje plocica sa sarafima medjutim snimao sam se.kada sam dosao u Crnoj gori i.rekli su mi ortopedi da nije potrebna plocica jer bas pravo zarasta da nosim to 40 dana i posle gips jos 3 nedelje i da je to.to posle da idem na fizikalne terapija pa eto htio sam da se konstutujem s vama hvala

Ana Life (2019-06-27)

Postovani, 
da bi se dobili misljenje našeg ortopeda dr Miodraga Glišića neophodno je da dodjete na specijalisticki pregled. Sa sobom.ponesite sve nalaze koje imate. Pored nalaza uradio bi se klinički pregled i tada bi ste dobili mišljenje.  Cena specijalistickog pregleda  (cena poslata na e-mail)dinara. Pregled mozete zakazati putem telefona na 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Aleksandar Sovrli? (2019-06-26)

Zdravo, Imam već dve godine problem sa skočnim zglobom moje jače noge. Treniram fudbal i na jednom meču sam pri doskoku osetio jak bol na spoljnom delu zgloba i nakon toga nisam nikad mogao da povratim punu stabilnost i snagu zgloba iako je bilo perioda kada mi je zglob bio oko 80% ok. Pre nekih dva meseca, na treningu, zadobio sam udarac u donjem delu stopala pri blokadi šuta i od tada mi se čini da mi se zglob pogoršao i sada me pri težim naporima (skokovima, inverizja i sl.) zaboli čak i centralni deo zgloba (mada ne jako kao spoljni). Bio sam u međuvremenu na pregled kod fizijatra koji mi je pripisao aflamil i deep freeze kremu 7 dana i plus 10 dana terapije strujom, laserom, magnetom i uktrazvukom. Fizijatar me je ist poslao na snimanje na ortopediju da vidi da li ima nekih preloma i nema nikakvih preloma kostiju. Odmarao sam punih 4 nedelja i činilo mi se da je bolje ali sam prošle nedelje (sredina juna 2019) igrao fudbal i sutradan me stopalo opet počelo da boli dosta jako iako niked nije bilo nikakvog otoka ili nekih drugih vidljivih simptoma na zglobu. Hteo sam da pitam šta preporučujete i koliko bi koštao pregled specijaliste kod Vas na klinici? Hvala unapred, Aleksandar Sovrlič

Ana Life (2019-06-26)

Poštovani Aleksandre,
Prvo je potrebno da dodjete na pregled kod našeg  ortopeda ass. sci med. dr Miodraga Glisica, potrebno je da donesete kompletnu medicinsku  dokumentaciju i da uradite magnet skocnog zgloba. kako bi se procenilo stanje i donela odluka o daljem lečenju. Cena specijalistickog pregleda ortopeda je (cena poslata na e-mail).  Ukoliko doktor proceni da niste za neku vrstu operacije, vec ste za fizikalnu terapiju onda Vas upucuje kod naseg  fizijatra Primarijus dr Desanka Mitrovic cena pregleda(cena poslata na e-mail)  ukoliko doktorka proceni da ste za terapiju na nasem CPM robotu za skocni zglob jedan tretman terapije u trajanju od 1 h (cena poslata na e-mail) i ako odmah ostanete na terapiji , pregled fizijatra je besplatan)  Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08
   Terapija na robotu ne moze nikakao da skodi ali je vazno da se vidi da li na snimku ima slobodnih kostanih tela koji se stvaraju posle operacije ili povrede. Ako postoje onda se preporucje prvo operacija (artroskopija kamerom kroz dve rupice) pa onda roboti. Ako na snimku nema kostanih prepreka onda je najbolji izbor roboti koji obezboljavaju, smanjuju otok, ishranjuju hrskvicu. 
   
Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Nataša (2019-01-18)

Poštovani, pre četiri meseca sam polomila skočni zglob, urađena je operacija, ugrađena mi je plocica i pet šrafova. Zbog komplikacija sa ranom, kasno sam krenula na terapije. Zanima me da li je moguce kod mene sprovesti terapiju robotom. I kolika je cena? Hvala unapred!

Ana Life (2019-01-18)

Poštovana,
 morate nam poslati nalaze i snimke na mejl bolnice bolnica@analife.rs, da bi smo Vam rekli nesto više

Načelno terapija od sat vremena na našem robotu za skočni zglob (cena poslata na e-mail).Robot programira i nadgleda dr Desanka Mitrović, naš lekar fizijatar .

Predrag (2018-11-29)

Postovani pre 4 nedelje padom sa motocikla slomio sam skocni zglob zajedno sa iscasenjem zgloba. Uradjena MIPO fibule, ORIF tibije i transfikcija sindemoze. Da li je bezbedno krenuti na terapiju kod robota

Ana Life (2018-11-29)

Poštovani,
 potrebno je da Vas vidi naš ortoped, dr Glisic, sa svim snimcima koje imate.  Na naše robote može odmah po njegovoj proceni.

Cena pregleda hirurga ortopeda (cena poslata na e-mail) cena terapije na robotima je (cena poslata na e-mail) sat vremena. 

 

S poštovanjem

Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje