Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Fizikalna medicina i rehabilitacija Doktor Igor Popović1

Dr Igor Popović

Oblast: Spec.fizikalne medicine i rehabilitacije

Skočni zglob - bolesti i lečenje

Roboti i Skočni zglob

 

 

Šta je skočni zglob?

Povrede skočnog zgloba su česte kod sportista (košarkaša, skakača itd..), a i naravno kod normalnih aktivnosti (hodanje ili trčanje). Gornji skočni zglob (articulatio talocruralis) predstavlja spoj tri kosti - dve kosti potkolenice (tibia i fibula) i kosti stopala (talus). Tibia i fibula formiraju viljušku između koje je utisnuto stopalo. Ove kosti su povezane snažnim ligamentima čime formiraju skočni zglob.

 

CPM je robot za terapiju kod povrede skočnog zgloba jer ljudi bolje reaguju na robote.

 

Ciljevi terapije na CPM-u (robotima):

- Poboljšanje metabolizma u zglobu.

- Prevencija kontraktura ili ukočenje zgloba.

- Regeneracija hrskavice.

- Lečenje oštećenih ligamenata.

- Ubrzanje resorpcija hematoma i otoka.

- Poboljšanje limfne i krvne cirkulacije.

- Zaštita od tromboze i embolije nakon operacije i povrede.

 

INDIKACIJE ZA CPM-skočni zglob:

- Distorzija (uganuće), kontuzija (istegnuće zgloba i zglobnih ligamenata).

- Posle artrotomije i artroskopije (operacije na skocnom zglobu).

- Posle preloma, povrede ligamenata i drugih oštećenja skočnog zgloba.

- Posle artroplastike (ugrađenih endoproteza).

- Kod mlitavih paraliza.

 

KONTRAINDIKACIJE:

- Kod spastičnih paraliza.

- Nestabilnih preloma.

- Akutno zapaljenje zgloba.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (13)




Dragoslav (2023-06-22)

Imam problema sa skocnim zglobom.Na RTG pregledu se ne uocavaju znaci sveze kostane lezije.Uredna pozicija zgloba. Znacajno suzen telokruralni zglobni prostor, sa subhondralnom sklerozom i marginalnom osteofitozom zglobnih povrsina.Periartikularni otok mekog tkiva.Interesuje me koliko bi kostao tretman rehabilitacije skocnog zgloba robotom u vasoj klinici.Srdacan pozdrav.

Ana Life (2023-06-22)

Postovani,
terapija na nasim robotima je, slobidno se moze reci najefikasnija terapija za sve velike zglobove, tako i za skočni zglob. Nase iskustvo to potvrdjuje. 

Oporavak na nasem CPM robotu zavisi od

- vrste povrede

- starosti povrede

- merabolizmu i starosti pacijenta.

Da bi ste znali da li ste Vi pacijent za nas CPM robot za skočni zglob,  potrebno je da dodjete na specijalisticki pregled naseg ortopeda dr Glisica, potrebno je da donesete snimak koji imate uradjen (CD) i na osnovu klinickog pregleda i snimka dobicete misljenje doktora.

Ukoliko doktor preporuci fizikalnu terapiju na  CPM robotu za pasivan pokret, cena jedne terapije (cena poslata na e-mail).Jedna terapija traje 1h

Za Vise informacija i zakazivanje mozete pozvati na ostavljen kontakt.
 

Srdačan pozdrav, Milica +38163322958


Vasa Analife

Miodrag (2022-06-10)

Koliko košta jedna seansa akupunkture za leđa.

Ana Life (2022-06-10)

 

Poštovani Miodraže,

Prvi korak je pregled kod dr Brdareski i cena pregleda (cena poslata na e-mail)dinara, cena jednog tretmana (terapije) je (cena poslata na e-mail)

Pregled i tretman možete zakazati telefonom na 011 319 68 08.

Srdačan pozdrav Vaš Analife

 

Dragan (2022-02-06)

Interesije me da li mozete pomoc oko ćerke 14 god ne hod prije neku godinu operisala kuk,obe patele i preslozili lijevo stopalo.2014operisalo tetive na lijevoj i desnoj nozi iz pg .

Ana Life (2022-02-06)

Postovani Dragane,

Molimo Vas kontaktirajte sestra Milicu na 0038163322958 kako bi se konsultovala sa lekarima oko problema koji ima Vasa cerka.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Anjaanja (2021-06-21)

Postovani ,imala sam prelom maleolusa,tj samo okrajak kosti ,spoljasni ,stabilan prelom ,koji je po poslednjem snimku zarastao,koleginica sam i znam dr Glisica sa IOHBanjice pa me zanima koliko kostaju tih 5,6,7 tretmana robotom ...Prslo je 6 nedelja od preloma,skinula sam i ortopedsku cizmu,polako setam sama ali i dalje imam bol i kontrakturu i blago oteklo .Hvala unapred

Ana Life (2021-06-21)

 Postovana,

Prvi korak je da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica ili fizijatra dr Popovica. Potrebno je da sa sobom ponesete sve sto imate od snimaka i nalaza, cena pregleda(cena poslata na e-mail)

Ako doktor proceni da ste za terapiju na nase CPM robotu za skocni zglob cena terapije u trajanju od 1h (cena poslata na e-mail)Ukoliko istog dana ostanete na terapiji, pregled je besplatan i placate samo terapiju.
Srdacan pozdrav Vasa Analife 
 

Snezana (2021-05-12)

03.05 sam povredila skocni zglob- prelom- dg. Fractura bimalleolaris cruris lat.dex S82.7. 05.05. Sam operisana. Gips ću nositi 3-4 nedelje. Imam 52 godine. Interesuje me rehabilitacija zgloba robotom po skidanju gipsa kod vas. Da li možete da mi orijentaciono kazete cenu. Unapred zahvaljujem.

Ana Life (2021-05-12)

Postovana Snezana,

Pre svega potrebno je da dodjete na pregled kada skinete gips kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica ili fizijatra dr Popovica i da ponesete sve od dokumentacije sto imate do sada , cena pregleda (cena poslata na e-mail) . Ukoliko doktori procene da ste za terapiju na nasem CPM robotu za skocni zglob, cena jednog tretmana u trajanju od 1h je (cena poslata na e-mail).
Ukoliko istog dana kada dodjete na pregled ostanete i na terapiji, pregled je besplatan a placate samo terapiju. 
Pregled mozete zakazati na 0693196808. 
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Srecko (2020-10-03)

Dobro vece koja je cena terapije na robotu za bolest skocnog zgloba?

Ana Life (2020-10-03)

 Postovani,
cena tretmana na CPM za skocni zglob ili robot za skocni zglob(cena poslata na e-mail) jedan sat.


S postovanjem Analife
 

??????? (2020-09-12)

Поштовани, имао сам прелом скочног зглоба, намештен је неоперативним путем. Па ме занима колико кошта преглед код вашег физијатра и колико кошта 1 терапија на роботу?

Ana Life (2020-09-12)

Postovani,

Cena jednog sata tarapije na robotu za skočni zglob(cena poslata na e-mail) . Koliko ce Vama trebati, zavisi od mnogo faktora,od vrste i starosti povrede itd.... Cena poslata na e-mail, ali ukoliko istog dana ostanete i na terapiji, pregled je besplatan.

 

 S postovanjem
Opsta bolnica Analife
 

Vesna (2020-07-20)

Poštovani, pre mesec dana sam imala prelom skočnog zgloba, tibije i fibule. Imala sam dve operacije i ugradili su mi u zglob dva šrafa a sa spoljašnje strane noge iglicu. Još uvek nosim spoljašnji fiksator (matković). Interesuje me cena fizikalne terapije pomoću vaših cp mašina.

Ana Life (2020-07-20)

 Postovana Vesna,

Molim Vas da nam posaljete Vasu otpustnu listu na e-mail bolnica@analife.rs , kako bi nasi doktori procenili da li ste za rehabilitaciju na nasem CPM robotu.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tanja (2020-02-03)

Postovani, Dijagnostikovan mi je sinovitis skocnog zgloba i predlozena artroskopija. Trenutno cekam termin intervencije na Banjici. Interesuje me cena terapije CP masinama? Posto procitah da u slucajevima ovakvog vida intervencije se koristi fizikalna tog tipa. Hvala unapred.

Ana Life (2020-02-03)

Postovani, 
cena terapije 1 (jedan) sat na robotu za skocni zglob(cena poslata na e-mail). 
Zakazuje se na neki od nasih telefona. 

S postovanjem 

Vasa Analife

Jovo (2020-01-09)

Imao sam prelom u skocnom zglobu jos mi nije skinut gips pa me interesuje cena terapije na cp masinama. Hvala

Ana Life (2020-01-09)

 Poštovani Jovo,
Prvo je potrebno da zakazete pregled kod našeg fizijatra, cena pregleda (cena poslata na e-mail). Ukoliko doktorka proceni da ste za terapiju na nasem CPM robotu za skocni zglob cena terapije u trajanju od 1h je (cena poslata na e-mail). Ukoliko istog dana ostanete na terapiji pregled je besplatan i placate samo cenu terapije .Pregled i i terapiju mozete zakazati na 069-319-68-08.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Alen (2019-06-27)

Zdravo imam problem.sa.skončanim zglobom imao sam prelom sa 2 strane i radio sam operaciju u Njemačkoj spoljni fiksatori koji idu kroz petu i fiksiraju se na kost ispod.kolena rekli su mi da drugu operaciju trebam da.radim.nakon 2 nedelje plocica sa sarafima medjutim snimao sam se.kada sam dosao u Crnoj gori i.rekli su mi ortopedi da nije potrebna plocica jer bas pravo zarasta da nosim to 40 dana i posle gips jos 3 nedelje i da je to.to posle da idem na fizikalne terapija pa eto htio sam da se konstutujem s vama hvala ? Share Odgovori (1) Likes Highest Vote Poslednje Najstarije Dr Biljana Petrovic Dr Biljana Petrovic 0 Votes Poštovani, predlažem da zakažete ,na ovom sjatu, video konsultaciju sa ortopedom i da mu pokažete tada sve svoje nalaze,pozdrav. Komentar Još nema komentara. 13 minutes ago Ortopedija - Bolesti kostiju i lokomotornog sistema # 1 Page : 1 Prijavite se da biste postavili komentar Morate biti prijavljeni da biste mogli da postavite komentar. Prijavite se pomoću obrasca ili se registrujte ako ste novi ovde. Registrujte se ovde » Username Password Remember Me Forgot Password? Zdravo imam problem.sa.skončanim zglobom imao sam prelom sa 2 strane i radio sam operaciju u Njemačkoj spoljni fiksatori koji idu kroz petu i fiksiraju se na kost ispod.kolena rekli su mi da drugu operaciju trebam da.radim.nakon 2 nedelje plocica sa sarafima medjutim snimao sam se.kada sam dosao u Crnoj gori i.rekli su mi ortopedi da nije potrebna plocica jer bas pravo zarasta da nosim to 40 dana i posle gips jos 3 nedelje i da je to.to posle da idem na fizikalne terapija pa eto htio sam da se konstutujem s vama hvala

Ana Life (2019-06-27)

Postovani, 
da bi se dobili misljenje našeg ortopeda dr Miodraga Glišića neophodno je da dodjete na specijalisticki pregled. Sa sobom.ponesite sve nalaze koje imate. Pored nalaza uradio bi se klinički pregled i tada bi ste dobili mišljenje.  Cena specijalistickog pregleda  (cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati putem telefona na 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Nataša (2019-01-18)

Poštovani, pre četiri meseca sam polomila skočni zglob, urađena je operacija, ugrađena mi je plocica i pet šrafova. Zbog komplikacija sa ranom, kasno sam krenula na terapije. Zanima me da li je moguce kod mene sprovesti terapiju robotom. I kolika je cena? Hvala unapred!

Ana Life (2019-01-18)

Poštovana,
 morate nam poslati nalaze i snimke na mejl bolnice bolnica@analife.rs, da bi smo Vam rekli nesto više

Načelno terapija od sat vremena na našem robotu za skočni zglob (cena poslata na e-mail).Robot programira i nadgleda  naš lekar fizijatar .

Predrag (2018-11-29)

Postovani pre 4 nedelje padom sa motocikla slomio sam skocni zglob zajedno sa iscasenjem zgloba. Uradjena MIPO fibule, ORIF tibije i transfikcija sindemoze. Da li je bezbedno krenuti na terapiju kod robota

Ana Life (2018-11-29)

Poštovani,
 potrebno je da Vas vidi naš ortoped, dr Glisic, sa svim snimcima koje imate.  Na naše robote može odmah po njegovoj proceni.

Cena pregleda hirurga ortopeda (cena poslata na e-mail) cena terapije na robotima je (cena poslata na e-mail) sat vremena. 

 

S poštovanjem

Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje