Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Dr Veliša Arsić - estetski, rekonstruktivni i plastični hirurg

Oblast: plastična, estetska i rekonstruktivna hirurgija

Povećanje zadnjice transplantacijom masti i matičnih ćelija u zadnjicu

Transplantacija masti

 

Transplantacija masti i matičnih ćelija u zadnjicu je operacija gde se vrši transplantacija masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku.

Transplantacija masti i matičnih ćelija u zadnjicu /Fat graft zadnjice/ ili buttok fat

Doktore Arsiću, kakva je operacija transplantacija masti u zadnjicu /buttok fat transfer/ koju Vi radite?

- Transplantacija masti i matičnih ćelija u zadnjicu /Fat graft zadnjice/ ili buttok fat transfer, je operacija gde se vrši transplantacija masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku. Potom se ista mast specijalno obradi, izdvoje se vitalne masne ćelije, zatim se trasplantira (ubaci) u glutealne regije (zadnjicu). Da bi efekat bio još bolji, moja operativna tehnika podrazumeva ubacivanje matičnih ćelija uzetih iz vaše krvi. Matične ćelije povećavaju procenat revitalizovanih masnih ćelija i pokreću mehanizam stvaranja novih masnih ćelija.

Na ovaj način smo obezbedili da se veći procenat, nego inače, masnih ćelija revitalizuje (primi). Samim tim je potreba za novom, dodatnom operacijom svedena na minimum.

Kako se izvodi operacija transplantacije masti u zadnjicu

- Fat graft zadnjice ili transplantacija sopstvene masti i matičnih ćelija je operacija koja se sastoji iz dve operacije obavljenje u jednom aktu:

1. Liposukcija delova tela koji imaju masno tkivo u višku, ujedno se radi i korekcija lipodistrofičnih promena dovodeći telo u sklad. Formira se novi struk i tope se delovi leđa iznad zadnjice. Tako se dobija potpuno drugačija bista (figura) (koriguju se lipodistroficne promene na regijama gde ih ima u višku)

2. Tranasplantacija masti i matičnih ćelija u glutealne regije (zadnjica), gde masnih ćelija je u manjku ili gde treba korigovati oblik I velićinu zadnjice).

Da li se prave rezovi, ako se prave, da li se vide ožiljci?

- Nema rezova, nema ni ožiljaka!

Masno tkivo se uzima iglama za liposukciju minimalnog promera, i u te minijaturne rupice stavlja se po jedan šav, koji se skida nakon 7 dana od operacije. Ožiljak od rupice vremenom nestane, izuzetno osetljiva koža može imati blede tačke.

A rupice na glutealnim (zadnjica) regijama, kroz koje se ubacuje /transplantira/ mast se ne šiju, minimalne su i zarastu nakon 2 -3 dana. Drugim rečima, ožiljaka nema.

Da li mast koja se transplantira u zadnjicu ostaje tu zauvek?

- Našim načinom ubacivanja ili transplantacijom masti sa vašim matičnim ćelija, veći procenat masnih ćelija se revaskularizuje, tj.”primi”. Manji procenat masnih ćelija propadne, organizam ih resorbuje. Zbog toga se uvek stavlja više masnih ćelija da krajnji rezultat bude što bolji, kao i da broj “izgubljenih“ ćelija svedemo na minimum.

Iako su rezultati ove metode dugotrajni, oni se ipak ne mogu smatrati trajnima. Zbog starenja i gubitka mase na raznim mestima može biti potrebno ponavljanje zahvata.

Koja je vrsta anestezije i koliko traje operacija?

- Fat graft, uvecanje zadnjice tranasplantacijom sopstvene masti je operacija koja traje jedan do dva sata, ali operacija može biti i duža u zavisnosti od masti i toga kako se ona izdvaja I preradjuje. Čitava procedura sprovodi se u opštoj anesteziji.

Kakav je postoperativni tok?

- Prva kontrola je 3-4 dana, nakon operacije, kada se skidaju flasteri i kontroliše rana.

Sledeća kontrola je nakon 7 dana i tada se skidaju konci sa regija gde je mast uzeta. Tuširanje (kvašenje rana) izbegavati bar prvih 3-4 dana od operacije. Normalnim dnevnim aktivnostima se možete vratiti od nedelju do dve nedelje dana nakon operacije, u zavisnosti od posla kojim se bavite. Seksualnu aktivnost treba izbegavati najmanje 2-3 nedelje nakon hirurškog zahvata.

Nakon toga morate biti pažljivi i oprezni sa vašom zadnjicom najmanje mesec dana nakon operacije. Treniranje je dozvoljeno meseca dana posle operacije.

Koje su komplikacije ovog zahvata?

- Post proceduralni diskomfort ili nelagodnost posle operacije se veoma razlikuje od bolesnika do bolesnika. Dok neki mogu imati osećaj bola, modrice, otok ili otežano disanje, drugi mogu biti bez ikakvih tegoba. Iako većina pacijenata nema nikakve komplikacije, trebalo bi da sa svojim plastičnim hirurgom popričate o svakoj mogućoj komplikaciji. Kod nas dobijete informator o operaciji i saglasnost na istu. Kada ga pročitate, popričaćete sa mnom i sa našim anesteziologom o svemu što je nejasno ili vas zbunjuje.

Kakva je preoperativna priprema?

- Svaka operacija je pod anestezijom

Tako je i za ovu potrebno uraditi:

- RTG pluća sa nalazom specijaliste radiologa

- EKG

- Specijalistički pregled interniste

- Specijalistički pregled anesteziologa

- Kontrolna krvna slika

- Bolnicki dan i noć, sutradan napuštate bolnicu.

 

U cenu operacije ne ulazi spisak laboratorijskih analiza

-Krvna grupa

-Kompletna krvna slika sa biohemijom

-Analiza urina

 

Koji su alternativni tretmani?

- Alternativa je nepodvrgavanje operaciji. I prikrivanje stanja odgovarajućom garderobom.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (4)Lana (2019-01-23)

Postovani, da li prilikom povecanja zadnjice sopstvenom mascu praktikujete da deo masti ubrizgate i u predeo bokova? Moji su bas ravni, a zelela bih zenstveniji izgled koji daje taj tzv, "pescani sat" oblik gradje. Da li ste dosad primenjivali i to kod pacijenata, deo masti u bokove i koja je inace cena ove intervencije inace? Unapred hvala, Lana

Ana Life (2019-01-23)

Poštovana Lana,

Fat graft zadnjice predstavlja transplantaciju masti koja je prethodno uzeta sa regija gde je ima u višku,specijalno se obradi, a zatim se trasplantira u predeo zadnjice ili bokova a nakon toga uradi se transplantacija Vaših matičnih ćelija koje su dobijene specijalnom preradom Vaše krvi ,da bi se sto veci broj masnih ćelija revitalizovao(primio). Cena ove intervencije je (cena poslata na e-mail) u cenu je uračunata preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole.  Cena može da se menja u zavisnosti od količine masti koju želite da transplanirate u regiju bokova. To već zavisi od Vaše želje i odluke dr Arsića da li je i koliko je izvodljivo.

Možete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsića .

Srdačan pozdrav Vaša Analife i dr Arsić

Greta (2018-08-27)

Videla sam drugaricu koja je kod vas radila povecanje zadnjice svojim mascu. Ja sam manekenka i stalno sam na dijeti. Htela bih da povecam zadnjicu i grudi, ne mnogo. Odakle cete da uzmete mast, ja sam mrsava, mogu li te dve operacije da se urade odjednom i koliko kostaju

Ana Life (2018-08-27)

Poštovana, 

Za početak bilo bi dobro da nam pošaljete fotografije spreda i sa strane delova tela koje želite da ulepšate. Kako kaže naš plastični hirurg dr Arsić: uvek ima mesta sa kojeg se može uzeti masno tkivo. Jedino ukoliko je u pitanju preterana mršavost koja se stručno zove anoreksija i jos gore kaheksija, onda je naš savet lekarska pomoć da se lečenjem / ishranom poveća BMI, indeks telesne mase. 

Predpostavljam da ste vitki i da u toku dijeta pored ostalih delova tela gde mršavite, masno tkivo nestaje u grudima i zadnjici što vam ne odgovara. 

Imali smo dosta manekenki koje su radile kod nas fet graft zadnjice i grudi ( transplantaciju masnog tkiva u grudi i zadnjicu). Rezultat je uvek bio fantastičan. Obično dr Arsić uspe da u toku intervencije specijalno obradi i ubaci oko 250-300 cc masnog tkiva u svaku dojku. 

U postoperativnom oporavku obično se izgubi oko 30-35%, mnogo zavisi od metabolizma, dijeta...Ali uvek može da se doda masno tkivo. Cena operacije transplantacije masti u grudi  (fat graft)  grudi (cena poslata na e-mail). Ista cena je za fat graft zadnjice ili transplantacija masti u zadnjicu. 

Konsultacije su besplatne

 

S poštovanjem

Analife

Sofija (2018-08-27)

Postovani, imam 35 godina. Smrsala sam, zadnjica se istopila. Sad sam ravna. Interesuje me povecanje zadnjice sopstvenom mascu i maticnim celijama. Kakava je to operacija. Kakva je razlika izmedju transpantacije masti od ubacivanja implanta ili silikona u zadnjicu.

Ana Life (2018-08-27)

Poštovana, 

U bolnici Analife, dr Arsić radi najsavremeniju operaciju povećanja zadnjice- transplantacija masti ili fet graft zadnjice. Mast ili preciznije masno tkivo  se uzima sa mesta gde je ima u višku, sa stomaka, struka, oko kolena. Zatim se specijalno obradi, odbace se propale masne ćelije i u vidu filera se ubacuje gde fali. U Vašem slučaju to je zadnjica. Cena operacije sa preoperativnim troškovima (cena poslata na e-mail). Konsultacija je besplatna, zakazuje se na neki od naših telefona. Razlika izmedju operacije fet graft zadnjice ( transplantacija masnog tkiva) i operacije ubacivanje silikonskih proteza u zadnicu je velika. Fet graft nema sečenja pa nema ni rezova, kod silikona mora da se seče i ubacuje. Fet graft daje prirodan izgled i profil. Fet graft ima manu što se izgubi nekih 30-40%, a ako smršate nestaće i vaše masne ćelije koje su ubacene. Dodavanjem matičnih ćelija iz vaše krvi poboljšavamo proces revasularizacije masnog tkiva, tj. Više masnih ćelija će ostati. 

S poštovanjem 

Analife

sandra (2018-03-06)

Cena histeroskopije

Ana Life (2018-03-06)

Postovana,
 Histeroskopija je ambulantna hirurška procedura koja omogućava vizualizaciju matericne šupljine. Ova procedura omogućava dijagnozu i lečenje abnormalnosti materice koje mogu biti uzrok neplodnosti ili abnormalnog krvarenja. Polip je npr. prirodna spirala koja smeta zatrudnjivanju bilo prirodno bilo iz vantelesnog ciklusa. Zato je u svetu neprihvatljivo da se u pripremi za vantelesnu oplodju ne uradi i histeroskopija. Kada je u pitanju produzeno krvarenje ili sumnja na promenu u endometrijumu  uvek je najbolje uraditi histeroskopiju.
Posto se intervencija radi u analgosedaciji (Diprivan…) strucna je greska ne uraditi kompletnu pripremu koja se odnosi na proveru PLUCA, JETRE, BUBREGA posto su to organi koji su vitalni za anesteziju. To se proverava RTG pluca, kompletnom biohemijom i Krvnom slikom. Kako u matericu ulazi kamera potrebno je da vagina bude “cista” tj. da svi brisevi budu uredni. Poznato je da HLAMIDIJA nema nikakve simptome a moze da dovede dosteriliteta.

Za histeroskopiju je potrebno da  (pogledajte pripremu u GAK Narodni front na njihovom sajtu)
Pri prijemu u bolnic pokažete/priložite:
1.Ličnu kartu ili pasoš 
2. Cervikalni bris negativan na hlamidiju, mikoplazmu,ureaplazmu ( ne sme biti stariji od 6 meseca)
3. Ultrazvučni nalaz  (ne sme biti stariji od 3 meseca),
4. Kolposkopski nalaz sa brisom PA ( ne sme biti stariji od 6 meseci),
5. Sterilan nalaz Cervikalnog brisa ( ne sme biti stariji od 30 dana),
6.  Kompletna krvna slika, biohemijski rezultati sa rezultatima vremena krvarenja i vremena  koagulacije (ne sme biti  starije od 30 dana),
7.  Krvna grupa sa rezus faktorom,
8. Nalaz urina hemijski i bakteriološki ispravan - URIN I URINOKULTURA (ne sme biti stariji od 30 dana),

9. Rentgenski snimak i nalaz pluća
10. Internistički izveštaj ( ne stariji od  30 dana),
11. Anesteziološki izveštaj (PREGLED RADI NAS ANESTEZIOLOG I URACUNAT JE U CENU INTERVENCIJE)
Histeroskopija se obavlja  do 10-og dana menstrualnog ciklusa
Najčešći razlog otkazivanja planirane operacije je loš rezultat neke/nekih od ovih analiza
Zbog toga insistiramo da navedene laboratorijske analize uradite i dostavite nam ih PRE dolaska na operaciju.
 *CENOVNIK:
-DIJAGNOSTIÄŒKA HISTEROSKOPIJA JE (cena poslata na e-mail)
 
-OPERATIVNA HISTEROSKOPIJA SA POLIPEKTOMIJOM JE (cena poslata na e-mail)
 
 
            ZA INTERVENCIJU SU POTREBNI:
 
-RTG PLUĆA SA SPECIJALISTIÄŒKIM IZVEŠTAJEM - (cena poslata na e-mail)
 
-INTERNISTIÄŒKI IZVEŠTAJ SA EKGom – (cena poslata na e-mail)
 
PREOPERATIVNU PRIPREMU NISTE U OBAVEZI DA URADITE KOD NAS!
PRI OPERATIVNOJ HISTEROSKOPIJI SE PROMENA  (POLIP) ŠALJE NA
-HP ANALIZU –(cena poslata na e-mail)
 
U CENU HISTEROSKOPIJE JE URAÄŒUNAT
-PREGLED ANESTEZIOLOGA
-KONTROLNI ULTRAZVUCNI PREGLED PREGLED GINEKOLOGA NAKON HISTEROSKOPIJE
Histeroskopiju radi  dr Zoran Vilendecic. 
 
Pregled i intervenciju mozete zakazati pozivom na broje telfona 069-319-68-08
 
Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje