Bolesti Kolena :: Opšta Bolnica Analife
Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

prim. dr Desanka Mitrović

spec. fizikalne medicine i rehabilitacije

Bolesti kolena

Fizikalna terapija robotom kod bolesti kolena

Kod nas, u bonici Analife možete izlečiti Vaša kolena uz najmoderniju tehnologiju i stručng lekara.

 

U našoj sredini standardna fizikalna terapija vraćanja pokretljivosti zglobova je vežbanje sa medicinskim tehničarem-fizioterapeutom.

 

U svetu je terapijski standard za vraćanje pokretljivosti zglobovima upotreba isključivo specijalnih mašina za kontinuirane pasivne pokrete zgloba.

 

Opšta bolnica Analife je otvorila Centar za pasivne pokrete opremljen najsavremenijim Artromot mašinama za kontinurane pasivne pokrete. Centar je osposobljen za terapiju zgloba ramena, lakta, kolena, kuka, kičme i vrata.

- Odmah posle sportskih povreda kolena

- Odmah posle artroskopije kolena

- Odmah posle meniscektomije, rekonstrukcije ligamenata (LCA; PCL; MPFL)

- Odmah posle konzervativno lečenih preloma kolena

- Odmah posle stabilnih ostesinteza

- Odmah posle operacija iščašenih čašica kolena

- Odmah posle konzervativno lečenih iščašenih čašica kolena

- Odmah posle osteotomije kolena

- Odmah posle transplantacije hrskavice kolena

- Odmah posle ugradnje totalne proteze kolena

 

Zašto odmah?

Pa da bi se što pre povećao obim pokreta i da bi se sprečilo stvaranje priraslica u mekom tkivu što dovodi do ukočenja zgloba.

 

Šta su kontinuirani pasivni pokreti?

To su precizno ponavljani pokreti u tačno zadatim okvirima, simultano u svim pravcima (ugao i vrsta pokreta u tretiranom zglobu) u trajanju od najmanje pola sata dnevno, pri čemu je princip savremene terapije „što duže to bolje“ moguće samo uz pomoć kompjuterski kontrolisanih pasivnih pokreta na Artromot mašinama.

 

Koji je značaj kontinuiranih pasivnih pokreta u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji?

- Smanjuje bol

- Smanjuje otok i hematome

- Smanjuje rizik od tromboze

- Obnavlja hrskavicu i sinovijalnu tečnost koja podmazuje zglobove

- Sprečava nastajanje priraslica

- Sprečava nastajanje ukočenja (kontrakture) zgloba, a stare kontrakture leči

- Vraća punu funkcionalnost zgloba

- Skraćuje dužinu oporavka/rehabilitacije

 

Uz pomoć Artromot CPM mašina, koje doktor fizijatar isprogramira, dobijamo za vrlo kratko vreme punu pokretljivost zgloba.

 

Koja je razlika između klasične fizikalne terapije i terapije na Artromot mašinama?

- Pun terapijski rezultat ne možete postići sami (boli vas svaki pokret)

- Pun terapijski rezultat takođe nije moguće postići ni uz pomoć fizioterapeuta (boli vas svaki dodir)

- Pun terapijski rezultat, bezbolan, bezbedan, brz i funkcionalan jedino uz mašine za kontinuirane pasivne pokrete

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (4)

Veljko (2018-08-16)

Poštovani, imao sam tešku povredu kolena, pa je usledila operacija, pa me zanima cenovnik vezano za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju kolena kod vas. Unapred hvala

Ana Life (2018-08-16)

Poštovani Veljko,

U Analife bolnici postoji najsavremeniji rehabilitacioni centar. Kada to kažemo, onda mislimo na rehabilitaciju onako kako se to radi u svetu kada je u pitanju bolno, otečeno, ili ukočeno koleno.O kakvoj rehabilitaciji se radi: u pitanju su najsavremenije u svetu najbolje mašine CPM mašine roboti, skenirajući laser.Kada je u pitanju koleno potrebno je da naša doktorka Primarijus Desanka Mitrović obavi pregled, i da predloži terapiju. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Naše iskustvo kaže da je za koleno najbolja kombinacija sat vremena na CPM robotu za koleno plus skenirajući laser .

Što se tiče cena , sat vremena na našem skenirajućem laseru uz ultrazvuk (cena poslata na e-mail).  Sat vremena na našem CPM robotu za koleno (cena poslata na e-mail) programiranje, nadzor i specijalistički izveštaj našeg fizijatra.

 

Srdačan pozdrav Analife

Maša (2018-08-16)

Zdravo, Imala sam povredu kolena na moru koju ću verovatno morati da operišem.Zanima me cena tretmana na CMP Masini. Srdačan pozdrav !

Ana Life (2018-08-16)

Poštovana,

Naši CPM roboti, izmedju ostalog za koleno, su mašine koje vraćaju pokretljivost zglobu kolena, uklanjaju bol, sprečavaju nastanak kontrakture, svojim specijalnim pokretima smanjuju otok, modrice ako postoje posle operacije ili povrede, za šta je potrebno nekoliko meseci sa klasičnom rehabilitacijom. Ono sto je najvažnije kod  ove mašine su u pitanju pokretanje mehanizma lučenja sinovije, a u isto vreme isključivanje mekih tkiva oko zgloba. Cena 1 sata rehabilitacije (cena poslata na e-mail) plus pregled pre i posle sa izveštajem našeg fizijatra Prim. dr Desanke Mitrović

Pregled (cena poslata na e-mail), zakazivanje telefonom

 

S postovanjem

  Analife

Danijela Baš?arevi? (2018-02-24)

Postovani, Imala sam povredu kolena na skijanju koja ce verovatno morati operativno da se zbrine. Zanima me cena tretmana na CMP Masini. Srdacan pozdrav. Dr Danijela Baščarević mr sc med, fizijatar

Ana Life (2018-02-24)

Postovana,
Nasi CPM roboti, izmedju ostalog za koleno,  su masine koje vracaju pokretljivost zglobu kolena, uklanjaju bol, sprecavaju nastanak kontrakture, svojim specijalnim pokretima smanjuju otok, modrice ako postoje posle operacije ili povrede.
Recju, ono za sta je otrebno nekoliko meseci sa klasicnom rehabilitacijom, ponekad bez dobrog rezultata. Ono sto je najvaznije kod su ove masine u pitanju je pokretanje mehanizma lucenja sinovije a u isto vreme iskljucivanje mekih tkiva oko zgloba.
Cena 1 sata rehabilitacije (cena poslata na e-mail)plus pregled pre i posle sa izvestajem naseg fizijatra Prim dr Desanke Mitrovic
Pregled (cena poslata na e-mail), zakazivanje telefonom
 
 S postovanjem 
   Analife

 

Stanko Milic (2017-12-16)

Postovani, imao sam tesku operaciju kolena pa me zanima cenovnik vezano za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju kolena kod vas. Unaapred hvala.

Ana Life (2017-12-16)

Postovani,
U Analife bolnici postoji najsavremeniji rehabilitacioni centar. Kada to kazemo, onda mislimo na rehabilitaciju onako kako se to radi u svetu kada je u pitanju bolno, oteceno, ili ukoceno koleno.O kakvoj rehabilitaciji se radi: U pitanju su najsavremenije u svetu najbolje masine CPM masine roboti, skenirajuci laser.Kada je u pitanju koleno potrebno je da nasa doktorka Primarijus Desanka Mitrovic obavi pregled, i da predlozi terapiju. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Nase iskustvo kaze da je za koleno najbolja kombinacija sat vremena na CPM robotu za koleno plus skenirajuci laser .
Sto se tice cena , sat vremena na nasem skenirajucem laseru uz ultrazvuk (cena poslata na e-mail). A sat vremena na nasem CPM robotu za koleno (cena poslata na e-mail)(cena poslata na e-mail)programiranje, nadzor I specijalisticki izvestaj naseg fizijatra.
 
Srdacan pozdrav Analife

 

 

Finansiranje i Kreditiranje

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Načini Plaćanja

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Zakazivanje pregleda

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Adresa

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakaži online