Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Fizikalna medicina i rehabilitacija Doktor Igor Popović15

Dr Igor Popović

Oblast: Spec.fizikalne medicine i rehabilitacije

Bolesti kolena

Fizikalna terapija robotom kod bolesti kolena

 

Kod nas, u bonici Analife možete izlečiti Vaša kolena uz najmoderniju tehnologiju i stručng lekara.

 

U našoj sredini standardna fizikalna terapija vraćanja pokretljivosti zglobova je vežbanje sa medicinskim tehničarem-fizioterapeutom.

 

U svetu je terapijski standard za vraćanje pokretljivosti zglobovima upotreba isključivo specijalnih mašina za kontinuirane pasivne pokrete zgloba.

 

Opšta bolnica Analife je otvorila Centar za pasivne pokrete opremljen najsavremenijim Artromot mašinama za kontinurane pasivne pokrete. Centar je osposobljen za terapiju zgloba ramena, lakta, kolena, kuka, kičme i vrata.

- Odmah posle sportskih povreda kolena

- Odmah posle artroskopije kolena

- Odmah posle meniscektomije, rekonstrukcije ligamenata (LCA; PCL; MPFL)

- Odmah posle konzervativno lečenih preloma kolena

- Odmah posle stabilnih ostesinteza

- Odmah posle operacija iščašenih čašica kolena

- Odmah posle konzervativno lečenih iščašenih čašica kolena

- Odmah posle osteotomije kolena

- Odmah posle transplantacije hrskavice kolena

- Odmah posle ugradnje totalne proteze kolena

 

Zašto odmah?

Pa da bi se što pre povećao obim pokreta i da bi se sprečilo stvaranje priraslica u mekom tkivu što dovodi do ukočenja zgloba.

 

Šta su kontinuirani pasivni pokreti?

To su precizno ponavljani pokreti u tačno zadatim okvirima, simultano u svim pravcima (ugao i vrsta pokreta u tretiranom zglobu) u trajanju od najmanje pola sata dnevno, pri čemu je princip savremene terapije „što duže to bolje“ moguće samo uz pomoć kompjuterski kontrolisanih pasivnih pokreta na Artromot mašinama.

 

Koji je značaj kontinuiranih pasivnih pokreta u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji?

- Smanjuje bol

- Smanjuje otok i hematome

- Smanjuje rizik od tromboze

- Obnavlja hrskavicu i sinovijalnu tečnost koja podmazuje zglobove

- Sprečava nastajanje priraslica

- Sprečava nastajanje ukočenja (kontrakture) zgloba, a stare kontrakture leči

- Vraća punu funkcionalnost zgloba

- Skraćuje dužinu oporavka/rehabilitacije

 

Uz pomoć Artromot CPM mašina dobijamo za vrlo kratko vreme punu pokretljivost zgloba.

 

Koja je razlika između klasične fizikalne terapije i terapije na Artromot mašinama?

- Pun terapijski rezultat ne možete postići sami (boli vas svaki pokret)

- Pun terapijski rezultat takođe nije moguće postići ni uz pomoć fizioterapeuta (boli vas svaki dodir)

- Pun terapijski rezultat, bezbolan, bezbedan, brz i funkcionalan jedino uz mašine za kontinuirane pasivne pokrete

Postavite pitanje ili komentar Komentari (17)




Zorana (2021-08-25)

Suprug je pre 4ms usled pada zadobio prelom podkolenice i hrskavica kolena je unistena. Operisana je podkolenica i kost koja je bila kraca zbog loma je srasla. Koleno je oteceno, nosio je ne gips nego gvozdeni aparat 8 nedelja. Zatim zarastanje rana od vadjenja aparata i banja. Koleno jos ima otok koji se tretira ledom i lekovima. Uspeva da savije 15% ugao. Ima bolove kada se skroz osloni. Ne moze bez staka i setalice da hoda. Ima vezbe. Jedan ortoped pfedlaze operaciju kolena odmah a drugi nikako. Da li bi mogli da pomognete, jer suprugu su rekli da je za hod dovoljno da moze 35%ugla u savijanju kolena. Hrskavicu vise nema. Koliko kosta pregled i tretmani. Ima 57 godina Hvala

Ana Life (2021-08-25)

Postovana Zorana,

Prvi korak je da suprug dodje na  pregled kod dr Miodraga Glisica naseg ortopeda, sa svezim snimcima magneta kolena ili RTG snimak u dva pravca. Cena pregleda(cena poslata na e-mail)
 Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Novak (2021-05-10)

operiso sam diskus herniju u KCS BEOGRAD 2x L3 L4 I L4 L5 S1 U HOLANDIJI 1x sad samo imam bolove u kolenu samo kad šetam kad sedim i ležim ne boli i kad vozim biciklo neboli kako možete dami pomognete javite veliki pozdrav

Ana Life (2021-05-10)

Postovani Novace,

Pre svega potrebno je da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica i da ponesete sve od dokumentacije i snimaka da doktor pogleda da li je ova vrsta terapije izbor za Vas.
Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
 Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08 
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Jovan (2021-03-26)

Potrebno mi je Vase misljenje. Uradio sam MR pregled pre otprilike nedelju dana. Patelofermalni zglob Manji retropatelarni izliv. Blagi lateralni tilt patele.Hiperinterni signal hrskavice latelarne facete patele.Hrskavice trohleje uredjene debljine i intenziteta signala.Trohleja femura uredne dubine,bez znakova displazije.Medijalni retinakulum i lateralni retinakulum uredne morfologije .Patelarni ligament i tetiva m.quadricepsa uredne morfologije. Tiboiferamlni zglob Uredna morfologija kostanih struktura.Epifizne linije uredne.Uredna sirina zglobnog prostora i debljine zglobne hrskavice.Kosa ruptura zadnjeg roga medijalnog meniskusa sa zahvatanjem distalne artikulturne povrsine meniskusa.Horizontalna ruptura tela meniskusa.U predelu zadnjeg roga medijalnog meniskusa prisutne su tri meniskalne ciste ,najveca medijalno dijametra 8x3mm(LLxKK)i dve manje lateralno dijametra 3mm i 2mm Lateralni meniskus uredne morfologije. ACL i PCL intaktni. Kolateralni ligamenti uredne morfologije Zakljucak Hondromalacija lateralne facete patele Gr.I.Manji lateralni tilt patele.Ruptura zadnjeg roga medijalnog meniskusa sa meniskalnim cistama Potrebno mi je misljenje da li je operacija potrebna

Ana Life (2021-03-26)

Postovani Jovane, 

Morate da dodjete na pregled kod ortopeda i da ponesete sve nalaze i snimke koje imate do sada, kako bi doktor mogao da postav dijagnozu i predlozi adekvatno lecenje ili terapiju.

Cena pregleda kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica (cena poslata na e-mail) Pregled mozete zakazati na 0693196808.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Bratislav (2020-10-12)

Postovani,imao sam fracturu tibiae pars proximalis,uradjena mi je operacija,nosio sam gips dva ipo meseca,sad mi je ukoceno koleno,da li mogu kod vas vezbe na robotima i koliko kostaju? Hvala

Ana Life (2020-10-12)

 Postovani Bratislave,
Prvi korak je da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica i da ponesete sve snimke koje imate. Cena prvog pregleda je (cena poslata na e-mail). Ukoliko doktor proceni da ste za terapiju na nasim CPM robotima cena terapije(cena poslata na e-mail) u trajanju od 1h. Ako istog dana ostanete na terapiji, pregled je besplatan.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Slavica (2020-08-18)

Imam kontrakturu rucnog zgloba desne sake i prstiju,nakon preloma radijusa i ulne .imate li program pasivnih vezbi na robotu za taj problem. Ocajna sam ,jer je prelim bio jos 29.maja.i na fizikalnij th sam vec 6 nedelja posle skudanja gipsa koji sam nosila 5 nedelja.Veliki pozdrav

Ana Life (2020-08-18)

Postovana,

Prvo je potrebno da dodjete na pregled kod naseg fizijatra, cena pregleda (cena poslata na e-mail). Ukoliko doktorka proceni da bi Vam nase masine za CPM pokrete pomogle i ukoliko istog dana ostanete na terapiji u trajanju od 1h pregled bi bio gratis, a platili bi ste samo terapiju (cena poslata na e-mail) 

Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Jasminka (2020-05-09)

Postovani molim Vas ako možete da mi odgovorite na sledece pitanje. Povredila sam koleno i lekar je dao dijagnozu:Fraktura tibiae, pars proximalis comm condili latralis genus dex. Stavljena mi je longeta i posle prve kontrole stanje se popravilo. Dana 11.05.2020.g zakazana je kontrola i postavljanje nadkolenog gipsa na 6 nedelja od povrede. Interesuje me koja je cena pregleda vašeg lekara fizikalne medicine i cena terapije na robotima za rehabilitaciju? Takođe, da li postoji obavezan broj terapija robotom koji se mora uraditi? Unapred Vam hvala na odgovoru i srdacan pozdrav!

Ana Life (2020-05-09)

Postovana Jasminka, 

Pre svega potrebno je da dodjete prvo na pregled kod nas cena pregleda(cena poslata na e-mail), a ukoliko istog dana ostanete na terapiji ,pregled Vam je gratis, a cena terapije na robotu  u trajanju od sat vremena(cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Zorica (2019-10-03)

Poštovani, 20.08.2019. mi je urađena operacija desnog kolena : Patellaectomia partialis dex. Reiserctio lig.patellae dex. i stavljen mi je gips koji će biti skinut sutra 04.10. Interesuje me koja je cena pregleda vašeg lekara fizikalne medicine i cena terapije na robotima za rehabilitaciju? Takođe, da li postoji obavezan broj terapija robotom koji se mora uraditi?

Ana Life (2019-10-03)

Postovana Zorice, 
terapija na robotu za koleno (cena poslata na e-mail) jedan sat vremena. Pregled naseg fizijatra sa svim snimcima (cena poslata na e-mail). Ukoliko isti dan ostanete na terapiji, placate samo terapiju, pregled je besplatan. Koliko ce trebati terapija videcete samo koliko Vam bude bolje. Ne postoji obavezan broj.

 S postovanjem Analife
 

Drasko (2019-04-05)

Postovani, Ja sam profesionalni sportista,povredio sam koleno. Posle pregleda hrurga i snimanja na magnetu, receno mi je da treba da radim artroskopiju jer imam ostecenje meniskusa, slobodno zglobno telo i degenerativen promene na pateli Cuo sam da radite artroskopije, da je oporavak brz i lagan. Da imate neke masine robote na kojima bi mogao da odmah vezbam. Koliko kosta operacija i kada bi smo mogli da radimo. I cena pregleda i operacije ? Hvala

Ana Life (2019-04-05)

 

Poštovani,

 

Da bi smo Vam precizno odgovorili na vaše pitanje, potrebno je da dodjete na specijalistički pregled našeg ortopeda gr Miodraga Glisica.  Na osnovu nalaza koji ste nam poslali, verovatno je da bi se postavila indikacija (razlog) da se radi operacija koja se zove artroskopija. Kroz milimetarske rezove, bez sečenja, zatvorenom operacijom, pod kontrolom kamere skida se oštećeni meniskus i degenerativne promene na pateli. Oporavak je lagan,  a sa rehabilitaciom na roboru za koleno vrlo brzo vraćanju normalnom životu

 

Artroskopija obuhvata

 

1. Operacja artroskopija kolena

2. Color Doppler noge

3. Kardiološki pregled

4. Ekg

5. RTG pluća

6. Anesteziooski pregled

7. Bolnički dan

 

U (cena poslata na e-mail) je uračunata   rehabilitacija na robotu za koleno

 

Pet terapija od po sat vremena na roboru za koleno.

 

Odmah posle budzenja uključujete se 20 minuta na robor za koleno.

 

Znači, koleno se stavlja u pokret odmah posle operacije i tako najmanje pet dana po sat vremena kod nas.

 

Ukupno sve gore nabrojano (cena poslata na e-mail)

 

Ukoliko se ubacuju matične ćelije iz vaše krvi PRP pod kontrolom kamere sa dodatnim učinkom da se na mestu oštecenog meniskusa i oštećene hrskavice, stvara nova fibrozna hrskavica  (cena poslata na e-mail)

 

U tom slučaju ukupna (cena poslata na e-mail)

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Aleksandar (2019-02-25)

Poštovani, Koja je cena specijalističkog pregleda lekara fizijatra za jedno koleno, i koja je cena eventualnih tretmana (po tretmanu) na robotu.

Ana Life (2019-02-25)

Poštovani Aleksandre,


 

specijalistički pregled fizijatra (cena poslata na e-mail). Terapija od jedan sat  na robotu za koleno (cena poslata na e-mail). Ukoliko se odlučite da ostanete odmah posle specijalističkog pregleda na terapiji, pregled se neće naplatiti. Drugim rečima, samo bi ste platili sat vremena terapije na robotu za koleno.


 

Ako Vam to odgovara, ponećete snimke kolena (RTG ili Magnet) i ostalu medicinsku dokumentaciju,


 

S poštovanjem Analife

Aleksandar (2019-02-25)

Interesuje me cena specijalističkog pregleda fizijatra za jedno koleno i cena i broj tretmana na robotu

Ana Life (2019-02-25)

Poštovani Aleksandre,


 

specijalisticki pregled fizijatra (cena poslata na e-mail).Terapija od jedan sat  na robotu za koleno (cena poslata na e-mail). Ukoliko se odlučite da ostanete odmah posle specijalističkog pregleda na terapiji, pregled se NE NAPLAĆUJE, plaća se samo terapija (cena poslata na e-mail) naplatiti. Drugim rečima, samo bi ste platili sat vremena terapije na robotu za koleno. 


 

Ako Vam to odgovara, ponecete snimke kolena (RTG ili Magnet) i ostalu medicinsku dokumentaciju,


 

S poštovanjem Analife

Gordana (2019-02-12)

Cena i broj tretmana na robotu posle artroskopije kolena -prednji ukrsteni ligamenti

Ana Life (2019-02-12)

Poštovana Gordana,
kada kod nas dr Miodrag Glisic radi artroskopiju prednjih ukrstenih ligamenata kolena, naši pacijenti idu isti dan na robot za koleno. Obično bude potrebno 5 tretmana od po sat vremena. Ne znam kada ste operisani i kakvu ste rehabilitaciju imali. Kako god, naši roboti uz programiranje daju odlične rezultate. Prvi  korak je specijaistički pregled lekara  fizijatra (cena poslata na e-mail)

Ukoliko posle specjalističkog pregleda ostanete odmah na terapiji, specijalistički pregled  se ne naplaćuje. Onda plaćate samo terapiju od 1 sat na robot za koleno (cena poslata na e-mail)

 

Svaka terapija je pod kontrolom naših lekara.

  S poštovanjem

Analife

hatka (2019-02-05)

interesuje me cena za tretman kolena po vasem sistemu

Ana Life (2019-02-05)

Poštovana,
ako ste mislili na naše robote, molimo vas da pošaljete nalaz ili jos bolje da dodjete na pregled kod našeg fizijatra. Ukoliko posle pregleda nastavite terapiju na našem robotu od sat vremena, specijalistički preged fizijatra se ne naplaćaju već samo terapija (cena poslata na e-mail)

Da bi smo vam dali bilo kakav precizniji odgovor za vas problem potrebno je da znamo šta je u pitanju. Samo bolovi, ukočeno koleno posle skidanja ortoze, posle operacije kolena, posle proteze, ili nesto drugo, arroza i sl. 

Bilo šta da je u pitanju terapija robotima je fantastična, zato što za vrlo kratko vreme od nekoliko dolazaka problemi se smanjuju ili potpuno nestaju.

 

S poštovanjem

Analife

Mr (2018-09-24)

Molim za odgovor Nakon ugradnje veštačkog kolena kada započeti fizikalnu terapiju na robotu,koliko terapija je potrebno da se vrati pokretljivost zgloba i koja je cena usluge.

Ana Life (2018-09-24)

Poštovana Nadežda, 

Najbitnije je da se javite odmah nakon skidanja imobilizacije i da dodjete na pregled kod našeg fizijatra, cena pregleda (cena poslata e-mail). Nakon pregleda bi se znalo tačno koliko je terapija potrebno. Cena terapije u trajanju od 1h na našem CPM robotu uz stručni nadzor i programiranje našeg fizijatra (cena poslata e-mail)

 

Pregled možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Radovan (2018-09-02)

Molim Vas recite mi da li operisete "X noge" ? Koliko traje oporavak?

Ana Life (2018-09-02)

Poštovani,

ne radimo takve vrste operacija 

 

S poštovanjem

Analife

Veljko (2018-08-16)

Poštovani, imao sam tešku povredu kolena, pa je usledila operacija, pa me zanima cenovnik vezano za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju kolena kod vas. Unapred hvala

Ana Life (2018-08-16)

Poštovani Veljko,

U Analife bolnici postoji najsavremeniji rehabilitacioni centar. Kada to kažemo, onda mislimo na rehabilitaciju onako kako se to radi u svetu kada je u pitanju bolno, otečeno, ili ukočeno koleno. O kakvoj rehabilitaciji se radi: u pitanju su najsavremenije u svetu najbolje mašine CPM mašine roboti, skenirajući laser. Kada je u pitanju koleno potrebno je da se obavi pregled i predloži terapija. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Naše iskustvo kaže da je za koleno najbolja kombinacija sat vremena na CPM robotu za koleno plus skenirajući laser .

Što se tiče cena, sat vremena na našem skenirajućem laseru uz ultrazvuk (cena poslata na e-mail).  Sat vremena na našem CPM robotu za koleno (cena poslata na e-mail).

 

Srdačan pozdrav Analife

Maša (2018-08-16)

Zdravo, Imala sam povredu kolena na moru koju ću verovatno morati da operišem.Zanima me cena tretmana na CMP Masini. Srdačan pozdrav !

Ana Life (2018-08-16)

Poštovana,

Naši CPM roboti, izmedju ostalog za koleno, su mašine koje vraćaju pokretljivost zglobu kolena, uklanjaju bol, sprečavaju nastanak kontrakture, svojim specijalnim pokretima smanjuju otok, modrice ako postoje posle operacije ili povrede, za šta je potrebno nekoliko meseci sa klasičnom rehabilitacijom. Ono sto je najvažnije kod  ove mašine su u pitanju pokretanje mehanizma lučenja sinovije, a u isto vreme isključivanje mekih tkiva oko zgloba. Cena 1 sata rehabilitacije (cena poslata na e-mail) plus pregled pre i posle sa izveštajem našeg fizijatra.

Pregled (cena poslata na e-mail), zakazivanje telefonom

 

S postovanjem

  Analife

Stanko (2017-12-16)

Postovani, imao sam tesku operaciju kolena pa me zanima cenovnik vezano za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju kolena kod vas. Unaapred hvala.

Ana Life (2017-12-16)

Postovani,
U Analife bolnici postoji najsavremeniji rehabilitacioni centar. Kada to kazemo, onda mislimo na rehabilitaciju onako kako se to radi u svetu kada je u pitanju bolno, oteceno, ili ukoceno koleno.O kakvoj rehabilitaciji se radi: U pitanju su najsavremenije u svetu najbolje masine CPM masine roboti, skenirajuci laser.Kada je u pitanju koleno potrebno je da nasa doktorka obavi pregled, i da predlozi terapiju. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Nase iskustvo kaze da je za koleno najbolja kombinacija sat vremena na CPM robotu za koleno plus skenirajuci laser .
Sto se tice cena , sat vremena na nasem skenirajucem laseru uz ultrazvuk (cena poslata na e-mail). A sat vremena na nasem CPM robotu za koleno (cena poslata na e-mail)(cena poslata na e-mail)programiranje, nadzor I specijalisticki izvestaj naseg fizijatra.
 
Srdacan pozdrav Analife

 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje