Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Prim. dr Desanka Mitrović - specijalista za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Oblast: rehabilitacija CPM robotima, skenirajući laser DTS trakcija

Bolesti kolena

Fizikalna terapija robotom kod bolesti kolena

 

Kod nas, u bonici Analife možete izlečiti Vaša kolena uz najmoderniju tehnologiju i stručng lekara.

 

U našoj sredini standardna fizikalna terapija vraćanja pokretljivosti zglobova je vežbanje sa medicinskim tehničarem-fizioterapeutom.

 

U svetu je terapijski standard za vraćanje pokretljivosti zglobovima upotreba isključivo specijalnih mašina za kontinuirane pasivne pokrete zgloba.

 

Opšta bolnica Analife je otvorila Centar za pasivne pokrete opremljen najsavremenijim Artromot mašinama za kontinurane pasivne pokrete. Centar je osposobljen za terapiju zgloba ramena, lakta, kolena, kuka, kičme i vrata.

- Odmah posle sportskih povreda kolena

- Odmah posle artroskopije kolena

- Odmah posle meniscektomije, rekonstrukcije ligamenata (LCA; PCL; MPFL)

- Odmah posle konzervativno lečenih preloma kolena

- Odmah posle stabilnih ostesinteza

- Odmah posle operacija iščašenih čašica kolena

- Odmah posle konzervativno lečenih iščašenih čašica kolena

- Odmah posle osteotomije kolena

- Odmah posle transplantacije hrskavice kolena

- Odmah posle ugradnje totalne proteze kolena

 

Zašto odmah?

Pa da bi se što pre povećao obim pokreta i da bi se sprečilo stvaranje priraslica u mekom tkivu što dovodi do ukočenja zgloba.

 

Šta su kontinuirani pasivni pokreti?

To su precizno ponavljani pokreti u tačno zadatim okvirima, simultano u svim pravcima (ugao i vrsta pokreta u tretiranom zglobu) u trajanju od najmanje pola sata dnevno, pri čemu je princip savremene terapije „što duže to bolje“ moguće samo uz pomoć kompjuterski kontrolisanih pasivnih pokreta na Artromot mašinama.

 

Koji je značaj kontinuiranih pasivnih pokreta u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji?

- Smanjuje bol

- Smanjuje otok i hematome

- Smanjuje rizik od tromboze

- Obnavlja hrskavicu i sinovijalnu tečnost koja podmazuje zglobove

- Sprečava nastajanje priraslica

- Sprečava nastajanje ukočenja (kontrakture) zgloba, a stare kontrakture leči

- Vraća punu funkcionalnost zgloba

- Skraćuje dužinu oporavka/rehabilitacije

 

Uz pomoć Artromot CPM mašina, koje doktor fizijatar isprogramira, dobijamo za vrlo kratko vreme punu pokretljivost zgloba.

 

Koja je razlika između klasične fizikalne terapije i terapije na Artromot mašinama?

- Pun terapijski rezultat ne možete postići sami (boli vas svaki pokret)

- Pun terapijski rezultat takođe nije moguće postići ni uz pomoć fizioterapeuta (boli vas svaki dodir)

- Pun terapijski rezultat, bezbolan, bezbedan, brz i funkcionalan jedino uz mašine za kontinuirane pasivne pokrete

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (9)Gordana (2019-02-12)

Cena i broj tretmana na robotu posle artroskopije kolena -prednji ukrsteni ligamenti

Ana Life (2019-02-12)

Poštovana Gordana,
kada kod nas dr Miodrag Glisic radi artroskopiju prednjih ukrstenih ligamenata kolena, naši pacijenti idu isti dan na robot za koleno pod strogim nadzorom dr Desanke Mitrovic. Obično bude potrebno 5 tretmana od po sat vremena. Ne znam kada ste operisani i kakvu ste rehabilitaciju imali. Kako god, naši roboti uz programiranje naše doktorke Mitrović daju odlične rezultate. Prvi  korak je specijaistički pregled lekara  fizijatra (cena poslata na e-mail)

Ukoliko posle specjalističkog pregleda ostanete odmah na terapiji, specijalistički pregled  se ne naplaćuje. Onda plaćate samo terapiju od 1 sat na robot za koleno (cena poslata na e-mail)

 

Svaka terapija je pod kontrolom naših lekara.

  S poštovanjem

Analife

hatka (2019-02-05)

interesuje me cena za tretman kolena po vasem sistemu

Ana Life (2019-02-05)

Poštovana,
ako ste mislili na naše robote, molimo vas da pošaljete nalaz ili jos bolje da dodjete na pregled kod našeg fizijatra. Ukoliko posle pregleda nastavite terapiju na našem robotu od sat vremena, specijalistički preged fizijatra se ne naplaćaju već samo terapija (cena poslata na e-mail)

Da bi smo vam dali bilo kakav precizniji odgovor za vas problem potrebno je da znamo šta je u pitanju. Samo bolovi, ukočeno koleno posle skidanja ortoze, posle operacije kolena, posle proteze, ili nesto drugo, arroza i sl. 

Bilo šta da je u pitanju terapija robotima je fantastična, zato što za vrlo kratko vreme od nekoliko dolazaka problemi se smanjuju ili potpuno nestaju.

Robote programira dr primarijus Desanka Mitrović

 

S poštovanjem

Analife

Ivana (2018-11-09)

Moj otac ima artrozu kolena, a ima 80 godina.zanima me koja je cena pregleda.srdacan pozdrav Ivana Budimirovic

Ana Life (2018-11-09)

Poštovana Ivana,

Potrebno je prvo da Vaš otac dodje na pregled kod našeg ortopeda dr Glisića, cena specijalističkog pregleda ortopeda (cena poslata na e-mail)

Važno je da Vaš otac ponese svu dokumentaciju koju ima do sada,vezano za koleno  i da uradi RTG snimak u dva pravca ili magnet kolena,pa sa snimcima da dodje na pregled.

Pregled možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Mr sci ph Nadežda Paji? (2018-09-24)

Molim za odgovor Nakon ugradnje veštačkog kolena kada započeti fizikalnu terapiju na robotu,koliko terapija je potrebno da se vrati pokretljivost zgloba i koja je cena usluge.

Ana Life (2018-09-24)

Poštovana Nadežda, 

Najbitnije je da se javite odmah nakon skidanja imobilizacije i da dodjete na pregled kod našeg fizijatra prim. Dr Desanke Mitrović, cena pregleda (cena poslata e-mail).Nakon pregleda bi se znalo tačno koliko je terapija potrebno. Cena terapije u trajanju od 1h na našem CPM robotu uz stručni nadzor i programiranje našeg fizijatra (cena poslata e-mail)

 

Pregled možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Radovan (2018-09-02)

Molim Vas recite mi da li operisete "X noge" ? Koliko traje oporavak?

Ana Life (2018-09-02)

Poštovani,

ne radimo takve vrste operacija 

 

S poštovanjem

Analife

Veljko (2018-08-16)

Poštovani, imao sam tešku povredu kolena, pa je usledila operacija, pa me zanima cenovnik vezano za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju kolena kod vas. Unapred hvala

Ana Life (2018-08-16)

Poštovani Veljko,

U Analife bolnici postoji najsavremeniji rehabilitacioni centar. Kada to kažemo, onda mislimo na rehabilitaciju onako kako se to radi u svetu kada je u pitanju bolno, otečeno, ili ukočeno koleno.O kakvoj rehabilitaciji se radi: u pitanju su najsavremenije u svetu najbolje mašine CPM mašine roboti, skenirajući laser.Kada je u pitanju koleno potrebno je da naša doktorka Primarijus Desanka Mitrović obavi pregled, i da predloži terapiju. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Naše iskustvo kaže da je za koleno najbolja kombinacija sat vremena na CPM robotu za koleno plus skenirajući laser .

Što se tiče cena , sat vremena na našem skenirajućem laseru uz ultrazvuk (cena poslata na e-mail).  Sat vremena na našem CPM robotu za koleno (cena poslata na e-mail) programiranje, nadzor i specijalistički izveštaj našeg fizijatra.

 

Srdačan pozdrav Analife

Maša (2018-08-16)

Zdravo, Imala sam povredu kolena na moru koju ću verovatno morati da operišem.Zanima me cena tretmana na CMP Masini. Srdačan pozdrav !

Ana Life (2018-08-16)

Poštovana,

Naši CPM roboti, izmedju ostalog za koleno, su mašine koje vraćaju pokretljivost zglobu kolena, uklanjaju bol, sprečavaju nastanak kontrakture, svojim specijalnim pokretima smanjuju otok, modrice ako postoje posle operacije ili povrede, za šta je potrebno nekoliko meseci sa klasičnom rehabilitacijom. Ono sto je najvažnije kod  ove mašine su u pitanju pokretanje mehanizma lučenja sinovije, a u isto vreme isključivanje mekih tkiva oko zgloba. Cena 1 sata rehabilitacije (cena poslata na e-mail) plus pregled pre i posle sa izveštajem našeg fizijatra Prim. dr Desanke Mitrović

Pregled (cena poslata na e-mail), zakazivanje telefonom

 

S postovanjem

  Analife

Danijela Baš?arevi? (2018-02-24)

Postovani, Imala sam povredu kolena na skijanju koja ce verovatno morati operativno da se zbrine. Zanima me cena tretmana na CMP Masini. Srdacan pozdrav. Dr Danijela Baščarević mr sc med, fizijatar

Ana Life (2018-02-24)

Postovana,
Nasi CPM roboti, izmedju ostalog za koleno,  su masine koje vracaju pokretljivost zglobu kolena, uklanjaju bol, sprecavaju nastanak kontrakture, svojim specijalnim pokretima smanjuju otok, modrice ako postoje posle operacije ili povrede.
Recju, ono za sta je otrebno nekoliko meseci sa klasicnom rehabilitacijom, ponekad bez dobrog rezultata. Ono sto je najvaznije kod su ove masine u pitanju je pokretanje mehanizma lucenja sinovije a u isto vreme iskljucivanje mekih tkiva oko zgloba.
Cena 1 sata rehabilitacije (cena poslata na e-mail)plus pregled pre i posle sa izvestajem naseg fizijatra Prim dr Desanke Mitrovic
Pregled (cena poslata na e-mail), zakazivanje telefonom
 
 S postovanjem 
   Analife

 

Stanko Milic (2017-12-16)

Postovani, imao sam tesku operaciju kolena pa me zanima cenovnik vezano za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju kolena kod vas. Unaapred hvala.

Ana Life (2017-12-16)

Postovani,
U Analife bolnici postoji najsavremeniji rehabilitacioni centar. Kada to kazemo, onda mislimo na rehabilitaciju onako kako se to radi u svetu kada je u pitanju bolno, oteceno, ili ukoceno koleno.O kakvoj rehabilitaciji se radi: U pitanju su najsavremenije u svetu najbolje masine CPM masine roboti, skenirajuci laser.Kada je u pitanju koleno potrebno je da nasa doktorka Primarijus Desanka Mitrovic obavi pregled, i da predlozi terapiju. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Nase iskustvo kaze da je za koleno najbolja kombinacija sat vremena na CPM robotu za koleno plus skenirajuci laser .
Sto se tice cena , sat vremena na nasem skenirajucem laseru uz ultrazvuk (cena poslata na e-mail). A sat vremena na nasem CPM robotu za koleno (cena poslata na e-mail)(cena poslata na e-mail)programiranje, nadzor I specijalisticki izvestaj naseg fizijatra.
 
Srdacan pozdrav Analife

 

 

Finansiranje i Kreditiranje

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Načini Plaćanja

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Zakazivanje pregleda

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Adresa

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakaži online