Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Ultrazvuk mekih tkiva

Temeljem toga ispitivač procenjuje stanja tkiva, određuje dijagnozu i usmerava lečenje.

 

Ultrazvučni pregled mekih tkiva i ahilove pete.


Ultrazvuk mekih tkiva je ultrazvučni pregled mišića, tetiva, obris kostiju. Ultrazvučnom dijagnostikom se bolje nego rengenom prikazuju oštećenja hrskavice malih zglobova, ciste ili tumori mekih tkiva. Da li je pokidana ahilova tetiva ili ne? Da li postoji rupture mišića i sl. Unutrašnjost zgloba ne može da se vidi, zato što kost ne propusta ultrazvučni zrak.


Negativna strana ultrazvučnih pretraga je zavisnost o subjektivnim kriterijumima ispitivača, odnosno o znanju materije, poznavanju anatomije i funkcije struktura koje se ispituju. Temeljem toga ispitivač procenjuje stanja tkiva, određuje dijagnozu i usmerava lečenje.


Najčešće se ultrazvučna dijagnostika provodi pri smetnjama oko ramena, tetiva nadlaktice, podlaktice i šake, struktura oko kolena i lakta, nožnog zgloba Ahilove tetive.

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (3)Dragan (2019-09-10)

Postovani, interesuje me UZ mekih tkiva (ramena), da li radite, koja je cena

Ana Life (2019-09-10)

Postovani,

ne radimo ultrazvuk mekih tkiva . Cena pregleda(cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08.

S postovanjem Analife

Sloba (2018-09-13)

Postovanje, da li je bolje rengen ili ultrazvuk , imam problema sa kolenom ?

Ana Life (2018-09-13)

Poštovani Slobo,

Ultrazvučnom dijagnostikom se bolje nego rentgenom prikazuju oštećenja hrskavice,  hrskavice malih zglobova, ciste ili tumori mekih tkiva. Da li je pokidana ahilova tetiva ili ne. Da li postoji rupture mišića. Unutrašnjost zgloba ne može da se vidi, zato što kost ne propušta ultrazvučni zrak.

Negativna strana ultrazvučnih pretraga je ovisnost o subjektivnim kriterijima ispitivača, odnosno o znanju materije, poznavanju anatomije i funkcije struktura koje se ispituju. Temeljem toga ispitivač procjenjuje stanje tkiva, određuje dijagnozu i usmjeruje liječenje.

Najčešće se ultrazvučna dijagnostika provodi pri smetnjama oko ramena, tetiva nadlaktice, podlaktice i šake, struktura oko koljena i lakta, nožnog zgloba te Ahilove tetive.

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Danka Lakicevic (2015-03-04)

Postovani, interesuje me UZ vrata, da li radite, koja je cena?

Ana Life (2015-03-04)

Poštovana, kada je vrat u pitanju, postoji ultrazvuk štitaste žlezde, limfnih čvorova, pljuvačnih žlezda i to sve sa Color Dopplerom košta (cena poslata na e-mail). Ukoliko želite ultrazvuk krvnih sudova vrata ( arterija i vena) pregled košta (cena poslata na e-mail), zakazuje se na neki od naših fiksnih telefona.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje