Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Pitajte Doktora

Pitajte Doktora

 

Pitajte Doktora je za slučaj ako niste dobili dovoljno informacija na našem sajtu.

 

Poštovani,

 

Cilj bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Šta radimo, kakvu vrstu lečenja i po kojoj ceni mozete dobiti kod nas.

 

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentarisati zdravstveni nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući.

To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

 

Vaša Analife

Postavite pitanje ili komentar Komentari (16)
Marija (2020-09-11)

Poštovani, koja je cena ekspertskog 4d ultrazvuka?

Ana Life (2020-09-11)

Postovana Marija,

Ekspertski 4D UZ koji radi Dr Vojislav Živanić najbolje je raditi u periodu od 20-24 nedelje  trudnoće i pregled se sastoji  iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:

1.     NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
2.     Drugi deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne  anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom. To nisu anomalije koje se odnose na Dauna,  Dabl ili Tripl test.  
3.     Treći deo se odnosi na biometrijske mere bebe, kako se razvija i raste bebe. Koliko ja količina plodove vode ili AFI indeks.
4.      Color Doppler pupčanika i posteljice, ukoliko se pregled radi posle 24 nedelje trudnoće. 
5.     Peti deo pregleda odnosi se na to šta beba radi 4D filmići i kako izgleda 3D
 Cena pregleda (cena poslata na e-mail) je (cena poslata na e-mail) i zakazuje se neke tri nedelje unapred  na broj telefona 069-319-68-08

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Nevenka (2020-08-27)

Poštovani, pre 15 dana ubola sam se u jagodicu palca desne ruke na biljku tikvicu, vise sitnih malih ostrih dlacica me pecnulo, a mozda je neka i ostala u jagodicama. Skoro su nevidljive. Oprla sam ruke vodom i sapunom. Samo me malo peckalo. Nakon nekoliko dana palac je otekao u tom delu i malo sire i poceo me boleti a i osecala sam strujanja ili trnjenje kroz palac. Otisla sam kod lekara koji mi je preporucio terapiju panklav na 12 sati i vakcinu tetanus iako je proslo sedam dana od uboda. Sve sam uradila kako je receno. Vec drugi dan od terapije otok je poceo da pada i prestajali su bolovi. Danas, sedmi dan nemam bolova, otok se skroz povukao, ali su ostala strujanja ili trnci kroz palac koji nekad idu i do lakta. INTERESUJE ME DA LI JE TO STRUJANJE OPASNO, DA LI TREBA DA MOZDA PROMENIM TERAPIJU ILI NASTAVIM POSTOJECU? Unapred hvala Nevenka

Ana Life (2020-08-27)

Postovana Nevenka, 

To morate da se posavetujete sa Vasim lekarom koji prati i vodi Vase stanje. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Natasa (2020-08-22)

Mozete li mi molim Vas reci koja je cena ekspertnog 4D ultrazvuka u 22-oj nedelji trudnoce i koliko unapred treba da se zakaze? Hvala unapred.

Ana Life (2020-08-22)

Postovana Natasa,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 

1.Prvi deo pregleda sastoji se iz
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub

- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)

- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)

2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) ....

3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.

4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u .

Pregled radi dr Zivanic

Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Kristijan (2020-08-19)

Poštovani, ubo sam se pre 5 dana na ekser u dvorištu. Posle možda 10 sati sam primio vakcinu (nisam mogao ranije dok nije otvoren dom zdravlja, ali su mi rekli da je rok 24 h). Primio sam tetagam i tetavaksal, i trebao bi primiti i za mesec dana,pa opet za 6 mjeseci. Meni ta rana nije nešto velika, brzo se i zatvorila, u hitnoj su mi je očistili jodom čim sam se povredio, a lekar mi je savetovao da perem vodom i sapunom. Prepisali su mi i antibiotik Palitrex (2 mg dnevno) zbog nekih drugih infekcija da ih ne bi bilo . Zanima me da li je moguće da se nešto iskomplikuje iako sam primio vakcinu istog dana, malo sam i uznemiren? Interesuje me da li je moguće dobiti tetanus i pored toga što su mi ubrizgali tetagam i tetavaksal? Da li sam ja sad zaštićen ili pak ne? Lp

Ana Life (2020-08-19)

Postovani Kristijane,

Molimo Vas da se javite Vasem izabranom lekaru radi konsultacije i praćenja stanje Vase rane.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tina (2020-07-22)

Interesuje me koliko posle carskog reza treba da prođe vremena da bi se ostvarila opet trudnoća ?

Ana Life (2020-07-22)

Postovana Tina,

To morate da proverite sa Vasim ginekologom,tj lekarom koji Vas je porodio.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milana (2020-07-22)

pozdrav,zanima me cena ekspertskig 4d ultrazvuka,i da li se on moze raditi u 13 nedelji?

Ana Life (2020-07-22)

 Postovana Milana,

Pregled se moze raditi i u 13 oj nedelji, to ke pregled koj predhodni dabl testu. 
Pregled se sastoji iz  četiri segmenta:
 
 
1. Genetski sonogram prvog trimestra:
Kompleksan deo ultrazvučnog  pregleda u kojem se uočavaju i mere najvažniji markeri za Daunov sindrom:
·      NT /nuhalna translucenca ili vratno rasveteljnje/
·      NK /nosna kost, najnovije NK u 3D/
Adekvatno urađenim genetskim sonogramom, uz analizu iz Vaše krvi („dabl" test), mogućnosti otkrivanja Daunovog sindoma su oko 90-95%.

Ukoliko rezultat tzv. kombinovanog testa (genetski sonogram + "dabl" test) nije dobar, preporučuje se amniocenteza (intervencija kojom se proveravaju hromozomi ploda).


2.     2D/3D/4D Anatomsko –morfološki pregled: detaljan pregled anatomije ploda (spoljašnji izgled i građa unutrašnjih organa)
Adekvatno urađenim genetskim sonogramom, uz analizu iz Vaše krvi („dabl" test), mogućnosti otkrivanja Daunovog sindoma su oko 90-95%.

Ukoliko rezultat tzv. kombinovanog testa (genetski sonogram + "dabl" test) nije dobar, preporučuje se amniocenteza (intervencija kojom se proveravaju hromozomi ploda).

3.     Rana fetalna ehokardiografija (ultrazvuk srca bebe)
Uočavanje osnovne građe srca u ranoj trudnoći do nedavno nije bilo moguće, a danas je, zahvaljujući savremenim 4D ultrazvučnim aparatima, postalo standardni deo pregleda koji obavlja Dr sci. med. Vojislav Živanić.
 
 
Gledaju se četiri šupljine srca (dve komore i dve predkomore), veliki krvni sudovi – aorta i plućna arterija i njihovi izlazi iz srca, aortni luk ... Nije potrebno naglašavati značaj ovih informacija, ako se zna da anomalije srca spadaju u grupu najčešćih anomalija.

4.     4D i 3D filmovi i slike - šta radi i na koga liči Vaša beba

Pregled radi dr Zivanic i cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sofija (2020-05-28)

Interesuje me cena ekspertnog ultrazvuka, hvala

Ana Life (2020-05-28)

 Postovana Sofija, 

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Pregled mora da obuhvati ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4Dultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertskipregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. (cena poslata na e-mail). Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08
 
S postovanjem

  Analife
 

Milica (2019-12-20)

Zdravo, U 6.sam mesecu trudnoce, bili smo kod prijatelja kod kojih se osecala farba za drvo jer su farbali trpezarisjki sto za kojim smo jeli. Nije prejako, ali se ipak osecala, bili smo sat i po, da li sam mogla naskodditi bebi za taj period. Citala sam da utice na razvoj mozga bebe onda se moze javiti autizam, prestravljena sam. Farba je uljana, pitala sam Hvala.

Ana Life (2019-12-20)

Poštovana Milice, 

Samo ginekolog koji vodi Vasu trudnocu moze dati odredjena uputstva sta bi trebalo ili ne da radite. Sve sto bi se davalo kao savet putem mejla bilo bi neodgovorno sa nase strane. 

 S postovanjem 

Analife 

Jovana (2019-12-09)

Poštovani, Možete li mi poslati cenu 4d ultrazvuka? Pozdrav

Ana Life (2019-12-09)

Poštovana Jovana,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Preged radi dr Zivanic
Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vaša Analife

Betty (2019-12-07)

Postovani, Zelela bih da uradi expertski 4D ultrazvuk u 14. nedelji. Zanima me cena?

Ana Life (2019-12-07)

Poštovana Betty,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled najidealnije je raditi od 20-24 nedelje trudnoće  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Preged radi dr Zivanic
Cena kompeltnog pregleda 
(cena poslata na e-mail)

Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08
Srdačan pozdrav Vaša Analife

Katarina (2019-10-28)

Poštovani,recite mi molim vas koja je cena 4D ultrazvuka koji se radi između 20 i 24 nedelje trudnoće. Hvala unapred.

Ana Life (2019-10-28)

Poštovana Katarina,

Ekspertski ultrazvucni pregled u trudnoci (4D ultrazvuk) radimo u najidealnijem periodu trudnoće,a to je od 21 nedelje - 24 nedelje.  Dr Zivanic detaljno gleda sve preseke srca, velikih krvnih sudova koji izlaze iz njega, detaljno analizira:
-  spoljašnji izgled ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala)
- kičmeni stub (2D i 3D mod)
-radi analizu moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)
- analizu trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega)  - analizu integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
-  radi pregled posteljice i količine plodove vode. Cena ovog kompletnog detaljnog pregleda je (cena poslata na e-mail)
Pregled se zakazuje telefonom na 069-319-68-08.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tina (2019-07-18)

Postovani, da li postojanje kandide u vaginalnom brisu utice na amniocentezu. Molim vas da mi posaljete cenu amniocenteze.Srdacno

Ana Life (2019-07-18)

Poštovana,
protokol kaze da svi brisevi pre uradjene amniocenteze moraju biti uredno. Cena intervencije (cena poslata na e-mail).

S postovanjem Analife

Jasmina (2019-07-01)

Povisene transminaze u 37 nedelji trudnoce? AST 32,ALT 39,

Ana Life (2019-07-01)

Poštovana Jasmina,

 

Molimo Vas javite se Vasem ginekologu radi pregleda.  Tumacenje rezultata i postavljanje dijagnoza, ovim putem , bilo bi krajnje neozbiljno i neprofesionalno. 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Aleksandra (2019-06-29)

Postovani,zanima me koja je cena 4D ultrazvuka u 24nedelji trudnoce?

Ana Life (2019-06-29)

Poštovana Aleksandra,
Ekspertski 4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ekspertski pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 
1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + 2.Fatalna ehokardiografija + 3. 4D bebe. (cena poslata na e-mail) Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08

 S poštovanjem Analife
 

Sanja (2019-06-17)

Postovani, koja je cena ekspertskog uz?

Ana Life (2019-06-17)

Poštovana Sanja,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Pregled radi dr Zivanic
Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Saima (2019-05-31)

Postovani, Koja je cijena ekspertskog 4D ultrazvucnog pregleda? Hvala unaprijed.

Ana Life (2019-05-31)

Poštovana Saima, 
Ekspertski 4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ekspertski pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. (cena poslata na e-mail). 
Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08

 S postovanjem Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje