Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Pitajte Doktora

Pitajte Doktora

 

Pitajte Doktora je za slučaj ako niste dobili dovoljno informacija na našem sajtu.

 

Poštovani,

 

Cilj bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Šta radimo, kakvu vrstu lečenja i po kojoj ceni mozete dobiti kod nas.

 

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentarisati zdravstveni nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući.

To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

 

Vaša Analife

Postavite pitanje ili komentar Komentari (65)




Katarina (2024-02-22)

Postovani, imala sam nezasticeni odnos 17. 02. a poslednja menstruacija je pocela 11.02. Tokom odnosa je prekinut snosaj, ali sam ipak nakon sat vremena popila escapelle pilulu. Danas mi se pojavila sukrvica nakon uriniranja. Da li je doslo do trudnoce ili je u pitanju pilula. Molim za odgovor!

Ana Life (2024-02-22)

 

Poštovana Katarina,

Molimo Vas javite se ginekologu radi pregleda.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Ivana (2024-02-18)

Poštovani, pre par godina probudila me je u sred noći iznenadna jaka vrtiglavica koja je trajala mozda do 30 sek. Toga dana i narednih par dana osecala sam nestabilnost u hodu, ponekad kao da me nesto cimne u stanu na par sekundi. Kako do tada nisam znala nista o BVVP otisla sam kod orl te mi je pokazao repozicione manevre koje sam sama radila jedan duži vremenski period i one se nisu vraćale. Medjutim prošle godine, dakle nekoliko godina nakon tih dešavanja počinje u toku dana da mi se dešava, radnog dana, ni od kuda, bukvalno iz cista mira, čak nije ni povezano sa pokretima.glave, npr radim za računarom i samo me "baci" u stranu na par sekundi. Jedan od jačih napada je bio takav, takodje iznenadan, u stajaćem položaju, kao da me neko vrteo na vrtrsci u pustio da stojim. Neka čudna senzacija u glavi, osećaj da tonem, gubim ravnotezu i taman kad mislim da cu da se srusim to nestane. Okolinu u tim trenucima jasno čujem. To traje nekih 20ak sekundi do pola minute. Radila sam magnet glave,dopler karotida odlican,kardioloski paket odlica ,krvnu sliku, abdomen,vrat spondilodican i unkatroza, pregled neurologa odličan ali neurolig kaze da je su ovo bvvp. Pregled orl sa TA -tonski audi.je u redu. Kalorijski test, malo je manji odziv u levom uhu ali doktor kaže da je to beznačajno, desno je +50 ! Levo +70. Ono što mene zanima jeste pošto sam čitala da se bppv uglavnom.javlja ujutru ili uveče prilikom promene položaja tela i glave u krevetu, onda mi se to kosi sa dijagnozom neurologa koji je dijagnostikovao bppv jer se meni te vrtiglavice jave i u sred radnog vremena bez provociranja, nezavisno od lezanja i stajanja. Dr orl na pregledu sve u redu, i nije mogao izvođenjem manevre da uhvati vrtoglavicu tako da nije mogao ni da je dijagnostikuje. Pregled neurologa kaze dr Bppv, HSTjavlja se blaga nelagodnost i nestabilnost, zatim skada pri pogledu levo uz past -pointing u desno. HiT+levo. Pitanje jeste obzirom da neurolog kaze da apsolutno neurološki nalaz je uredan, da se te bppv javljaju infividualno što znači da ne mora da bude uslov da se jave samo u toku promene položaja tela ukrevetu jer se položaj tela I glave menja i prilikom sedenja ili stajanja. Malo sam skroz zbunjena pa Vas molim ako možete utrošeno narodski jezikom sa mi pojasnite. Veliko hvala.

Ana Life (2024-02-18)

 

Postovana Ivana,

Mi nemamo neurologa kako bi smo Vam dali adekvatan savet i misljenje.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Andjela (2024-02-15)

Postovani, doktorka mi je zbog infekcije hpv (papa i vaginalni II grupa urea, hlamidija, miko negativni) dala th findermforte beta vaginalete plus prasak(3 meseca) , sam recept je jako nepregledan jer je u digitalnoj formi napisan rukom, farmaceuti tumace da bi findermoforte trebalo da se uzima iza ciklusa, ali da li je uobicajena upotreba 6 meseci posle ciklusa ili je ovo samo lose tumacenje, hvala unapred

Ana Life (2024-02-15)

 

Poštovana Andjela,

Ukoliko je nas lekar prepisao terapiju molim Vas kontaktirajte nas na 011 319 68 08.

Srdačan pozdrav

 

Tamara (2024-02-11)

Postovani,preporucena mi je terapija Finderm forte beta,tri pakovanja po 10 kapsula posle ciklusa. Prvo pakovanje sam koristila odmah posle saznanja za Papa 3a grupu,to je bilo pred ciklus,tada sam iskoristila 6 kapsula samo,ostala dva pakovanja sam koristila posle ciklusa. Da li je moguće i nije stetno da uzmem ponovo jedno pakovanje i koristima 10 dana posle ciklusa koliko i treba?

Ana Life (2024-02-11)

 

Postovana Tamara,

Molimo Vas da se konsultujete sa lekarom koji Vam je prepisao gore navedenu terapiju.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Milana (2024-01-31)

Postovani,da li je u periodu koriscenja Finderm forte beta vaginaleta moguce imati seksualne odnose? Hvala

Ana Life (2024-01-31)

 

Postovana,

Ne bi ste trebali da imate seksualne odnose dok traje terapija.

Srdačan pozdrav

 

Zorana (2023-12-23)

Pozdrav,zanima me vase misljenje o aparatu tebs care i sure za jacanje misica karlice,da li se ispali ne znam koliko ste upuceni?

Ana Life (2023-12-23)

 

Postovana Zorana,

Mi nemamo navedene aparate, tako da ne mozemo da Vam kazemo nista o iskustvu za iste.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Ljubica (2023-12-16)

Dobar dan,ja bih vas pitala da li mogu da se nadam trudnoci ( s' obzirom da muz i ja planiramo dete i radimo na tome) , trebam da dobijem menstruaciju za dva dana,bolove u grudima nemam (i ako uvek imam jake bolove nekih 10ak dana pre menstruacije) ,nemam nikakav simptom i osecaj da cu dobiti menstruaciju...naprotiv,jedem slatko (sto nikad nisam jela jer ne volim slatkise,imam mozda neke male bolove u donjem delu stomaka kao menstrualne ali doooosta slabije ,i to je to od simptoma) ,test na trudncu sam radila 3x jer ne mogu da docekam da mi kasni men. I sva tri puta su bila negativna....da li kojim slucajem ipak ima nade da sam trudna? Hvala unapred.

Ana Life (2023-12-16)

 

Postovana Ljubice,

Ukoliko imate sumnju da ste trudni, molimo Vas uradite analizu BHCG iz krvi i javite se izabranom ginekologu.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Emina (2023-12-11)

Dali polucistican desni jajnik moze biti problem,za ostanak u drugom stanju?

Ana Life (2023-12-11)

 

Postovana Emina,

Zavisi od stanja hormona, Vašeg organizma i ciklusa.

Zakazite ginekološki pregled kod nekog od naših ginekologa dr Tošić, dr Dosev. dr Bila, dr Radaković, dr Potpara, dr Živanić.

Pregled možete zakazati na 011 319 68 08

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Aasdf (2023-12-10)

Kako resavate problem urasle posteljice nakon porodjaja? (30 dana proslo od porodjaja) i koliko kosta?

Ana Life (2023-12-10)

 

Postovana,

Savet nasih ginekologa je da se javite u ustanovu tercijalrnog tipa GAK Višegradska ili Narodni Front, mi ne radimo te vrste intervencija.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Rada (2023-12-07)

Poštovani, BIla sam juče na redovnom kontrolnom pregledu posle 6 meseci i doktorka mi je napisala drugačiji komentar za kolposkopski pregled, ali kada sam je pitala, nije mi baš pojasnila. Da li biste mogli da mi kažete da li ima boljitka ukoliko mi je pre 6 meseci pisalo da ,,oko OEU SCH negativno polje mozaika koji je sem na 12 vidljiv celim obimom i koji je perierno grublji", a juče mi je napisala ,,na 12 i na 6 trakasti J neg. mozaik. Periferno manja polja SCH negativnog mozaika u vidu ostrvaca". Koristila sam Finderm forte beta vaginalete po njenoj preporuci, i još neke biljne sa kantarionom, pa me zanima ima li tu boljitka. Srdačan pozdrav, Rada

Ana Life (2023-12-07)

 

Postovana Rado,

Molimo Vas da se javite ponovo ginekologu radi problema koji imate ili zakazite pregled kod nekog od nasih ginekologa. 
Tumacenje rezultata ovim putem bilo bi jako neprofesionalno sa nase strane.

Pregled možete zakazati isključivo telefonom na 00381 11 319 68 08.

Srdača pozdrav Vaša Analife

 

Sandra (2023-11-20)

Postovani, Imala sam oštar bol u stomaku u sredu uvece i kad sam otišla na wc imala sam obilno krvarenje koje se nastavilo celu noc,ujutru na ultrazvuku doktor je video srce i rekao da moguće da embrion hvata maternicu malo jače ili je bio hematom koji je otisao(6+3 nedelje sam)rekao mi je da ću imati još krvi i da ne ležim po ceo dan kako bi krv otišla i ne bi došlo do infekcije.Posle toga uopšte nije bilo krvi do petka uvece kada sam imala nesnosne bolove i opet obilno krvarenje od tada po malo mi ide krvi 2-3 puta u toku dana i imam osecaj kad ležim da mi više ide,zanima me vase mišljenje šta bi mogao biti uzrok ovog krvarenja Hvala unapred

Ana Life (2023-11-20)

 

Postovana Sandra,

Morate da odete na pregled u ustanovu tercijarnog tipa, da vide kakvo je stanje sada i da li je plod vitalan.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Danka (2023-11-07)

Poštovani, Nakon izostalog spontanog pobačaja mi je remena revizija. Ja sam A- krvna grupa i primila sam posle revizije Rhogam. Međutim, 20 dana nakon revizije sam radila Coombsov test koji je pozitivan. Nije precizirano na koja antitela. Da li postoji mogućnost da je pozitivan zbog Rhogam profilakse ?

Ana Life (2023-11-07)

 

Postovana Danka,

Molimo Vas posavetujte se sa lekarom koji Vam je prepisao terapiju.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Lili (2023-11-04)

Imam 35 god papa test mi je pokazao mješanu floru,(,od simptoma imam neugodan miris vagine po ribi kiselo neodređeno neznam kako objasniti i žućkasti /iscjedak) ( ljeto sam provodila često na bazenima.. Dobila sam Polygynax vag kroz 12 dana i oralno Lactogyn probiotik 2*1 ,Azimed 2 odmah popiti treću tabletu sutra dan. menstruacija je uredno došla i prošla.,u 10 mj ove godine (22.10- 27.10) Počela sam terapiju Polygynax vaginaletama da bi primjetila 5 dan popodne spotting iscjedak roza boje bude i tamnije krv, i smeđe pri brisanju oskudno.nekad vidim na dnevnom ulošku nekada samo pri brisanju ..Primjetim i malo malo staklasto rastezljivog,blagi pritisak na jajnike kao kad trebam dobiti.Trenutno bi mi trebali početi plodni dani a ja nemam onu rastezljivu klasičnu uobičajenou sluz kao inače tek vrlo vrlo malo ,.Pitanje glasi dali su mi vaginalete "prejake pa su iziritirale sluznicu"? ? Dali nastaviti sa vaginaletama? Ili ne? Doktorica mi je rekla kad mi je prepisala Polygynaxa da si stavljam poslije toga Lactogyn vaginalete? Pogubljena sam i zabrinuta što činiti dalje? Znalo mi se dešavati 2 do 3 puta godišnje da imam ovulacijsku spoting koji traje od 2 do 5 dana ,sad neznam dali to ima veze sa ovulacijom ili vaginaletama? Simptome poput neugodnog mirisa i iscjetka za sada nemam. Rađala nisam abortirala nisam,također nisam ni trudna jer nisam imala odnose dugo(zadnji u 6 mj ove god,).Menstruacija dolazi na vrijeme

Ana Life (2023-11-04)

 

Postovana,

Molimo Vas javite se izabranom ginekologu kako bi video o čemu je reč. Nemojte na svoju ruku da koristite terapiju.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Amila (2023-09-26)

Postovani, Molim Vas za misljenje. Ostala sam trudna sa intramuralnim miomom od 6 cm koji je u prva 4 mjeseca trudnoce narastao na 9.5 /x6.5 cm. Inace prije trudnoce sam ga imala godinama, redovno pratila i uvijek je bio izmedju 2.5-3.9 cm, nije stvarao nikakve probleme, krvarenje , bol ili slicno. Isto se ponasao i u trudnoci, nikakav problem, plod se smjestio preko puta i razvijao normalno. Sada je otisao ispod ploda (34. sedmica trudnoce) sto je indikacija za carski rez jer doktorica smatra da je zatvorio put za prirodni porodjaj. Ono sto me brine je insistiranje doktorice da ga ukloni u toku carskog reza, cak sta vise ljuti se kada kazem da ne zelim/nisam sigurna. Kaze da ce u toku carskog imati jako dobar pregled jer je otvorena operacija i da nema smisla da mi ostavi toliki miom, kao produzit ce porod 15ak minuta i ako bude veceg krvarenja dace mi krv i to je to. Bez obzira na sve ja se i dalje bojim. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Srdacan pozdrav

Ana Life (2023-09-26)

 

Postovani,  

Vi ste za ustanovu tercijarnog tipa i raćenje u toj vrsti ustanove. 

Mi nismo u mogućnosti ovim putem da postavljamo dijagnozu i dajemo adekvatne savete za Vas slučaj.

 

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Danijela (2023-09-15)

Postovani, Stupila sam u odnose prvi put pre neki dan i od tada kada god imamo odnos ja imam osecaj kao da mi se mokri i kao da mi je puna besika a nije. Kada prestane odnos, sve je normalno nema tog osecaja uopste. Mozete li da mi pojasnite zasto se javlja taj osecaj pune besike i kako prevazici to? Bas mi smeta i ne mogu da se opustim zbog toga. hvala

Ana Life (2023-09-15)

 

Postovana Danijela,

Molimo Vas javite se ginekologu i urologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Filip (2023-07-29)

Poštovani već jako dugo imam problema sa fermentacijom i formiranjem stolice,uz to i zatvor.Imam hemoroide i jako mi pravi problem nepravlna stolica...Koristio sam lactibiane reference,druge probitoke,rudakol,normocolon,kreon 10000,sirup laktuloze 66%...Puno stvari sam probao i nista mi nije regulisalo stolicu osim sirupa koji je privremeno pomogao...Ne mogu da dodjem do doktora jer je zdravstveni sistem jako loš а novca za privatne preglede nemam pa bih mi puno znacilo ako mozete da mi preporucite neki lek koji bi ovakvom problemu nasao resenje....Hvala

Ana Life (2023-07-29)

 

Poštovani Filipe, 

Simptomi koje navodite mogu biti uzrokovani tzv.iritabilnim kolonom. Medjutim, ne bih se usudio da postavljam dijagnozu i propisujem terapiju samo na osnovu simptoma i bez pregleda. Takodje, tretmanom ovog stanja se bave najčešće gastroenterolozi, ponekada i infektolozi.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Zorica (2023-07-15)

Poštovani, Imam 49 god.Dobila sam ciklus prvi put nakon histeroskopske op.mioma koja je bila pre mesec dana. Danas je šesti dan ciklusa, a i dalje je krvarenje prisutno u većoj meri. Čini mi se da je produženo krvarenje posledica hormonskog disbalansa. Počela bih sa primolut norom ovih dana, ukoliko ne stane, ali ne znam koliko dugo da ga pijem? Da li svega 10 dana ili da ga pijem 20, kako bih naredni ciklus dobila u uobičajenom terminu? Hvala,srdačan pozz

Ana Life (2023-07-15)

 

Poštovana Zorice,

Molimo Vas javite se operatoru koji je radio histeroskopiju, kako bi odradio pregled.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

zoran (2023-07-13)

Postovani, imam dijete od 6 godina. djevojcica, vec par mjeseci smo primjetili da kad se malo oznoji ispod pazuha se osjeti jak i neugodan miris, Tusiramo svako vece, po danu vlaznom maramicom, ali ne pomaze.Inace nije toliko ni debela, krupna je, ima 30kg. Hvala u naprijed...

Ana Life (2023-07-13)

 

Postovani Zorane,

Morate da potrazite misljenje pedijatra i decijeg endokrinologa.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Danijela (2023-07-08)

Poštovani moju babu zaboli želudac i onda ceo stomak posle toga joj bude muka zbog cega joj se to dešava?

Ana Life (2023-07-08)

 

Poštovana Danijela,

Molimo Vas javite se gastroenterologu kako bi Vam pogledao baku i video sta je uzrok njenom problemu.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Jelena (2023-07-06)

Poštovani, Pijem Legravan tablete već 3,4 godine. Do sada nisam imala nikakvih problema sa korišćenjem istih. Počela sam da ih pijem usled neredovnih ciklusa i zato što se između ciklusa nisam osećala dobro sve dok ne dobijem. Skoro sam se vratila sa puta i počela novo pakovanje Legravana posle ciklusa i posle nekoliko dana mi se javilo oskudno braon krvarenje koje je trajalo 3 dana. Bila sam na pregledu kod ginekologa i sve je u redu,nemam zdravstvenih problema sa te strane. Ali ginekolog misli da je Legravan prevazidjen i da mi treba promena tableta jer već dugo koristim ove i da je krvarenje zbog toga. Takodje je savetao da se u korišćenju bilo kojih tableta za kontracepciju mora praviti pauza od 3 do 6 meseci. Da li je to istina, molim Vas za savet, jer nisam bila sigurna u doktora,jer je bio prilično neozbiljan.

Ana Life (2023-07-06)

 

Poštovana Jelena,

Molimo Vas da se javite i da zakazete pregled kod nekog od nasih ginekologa dr Radaković, dr Tosić ili dr Vilendečić, kako bi Vas pogledali i kompletno sagledali Vase dosadasnje nalaze i dali adekvatan savet.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Kokan (2023-07-05)

Postovani, U krvi mi je detektovan anti HBs ag 1435.0 sta to znaci nalazi jetre su mi dobri a ne osecam nikakve tegobe supruga negativna na HBs da li to predstavlja problem za Vantelesnu Oplodnju?

Ana Life (2023-07-05)

 

Poštovani Kokane,

Molimo Vas javite se lekaru koji Vam je dao uput da uradite navedenu analizu kako bi pogledao Vas nalaz i protumačio ga.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Mile (2023-07-02)

Da li žena sme da rodi dete u koliko ima cirozu jetre? Unapred hvala zs odgovor

Ana Life (2023-07-02)

 

Poštovani Mile,

Molimo Vas da se posavetujete sa hepatologom, ukoliko on da saglasnost na osnovu stanja pacijentkinje, onda možete da udjete u ceo postupak za potomstvo.

Srdačan pozdrav  Vaša Analife

 

Dragana (2023-06-13)

Poštovani, kada se može uraditi beta HCG iz krvi da bi znala da je pouzdan test, treba da dobijem menzis za 6 dana.

Ana Life (2023-06-13)

 

Poštovana Dragana,

Pa ukoliko Vam kasi menstruacija, onda uradite analizu BHCG i javite se ginekologu radi pregleda.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Lana (2023-03-18)

Dobar dan postovani, treba mi ginekolog. Imam bolove u vagini tokom seksualnog odnosa.

Ana Life (2023-03-18)

 

Poštovana Lana,

Molimo Vas javite se na 011 319 68 08 kako bi ste zakazali pregled kod nekog od nasih ginekologa.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Marko (2023-01-31)

Dobro vece.Zeleo bih da pitam da li magntenta i kontrast((CLARISCAN)uticu na plod u petoj nedelji trudnoce?

Ana Life (2023-01-31)

 

Poštovani Marko,

Molimo Vas neka se supruga javi ginekologu radi pregleda.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Jelena (2022-12-01)

Pozdrav,12 ta nedelja trudnoce sam,u prosloj trudnoci sam bila kod dr Zivanica u 22.nedelji na expertnom uz,sad citam na sajtu ima radi se u skoro svim nedeljama i sad mi nije jasno kada treba da radim ????????

Ana Life (2022-12-01)

 

Postovana Jelena,

Zbog velikog obima posla, Dr Živanić više ne vodi trudnoce, već  samo Ekspertski 4D  ultrazvuk koji se svakoj trudnici preporučuje da uradi u tom periodu oko 22nedelje trudnoće do neke 24NG.  U tom perodu je najbolje sagledati bebu onako kako to radi dr Živanić. 

- da se uveri da beba nema anomalije u gradji

- da uradi kompletno fetalno srce ili.Ekspertski pregled srca ili fetalnu ehokardiografiju

- da vidi kako beba izgleda spolja 3D slike i 4D filmici

Pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred.

Pregled možete zakazati telefonom na 011 319 68 08.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Marina (2022-08-08)

Dobar dan, radila sam dabl test. Dal je jako los rezultat. Hvala vam na odgovoru. Free b-hcg 29.59 a pappa je 1.940.

Ana Life (2022-08-08)

 

Poštovana Marina,

Molimo Vas da se javite Vašem lekaru koji Vam vodi trudnocu, ukoliko Vas doktor proceni da je rezultat loš uputiće Vas na Genetsko savetovalište u ustanovu tercijarnog tipa.

Tumacenje rezultata ovim putem bilo bi jako neprofesionalno sa nase strane.

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Nikola (2022-07-26)

Dobar dan doktore, imao sam odnose sa zastitom, radi sjemene tecnosti i spermatozoids, prilikom odnosa je pukao ali je bio prazan,brzo sam skontao to i sada, devojka mi ima temp, bolove u donjem dijelu stomaka-ledja, povraca i kosti je bole, velike su sanse da je korona, ali da li moze doci do trudnoce zbog minute odnosa zbog sjemene tecnosti

Ana Life (2022-07-26)

 

Poštovani Nikola,

Ukoliko imate bilo kakve sumnje, neka devojka ode kod svog ginekologa radi pregleda i konsultacije.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Tamara (2022-07-17)

Postovani, Imala sam jedan spontani i posle godinu dana drugu trudnocu koju sam odrzavala utrogestanom. Nakon porodjaja je usledila neka vrsta depresije i anksioznosti pa sam vec sest meseci pod terapijom lekova zoloft,xsalol 5mg 2puta dnevno i uvece sanval. Danas sam odradila test trudnoce koji je pozitivan i po mojoj racunici ulazim sutra u 9-tu nedelju trudnoce. Molim vas da mi sto pre odgovorite da li smem da odrzim trudnocu iako sam bila pod ovom terapijom? Sta mi predlazete? Jako sam zabrinuta. Hvala unapred

Ana Life (2022-07-17)

 

Poštovana Tamara,

Molimo Vas javite se svom izabranom ginekolgu i psihijatru (koji Vam je prepisao terapiju) , radi konsultacije i pregleda.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Tijana (2022-07-02)

Mozete li mi reci cenu ekspertskog ultra zvuka.

Ana Life (2022-07-02)

 

Poštovana Tijana,

 

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati.
Pregled je najidealnije raditi u periodu od 20-24 nedelje i on se sastoji iz:

 

  1. Ekspertskog pregleda ploda na morfoloske (strukturne) anomalije
2. Fatalne ehokardiografije (detaljan pregled srca)
3. 3D i 4D bebe. 
Dobijate CD sa filmovima i sličicama i neke slike odstampane. Cena pregleda (cena poslata na e-mail).
Zakazivanje se vrsi telefonom na 069-319-68-08,pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred. 

 

 S postovanjem Analife

 

Jana (2022-05-25)

Dobar dan, zanima me cena ekspertskog 4D ultrazvuka od 11 do 13 nedelje I koliko se ceka na ultrazvuk? Hvala unapred

Ana Life (2022-05-25)

Poštovana Jano,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati.
Pregled je najidealnije raditi u periodu od 20-24 nedelje i on se sastoji iz:

 1. Ekspertskog pregleda ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

 

2. Fatalne ehokardiografije (detaljan pregled srca)

 

3. 3D i 4D bebe.  

 

Dobijate CD sa filmovima i sličicama i neke slike odstampane. Cena pregleda(cena poslata e-mail)
Zakazivanje se vrsi telefonom na 069-319-68-08,pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred. 

Pregled mozete zakazati na 011 319 68 08.

 

 S postovanjem Analife

 

Kata (2022-05-03)

Koliko je pre planiranja trudnoce pozeljno prestati sa primenom kortikosteroidnih kapi (tobradex, alfagan i slicno)? U slucaju da terapija tokom trudnoce bude neophodna, koja zamena je moguca?

Ana Life (2022-05-03)

Poštovana Kato,

 

Morate da se konsultujete sa Vasim ginekologom i lekarom koji Vam je prepisao navedene kapi.

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Marijana (2022-04-29)

Dijagnostikovana mi je triozomija hromozoma 21 kod bebe, 13 nedelja sam, da li se moze kod vas privatno odraditi pobacaj.?

Ana Life (2022-04-29)

Poštovana Marijana,

Mi ne radimo prekide trudnoća.

Naš savet je da to odradite u državnoj ustanovi tercijarnog tipa.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

mirjanavukomanovickm@gmai (2022-03-22)

Da li je moguće zatrudneti oplodnjom iz prezervativa, nakon pola h od seksualnog odnosa? Pri tom su bili i plodni dani

Ana Life (2022-03-22)

Postovana Mirjana,

Ukoliko je prezervativ imao neka ostecena, moguce je. Svakako javite se ginekologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Ana (2022-03-19)

Postovani, Menstruaciju sam imala 16.02.2022.i trajala je 5 dana. Po procjeni, ovulacija je nastupila 03.03. I u vrijeme plodnih dana sam imala odnos bez ejakulacije. Menstruaciju sam trebala dobiti negdje oko 16.03., medjutim ona jos nije dosla. Test na trudnocu sam radila 17.03 i bio je negativan. Sta savjetujete?

Ana Life (2022-03-19)

Postovana Ana,

Uradite BHCG iz krvi i javite se ginekologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Ivana (2022-02-08)

Postovani, 13ta nedelja sam trudnoce da li je moguce uraditi 4d ili ekspertni ultrazvuk uoceno mi je zadebljanje nuhalnog nabora. U Tirsovoj treba da radimo microarray analizu u 16toj nedelji zbog porodicne anamneze ali bi ako je ikako moguce ranije da znam koliko je rizicno da dete nije zdravo. Unapred hvala

Ana Life (2022-02-08)

Postovana Ivana,

Ukoliko imate zadebljani NT, savet je  konzilijum za fetalne anomalije, zbog toga sto je to telo koje ima zvanicnu težinu.
U Tirsovoj uradite analizu koju imate zakazanu.

Posle toga ukoliko bude potrebe,  mozete nas pozvati direktno na tel, da vam omoguvimo razgovor sa dr Živanićem i eventualnim ekspertskim 3D/4D ultrazvukom. Na tom preglefu se uocavaju anomalije koje se mogu videti na ultrazvuku, takozvane strukturne anomalije u gradji bebe. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Marija (2022-01-20)

Postovani, trudna sam 14 nedelja. Zelela bih da se vakcinisem ali cu uskoro raditi amniocentezu. Da ki mislite da bih trebalo da se vakcinisem ili da sacekam da prodje planirana procedura ? Hvala na odgovoru.

Ana Life (2022-01-20)

Postovana Marija,

O tome morate da razgovarate sa lekarom koji Vam vodi trudnocu i sa lekarom koji ce raditi interevnciju.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Aleksandra (2022-01-08)

Dobar dan, ja i suprug vec godinu i po dana ne mozemo da ostvarimo trudnocu. Zanima me sta nam savetujete gde treba da se obratimo i sta od testova treba da uradimo. Ja imam 25 godina a suprug 27. Hvala unapred!

Ana Life (2022-01-08)

Postovana Aleksandra,

Nas savet je da dodjete na  pregled kod nasih ginekologa u savetovaliste za sterilitet.
Pregled se sastoji iz specijalistickog pregleda sa konsultacijom i ultrazvucnog pregleda.
Preglede rade dr Dosev i dr Tosic i cena pregleda
(cena poslata na e-mail)

Preglede mozete zakazati na 011 319 68 08 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Goca (2021-12-24)

Poslednju menstruaciju sam imala 19.09.2021, prema tome sada bi trebala biti trudna nekih 13nedelja i 5 dana, medjutim, danas sam Isla na prvi ultrazvučni pregled i na dabl test privatno, posto državno ne rade, i doktor mi je rekao da po merama sa ultrazvuka danasnjeg, bebin crl je 62mm, dok pre neki dan na pregledu kod mog izabranog lekara, upisan je crl 76,1, tako da mi je doktor rekao da se trudnoca desila kasnije od ocekivane. Sad me interesuje da li je to moguće ili nesto nije uredu sa bebom, mada oba doktora potvrdjuju da je sve sasvim uredu sa njom. Hvala unapred na odgovoru.

Ana Life (2021-12-24)

Postovana Goco,

To da li je sve uredu sa bebom moze da kaze doktor koji je radio pregled... Sada u ovom periodu trudnoce gleda se kolika je beba tj crl mera i po tome se izracunava koja ste nedelja trudnoce i naravno na osnovu poslednje mesntruacije.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Kristina (2021-09-16)

Dobar dan doktore, imam jedan problem. Posle svakog odnosa imam blago krvarenje već mesec dana, prošlog meseca je prvi put kad mi se to dogodilo bilo obilnije. Da napomenem da mi je ciklus redovan. Ja sam otišla kod ginekologa, on je posle kraćeg pregleda rekao da je sve okej i dao mi je da pijem pilule za kontracepciju. Na moje pitanje zašto krvarim, rekao je da obično ne znaju razlog tome. Ja se plašim da pijem te tablete. Moje pitanje je da li da počnem da pijem tablete ili šta da radim? Plašim se puno jer sam svašta čitala o tim tabletama plus sam čitala da ne smeju da se koriste u slučaju nedijagnostikovanog krvarenja. Ne znam uopšte zašto mi je dao tablete. Hvala unapred na odogovaru, pozdrav

Ana Life (2021-09-16)

Postovana Kristina,

Ukoliko je Vas ginekolog savetovao da uzimate terapiju, na Vama je da li ce te to poslusati.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Martina (2021-06-11)

Postovani, Molim Vas da mi na ostavljeni mail odgovorite da li Vasi doktori daju online misljenje i savet, nakon poslate dokumentacije na mail , naravno i cenu takve usluge? Imam potrebu za misljenjem dr specijaliste pedijatra kardiologa u vezi sa uocenim problemom tokom prenatalnog perioda. Hvala unapred na odgovoru.

Ana Life (2021-06-11)

Postovana Martina

Mi nemamo pedijatra-kardiologa. Nas dr Zivanic radi detaljan pregled srca bebe u trudnoci tj.fetalnu ehokardiografiju, a po rodjenju deteta time se bave pedijatri i deciji kardiolozi.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Jovana (2021-05-18)

Kolika je cena ekspertskog 4d ultrazvuka koji se radi izmedju 20-24 nedelje?

Ana Life (2021-05-18)

Postovana Jovana,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. 

Pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4Dultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. 

Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku i doktor radi sva tri pregleda u okviru jednog 

1. Ekspertskipregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

2. Fatalna ehokardiografija 

3. 4D bebe.  Cena pregleda(cena poslata na e-mail) Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08, pregled je potrebno zakazati 3-4 nedelje unapred.

 S postovanjem Analife
 

Danijela (2021-04-21)

Postovani, zanima me cena ekspertskog ultrazluka? Hvala

Ana Life (2021-04-21)

:Postovana Danijela,

Ekspertski 3D/4D UZ koji radi Dr Vojislav Živanić u periodu od 20-24
nedelje trudnoće sastoji se iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:
1.     NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca.
Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili
količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije
preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2
predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE
PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
2.     Drugi deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne
 anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom.
To nisu anomalije koje se odnose na Dauna,  Dabl ili Tripl test. 
3.     Treći deo se odnosi na biometrijske mere bebe, kako se razvija i raste bebe.
Koliko je količina plodove vode ili AFI indeks.
4.      Color Doppler pupčanika i posteljice, ukoliko se pregled radi posle 24 nedelje trudnoće.
5.     Peti deo pregleda odnosi se na to šta beba radi i kako se ponasa i dobijate 4D filmiće i 3D
slike.
Cena pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se neke tri nedelje unapred telefonom na 0693196808
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tijana (2021-02-19)

Zdravo. Zanima me da li je normalno da se javljaju blagi menstrualni bolovi svaki dan? Malo sam zabrinuta a 12ta nedelja sam trudnoce. Hvala unapred

Ana Life (2021-02-19)

 Postovana Tijana,
Molimo Vas javite se ginekologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milica (2021-01-20)

Poštovani, koja je cena ekspertskog 4D ultrazvuka koji se radi u 23. nedelji trudnoce?

Ana Life (2021-01-20)

Postovana Milice,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati.
Ovu vrstu pregleda najidealnije je raditi od 20-24 nedelje trudnoce.
Pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju.
Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 3D/4D ultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. 
Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve  preglede u okviru jednog

 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

 2. Fatalna ehokardiografija (detaljan pregled srca)

 3. 3D i 4D bebe.  

Naravno dobijate CD sa filmovima i sličićama i neke slike odstampane. Cena pregleda(cena poslata na e-mail).
Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08

 S postovanjem Analife
 

Bojana (2021-01-19)

Postovani imam pitanje radila sam dabl test rezultati su sledeci: FreeBhCg: 3.29MoM PAAP-A: 2.56MoM NT: 1.1mm ( CRl 56mm) 0.74MoM Doktorka kaze da je na uz sve savrsene mere ali je BhCG malo povisen pa da idem na konsultaciju u genetsko savetovaliste. Molim za vase misljenje da li imam razloga za brigu?

Ana Life (2021-01-19)

Postovana Bojana,

Nas savet je kao i savet Vase dokorke da se javite na genetsko savetovaliste, kako bi oni doneli odluku da li trebate jos neko ispitivanje da odradite.
 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Vanja (2020-12-25)

Postovani, zanima me cena 4D ultrazvuka, trenutno sam u 12 nedelji trudnoce. Hvala unapred

Ana Life (2020-12-25)

Postovana Vanja, 

Ekspertski 4D ultrazvuk prvog trimestra je najidealnije raditi u periodu od 11 nedelja i 4 dana do tacno 12 nedelje, a kasnije je najidealnije raditi od 20-24 nedelje trudnoce. 

Pregled prvog trimestra se sastoji iz četiri segmenta:
 
 

1. Genetski sonogram prvog trimestra:
Kompleksan deo ultrazvučnog  pregleda u kojem se uočavaju i mere najvažniji markeri za Daunov sindrom:
·      NT /nuhalna translucenca ili vratno rasveteljnje/
·      NK /nosna kost, najnovije NK u 3D/
Adekvatno urađenim genetskim sonogramom, uz analizu iz Vaše krvi („dabl" test), mogućnosti otkrivanja Daunovog sindoma su oko 90-95%.

Ukoliko rezultat tzv. kombinovanog testa (genetski sonogram + "dabl" test) nije dobar, preporučuje se amniocenteza (intervencija kojom se proveravaju hromozomi ploda).
 

 

2.     2D/3D/4D Anatomsko –morfološki pregled: detaljan pregled anatomije ploda (spoljašnji izgled i građa unutrašnjih organa)
Adekvatno urađenim genetskim sonogramom, uz analizu iz Vaše krvi („dabl" test), mogućnosti otkrivanja Daunovog sindoma su oko 90-95%.

Ukoliko rezultat tzv. kombinovanog testa (genetski sonogram + "dabl" test) nije dobar, preporučuje se amniocenteza (intervencija kojom se proveravaju hromozomi ploda).
 

3.     Rana fetalna ehokardiografija (ultrazvuk srca bebe)
Uočavanje osnovne građe srca u ranoj trudnoći do nedavno nije bilo moguće, a danas je, zahvaljujući savremenim 4D ultrazvučnim aparatima, postalo standardni deo pregleda koji obavlja Dr sci. med. Vojislav Živanić.
 

 
Gledaju se četiri šupljine srca (dve komore i dve predkomore), veliki krvni sudovi – aorta i plućna arterija i njihovi izlazi iz srca, aortni luk ... Nije potrebno naglašavati značaj ovih informacija, ako se zna da anomalije srca spadaju u grupu najčešćih anomalija.
 

4.     4D i 3D filmovi i slike - šta radi i na koga liči Vaša beba
 

Pregled radi dr Zivanic i cena pregelda (cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Nevena (2020-12-05)

Zanima me da li postoji mogućnost da sam u drugom stanu, dečko i ja smo bili intimni ali bes seksa, on je ejakulirao pa je obrisao ruke vlažnim maramicama, pa je tek onda mene pipnuo, da napomenem da sam nevina, to je bilo 14. jula pa sam dobila 26. ili se bar nadam da je menstruacija, posle sam svaki mesec imala osim sada u novembru kasni mi već 7 dana, pa me zanima da li je moguće biti implementaciono krvarenje? Do sada krv je bila crvena i trajalo je po 5,6 dana, nekada 4 ( nije bilo tačkasto krvarenje)

Ana Life (2020-12-05)

Postovana Nevena,

Javite se lekaru kako bi ste se posavetovali i odradili dodatna ispitivanja i abdominalni ultrazvuk ukoliko doktor proceni da ima potrebe za tim.

 

Srdacan pozdra  Vasa Analife
 

Jakovljevic (2020-11-16)

Imam 48god.pijem ciklo proginol 7,8 god. sada sam prestala zbog svakakvih prica. Dok sam pila sve je bilo redovno, papa test je dobar kao i nalaz dojke. Hvala

Ana Life (2020-11-16)

Postovama Dragice,

Javite se ginekologu radi kompletnog ginekoloskog pregleda, kako bi ste videli da li je i sada sve uredu.

 

Srdacan pozdrav Analife
 

Marija (2020-09-11)

Poštovani, koja je cena ekspertskog 4d ultrazvuka?

Ana Life (2020-09-11)

Postovana Marija,

Ekspertski 4D UZ koji radi Dr Vojislav Živanić najbolje je raditi u periodu od 20-24 nedelje  trudnoće i pregled se sastoji  iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:

1.     NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
2.     Drugi deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne  anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom. To nisu anomalije koje se odnose na Dauna,  Dabl ili Tripl test.  
3.     Treći deo se odnosi na biometrijske mere bebe, kako se razvija i raste bebe. Koliko ja količina plodove vode ili AFI indeks.
4.      Color Doppler pupčanika i posteljice, ukoliko se pregled radi posle 24 nedelje trudnoće. 
5.     Peti deo pregleda odnosi se na to šta beba radi 4D filmići i kako izgleda 3D
 Cena pregleda (cena poslata na e-mail) je (cena poslata na e-mail) i zakazuje se neke tri nedelje unapred  na broj telefona 069-319-68-08

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Nevenka (2020-08-27)

Poštovani, pre 15 dana ubola sam se u jagodicu palca desne ruke na biljku tikvicu, vise sitnih malih ostrih dlacica me pecnulo, a mozda je neka i ostala u jagodicama. Skoro su nevidljive. Oprla sam ruke vodom i sapunom. Samo me malo peckalo. Nakon nekoliko dana palac je otekao u tom delu i malo sire i poceo me boleti a i osecala sam strujanja ili trnjenje kroz palac. Otisla sam kod lekara koji mi je preporucio terapiju panklav na 12 sati i vakcinu tetanus iako je proslo sedam dana od uboda. Sve sam uradila kako je receno. Vec drugi dan od terapije otok je poceo da pada i prestajali su bolovi. Danas, sedmi dan nemam bolova, otok se skroz povukao, ali su ostala strujanja ili trnci kroz palac koji nekad idu i do lakta. INTERESUJE ME DA LI JE TO STRUJANJE OPASNO, DA LI TREBA DA MOZDA PROMENIM TERAPIJU ILI NASTAVIM POSTOJECU? Unapred hvala Nevenka

Ana Life (2020-08-27)

Postovana Nevenka, 

To morate da se posavetujete sa Vasim lekarom koji prati i vodi Vase stanje. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Natasa (2020-08-22)

Mozete li mi molim Vas reci koja je cena ekspertnog 4D ultrazvuka u 22-oj nedelji trudnoce i koliko unapred treba da se zakaze? Hvala unapred.

Ana Life (2020-08-22)

Postovana Natasa,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 

1.Prvi deo pregleda sastoji se iz
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub

- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)

- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)

2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) ....

3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.

4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u .

Pregled radi dr Zivanic

Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Kristijan (2020-08-19)

Poštovani, ubo sam se pre 5 dana na ekser u dvorištu. Posle možda 10 sati sam primio vakcinu (nisam mogao ranije dok nije otvoren dom zdravlja, ali su mi rekli da je rok 24 h). Primio sam tetagam i tetavaksal, i trebao bi primiti i za mesec dana,pa opet za 6 mjeseci. Meni ta rana nije nešto velika, brzo se i zatvorila, u hitnoj su mi je očistili jodom čim sam se povredio, a lekar mi je savetovao da perem vodom i sapunom. Prepisali su mi i antibiotik Palitrex (2 mg dnevno) zbog nekih drugih infekcija da ih ne bi bilo . Zanima me da li je moguće da se nešto iskomplikuje iako sam primio vakcinu istog dana, malo sam i uznemiren? Interesuje me da li je moguće dobiti tetanus i pored toga što su mi ubrizgali tetagam i tetavaksal? Da li sam ja sad zaštićen ili pak ne? Lp

Ana Life (2020-08-19)

Postovani Kristijane,

Molimo Vas da se javite Vasem izabranom lekaru radi konsultacije i praćenja stanje Vase rane.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tina (2020-07-22)

Interesuje me koliko posle carskog reza treba da prođe vremena da bi se ostvarila opet trudnoća ?

Ana Life (2020-07-22)

Postovana Tina,

To morate da proverite sa Vasim ginekologom,tj lekarom koji Vas je porodio.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milana (2020-07-22)

pozdrav,zanima me cena ekspertskig 4d ultrazvuka,i da li se on moze raditi u 13 nedelji?

Ana Life (2020-07-22)

 Postovana Milana,

Pregled se moze raditi i u 13 oj nedelji, to ke pregled koj predhodni dabl testu. 
Pregled se sastoji iz  četiri segmenta:
 
 
1. Genetski sonogram prvog trimestra:
Kompleksan deo ultrazvučnog  pregleda u kojem se uočavaju i mere najvažniji markeri za Daunov sindrom:
·      NT /nuhalna translucenca ili vratno rasveteljnje/
·      NK /nosna kost, najnovije NK u 3D/
Adekvatno urađenim genetskim sonogramom, uz analizu iz Vaše krvi („dabl" test), mogućnosti otkrivanja Daunovog sindoma su oko 90-95%.

Ukoliko rezultat tzv. kombinovanog testa (genetski sonogram + "dabl" test) nije dobar, preporučuje se amniocenteza (intervencija kojom se proveravaju hromozomi ploda).


2.     2D/3D/4D Anatomsko –morfološki pregled: detaljan pregled anatomije ploda (spoljašnji izgled i građa unutrašnjih organa)
Adekvatno urađenim genetskim sonogramom, uz analizu iz Vaše krvi („dabl" test), mogućnosti otkrivanja Daunovog sindoma su oko 90-95%.

Ukoliko rezultat tzv. kombinovanog testa (genetski sonogram + "dabl" test) nije dobar, preporučuje se amniocenteza (intervencija kojom se proveravaju hromozomi ploda).

3.     Rana fetalna ehokardiografija (ultrazvuk srca bebe)
Uočavanje osnovne građe srca u ranoj trudnoći do nedavno nije bilo moguće, a danas je, zahvaljujući savremenim 4D ultrazvučnim aparatima, postalo standardni deo pregleda koji obavlja Dr sci. med. Vojislav Živanić.
 
 
Gledaju se četiri šupljine srca (dve komore i dve predkomore), veliki krvni sudovi – aorta i plućna arterija i njihovi izlazi iz srca, aortni luk ... Nije potrebno naglašavati značaj ovih informacija, ako se zna da anomalije srca spadaju u grupu najčešćih anomalija.

4.     4D i 3D filmovi i slike - šta radi i na koga liči Vaša beba

Pregled radi dr Zivanic i cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sofija (2020-05-28)

Interesuje me cena ekspertnog ultrazvuka, hvala

Ana Life (2020-05-28)

 Postovana Sofija, 

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Pregled mora da obuhvati ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4Dultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertskipregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. (cena poslata na e-mail). Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08
 
S postovanjem

  Analife
 

Milica (2019-12-20)

Zdravo, U 6.sam mesecu trudnoce, bili smo kod prijatelja kod kojih se osecala farba za drvo jer su farbali trpezarisjki sto za kojim smo jeli. Nije prejako, ali se ipak osecala, bili smo sat i po, da li sam mogla naskodditi bebi za taj period. Citala sam da utice na razvoj mozga bebe onda se moze javiti autizam, prestravljena sam. Farba je uljana, pitala sam Hvala.

Ana Life (2019-12-20)

Poštovana Milice, 

Samo ginekolog koji vodi Vasu trudnocu moze dati odredjena uputstva sta bi trebalo ili ne da radite. Sve sto bi se davalo kao savet putem mejla bilo bi neodgovorno sa nase strane. 

 S postovanjem 

Analife 

Jovana (2019-12-09)

Poštovani, Možete li mi poslati cenu 4d ultrazvuka? Pozdrav

Ana Life (2019-12-09)

Poštovana Jovana,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Preged radi dr Zivanic
Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vaša Analife

Betty (2019-12-07)

Postovani, Zelela bih da uradi expertski 4D ultrazvuk u 14. nedelji. Zanima me cena?

Ana Life (2019-12-07)

Poštovana Betty,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled najidealnije je raditi od 20-24 nedelje trudnoće  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Preged radi dr Zivanic
Cena kompeltnog pregleda 
(cena poslata na e-mail)

Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08
Srdačan pozdrav Vaša Analife

Katarina (2019-10-28)

Poštovani,recite mi molim vas koja je cena 4D ultrazvuka koji se radi između 20 i 24 nedelje trudnoće. Hvala unapred.

Ana Life (2019-10-28)

Poštovana Katarina,

Ekspertski ultrazvucni pregled u trudnoci (4D ultrazvuk) radimo u najidealnijem periodu trudnoće,a to je od 21 nedelje - 24 nedelje.  Dr Zivanic detaljno gleda sve preseke srca, velikih krvnih sudova koji izlaze iz njega, detaljno analizira:
-  spoljašnji izgled ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala)
- kičmeni stub (2D i 3D mod)
-radi analizu moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)
- analizu trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega)  - analizu integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
-  radi pregled posteljice i količine plodove vode. Cena ovog kompletnog detaljnog pregleda je (cena poslata na e-mail)
Pregled se zakazuje telefonom na 069-319-68-08.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tina (2019-07-18)

Postovani, da li postojanje kandide u vaginalnom brisu utice na amniocentezu. Molim vas da mi posaljete cenu amniocenteze.Srdacno

Ana Life (2019-07-18)

Poštovana,
protokol kaze da svi brisevi pre uradjene amniocenteze moraju biti uredno. Cena intervencije (cena poslata na e-mail).

S postovanjem Analife

Jasmina (2019-07-01)

Povisene transminaze u 37 nedelji trudnoce? AST 32,ALT 39,

Ana Life (2019-07-01)

Poštovana Jasmina,

 

Molimo Vas javite se Vasem ginekologu radi pregleda.  Tumacenje rezultata i postavljanje dijagnoza, ovim putem , bilo bi krajnje neozbiljno i neprofesionalno. 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Aleksandra (2019-06-29)

Postovani,zanima me koja je cena 4D ultrazvuka u 24nedelji trudnoce?

Ana Life (2019-06-29)

Poštovana Aleksandra,
Ekspertski 4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ekspertski pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 
1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + 2.Fatalna ehokardiografija + 3. 4D bebe. (cena poslata na e-mail) Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08

 S poštovanjem Analife
 

Sanja (2019-06-17)

Postovani, koja je cena ekspertskog uz?

Ana Life (2019-06-17)

Poštovana Sanja,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Pregled radi dr Zivanic
Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Saima (2019-05-31)

Postovani, Koja je cijena ekspertskog 4D ultrazvucnog pregleda? Hvala unaprijed.

Ana Life (2019-05-31)

Poštovana Saima, 
Ekspertski 4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ekspertski pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. (cena poslata na e-mail). 
Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08

 S postovanjem Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje