Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

dr sci. med. Vojislav Živanić

spec. ginekologije i akuserstva, 4D trudnoca i 3D ginekologija

Trudnoća

bla blalal

 

Moj problem je

MASNO TKIVO SPREČAVA DA SE URADI DETALJAN PREGLED!!

Poštovana trudnice,

Ekspertski pregled 4D plus Fetalna ehokardiografija, koji radi dr Zivanić, sastoji se iz više pregleda uradjenih u jednom aktu. To je pregled na kome se dijagnostikuju anomalije koje se jedino na ultrazvuku mogu videti.

Mogu hromozomi biti dobri (testovi iz krvi) ali Dabl test ili prenatalni testovi NE MOGU videti da li beba ima srčanu manu, rascep usne ili nepca….

Ponekad je problem uraditi ovako detaljan pregled zbog položaja bebe, ali je daleko najčesće razlog neuradjenog pregleda povećana količina masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice.

U svetu nauke je poznato da masno tkivo LOŠE provodi ultrazvučni talas, da ga prigusuje tj.da se ne vidi dobro, posebno kada je potrebno precizno videti detalje.  Zbog toga je velika verovatnoća da,  kod trudnica koje imaju povećanu količinu masnog tkiva, detaljan 4D ekspertski pregled zajedno sa fetalnom ehokardiografijom,  onako kako ga radi dr Zivanic, NEĆE MOĆI DA SE  URADI DO KRAJA zato što masno tkivo otežava da se vide  najsitniji detalji bebe. Lice bebe sa celom gornjom usnom, bistra očna sočiva, precizan presek tvrdog nepca, strukture u mozgu ili  fetalna ehokardiografija (ekspertski pregled srca) gde dr Zivanić, pored standardnih preseka: levog izlaza srca, desnog izlaza, aortnog luka … gleda  traheju,  supklaviju….Sve mora da se vidi i da se slika u relevantnom preseku. AKO NE MOŽE SVE DA SE VIDI , PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.  

Kada se pregled prekine i kada doktor najpoštenije kaže da on pregled ne može da uradi, nastaje drama.

Zašto, pa zato  što  SVAKA, AMA BAŠ SVAKA trudnica, kod koje se pregled NE URADI do kraja,  VRLO UZNEMIRI,  jer je to za nju veliki stres. Trudnica počinje  da plače, pita da li je doktor video nešto loše, pa neće da kaže,  suprug , familija, svi su uznemireni oko trudnice.

DOKTOR SMATRA DA TO NIJE DOBRO ZA TRUDNICU.  To želimo da izbegnemo po svaku cenu,  jer je psihički mir trudnice na prvom mestu.  

Za nas bi bilo mnogo jednostavnije i isplativije da uradimo delimičan pregled, kakav se radi na drugim mestima. Da  doktor u izveštaju napiše: viđena anatonija u granicama normale, otežana vidljivost zbog masnog tkiva, i da taj pregled naplatimo……

Tako polovičan pregled kao što se radi  na drugim mestima, dr Živanić NE RADI.

Doktor radi najstručnij, najdetaljinije što se može raditi.  Mora sve da vidi što se može videti na ultrazvuku u tim nedeljama trudnoće, SVE ili NIŠTA.

Bez obzira što smo mi kao kuća tada na gubitku, psihički mir trudnice nema cenu.

Mi se već godinama borimo s tim problemom i zaključili smo da je U INTERESU TRUDNICE DA PREGLED  NE ZAKAZUJEMO, AKO IMA VISOK BMI.

Iz istog razloga NE ZAKAZUJEMO ni BLIZANAČKU trudnoću. Veoma je teško uraditi tako detaljan pregled kod jedne bebe, zamislite koliko je teže uraditi kada su dve bebe u pitanju, jer jedna obavezno zakloni drugu.

Nadam se da smo uspeli  bar malo da pojasnimo zasto pregled ne zakazujemo…

Postavite pitanje ili komentar Komentari (2)

Slavica (2018-05-11)

Poštovani. Zanima me koja je cena prekida trudnoće. I do koje nedelje najkasnije se može uraditi?Hvala

Ana Life (2018-05-11)

Postovana,

Mi ne radimo prekide trudnoce.

 

Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Sandra (2018-05-07)

Postovani mozete li mi reci cenu ekspertnog ultrazvuka u 20-oj nedelji?Hvala

Ana Life (2018-05-07)

 Postovana,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu:
 1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 

- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub

- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 

- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)

2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 

3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.

4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 

Preged radi dr Zivanic

Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Finansiranje i Kreditiranje

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Načini Plaćanja

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Zakazivanje pregleda

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Adresa

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakaži online