Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

MASNO TKIVO SPREČAVA DA SE URADI DETALJAN PREGLED!

Poštovana trudnice,

Ekspertski pregled 4D plus Fetalna ehokardiografija, koji radi dr Zivanić, sastoji se iz više pregleda uradjenih u jednom aktu. To je pregled na kome se dijagnostikuju anomalije koje se jedino na ultrazvuku mogu videti.

Mogu hromozomi biti dobri (testovi iz krvi) ali Dabl test ili prenatalni testovi NE MOGU videti da li beba ima srčanu manu, rascep usne ili nepca….

Ponekad je problem uraditi ovako detaljan pregled zbog položaja bebe, ali je daleko najčesće razlog neuradjenog pregleda povećana količina masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice.

U svetu nauke je poznato da masno tkivo LOŠE provodi ultrazvučni talas, da ga prigusuje tj.da se ne vidi dobro, posebno kada je potrebno precizno videti detalje.  Zbog toga je velika verovatnoća da,  kod trudnica koje imaju povećanu količinu masnog tkiva, detaljan 4D ekspertski pregled zajedno sa fetalnom ehokardiografijom,  onako kako ga radi dr Zivanic, NEĆE MOĆI DA SE  URADI DO KRAJA zato što masno tkivo otežava da se vide  najsitniji detalji bebe. Lice bebe sa celom gornjom usnom, bistra očna sočiva, precizan presek tvrdog nepca, strukture u mozgu ili  fetalna ehokardiografija (ekspertski pregled srca) gde dr Zivanić, pored standardnih preseka: levog izlaza srca, desnog izlaza, aortnog luka … gleda  traheju,  supklaviju….Sve mora da se vidi i da se slika u relevantnom preseku. AKO NE MOŽE SVE DA SE VIDI , PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.  

Kada se pregled prekine i kada doktor najpoštenije kaže da on pregled ne može da uradi, nastaje drama.

Zašto, pa zato  što  SVAKA, AMA BAŠ SVAKA trudnica, kod koje se pregled NE URADI do kraja,  VRLO UZNEMIRI,  jer je to za nju veliki stres. Trudnica počinje  da plače, pita da li je doktor video nešto loše, pa neće da kaže,  suprug , familija, svi su uznemireni oko trudnice.

DOKTOR SMATRA DA TO NIJE DOBRO ZA TRUDNICU.  To želimo da izbegnemo po svaku cenu,  jer je psihički mir trudnice na prvom mestu.  

Za nas bi bilo mnogo jednostavnije i isplativije da uradimo delimičan pregled, kakav se radi na drugim mestima. Da  doktor u izveštaju napiše: viđena anatonija u granicama normale, otežana vidljivost zbog masnog tkiva, i da taj pregled naplatimo……

Tako polovičan pregled kao što se radi  na drugim mestima, dr Živanić NE RADI.

Doktor radi najstručnij, najdetaljinije što se može raditi.  Mora sve da vidi što se može videti na ultrazvuku u tim nedeljama trudnoće, SVE ili NIŠTA.

Bez obzira što smo mi kao kuća tada na gubitku, psihički mir trudnice nema cenu.

Mi se već godinama borimo s tim problemom i zaključili smo da je U INTERESU TRUDNICE DA PREGLED  NE ZAKAZUJEMO, AKO IMA VISOK BMI.

Iz istog razloga NE ZAKAZUJEMO ni BLIZANAČKU trudnoću. Veoma je teško uraditi tako detaljan pregled kod jedne bebe, zamislite koliko je teže uraditi kada su dve bebe u pitanju, jer jedna obavezno zakloni drugu.

Nadam se da smo uspeli  bar malo da pojasnimo zasto pregled ne zakazujemo…

Postavite pitanje ili komentar Komentari (26)




Sanja (2023-07-12)

Dobar dan, možete li mi poslati cenu 4D ekspertskog ultrazvučnog pregleda koji se radi između 20. I 24.nedelje trudnoće? Unapred zahvalna

Ana Life (2023-07-12)

Postovana Sanja,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je najdetaljniji pregld koji se radi u trudnoći. To je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati.
Ovu vrstu pregleda najidealnije je raditi od 20-24 nedelje trudnoce. Pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. 

Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije radi sve preglede u okviru jednog:

 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

 

2. Fatalnu ehokardiografiju (detaljan pregled srca)

 

3. 3D i 4D bebe.  

 

Naravno dobijate CD sa filmovima i sličicama i neke slike odstampane. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Zakazivanje se vrši telefonom na 011 319 68 08 ,pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred.

 

 S postovanjem Analife

Milica (2023-04-27)

Poštovani, Informacije koje stoje na sajtu a tiču se uslova zakazivanja (gojaznost, blizanačka trudnoća itd.) treba podeliti i sa pacijentima koji zakazuju telefonom, jer nisu svi posetili sajt, a vaša profesionalna dužnost je da obavestite/pitate za kilažu/blizanačku itd. ako su to uslovi ekspertskog pregleda, da ne bi pacijenti dolazili bezveze i izlagali se nepotrebnim troškovima. Srdačan pozdrav!

Ana Life (2023-04-27)

 

Poštovana Milice,

Izvinite još jednom na našem propustu.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Jovana (2023-01-09)

Postovani, procitavsi vas clanak da li ja uopste mogu da zakazem ekspertski 3d/4d UZ u 12. Nedelju jer je moj BMI visok? Hvala

Ana Life (2023-01-09)

 

Poštovana Jovana,

Žao nam je , ali ukoliko je Vaš BMI veliki nismo u mogućnosti da Vam zakažemo pregled, baš kao što ste i pročitali na našem sajtu.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Nikolina (2022-07-15)

Poštovani, Zanima me cena ekspertskog 3D/ 4D ultrazvuka u 20. nedelji trudnoce?

Ana Life (2022-07-15)

 

Poštovana Nikolina,


 

 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati.

Pregled je najidealnije raditi u periodu od 20-24 nedelje i on se sastoji iz:

 1. Ekspertskog pregleda ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

 

2. Fatalne ehokardiografije (detaljan pregled srca)

 

3. 3D i 4D bebe.  

 

Dobijate CD sa filmovima i sličicama i neke slike odstampane.
Cena pregleda je (cena poslata na e-mail).
Zakazivanje se vrsi telefonom na 069-319-68-08,pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred. 

Pregled mozete zakazati na 011 319 68 08.


 S postovanjem Analife

Maja (2021-07-16)

Poštovani, Preporučeno mi je da radim ekspertski ultrazvuk u 16.nedelji trudnoće pa opet u 23. Zanima me cena ultrazvuka.

Ana Life (2021-07-16)

Postovana Maja,
Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati.
Ovu vrstu pregleda najidealnije je raditi od 20-24 nedelje trudnoce.
Pregled koji radi dr Zivanic obuhvata  i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. 
Kod nas pregled obuhvata:

 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

2. Fatalna ehokardiografija (detaljan pregled srca)

3. 3D i 4D bebe.  

Naravno dobijate CD sa filmovima i sličicama i neke slike odstampane. Cena pregleda(cena poslata na e-mail)
 Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08,pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred.

 S postovanjem Analife
 

Vesna (2021-04-07)

Zamolila bih za informaciju koliko kosta ekspertski 4D UZ kod dr.Zivanica? Ustanovljen mi je SUA sindrom u 21.nedelji trudnoce. Volelela bih ako mozete da mi date detaljne informacije o tome sta sve se proverava na ekspertskom UZ. Unapred hvala na odgovorima!

Ana Life (2021-04-07)

Postovana Vesna,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled"Anatomsko-morfološki pregled najidealnije je raditi  od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu:

 1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 

- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub

- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 

- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)

2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 

3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.

4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 

Preged radi dr Zivanic

Cena kompeltnog pregleda(cena poslata na e-mail)

Pregled mozete zakazati telefonom na 069-319-68-08 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Gordana (2020-11-11)

Poštovani, 06.10. Mi je izvrsen embrio transver blasto ciste (aspiracija 01.10.) 19.10. beta HCG bila 525 27.10. Ultrazvucni pregled je potvrdio trudnocu 05.11. Su konstatovali da se srce ne cuje i da ponovimo sve za nedelju dana, u medjuvremunu juce 10.11. u privatnoj ordinaciji doktor kaze da velicina ploda ne odgovara nedelji u kojoj se nalazim jer je svega 1,5mm a postoji neki srcani odjek i prikazuje se da nesto postoji. Iskreno meni nista nije jasno. Nemam ni jednu upisanu meru fetusa, nisti bio sta. Samo me pomeraju za jos sedmicu dana. Ja bih po onome sto ja racunam trebalo da ulazim u 5. Nedelju. Ako se dan početka trudnoce uzima dan embrio transvera 06.10. Molim Vas za bilo kakvo pojašnjenje. Meni preostaje jos sedmica da čekam. Ovo mi je treca trudnoca i prvi put da kazem ostvarena, prve dve su bile biohemiske, od toga jedna IVF. Imam 40. Godina.

Ana Life (2020-11-11)

 Postovana,
Jako je nezgodno tumaciti rezultate drugih lekara i mi to ne radimo. Najbolje je da sacekate 7 dana, jer je potrebno da plod za toliko napreduje,pa ce te imate informaciju vise.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sladja (2020-10-20)

11+5 sam nedelja trudnoce i doktor mi je na ultrazvuku rekao da je NT 2,9 i uradila sam dablu test sad cekam rezultate. Interesuje me cena 4d da bi moglo lepo da se sve proveri?

Ana Life (2020-10-20)

Postovana Sladjana,

Najbolje je da se javite telefonom na 069-319-68-08, kako bi ste nam dali sve podatke i kako bi smo proverili sa doktorom da li i kada bi smo mogli da zakazemo pregled.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

LAURA (2020-06-04)

Poštovanje, interesuje me koja je cena za 4d expertni ultrazvuk kod Vas? Kod Dr.Zivanic .Jel se tamo na uz gleda i ehokardiografija ? hvala

Ana Life (2020-06-04)

Postovana,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Pregled mora da obuhvati iekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4Dultrazvuk je najbolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 
1. Ekspertskipregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. Ovaj pregled najidealnije je raditi od 20-24 nedelje, nekada i 25 nedelja. Cena je (cena poslata na e-mail).
Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08
 
S postovanjem

  Analife
 

KLARA (2020-05-26)

Poštovanje, interesuje me koja je cena za 4d ultrazvuk kod Vas? Hvala!

Ana Life (2020-05-26)

Postovana Klara,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je najbolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. (cena poslata na e-mail). Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08
 
S postovanjem Analife
 

Ima (2020-05-12)

Poštovani, interesuje me koliko košta da se odradi 4d ultrazvuk kod Vas? Hvala.

Ana Life (2020-05-12)

Postovana Ima,

Ekspertski 4d ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati.

Pregled mora da obuhvati iekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4Dultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertskipregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. (cena poslata na e-mail)
 Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08

Napomena: Zabluda je da PRENATALNI TESTOVI I AMNIOCENTEZA  koji gledaju HROMOZOME, MOGU DA ZAMENE ULTRAZVUCNI PREGLED. Svi imaju svoje mesto u dijagnostici. Prenatalni testovi ili amniocenteza, svejedno, gledaju ISKLJUCIVO kakve HROMOZOME ima beba u stomaku. EKSPERTSKI ULRAZVUK gleda kako je BEBA GRADJENA, tj. da li ima anomlicu lica kao sto je rascep usne i nepca, da li ima anomalijenogu ili ruku, kicme i plus EKSPERTSKI PREGLED SRCA koji se najcesce kao srcana mana promasuje u trudnoci. To su STRUKTURNE ILI MORFOLOSKE ANOMALIJE, koje se jedino ULTRAZVUCNIM PREGLEDOM mogu DIJAGNOSTIKOVATI od strane PERINATOLOGA, tj. ginekologa koji se bave ANOMLIJAMA. Jedan od njih je dr Vojislav Živanić
 

S postovanjem

  Analife
 

Jelena (2020-04-05)

Poštovani, ja sad pročitah da gojaznim trudnicama ne radite euz! Da li vi mislite da svaka trudnica izgleda ko manekenka? Pa nismo sve iste!! Ja koja jedem svega dva put dnevno imam 16kg viska! Zašto, ne znam, eto sve je u redu sa mnom i bebom al imam višak.. Kakva diskriminacija!!

Ana Life (2020-04-05)

Postovana Jelena, 

Nije stvar u tome da li jedete dva puta dnevno ili vise, vec kako se hranite, preteran unos slatkisa, ugljenih hidrata nije dobro za Vas, a ni za bebu i sa sobom moze da ponese dodatne komplikacije u trudnoci, a tek i posle trudnoce jer je tesko skinuti tu veliku kolicinu kilograma. A kolilo je detaljan pregled govori i to da dr Zivanic mora da vidi najsitnije preseke srca koji su po nekoliko mm, a kada postoji veliki visak masnog tkiva na prednjem trbusnom zidu, pa posteljica, tesko je doci do bebe, a kamoli do najsitnijih preseka srca, kako bi doktor mogao da kaze da je sa bebom sve uredu! 
Kod nas svaka trudnica dobije i ishranu koja je pozeljna da se primenjuje u trudnoci. Mi pre svega brinemo za Vase zdravlje i zdravlje Vase bebe! 

S postovanjem Analife

Vanja (2019-08-27)

Poštovani, interesuje me cena ekspertskog uz od 20 do 24. nedelje, kao i koliko je potrebno ranije zakazati pregled, imajući u vidu da sam u 13-oj nedelji? Unapred hvala na odgovoru. Pozdrav

Ana Life (2019-08-27)

Postovani,

Niste prva trudnica koja misli da ako uradi prenatalni test da ne mora da radi detaljni ekspertski ultrazvuk koji se radi oko 22 nedelje trudnoce.

   dr Zivanic radi detaljni 4D ekspertski pregled trudnice na sve anomalije koje se gledaju iskljucivo na ultrazvuku. Ovaj ekspertski pregled sadrzi kao svoj neophodni deo i ekspertski pregled srca FES. Ekspertski pregled koji se radi na 4D ultrazvucnom aparatu sa srcem je kompletan pregle dkoji ukazuje na to da je beba zdrava da nema strukturnih (morfoloskih, u gradji organa) anomalija. 

Ekspertski 4D ultrazvuk sa obavezno fetalnom ehokardiografijom (FES ili ekspertski detaljni pregled srca ploda) analizira morfoloske (strukturne anomalije) tj. anomalije u gradji organa bebe, kako spoljasnjih tako i unutrasnjih organa

 Cena ekspertskog 4D ultrazvuka  sa fetalnim srcem FES (cena poslata na e-mail) i zakazuje se iskljucivo telefonom.

Analife srdacan pozdrav !
 

Jovana (2019-08-21)

Poštovani, koja je cena ekspertskog 4D ultrazvuka koji se radi izmedju 20. i 25. nedelje? Pozdrav

Ana Life (2019-08-21)


 Postovana Jovana, 
Ekspertski ultrazvucni pregeld u trudnoci (4D ultrazvuk) radimo u najidealnijem periodu trudnoce,a to je od 21 nedelje - 24 nedelje. Jer sto je veca trudnoca, beba ukoliko lezi u nepovoljnom polozaju za pregeld ,ima veoma malo prostora da se preokrene u toku pregleda, kako bi dr Zivanic mogao detaljno da sagleda sve preseke srca, velikih krvnih sudova koji izlaze iz njega, da detaljno analizira:
-  spoljašnji izgled ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala)
- kičmeni stub (2D i 3D mod)
-izvrsi  analizu moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)
- analizu trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega)  - analizu integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
-  izvrsi pregled posteljice i količine plodove vode. Cena ovog kompletnog detaljnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav
Analife

Ivana (2019-07-18)

Poštovani, interesuje me da li preporučujete 4d ultrazvuk u 12 nedelji trudnoće, kako bi se ustanovilo stanje na samom početku trudnoće? Interesuje me i cena 4d ultrazvuka? Hvala unapred na odgovoru

Ana Life (2019-07-18)

 Poštovana, 
ekspertski 4D ultrazvuk koji radi dr Zivanic moze da se radi od 12 pa do pred kraj trudnoće. Medjutim referentno vreme (po svetskim preporukama strucnjaka koji se bave anomalijama u gradji bebe) za jedan ekspertski ultrazvuk koji obavezno sadrzi veliki i kompleksan pregled srca Fetalna ehokardiografija je oko 22 nedelje (20-25) (cena poslata na e-mail). 
Pre tog perioda se rade testovi na hromozomske anomalije (Dabl, nifti)

 S poštovanjem Analfe
 

Sanja (2019-07-10)

Postovani Zanima me cena 4d ultrazvuka kod dr.Zivanic? I kada je najbolje da se uradi? HVALA PUNO

Ana Life (2019-07-10)

Poštovani, 


Ekspertski 4D ultrazvučni pregled je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ekspertski pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D sličice bebe i 4D filmici šta radi vaša beba. Dr Živanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. (cena poslata na e-mail). Zakazivanje telefonom

  Analife
 

Sladjana (2019-06-27)

Postovani, 25a sam nedelja trudnoce, mozete li mi reci kolika je cena 4d ultrazvuka i da li sve slike dajete i na cd-u nakon obavljenog pregleda? Pozdrav

Ana Life (2019-06-27)

Poštovana Sladjana,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled je najidealnije raditi od 20-26 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Preged radi dr Zivanic
Cena kompeltnog pregleda (cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Marija (2019-06-19)

Poštovani, htela bih da uradim ekspertski 4D ultrazvuk od 25-27 nedelje trudnoće kod dr Živanića. Molim Vas za informaciju o ceni. Hvala unapred.

Ana Life (2019-06-19)

Poštovana Marija,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled u  trudnoći sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 
1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treći deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Četvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 
Pregled radi dr Zivanić
Cena kompletnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Predrag (2019-05-14)

Postovani interesuje me cena za 4d ultrazvuk. Unapred zahvalan. Pozz

Ana Life (2019-05-14)

Poštovani Predraže,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoće plus
fetalna ehokardiografija ili FES jeste:
- najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći kada je reč o strukturnim ili morfološkim anomalijama, tj.
kako je beba građena.
Da li postoji anomalije lica, rascep usne, rascep nepca, da li su očna sočiva bistra i formirana, strukture u
mozgu: od malog mozga, preko moždanih komora, corpus calosuma do krvnih sudova mozga - Wilisovog
šestougla, arterije perikalose.
Kako izgledaju ruke i noge, kako izgleda kičma u tri dimenzije. kako izgledaju bubrezi i krvni sudovi
bubrega.
Posebna priča je fatalna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca. Od standardnih preseka komora,
srčane pregrade, izlaza aorte, plućne arterija, preko traheje, subklavije, aortnog luka, gornje i donje
šuplje vene i da ne nabrajamo više. Pregled srca koji radi dr Živanić je mnogo detaljniji nego što je
fetalna ehokardiografija.
Kakava je aktivnost bebe. Posle 24 nedelje trudnoće radi se i Color Doppler posteljice ( zbog toga što ako
se radi ranije u trudnoći, može dovesti do zabune, jer krvni sudovi uterina se šire sve do 22-23 nedelje,
tek posle toga je merodavan rezultat.
3D slike i 4D filmići bebe
(cena poslata na e-mail)  i obavezno zakazivanje telefonom
Važna napomena:
Pregledi iz krvi trudnice (Dabl, Tripl, ili Prenatalni testovi , zajedno sa amniocentezom, odnose se na
hromozome bebe (Daunov sindrom) i NE MOGU ZAMENITI ULTRAZVUK,
4D EKSPERTSKI ULTRAZVUK plus FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA odnosi se na STRUKTURNE ILI
MORFOLOŠKE ANOMALIJE ne može zameniti testove iz krvi. Može prenatalni test biti odličan a da beba
ima srčanu manu, ili da beba bude odlična na ultrazvuku a da test ne bude dobar. Svaki ima svoje mesto
u praćenju trudnoće.
Pregled mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Katarina (2019-04-11)

Da li mi mozete poslati koja je cena 4d ultrazvuka?

Ana Life (2019-04-11)

Poštovana Katarina,

Ekspertski pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ekspertski pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. 
(cena poslata na e-mail). Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08
 
S postovanjem

  Analife
 

Milica (2019-03-22)

Dobar dan, zanima me cena ekspertski ultrazvucni pregled?

Ana Life (2019-03-22)

Poštovana Milice,

 

Ekspertski ultrazvučni pregled pregled  na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ekspertski pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4D ultrazvuk je najbolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D sličice bebe i 4D filmici sta radi vaša beba. Dr Živanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju isključivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog

1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + 2.Fatalna ehokardiografija +

3. 4D bebe.

(cena poslata na e-mail) Zakazivanje telefonom

na 069-319-68-08

 

Srdačan pozdrav Analife

Ivana (2019-03-02)

Molim vas ,snaja mi je u drugom stanju punih 20 nedelja, interesuje me cena ovog 4d ultrazvuka ( 4 pregleda) I kada bi mogli da zakazete, obzirom da se on radi do odtedjene nedelje?

Ana Life (2019-03-02)

Poštovana Ivana,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce plus

fetalna ehokardiografija ili FES jeste:

- najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći kada je reč o strukturnim ili morfološkim anomalijama, tj.

kako je beba građena.

Da li postoji anomalije lica, rascep usne, rascep nepca, da li su očna sočiva bistra i formirana, strukture u

mozgu: od malog mozga, preko moždanih komora, corpus calosuma do krvnih sudova mozga – Wilisovog šestougla, arterije perikalose.

Kako izgledaju ruke i noge, kako izgleda kičma u tri dimenzije. kako izgledaju bubrezi i krvni sudovi bubrega.

Posebna priča je fatalna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca. Od standardnih preseka komora, srčane pregrade, izlaza aorte, plućne arterija, preko traheje, subklavije, aortnog luka, gornje i donje šuplje vene i da ne nabrajamo više. Pregled srca koji radi dr Živanić je mnogo detaljniji nego što je

fetalna ehokardiografija.

Kakva je aktivnost bebe. Posle 24 nedelje trudnoće radi se i Color Doppler posteljice ( zbog toga što ako

se radi ranije u trudnoći, može dovesti do zabune, jer krvni sudovi uterina se šire sve do 22-23 nedelje, tek posle toga je merodavan rezultat. 3D slike i 4D filmići bebe

(cena poslata na e-mail) i obavezno zakazivanje telefonom

Važna napomena:

Pregledi iz krvi trudnice (Dabl, Tripl, ili Prenatalni testovi , zajedno sa amniocentezom, odnose se na

hromozome bebe (Daunov sindrom) i NE MOGU ZAMENITI ULTRAZVUK,

4D EKSPERTSKI ULTRAZVUK plus FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA odnosi se na STRUKTURNE ILI

MORFOLOŠKE ANOMALIJE ne može zameniti testove iz krvi. Može prenatalni test biti odličan a da beba ima srčanu manu, ili da beba bude odlična na ultrazvuku a da test ne bude dobar. Svaki ima svoje mesto u praćenju trudnoće.

Pregled možete zakazati za snajku putem telefona na 069-319-68-08

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Irena (2018-11-24)

Poštovani, Ovo mi je 5. trudnoća u predhodne 4 trudnoce uspesno je uradjen ultrazvucni pregled, nažalost juče sam bila kod Vas nije bilo moguće uraditi pregled zbog masnog tkiva na stomaku i visoko smestenog ploda. Iznenadila sam se za to masno tkivo koje otezava vidljivost jer sebe ne vidim kao "debelu" zenu, 73kg na 172cm slozicete se nije mnogo(BMI je normalan,zdrava tezina). Ja sam se rasplakala, glava me je bolela celo vece i celo jutro guglam iskustva sa foruma kod vas na pregledu. Koliko sam shvatila necete samo NT i nosnu kost da gledate pa prekidate pregled. Moje misljenje je da treba da radite 4d za dabl neki, nemora kostati toliko i zvati se expertni, zbog čega objasnicu, ja kao neko ko ima jako visoko misljenje o doktoru Zivanicu i poveravam mu preglede moje dece i sa velikim poverenjem prihvatim UZ nalaze i nikada ne trazim ni jedno drugo misljenje, sam se nasla u nekoj situaciji bezveznoj gde ja ne zelim da iko sem Dr. Zivanica vrsi preglede u 12,22,30,36 nedelji u 1 trudnoci sam dosla i u 6. da mi utvrdi trudnocu. Muz mi kaze ima jos klinika ja ne zelim, icicemo u NF ja ne zelim jer drzavne bolnice ne volim tokom trudnoce zbog nacina pristupa jer mi mnogo stresa donose, i kako da steknem poverenje u nekoga na 1 pogled kad vec imam kome verujem vec 11 godina I eto moj predlog je mozda raditi ali ograniciti pregled, svakako je moranje uraditi ga. Mozda tako i gubite musterije....ja cu se vratiti u 22. nedelji jer je 5. trudnoca, ali neko kome je 1. mozda i sve ostale uradi u klinici u kojoj i ovaj, kao i sto bi u 22. dosla ako nije mogla sad....negde je isla stekla sigurnost i tu ce nastaviti ko ja sto sam stekla kod Vas poverenje. A da je stresno prekinuti pregled jeste jako pogotovu za zene koje su imale spontani predhodno kao ja, mozda nakon ne mogucnosti celog pregleda ponuditi pregled za dabl test. Srdacan pozdrav, Irena B.

Ana Life (2018-11-24)

Draga Irena,

Mnogo nam je žao što ste upali u onih 2-3 % trudnica kod koji dr Živanić ne može da kompletira ceo pregled.

Vi  ste naša trudnica, Vi  znate kako taj pregled, da ne kažem pregledi, (4D uz +Ekspertski pregled na ultrazvučne anomalije + Fetalna ehokardiografija ) izgleda kada ga radi dr Živanić (pa zbog toga ste kod nas, zar ne).

Kada  Vama nismo upeli da objasnimo, zamislite kako nam je teško da objasnimo trudnici koja dođe prvi put"

Koliko bi nama bilo lakše da ne kažem "isplativije" baš ružna reč, da svakoj ženi uradimo " toliko, koliko se vidi". Tako svi rade, napišu " otežana vidljivost, ostatak anatomije bo". To znači " ono što se moglo videti na ultrazvuku je u redu. Ključna reč je " otežana vidljivost" .  

Dr Živanić tako NE RADI. Ili će da analizira  SVE ŠTO SE NA ULTRAZVUKU MOŽE VIDETI U TIM NEDELJAMA TRUDNOĆE, ili NIŠTA, kao da pregled nije rađen.

Mora da bude siguran da ne postoji nijedna anomalija koja se samo ultrazvukom može videti u tim nedeljama u kojima se radi ultrazvučni pregled. 


To je jedino pošteno prema trudnici


Procenat NE urađenog ekspertskog (detaljnog) pregleda onako kako ga radi dr Živanić  Ekspertski pregled u trudnoći + 4D ultrazvuk ploda + Fetalna ehokardiografija, u svetu ide i preko 10%  

.Nadam se da će beba biti u položaju da možemo da u 22 nedelje uradimo gore pomenuti detaljan pregled bebe.

Do tada, srećna trudnoća

Vaša Analife

Aleksandra (2018-11-13)

Koliko potrebno ranije zvati i zakazati 4D ultrazvuni regled?

Ana Life (2018-11-13)

Poštovana Aleksandra,

Pregled kod dr Živanica tj. Ekspertski 4D ultrazvučni pregled u trudnoći ili jednostavno rečeno detaljni pregled ploda u trudnoći potrebno je da zakažete dve tri nedelje u napred. Ovaj pregled je najidealnije raditi od 20 nedelje -26 nedelje trudnoće.

Pregled možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Lela (2018-11-05)

Zašto salo otežava ultrazvuk trudnice, ako drugi doktori mogu da urade pregled bez problema, niko mi nikada nije rekao da sam debela

Ana Life (2018-11-05)

Poštovana  

Svi lekari koji se bave ultrazvukom znaju da  masno tkivo jako slabo provodi ultrazvuk, to se ne odnosi samo na masno tkivo na prednjem trbušnom zidu kod trudnica, otežan je skoro nemoguć pregled jetre, žučne kese u stomaku kada se gledaju na ultrazvuku. Masno tkivo sprečava ultrazvučni zrak da prodje do odredjenog organa i da da preciznu sliku tog organa. Standardni ultrazvučni pregled je često otežan kod gojazne trudnice, pregled na kome se gledaju krupni delovi bebe. Zamislite onda kako izgleda ekspertski pregled koji radi dr Živanić. Dr Živanić gleda najmanje strukture u glavi bebe,  kao što je corpus calosum, krvni sudovi u mozgu: Wilisov šestougao i arterija  pericalosa. O ekspertskom pregledu srca neću ni da komentarišem. Pored bezbroj velikih preseka srca i krvnih sudova koji izlaze iz srca, dr Živanic gleda i krvne sudove čiji je prečnik manji od 1 milimetra. Da dobro ste pročitali, manji od 1 milimetra. Ukoliko, na primer, ne vidi taj krvni sud ekpertski pregled se prekida i ne naplacuje.


 

Onda nastaje prava drama, trudnica plače, misli da nešto nije u redu sa bebom, rodbina pita, kako nikome nije smetao njen stomak, samo nama smeta....Verujte nam, to je jako teško objasniti osetljivoj trudnici, koja je inače uplašena tokom cele trudnice, a kako i ne bi kada nosi u sebi jedan mali život. 

Mnogo bi smo objasnjenja kao sto je ovo izbegli, kada bi smo posle polovicnog pregleda napisali u izvestaju: otezana vidljivost, ostala anatomija u granicama normale.

 Ali mi ne radimo tako, mi radimo po principu sve ili nista. Dr Zivanic mora sve da vidi, sve sto se u tim nedeljama trudnoce moze videti na ultrazvuku, a moze dosta. 

U SVETU se iz raznih razloga, najviše debljina i položaj ploda, NE URADI preko 10% ekspertskih pregleda koje radi dr Živanić. U Analife je to nekih 3-4%. 

Nadam se da smo makar malo pojasnili

 

S poštovanjem 

Analife

Zora (2018-11-05)

Poštovani Zbog čega ne zakazujete trudnicama koje su se mnogo ugojile u trudnoći? Sad sam u petim mesecu trudnoće. Ja sam pre trudnoće imala 70kg, sada imam 98kg. Stalno sam gladna, verovatno hormoni. Hvala Zora

Ana Life (2018-11-05)

Poštovana Zoro,

źao nam je sto ste se ugojili 28 kilograma a tek ste na polovini trudnoće. Tim tempom kojim ste krenuli, ako ne budete počeli pod hitno da držite neku vrstu dijete ( u dogovoru sa Vasim ginekologim) ugojićete se još toliko. Ugrožavate svoje zdravlje. Beba uzima koliko joj treba, ništa nećete učiniti  više, za svoju bebu,  od trudnice koja se ugojila za svih 40 nedelja trudnoce 12 do 15 kilograma. 

A sad da probamo da pojasnimo zašto ne rado zakazujemo gojaznum, da ne kažemo i da ispadnemo uvredljivi i grubi”debelim” trudnicama. Svi lekari koji se bave ultrazvukom znaju da  masno tkivo jako slabo provodi ultrazvuk. Standardni ultrazvučni pregled je otežan kod gojazne trudnice, pregled na kome se gledaju krupni delovi bebe. Zamislite onda kako izgleda ekspertski pregled koji radi dr Živanić. Dr Živanić gleda najmanje strukture u glavi bebe kao što je corpus calosum, krvni sudovi u mozgu Wilisov šestougao i arterija peticalosa. O ekspertskom pregledu srca neću ni da komentarišem. Pored bezbroj velikih preseka srca i krvnih sudova koji izlaze iz srca, dr Živanić gleda i krvne sudove čiji je prečnik manji od 1 milimetra. Da dobro ste pročitali, manji od 1 milimetra. Ukoliko, na primer, ne vidi taj krvni sud ekpertski pregled se prekida i ne naplaćuje. Onda nastaje prava drama, trudnica plače, misli da nešto nije u redu sa bebom, rodbina pita, kako nikome nije smetao njen stomak, samo nama smeta....Verujte nam, to je jako tesko objasniti osetljivoj trudnici, koja je inače uplašena tokom cele trudnice, a kako i ne bi kada nosi u sebi jedan mali život. 

Mnogo bi smo objašnjenja kao što je ovo izbegli, kada bi smo posle polovičnog pregleda napisali u izveštaju: otežana vidljivost, ostala anatomija u granicama normale.

 Ali mi ne radimo tako, mi radimo po principu sve ili ništa. Dr Živanic mora sve da vidi, sve sto se u tim nedeljama trudnoće može videti na ultrazvuku, a može dosta. 

U SVETU se zbog raznih razloga, najviše je debljina i položaj ploda, NE URADI preko 10% ekspertskih pregleda. Kod nas je to nekih 3-4%. 

Nadam se da smo makar malo pojasnili

 

S poštovanjem 

Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje