Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Hemoroidi pitajte doktora doktor aleksandar šepetkovski

Dr Aleksandar Šepetkovski - specijalista opšte hirurgije

Oblast: laserske operacije hemoroida, fissure i fistula

Pitajte doktora

Pitajte Doktora

 

Opšta Bolnica Analife je specijalizovana za sve vrste hemoroida.

 

Opšta Bolnica Analife je specijalizovana za sve vrste hemoroida odnosno za sve moguće hiruške zahvate što se njih tiče. Šta su to hemoroidi, kako ih se rešti. Na sva ta pitanja može da vam odgovori doktor Šepetovski. Vaša pitanja, nedoumice, ako vas zanima nešto vezano za operaciju možete da ostavite u komentar dole ispod ili nas kontaktirajte.

 

Vaša Bolnica Analife!

Postavite pitanje ili komentar Komentari (988)
Slobodan (2024-07-10)

Postovani. Operisao sam perianalnu hipertroficnu papilu i analnu fisuru proslo je 7 dana. Preporucena mi je samo kupka 3 × dnevno u gradunacin. Mene interesuje da li smem i neku mast da koristim za brze zarastanje rana? Imam jos uvek blage bolove pri stolici.

Ana Life (2024-07-10)

 

Poštovani Slobodane, 

Nakon operacija učinjenih zbog analne fisure i hipertrofične papile obično se propisuju i sredstva (masti i čepići) koji pospečuju zarastanje i regeneraciju tkiva.  Nažalost, pošto nisam upoznat sa detaljima izvršene intervencije, kao ni sa preoperativnim objektivnim nalazom i trenutnim stanjem, ne mogu Vam dati konkretan predlog za terapiju. Iz tog razologa najbolje bi bilo da se obratite kolegi koji je izvršio intervenciju.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Aleksa (2024-07-05)

Osecam blagi tup bol u anusu alli to potraje samk nekoliko sekunde i prestane.Zadnjih nekoliko dana mi je tvrda stolica i malo mi je teze obavljati je. Osetim blagi tup bol kad sednem ali ne uvek i ne desava se ucestalo. Pa me zanima sta moze biti i koje je resenje?

Ana Life (2024-07-05)

 

Poštovani Aleksa,

Morate se potruditi da stolice ne budu suve i tvrde, to može biti uzrok problema. 

Takodje, nemoguće je postaviti pouzdanu dijagnozu i odrediti adekvatno lečenje bez obavljenog pregleda.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dejan (2024-07-04)

Molim doktora da dade savet. Imam analnu fisuru.Bolovi nakon pražnjenja i po nekoliko časova. Neki savet ,mast ?

Ana Life (2024-07-04)

 

Poštovani Dejane,


Za olakšanje tegoba (bolova) kod postojanja analne fisure najefikasniji su lokalni anestetici u obliku gela koji se nanose nekoliko minuta pre pražnjenja kao i nakon pražnjenja, u slučaju potrebe. 

Inače, lečenje analne fisure se uvek započinje konzervativnim tretmanom, kremama, mastima, čepićima i sl. Kada konzervativni tretman ne dovede do željenog rezultata, može se pristupiti operativnom rešavanju problema.

Operacije su veoma efikasno rešenje, recidivi se po pravilu ne javljaju, osim u ekstremnim slučajevima.

Cena  operacije analne fisure (cena poslata na e-mail) (laserska fisurektomija, lateralna sfinkterotomija, mukozni flap...).

Napomena: Kada se  radi istovremeno sa operacijom hemoroida (što je veoma često indikovano), onda se operacija analne fisure NE NAPLAĆUJE.

Da bi smo ustanovili koja vrsta intervencije je indikovana u Vašem slučaju moramo pre svega obaviti pregled. U slučajevima kada postoji izrazita bolna osetljivost regije (npr. kod akutnih ili akutizovanih fisura), pregled se obavlja uz pomoć veoma efikasnog topičkog anestetičkog gela.

Cena specijalističkog pregleda sa anoskopijom(cena poslata na e-mail) i možete ga zakazati pozivom broj (tel, Viber): 

+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Marija (2024-07-02)

Postovan, Operisala sam hemoroide 1999.godine. Sada ponovo imam vec duzi period unutrasnje hemoroide i krv u stolici. Radila bih ponovo intervenciju, tako da me zanimaju cene? Unapred hvala!

Ana Life (2024-07-02)

 

Poštovana Marija,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Daca (2024-06-29)

Postovani posle drugog poroda imam hemoroide i tvrdu stolicu. Molim Vas za strucno misljenje.

Ana Life (2024-06-29)

 

Poštovana Daco,

Tvrda stolica, kao i trudnoce, cesto dovedu do problema vezanih za hemoroide.  

O detaljima eventualnog tretmana možemo razgovarati tek nakon detaljnijeg razgovora i pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail)i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

????? (2024-06-24)

Поштовање, да ли танка столица може бити као последица хроничне аналне фисуре?

Ana Life (2024-06-24)

 

Poštovani Mirko,

"Tanka stolica" moze biti uzrokovana razlicitim stanjima. Da bi se utvrdilo sta je zapravo dovelo do pojave "tanke stolice" bilo bi najbolje da obavite proktoloski i kolonoskopski pregled. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Tatjana (2024-06-23)

Postovani,posle 4 porodjaja oslabio je misić na anusu ponekad ne mogu da zadržim izlazak stolice ne uvek ali se dešava molim za savet 61 godina odg pošaljite na mejl hvala

Ana Life (2024-06-23)

 

Poštovana Tatjana,

U takvim situacijama prvo se savetuju Kegelove vezbe za jacanje misica poda karlice.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Idaa (2024-06-22)

Pozdrav, imam pitanje. Dijete je starosti 5 godina. Ima problem sa ispuštanjem stolice na ves. Da napomenem ima redovnu i normalnu stolicu. Ide na wc, ali mimo toga stolica curi vani po 5 puta u toku dana. Stalno se zali da mu se povraca i slabo jede. Stolica je pocela izlaziti na Ves i tokom spavanja. Molim vas možete li dati pretpostavku sta bi moglo biti. Ovo traje sigurno nekih 7 mjeseci. Ne znam sta da radim. Isli smo doktorima ali sve isto se desava nazalost.

Ana Life (2024-06-22)

 

Poštovana Aida,

Problemom koji navodite mora se pozabaviti deciji hirurg. oplo Vam mogu preporuciti Prof Dr Mariju Lukac. 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Alex (2024-06-20)

Postovani doktore, vec godinu dana imam problem sa analnom fisurom koja ne zarasta. Bila sam na pregledu kod gastroenterologa i propisana mi je Antrolin krema i Lidoproct mast da se nanosi prije nuzde. Ta terapija mi je pomogla u prvih mjesec dana, nakon cega imam povremene periode oskudnog krvarenja nakon nuzde. Zanima me da li je nakon ovoliko vremena moguce zalijeciti fisuru konzervativnom metodom (promjenom kreme i sl.) ili je vec vrijeme za operaciju? Napominjem da imam 32 godine, nemam problema s probavom, stolica je normalne boje i obima. Hvala Vam

Ana Life (2024-06-20)

 

Poštovana Alex,

 

O mogucnostiima za eventualno lecenje ili operaciju možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jovanka (2024-06-17)

Pozdrav! Imam pitanje mama je imala nudzdu jutros kad je zavrsila nuzdu, izaslo je iz nje parce creva. Sta to moze da bude?

Ana Life (2024-06-17)

 

Poštovana Jovanka,

Moguće je da je došlo do prolapsa: hemoroida, analne papile, dela analne sluznice ili čak i dela rektuma. Ipak, definitivno mišljenje i dijagnozu, kao i način lečenja mogao bih da preporučim tek nakon pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Aleksandar (2024-06-15)

Zdravo, imao sam apces na desnog testisa i analnu fistulu, operisao sam apces uz lokalnu anesteziju i sada ima vec ; dana kako su mi konce izvadjene ali rana na gornem djelu se ne zatvara, ne pijem nikakvu terapiju, za kolkiko vremena treba da se rana zatvori i dali je normalno da nakon 4 dana od vadjenje konce nije? Hvala vam

Ana Life (2024-06-15)

 

Poštovani Aleksandre,

Nažalost, ne mogu Vam precizno odgovoriti na pitanja bez obavljenog pregleda i uvida u medicinsku dokumentaciju, a samo na osnovu informacija koje ste izneli u poruci. Iz tih razloga bi najbolje bilo da  se obratite hirurgu koji je izvršio intervenciju.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dragan (2024-06-14)

Postovani, Pre dva dana sam imao malo tvrdju stolicu i prilikom defekacije sam osetio trenutni bol kao da sam se posekao odn ozledio nakon cega sam primetio krv svetlo crvene boje. Nakon nekih par sati sam dobio temperaturu najvise 38,3 i trajala je 1-2 dana. Isto mi se desilo jednom i pre nekih 5 meseci i isto sam imao tvrdu stolicu. Inace imam hemoroide i tegobe mi se u proseku javljaju dva puta godisnje. Da li je moguce da se temperatura pojavila zbog toga? Hvala i srdacan pizdrav.

Ana Life (2024-06-14)

 

Poštovani Dragane,

Da bih iole objektivno mogao da odgovorim na Vaša pitanja, morao bih da obavim pregled.  Cena pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Bojan (2024-06-14)

Imam problema sa unutrašnjim hemoroidima bilo je i krvarenja ranije ali sada već nekoliko dana imam samo bol non stop ne samo kad se prazni debelo crevo već bezprekidan bol bez krvarenja molim za savet

Ana Life (2024-06-14)

 

Poštovani Bojane,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jasmina (2024-06-13)

Imam retku stolicu 1dnevno skoro mesec dana nista me ne boli nemam krvi u stolici sta to moze biti

Ana Life (2024-06-13)

 

Poštovana Jasmina,

Razlozi mogu biti i banalni, ali i nešto ozbiljniji. Bilo bi dobro da se obratite gastroenterologu.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Maja (2024-06-04)

Radjena kolonoskopija,nalazom biopsije hipertroficna analna papila i ibs.Obzirom da ponekad imam dijareje desava se da ispadne papila i krene da pece dok se ne operem.Kako resiti istu bez operacije?

Ana Life (2024-06-04)

 

Poštovana Majo,

Nažalost, ne postoji uspešna metoda konzervativnog (neoperativnog) lečenja analne hipertrofične papile.  Pojava bola različith intenziteta i trajanja je česta kod ovog problema, pošto je papila u velikom procentu "udružena" sa postojanjem analne fisure.

  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Biljana (2024-06-03)

Dali zarastanje analne fistule može da uspori ili pogorša fizičko naprezanje, bavljenjem sportom, vožnja bicikle. Hvala.

Ana Life (2024-06-03)

 

Poštovana Biljana,

Pretpostavljam da ste mislili na "zarastanje analne fistule" nakon operacije? Aktivnosti koje ste naveli (izuzev vožnje bicikla), uz adekvatno izvedenu operaciju i propisanu postoperativnu negu, nemaju značajnog uticaja na oporavak.  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Sladjana (2024-06-01)

Htela bi da pitam doktora oprisana sam pre godinu ipo dana od hemoroidi u Zrenjaninu laserski isla sam na kontrolu davao mi neki mas i tablete Zodol ja i dalje imam bolove i neprijatan osecaj kao da imam nesto u cmaru to nije izdrzljivo niti mogu da spavam itd.mozeti dati neke savete

Ana Life (2024-06-01)

 

Poštovana Sladjana,

Ne bih se usudio da Vam dam bilo kakav savet bez obavljenog pregleda. Cena ovog pregleda u našoj bolnici (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Rasko (2024-05-31)

Poštovani doktore,imam problem vec ,sada vec duze vreme,mesec i jace,sa hemoroidima,nemam bolove,ali pri vršenju velike nuzde obavezno krvarim. Krvarim toliko da mi je pala krvna slika,hemoglobin i serumsko gvozdje... Bio sam na pregled ,dato mi je da koristim faktu cepice i kremu,koristim je vec mesec dana ali krvarenje ne staje....sta predlazete kao resenje,kako da zaustavim to krvarenje?

Ana Life (2024-05-31)

 

Poštovani Raško,

Kada konzervativne metode lečenja ne dovedu do prestanka krvavljenja, pristupa se nekoj od hirurških metoda lečenja.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail) bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Maja (2024-05-21)

Postovani doktore, Trudnica sam u 28.nedelji trudnoce. Hemoroide sam imala i pre trudnoce,u zadnje dve nedelje sam osetila da ce ponovo da se upale pa sam pocela da mazem kantarionovo ulje i kreme na biljnoj bazi,medjutim u poslednja dva dana izasao mi je i upalio se jedan spoljni koji je dostigao velicinu skoro pa oraha,plav je i otecen. Boli pri hodanju,lezanju,sedenju . Otisla sam do hirurga koji je rekao da je hemoroid za secenje ali da zbog trudnoce to trebamo da izbegnemo zbog mogucnosti prevremenog porodjaja. Zelela bih da vas pitam za savet i da li postoji jos neka opcija jer se stanje pogorsava iz sata u sa,bol je nepodnosljiv,ne spavam i plasim se da ne utice moje trenutno stanje na bebu. Hvala unapred na odgovoru.

Ana Life (2024-05-21)

 

Poštovana Majo,

Na osnovu Vašeg opisa veoma je moguće da se radi o perianalnoj trombozi. Ipak ne bi to mogao sa sigurnošću da tvrdim, pošto nisam obavio pregled. Tek nakon pregleda je moguće utvrditi tačnu dijagnozu i odrediti adekvatan tretman.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Mila (2024-05-20)

Postovanje, Vec neko vreme osecam kada legnem da spavam, nocu, svrab oko anusa. Ali i sa desne strane prepona, ponekad. Takodje, ispod pazduha i na laktu su mi se pojavila dva kruga, poput lisaja, koja takodje svrbe. I imam ceste gasove na dnevnom nivou. Da li je u pitanju neka bakterija, poput kandide ili je nesto drugo? Hemoroidi, itd. Hvala na odgovoru.

Ana Life (2024-05-20)

 

Poštovana Mila,

Na osnovu simptoma koje navodite, savetujem Vam da se javite na pregled kod dermatologa. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Miroslav (2024-05-20)

Postovani doktore, ja imam problem na samom grlu anusa mi se je pojavila izraslina odnosno kilica koja je nekako modra i bolna na dodir..Ali to se desava da se ona povuce nekad pa se ponovo pojavi, ali je uvijek bolna na dodir.Nije mi bas svejedno sta je too..Hvala unaprijed..

Ana Life (2024-05-20)

 

Poštovani Miroslave,

Za postavljanje dijagnoze i odredjivanje adekvatnog tretmana neophodno je obaviti pregled. Samo na osnovu Vašeg opisa se ne bih usudio da Vam dam konkretniji odgovor.  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Sesil (2024-05-16)

Postovsnje, vec par meseci osecam na dodir oko anusa dve mekane izrasline. Nista ne boli, niti osecam nsto, sve je ok. Jednom sam pitala doktora sta je to, rekao je hemorodi. Medutim to jos uvek stoji i brine me sta je.

Ana Life (2024-05-16)

 

Poštovana Svetlana, 

"Bezbolne mekane izrasline u okolini anusa" jesu najčešće hemoroidi ali mogu biti i druge prirode. Definitivna dijagnoza se može postaviti samo anoskopskim pregledom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Tina (2024-05-14)

Poštovani,primetila sam par puta sekret na vešu iz analnog otvora.Inače konstatovan mi je iritabilni kolon.Nadut mi je stomak dosta gasova i u toku dana 2-3 redje stolice uglavnom svakog dana.Posle pražnjenja osećam svrab u analnom delu a imam i spoljašnji hemoroid.Ppovremeno imam neprijatnost i bolove nisko sa leve strane stomaka.Ima li razloga za brigu?

Ana Life (2024-05-14)

 

Poštovana Tina,

Simptomi koje opisujete mogu odgovarati iritabilnom kolonu i spoljašnjem hemoroidu. Ipak, bilo bi dobro da obavite detaljan razgovor i pregled kod nadležnog gastroenterologa i/ili abdominalnog hirurga.  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Senad (2024-05-14)

Poštovani Dr. Aleksandar, Već duže vrijeme (2 godine unazad) imam bolove u predjelu anusa. Za sada nisu tako učestali, dešavaju se najviše 1-2 puta u toku mjeseca, nekada i rjeđe, ali kada se pojave to je isključivo navečer u toku spavanja uz buđenje. Ali bol je prilično jaka, blokira bilo kakvu aktivnost i traje odprilike 20-30 minuta i na momente je pulsirajuća. Donekle se smanji kada se sklupčam u položaj poput fetus položaja i čekam. Uz bol se na momente javlja i osjećaj nagona za velikom nuždom i ispuštanje gasova. Bol na kraju i završi puštanjem par gasova. Nemam nikakvog iscjedka ili krvarenja. Također nema nikakvih sa vana vidljivih promjena ili izraslina na anusu. O čemu bi se moglo raditi? Unaprijed hvala. Lp, Senad

Ana Life (2024-05-14)

 

Poštovani Senade,

Stanje koje opisujete po simptomima može odgovarati problemu koji se naziva "proctalgia fugax". 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Tijana (2024-05-13)

Postovani, Imam jedno pitanje,vec neko vreme osecam u predelu anusa neku neprijatnost,osecaj kao da posle nuzde nije sve izaslo i da stoji nesto pa mi izaziva nelagodu. Druge simptome nemam,sve je uredno. Da li je to nesto ozbiljno?

Ana Life (2024-05-13)

 

Poštovana Tijana,

Nepotpuno pražnjenje svakako izaziva nelagodu. Pitanje je šta je uzrok  Vaših nepotpunih pražnjenja, a do odgovora na to pitanje se dolazi detaljnim razgovorom i pregledom. 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Luka (2024-05-12)

Poštovani doktore, pre koji dan mi se pored analnog otvora pojavila bela izraslina nalik na bubuljicu. Znate li šta to može biti?

Ana Life (2024-05-12)

 

Poštovani Luka,

"Izraslina pored anusa" može biti različite prirode. Po Vašem opisu, može se raditi o površnom perianalnom apscesu ili spoljašnjem otovoru perianalne fistule, ali i o drugim vrstama promena.  Ali, da bih se precizno odredio, morali bi smo da obavimo pregled.  Cena pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ranko (2024-05-09)

Postovani mucim muku duzi vremenski period,imam kvrzicu blizu anusa koja nije bolna kad sedim u roploj kupci I kad spavam ona se povuce,sta vise imam osecaj kao da je Malo zategnuta od anusa pa do nje,bio Sam kod lekara proktologa rekao mi da nije strasno nista,a me meni pocinje da smetam polako,nekad kad stisnem desava se da Malo krvi izadje Ali ne boli,sta vise cim prestanem da mazem sa kremom desava se da nabubri sa krvlju pa opet istisne I dalje nema bola,nekad se desava kao da vodica mesavina sa krvlju izadje onako prljavo,I daseva se da mi od teske stolice Ako je anus suv da dodje do pucanje,koje brzo zaraste prilikom mazanja

Ana Life (2024-05-09)

 

Poštovani Ranko,

"Kvržica pored anusa" može biti različite prirode. Ne bih mogao da se složim sa kolegom da "to nije ništa", pošto očigledno uzrokuje simptome i smeta Vam. Po opisu simptoma, može se raditi o površnoj perianalnoj fistuli. Ali, da bih se precizno odredio, morali bi smo da obavimo pregled.  Cena pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dragoljub (2024-05-07)

Poštovani, zanima me koliko unapred je potrebno zakazati pregled kod doktora Šepetkovskog, kao i koliko košta takav neki početni specijalistički pregled sa anoskopijom? Pozdrav, Dragoljub

Ana Life (2024-05-07)

 

Poštovani Dragoljube,

Cena   pregleda sa anoskopijom   (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dusan (2024-05-03)

Postovani,vec duze vreme posle praznjenja creva sledecih 5-6 sati idalje primecujem iscedak stolice. Desava se da i prilikom erekcije nastane iscedak stolice. Zanima me sta je uzrok i resenje?

Ana Life (2024-05-03)

 

Poštovani Dušane, 

Simptomi koje opisujete mogu biti uzrokovani popoštanjem tonusa analnih sfinktera, ali i nepravilnim načinom održavanja higijene (ispiranje anusa). Takodje, promene u okolini anusa koje "vlaže" mogu dati slične simptome.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Matija (2024-04-28)

Poštovani, od skoro imam problem sa iritacijom anusa. Pojavilo mi se crvenilo oko anusa i celo to podrucje je iziritirano. Iritacija se vremenom smanji, ali nakon obavljene velike nuzde jos vise mi se upali i zacrveni to podrucje. Nemam nikakvo krvarenje niti bolove tokom vrsenja nuzde, samo eto crvenilo, iritacija i manji svrab. Ovo stanje mi traje vec par meseci. Da li su Vam simptomi poznati i mozete da pretpostavite sta je u pitanju? Hvala unpared.

Ana Life (2024-04-28)

 

Poštovani Matija,
sImptomi koje opisujete najviše odgovaraju stanju koje se naziva "pruritus ani".
Za rešavanje ovog problema najbolje je da se obratite nadležnom hirurgu i/ili dermatologu.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Matija (2024-04-26)

Dobar dan.Moje ime je Matija i muško sam,imam 33 godine.Sasvim slučajno sam opazio kvržicu plavkaste boje na ulazu u anus pa sam se zabrinuo posto sam mlad.Skužio sam je tako jer me svrbjelo nakon obavljene velike nužde pa sam se htio posrbjeti i tu sam to napipao.Nemam nikakvih bolova ni krvi u stolici.Jedino što je ponekad stolica normalna tvrda a ponekad mekana,nešto između normalne i proljevi,toliko mekana da nije formirana

Ana Life (2024-04-26)

 

Poštovani Matija,

Pojava koju mi opisujete najviše liči na perianalnu trombozu, bezazlenu i najčešće veoma blagu komplikaciju vezanu za spoljašnji (potkožni) hemoroidalni splet. Ipak za definitivno mišljenje i eventualni tretman, bilo bi najbolje da se obartite nadležnom hirurgu radi pregleda. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Aleksandra (2024-04-25)

Poštovani, suprug ima problema sa hemoroidima vec nekih desetak godina. Zadnjih godina cesto ima krvarenja. Svesnimi smo da je potrebna operacija i ima zakazan pregled kod doktora, ali nas interesuje da bi ubrzali operaciju da li treba odraditi neke preglede i doneti nalaze na sam pregled. Koliko kosta sama operacija i koliko se ceka na operaciju nakon pregleda. U napred hvala na odgovoru Pozdrav

Ana Life (2024-04-25)

 

Poštovana Aleksandra,

Nije potrebno unapred raditi analize i druge vrste pretraga. Često je pacijentima kod kojih je indikovana proktološka operacija potreban i kolonoskopski pregled, ali se i to utvrdjuje nakon osnovnog pregleda. 

Nakon obavljenog pregleda, operacije se uglavnom mogu zakazati u periodu 2-4 sedmice, u zavisnosti od trenutne zauzetosti termina. Kada postoji medicinska indikacija (hitnost intervencije), tada u postojeću zakazanu grupu pacijenata za operaciju dodajemo "prekobrojnog" pacijenta.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu(cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Maksim (2024-04-22)

Poštovani, prema svim simptomima imam perianalni krvni podliv, koji je velicine zrna graska mozda malko veci. Zanima me da li je to za intervenciju ili se to odredjenom terapijom moze samostaono vratiti u normalu. Pa me zanima koja bih to mast bila ili lek. Hvala unapred

Ana Life (2024-04-22)

 

Poštovani Maksime,

Nažalost, ne mogu Vam preporučiti terapiju bez obavljeng pregleda.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dragana (2024-04-22)

Postovanje,cesto imam problema sa hemoroidima koji bude odprilike kao kostica od manje kajsije,bolni su,nikada nisu krvarili. Vracaju se od petog dana odprilike,sada trenutno koristim mast Factu,ali nema nekog boljitka .. Molila bih vas za neku preporuku masti ili gela...

Ana Life (2024-04-22)

 

Poštovana Dragana,

Nažalost, ne mogu Vam preporučiti terapiju bez obavljeng pregleda.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Vuica (2024-04-20)

Postovanje,od nedavno imam problema sa stolicom vrlo teska praznjenja i ponekad bolna,cini mi se da non stop imam potrebu iosecaj da odem do wc ali kad odem ne uspem da se ispraznim,nekoliko puta koristim krusinu i non stop kao da u rektumu imam osecaj boli minimalno.Jos jednom pozdrav i hvala na odgovoru

Ana Life (2024-04-20)

 

Poštovani Vuice,

Za problem koji imate se prvo obratite gastroenterologu koji će proceniti potrebu za obavljanjem kolonoskopskog pregleda. U slučaju postojanja nekog organskog uzroka Vaših tegoba, on će Vas, po potrebi, dalje uputiti na hirurški pregled i lečenje

.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nikola (2024-04-19)

Postovani doktore, zanima me koje se metode koriste za uklanjanje hronicne analne fisure i koje su cene istih?

Ana Life (2024-04-19)

 

Poštovani Nikola,


Lečenje analne fisure se uvek započinje konzervativnim tretmanom, kremama, mastima, čepićima i sl. Kada konzervativni tretman ne dovede do željenog rezultata, može se pristupiti operativnom rešavanju problema.

Operacije su veoma efikasno rešenje, recidivi se po pravilu ne javljaju, osim u ekstremnim slučajevima.

Cena  operacije analne fisure (cena poslata na e-mail) (laserska fisurektomija, lateralna sfinkterotomija, mukozni flap...).

Napomena: Kada se  radi istovremeno sa operacijom hemoroida (što je veoma često indikovano), onda se operacija analne fisure NE NAPLAĆUJE.

Da bi smo ustanovili koja vrsta intervencije je indikovana u Vašem slučaju moramo pre svega obaviti pregled. U slučajevima kada postoji izrazita bolna osetljivost regije (npr. kod akutnih ili akutizovanih fisura), pregled se obavlja uz pomoć veoma efikasnog topičkog anestetičkog gela.

Cena specijalističkog pregleda sa anoskopijom(cena poslata na e-mail) i možete ga zakazati pozivom broj (tel, Viber): 

+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Iva (2024-04-17)

Poštovani, Pojavio mi se hemoroid velicine badema koji pri sedenju i hodanju ispadne. Kada malo odlezim on se povuce spontano i isto tako izadje. Nakon tri dana postao je ljubicasto plav i bolan pri hodanju. Kao da se stvorio ugrusak. Ne krvari. Stolica je normalna, ali svaka je mucna. Koristim masti i kreme, ali stanje se ne poboljsava. Da li je operacija jedino resenje u tom slucaju? Hvala

Ana Life (2024-04-17)

 

Poštovana Iva,

Po Vašem opisu, moguće je da se radi o hemoroidu III stepena sa posledičnom trombozom. Takav problem se u najvećem broju slučajeva rešava operacijom. Ipak, da bih se precizno izjasnio, morali bi smo da obavimo pregled.

Inač, u bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail)a i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dada (2024-04-17)

Poštovani, jučer sam radila podvezivanje hemeroida gumicom koji su inače 3 stupnja. Cijeli dan sam imala bolove koji su nestali, ali ujutro prilikom pražnjenja crijeva na papiru je bila krv koja nije izgledala svježa, više kao neka sukrvica, pomalo tamnije boje i ne u velikoj količini pa me zanima je li to normalna pojava nakon ovog zahvata? Unaprijed hvala!

Ana Life (2024-04-17)

 

Poštovani Dado,

Mislim da nemate razloga za brigu, pošto je to (male količine krvi u trajanju od najviše nekoliko dana) uobičajena pojava nakon intervencije koju ste imali. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dušica (2024-04-16)

Imam problem sa rektumom,radila sam kolonoskopiju pre dve nedelje,debelo crevo je u redu,malo je duže nego što treba da bude,hemoroidi su II stepena i sve je u redu. Imam neredovna pražnjenja creva na 3 do 4 dana i posle pražnjenja kreće problem sa bolovima. Nekad ima krvi,nekad ne ali imam osećaj kao da me seku noževi unutar rektuma dok se ne ispraznim. Poske pražnjenja je taj neopisivi bol u rektumu kao da me noževi seku i to traje po više sati. Mazala sam svakojake masti koje su mi lekari davali ali vrlo malo ublažim bol i ponovo je isto. Naviše me boli taj deo od čmara prema leđima nekih par santimetara. Imam utisak da mi je tu neko proširenje gde mi se uvek zadrži deo stolice. Molila bih doktora ds mi odgovori kome da se obratim i šta da radim jer je bol jako neprijatan i dosadan,čak nekada ne mogu ni da sedim.

Ana Life (2024-04-16)

 

Poštovana Dušice,

Po simptomima koje navodite vrlo je moguće da se radi o analnoj fisuri. Da bi se definitivno utvrdilo da li se radi o fisuri, ili nečem drugom, neophodno je obaviti anoskopski pregled (kolonoskopija nije adekvatan pregled za utvrdjivanje ovog stanja).   O detaljima daljeg lečenja možemo razgovarati tek nakon toga. Cena pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Marija (2024-04-11)

Postovani, Molim Vas za cenu operacije hemoroida ? Unapred hvala

Ana Life (2024-04-11)

 

Poštovana Marija,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Mirjana (2024-04-11)

Postovani doktore imam bolnu ranicu crvenilo na izlazu iz anusa koja puno pece,stolica mi je uredna tj mesovita...takodje me boli leva prepona i levo od zeluca na uz abdomena i ginekoloskom sve je ok...pijem lekove protiv bolova npr.diklofenak duo,midocalm,famotidin,xsanaks....poslala bih vam sliku ali ne znam kako?Sve najbolje a i dizem polupokretnu majku,pozzz

Ana Life (2024-04-11)

 

Poštovana Mirjana,

Moguće je da se radi o analnoj fisuri. Ipak, da bih mogao precizno da se izjasnim o Vašem problemu, potrebno je da obavimo pregled.  Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber):
+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Renato (2024-04-10)

Postovani, pitanje, u predhodna dva dana primetio sam vrlo male tragove svetle krvi na toalet papiru, bukvalno u tragovima..sad me brine dal su to hemoroidi? Ili od prevelikog stresa,nervoze. (Nemam bolove nikakve) Hvala :)

Ana Life (2024-04-10)

 

Poštovani Renato,

Hemoroidi jesu najčešči ali ne i jedini uzrok pojave krvi vezane za pražnjenje. Neophodno je obaviti preglede da bi se otvrdilo o čemu se radi, kao i kako rešiti navedeni problem. Bilo bi neozbiljno "stresu i nervozi" pripisati pojavu krvavljenja.  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Bojana (2024-04-09)

Postovani, Radila sam krvnu sliku na sistematskom. Svi parametri su u granicama normale osim sedimentacije koja je 17. Molim za Vase misljenje.

Ana Life (2024-04-09)

 

Postovana Bojana, 

Ako pogledamo referentne vrednosti sedimentacije SE iz laboratorija, načelno, nema mesta za paniku.

Medjutim, bez klinickog pregleda interniste - kardiologa, da u anamnezi ( razgovoru) iznesete ako imate neke klinicke promene kao sto mogu biti neke reumatske bolesti, sistemske ili na primer trudnoca, onda bi ste mogli dobiti odgovor.
Pod normalnim vrednostima se smatraju sledeći intervali:
Odrasli (Westergrin metod):

• Muškarci ispod 50 godina starosti: manje od 15 mm/sat

• Muškarci preko 50 godina starosti: manje od 20 mm/sat

• Žene ispod 50 godina starosti: manje od 20 mm/sat

• Žene preko 50 godina starosti: manje od 30 mm/sat

S postovanjem 

Vasa Analife

 

Aziz (2024-04-07)

Poštovanje Doktore Imam problem sa vanjskim hemoroidima.Već od 2018 godine,svake godine u isto doba se pojavi.Koristio sam mnoge kreme, tablete opet se javlja.Koji je vaš savjet da mi ne bude to više.

Ana Life (2024-04-07)

 

Poštovani Azize,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Igor (2024-04-02)

Ne boli me stomak nemam bolove a već 20 dana imam svežu krv u stolici. Hvala

Ana Life (2024-04-02)

 

Poštovani Igore,

Bezbolno krvavljenje sa stolicom može biti uzrokovano različitim stanjima. Da bi se odredilo o čemu se radi, neophodno je prvo obaviti detaljan razgovor, fizikalni pregled i anoskopiju.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Stevo (2024-04-01)

Postovanje,pre sest dana mi je uradjeno podvezivanje dva hemeroida gradusa dva.Moj problem je sto to mene stalno boli,pijem lekove za bolove.Napominjem da sam u trenutku podvezivanja imao to jutro krvarenje.Dali to boli zbog upale i koliko ce to trajati.Lekar mi je rekao da se oni nakon tri,cetiri dana osuse i odpadnu,a kod mene to nije izgleda slucaj.Sta da radim,da sacekam jos koji dan ili da trazim pomoc.Hvala.

Ana Life (2024-04-01)

 

Poštovani Stevo,

Nije uobičajeno da tegobe nakon podvezivanja hemoroida (kada značajnih tegoba uopšte ima) traju više od par dana. Medjutim, ne bih mogao da se izjasnim konkretno o čemu se radi kod Vas, pošto nisam obavio pregled.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jelena (2024-03-29)

Poštovani doktore, Moj tata je imao imao dva dana dijareju i krvarenje. Doktori si rekli da su verovatno hemoroidi i da odnese stolicu na analizu. Medjutim, ono sto me brine sto u od tada nije mogao da mokri, pa mu je stavljen kateter. Doktori kazu da je i to verovatno do hemoroida. Ovo sve dva dana traje. Molim Vas za savet. Hvala unapred. Pozdrav.

Ana Life (2024-03-29)

 

Poštovana Jelena,

Simptomi Vašeg oca koje navodite (krvavljenje) mogu ali i ne moraju biti uzrokovani hemoroidima. Obzirom da postoje i dodatni simptomi (dijareja, nemogućnost mokrenja), mislim da bi bilo neophodno obaviti detaljno ispitivanje. Tu u prvom redu mislim na LAB analize, EHO abdomena, kolonoskopiju, pregled urologa.    

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Srdjan (2024-03-29)

Dobar dan doktore,hteo sam da Vas pitam koliko kosta pregled kod Vas napipao sam nesto kao zrno pirinca na ulazu u anus imam osecaj da me malo pecka da li to moze biti hpv tako sitno kao bubuljica

Ana Life (2024-03-29)

 

Poštovani Srdjane,

O čemu se radi mogao bih da se izjasnim tek nakon pregleda, koji možete zakazati na broj telefona: + 381 63 322 413 (sestra Nevena).
Cena pregleda
(cena poslata na e-mail)

 

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Gordana (2024-03-28)

Da li je ovo pocetak nekog malignog tumora????. Isecak: amnaliziranim na seriji preseka nalazi se sluznica kolona sa umereni obilnim limfoplazmocitnim inflitiratom i fragmentima tubuloviloznog adenoma sa displazijom srednjeg stepena i fokalnom dispalzijom teskog stepena.

Ana Life (2024-03-28)

 

Poštovana Gordana, 

Teška displazija na terenu tubuloviloznog adenoma spada u prekanceroznu leziju. U svakom slučaju bi bilo neophodno kompletno odstranjivanje polipa, te novi PH pregled. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jasmina (2024-03-26)

Ne mogu da idem u toalet vec 5 dana jako me boli i krvarim

Ana Life (2024-03-26)

 

Poštovana Jasmina,

U takvoj situaciji najbolje je da se, čim budete mogli, javite u nadležnu dežurnu hiruršku ustanovu.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Marriner95 (2024-03-25)

Dobar dan. Preko 10 godina idem u teretanu, prije 4 meseca hemoroidi su mi prešli na 2. stepen (prolabiraju prililom pražnjenja i spontano se vrate) osim toga nemam problema, i od tad ne treniram zbog straha. Moje pitanje je: Da li ja smijem i dalje da aktivno treniram i da li će to pogoršati situaciju?

Ana Life (2024-03-25)

 

Poštovani,

Na početku, mala korekcija. Hemoroidi koji prolabiraju iz analnog kanala nakon pražnjenja i mogu se povući (spontano ili uz digitalnu repoziciju) svrstavaju se u III gradus (stepen).

Svako fizičko naprezanje, pa tako i vežbanje u teretani, obično ubrzava napredovanje problema i ne pogoduje pacijentima.
Sa druge strane, mirovanje tj.prestanak fizičkog naprezanja ne može dovesti do smanjenja gradusa hemoroida. 

Po pravilu, hemoroidi III stepena se mogu uspešno rešiti isključivo nekom od hirurških metoda lečenja. 

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ena (2024-03-24)

Poštovani, već par dana osjetim bol iznad analnog otvora, napipala sam unutrašnju kuglicu iznad analnog otvora ispod stidnih usana.Kuglica je bolna na dodir i stvara nelagodu prilikom hodanja i bol prilikom saginjanja. Zadnjih 10.tak dana imala sam dijareju, a imam unutrasnje hemoroide koje krvare jednom u nekoliko mjeseci

Ana Life (2024-03-24)

 

Poštovana Ena,

Moguće je, da se nakon dijareje, radi o tzv. perianalnoj trombozi. Ipak ne bih mogao sa sigurnošću da to tvrdim  pošto nisam obavio pregled. 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

?????????? (2024-03-19)

Pozdrav, pre tri dana mi se nakon sedenja na wc solji i vršenja nužde pojavila krv nakon stolice, imalo je i šolji i na papiru, svetlo crvena, čini mi se da je bilo obilnije. Nakon dva sata opet sam vršio nuždu i nije bilo krvi, ni na stolici ni na papiru. imam 35 godina, nikada mi se nije dešavalo nista slično, osim nekad kada je tvrda bilo bi malo krvi na papiru. Nakon toga nije se više ponavqalo, osima sada kao da imam neki pritisak na anus kada sedim, kao ineku nelagodnost. Napominjem da sam se dosta naprezao prilikom nužde. da li da zakažem pregled i kod kog doktora, radi otklanjanja sumnje na eventualno neku težu bolest.

Ana Life (2024-03-19)

 

Poštovani Aleksandre, 

Vaš problem može biti samo povreda nastala tvrdjom stolicom, ali bez pregleda se ne mogu isključiti  druga patološka stanja koja dovode do simptoma koje ste opisali. Iz tog razloga je najbolje da se javite na pregled hirurgu ili gastroenterologu.  

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ivana (2024-03-10)

Pozdrav, Imam hemoroide 4tog stepena, od porodjaja pa narednih 6 meseci radjena mi je do sada 3 puta incizija tromboziranog hemoroida. Da li postoji neko trajno resenje? Tromb mi se pojavljuje nakon svake problematicne stolice(tvrde) i uvek na istom mestu gde je krvni sud prosiren.

Ana Life (2024-03-10)

 

Poštovana Ivana,

O detaljima i vrsti lečenja ili operacije možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom.
Cena ovog pregleda
(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ana (2024-03-09)

Dobar dan. Problemi sa hemoroidima pojavili su mi se pre sedamnaest godina posle prvog porođaja. Do pre par godina nisam imala većih problema. Radila sam kolonoskopiju pre dve godine i sve je bilo uredu. Međutim sada već skoro oko mesec dana krvare svaki put kada imam stolicu. Išla sam kod gastroenterologa i dao mi je terapiju (phlebodia) koju pijem. Popila sam dve kutije od 15 tableta. Krvarenje ne prestaje. Zakazala sam pregled kod vas krajem marta. Ali me zanima da li ako i dalje krvare do pregleda može da sačeka?

Ana Life (2024-03-09)

 

Poštovana Ana,

Krvavljenje iz hemoroida može dovesti do poremećaja u krvnoj slici i narušavanja opšteg stanja pacijenta, ali se to obično dešava kada je krvavljenje konstantno u dužem vremenskom periodu (obično više meseci). U retkim slučajevima je ono u toj meri intenzivno i obilno da zahteva neodložni tretman. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dragana (2024-03-05)

Dobar dan,radila sam kolonoskopiju sve je ok nemam hemoroide ali imam prolaps rektuma,radite li i koja je cena?Hvala unapred na odgovoru

Ana Life (2024-03-05)

 

Poštovana Dragana,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Takodje, vrše se i operacije (više vrsta) zbog prolapsa rektuma. 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dejan (2024-03-01)

Postovani, Jutros sam imao tecnu stolicu, prilikom nje izaslao je nesto kao zrno belog skuvanog pasulja, Ovo mi se vec desilo jos dva puta, zadnji put pre sedam dana odprilike. Prvi put sam mislio da je nesvaren pasulj koji sam jeo predhodnog dana, ali sada sam siguran da je to nesto iz samog mog organizma. Sta bi moglo da bude i koliko je hitno da idem kod doktora?

Ana Life (2024-03-01)

 

Poštovani Dejane,

Mislim da bi, pre pregleda kod gastroenterologa, bilo dobro da odnesete stolicu na laboratorijski pregled (pregled na gljivice i parazite), kao i da uradite perianalni bris. 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Gaga (2024-02-29)

Dobro veče imala bih pitanje.Spoljne hemoroide imam već skoro 10 godina,nisam ih lečila jer mi nisu ni smetali,porodila sam se prošle godine u januaru mesecu, ginekolog koji me je porađao je hemoroide vratio u Anus međutim prilikom ponovnog ispadanja pojavilo se krvarenje.Trajalo je neko vreme pa prestalo i opet imam sada krvarenje ne jako ali se pojavi u stolici i na vc papiru. Zanima me čime mogu da zaleči pre nego se uputim u bolnicu i zatražim operaciju?Hvala na odgovoru.

Ana Life (2024-02-29)

 

Poštovana Gago,

Ne bi bilo ni ispravno ni profesionalno da Vam savetujem terapiju samo na osnovu Vašeg opisa simptoma. Pregled je neophodan da bi se utvrdilo da li ima potrebe za dodatnim ispitivanjima /snimanjima, kao i da bi se odredio optimalni modus lečenja.  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Mario (2024-02-19)

Poštovani Obavio sam pregled kod proktologa Dijagnoza. Nalaz uredan,osim manjeg kroničnog tromboziranog hemoroidalnog čvora u regresiji na 7 sati u kl.položaju Digitrorektalni nalaz: otok cijelom cirkumferencijom bez tumefakcija na dohvat prsta Anoskopski:unutrašnji hemoroidi 2-3 stupnja. Pitanje. Iz vašeg iskustva ,može li se ta kvržica povući sama od sebe ili samo operacijom.Koliko bi koštala?Hvala

Ana Life (2024-02-19)

 

Poštovani Mario,

Organizovani trombozirani hemoroid je moguće trajno rešiti isključivo hirurškim zahvatom. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Andrea (2024-02-19)

Poštocani, da li se smiju uzimazi probavni enzimi ukoliko imam hemoride, jer mi sve kiselo smeta i na svu kiselinu hemoroid mi prokrvari, koliko gos sam ih operirala pred 20 god? unaprijed hvala na odgovoru lp Andrea

Ana Life (2024-02-19)

 

Poštovana Andrea,  

Suplementacija probavnim enzimima ne bi smela da dovodi do problema vezanih za hemoroide, izuzev u slučajevima kada su hemoroidi već u stanju koje zahteva tretman. Ipak, ne bih smeo da se usudim da Vam dam konkretan odgovor bez obavljenog pregleda. Ako budete zainteresovani za isti, cena pregleda iznosi (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Milena (2024-02-14)

Postovani, imam jako upaljene i bolne hemoroide medjutim u drugom sam stanju, 8 mesec. Da li ima smisla dolaziti na pregled sada jer koliko sam videla ni jedna intervencija se ne preporucuje u trudnoci. Koristila sam razne meleme i trenutno Factu mast ali ne pomaze puno. Molim za savet, hvala unapred.

Ana Life (2024-02-14)

 

Poštovana Milena, 

U toku trudnoće se intervencije ne izvode. U tom periodu pa do završetka peurperijuma (babina), savetuju se konzervativne mere. Nije jednostavno odrediti terapiju bez pregleda, ali bolovi i otok hemoroida se mogu tretirati pomoću Hepathrombina H ali i primenom lokalnog anestetika u gelu npr. Lydocain gel 5%.  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Aleksandra (2024-02-10)

Pozdrav. Imam hemoroide otkad sam se treci put porodila bilo ih 3 koliko sam uspela napipati, spoljni. Pre tri meseca sam se porodila cetvrti put, koristila sam mast faktu, hemoroidi su krvarili i kao nestali. Medjutim danas se ponovo pojavili, dal zbog virusa sto stalno idem u vc, bol se vratio. Bol u stomaku ponovo prisutan. Ako moze pomoc, vise ne znam sta raditi, plasim se najgoreg. Hvala na odg

Ana Life (2024-02-10)

 

Poštovana Aleksandra,

Mislim da nema razloga za "strah od najgoreg". U svakom slučaju Vaše tegobe treba ispitati i adekvatno rešiti problem koji imate.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Bojan (2024-02-09)

Poštovani doktore imam unutrašnje hemoroide koji često krvare III stepen, kao i analnu fisuru. Koja metoda bi bila najbolja za moj slučaj? Koja je cena? Hvala unapred.

Ana Life (2024-02-09)

 

Poštovani Bojane,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

Napomena: Kada se  radi istovremeno sa operacijom hemoroida (što je veoma često indikovano), onda se operacija analne fisure NE NAPLAĆUJE.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nevenka (2024-02-05)

Interesuje me podvezivanje hemoroida glumicom da li je efikasno i koliko je trajno? To je izbor doktorke sa prve hirurške klinike. Hvala unapred.

Ana Life (2024-02-05)

 

Poštovana Nevenka,

Efikasnost i trajnost metode podvezivanja hemoroida gumicama zavise od mnogih faktora, a najviše od postavljanja odgovarajuće indikacije i pravilnog tehničkog izvodjenja procedure. O tome kakvi se rezultati lečenja očekuju konkretno kod Vas,  morate da porazgovarate sa doktorkom koja je obavila pregled i predložila taj način lečenja.

Uzgred, I hirurška klinika je poznata po vrhunskom tretmanu pacijenata sa kolo-proktološkom patologijom, tako da se nadam da će Vaš tretman proteći na najbolji mogući način.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

. (2024-02-04)

Dobar Dan, imam osecaj tezine i napetosti preko cele leve strane grudi. Imam 18 godina i bavim se sportom redovno pa ne znam da li je zbog toga mozda. Imam taj osecaj vec nedelju dana. Kada nesto radim i ne razmisljam o tome ne osecam nista vec kad legnem u krevet osetim. Hvala puno

Ana Life (2024-02-04)

 

Postovani,

Molimo Vas javite se lakaru radi pregleda.

Srdačan pozdrav

 

Ivana (2024-02-03)

Poštovani doktore imam unutrašnje hemoroide koji često krvare. Koristila sam razne kreme,čepiće, detraleks,ali mi detraleks smeta jer imam problem sa želudcem. Koja metoda bi bila najbolja za moj slučaj? Koja je cena? Hvala unapred.

Ana Life (2024-02-03)

 

Poštovana Ivana,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail)i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

petar (2024-02-03)

koliko kosta operacija hemoroida i dali se one uklone trajno ili se vremenom vrate

Ana Life (2024-02-03)

 

Poštovani Petre,

Kada se operativni zahvat pravilno indikuje i tehnički korektno izvede, i to odgovaralućom operativnom tehnikom, rezultat koji se očekuje i dobije u preko 95% pacijenata je trajno rešenje problema.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail)i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

ljiljana (2024-02-02)

Postovanje doktore.Imam hemorode 3/4stepen,fisuru,sada posle apcessa i fistulu.Kakva je procedura lečenja,da li mogu da se urade sve tri intervencije zajedno ,ili mora pojedinačno,kao i kolike su cene ?Vrlo bitan mi je brz odgovor ,pošto bi vec trebalo krenuti uintervenciju. Hvala unapred.

Ana Life (2024-02-02)

 

Poštovana Ljiljana,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida, fisura, fistula...

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Nažalost, perianalne fistule znaju da budu veoma uporne i da recidiviraju  ("vraćaju se"). Ipak, jedino rešenje za njihovo lečenje je operacija. Takodje, nekada je potrebno uraditi više intervencija da bi se fistula kompletno zbrinula. 

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jano (2024-01-31)

Poštovani doktore.. Pre 3 dana imao sam baš obilno krvarenje posle stolice.. Išla je čista crvena krv iz anusa skoro 3 sata je kapljala.. Postepeno je tada stala. Juče sam imao stolicu skoro bez krvi.. A jutros opet je bilo posle stolice malo više krvarenja. Napominjem da hemoroide lečim već duže vreme, sa nekoliko vrsta masti za hemoroide.. ovo obimno krvarenje nisam još imao.. Spomenuo bi da u periodu prvog krvarenja.. Tri dana pre toga je bilo uzimanje više jače hrane i pića.. Nisam pušač.. Pitanje.. Dali će krvarenje postepeno skroz da se povuče... Hvala puno

Ana Life (2024-01-31)

 

Poštovani Jano,

Obilnije krvavljenje nije pametno zanemarivati, iako se ono u većini slučajeva spontano zaustavlja.   

Ne bih smeo da Vam dam pouzdanu prognozu u vezi buduće pojave krvavljenja, pošto nisam obavio pregled i nemam uvid u Vaš objektivni nalaz.
Ako budete zainteresovan, cena pregleda iznosi
(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ljilja (2024-01-26)

Dobar dan hteli bi da pitamo doktora u vezi hemroida krvarim vec 4 meseca i vise mozda nekad bude i obilno krvarenje isli smo na pregled radili konoloskopiju doktor kaze da su hemroidi 4 stepena dok drugi doktor kaze da nije krvarenje od hemroida i potreban mi je savet od vas

Ana Life (2024-01-26)

 

Poštovana Ljiljo,

Hemoroidi IV stepena vro često (skoro uvek) krvave. Medjutim, ne bih mogao da Vam dam precizan savet niti potvrdim dijagnozu pošto nisam obavio pregled. Takodje, dobro je što ste uradili kolonoskopski pregled.

Inače, u bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nena (2024-01-25)

Postovani, molim za odgovor, desava mi se da osecam "probadanje" u delu anusa. Kao iglice da me bodu, takodje blagi pritisak, kao da gas stoji na izlazu i boli, desava se na dodir da zaboli. To se ne desava stalno i nije prejaka bol, ali me jako brine. To mi se desi jednom, u dva meseca recimo.. Stolica je normalna, nema zatvor..

Ana Life (2024-01-25)

 

Poštovana Neno,

Simptomi koje opisujete su vrlo nespecifični. Da bih iole preciznije mogao da Vam odgovorim morali bi smo da uradimo pregled sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

      Specijalista opšte hirurgije – proktolog

Maja (2024-01-25)

Postovani, zanima me koju proceduru preporucujete da uklanjanje anal skin tag (izvinjavam se, ne znam adekvatan termin na srpskom). U pitanju je zapravo visak koze na analnom otvoru, bezbolan, koji postoji vec 10+ godina. Razlog uklanjanje je kozmeticke i higijenske prirode. Hvala unapred!

Ana Life (2024-01-25)

 

Poštovana Majo,

Navedena promena (anal skin tag, a na srpskom jeziku: kožni nabor) se može ukloniti isključivo hirurškim putem. 

O detaljima eventualne operacije  koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nikola (2024-01-23)

Postovani doktore, vec nekoliko meseci imam anemiju u vidu niskog feritina u krvi. Gvozdje je za sve to vreme u granicama normale. Radjena mi je kolonoskopija. Dijagnoza je unutrasnji hemoroidi drugog stepena i hronicna fisura na zadnjoj komisuri. Mogu li na oko nevidljiva krvarenja iz hemoroida ili fisure dovesti do niskog feritina a da gvozdje sve vreme ostaje u granicama normale?

Ana Life (2024-01-23)

 

Poštovani Nikola,

Okultno (tzv. nevidljivo) krvavljenje može u dužem periodu dovesti do poremećaja vrednosti krvne slike. Ipak, da bih procenio da li je to Vaš problem morao bih da obavim pregled. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail)i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Zivkovic (2024-01-23)

Imate li specijalistu za kandidu, moja unuka ima 2 godine, i mislim da od rođena ima kandidu, kome se obratiti, hvala

Ana Life (2024-01-23)

 

Postovana Zorice,

Mi nemamo pedijatriju. Tako da je najbolje da se javite u Tiršovu ili na Institut za majku i dete.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Ivan (2024-01-22)

Kada Idem U Toalet Za Veliku Nuždu izlazi Mi Tvrdo Iz Čmara

Ana Life (2024-01-22)

 

Poštovani Ivane,

Imam utisak da se žalite na simptome zatvora (obstipacije). Ona se rešava regulisanjem unosa hrane i tečnosti, kao i pomoćnim sredstvima za razmekšanje stolice. U slučaju da to ne uspete sami obratite se za pomoč gastroenterologu i/ili nutricionisti.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

aco (2024-01-18)

Poshtovani Za pochetak molio bih vas za cenu tretmana perianalne fistule FiLaC metodom. Imeno pre oko chetiri godine sam operiran od fistule i po svemu sudechi to je bilo dzabe jer u medzuvremenu ja se josh uvek "borim "sa fistulom i njenim simptomima (pechenje , svrab , ponekad bol i bledo zuti iscedak).Puno pozdrava sa juga Makedonije iz Bitolja i sa nadoom da chu shto pre dobiti vash odgovor i uz vashu pomoch konachno chu se reshiti ovog velikog problema. Imajte lep dan

Ana Life (2024-01-18)

 

Poštovani Aco,

Nažalost, perianalne fistule znaju da budu veoma uporne i da recidiviraju  ("vraćaju se"). Ipak, jedino rešenje za njihovo lečenje je operacija. Takodje, nekada je potrebno uraditi više intervencija da bi se fistula kompletno zbrinula. 

U velikom broju slučajeva (ali ne i u svim) fistule se mogu tretirati laserski, FiLaC metodom, koja je najbezbednija i najkomfornija za pacijenta. Oporavak nakon operacije FiLaC metodom je veoma brz i lagan, uz minimalne tegobe.

Moram da Vam napomenem da se FiLaC metoda radi u NAJMANJE dve operativne etape. Prva (pripremna) etapa, podrazumeva identifikaciju kanala fistule, kiretažu I postavljanje tzv. "loose" setona (konca). Potom se, nakon 45-60 dana od prve intervencije,  pristupa drugoj etapi, samoj FiLaC metodi, kada se laserskim zračenjem  zatvara ("zavaruje") kanal fistule.

U našoj bolnici cena pripremne intervencije (cena poslata na e-mail), a cena same FiLaC metode (druge etape) se kreće u rasponu  (cena poslata na e-mail)

O tome koja vrsta tretmana bi bila najbolje rešenje u Vašem slučaju (da li je to FiLaC, L.I.F.T., advancement sliding flap, seton, fistulotomija....), mogao bih da dam svoje mišljenje tek nakon pregleda, koji možete zakazati na broj telefona: + 381 63 322 413 (sestra Nevena).
Cena pregleda
(cena poslata na e-mail)

Napomena: Često je, radi kompletne preoperativne evaluacije fistule, potrebno uraditi i NMR male karlice.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

        Specijalista opšte hirurgije – proktolog

K.N. (2024-01-17)

Postovani, imam neku malo cudnu izraslinu pored analnog otvora, nekih 1 cm koja delimicno prekriva otvor, sta je vase misljenje sta moze biti? Hvala unapred na odgovoru

Ana Life (2024-01-17)

 

Poštovani,

"Izraslina pored analnog otvora" može se javiti kod sasvim bezazlenih, ali i kod veoma ozbiljnih stanja. O čemu se zapravo radi mogao bih da se izjasnim tek nakon pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Stefan (2024-01-17)

Postovanje, primetio sam dok sam se tusirao malu kvrzicu u anusu, na dodir nije bolna, stolica je normalna, bez krvi, Ali ima perioda gde sam se naprezao, I ima perioda kad je osetim da stoji unutra, zanima me da li imam razloga za brigu

Ana Life (2024-01-17)

 

Postovani Stefane,

Molimo Vas dodjite na pregled kod naseg hirurga dr Aleksandra Šepetkovskog. Cena pregleda (cena poslata na e-mail).
Potrebno je da zakazete pregled telefonom na 063 322 413 .

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Verica (2024-01-16)

Moje poštovanje.Pre 15ak dana sam imala bas tvrdu stolicu i tom prilikom u predelu anusa se pojavila neka kartica,nesto poput klikera,ne preterano tvrda i ne boli.Nakon toga na samom anusu se pojavljuje nesto nalik na veću bubuljice,tamno crvene boje,peče me prilikom pražnjenja,bol je umerena.Zadnja dva dana mi se pojavljuje blago krvarenje iz nje,na ogledalu vidim kao da se pojavila ranica tamnije boje na toj "bubuljici"i iz nje dolaze da blaga krvarenja.Zanima me vase mišljenje i cena pregleda a I kompletnog lečenja ako su hemoroidi u pitanju.Unapred hvala.

Ana Life (2024-01-16)

 

Poštovana Verice,

To što opisujete najviše liči na perianalnu trombozu. Ipak, o čemu se zaista radi, mogao bih da se izjasnim sa sigurnošču tek nakon pregleda. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Mihajlo (2024-01-11)

Postovanje,imam problem sa hemoroidima vec 2 godine,sada imam 20 godina.Uglavnom mi nisu stvarali probleme,kad kad obrisem krv nakon nuzde i to je to.U zadnje vreme imam retku stolicu i pece kada se obrisem.Takodje neki put obrisem krv.Od skoro neki put imam i blagu temperaturu.Da li trebam da se zabrinem da nije nesto ozbiljnije od hemoroida?

Ana Life (2024-01-11)

 

Poštovani Mihajlo,

Moguče je da se radi o problemu uzrokovanom hemoroidima i/ili analnom fisurom, ali zbog podatka o neformiranoj stolici i povišenoj tel.temperaturi mislim da bi bilo dobro da prvo uradite laboratorijsku analizu odredjivanja vrednosti fekalnog kalprotektina, te da se sa nalazom javite gastroenterologu radi eventualne kolonoskopije.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

DULE298 (2024-01-09)

Postovanje, desilo mi se da sam duze vreme sedeo u toaletu, stolica je bila tvrdja, presvise sam se stiskao, imao utisak da nesto nece da izadje, kada sam zavrsio video sam svezu krv, kao da je pukla bubuljica i prsnula, bila je odvojena od stolice... da li je moguce da je hemoroid pukao neki od naprezanja? Do sad nisam imao probleme, redovna stolica. Mada sam u poslednje dane previse hrane unosio, zbog praznicne trpeze... hvala unapred

Ana Life (2024-01-09)

 

Poštovani Duke,

Dugotrajno naprezanje u cilju pražnjnja tvrde / suve stolice je jedan od najčešćih razloga pojave krvi. Krv može biti porekla iz hemoroida, ali i iz povreda analne sluznice, kao i zog drugih, nešto ređih patoloških stanja.

  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

kire (2024-01-09)

Zdravo Sakam da prasam vo vrska za operacija na hemoroidi sto treba pred vreme da se napravi ili mozi derekno dase dojdi kaj vas i da pregledam i da se napravi operacija istiot den bidejki su od MK

Ana Life (2024-01-09)

 

Poštovani Kire,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida. 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

Ponekad (ali ne i uvek) je moguće organizovati prvi pregled i operativno lečenje u toku istog dolaska u Beograd.  

Za takvu vrstu "specijalnog" aranžmana i detalje specifične pripreme, molim Vas da se obratite direktno sestra-Neveni na: + 381 63 322 413 (tel., Viber). 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nemanja (2024-01-07)

Pozdrav,ne znam da li imam problem oko toga,ali iznad anusa na levoj strani (levom guzu) osecam neku natekotinu koju osećam pri dodiru i boli me jako,a kroz sredinu kao da mi je koža pukla ,ima neka linija ,isto iznad anusa po sredini,pa ne znam da li to ima veze sa ovim ili ne.Ali bol je jaka i ne mogu da sedim,nonstop me boli ,ne znam da li je to ,ili je spazam nekog mišića ,ili mi je pukla koža,tako izgleda,ali se opet bojim dal nema veze sa hemoroidima i sl.Hvala.

Ana Life (2024-01-07)

 

Poštovani Nemanja,

Uzrok vaših tegoba može biti pilonidalni sinus, perianali apsces, perianalni dermatitis....  

O dijagnozi i detaljima lečenja možemo razgovarati tek nakon pregleda. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail)i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

Aki (2024-01-04)

Zdravo imam krv u stolici i to bude poprilično velika količina ali ne uvek nego se pojavi jednom u 3 meseca a nemam bolove nikakve nikada pa mi je to čudno ne znam da li su hemoroidi ili?

Ana Life (2024-01-04)

 

Poštovani Aki,

Izvor krvavljenja sa stolicom su najčešće (ali ne i uvek) hemoroidi. Dijagnoza se mora postaviti pregledom.

Inače, u bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dragana (2024-01-04)

Postovanje,odstranjena mi je zucna kesa pre 9 meseci,imam tegobe uradjem MR i isteceno mi je tkivo od operacije i tu se nakuplja tecnost.Kako mogu da dodjem kod vas na pregled.

Ana Life (2024-01-04)

 

Poštovana Dragana,

U bolnici ANALIFE se ne bavimo hepato-bilijarnom patologijom. Za konsultacije u vezi Vašeg problema Vam mogu preporučiti da se javite Dr Aleksandru Milovanoviću, Bolnica Medigroup.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Milos (2024-01-04)

Postivani doktore skidao Sam kondilome pre 4mes u totalnoj anestiziji I do danas ih nemam vise,radio Sam biopsiju sve ok,e sad imam pored cmara Malu gnojni upalu TJ kao cvor Kako mi je praktologa rekao I kaze da to nije nista,Ali meni to smeta prilikom kupanja u toploj vodi to nestane posle se pojavi opet I vlazi spolja,nista neboli nemam nikakve simptome kao apcess Ili fistula,osim tog znojenja I prilikom duge setnje u farkama osetim da me srbi Malo Jace idem na kontrolu za Koji mesec,I da napominjao Sam par puta da imam Taj problem Ali on nije reagovao moj doktor

Ana Life (2024-01-04)

 

Poštovani Miloše,

Nažalost, bez obavljenog pregleda ne bih mogao da se izjasnim o kakvom problemu se radi.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Stefan (2024-01-03)

Postovanje , od pre 4 meseca imam problem sa analnim zavrsetkom , upaljena resica(linije oko anala ili sami anal kako god vi to klasifikujete) nisam siguran da li je hemoroid ili nesto drugo , veoma retki bolovi , nelagodnost , retko ispusta veoma minimalne kolicine neke tecnosti i tackicu krvi. Nemam problema sa stolicom, pranje posle svake nuzde je obicaj dugi niz godina . Malo je , poprilicno meko ,moze da se mrda levo desno bukvalno upaljena linijica anusa , stvrdne se posle nuzde. Molim vas da mi se obratite na mejl sa pitanjima i za vise informacija oko ove meni veoma nejasne teme

Ana Life (2024-01-03)

 

Poštovani Stefane,

Simpromi koje navodite kogu biti uzrokovani i drugim stanjima koja se razlikuju od problema koje uzazivaju hemoroidi (npr. analna fisura, površna perianalna fistula, kondilomi i sl.). Sva ova stanja se uspešno mogu rešiti. Ipak pre svega je neophodno obaviti pregled. 

Inače u bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida (kao i ostalih proktoloških problema):

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Kristina (2024-01-01)

Postovanje, Pre 4 godine sam imala zatvor, i tad po prvi put dobila hemoroide koji nisu krvarili. Nedugo zatim su nestali. Medjutim, pre dve godine u trudnoci se ponovo javlja problem sa zatvorom, i tada hemoroidi ostaju spolja. Sada na ogledalu vidim nateknuce i okolo nesto poput praznih visecih bradavica, kao da su se hemoroidi ‘osusili’, jos uvek imam problem sa stolicom, tvrda je i izaziva mi bol u predelu anusa, ponekad i krvarenje. Da li mi mozete reci da li se radi o hemoroidima ili je nesto drugo u pitanju?

Ana Life (2024-01-01)

 

Poštovana Kristina,

Moguće je da imate uvećane hemoroide koji ponekada dodatno oteknu / uklješte se / tromboziraju. Ali, Vaše tegobe najviše odgovaraju postojanju tzv.analne fisure. Naravno, tegobe su dodatno pogoršane povremenim zatvorima. Ipak, o čemu se zapravo radi i na koji način rešiti problem možemo razgovarati tek nakon pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda iznosi (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Zlatko (2023-12-30)

Poštovani, Zbog malokrvnosti (vrijednosti su bile oko 107 i povisene trombocite), majka mi je isla na kolonoskopiju i gastroskopiju. Otrkili su joj krvarenje rektuma i colona, ali nisu spominjali da su uocili ikakve kancerogene promjene. Nisu nista skidali i slali na biopsiju. Tako mi je rekla sestra. Samo su napomenuli da jos uradi CT kolonografiju i da sa tim nalazom dodje na kontrolu. Jos su naveli, terapija: simptomatska (šta god to značilo). Ne znam stvarno sta bi to moglo biti. Pitao sam sestru, zasto jos CT klonografija, kaže da vjerovatno nisu cijelo crijevo pregledali, pa da se osiguraju. Bas sam u panici nekoj, ali kontam da bi kolonoskopijom nesto uocili. Ovako glasi nalaz: Otpusna dijagnoza: k625 Haemorrhagia ani et recti (ovo sam sebi preveo kao krvarenje) Terapija: simptomatska Napomena: uraditi CT kolonografiju Kontrola kod hirurga sa nalazom Pacijent primljen na odjeljenje hirurgije zbog rektoragije. Uradjen EGD nalaz od (29.12.2023) uredan Uradjena kolonoskopija u opštoj anesteziji nalaz od (29.12.2023) "Rektum bo Sigma dolicho Colon descendens i transversum bo" Koje je vase misljenje, od čega krvari? Pozdrav

Ana Life (2023-12-30)

 

Postovani Zlatko,

Mi nemamo gastroenterologa, tako da ne možemo da Vam damo adekvatan savet. Molimo Vas javite se u ustanovu gde je radjen pregled i zahtevajte da popričate sa doktorom.

Srdačan pozdrav

 

Milica (2023-12-27)

Poštovanje, suprug se povremeno požali (na 15ak dana) na bol u analnom delu ali samo prilikom brisanja ( ne oseća tegobe ni prilikom praznjenja), nema krv i ne napipava nista. Tada namaze triderm i posle dva do tri mazanja sve je u redu. Da li je potreban pregled lekara iz vase oblasti? Hvala na odgovoru.

Ana Life (2023-12-27)

 

Poštovana Milice, 

Tegobe na koje se žali Vaš supprug mogu se javiti zbog korišćenja toalet papira... Jedini zdrav način održavanja higijene nakon pražnjenja je pranje, tj. tuširanje regije, kao i adekvatna nega analnog predela (povremeno nanošenje Pavlovićeve masti, Pantenola...). Ako ovo ne pomogne, javite se na pregled dermatologu. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ajdin (2023-12-26)

Postovanje doktore.Pre sedam meseci sam radio Kolonoskopiju zbog sluzi sa tracicama krvi u stolici.Dijagnoza je bila IBS.i unutrasnji hemoroidi 2 stepena Ja idalje po nekad imam te sluzave stolice sa tracicama Pa me interesuje vase Misljenje Hvala

Ana Life (2023-12-26)

 

Poštovani Ajdine, 

Dobro je što ste uradili kolonoskopiju.

Ipak, tragovi krvi i sluzi u stolici su često znaci nekog od zapaljenskih procesa creva, kako debelog tako i tankog. Takodje, bilo bi dobro uraditi i: 

- vrednost fekalnog kalprotektina  

- pregled stolice na prisustvo gljivica i parazita. 

Sa nalazima se obratite svom gastroenterologu.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

aleksa (2023-12-20)

dobar dan, imam 24 godine i vec dugo godina imam problema sa hemoroidima, van anusa imam izrazlinu velicine klikera i cesto krvari i imam jake bolove tokom velike nuzde, zanima me najbolje resenje da se to resi

Ana Life (2023-12-20)

 

Poštovani Aleksa,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail) bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Goca (2023-12-20)

Postovani, od pre mesec dana imam.analni svrab. Nikad nisam imala problem sa hemoroidima. Pojacava se uvece kad legnem. Da li da zakzem pregled kod Vas, trebalo bi da doputujem jer nisam iz Bg, i koliko kosta pregled? Hvala

Ana Life (2023-12-20)

 

Poštovana Goco,

Svrab u okolini anusa može se javiti iz mnogo razloga. Mogu ga izazivati i hemoroidi, ali je češće u pitanju neadekvatan način održavanja higijene analnog predela, tj.korišćenje toalet papira i vlažnih maramica, Jedini zdrav način za održavanje higijene nakon pražnjenja je pranje / tuširanje. Takodje, poželjna je i adekvatna nega predela nakon pranja i posušivanja.

Pored toga, bilo bi dobro da uradite i sledeće pretrage: pregled stolice na glivice i parazite, kao i perianalni bris. 

Cena pregleda u našoj bolnici (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nenad (2023-12-16)

Poštovanje, molim Vas za pomoć. Operisao sam perianalnu fistulu pre nedelju dana. Rana je duboka oko 3 mm, rečeno mi je da ne moram ići na previjanje već sam mogu da menjam gazu i ispiram hipermanganom. Svaki put kada zamenim gazu naravno da ima tragova krvi i limfe ali ja uočavam i gnoj, nekada više nekada manje. Da li je to normalna pojava u smislu nekog čišćenja rane tj kanala, ili ima razloga za brigu? Da napomenem rana izgleda bolje, nije upaljena, nemam bolove. Hvala unapred, srdačan pozdrav

Ana Life (2023-12-16)

 

Poštovani Nenade,

Ne deluje da imate razloga za brigu, ali ne mogu Vam dati precizno mišljenje niti prognozu samo na osnovu Vašeg opisa. Milsim da bi bilo najbolje da se obratite kolegi koji je uradio intervenciju.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nikoleta (2023-12-14)

Postovani imam pitanje, nakon operacije hemoroida nakon 3 dana primetila sam neku izraslinu na cmarnom zavrsetku,a sa druge strane kao belu kozicu,sta to moze da bude? Brinem se jer mi je tek za 7 dana kontrola hvala unapred

Ana Life (2023-12-14)

 

Poštovana Nikoleta,

Samo na osnovu opisa ne mogu Vam pouzdano reći o čemu se radi. Savetujem Vam da se obratite hirurgu koji je izvršio intervenciju.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Senad (2023-12-10)

Poštovani.duze vremena imam problema sa hemoroidima,i do sada nisam imao veće probleme.al sad je izašao vani bio sam na pregledu i dr ustanovio da je 4 stepen oboljenja i da mi predlaže standardnu operaciju,.zamolio bih vaše mišljenje i imal mi pomoći nekim drugim manje ivanzivnim metodama da to riješim...hvala

Ana Life (2023-12-10)

 

Poštovani Senade,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Milena (2023-12-03)

Postovani, Periodicno mi se javlja peckanje i bol u delu unutar anusa pri kraju.Spolja nemam nikakve tegobe.U ranijem periodu se pojavila mozda dva tri puta krv ali samo u tragu.Pa simptomi nestanu i pojave se kroz neki period.Koristila sam samo ulje kantariona.Molim za savet.

Ana Life (2023-12-03)

 

Poštovana Milena,

Tegobe koje opisujete mogu, ali ne moraju, biti uzrokovane stanjem koje se naziva analna fisura.  

Ipak, da bih Vam dao definitivno mišljenje o Vašem stanju i potrebnoj terapiji, morali bi smo da obavimo pregled sa anoskopijom. 

Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

dragoslav (2023-12-02)

Postovani, 30.11 sam kod vas operisao hemoroide, ali mi je jutros temperatura 37,7.Da li je to moguca prateca pojava, pozdrav

Ana Life (2023-12-02)

 

Poštovani Dragoslave,

Temperature do 38C su moguća prateća pojava nakon operacije, ali one ne  treba da traju duže od par dana. U svakom slučaju, ako imate bilo kakve nedoumice ili tegobe, dodjite u bolnicu na kontrolni pregled.  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jelena (2023-12-01)

Koliko vremena otprilike je potrebno da se rana od puknutog unutrašnjeg hemoroida zatvori. I da li sme u tom vremenu da se Stahlbau Faktu čepići?

Ana Life (2023-12-01)

 

Poštovana Jelena,

Nažalost, ne mogu Vam dati konkretan odgovor u vezi Vašeg stanja ("rana od puknutog unutrašnjeg hemoroida"), niti mišljenje u vezi terapije, pošto nisam obavio pregled.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Tanja (2023-11-30)

Dobila sam preporuku na Vas dr. Šepetkovski vezano za HS. Pošto se kod mene širi i sve više otežava normalno funkcioniranje molila bi savjet i da li se ìšta može riješiti kod Vas i na koji način?

Ana Life (2023-11-30)

 

Poštovana Tanja,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Bogoslav (2023-11-29)

Poštovane dame i gospodo. Molim Vas Vaš e-meil i dopuštenje, da Vam pošaljem fotografiju, tegobe koju imam, radi ocjene mogućeg tretmana LHP (laserske hemoroidoplastike) LP.

Ana Life (2023-11-29)

 

Poštovani Bogoslave,

Vi nam možete poslati fotografiju, ali nažalost, ona ne može biti dovoljna za procenu stanja i indikovanje potrebne vrste intervencije.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

halit (2023-11-15)

dobar Dan urdijo Sam juve anaskopiju hemoroida pa mi je svaka stolica krvava jel je noralno postavljena band ligatura na 5h

Ana Life (2023-11-15)

 

Poštovani Halite,

Nažalost, ne bih mogao da Vam dam odgovor na Vaša pitanja, pošto nisam ja obavio pregled niti intervenciju. Iz tog razloga Vam savetujem da se obratite kolegi koji je izvršio tretman.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Milica (2023-11-11)

Dobar dan, imam hemoroide 4 stepena, vire napolje nastali su posle trudnoce ali nemam nikakvih tegoba, imala sam tokom trudnoce sada ne, da li postoji neki drugi nacin saniranja a da to nije operacija?

Ana Life (2023-11-11)

 

Poštovana Milice,

Vi najverovatnije nemate hemoroide IV stepena, pošto oni u tom stadijumu OBAVEZNO uzrokuju tegobe. Inače, u bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.
O detaljima lečenja ili eventualne operacije možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom.
Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dragan (2023-11-09)

Hemoroidalni spoljašni čvor ili fisura. Molim za cenu pregleda i cene THD i laserskog operativnog zahvata ? Hvala na uvažavanju.

Ana Life (2023-11-09)

 

Poštovani Dragane,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jasmina (2023-11-08)

Poštovani, imam hemoroide verovatno trećeg stepena, unutrašnje i spoljašnje. Interesuje me cena pregleda i operacije, po mogućstvu laser ili thd. Hvala

Ana Life (2023-11-08)

 

Poštovana Jasmina,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj 011 319 6808

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Miljana (2023-11-06)

Postovani, imam 24 godine i juce nakon defekacije primetila sam na toalet papiru trag svetlocrvene krvi. Prethodno sam imala zatvor i stolica je bila dosta veca i tvrda. I nakon defekacije osecala sam blagi bol i neprijatnost u delu anusa. Prethodno ovakav problem nisam imala. Zanima me na sta Vas asocira ovaj problem. Kao i da li imate kliniku na nekoj lokaciji van Beograda?

Ana Life (2023-11-06)

 

Poštovana Miljana,

Problem koji navodite najverovatnije je uzrokovan nastankom analne fisure ili ragade.

Ipak, ne bih mogao definitivno da se izjasnim bez obavljenog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

Jedina lokacija Bolnice je u Beogradu (Zemunu).

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Natasa (2023-11-03)

Da li ima mogucnosti da strujna i magnetna terapija da aktivira hemoroide

Ana Life (2023-11-03)

 

Poštovana Nataša,

Mmogi terapijski postupci, uključujući i fizikalne tretmane koje ste naveli, usled pojačanja lokalne cirkulacije, mogu dovesti do nastanka ili pogoršanja problema koje izazivaju hemoroidi. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dalibor (2023-11-02)

Pozdrav.imam hemoroide 2 stepena i bolove koji traju 2 meseca isao sam kod doktora kaze da nije za operaciju prepisao mi kreme da mazem ali mene to ne popusta i da imam i kronovu bolest isao sam na 100 mesta svi prepisuju kreme i meleme ali to mi ne pomaze ne mogu da napravim 10 koraka odmah krece da me probada u predelu anusa.Zanima me koju metodu vi preporucujete za 2 stepen hemoroida i da li preporucujete operaciju.Ne znam vise sta raditi poludecu.

Ana Life (2023-11-02)

 

Poštovani Dalibore,

Bolovi nisu karakterističan simptom kod hemoroida II stepena.
Takodje, kod Kronove bolesti se često javlja analna fisura, problem koji je karakterističan po bolovima u anusu.

Ipak, bez obavljenog pregleda ne bih mogao definitivno da se izjasnim niti da preporučim način lečenja.  

Cena pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Oli (2023-10-23)

Poštovani, molim za cenu Thd metode, koji je period čekanja nakon operacije fistule da bi po preporuci lekara sa Vma bila odrađena operacija Thd metodom i koji su uslovi plaćanja? Da li je potrebno raditi sve preoperativne analize kao i za fistulu i koliko dugo su validni prethodno urađeni rezultati? Pretpostaviću da je za neke šire informacije potrebno doći na pregled, pa bi me zanimala i cena samog inicijalnog pregleda. Hvala unapred na odgovoru.

Ana Life (2023-10-23)

 

Poštovani Oli,

Operaciju hemoroida nije preporučljivo raditi sve dopotpunog zarastanja i oporavka od operacije fistule. Taj period može trajati od nekoliko sedmica do nekoliko meseci, u zavisnosti od same fistule i vrste i obima intervencije koja je učinjena.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Andrijana (2023-10-20)

Postovani doktore, molim Vas za savet. Videh, procitah ovde negde na sajtu bolnice da vise ne radite interveciju botoxom unutrasnjeg sfinktera. Nasla sam samo jedno mesto gde se to u nasoj zemlji radi i receno mi je da rade bez anestezije jer nema svrhe da se daje u opusten misic. Htela sam da se informisem vise i citala sam dosta o tome, kako u svetu to rade, i svuda rade u opstoj anesteziji. Imam fisuru koja mislim da mi i ne predstavlja toliki problem koliko uzasno jaki grcevi, dosta izrazeniji u levom delu od fisure (i bol se proteze unutra, kao da gori). Konzervativno lecenje, diltiazem /fisuran nisu pomogle, a mucim se vec oko 5 meseci sa spazmima. Volela bih da izbegnem operaciju koliko god mogu. Ne znam da li bi botox pomogao, i da li se sami spazmi vracaju posle isteka dejstva botoxa ili su spazmi iskljucivo povezani sa izlecenim ili neizlecenom fisurom. U velikoj sam nedoumici sta je pametno raditi, jer imam i malu bebu i sve mi je jako tesko u ovom stanju. Hvala Vam unapred! ????

Ana Life (2023-10-20)

 

Poštovana Andrijana,

Injekcije botoksa mogu biti efikasne u jednom procentu slučajeva.

Ipak, koja metoda lečenja bi bila optimalna za Vas, mogao bih da se izjasnim tek nakon pregleda. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Bojana (2023-10-19)

Postovani, Moj sin, koji ima 17 mjeseci, dobio je opstipaciju prije dva mjeseca i od tad ima veliki problem prilikom vrsenja velike nuzde. Stolica mu je jako tvrda, suva i siroka da ne moze sam da je izbaci, vec ja moram da mu pomognem. Vristi i steze se, boli ga. Receno mi je da ima 3 fisure od kojih je jedna duboka i da on zbog bola i iz straha zadrzava stolicu . Stolica je pracena krvlju, ali sinoc je to bilo vise krvi neko inace, bas je onako kapala sto me jako zabrinulo. Pedijatar kaze da je ovo stanje normalno za njegov uzrast, ali moje dijete ne moze da funkcionise ovako, bas mu je lose. Ne znam kom doktoru da se obratim i sta da radim kako bih mu pomogla da se rijesi problem. Prije par dana smo presli na simelax kesice, i receno mi je da mu stavljam mikroklizmu za djecu kad dobije nagon da izadje u wc, ali me brine citavo ovo stanje. Izvinite na smetnji i hvala unaprijed.

Ana Life (2023-10-19)

 

Poštovana Bojana,

Ovom vrstom problema se bavi Prof Dr Marija Lukač (UDK "Tiršova" i Bolnica Acibadem Belmedic).

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Iva (2023-10-14)

Imala sam pre nedelju dana problem sa hemoroidima, izasli su napolje, imala sam bas bolove bez krvarenja. Medjutim sad su se povukli, ali primecujem blagu bol pri praznjenju i stolica mi je tamne boje, sluzava ,sa primetnim ( ne mnogo)prisustvom krvi. Molim za savet , uplasila sam se da nije nesto gore.hvala

Ana Life (2023-10-14)

 

Poštovana Iva,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

O detaljima lečenja ili eventualne operacije možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Vladan (2023-10-11)

Pozdrav. Da li gastritis, gasovi i cesta nadutost stomaka mogu da uticu i pritiskaju dijafragmu i time izazovu napor pri govoru, zamaranje dok govorim (zadihanje kad hodam i pricam, osecaj da je dijafragma stegnuta? I takodje, hrapavost glasa, podrhtavanje, promuklost nekad?

Ana Life (2023-10-11)

 

Poštovani Vladane,

Molimo Vas javite se gastroenterologu radi pregleda.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Maja (2023-10-06)

Moj sin je prilikom kupanja primetio da ima pukotinu na kozi iznad anusa visocije i jako se uplasio .ima 24 god,i ovo se sada prvi out javlja. Hvala

Ana Life (2023-10-06)

 

Poštovana Majo,

Mesto koje opisujete je karakteristično za pilonidalni sinus, ali se takodje može raditi i o nekoj drugoj brsti problema.

Ipak, definitivno bih mogao da se izjasnim tek nakon pregleda. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Natasa (2023-10-04)

Postovani, Pre tri nedelje mi se pojavio hemoroid spoljasnji...ne boli me, ne smeta ali prosto je tu...mazem kreme za hemoroide ali uopste ne prolazi...ne znam koliko je normalno da cekam da se povuce? Ili je potrebno da dodjem na pregled? Hvala

Ana Life (2023-10-04)

 

Poštovana Nataša,

Pacijenti po pravilu sve promene u okolini anusa pripisuju hemoroidima.... ali, to često nije slučaj.  

O kojoj vrsti promene se zapravo radi, mpgao bih da se izjasnim tek nakon pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Aleksandra (2023-10-01)

Postovani, na desnoj strani stomaka primetila sam na dodid bolnu i tvrdu liniju nalik na unutrašnju venu znate li šta je u pitanju? Moze se napipati prstima

Ana Life (2023-10-01)

 

Postovana Aleksandra,

Molimo Vas javite se Vasem izabranom lekaru radi pregleda.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Vladimir (2023-09-30)

Poštovani, Pre jedno mesec dana mi je iskočio hemoroid, koji uopšte nije bolan, niti krvari. Jednostavno je ispao i neće da se vrati. Uz to, čvrsto verujem zbog prirode bolova koje osećam da imam problem sa čestim analnim fisurama, koje 2,3 nedelje bolje, pa se smire isto toliko, i u začaranom sam krugu. Interesuje me važeći cenovnik pregleda i operacije istih. Hvala!

Ana Life (2023-09-30)

 

Poštovani Vladimire,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu(cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Alen (2023-09-27)

Poštovani Dr Šepetkovski, Zanima me da li je operacija hemoroida laserom bolje rešenje od klasične hirurgije? Naime, bio sam na pregledu u Euromedik klinici gde su mi konstatovani hemoroidi 3 stepena i ponudjena klasicna hirurgija. Zeleo bih da operišem hemoroide laserskom metodom, zanima me da li je uspesna, koliko kosta i moze li se obaviti sve ako dodjem u Beograd na 2 nedelje? Puno pozdrava, Alen

Ana Life (2023-09-27)

 

Poštovani Alene,

Sve hirurške metode koje se kotiste za tretman hemoroida su efikasne, pod uslovom da se kod konkretnog pacijenta primeni odgovarajuća metoda, kao i da se ista izvede tehnički ispravno.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste (uključujući i tzv.klasičnu operaciju) savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber):
+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

Ponekad (ali ne i uvek) je moguće organizovati prvi pregled i operativno lečenje u toku istog dolaska u Beograd.  

Za takvu vrstu "specijalnog" aranžmana i detalje specifične pripreme, molim Vas da se obratite direktno sestra-Neveni na: + 381 63 322 413 (tel., Viber).

U zavisnosti od objektivnog nalaza i potrebnog tipa i obima intervencije, oporavak do povratka u uobičajene životne aktivnosti može trajati u rasponu od 10-20 dana. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Aleksandra (2023-09-24)

Postovani,pre 4 dana sam imala operaciju hemoroida cetvrtog stepena.boli su jaki svaki dan i od tada Jos nisam imala stolicu.pridrzavam se uputstva i lekova koje sam dobila nakon operacije ( ishrana i lekovi).da li je to normalno?

Ana Life (2023-09-24)

 

Poštovana Aleksandra, 

Bolovi nakon operacije hemoroida su prisutni u većoj ili manjoj meri, sa različitim periodima ukupnog trajanja i kompletnog oporavka. Stepen bola zavisi od mnogo faktora, kao što su individualna osetljivost, objektivno preoperativno stanje, vrsta i obim obavljene intervencije kao i primenjena operativna tehnika.  Pošto nemam uvid u ove činjenice, ne bih mogao da se izjasnim o Vašem trenutnom stanju. Iz tog razloga je najbolje da se obratite kolegi koji je izvršio operaciju. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ramiza (2023-09-23)

Dobro vece majka sam 5 dece hemoroidi se pojavili posle porodjaja na 3 dete i vec 5 god imam problem ne krvare ponekad peckaju koristim mast hemoreks zanima me cena hvala unapred

Ana Life (2023-09-23)

 

Poštovana Ramiza,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail) bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Petar (2023-09-19)

Poštovanje Pre 4 meseca sam radio Kolonoskopiju jer sam imao krvarenja i hvala Bogu sve je ok osim što je krvarenje od hemoroida 1 i 2 stepena...Interesuje me cena Vaših usluga thd i laserske operacije hemoroida ????

Ana Life (2023-09-19)

 

Poštovani Petre,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber):
+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nenad (2023-09-17)

Dobar dan, Zamolio bih za malo pojašnjenje oko hemoroida. Naime, pre nedelju dana sam osetio jake bolive zbog hemoroida i počeo sam da koristim kremu za hemoroide i pavlovićevu mast. Sada posle nedelju dana osećam neprijatnost, kao malo ispupčenje kod anusa, ali nemam problema kod vršenja nužde i sve vreme nema krvarenja. Da li je potrebno da uradim pregled ili da nastavim sa ovim mazanjem i samo će se povući? Hvala unapred, Pozdrav,

Ana Life (2023-09-17)

 

Poštovani Nenade,

Po Vašem opisu, velika verovatnoća je da se radi o tzv.perianalnoj trombozi. Ipak, bez pregleda ne bih mogao da sa apsolutnom sigurnošću postavim dijagnozu i preporučim tretman.

Cena pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Mina (2023-09-13)

Postovani, U martu mi je receno da imam hemoroide III stepena koji se mogu ukloniti jedino hirurskim putem u opstoj anesteziji. Postoji li drugi nacin za njihovo uklanjanje tako da se izbegne opsta anestezija? Nemam problem da izdrzim bol i pratece neprijatnosti koje idu uz budno stanje. Hvala

Ana Life (2023-09-13)

 

Poštovana Mina,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ivana (2023-09-02)

Postovani,imam 24 godine i od januara ove godine imam problem sa hemoroidom koji u svakoj bezazlenoj situaciji iskoci napolje,vratim ga unutra i tako konstantno vec 9 meseci,kada sam otisla na podvezivanje lekar mi je rekao da je to oziljak koji ne sme da se dira i prepisao mi kremice koje mi nista nisu pomogle,postala mi je svakodnevnica da ga stalno vracam,kao i opterecenje jer ne mogu da ga se otarasim,nema krvarenja ni bolova,da li je tu resenje operacija? Hvala unapred na odgovoru.

Ana Life (2023-09-02)

 

Poštovana Ivana,

Po opisu Vaših simptoma, čini mi se da je jedino efikasno rešenje Vašeg problema operacija.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber):
+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dusan (2023-09-01)

Postovani, Imam 46 godina i dijagnozu sindroma nervoznih creva. Unazad 2 meseca imam cesto sarene stolice, odnosno pomesane svetlo i tamno braon boju stolice. Na sta to ukazuje i da li to moze da bude problem? Unapred zahvalan.

Ana Life (2023-09-01)

 

Poštovani Dušane,

Simptom koji navodite ne bi trebao da Vam predstavlja posebnu brigu. Ipak, morali bi ste da nastavite, a možda i intenzivirate, tretman iritabilnih creva, u konsultaciji sa svojim gastroenterologom i nutricionistom. 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ramadan (2023-08-30)

Ito imamgi svakok dana kada idem u wc sholu oni izlazu a. Stolica mije meka vec gi imam odavno godina Mazem gi mastom hepatrombin.h

Ana Life (2023-08-30)

 

Poštovani Ramadan,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu(cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Ramadan (2023-08-30)

Ja imam hemoroide imam peckanje I imam spolasne

Ana Life (2023-08-30)

 

Poštovani Ramadan,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dušan (2023-08-28)

Pozdrav. Juče sam sam obavio pregled anusa na ogledalu uz prisustvo svetla sa telefona. Primetio sam pri naprezanju anusa pojave mi se dve povece modre izbočine sa leve i desne strane anusa. Kasnijim uvidom sa shvatio da se povuku kada naprezanje prestane. Zabrinuo sam se jer bas modro izgledaju i ružno. Da li su to hemoroidi? Inače ponekad osećam svrab u predelu anusa, nekada pronadjem mali sloj krvi na toalet papiru, a zatim i sledi blago peckanje. Dešava se često da nemam nikakvih simptoma i da je sve super. Samo kazem da me izgled (modro ljubicasto) toga zabrinuo i pokrenuo pitanje da li je to u redu? Hvala unapred na odgovoru.

Ana Life (2023-08-28)

 

Poštovani Dusane,

Po vasem opisu, najverovatnije se radi o hemoroidima.

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Bosa (2023-08-27)

Poštovani,mojmuž ima problem sa pražnjenjem creva.Bez laksativa ne može ,čak i sa njima mora da se ispira problem mu je otprilike na samom izlazu kada tu otčepi posle može.Dobio je od gastro dr.sirup i prašak za čišćenje i da se javi za 3 mes.da mu snime creva.On to pije ali mu je još veći pritisak i kada ide u wc kaže da mu je tanje u preseku.Inače operisan od tumora hipofize,svašta pije od hormona.Ima spinozu kanala kič.spondilozu i tu pije mnogo tableta .Šta može da mu bude dok to ne snimi,da li jw to ipak od leđa?pozz

Ana Life (2023-08-27)

 

Poštovana Boso,

Problemi koje navodite ne ubrajaju se u tzv. hirursku patologiju, tako da mislim da je najbolje da se obratite za savet gastroenterologu i nutricionisti.   

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Igor (2023-08-23)

Poštovani, možete li mi objasniti koje bi to bile prednosti, a koji nedostaci klasične hirurške metode i laserskog tretmana analne fisure? Koliko su efikasne i koliko rizika nose? Kojoj metodi vi dajete prednost? Ako možete mejlom da mi pošaljete okvirnu cijenu laserskog tretmana hemoroida sa analnom fisurom. Hvala unaprijed i srdačan pozdrav!

Ana Life (2023-08-23)

 

Poštovani Igore,


Lečenje analne fisure se uvek započinje konzervativnim tretmanom, kremama, mastima, čepićima i sl. Kada konzervativni tretman ne dovede do željenog rezultata, može se pristupiti operativnom rešavanju problema.

Operacije su veoma efikasno rešenje, recidivi se po pravilu ne javljaju, osim u ekstremnim slučajevima.

Cena  operacije analne fisure(cena poslata na e-mail) (laserska fisurektomija, lateralna sfinkterotomija, mukozni flap...).

Napomena: Kada se  radi istovremeno sa operacijom hemoroida (što je veoma često indikovano), onda se operacija analne fisure NE NAPLAĆUJE.

Da bi smo ustanovili koja vrsta intervencije je indikovana u Vašem slučaju moramo pre svega obaviti pregled. U slučajevima kada postoji izrazita bolna osetljivost regije (npr. kod akutnih ili akutizovanih fisura), pregled se obavlja uz pomoć veoma efikasnog topičkog anestetičkog gela.

Cena specijalističkog pregleda sa anoskopijom (cena poslata na e-mail) i možete ga zakazati pozivom broj (tel, Viber): 

+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Novica (2023-08-17)

Postovani, Imam 38 godina. Prije 6 godina sam imao proceduru uklanjanja hemoroida THD metodom, hemoroidi III i IV kategorije, i od odmah nakog procedure sam imao osjecaj da nesto nije uradjeno kako treba. Visak koze od hemoroida je ostao prisutan, otezavao mi normalno praznjenje, nekada bi se javilo i krvarenje, a za sve to mi je doktor kod kojeg sam radio proceduru govorio da je to normalno. U toku ovih 6 godina sam dobijao sitne izrasline koje su izgledale i imale osjecaj kao vanjski hemoroidi. Proje 10 dana mi je izasla jedna takva izraslina koja je mnogo veca i bolnija od ijedne do sada i ne prolazi. Kada sam istrazivao ovu metodu znao sam da postoji mali procenat ljudi kojima se problemi vrate, medjutim ono sta me od te ideje odbija je cinjenica da mi je doktor rekao da nije mogao da nadje 6. venu i da je nije ni podvezao tokom procedure. Procedura je radjena u klinici Kodra u Podgorici. Mozete li mi savjetovati sta da radim jer iako sam procedurom olaksao malo probleme nisam ih se uopste rijesio. Nisam protiv ponavljanja procedure, samo da se rijesim hemoroida. Pozdrav.

Ana Life (2023-08-17)

 

Poštovani Nolvice,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Mirjana (2023-08-16)

Da li lekar gastroenterolog može da napipa analnu fisuru kod deteta? Dete ima i dalje bol u stomaku prilikom praznjenja. Od laksativa ima jos vise nevoljnih tragova na vešu. Koju kremicu za negovanje preporučujete? Dati su samo laksativi i probiotik.

Ana Life (2023-08-16)

 

Poštovana Mirjana,

Nažalost, ne mogu komentarisati nalaze drugih kolega.

Kada su u pitanju pedijatrijski pacijenti, najtoplije Vam mogu preporučiti Prof Dr Mariju Lukač koja radi u UDK "Tiršova" i u Acibadem - Belmedic bolnici.

  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

 

Bojana (2023-08-09)

Poštovani, imam dečaka 11 meseci konstantno ima otezanu defekaciju hirurg ga je pregledao ima blagu stenozu ulazi kažiprst, buziramo ga. Sada je bolje nego sto je bilo jedva se oseća strnoza a on konstantno preliva i prlja pelenu. Bas me plaši. Dobili smo terapiju portalak pojemo 5 meseci i pili ili ne stolica je ista. Normalna. Bez krvi. Kako da mu pomognem. Doktor samo vice opstipacija. I to je to.

Ana Life (2023-08-09)

 

Poštovana Bojana,

Kada su u pitanju pedijatrijski pacijenti, najtoplije Vam mogu preporučiti Prof Dr Mariju Lukač koja radi u UDK "Tiršova" i u Acibadem - Belmedic bolnici.

  

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nikola (2023-08-09)

Poštovani, zamolio bih vas za važeći cenovnik kompletne usluge koja podrazumeva pripremni pregled, lasersku operaciju spoljašnjih hemoroida i kontrolne preglede.

Ana Life (2023-08-09)

 

Poštovani Nikola,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu(cena poslata na e-mail) bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nemanja (2023-08-01)

Postovani, Zanima me posto imam prolabirani hemoroid koji je trombozirao, da li je moguće izvršiti u ovom slučaju metodu THD ili ako nije koja metoda je moguca.Posto sam čitao da je u slučaju da se radi THD metoda a kada postoji deo prolibarinog hemoroida da se istovremeno radi zahvat kojim se tkivo vraca u početni položaj a da se to metodom i trajno rešava moguce nastajanje novog hemoroida. Interesuje me i Crna ove Thd metode?

Ana Life (2023-08-01)

 

Poštovani Nemanja,

THD nije metoda izbora kod tromboziranih hemoroida.

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jovana (2023-07-31)

Poštovani imam 35 godina,nikada nisam rađala . Od pre par dana nakon vršenja nužde javlja mi se neprijatan osećaj kao da postoji nešto na samom anusu i taj osećaj imam sve vreme, ništa me ne boli i ne krvari , prilikom kupanja napipala sam neku izbočinu i po onome što sam čitala plašim se da je u pitanju prolaps rektuma. Možete mi reći koja je cena,kakva je procedura prilikom otklanjanja prolapsa pošto sam negde pročitala da je ta operacija dosta rizična?

Ana Life (2023-07-31)

 

Poštovana Jovana,

Smptomi koje navodite NE UKAZUJU na prolaps rektuma. 

Ipak, o čemu se zapravo radi, kao i da li je potebno lečiti Vaše stanje, možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber):
+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Miki (2023-07-27)

Postovani, imam hemoroide koji su ispali i krvare dosta cesto, ne osecam bol niti svrab ali krvarenje je obilno pri naprezanju. Da li postoji trajno resenje za ovaj tip hemoroida i da li mozete da mi posaljete cene pregleda i procedura na mejl? Hvala unapred

Ana Life (2023-07-27)

 

Poštovana Miki,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Jasmina (2023-07-26)

Dobar dan..zanima me cena pregleda kao i cena operacije. Već mesec dana mi ni lekovi ni masti ne pomažu kod spoljnog tromboziranog hemoroida a bolovi su sve veći i veći. Hvala unapred na odgovoru

Ana Life (2023-07-26)

 

Poštovana Jasmina,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Emilija (2023-07-24)

Htela sam da dodjem na pregled pa me interesuje kada imate prvi slobodan termin, hvala

Ana Life (2023-07-24)

 

Poštovana Emilija,

Pregledi se zakazuju pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena), a obavljaju se ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Mile (2023-07-17)

Postovani, koja je cena pregleda hemoroida i same operacije otklanjanja istih? Koliko traje lecenje? Hvala

Ana Life (2023-07-17)

 

Poštovani Mile,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima lečenja ili  eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Renato (2023-07-03)

zdravo postovani doktore...26.04.2923 godine (fakticki pre malo vise od dva meseca) imao sam operaciju hemoroida 4 stepena HAL metodom kombiniranu kako sam ja razumeo sa ligashure metodom uklanjanja dva hemoroidalna cvora...za svo ovo vreme imao sam krvarenje i to na dva puta obilno za vreme defekacije a skoro redovno relativno blago krvarenje isto za vreme defekacije...ono sto me zabrinjava je to da posle desetak dana bez krvarenja ja sam poceo opet za svaku defekaciju krvariti i sto je najgore jucer 02.07.2023 godine isto sam imao blago krvarenje, koje kako sam posle primetio prema tragova krvi na donjem vesu da je bilo i posle defekacije, posle mojem higijenskom postupku, odnodno posle izmivanjem vodom anusa, sto moram da vam kazem da nijedanput nije bilo slucaj za svo ovo vreme oporavka. Moguce li je da su se hemoroidi za tako kratko vreme vratili, ili se radi o njihovom necelosnom otstranjivanju...i postoi li resenje u mom slucaju?...zabrinut sam jer sam star 57 godina..dali bih podneo jos jednu intervenciju ukoliko bi bila potrebna, predpostavljam intervencija THD metodom, koliko sam upucen citajuci vase komentare... ja sam iz Makedonije grad Veles...

Ana Life (2023-07-03)

 

Poštovani Renato,

Da bih Vam pružio adekvatan odgovor, morao bih da obavim pregled 

Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dragan (2023-07-03)

Poštovanje pre jedno 5 godina sam dobio hemoroide retko kad krvave i retko osetim bol. Al imam vanjski hemoroid i nikako neće da se povuce koristio sam neke kreme al nista nije pomoglo. Koji je vas savet i da li se moze povući pomocu krema?

Ana Life (2023-07-03)

 

Poštovani Dragane,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima lečenja ili  eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Lara (2023-07-02)

Dobar dan, zanima me koja je cena pregleda i sta tacno treba da radim.. vec dug period imam kao neku lopticu na anusu koja nekad je napolju nekad unutra.. slutila sam na hemoroide i uzela sam faktu kremu koju sam mazala jedno vreme i posle mi se povukli kasnije kad sam krenula lose da se hranim pojavila se i nikako ne staje cak i ako sam mazala kreme.. ne jedem bas zdravi, ne znam sta moze da bude ne boli me ne svrbi me ne krvari pa me zanima neka informacija, gde treba da idem koji pregled tacmo da radim i kako se vode cene.. hvala unapred.

Ana Life (2023-07-02)

 

Poštovan Lara,

Tegobe koje navoodite najviše liče na staru peprianalnu trombozu. Ona se rešava isključivo hirurškom intervencijom.

 

O detaljima eventualne operacije možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda iznosi (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Branislava (2023-06-30)

Poštovani u pitanju je decak starost 7 godina.Krenulo je u novembru svaki drugi nekada svaki dan,normalna stolica sa primesama sluzi i sveže krvi na površini stolice.Išli smo kod gastroenterologa radjeni svi nalazi u stolici,od bakterija do parazita.Kalprotektin je bio 146 dozvoljeno 50.Uradili smo nutritivni alergo test i pozitivan je na kravlje mleko.Izbacili smo mlečne proizvode,dete je pre neki dan popilo solju jogurta i neke mlečne cokolade.Sutra dan je imao stolicu sa primesama krvi.Da li je moguće da stvarno tako reaguje na mleko,i da li po vama treba da se odrade još neke pretrage?Hvala vam puno

Ana Life (2023-06-30)

 

Poštovana Branislava,

Tegobe koje navodite su moguće kod intolerancije na laktozu. Iz tog razloga je potrebno POTPUNO je isključiti iz ishrane. Ako se i pored isključenja laktoze tegobe ponovo jave, verovatno će biti poztrebno uraditi kolonoskopiju sa multiplim biopsijama. 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Nikola (2023-06-30)

Hemoroidi pijem lek phlebodia 600 7 dana več nakon trećeg dana mi je bolje mažem i flogocid pa me zanima da li mogu nastaviti da pijem frebodiu još pošto imam 9 tableta jednu dnevno. Bio bi vam zahvalan na odgovoru samo me to zanima. Hvala

Ana Life (2023-06-30)

 

Poštovani Nikola,

Vrsta i dužina terapije se mogu odrediti SAMO nakon obavljenog pregleda. Iz tog razloga je najbolje da se obratite lekaru koji Vam je i propisao terapiju. 

Inače, oba leka koje navodite (Phlebodia i Flogocid) su bezbedni za produženu upotrebu. 

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Marta (2023-06-29)

Postovani,  Mogu li dobiti kracu informaciju o operaciji hemoroida laserom? Koliko traje priprema, operacija, da li se radi u tot anesteziji, koliki je oporavak, koliko se ostaje u bolnici i koliko kosta? Hvala puno Marta

Ana Life (2023-06-29)

 

Poštovana Marta,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda iznosi (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Miloš (2023-06-29)

Poštovani, pre 6 godina sam operisao hemoride klasičnom metodom i do skora je bilo sve u redu. Nakon tegoba sam uradio kolonoskopiju i lekar je u izveštaju napisao da su u pitanju hemoroidi III stepena i da imam i fisuru. Nekoliko dana nakon kolonoskopije počinju jaki bolovi, pretpostavljam zbog fisure i terapija sa Levorag gelom nije dala rezultate ni posle deset dana (i dalje je koristim). Da li je u ovom slučaju bolje uraditi klasičnu ili THD operaciju i koliki su ukupni troškovi za sve to kod Vas na klinici?

Ana Life (2023-06-29)

 

Poštovani Miloše,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail)

 bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

Napomena: Kada se radi istovremeno sa operacijom hemooroida, onda se operacija analne fisure NE NAPLAĆUJE.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda iznosi (cena poslata na e-mail)

 i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

 

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Margita (2023-06-29)

Poštovani! Imam neki plavo ljubičasti čvor na ulazu sa desne strane u anus, koji mi izlazi i vraća se. Izgleda ko vena, ne boli me ne svrbi ništa ne osećam. Počela sam da mažem sa staroplaninskim melemom međutim i nakon 2 meseca je još uvek tu????koju terapiju mi preporučujete? Neznam šta da radim...

Ana Life (2023-06-29)

 

Poštovana Margita,

Simptom koji opisujete najviše odgovara organizovanoj (staroj) perianalnoj trombozi. Ona se može rešiti isključivo hirurškom intervencijom. 

Ipak, definitivno mišljenje bih mogao da Vam dam tek nakon pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Dejan (2023-06-28)

Postovanje, zanima me cena uklanjanja hemoroida laserski, pozdrav!

Ana Life (2023-06-28)

 

Poštovani Dejane,

U bolnici „ANALIFE" se obavlja lečenje, kao i sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.

 

 • LHP (laserska hemoroidoplastika) 
 • EMERALD -  LIGASURE hemoroidektomija 
 • THD  (transanalna hemoroidalna dearterilizacija) 

 

Cena operacija se kreće u rasponu (cena poslata na e-mail), bilo da je potrebno raditi jednu ili kombinaciju metoda - operativnih tehnika.

Takodje, cene obuhvataju kompletnu uslugu, nema dodatnih („skrivenih") troškova.

U cenu usluge su uračunati pripremni preoperativni pregledi (EKG, snimak pluća, pregled specijaliste kardiologa, pregled anesteziologa), sama operacija sa anestezijom i lekovima, jedno noćenje u bolnici (po potrebi), kao i dve postoperativne kontrole. 

U retkim slučajevima kada postoji potreba za produženim postoperativnim lečenjem u bolnici,  (npr.zbog udruženih bolesti i nestabilnog opšteg stanja pacijenta, kompleksnosti potrebne intervencije, neočekivanih postoperativnih komplikacija i sl.), dodatno se naplaćuje samo broj provedenih dana u bolnici, po ceni standardnog „bolničkog dana".   

Operacije se izvode u uslovima kratkotrajne intravenske analgo-sedacije, veoma bezbednoj i komfornoj vrsti anestezije.

 

O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo razgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom. Cena ovog pregleda iznosi (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivom na broj (tel, Viber): + 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

Pregledi se obavljaju ponedeljkom 10.00-14.30h i sredom od 14.00-18.30h, a operacije se izvode utorkom i četvrtkom.

 

Pozdrav,

Dr Aleksandar Šepetkovski

 

Specijalista opšte hirurgije – proktolog

 

Romana (2023-06-23)

Postovani doktore, Molim Vas za savjet. Naime, prije skoro 2 mjeseca mi je konstatovana analna fisura od strane dr gastroenterologa. Terapiju sam dobila, lidoproct, fisuran mast, Portalak sirup i savjete oko higijene i ishrane. Nisam odmah koristila sirup a navedene kreme su nekako pomagale ali sam se i povrijedila u medjuvremenu sa nekolike tvrdje stolice. Sada uzimam sirup a sada sam na hepatrombinu h i antrolin masti. Izgleda, sve iz pocetka. Ja nemam bolove ni krvarenje. Imam zarenje, pecenje, ubadanje, grebanje, ponekad svrab. Da li je ponovo vrijeme presudno za zarastanje, bune me tolike masti, koje se mijenjaju jer imaju kortiko u sebi. Molim Vas za savjet, sobzirom da nemam bolove da li ipak da se opet nedjeljama prepustim mastima i omeksavanju stolice, ili se operacije rade u svakom slucaju ? Hvala Vam na izdvojenom vremenu i odgovoru !

Ana Life (2023-06-23)

 

Poštovana Romana,


Lečenje analne fisure se uvek započinje konzervativnim tretmanom, kremama, mastima, čepićima i sl. Kada konzervativni tretman ne dovede do željenog rezultata, može se pristupiti operativnom rešavanju problema.

Operacije su veoma efikasno rešenje, recidivi se po pravilu ne javljaju, osim u ekstremnim slučajevima.

Cena  operacije analne fisure (cena poslata na e-mail) (laserska fisurektomija, lateralna sfinkterotomija, mukozni flap...) . Da bi smo ustanovili koja vrsta intervencije je indikovana u Vašem slučaju moramo pre svega obaviti pregled. U slučajevima kada postoji izrazita bolna osetljivost regije (npr. kod akutnih ili akutizovanih fisura), pregled se obavlja uz pomoć veoma efikasnog topičkog anestetičkog gela.

Cena specijalističkog pregleda sa anoskopijom (cena poslata na e-mail) i možete ga zakazati pozivom broj (tel, Viber): 

+ 381 63 322 413 (sestra Nevena). 

 

Napomena: Kada se  radi istovremeno sa operacijom hemoroida (što je veoma često indikovano), onda se operacija analne fisure NE NAPLAĆUJE.