Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Bolnica analife vojislav zivanic trudnoca14

Dr sci.med. dr Vojislav Živanić - specijalista ginekologije i akušerstva

oblast: 4D trudnoca, dijagnostika anomalija, 3D ginekologija, Medicinski direktor bolnice Analife

Dr sci.med.dr Vojislav Živanić spec. ginekologije i akušerstva

 

Dr sci.med. dr Vojislav Živanić, specijalista ginekologije i akušerstva

Rođen 17.11.1962. u Beogradu.

Medicinski fakultet završio u Beogradu.

Specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva završio 1995. u Beogradu, a usavršavanje iz perinatologije u Londonu.

Magistrirao 1996. na temu „PRENATALNO UTVRĐIVANJE MALFORMACIJA CENTRALNOG NERVNOG SISTEMA PLODA SA POSEBNIM OSVRTOM NA NJIHOVU ULTRAZVUČNU DIJAGNOSTIKU“

Doktorirao 2003. na temu „UTICAJ POROĐAJA NA INTEZITET LIPIDNE PEROKSIDACIJE I ANTIOKSIDATIVNI STATUS PORODILJE I NOVORONĐENČETA“.

Do 2001. radi u Prištini, gde dobija zvanje Asistenta na katedri za ginekologiju i akušerstvo

Od 2001. do 2008. radi u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ kao šef odseka interventnog ultrazvuka

Od 2008. prelazi u bolnicu „Analife“ na mesto medicinskog direktora, na kome se nalazi i danas.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (53)




Sladjana (2023-12-04)

Poštovani, Zanima me da li dr Živanić dolazi u Nišu,da li i tamo vrši preglede? Hvala

Ana Life (2023-12-04)

 

Postovana,

 

Dr Živanić radi samo kod nas u Analife bolnici u Beogradu.

 

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Jovana (2023-10-16)

Dobar dan, Koliko kosta ekspertski UZ kod doktora Zivanica? Trenutno sam 17. nedelja trudnoce. Srdacan pozdrav, Jovana :)

Ana Life (2023-10-16)

 

Postovana Jovana,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći.

 To je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ovu vrstu pregleda najidealnije je raditi od 20-24 nedelje trudnoce. 

Pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. 

Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije radi sve preglede u okviru jednog:

 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

2. Fatalnu ehokardiografiju (detaljan pregled srca)

3. 3D i 4D bebe.  

Naravno dobijate CD sa filmovima i sličicama i neke slike odstampane. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Zakazivanje se vrši telefonom na 011 319 68 08 ,pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred.

S postovanjem Analife

 

Aleksandra (2023-10-05)

Dobar dan! Htela bih da pitam dr Zivanica, radila sam dopler i sve je super sa bebom jedino se ne vizualizuje zeludac, prvo je dr sumnjao da beba ne guta plodovu vodu ali je posle video kako ke puna besika pa je pretpostavio da beba ipak guta ali se i dalje ne vidi zeludac na ultrazviku. Meni je malo povecana plodova voda pa sumnja na trudnicki dijabetes. Zanima me samo da li je moguce da se beba normalno razvika do 25 nedelje a da se nije razvio zeludac?

Ana Life (2023-10-05)

 

Postovana Aleksandra,

Predpostavljamo da je Vas lekar savetovao da se ponovi ultrzvučni pregled kroz par dana, ukoliko je tako savetovao molimo Vas poslušajte ga. Ukoliko nije, javite se i posaljite nam Vasu dokumentaciju na email bolnica@analife.rs

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Mersiha (2023-05-03)

Postovanje ako moze molim vas misljenje. Ovako na terapiji dufastona sam bila radi menzesa koji je u zadnja 3 mj mi bio po samo 2 dana i nista vise. Doktorica je uradila ultrazvuk i rekla da bi trebala pit terapiju stim da zelimo bebu.nakon ultrazvuka tog dana je spomenula da je vidjela zuto tijelo u desnom jajniku. Sad 28 sam dobila i opet mi je bila oskudna menstruacija i opet 2 dana samo. Mene sad zanima da li je to normalno da cak i nakon te terapije dufastona tako sw desi mi ili je moguca trudnoca. Imam zakazano tek sledecu sedmicu. Bol u donjem dijelu leda ima malo i stalna mucnina u stomaku. Povecan apetit. Znam da mogu uradit test al vec duze vremena pokusavamo trudnocu pa ne zelim da se ponadam dzaba molim vas misljenje da li je moguca trudnoca ili jednostavno mi isto se desilo kao i do sad bez obzira na terapiju. Hvala puno na odgovoru

Ana Life (2023-05-03)

 

Poštovana,

Ako mislite da ste u drugom stanju možete da uradite analizu iz krvi BHCG i da se javilite ginekologu radi pregleda.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Tijana (2022-09-18)

Postovani, 18 ta sam nedelja trudnoce pre neki dan su mi radili ultrazvuk, gde je sve ok beba veca pa traze da radim stitnu zlezdu i otgg nalaze. Ali nije to problem problem mi je sto su na izvestaju napisali vidjena intraminalna brida u fundusu, pitala sam sta to znaci, rekli su nine nista sve cemo videti na ehokardiograficnom ultrazvuku. Molim vas da mi objasnite sta to znaci i imam li razloga za brigu? Unapred zahvalna.

Ana Life (2022-09-18)

 

Poštovana Tijana,

Molimo Vas kontaktirajte bolnicu na 011 319 68 08 i pošaljite nalaz na e-mail bolnica@analife.rs kako bi doktor Živanić pogledao. 

Čim doktor pogleda nalaze kontaktiraćemo Vas.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Marko (2022-08-22)

Poštovani, Supruga je u 31. sedmici trudnoće. Na posljednjem UZV pregledu fetusu je dijagnostivan Cavi Septum Pellucidi in obs (10mm). Svi ostali nalazi su potpuni uredni. Da li treba da se brinemo? Da li ovo zahtijeva poseban skrining?

Ana Life (2022-08-22)

 

Poštovani Marko,

Molimo Vas kontaktirajte  sestre u Analife bolnici na 011 319 68 08, kako bi Vas spojile sa dr Živanićem.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Jelena (2021-09-20)

Dobro jutro kasni mi vec 5 dana i osećam bolove u kičmi i po malo u donjem delu stomaka kao da cu da dobijem. Sekret mi je pojačan.

Ana Life (2021-09-20)

Postovana Jelena,

Javite se ginekologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Sara (2021-09-09)

Interesuje me u vezi TORCH testa, da li ga ima smisla raditi u 26 nedelji trudnoce iako ginekolozi nisu uopste trazili? I ako se npr. pokaze da su IgM At negativna a IgG pozitivna, kako da znamo koliko je proslo od prelezane bolesti? Posto vecina ovih virusa prolazi asimptomatski. I kad se radi aviditet opet pokazuje da je virus bio prisutan 6 meseci i vise. Molim za pojasnjenje Hvala.

Ana Life (2021-09-09)

Postovana Sara,

Ukoliko Vam Vas ginekolog nije trazio da uradite TORCH analize, ne vidimo razlog zasto bi ste ih Vi radili, to morate sve u dogovoru sa lekarom koji Vam vodi trudnocu.

Srdacan pozdrav
 

Mklica (2020-12-03)

Postovani, mozete li mi reci cenu 4D ultrazvuka? Da li se dobijaju slike bebe ili snimak ? Hvala!

Ana Life (2020-12-03)

Postovana Milkice

Ekspertski pregled 4D + Ekspertski pregled srca ili Fetalna ehokadiogradija + 3D slike + 4D filmici beba jeste KOMPLETAN Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled ili preciznije "Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljena   u jednom aktu:
 1.Prvi deo pregleda je MORFOLOSKI gde se gleda da li postoje anomalije u gradji bebe, koje se samo na ulrazvuku mogu videti: 

- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub

- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 

- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)

2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 

3.Treci deo pregleda je aktivnost bebe i koli(AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?).
• Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.

4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI. prelepe  slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 

Cena kompletnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Pregled radi dr Zivanic

S postovanjem

Analife
 

amel (2020-08-30)

kako znati da zhena od 36 godina nije imala rekonstruikcija himena a tvrdi da je nevina , vidim da je devica ali kako da verujem u tome molim vas za konsultaciju hvala

Ana Life (2020-08-30)

Postovani Amele,

Ne mozemo Vam dati odgovor na to pitanje i tumaciti stanje bez pregleda.

Srdacan pozdrav
 

Jelena (2019-12-10)

Postovani, da li kod vas mogu uraditi prenatalne testove umesto amniocenteze? Srdacan pozdrav

Ana Life (2019-12-10)

Postovana Jelena,
Mi ne radimo prenatalne testove. To rade laboratorije

Srdacan pozdrav Vas Analife

Sladjana (2019-10-21)

Molim Vas da mi posaljete cenu na email za ultrazvuk i preglede koje je potrebno obaviti u 9 nedelji trudnoce koje radi dr. Zivanic. Hvala

Ana Life (2019-10-21)


Poštovana Sladjana,
Najbolje je da uradite dabl test u 12-oj nedelji (naravno zajedno sa ultrazvukom) i onda da nas kontaktirate radi zakazivanja pregled za 20 nedlju.
Najidealniji period za Ekspertski 4D ultrazvuk je od 20-24 nedelje trudnoce,.
To je  najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći kada je reč o strukturnim ili morfološkim anomalijama, tj. kako je beba građena. 
Da li postoji anomalije lica, rascep usne, rascep nepca, da li su očna sočiva bistra i formirana, strukture u mozgu: od malog mozga, preko moždanih komora, corpus calosuma do krvnih sudova mozga - Wilisovog šestougla, arterije perikalose. 
Kako izgledaju ruke i noge, kako izgleda kičma u tri dimenzije. kako izgledaju bubrezi i krvni sudovi bubrega, 
Posebna priča je fatalna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca. Od standardnih preseka komora, srčane pregrade, izlaza aorte, plućne arterija, preko traheje, subklavije, aortnog luka, gornje i donje šuplje vene i da ne nabrajamo više. Pregled srca koji radi dr Živanić je mnogo detaljniji nego što je fetalna ehokardiografija. 
Kakava je aktivnost bebe. Posle 24 nedelje trudnoće radi se i Color Doppler posteljice ( zbog toga što ako se radi ranije u trudnoći, može dovesti do zabune, jer krvni sudovi uterina  se šire sve do 22-23 nedelje, tek posle toga je merodavan rezultat. 
3D slike i 4D filmići bebe 
(cena poslata na e-mail) i obavezno zakazivanje telefonom
Važna napomena:
Pregledi iz krvi trudnice (Dabl, Tripl, ili Prenatalni testovi , zajedno sa amniocentezom, odnose se na hromozome bebe (Daunov sindrom)  i  NE MOGU ZAMENITI ULTRAZVUK,
4D EKSPERTSKI ULTRAZVUK plus FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA odnosi se na STRUKTURNE ILI MORFOLOŠKE ANOMALIJE ne može zameniti testove iz krvi. Može prenatalni test biti odličan a da beba ima srčanu manu, ili da beba bude odlična na ultrazvuku a da test ne bude dobar. Svaki ima svoje mesto u praćenju trudnoće.
Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Marija (2019-06-25)

Postovanje, molim vas cenu 4 d ultrazvuka koji radi dr. Zivanic Hvala, pozdrav

Ana Life (2019-06-25)

Poštovana Marija,

Ekspertski 4D UZ koji radi Dr Živanić u periodu posle dvadesete  nedelje trudnoće sastoji se iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:
1.     NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
2.     Drugi deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne  anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom. To nisu anomalije koje se odnose na Dauna,  Dabl ili Tripl test.  
3.     Treći deo se odnosi na biometrijske mere bebe, kako se razvija i raste bebe. Koliko ja količina plodove vode ili AFI indeks.
4.     Color Doppler pupčanika i posteljice, ukoliko se pregled radi posle 24 nedelje trudnoće. 
5.     Peti deo pregleda odnosi se na to šta beba radi 4D filmići i kako izgleda 3D
. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)  i zakazuje se neke tri nedelje unapred pozivom na broj telefona 069-319-68-08.

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Valentina (2019-03-21)

Postovani,danas na pregledu u privatnoj klinici uradjen mi je ekspertni ul.Dijagnostikovano bocna komora 8,6.Savetovali su mi vasu kliniku za dalje pracenje.Molim vas za info cene ultrazvuka i perioda kada bi trebalo da zakazem sa obzirom na to da sam danas bila na na ekspertni ultrazvuk.Pozdrav

Ana Life (2019-03-21)

Poštovana Valentina,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoće plus

fetalna ehokardiografija ili FES jeste:

- najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći kada je reč o strukturnim ili morfološkim anomalijama, tj.

kako je beba građena.

Da li postoji anomalije lica, rascep usne, rascep nepca, da li su očna sočiva bistra i formirana, strukture u mozgu: od malog mozga, preko moždanih komora, corpus calosuma do krvnih sudova mozga - Wilisovog šestougla, arterije perikalose.

Kako izgledaju ruke i noge, kako izgleda kičma u tri dimenzije. kako izgledaju bubrezi i krvni sudovi

bubrega.

Posebna priča je fatalna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca. Od standardnih preseka komora,

srčane pregrade, izlaza aorte, plućne arterija, preko traheje, subklavije, aortnog luka, gornje i donje

šuplje vene i da ne nabrajamo više. Pregled srca koji radi dr Živanić je mnogo detaljniji nego što je

fetalna ehokardiografija.

Kakva je aktivnost bebe. Posle 24 nedelje trudnoće radi se i Color Doppler posteljice ( zbog toga što ako

se radi ranije u trudnoći, može dovesti do zabune, jer krvni sudovi uterina se šire sve do 22-23 nedelje,

tek posle toga je merodavan rezultat.

3D slike i 4D filmići bebe

(cena poslata na e-mail) i obavezno zakazivanje telefonom

Važna napomena:

Pregledi iz krvi trudnice (Dabl, Tripl, ili Prenatalni testovi , zajedno sa amniocentezom, odnose se na

hromozome bebe (Daunov sindrom) i NE MOGU ZAMENITI ULTRAZVUK,

4D EKSPERTSKI ULTRAZVUK plus FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA odnosi se na STRUKTURNE ILI MORFOLOŠKE ANOMALIJE ne može zameniti testove iz krvi. Može prenatalni test biti odličan a da beba ima srčanu manu, ili da beba bude odlična na ultrazvuku a da test ne bude dobar. Svaki ima svoje mesto u praćenju trudnoće.

Ali s obzirom da imate problem kontaktirajte nas na 069-319-68-08, pa cemo se konsultovati oko zakazivanja pregleda kod dr Arsica.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Aleksandra (2018-11-19)

S' postovanje! Da li kod vas moze da se konsultuje vezano za aminosintezu? Odnosno iz nalaza koje imam ekspertni uz i markeri koje sam radila (3 mesec trudnoce) meni savetuju da bi trebalo da radim aminosintezu. Nisam iz Beograda okolina Novog Sada. Zakazala bi se dalje kod vas na preglede. Ali me zanima misljenje dr Zivica na moje trenutne nalaze. Zahvalna unapred!

Ana Life (2018-11-19)

Poštovana, 

pošaljite nalaze Dabl testa na direktan mejl bolnice e-mail bolnica@analife.com da dr Živanić pogleda 

S poštovanjem

Analife

Jovana (2018-10-18)

Poštovani, Koja je cena ekspertskog ultrazvuka i koliko ranije je potrebno zakazati?

Ana Life (2018-10-18)

Poštovana Jovana, 

 

 Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoće  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu:
 1.Prvi deo pregleda sastoji se iz

- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub

- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)

- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)

2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplaćujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) ....

3.Treći deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.

4.Četvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmići KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak sličica dobijate na CD-u .

Pregled radi dr Živanić

Cena kompletnog pregleda (cena poslata na e-mail)

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Tamara (2018-03-07)

Cena ekspertskog ultrazvuka kod dr Zivanica?

Ana Life (2018-03-07)

Postovana,
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce plus fetalna ehokardiografija ili FES jeste:
-  najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći kada je reč o strukturnim ili morfološkim anomalijama, tj. kako je beba građena. 
Da li postoji anomalije lica, rascep usne, rascep nepca, da li su očna sočiva bistra i formirana, strukture u mozgu: od malog mozga, preko moždanih komora, corpus calosuma do krvnih sudova mozga - Wilisovog šestougla, arterije perikalose. 
Kako izgledaju ruke i noge, kako izgleda kičma u tri dimenzije. kako izgledaju bubrezi i krvni sudovi bubrega, 
Posebna priča je fatalna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca. Od standardnih preseka komora, srčane pregrade, izlaza aorte, plućne arterija, preko traheje, subklavije, aortnog luka, gornje i donje šuplje vene i da ne nabrajamo više. Pregled srca koji radi dr Živanić je mnogo detaljniji nego što je fetalna ehokardiografija. 
Kakava je aktivnost bebe. Posle 24 nedelje trudnoće radi se i Color Doppler posteljice ( zbog toga što ako se radi ranije u trudnoći, može dovesti do zabune, jer krvni sudovi uterina  se šire sve do 22-23 nedelje, tek posle toga je merodavan rezultat. 
3D slike i 4D filmići bebe (cena poslata na e-mail)i obavezno zakazivanje telefonom
Važna napomena:
Pregledi iz krvi trudnice (Dabl, Tripl, ili Prenatalni testovi , zajedno sa amniocentezom, odnose se na hromozome bebe (Daunov sindrom)  i  NE MOGU ZAMENITI ULTRAZVUK,
4D EKSPERTSKI ULTRAZVUK plus FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA odnosi se na STRUKTURNE ILI MORFOLOŠKE ANOMALIJE ne može zameniti testove iz krvi. Može prenatalni test biti odličan a da beba ima srčanu manu, ili da beba bude odlična na ultrazvuku a da test ne bude dobar. Svaki ima svoje mesto u praćenju trudnoće.
 
Srdacan pozdrav Vas Analife

 

andjela (2018-01-17)

Bila sam kod privatnog ginekologa i radila sam papa test, kolposkopiju, ultrazvuk materice.. imam neku malu promenu svetlije nijanse oko grlica.. papa test je III.. doktorka me je uputila na dalje analize.. briseve i biopsiju.. koliko to kosta kod Vas?

Ana Life (2018-01-17)

Postovana,
Cena biopsije grlica materice je (cena poslata na e-mail)+ slanje promene na patohistolosku analizu (cena poslata na e-mail)+ anestezija(cena poslata na e-mail). Takodje je potrebno da odradite odredjeni spisak laboratorijskih analiza i odredjene briseve (koji moraju da budu cisti) . Ali pre svega  potrebno je prvo da dodjete na ginekoloski pregled kod dr Radakovic i tada ce te se dogovoriti sve detaljno sa doktorkom .
 
Srdacan pozdrav Analife

 

Tijana (2018-01-10)

Kada najranije mogu da zakazem pregled kod dr.Zivanica?

Ana Life (2018-01-10)

Postovana ,
 
Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu: 1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 
- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 
3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIÄŒINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.
4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIÄŒI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u
Pregled mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08 I potrebno je oko tri nedelje unapred da zakazete pregled.
 
Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Olivera (2017-12-20)

Na redovnom sisremamskom pregledu data mi je dijagnoza: Polylus endometrii-pro polypectomia, Polypus canalis cervicis-pro poly. Savetuje se uklanjanje polipa. Da ti to radi dr. Zivanic? Kakva je dalja pricedura? Cena?

Ana Life (2017-12-20)

Postovana,
 kada se postavi dijagnoza polipa u supljini materice (endometrijum) preporucuje se polipektomija, tj. operativno uklanjanje polipa koj se posle toga salje na histopatolosku analizu da potvrdi da je u pitanju zaista polip. Ta intervencija moze da se uradi obicnom kiretazom, koja ima svoje nedostatke zato sto je slepa metoda pa moze da se desi da deo polipa ostane. 
Histeroskopija je zlatni standard u svetu pa i kod nas u Analifu, za uklanjanje polipa iz supljine materice. 
Kamerom (histeroskopom) se ulazi u matericu, pogleda se endometrijum i ako ima polipa,  on se nezno uklonja ne ostecujuci endometrijum i salje na histopatolosku analizu. 
Kod nas operacije histeroskopije radi dr Vilendecic iz Visegradske bolnice. Operacija (cena poslata na e-mail)plus HP nalaz
Dr Zivanic radi dijagnostiku koju ste Vi vec uradili. Ima smisla da radite kod dr Zivanica 3D male karlice jedino ako sumanjete u nalaz. Vama ce se svakako ako se odlucite za intervenciju raditi pre nje ultrazvuk male marlice
 
 

Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Xxxx (2017-10-23)

Koliko kosta ekspertski uz?

Ana Life (2017-10-23)

Poštovana,
ekspertski 4D ultrazvučni pregled plus fetalna ehokardiografija. Bez detaljnog pregleda srca kojim se isključuju anomalije srca koje mogu da se vide u tom period, ekspertski pregled se ne smatra ekspertskim.
Preged koji radi dr Vojislav Živanić je najdetaljniji pregled koji se može uraditi u trudnoći, kada je beba u pitanju.
Sastoji iz nekoliko pregleda urađenih u jednom aktu:
1. Detaljan pregled bebe na sve morfološke anomalije koje se mogu videti na ultrazvuku
 (glava zajedno sa krvnim sudovima mozga, očna sočiva, rascep usne, rascep trvdog nepca, kičma, anomalije ektremiteta.......
2. Fetallna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca (da se isključe srčane anomalije)
3. Biometrije beba, kako raste i kako se razvija, tj, da li je u skladu sa nedeljama trudnoeć, da li prednjači ili zaostaje u rastu
4. Kolika je količina plodove vode AFI index, protoci….
4. Slike i filmići bebe 4D filmići i 3D slike bebe. Kako izgleda I šta radi Vaša beba
Ukupna cena (cena poslata na e-mail) i zakazuje se telefonom, neke dve-tri nedelje unapred.
 
S poštovanjem
Analife

 

aleksandra (2017-10-18)

koja je cena ekspertskog 4d ultrazvuka sa fetalnom ehokardiografijom?

Ana Life (2017-10-18)

Poštovana
 
Cena ekspertskog 4D ultrazvuka plus fetalna ehokardiogradija (cena poslata na e-mail) . Zakazivanje telefonom 069 319 68 08 ili 011 319 68 08, neke dve-tri nedelje unapred.
 
S poštovanjem
Analife

 

Jovana (2017-10-03)

Molim Vas, posaljite cenu 4D ultra zvuka i naravno svi pregledi koji se preporucuju u sedmoj nedelji trudnoce. Hvala unapred.

Ana Life (2017-10-03)

Poštovana
Ekspertski 4D ultrazvuk plus fetalna ehokardiografija (cena poslata na e-mail). Zakazivanje telefonom neke tri nedelje unapred
 
S poštovanjem
Analife

 

Vukosava (2017-09-10)

Kazite mi koliko je 4d uz kod dr Vojislava Żivanica?

Ana Life (2017-09-10)

Poštovana, fetalna ehokardiografija (ekspertski pregled srca) i 4D ekspertski ultrazvučni pregled ploda (cena poslata na e-mail), zakazuje se telefonom neke tri nedelje unapred.
 
S poštovanjem

 

Mirjana (2017-09-10)

Molim vas da mi posaljete cenu 4D ultra zvuka trudnice koji radi Dr Zivanic,naravno svi pregledi koji se preporucuju

Ana Life (2017-09-10)

Poštovana, ekspertski 4D ultrazvučni pregled plus fetalna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca bebe je ukupno (cena poslata na e-mail), zakazuje se telefonom neke tri nedelje ranije
 
S poštovanjem
Analife

 

Sladjana (2017-05-18)

Koja je cena ekspertnog 4D ultrazvuka?hvala

Ana Life (2017-05-18)

Poštovana,
4D ekspertski ultrazvuk trudnice, koji radi dr Vojislav Živanić, je najdetaljniji pregled ploda u trudnoći,koji obavezno sadrži ekspertski pregled srca (fetalna ehokardiografija, eho srca).
Ne postoji ekspertski pregled trudnice, bez fetalne ehokardiografije. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko doktor Živanić, zbog položaja bebe ili zbog količine masnog tkiva, koje se može naći na prednjem trbušnom zidu trudnice, ne može da slika i analizira sve važne preseke srca (izlaz aorte, izlaz plućne arterije, komore i predkomore, aortni luk, arteriju subklaviju, traheju, dopler srca.....) pregled se prekida i ne naplaćuje se. To naravno ne znači da beba nije dobra, to samo znači da dr Živanić ne daje izveštaj ukoliko nije komplet pogledao  i analizirao bebu. Pregled detaljan, ponekad vrlo težak, ponekad i nemoguć. (cena poslata na e-mail)i zakazuje se na neki od naših fiksnih telefona, neke dve-tri nedelje unapred.

S poštovanjem
Analife

 

Tanja (2017-04-24)

Koja je cena ekspertskog 4D ultrazvuka kod dr. Zivanica? Hvala

Ana Life (2017-04-24)

Poštovana,
ekspertski 4D ultrazvuk zajedno sa fetalnom ehokardiografijom srca
(cena poslata na e-mail)i zakazuje se na neki od naših telefona 069 319 68 08 ili 011 319 68 08 neke dve-tri nedelje unapred

S poštovanjem
Analife
 

Sandra (2017-04-10)

Imam zakazan 4D UZ kod doktora Živanića 21/4 u 18h30 ali zaboravila da pitam za cenu pa bih Vas molila za odgovora na mail. Hvala unapred!

Ana Life (2017-04-10)

Poštovana, cena 4D ultrazvuka sa fetalnom ehokardiografijom ( eho srca) (cena poslata na e-mail)

S poštovanjem
Analife

 

Milica (2017-04-04)

Molila bih da mi pošaljete cenu 4d ekspertskog uzv kod dr Živanića? i kada najranije moze da se radi?

Ana Life (2017-04-04)

Poštovana Milice, ekspertski 4D ultrazvuk sa fetalnm srcem ili ekspertskim pregledom srca je (cena poslata na e-mail), zakazuje se neke dve-tri nedelje unapred.

S poštovanjem
Analife
 

natalija (2017-02-21)

Molila bih da mi pošaljete cenu 4d ekspertskog uzv kod dr Živanića. Ovaj pregled sam radila kod dr. Živanića i u prvoj trudnoći. Sada sam u 19 nedelji trudnoće. Trebala bih da uradim ovaj pregeled između 20-24 nedelje po preporuci mog ginekologa. Hvala unapred

Ana Life (2017-02-21)

Poštovana, cena ekspertskog 4D ultrazvuka sa fetalnom ehokardiografijom je (cena poslata na e-mail)
i zakazuje se neke tri-četiri nedelje unapred, telefonom
 
S poštovanjem
Analife

 

katarina (2016-12-24)

Postovani Kolika je cena 3d ultrazvuka male karlice?

Ana Life (2016-12-24)

Poštovana, cena 3D ultrzvuka male karlice (cena poslata na e-mail), zakazuje se telefonom neke tri – četiri nedelje unapred.
 
S poštovanjem

Analife 

Dragica (2016-10-29)

Postovani Dr.Zivanic molila bih da mi kazete da li prehlada gornjih disajnih puteva ima smetnje za opstu anesteziju.Zbog medicinskih razloga nazalost imam za dva dana zakazan prekid trudnoce u cetvrtom sam mesecu.Hvala unapred

Ana Life (2016-10-29)

Poštovana
Mišljenje vezano za anesteziju daje anesteziolog koji vodi aneteziju u toku vaše intervencije
 
 
Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Marija (2016-10-06)

Koja je cena 4D ultrazvuka kod dr.Zivanica? Hvala

Ana Life (2016-10-06)

Poštovana, 4D ultrazvuk i fetalna ehokardiografija (cena poslata na e-mail)i zakazuje se na neki od naših telefona.
 Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Sanela (2016-09-09)

Postovani, zanima me kako se zakazuje 4d(ekspertski) ultrazvuk i koja je cena? Takodje, da li se pored najdetaljnijih pregleda bebe moze reci i nesto o kontrakcijama, ukoliko ih ima? U pitanju je 22 nedelja trudnoce. Srdacan pozdrav.

Ana Life (2016-09-09)

Poštovana, cena ekspertskog ultrazvuka koji radi Dr Živanić (cena poslata na e-mail). Zakazuje se nekih tri nedelje unapred na jedan od naših telefona. Na tom pregledu možete pitati doktora sve što vas interesuje, između ostalog i za kontrakcije.
 
 
Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Milica (2016-05-11)

Postovani, sada sam 19+2 nedelja trudnoce. Zelela bih da uradim 4D (ekspertski) ultrazvuk kod dr. Zivanica. Interesuje me u kojoj nedelji trudnoce da uradim i koliko se unapred zakazuje pregled, takodje i cena. Hvala unapred. Srdacan pozdrav!

Ana Life (2016-05-11)

Poštovana, ekspertski 4D UZ koji radi Dr Vojislav Živanić u periodu posle dvadesete  nedelje trudnoće sastoji se iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:
NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
Deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne  anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom. To nisu anomalije koje se odnose na Dauna. Beba može imati dobre hromozome utvrđene amniocentezom, a da  ima rascep usne, problem sa ekstermitetima, mozgom, srčanu manu.
Deo se odnosi na biometrijske mere bebe, kako se razvija i raste bebe. Koliko ja količina plodove vode...
Deo pregleda su 3D sličice i 4D filmići bebe koje dobijate na papiru i na CD
(cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 319 68 08 ili 069 319 68 08, nekih dve-tri nedelje unapred.
 
 Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Dragana (2016-02-08)

Dobar Dan ja se zovem dragana imam 25 godina imam mnogo problema sa zdravljem svaki Dan me zanosi nesvestica nemogu da stojim niti da se setam juce sam se na poslu onesvestila bila Sam bez svesti 1 minut pa Sam posle povratila svest imam hepatitis c lecim se u beogradu kod doktora dragana delica idem non stop svako sestomesecno na kontrole vodim dijetu zbog toga pijem silimarin lek I vitamin c imam mnogo nizak pritisak 80 sa 50 srce mi se nekad mnogo uzlupa boli me kod grudne kosti sve me ponekad zivo boli da neznam za sebe jer mozete vi meni da kazete sta treba da radim kad mi se sve to desava unapred se zahvaljujem

Ana Life (2016-02-08)

Poštovana, 
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife 

Zorica (2016-02-06)

Postovani,sada sam 12 nedelja + 4 dana i dobila sam rezultate double testa i nisu bas najbolji,postoji rizik od Daunovog sindroma.Kada je najbolje doci da se odradi 4d,da bih znala da li je sve u redu i koja je cena,HVALA

Ana Life (2016-02-06)

Poštovana, pre zakazivanja 4D pregleda kod nas, posetite genetsko savetovalište koje će Vam dati stručno mišljenje šta dalje da radite
 
 Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

Dragana (2016-02-05)

Dodro vece ja se zovem dragana imam 25 godina imam mnogo problema sa zdravljem svaki dan me zanosi nesvestica nemogu da se setam niti da stojim danas sam se onesvestila na poslu izgubila sam svest na sekundu pa sam povratila svest u normalu bila sam kod doktora i nista mi nisu otkrili vadila sam krv snimala sam se sve sam dukvalno radila kako su mi rekli ali mi nista ne pomaze nerazumem sta treba da radim da bilo bolje imam jako nizak pritisak 80 sa 50 svaki skoro Dan imam hepatitis c lecim se u beogradu pijem samo silimarin lek I vitamin c jer mozete vi meni da kazete kakvu ja terapiju treba da koristim povodom svega toga da bi se konacno izlecila unapred se zahvaljujem

Ana Life (2016-02-05)

Poštovana Dragana, 
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Dr Ana Miholjčić
Direktor Opšte bolnice Analife 

Aleksandra (2015-08-31)

Zanima me koliko je jedan PRP tretman? Unapred hvala

Ana Life (2015-08-31)

PRP tretman je (cena poslata na e-mail).

 

Vaša Analife 

Andrijana (2015-03-25)

Interesuje me cena ekspertskog 4D ultrazvuka i koliko je pouzdran ukoliko se uradi pre 20-te nedelje ?

Ana Life (2015-03-25)

Poštovani, ultrazvuk koji radi Dr Vojislav Živanić, (cena poslata na e-mail), zakazuje se na neki od fiksnih telefona neke tri nedelje unapred. Ako mislite na ultrazvučne znake za genetske anomalije, pouzdanost je oko 95%.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Bojana (2015-03-03)

Koliko se ceka na pregled 4D ultrazvuka,i koja je cena?

Ana Life (2015-03-03)

Poštovana,
ekspertski 4D pregled, koji radi Dr Živanić, (cena poslata na e-mail). Pregled se zakazuje na neki od naših fiknih telefona, neke tri nedelje unapred.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Bojana (2015-03-02)

Postovani, na koji nacin bih mogla da zakazem 4D ultrazvuk i koja je cena?

Ana Life (2015-03-02)

Poštovana Bojana, ekspertski 4D ultrazvuk koji radi Dr Živanić, (cena poslata na e-mail), zakazuje se na jedan od naših fiksnih telefona.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Milica (2015-01-27)

Postovani,ja sam oko 5,6nedelje trudnoce,treca trudnoca,i onda i treci carski. Kad bi trebala najranije da zakazem pregled kod dr. Zivanica da bi se utvrdilo da je sve ok?

Ana Life (2015-01-27)

Poštovana Milice, predpostavljam a ste zakazali Double test, ukoliko rezultat bude dobar, pozovite na neki od naših telefona za pregled oko 19 nedelje, kako bi ste uradili praktično pet pregleda u jednom aktu. 1.Detaljan pregled bebe /skrining na hromozomske anomalije/ 2. Fetalna ehokardiografija ili detaljan pregled srca, 3. Pregled bebe na anomalije, koje nemaju veze sa hromozomia (rascep usne, mozak, spina ....) 4. Biometrijske mere bebe i 5.3D i 4D slike i filmići bebe.  
 
S poštovanjem
Bolnica Analife

Nina (2014-12-18)

Poštovani, sada sam u 24. nedelji trudnoće i došla bih na ekspertski 4D UZ pregled kod doktora Živanića. Molim Vas da mi sugerišete kada je najbolje, tačnije u kojoj nedelji, da zakažem pregled, kao i da mi kažete koja je cena istog. Srdačno, Nina

Ana Life (2014-12-18)

Poštovana Nina
Ekspertski 4D UZ koji radi Dr Živanić posle dvadesete nedeljama trudnoće sastoji se iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:                                                                                             1.NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija, koji sastavni deo ekspertskog pregleda /nijedan pregled se ne može nazvati ekspertski , ukoliko ne sadrži fetalnu ehokardiografiju/
Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe, ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i još neke delove srca) kompletan pregled se prekida i ne naplaćuje se. . 2.Drugi deo se odnosi na anomalije koje se dijagnostikuju isključivo ultrazvukom, one nemaju veze sa Double testom, Triple testom ili Daunovim sindromom. To su strukturne anomalije/ rascep usne, deformitet šake, noge, kičme, glave, svih delova bebe, pupčanika.......
3.Treći deo su biometrijske mere bebe, tj, kako napreduje Vaša beba, koja je količina plodove vode/AFI index/
 Color Doppler pupčanika 
4.ÄŒetvrti deo su slike 3D i filmići 4D, šta radi i na koga liči Vašabeba. Pregled se zakazuje nekih desetak dana unapred na tel 011 319 68 08, (cena poslata na e-mail)
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Jelena (2014-10-24)

Postovani, U 18. nedelji sam trudnoce i zelela bih da uradim ekspertski 4D UZ pregled kod Dr Zivanica. Molim Vas da mi predlozite u kojoj nedelji je najbolje da uradim pregled, kao i da mi kazete cenu pregleda. Srdacno Jelena

Ana Life (2014-10-24)

Draga Jelena,

ekspertski 4D pregled koji radi Dr Živanić, najbolje je da zakažete oko 22 nedelje. Cena pregleda je (cena poslata na e-mail) dinara.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Tijana (2014-10-05)

Poštovani, trenutno sam u 10.nedelji trudnoće i planiram kod vas da radim ekspertni 4D UZ. Interesuje me cena i da li je bolje raditi ga od 13-18 nedelje ili od 20-24? Hvala

Ana Life (2014-10-05)

Poštovana,

najdetaljniji (ekspertski 4D ) ultrazvučni pregled koji radi Dr Živanić, košta (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se na dve nedelje unapred. Radi se od 12 nedelje do oko 30 nedelje.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jovana (2014-09-16)

Postovani,mene zanima koliko kosta pregled 4D ultravuk,ali ja imam malo drugaciji problem.Ja nisam trudna,vec imam problem sa matericom i moja doktorka mi je rekla da bi bilo bolje da uradim kod Vas ultrazvuk da bi potvrdila njenu dijagnozu i da bih nastavila svoje dalje lecenje!Pozdrav i unapred hvala

Ana Life (2014-09-16)

Poštovana,

pozovite tel 011 319 68 08 i recite sestrama da Vas šalje Vaša doktorka, kako bi Vm našle termin.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Hrisitna (2014-07-22)

Poštovani, U 7. sam nedelji trudnoće. uskoro bih trebala da uradim double test, pa me zanima kolika je cena uz kod doktora Živanića.

Ana Life (2014-07-22)

Poštovana,

mi ne radimo vađenje krvi za Double test, samo ultrazvuk koji predhodi vađenju krvi. Cena ekspertskog 4D ultrazvučnog pregleda u 12 nedelji je (cena poslata na e-mail) dinara i zakazuje se na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

danijela (2014-07-19)

29 sam nedelja trudnoce i od pocetka trudnoce imam ureaplazmu,moj ginekolog mi je pre mesec dana prepisao terapiju eritromicina,ali bezuspesno, nisam se resila bakterije i ona mi je pre nedelju dana prepisala hemomicin od 500 terapija treba da traje 6 dana po jedna tableta dnevno,ja jos nisam pocela sa terapijom jer se bojim zato sto sam svud cula da je hemomicin dosta jak anibiotik,da li ja to smem da koristim?

Ana Life (2014-07-19)

Poštovana Danijela,

ne komentarišemo mišljenje i terapiju drugih doktora.     

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

jelena (2014-06-19)

Postovani, sada sam u 15. nedelji trudnoce i zelela bih da do 18. nedelje uradim ekspertski uz pregled kod dr Zivanica. Da li mozete da mi javite koliko on kosta, kao i da li ce dr raditi tokom jula meseca, kada ja budem u 18. nedelji? Hvala unapred.

Ana Life (2014-06-19)

Poštovana Jelena,

izvinjavamo se na kašnjenju sa odgovorom.

Cena ekspertskog 4D ultrazvuka koji radi Dr Živanić Vojislav, je (cena poslata na e-mail) dinara. Zalazuje se isključivo na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

lana (2014-05-21)

Postovani, pisem vam po drugi put u nadi da cete mi odgvoriti. naime, u 32/33 nedelji trudnoce sam. u 26. nedelji bebi je konstatovana blaga ventrikulomegalija (leva bocna komora 10.7 a desna 8). medjutim, kako je koji dr gledao to se menjalo, ali nikad nije prelazilo 11mm, sto je potvrdjeno i magnetnom rezonancom bebine glave gde je u zakljucku pisalo samo da je na mr endokranijuma glava uocena ventrikulomegalije lakog stepena sa leve strane(leva strana je 11mm a desna 6mm). kordocinteza je bila u redu 46xx, torch test takodje u redu. pokazivalo je neke vrednosti igm hsv1, ali u referentnim vrenostima je to znacilo da je negativan, takodje i igg hsv je negativan. toxo i hsv2 nisam nikad ni imala. rubellu sam prelezala sa 5 god, kao i varicelu. cmv je takodje negativan. brinem za ovaj hsv1. posle koliko ta vrednost opada. kako da znam da li sam je prelezala u prva tri meseca trudnoce, kad sam torch radila tek u 7.mesecu? Sta mislite na osnovu svega ovoga sto sam napisala (da li je opasno, moze li da izazove hidrocefalus ili cerebralnu paralizu, jer su me tako plasili pojedini dr). inace bila sam kod vas u 22 nedelji trudnoce i u vasem izvestaju stoji da je atrijum manji od 10mm. inace beba je ok napredna za svoj uzrast gestacijski i trudnoca je do sad bila uredna. MOLIM VAS da mi odgovorite sto pre jer se mnogo plasim, a tek za dve nedelje idem na kontrolu! postoji li mogucnost da se to smanji ili izregulise do porodjaja i koje su eventualne posledice? pozdrav i hvala unapred

Ana Life (2014-05-21)

Draga Lano,

Molimo Vas da nam posaljete vas kontakt telefon, kako bi Vas doktor direktno pozvao.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Nadica (2014-02-28)

Postovani doktore, Dolazila sam kod Vas u 29. nedelji trudnoce zbog prosirene leve mozdane komore. Vi ste tada premerili 9,5mm. U medjuvremenu sam uradila magnetnu rezonancu. Interesuje me da li mozemo da Vam posaljemo skenirani izvestaj sa MR da bi nam rekli svoje misljenje. Svaki lekar mi je govorio neke druge mere cak je na izvestaju sa MR mera 11mm, a svi uporno govore da je stanje nepromenjeno. Sve ostalo se kod bebe u najboljem redu razvija. Hvala!

Ana Life (2014-02-28)

Poštovana Nadice,

Pošaljite nam izveštaj na email bolnica@analife.rs.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Saša (2014-02-13)

U 24 nedelji trudnoće supruzi su ukazali na anomaliji na mozgu ploda.Preporučuju nam pored boljeg ultrazvuka i magnetnu rezonancu.Kad bi mogli što pre da nam zakažete pregled i koja je cena

Ana Life (2014-02-13)

Poštovani Sasa,

Cena ekspertskog 4D Ultrazvuka, koji radi Dr Živanic, je (cena poslata na e-mail) dinara. Radi se o najdetaljnijem pregledu ploda u trudnoci, ukljucujuci  ekspertski pregled srca ili fetalnu ehokardiografiju.

Koliko je taj deo pregleda važan, govori cinjenica da ukoliko iz nekog razloga Dr Živanic ne može da uradi ekspertski pregled srca, kompletan pregled se  prekida i ne naplacuje se.

Drugi deo se odnosi na anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo ultrazvukom, nemaju veze sa Double testom, Triple testom ili Daunovim sindromom.

Treci deo su biometrijske mere bebe, tj, kako napreduje Vaša beba, koja je kolicna plodove vode, Color Doppler pupcanika.

Cetvrti deo su slike 3D i filmici 4D, šta radi i na koga lici Vaša beba.

Pregled se zakazuje nekih desetak dana unapred na tel 011 319 68 08

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
tel: - (011) 319 68 08
       (011) 319 68 09
       (011) 319 68 11

E-Mail: bolnica@analife.rs

Web sajt: www.analife.rs


NAPOMENA:  Cilj  foruma je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u Opštoj bolnici Analife. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Zahvalni smo za svaku  Vašu primebu i sugestiju u vezi rada naše kuće

-----

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje