Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Trudnoća faq najcešća pitanja i odgovori doktor vojislav živanić

Dr sci.med. dr Vojislav Živanić - specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: 4D trudnoća, dijagnostika anomalija, 3D ginekologija. Medicinski direktor bolnice Analife

Najčešća pitanja o trudnoći - FAQ

 

- Ultrazvučni pregled do 9-te nedelje trudnoće:

 

1. Potvrđena mi je trudnoća (6-7. nedelja), koji mi ultrazvuk preporučujete 3D ili 4D?

Preporučujem vam da zakažete double test u nekoj od državnih ustanova, a kod nas zakažete 4D/3D ekspertski ultrazvuk u 18 nedelji trudnoće.

 

2. Da li se podrazumeva primena 4D ultrazvuka do 9-te nedelje trudnoće i kada se zakazuje?

Ekspertski ultrazvuk se radi kada beba pređe 6 cm, a to je od 12-te nedelje pa do nekih 32-33 nedelje trudnoće i zakazuje se desetak dana unapred.

 

3. Interesuje me ultrazvučni pregled utvrđivanja trudnoće do 9-te nedelje, da li je plod u redu, srčana aktivnost i dr.

To je pregled na kome se konstatuje da ste trudni, da je trudnoća u materici, da se dobro razvija i najvažnije da se čuje srčana aktivnost, ukoliko je ne čujemo, zakazuje se još jedan pregled koji se ne plaća, bilo koji da je u pitanju.

 

- Pregled u 10-oj nedelji trudnoće:

 

1. Kada se najranije može utvrditi pol deteta i da li je to moguće u 10-oj nedelji trudnoće?

Na pregledu u 10-oj nedelji ne može da se utvrdi pol deteta. Pol se na utrazvuku sa sigurnošću vidi sa 14-15 nedelja.

 

2. Da li ima svrhe raditi ekspertski 4D ultrazvuk u 10-oj nedelji trudnoće?

Eksperstki 4D ultrazvuk koji radi dr Živanić se radi od 12-te nedelje do pred kraj trudnoće. Radi se o najdetaljnijem pregledu koji se može uraditi u tim nedeljama u kojima zakažete, uključujući fetalnu ehokardigrafiju. 4D pregled u 10-oj nedelji trudnoće nije detaljan ekspertski pregled već je to mali pregled koji se može svrstati u utvrđivanje trudnoće.

 

3. Žao mi je što više nemate akciju besplatnih ultrazvučnih pregleda i da li postoji šansa da je opet pokrenete?

I nama je žao, ali samo iz razloga sto je broj nezakazanih pregleda bio veći od zakazanih, primoralo nas je na taj korak. Razlog za prekid su nezadovoljne trudnice koje nisu uspele da zakažu taj besplatni pregled u 10 nedelji trudnoće. Interesovanje je bilo ogromno i sada je, a mi možemo da zakažemo samo pet-šest besplatnih pregleda. One koje ne uspeju ljute se, optužuju nas da lažemo, da ako nismo u stanju da svima zakažemo ne treba da radimo taj pregled besplatno. Ako nešto radite čista srca, ako imate preko devet hiljada zadovoljnih trudnica, morate osetiti bes i ljutnju što morate da se pravdate kao krivac. Najjednostavnije je bilo prekinuti.

 

- Ekspertski 4D ultrazvučni pregled od 11 nedelje pa sve do kraja trudnoće:

 

1. Da li je moguće uraditi 4D ultrazvuk pre 11-te nedelje trudnoće?

Nije moguće, ekspertski 4D ultrazvuk radi se od 11. nedelje, pa sve do kraja trudnoće. Dovoljan je jedan 4D UZ tokom trudnoće.

 

2. Koliko ranije se mora zakazati ekspertski 4D UZ pregled?

Zakazuje se desetak dana unapred.

 

3. Koje je najbolje vreme za zakazivanje ekspertskog 4D ultrazvuka i šta sve ono podrazumeva?

Ekspertski 4D ultrazvuk koji radi dr Živanić, najbolje je raditi od 12-19 nedelje trudnoće i sastoji se iz četiri pregleda obavljenih u jednom aktu:

- Prvi deo pregleda se odnosi na ultrazvučne znakove za mongoloide (Daunov sindrom i dr. Hromozomopatije), jedni su do 14-te nedelje, a drugi od 14-19 nedelje trudnoće.

- Drugi deo pregleda jeste najdetaljniji pregled srca bebe ili Fetalna ehokardiografija. Ovaj pregled je važan zbog toga što ukoliko položaj bebe ne dozvoljava slikanje najvažnijeg, presek srca i krvnih sudova (izlaz plučne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore, 2 predkomore, color doppler srca i aortnog luka) pregled se ne naplaćuje.

- Treći deo predstavlja najdetaljniji pregled na sve anomalije koje se gledaju isključivo ultrazvukom kao što su rascep usne, kako izgledaju strukture u glavi bebe, da li je dijafragma iznad želuca, iz koliko krvnih sudova se sastoji pupčanik, kako su formirani bubrezi i bešika, kako izgledaju ruke i noge, kičma.

- Četvrti deo pregleda se odnosi na 3D slike i 4D filmiće bebe. Kako izgleda vaša beba i šta radi, kao i pol deteta ukoliko vas interesuje.

 

4. U kojoj nedelji trudnoće je najbolje raditi amniocentezu i kada su rezultati iste?

Amniocenteza se radi od 16-20 nedelje trudnoće i rezultat je za 10 dana. Obavezan je ginekološki pregled pre intervencije.

 

5. Da li ultrazvuk od 14-19 nedelje trudnoće može da potvrdi Double test da beba nema nikakvih anomalija?

Što se tiče dijagnostike vezane za Daunov sindrom i druge genetske anomalije, jedino amniocinteza može sa sigurnošću od 100% da kaže da li je beba dobro ili ne. 4D ultrazvuk ne može potpuno da zameni amniocintezu.

 

6. Koliko dana unapred je potrebno zakazati ekspertski 4D UZ pregled?

Zakazuje se 10-ak dana unapred.

 

7. Imam zakazan 4D ultrazvuk kod vas, da li je potrebno doneti rezultate testova i drugih analiza?

Sve papire koje imate od prethodnih pregleda, potrebno je da donesete.

 

8. Do koje nedelje trudnoće se može raditi ekspertski 4D ultrazvuk?

Ekspertski 4D ultrazvuk se može raditi do neke tridesete nedelje trudnoće, ali njegova svrha je da ako nešto nije u redu, da se sazna što ranije.

 

9. Koje je najbolje vreme da se uradi 4D ultrazvuk posle 20-te nedelje trudnoće?

Preporučujemo ekspertski 4D ultrazvučni pregled od 20-24 nedelje trudnoće.

 

10. U 34-oj nedelji trudnoće sam, da li je kasno raditi sada 4D ultrazvuk?

Eksperstki 4D ultrazvuk se radi do neke 32-33 nedelje trudnoće, sve posle toga je problem zbog položaja bebe i količine plodove vode. Može se desiti da položaj bebe omogući dobar pregled, ali je mogućnost manja nego kod manje trudnoće.

 

11. Anomalije u trudnoći?

Zbog kompleksnosti same materije i sklopa različitih pitanja, preporučujemo direktno obraćanje bolnici Analife.

 

Važna napomena:

Veća količina masnog tkiva na trbuhu izrazito otežava prolazak ultrazvučnih talasa. Zbog toga, kod gajaznih trudnica, često nije moguće uraditi detaljan (ekspertski) 4D pregled ploda. Više o tome Klikni ovde.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (54)
Jelena (2024-05-14)

Tridnica sam, 30 nedelja. Pre 3 nedelje sam radila ogtt i povisem mi je secer 5,9, a trebao bi mi biti 5,1. Pricala sam sa doktorom i to ce se srediti ishranom. Da li je to nesto zbog cega trebam da se brinem? Imace nemam nikakvih tegoba, vrlo sam aktivna

Ana Life (2024-05-14)

 

Postovana Jelena,

Najvaznije u celoj priči je to što Vam je Vasa doktorka rekla da ce se to regilisati ishranom.

Sta to znaci, da izbegavate secere, u velikom luku pekare....Rečju, vodite racuna sta jedete. Znamo da je to ponekad u trudnoci tesko kontrolisati,  ali mnogo je vaznije da povedete racuna da bude Zdrava mama, Zdrava beba

Sve najbolje

Vasa Analife

 

Jelena (2024-05-08)

Postovani, na poslednjem UZ ginekolog mi je konstativao da je pijelon desnog bubrega lako prosiren 5-6mm i lako nehomogeni pleksusi. Dabl test i prenatalni testovi u redu.Savet da se uradi TORCH,uradjen i nema aktivnih virusa,prelezano rubela i CMV.Da li ovi nalazi mogu biti prolazni i da li razlog za brigu?Po PM sam 16+6,a po UZ 17+6.Hvala na odgovoru.

Ana Life (2024-05-08)

 

Postovana

Posaljite broj telefona, kako bi Vas kontaktirao dr Zivanic

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Milica (2024-04-29)

Postovani, 28 nedelja sam trudnoce, na zadnjem ultrazvuku mi je doktor rekao da mi je posteljica levo bocno, sta to predstavlja i sta treba da radim. Hvala unapred. Pozdrav.

Ana Life (2024-04-29)

 

Postovana Milice,

Na položaj posteljice ne može da se utiče. Ona je tako usadjena-postavljena i to je to. Idite na redovne preglede kod izabranog ginekologa i uzivajte u trudnoći.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Jovana (2024-01-29)

Dobar dan,zamolila bih za vase misljnje,19-tog radjen hsg-g,nekoliko dana posle toga probadanje u levom jajniku?Sta moze da bude,antibiotik pijem od prvog dana intervencije.Da li je moguca trudnoca?

Ana Life (2024-01-29)

 

Postovana Jovana,

Molimo Vas javite se ginekologu koji je radio intervenciju da odradi pregled i vidi zasto imate bolove .

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

lidija (2023-12-25)

Dobar dan..Zamolila bih sa pomoc,da li bi ste mi rekli vase misljenje o double testu? 12+2 nt-2mm crl 56.9mm(1.34mom) fb-hcg 1.36mom pappa-a 0.45 mom Svuda sam procitala da je opasno ako je pappa snizena a beta povisena ali vidim da mi beta nije povisena u ocom slucaju..imam jedno dete,zdravo.nemamo u porodici anomalija. Svakako bila bih zahvalna ako bi ste mi rekli vase misljenje o ovom testu?

Ana Life (2023-12-25)

 

Postovana Lidija,

Ukoliko imate nedoumice oko rezultata dabl testa, javite se Vasem ginekologu da Vas uputi na Genetsko savetovaliste, tamo će uraditi pregled i razmotriti sve vase rezultate.

 

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Mina (2023-06-09)

Poštovani. 23+6 sam trenutno, rečeno mi je da je bebin želudac mali 10x4mm i da imam višak plodove vode. Koliko je to opasno? I koja je cena da Vi ovo proverite kao drugo mišljenje? Hvala unapred.

Ana Life (2023-06-09)

 

Poštovana Mina,

Mi želudac i količinu plodove vode gledamo u okviru ekspertskog 3D/4D ultrazvučnog pregleda.

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći. To je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Ovu vrstu pregleda najidealnije je raditi od 20-24 nedelje trudnoce. Pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. 

Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije radi sve preglede u okviru jednog:

 

 1. Ekspertski pregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije 

 

2. Fatalnu ehokardiografiju (detaljan pregled srca)

 

3. 3D i 4D bebe.  

Naravno dobijate CD sa filmovima i sličicama i neke slike odstampane. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Zakazivanje se vrši telefonom na 011 319 68 08 ,pregled je potrebno da zakazete 2-3 nedelje unapred.

 

Ono sto sada možemo da Vam kažemo jeste da beba normalno prazni i puni želudac i da to treba da se proprati .

 

 S postovanjem Analife

 

Kalina (2023-03-02)

Da li je moguce da sam trudna jer me jako bole jajnici kao da gore imala sam odnos pre 20 dana? A skoro imala ciklus jer pijem lekove za horomone dal i postoji mogucnost da sam trudna?

Ana Life (2023-03-02)

 

Poštovana Kalina,

 

Da bi ste dobili odgovor da li ste trudni ili ne, uradite test iz krvi na hormon trudnoce

Za bol u predelu jajnika neophodan je ginekoloski pregled.  

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Andrijana (2022-12-16)

Poštovani, zanima me da li je štetno boraviti kao trudnica u istoj prostoriji sa osobom koja je tog dana radila pet scan celog tela. Nismo imali bliski kontakt ali je rodjak boravio kod mene u stanu tog dana i sutradan. Da li postoji rizik po fetus? U 12.nedelji sam trudnoće. Hvala unapred na odgovoru. Bila bih Vam vrlo zahvalna zato što sam veoma zabrinuta.

Ana Life (2022-12-16)

 

Poštovana Andrijana,

 Molimo Vas posavetujte sa sa Vašim ginekologom. 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Ana (2022-11-30)

Radila sam testove pokazali su se pozitivno a danas na ultrazvuku kaže da nema trudnoce zadnji ciklus 28.09

Ana Life (2022-11-30)

 

Postovana Ana,

Potrebno je da ponovite ultrazvuk, da se vidi da li u šupljini materice postoji mešak trudnoće. 

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Ljiljana (2022-07-31)

Akušerski nalaz grlić sakroponiran, dug 1cm, čvrst, zatvoren. Plodova voda ne otiče. Uterus veličinom odgovara amenoreji. mek, neosetljiv. Tonovi čujni. Sonografski nalaz (dr Jestrović):u kavumu uterusa jedan vitalan plod koji prednjači glavom. Srčana radnja registrovana Posteljica normiano usađena na zadnjem zidu. Lako povečana količina plodove vode. RiAu 0.67 Biometrija BPD 78 HC 272 AC 265 FI 60 TT 1637g Ng/KI 31.2 NG/UZ 30.2 DG: Graviditas hbd 31/32 St. post SC Noll Tachycardio maternalis zanima me vase misljenje da li je sve u redu...hvala unapred na odgovoru...

Ana Life (2022-07-31)

 

Poštovana Ljiljana

Tumacenje rezultata ovim putem bilo bi jako neprofesionalno sa nase strane, molimo Vas javite se Vasem ginekolgu radi pregleda i tumacenja nalaza.

 

Srdacan pozdrav Vaša Analife

 

Sanela (2022-01-30)

Zanima me da li mozete da mi kazete da li je za veliku zabrinutost bledo rozi iscedak ? Nemam nga nonstop nego u nekim intervalima. Trenutno sam u 7 mesecu trudnoce (30nedelja),bila sam pre dve nedelje na kontrolu i tada nisam to imala. Sve je bilo u redu...

Ana Life (2022-01-30)

Postovana Sanela,

Molimo Vas javite se Vasem ginekologu radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Maja (2022-01-27)

Poštovani, u slucaju da je trudnica bila zarazena toksoplazmom u trudnoci, da li bi se 4D ultrazvukom mogli uociti eventualni problemi kod bebe? Srdačan pozdrav

Ana Life (2022-01-27)

Postovana Maja,

Ukoliko imate pitanje za dr Zivanica, molimo Vas pozovite na 069 319 68 08, kako bi smo Vas spojili sa doktorom.
Srdacan pozdrav Vasa Analife

Emilija (2021-12-22)

Postovani, interesuje me da li radite utvrdjivanje mera karlice kod trudnce pelvimetrom?

Ana Life (2021-12-22)

Postovana Emilija,

Ne radimo ta merenja, to je najbolje da odradite u ustanovi gde ce te se poradjati.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Danka (2021-07-31)

Poštovani, koliko od primene Gynofort-a mogu da uradim test na hlamidiju, ureaplasmu i mikoplasmu? Dat mi je Gynofort krem kao lek za mali broj Candide u brisu i zbog bola u donjem stomaku u utorak. Trudnica sam, sedmi mesec. Bolovi su se opet javili, pa bih sto pre da uradim ove nalaze. Hvala unapred za odgovor.

Ana Life (2021-07-31)

Postovana Danka,
Molimo Vas da se konsultujete sa Vasim lekarom koji Vam je prepisao terapiju jer on najbolje zna kada ce ponoviti rezultate.
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Daninela (2021-07-21)

Radila sam dva kucna testa,bila su pozitivna,radila prvi put betu,82,96,drugi put 94,treci put 134,i cetvrti put 112,,u subotu poceo neki braonkast sekret i po neka kapljica krvi,bila kod ginekologa radila vaginalni ultra zvuk i nije se videlo nista,2,avgusta idem.ponovo da radim ultra zvuk,recite mi da li je to trudnoca ili ne?

Ana Life (2021-07-21)

 Postovana, 
Morate da uradite ultrazvucni pregled kod ginekologa da se vidi da li je trudnoca ili ne.
 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Branka (2021-05-22)

Dotore malo sam zbunjena na VMA su mi rekli da sam u 7 nedelji trudnoce velicina ploda 25m i da dodjem za 10 dana kako bi se utvrdila srcana radnja posle 10 dana ja sam trudna 6 nedelja i velicina ploda je 5m KAKO ke je to moguce odlicno se osecam hvala unapred

Ana Life (2021-05-22)

Postovana Branka,

Morate da proverite ispravnost izvestaja sa lekarom ginekologom koji je radio pregled, da slucajno nije doslo do nekih greski pri kucanju izvestaja.
Srdacan pozdrav Vasa Analife

Mirjana (2021-05-16)

Postovanje, zamolila bih Va sza misljenje. Naime, zadnja m3nstruacija je bila 22.marta, na kotroli 29.aprila konstatovano je da je trudnoca u materici, 5+3. Sledec akonttola je bila 11.maja, crl 2,1mm bez srcane radnj3, po uzv 5+5. Zamolila boh Va sza misljenje.

Ana Life (2021-05-16)

Postovana Mirjana,

Molimo Vas javite se u klinicku ustanovu tercijarnog tipa GAK Visegradska ili GAK Narodni Front, radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sanja (2021-05-05)

Po izostanku ciklusa treba da sam u 8.nedelji a zapravo na uz sam 6.nedelja. plod odgovara 6.nedelji i čuje se srčana radnja. Da li to može biti problem za dalje?

Ana Life (2021-05-05)

Postovana Sanja,
Ukoliko ste bili na pregledu kod ginekologa i ukoliko je doktorka rekla da je stanje uredno, nema razloga za brigu do sledeceg pregleda.
Trudnoca je promenljivo stanje i zato zahteva redovno pracenje.
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Jovana (2021-01-11)

Poštovani, Koja je cijena ekspertskog 4d UZ u periodu 20-24.nedelje? Znam šta obuhvata, u prvoj trudnoći sam radila kod vas tj kod dr Živanića. Hvala na odgovoru.

Ana Life (2021-01-11)

Postovana Jovana,

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled"Anatomsko-morfološki pregled najidealnije je raditi  od 20-24 nedelje trudnoce  sastoji se iz 4 pregleda obavljenih u jednom aktu:

 1.Prvi deo pregleda sastoji se iz 

- analize spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala) - kičmeni stub

- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva) 

- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega) - analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)

2. Drugi deo pregleda FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA I koliko je ovaj deo pregleda vazan govori I cinjenica da ukoliko dr Zivanic,zbog polozaja bebe ili gojaznosti trudnice ne moze da sagleda sve najvaznije preseke srca I velikih krvnih sudova,mi pregled prekidamo I ne naplacujemo. U sklopu ovog pregleda analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi) .... 

3.Treci deo pregleda je PREGLED POSTELJICE I KOLIČINE PLODOVE VODE (AFI - indeks količine plodove vode) • Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?). • Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno.

4.Cetvrti deo pregleda su 3D/4D - slike I filmici KAKO IZGLEDA I NA KOGA LIČI .Neke slike dobijate odstampane, a filmove I ostatak slicica dobijate na CD-u . 

Pregled radi dr Zivanic

Cena kompletnog pregleda(cena poslata na e-mail)


Pregled mozete zakazati telefonom na 069-319-68-08 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milica (2021-01-09)

Postovani,u 28 nedelji sam izgubila bebu.Nalaz posteljice je uredan,kao i obdukcioni nalaz ploda.Koje analize bi mi preporucili da uradim pre sledece trudnoce?Hvala unapred na odgovoru.

Ana Life (2021-01-09)

Postovana Milice,

Taj savet sta je sve potrebno od analiza i ispitivanja da odradite treba da Vam da Vas lekar koji Vam je odpocetka vodio trudnocu  i imao uvid u kompletnu Vasu dokumentaciju. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

ANA (2020-11-16)

Postovani,u 40 sam nedelji trudnoce ,sada su mi na ultrazvuku rekli da je bebi puna besika da li je to nesto opasno?

Ana Life (2020-11-16)

Postovana Ana,

   Predpostavljamo da ukoliko su utrdili da je velicina besike veca nego sto je normalno, da su Vas uputilina ekspertski pregled kod strucnjaka kojise time bavi.

   Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Gordana (2020-09-07)

Bebi je sabijena dijafragma 39+2 trudnoca Da li ima razloga za brigu.. Hvala Vam unapred

Ana Life (2020-09-07)

Postovana Gordana,

Molimo Vas da se javite Vasem lekaru radi pracenja trudnoce i eventualnog pregleda u genetskom savetovalistu. Ili nas kontaktiraje te 069-319-68-08 i posaljete Vase nalaze kako bi ste dobili misljenje dr Zivanica.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milica (2020-07-27)

Zdravo imam pitanje pre par dana sam napunila 40 god i po prvi put imala seka bez zastite u ali u alkoholisanom stanju smo bili partner i ja desilo mi se da imam 23ceg jula blago krvarenje i onda mi je stalo zanima me dali postoji mogucnost da sam ostala u drugom stanju.Pitam pisto mi se to nikada nije desilo.

Ana Life (2020-07-27)

Postovana Milice, 

Morate da se javite Vasem ginekologu radi ultrazvucnog pregleda ili da uradite BHCG iz krvi. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Mila (2020-07-11)

Molim vas recite mi cenu 4d eksp. ultrazvuka koji se radi od 20-24 nedelje . Hvala...

Ana Life (2020-07-11)

Postovana Mila,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Pregled mora da obuhvati i ekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4Dultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertskipregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. Ovaj pregled najidealnije je raditi od 20-24 nedelje, nekada i 25 nedelja. Cena je (cena poslata na e-mail). Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08

 S postovanjem

  Analife
 

Jelena (2020-06-23)

Postovani, posle odnosa koliko je potrebno da dodje do zaceca? Imala sam nezasticen odnos 15 septembra, a u decembru sam saznala da sam trudna. Poslednja menstruacija je bila u novembru. Nedelje trudnoce ultrazvuka i poslednje menstruacije se poklapaju. Da li postoji mogucnost da je trudnoca od tog odnsa iz septembra?

Ana Life (2020-06-23)

 Postovana Jelena,

Javite se Vasem ginekologu,radi pregleda.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Jovana (2020-05-28)

Postovani, dobar dan. U 5 nedelji sam, i 2 dana. Beta mi je 1022. Ciklusi su mi inace na 31-32 dana. Zanima me da li je moguce sa dokrorica nije videla na uz trudnocu?

Ana Life (2020-05-28)

Postovana Jovana, 
Morate da se javite ginekologu ,radi utvrdjivanja trudnoce. Utvrdjivanjem se konstatuje da li postoji trudnoca ,da li postoji plod ,da li je u materici i da li postoji srcana radnja. Plod moze da bude i manji, ali je onda doktorka trebala da Vam zakaze kontrolu za neki dan od poslednjeg ultrazvuka.
Srdacan pozdrav

Vas Analife
 

Marija (2020-05-13)

Zdravo svima, Upravo sam od Perinatologa, no posle dva mjeseca kako nisu radili zbog pandemije bila je ogromna guzva i sazvakao mi je pregled u dvije rečenice, tako da niti znam koja sam nedelja, pa ako moze neko da mi pojasni nalaz bila bih do neba zahvalna: KLNG 15+5 jedan plod, muški, posteljica zadnji zid, pl voda uredna, strukture CNS uredno viđene za dob, BPD 71 HC258 FL46 AC230 HI45.3 sve odg za 27+4 1015g, bešika i želudac se uredno prikazuju, donji i gornji extr uredni, kičmeni stub uredno sagledan, četvorosuljinski presjek srca i orjentacija u grudnom košu uredni. Dijagnoza: grav ml 27 E sad, ja sam prof.dr matematičkih nauka Samo me upravo sad zbunjuju brojevi ????‍♀️ Znam da je dečko, šta znači sve ovo, a posebno 27+4 da li sam pune 27nedelja ili sam 27ma nedelja. Treba da zakažem carski rez, pa me malo zbunjuju. Danas je 13.05.2020. A izvještaj od Ginekologa od 16.04.2020. kaže sledeće: NgKL 25+4 BPD60 HC210 AC185 FL40, 23+3. GRAV VI/VII šifra dij. 35.9 Hitan pregled Perinatologa radi kontrole trudnoce koja je u visokom riziku, neoznačene. Plus što me žena isprepadala ležim mjesec dana dignutih nogu, ako ustajem to je do toaleta, da bi mi danas čovjek rekao beba je savršeno. Plus datumi. 600g je imao prije mjesec, danas 1015g. A po nalazima koliko ja vidim prošlo je za mjesec nedelja. Prošli porođaj je nastupio u prvoj nedelji 8og mjeseca pukla mi je posteljica od prokrvljenosti, stalan ogroman krvni pritisak koji metildopa nije spuštala, a nisu mi dali inekciju za sazrijevanje pluća te je bila na aparatima na intenzivnoj 2mjeseca i posle toga 10ak operacija, dobila hipotoniju osovine za 36stepeni dubeci na glavi ili kakvim sve pozama u inkubatoru te smo to ispravljali godinu ipo, srecom pa sam odmah prodala sve nekretnine i povela je na liječenje u Moskvu, pošto sam morala da čekam da je skinu sa aparata da bih je povela. Imala je 5% šanse da prezivi, 0.5 da bude bez posledica. Danas sa 4god je 16mjeseci ispred generacije po svakom pitanju...i ja sam prošla svihv8 stepeni obuke za defektološki rad sa bebama u Moskvi kako bih radila sa njom kad nije na vjezbama sa fizijatrima, defektolozima, logopedima. Medjutim, prilikom tog hitnog carskog zasili su mi dio materice za trbuh, tako da i ovaj bebac ide na carski, to me dodatno izludjuje jer nema poklapanja u izvještajima, u misljenjima. Moj ginekolog je nažalost preminuo, ovu dr Ginekologa od prošlog mjeseca sam prvi put vidjela tada, kao i ova dva dr danas-Perinatologe. Prosto Vas molim da mi objasnite Izvještaje i kad ja u stvari treba da se porodim??? Kome i čemu da vjerujem, kada imam nekad 2,nekad3-4 ciklusa godišnje. Zadnjih više od godinu ga nisam ni imala. Hvala vam svima unaprijed, Marija, Podgorica

Ana Life (2020-05-13)

Postovana Marija
      
  Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Vaša Analife
 

Nena (2020-05-12)

Poštovani, Zanima me 4D ultrazvuk da l je kasno ili rano da se radi pošto je starost trudnoće 23 nedelje i 3 dana, da l postoji neka razlika između tog do 24 i onog između 25-27, koji bi vi predložili? Ako možete da mi kažete i cenu i koliko se čeka na zakazivanje? Unapred zahvalna

Ana Life (2020-05-12)

Postovana Nena,

Ekspertski 3D/4D ultrazvuk je pregled na sve anomalije koje se samo ultrazvukom mogu dijagnostikovati. Pregled mora da obuhvati iekspertski pregled srca tj Fetalnu ehokardiografiju. Ako nedostaje Fetalna ehokardiografija onda to nije ekspertski pregled ploda. 4Dultrazvuk je nabolji aparat na kome se radi ekspertski pregled i na kome se mogu dobiti 3D slicice bebe i 4D filmici sta radi vasa beba. Dr Zivanic koji je ekspert za anomalije koje se dijagnostikuju iskljucivo na ultrazvuku radi sve tri pregleda u okviru jednog 1. Ekspertskipregled ploda na morfoloske (strukturne) anomalije + Fatalna ehokardiografija + 4D bebe. Ovaj pregled najidealnije je raditi od 20-24 nedelje, nekada i do 26 nedelje.

Cena kompletnog pregleda:
 
1. 4D slike i filmici
   2. ekspertski pregled na morfoloske ili strukturne anomalije, koga ne mogu da zameni ni PRENATALNI TESTOVI NI AMNIOCENTEZA , zato sto prenatalni testovi i amniocenteza gledaju kakvi su bebi hromozomi ( Daunov sindrom,    Edvardsov sindrom, Klinefert, Patau ) a EKASPERTSKI 4D ULTRAZVUK KOJI RADI DR ZIVANIC GLEDA KAKO JE BEBA GRADJENA, (da li ima rascep usne i nepca, da li ima rupu na kičmi, ekspertski pregled srca) je  (cena poslata na e-mail)
 Zakazivanje telefonom na 069-319-68-08
 

S postovanjem

  Analife
 

Jelena (2020-04-30)

Postovani, uradila sam test za trudnocu nakon izostanka menstruacije i pozitivan je. Kad sam radila ultrazvuk receno mi je da sam trudna 6 nedelja, Zanima me da li ultrazvuk pokazuje tacnu starost trudnoce bez obzira na poslednju menstruaciju. Tj imala sam dve menstruacije pre te poslednje, pa me zanima da li je do zaceca moglo da dodje pre te dve menstruacije, a da ultrazvuk pokazuje da sam trudna 6 nedelja i da je plod 5mm?

Ana Life (2020-04-30)

Postovana Jelena,

Na ultrazvuku se meri plod i dimenzija koja se izmeri govori kolika je starost trudnoce, tj.  nedelja trudnoce. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Andjela (2020-04-10)

Poštovani, Zanima me da li radite preglede blizanačke trudnoće od 10-te nedelje pa na dalje? Veliki pozdrav

Ana Life (2020-04-10)

Postovana Andjela, 
Molimo Vas da nas kontaktirate na 0693196808, radi zakazivanja pregleda i detaljnijih informacija. 

Srdacan pozdrav Analife

Irena (2020-04-05)

Sadržaj poruke: Postovani, proslu mjesecnicu sam imala 5-6.marta, ciklusi mi nisu redovni i imam blago policisticne jajnike. Odnos sam imala samo 19.3. Sa kondomom plus prekinut snosaj. Dobila sam krvarenje 27.3. Koje je trajalo 3 dana manje obilno neho inace i naredna tri dana smedje sto mi inace cesto i bude (ukupno 6 dana)... ali ukupno je malo manje obilno nego inace bilo i uranjeno je doslo, ali i prosle 2 mjesecnice su slicne bile. Ja sam da otklonim sumnje uradila BetaHCG iz krvi 2.4. Dakle test krvi je uradjen 27 dana od prosle mjesecnice, 14 dana nakon odnosa i 7. Dan od pocetka tog krvarenja (mesntruacije uranjene vj) i rezultat je bio <1,2, ref vrijednost <5,3 dakle apsolutno negativan. Je li rano napravljen ili je pouzdan ovaj rezultat? --

Ana Life (2020-04-05)

Postovana, 
Ukoliko sumnjate u rezultat, javite se ginekologu radi ultrazvucnog pregleda. 

pozdrav Vasa Analife

Senka (2019-12-02)

Poštovani, U 17+ 4 nedelji trudnoce sam vodila deku na CT snimanje, bila sam unutra u prostoriji kada aparat nije radio, kada su tehnicari prozivali, najduze 2 minuta. Zanima me da li postoji zracenje i u kojoj je meri stetno s obzirom da nisam se ja snimala i nisam bila dok je snimana tj.dok je radio aparat? Hvala unapred.

Ana Life (2019-12-02)

Poštovana Senka,
Molimo Vas obavestite Vašeg lekara koju Vam vodi trudnocu o situaciji koja se desila. Pa ce doktor predloziti sta je potrebno od pregleda da uradite.

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Jelena (2019-10-25)

Postovani, Da li mi mozete poslati cenu ekspertskog 4D ultrazvuka na mail? Hvala. Srdacan pozdrav

Ana Life (2019-10-25)

Postovana Jelena,

Ekspertski ultrazvucni pregeld u trudnoci (4D ultrazvuk) radimo u najidealnijem periodu trudnoće,a to je od 21 nedelje - 24 nedelje.  Dr Zivanic detaljno gleda sve preseke srca, velikih krvnih sudova koji izlaze iz njega, detaljno analizira:
-  spoljašnji izgled ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala)
- kičmeni stub (2D i 3D mod)
-radi analizu moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)
- analizu trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega)  - analizu integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
-  radi pregled posteljice i količine plodove vode. Cena ovog kompletnog detaljnog pregleda je (cena poslata na e-mail)

Pregled se zakazuje telefonom na 069-319-68-08.
Srdacan pozdrav Vas Analife
 

Marina (2019-10-03)

Zanima me da li je moguće dobiti snimak 4d ultrazvuka?

Ana Life (2019-10-03)

Postovana Marina,
Ekspertski 4D UZ koji radi Dr Vojislav Živanić najbolje je raditi u periodu od 20-24 nedelje  trudnoće i pregled se sastoji  iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:
1.     NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
2.     Drugi deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne  anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom. To nisu anomalije koje se odnose na Dauna,  Dabl ili Tripl test.  
3.     Treći deo se odnosi na biometrijske mere bebe, kako se razvija i raste bebe. Koliko ja količina plodove vode ili AFI indeks.
4.      Color Doppler pupčanika i posteljice, ukoliko se pregled radi posle 24 nedelje trudnoće. 
5.     Peti deo pregleda odnosi se na to šta beba radi 4D filmići i kako izgleda 3D
 Cena pregleda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se neke tri nedelje unapred  na broj telefona 069-319-68-08

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sladjana (2018-10-01)

Postovani, trenutno sam u devetoj nedelji trudnoce. U nozdrvi mi se pojavio herpes. Koliko je to opasno za bebu i da li bi trebalo da uzimam nesto od lekova kako bi sprecila negativne posledice po plod. Hvala, unapred na odgovoru

Ana Life (2018-10-01)

Poštovana Slađana,

Sve dijagnoze i prognoze vezane za vaše zdravlje morate se obratiti Vasem doktoru koji vam vodi trudnoću. On će na osnovu kompletnog uvida moći da vam da neki odgovor. 
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

 

Vaša Analife

Mira (2018-09-04)

Koja je cena 4d ultrazvuka? Koliko ranije treba zakazati?

Ana Life (2018-09-04)

 Poštovana Ana,
cena detaljnog, ekspertskog 4D ultrazvuka koji radi Dr Živanić (cena poslata na e-mail). Zakazuje se na tel 01 1319 68 08 i 069 319 68 08. Pregled obuhvata detaljan pregled srca ploda (fetalna ehokardiografija), detaljan pregled na sve anomalije ploda, bilo da je reč o hromozomskim anomalijama (Daun/) bilo da je reč o strukturnim anomalijama (rascep usne, kičme, mozak....... 

 

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Aleksandra (2018-09-04)

Postovani,da li radite amniocentezu i koja je procedura i cena? Hvala unapred

Ana Life (2018-09-04)

Poštovani,

cena amniocenteze (cena poslata na e-mail).

U cenu su uračunati:  

1. Ginekološki pregled neposredno pre intervencije

2. Intervencija vađenja plodove vode

3. Laboratorijska analiza

 

 U bolnici se ostaje neka dva sata. Pre amniocenteze potrebno je da imate:

-  uredne briseve (CV i VB) 

-  krvna grupa na papiru sa prezimenom iz lične karte

-  krvna slika

-  urin .

rezultati su za 12-14 dana.

 

Zakazivanje tel 011 3196808 ili 069 319 68 08

 

S poštovanjem

Analife

Kristina (2018-08-07)

Dobar dan,zanima me jedna stvar,ja sam sada u 18toj nedelji trudnoce,zelim da uradim 4D ultrazvuk kod vas cula sam da ste dobri i da lepo rdite,da li mogu ovoliko ranije da zakazem i na koji broj mogu da zakazem? Hvala vam u napred .

Ana Life (2018-08-07)

Postovana,

bilo bi najbolje da vec sada zakazete 4D ultrazvuk kod dr Zivanica, jer je najidealniji period za ovaj pregled od 20-24nedelje trudnoce. Pregled mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08.

 

Srdačan pozdrav Vas Analife

 

Mirjana (2018-05-04)

Da li biste mi objasnili zašto su vaše sestre odbile da mi zakažu ekspertski ultrazvučni pregled? Njihov odgovor je bio da ne žele da mi zakažu zbog moje kilaže. Pa valjda i ja imam pravo na pregled. Toliku neprijatnost u životu nisam doživela.

Ana Life (2018-05-04)

Poštovana trudnice,

 

Ekspertski pregled 4D plus Fetalna ehokardiografija, koji radi dr Zivanić,  sastoji se iz više pregleda uradjenih u jednom aktu. To je pregled na kome se dijagnostikuju anomalije koje se jedino na ultrazvuku mogu videti. 

Mogu hromozomi biti dobri (testovi iz krvi) ali Dabl test ili prenatalni testovi NE MOGU videti da li beba ima srčanu manu, rascep usne ili nepca….

Ponekad je problem  uraditi ovako detaljan pregled zbog položaja bebe, ali je daleko najčesće razlog neuradjenog pregleda povećana količina masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice. 

U svetu nauke je poznato da masno tkivo LOŠE provodi ultrazvučni talas, da ga prigusuje tj.da se ne vidi dobro, posebno kada je potrebno precizno videti detalje.  Zbog toga je velika verovatnoća da,  kod trudnica koje imaju povećanu količinu masnog tkiva, detaljan 4D ekspertski pregled zajedno sa fetalnom ehokardiografijom,  onako kako ga radi dr Zivanic, NEĆE MOĆI DA SE  URADI DO KRAJA zato što masno tkivo otežava da se vide  najsitniji detalji bebe. Lice bebe sa celom gornjom usnom, bistra očna sočiva, precizan presek tvrdog nepca, strukture u mozgu ili  fetalna ehokardiografija (ekspertski pregled srca) gde dr Zivanić, pored standardnih preseka: levog izlaza srca, desnog izlaza, aortnog luka … gleda  traheju,  supklaviju….Sve mora da se vidi i da se slika u relevantnom preseku. AKO NE MOŽE SVE DA SE VIDI , PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.  

Kada se pregled prekine i kada doktor najpoštenije kaže da on pregled ne može da uradi, nastaje drama.

Zašto, pa zato  što  SVAKA, AMA BAŠ SVAKA trudnica, kod koje se pregled NE URADI do kraja,  VRLO UZNEMIRI,  jer je to za nju veliki stres. Trudnica počinje  da plače, pita da li je doktor video nešto loše, pa neće da kaže,  suprug , familija, svi su uznemireni oko trudnice.

DOKTOR SMATRA DA TO NIJE DOBRO ZA TRUDNICU.  To želimo da izbegnemo po svaku cenu,  jer je psihički mir trudnice na prvom mestu.  

Za nas bi bilo mnogo jednostavnije i isplativije da uradimo delimičan pregled, kakav se radi na drugim mestima. Da  doktor u izveštaju napiše: viđena anatonija u granicama normale, otežana vidljivost zbog masnog tkiva, i da taj pregled naplatimo……

Tako polovičan pregled kao što se radi  na drugim mestima,  dr Živanić NE RADI. 

Doktor radi  najstručnij, najdetaljinije  što se može raditi.  Mora sve da vidi što se može videti na ultrazvuku u tim nedeljama trudnoće, SVE ili NIŠTA.

Bez obzira što smo mi kao kuća tada na gubitku, psihički mir trudnice nema cenu. 

Mi se već godinama borimo s tim problemom i zaključili smo da je U INTERESU TRUDNICE DA PREGLED  NE ZAKAZUJEMO, AKO IMA VISOK BMI.

Iz istog razloga NE ZAKAZUJEMO ni BLIZANAČKU trudnoću. Veoma je teško uraditi tako detaljan pregled kod jedne bebe, zamislite koliko je teže uraditi kada su dve bebe u pitanju, jer jedna obavezno zakloni drugu. 

 

Nadam se da smo uspeli  bar malo da pojasnimo zasto pregled ne zakazujemo….

 

 

 

 Srdačan pozdrav Vas Analife

Biljana (2017-12-27)

Da li radite ekspertski ultra zvuk u 20.nedelji kada su u pitanju blizanci?Posaljite cenu ako radite.Hvala!!

Ana Life (2017-12-27)

Postovana,
Ne radimo ekspertski ultrazvucni pregled kada je u pitanju blizanacka trudnoca, zbog kompleksnosti pregleda.

Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Dragana (2017-12-11)

dobar dan bicu kratka samo zelim da vas pitam ja i suprug smo proslu sredu imali odnose bez zastite i spermatozoid je otisao u vaginu medju ti ja sam danas dobila menstruaciju ali smo i sinoc imali odnose isto spermatozoid je otisao u vaginu pa me zanima posto sam dobila da li je moguca trudnoca posto sam ipak dobila ili ne molim sto brze odg hvala vam na razumevanju

Ana Life (2017-12-11)

Postovana,
To da li ste trudni ili ne,mozete da utvrdite testom za trudnocu ili ako uradite BHCG iz Vase krvi ili ultrazvukom kod Vaseg ginekologa.
 
Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Aleksandra (2016-10-28)

Postovani,da li radite amniocentezu i koja je procedura i cena? Hvala unapred

Ana Life (2016-10-28)

Postovani,
cena amniocenteze (cena poslata na e-mail).
U cenu su uracunati:  
1. Ginekološki pregled neposredno pre intervencije
2. Intervencija vađenja plodove  vode
3. Laboratorijska analiza
 
 U bolnici se ostaje neka dva sata. Pre amniocenteze potrebno je da imate:
-  uredne briseve (CV i VB) 
-  krvna kgupa na papiru sa prezimenom iz lične karte
-  krvna slika
-  urin .
rezultati su za 12-14 dana.
 
Zakazivanje tel 011 3196808 ili 069 319 68 08
 
S poštovanjem
Analife
 

 

Katarina (2016-05-07)

Postovani, mozete li mi poslati cene ekspertskih uz pregleda? Hvala unapred!

Ana Life (2016-05-07)

Poštovana,
cena ekspertskog 4D Ultrazvuka, koji radi Dr Živanić, (cena poslata na e-mail).Radi se o najdetaljnijem pregledu ploda u trudnoći, uključujući  ekspertski pregled srca ili fetalnu ehokardiografiju. Koliko  je taj deo pregleda važan,govori činjenica da ukoliko iz nekog razloga Dr Živanić ne može da uradi ekspertski pregled srca, kompletan pregled se  prekida i ne naplaćuje se.
Drugi deo 4D ekspertskog pregleda ploda  odnosi  se na anomalije koje se dijagnostikuju isključivo ultrazvukom, nemaju veze sa Double testom, Triple testom ili Daunovim sindromom.
Treći deo ekspertskog pregleda su biometrijske  mere bebe, tj, kako napreduje Vaša beba, koja je količina plodove vode, Color Doppler pupčanika.
ÄŒetvrti deo su 3D slike i 4D filmići, šta radi i na koga liči Vaša beba. Pregled se zakazuje nekih desetak dana unapred na tel 011 319 68 08
 
 Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Ana (2016-01-20)

Koja je cena 4D ultrazvuka? 18 nedelja trudnoce

Ana Life (2016-01-20)

Poštovana, ekspertski 4D UZ koji radi Dr Vojislav Živanić, sastoji se iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:
1.    NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
2.    Drugi deo se odnosi na analizu bebe na hromozomske anomalije (Daun ....)
3.    Treći deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne  anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom. To nisu anomalije koje se odnose na Dauna,  Dabl ili Tripl test. Beba može imati dobre hromozome utvrđene amniocentezom, a da beba ima rascep usne, problem sa ekstermitetima, mozgom, srčanu manu.
ÄŒetvrti  deo pregleda odnosi se na to šta beba radi 4D filmići i kako izgleda 3D. Cena pregleda je (cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 319 68 08 ili 069 319 68 08
 
Vaša Bolnica,
AnaLife 

Katarina (2016-01-04)

Postovani, molim Vas za informaciju koliko kosta ekspertski 4D ultrazvuk, koji radi Dr Vojislav Živanić. Hvala unapred,

Ana Life (2016-01-04)

Poštovana, ekspertski 4D UZ koji radi Dr Vojislav Živanić, sastoji se iz nekoliko pregleda obavljenih u jednom aktu:
1.     NAJDETALJNIJI PREGLED SRCA BEBE ili Fetalna ehokardiografija ili eho srca. Koliko je taj pregled važan, govori činjenica, da ukoliko Dr Živanić, zbog položaja bebe ili količine masnog tkiva na prednjem trbušnom zidu trudnice,  ne može da slika najvažnije preseka srca i krvnih sudova ( izlaz plućne arterije, izlaz aorte iz srca, 2 komore i 2 predkomore, Color Doppler srca i aortnog luka....) KOMPLETAN PREGLED SE PREKIDA I NE NAPLAĆUJE.
2. Ukoliko je pregled pre 20 nedelje, analizira se beba, da li postoje znaci za hromozomske anomalije
3.     Drugi deo ekspertskog 4D pregleda je pregled ploda na morfološke ili strukturne  anomalije koje se mogu dijagnostikovati isključivo ultrazvukom. To nisu anomalije koje se odnose na Dauna,  Dabl ili Tripl test. Beba može imati dobre hromozome utvrđene amniocentezom, a da beba ima rascep usne, problem sa ekstermitetima, mozgom, srčanu manu.
4.     Treći deo se odnosi na biometrijske mere bebe, kako se razvija i raste bebe. Koliko ja količina plodove vode ili AFI indeks.
5.      Color Doppler pupčanika i posteljice, ukoliko se pregled radi posle 24 nedelje trudnoće.
6.     Peti deo pregleda odnosi se na to šta beba radi 4D filmići i kako izgleda 3D. Cena pregleda(cena poslata na e-mail)
i zakazuje se na tel 011 319 68 08 ili 069 319 68 08
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

Nevena (2015-12-23)

Poštovani, Molim vas da mi javite cenu 4d uz. pregleda. Hvala, Pozdrav

Ana Life (2015-12-23)

Poštovna, ekspertski 4D ultrazvučni pregled koji radi Dr Vojislav Živanić (cena poslata na e-mail) i zakazuje se neke dve nedelje unapred na neki od fiksnih telefona
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

dijana (2015-03-04)

mozete li mi poslati cenu 4d uz. u 13.oj sam nedelji a radila bih ga izmedju 18. i 20. pozdrav

Ana Life (2015-03-04)

Poštovana,
cena ultrazvučnog 4D pregleda (cena poslata na e-mail), zakazivanje na neki od naših fiksnih telefona, neke dve nedelje unapred.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Ana (2014-10-24)

Koja je cena 4d ultrazvuka? Koliko ranije treba zakazati?

Ana Life (2014-10-24)

 Poštovana Ana,
cena detaljnog, ekspertskog 4D ultrazvuka koji radi Dr Živanić (cena poslata na e-mail). Zakazuje se na tel 01 1319 68 08 i 069 319 68 08. Pregled obuhvata detaljan pregled srca ploda (fetalna ehokardiografija), detaljan pregled na sve anomalije ploda, bilo da je reč o hromozomskim anomalijama (Daun/) bilo da je reč o strukturnim anomalijama (rascep usne, kičme, mozak....... 
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sanja (2014-09-13)

Molim vas možete li mi reći koliko košta ekspertski 4D ultrazvuk? Ja sam iz Republike Srpske pa me interesuje i kako se može zakazati.

Ana Life (2014-09-13)

Poštovana,

ekspertski 4D ultrazvuk, koji radi Dr Vojislav Živanić, košta (cena poslata na e-mail) dinara. Pregled se zakazuje telefonom /+381113196808/ nekih dve nedelje unapred.     

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

mici (2014-09-12)

Da li radite biopsiju horiona i u kojoj nedelji? Ako ne, molim Vas da mi odgovorite na pitanje, da li je istina da ako se biopsija horiona uradi pre 9. nedelje moze doci do ostecenja ruku i nogu odnosno prstiju na rukama i nogama bebe u stomaku. Nasla sam taj podatak na internetu pa me interesuje da li je to istina, a imam potpuno poverenje u Vas i Vasu strucnost. Pozdrav za doktora Zivanica

Ana Life (2014-09-12)

Poštovana,

ne radimo biopsiju.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

mirjana (2014-09-01)

Postovanje,radila sam double test i nije savrsen ali nije ni alarmantan po doktorima(1:227 zbog godina 35). Dr.mi je zakazala quadruple test u oktobru,meni je to predugo da cekam pa bi volela da uradim expertni 4d uz.Sada sam u 13-14 nedelji,koja je cena i vec sam kod vas radila 4d sa prvim detetom u 16 nedelji i sve reci hvala za doktora,zaista!!! Odklonio je sve sumnje u to vreme :) Veliki pozdrav i sve najbolje! Hvala

Ana Life (2014-09-01)

Poštovana,

cena ekspertskog 4D pregleda je (cena poslata na e-mail) i zakazuje se dve nedelje unapred.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Jelena (2014-06-12)

Postovani, zanima me koliko kosta ekspertski UZ koji se radi od 16 do 18 nedelje trudnoce? Hvala unapred.

Ana Life (2014-06-12)

Poštovana,

cena ekspertski 4D UZ je (cena poslata na e-mail) dinara, zakazuje se na tel 011 319 68 08.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Katarina (2014-05-23)

Postovani, zanima me da se se kod vas moze uraditi double test (ukljucujuci i prateci uz) i koja je cena istog?

Ana Life (2014-05-23)

Postovana Katarina,

Cena je (cena poslata na e-mail) i zakazuje se na tel 011 319 68 08, desetak dana ranije.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Maja (2014-05-21)

Postovani, da li je moguce da sam trudna ako sam dobila menstruaciju 4 dana ranije? Do sada mi je uvek bila redovna, na 28 dana... Unapred hvala

Ana Life (2014-05-21)

Postovana Majo,

Poštovana, uradite test na trudnoću , ukoliko postoji mogućanost da ste ostali trudni.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje