Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Plastična hirurgija razlike laserske i klasične liposukcije doktor veliša arsić

Dr Veliša Arsić - estetski, rekonstruktivni i plastični hirurg

Oblast: plastična, estetska i rekonstruktivna hirurgija

Razlike Laserske i Klasicne Lipsukcije

Razlika između klasične i laserske liposukcije je što tkivo nema neravnine kao kod klasične i to što je prvo istopljeno pa onda usisano.

 

U klasičnoj i laserskoj liposukciji Vi imate tri faze.

- Imate prvu fazu koja je potpuno ista. U prvoj fazi, ispod tkiva ubacujete tečnost: fiziološki rastvor sa adrenalinom i lidokrinom. To se može raditi u lokalnoj anesteziji.

- U drugoj fazi kod klasične liposukcije ulazite kanilom veličine prsta, kidate to masno tkivo i ususavate i kod takve metode liposukcije vrlo često vidimo neravnine, jer vi ne možete to masno tkivo koje je relativno čvrsto da tako pokidate i fino ususate kao što laserom to topite. Laserski zrak od 1052 nm (nanometara) samo vidi lipocite, masne ćelije i on izaziva njihovo pucanje i izlivanje masti.

- U trećoj fazi specijalnom kanilom usisava se mast. 

 

Prednosti laserske liposukcije radjene Deka laserom u odnosu na klasičnu liposukciju su:

 - Dejstvo na kolagen, što kao rezultat daje zategnutu i sjajnu kožu, naravno sa ograničenjima stepena i kvaliteta kože.

- Modrice i otoci su manji

- Oporavak je brži

- Za razliku od klasične liposukcije kojom se NE MOŽE raditi reoblikovanje celog tela, laserskom liposukcijom može da se radi praktično sve.

- Manje ima neravnina

- Laser ima i baktericidno dejstvo

 

Detaljnije informacije o samoj operaciji, svim rizicima, komplikacijama i alternativnim metodama lečenja dobićete na pregledu. 

 

Konsultativni pregledi hirurga su BESPLATNI.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (8)




Marijana (2023-01-06)

Dobar dan, Bila sam pacijent dr.Arsica 2017.godine i prezadovoljna sam korekcijom grudi. Ovaj put me interesije liposukcija natkolenica kao i "jahacih pantalona". Pozdrav

Ana Life (2023-01-06)

 

Poštovana Marijana,

Cena laserske liposukcije zavisi od obima operacije i regija koje se rade, te je zato prvi korak  da nam pošaljete fotografije regija na email dr Arsića bolnica@analife.rs 
Čim doktor pogleda fotografije javićemo Vam se sa više informacija. 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Maša (2022-03-15)

Poštovani, da li možete da mi pošaljete celu liposukcije stomaka i trenutnu cenu uvećanja grudi implantima i koliko maksimalno kubika je preporučljivo da se stavi prvi put? Hvala unapred

Ana Life (2022-03-15)

Postovana Masa,

Lasersku liposukciju radimo najsavremenijim Deka laserom, operaciju radi dr Arsic. Operacija se radi u analgosedaciji (blaga vrsta anestezije)

Nas laser prepoznaje masne celije,topi ih ,a ujedno deluje pogodno i na kolagen iz koze. Kada je rec o laserskoj liposukciji pojasa cena zavisi od obima operacije. Da bi smo Vam rekli tacnu cenu operacije molimo Vas posaljite nam fotografije regija koje zelite da radimo na email bolnica@analife.rs. Takodje bilo bi dobro da nam posaljite i fotografije grudi, kako bi doktor video da li je potrebno da se uradi samo povecanje grudi ili povecanje sa podizanjem. Ukoliko se radi samo povecanje grudi bez podizanja cena (cena poslata na e-mail).  U  cene nasih operacija   uracunata je  kompletna preoperativna priprema u smislu  ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+specijalni pojas/grudnjak, bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Maki87 (2020-09-15)

Postovanje mene zanima cena laserske liposukcije stomaka i moguce pojasa ,i da li bi ta tecnost koja se izvadi mogla da se ubaci malo u zadnjicu cisto da je malo oblikuje ? I koja je cena toga :)? Hvala unapred :)

Ana Life (2020-09-15)

Postovana Maki,

Lasersku liposukciju radimo najsavremenijim Deka laserom, operaciju radi dr Arsic. Operacija se radi u analgosedaciji (blaga vrsta anestezije)
Nas laser prepoznaje masne celije,topi ih ,a ujedno deluje i na kolagen iz koze,tako da koza ne ostaje da visi nakon laserske liposukcije, vec se u vecoj meri retrahuje. Kada je rec o laserskoj liposukciji pojasa cena je promotivna i ide (cena poslata na e-mail) u cene je uracunata kompletna preoperativna priprema u smislu  ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+ specijalni pojas, bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole.  Ukoliko se radi trasnplantacija spostvene masti  u regiju zadnjice, cena (cena poslata na e-mail) Ono sto je vazno da znate da mast koja se transplantira uzima se klasicnom liposukcijom, pa se specijalno obradi i trasnplantira, to znaci da ne sme da se tretira laserom , jer laser unisti masne ćelije te one ne mogu da se revitalizuju tj.prime.

Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sevleta (2020-09-04)

Pozz Koliko KOSTA liposukcija ruku ???

Ana Life (2020-09-04)

Postovana Sevleta

Laserska liposukcija (Laser assisted liposuction)  pripada tipu operacija koja se drugacije zove lipoliza, sto znaci unistavanje masnih celija (lipocita). Ako znamo da se covek rodi sa konacnim brojem masnih celija (lipocita), laserski zrak našeg lasera uništava lipocite, pa je broj masnih ćelija posle operacije laserske liposukcije značajno manji. Samim tim smanji se obim ruku i potencijal za novim stvaranjem novih  masnih naslaga.
Sto se tice cena laserska liposukcija ruku je (cena poslata na e-mail) u cene je  uracunata kompletna preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 
Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica.

Srdacan pozdrav Vasa Analife i dr Arsic
 

Aleksandra (2020-09-03)

Da li mozete da mi posaljete cenu liposukcije spoljasnje i unutrasnje strane butine. Hvala

Ana Life (2020-09-03)

 Postovana Aleksandra,

Laserska liposukcija (Laser assisted liposuction)  pripada tipu operacija koja se drugacije zove lipoliza, sto znaci unistavanje masnih celija (lipocita). Ako znamo da se covek rodi sa konacnim brojem masnih celija (lipocita), laserski zrak našeg lasera uništava lipocite, pa je broj masnih ćelija posle operacije laserske liposukcije značajno manji. Samim tim smanji se  obim nogu i potencijal za novim stvaranjem novih  masnih naslaga.
Sto se tice cena laserska liposukcija unutrasnje strane butina (cena poslata na e-mail) a kada je rec o laserskoj lipisukciji spoljasnje strane butina cena (cena poslata na e-mail) laserska liposukcija celih nadkolenica(cena poslata na e-mail) , u cene je  uracunata kompletna preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole i specijalni steznici koji se nose od dve do tri nedelje nakon operacije. Vazno je da znate da ukoliko bi ste radili vise regija u jednom aktu dobili bi ste  popust. 
Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica.

Srdacan pozdrav Vasa Analife i dr Arsic
 

Dragana (2020-06-06)

Interesuje me cena laserske liposukcije podvaljka,hvala

Ana Life (2020-06-06)

Postovana Dragana, 

Kada je rec o laserskoj liposukciji podbratka, dr Arsic radi ovu operaciju. Operacija se radi u blagoj analgosedaciji. Sto se oziljaka tice, postoji samo mala rupica u vidu tackice ispod brade,jer je to ulazno mesto lasera. Mi koristimo najsavremeniji Deka laser, koji prepoznaje masne celije ,topi ih, a ujedno deluje i na kolagen iz koze, te se koza vremenom delimicno i retrahuje. Cena laserske liposukcije podbratka je (cena poslata na e-mail) u cenu je uracunata kompletna preoperativna priprema,osim odredjenih laboratorijskih nalaza,koje bi ste Vi odradili. 

Ako zelite mozete da dodjete i na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica.

Konsultaciju mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Marina (2018-10-17)

Da li mozete da mi posajete cenu laserske liposukcije vrata, ruku, i stomaka? hVALA

Ana Life (2018-10-17)

Poštovana Marina,

Operacija - laserska liposukcija podvaljka (cena poslata na e-mail)
Operacija laserska ruku (cena poslata na e-mail)
Operacija laserske liposukcije stomaka u zavisnosti da li se radi stomak, struk, ledja od (cena poslata na e-mail)

 

S poštovanjem

Analife

Sandra (2017-04-19)

Postovani, zainteresovana sam za fet grafting grudi sa zeljom da ih malo povecam tj. da izgledaju jedrije. Sada su bez ptoze velicine 80B,pri visini od 176cm i 66kg. Masnog tkiva nesto na stomaku, pretpostavljam dovoljno za transfer. Informisala sam se o mogucnostima i granicama lipofilinga.Zanima me kojom metodom radite? Da li se pritom radi klasicna liposukcija ili jedna od drugih? Unapred hvala na odgovoru Sandra

Ana Life (2017-04-19)

Poštovana, pošaljite nam slike na direktan mejl bolnica@analife.rs
Načelno, cena laserske liposukcije grudi
(cena poslata na e-mail)
, može da se ubaci do 300cc u jednu dojku. Masno tkivo koje se uzima za obradu koje se koristi za fet graft, uzima se malim kanilama bez lasera, aser oštećuje masne ćelije. To nije klasična koja koristi velike kanile, već nežna ali bez lasera liposukcija.

 Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje