Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Plastična hirurgija razlike laserske i klasične liposukcije doktor veliša arsić

Dr Veliša Arsić - estetski, rekonstruktivni i plastični hirurg

Oblast: plastična, estetska i rekonstruktivna hirurgija

Razlike Laserske i Klasicne Lipsukcije

Razlika između klasične i laserske liposukcije je što tkivo nema neravnine kao kod klasične i to što je prvo istopljeno pa onda usisano.

U klasičnoj i laserskoj liposukciji Vi imate tri faze.

- Imate prvu fazu koja je potpuno ista. U prvoj fazi, ispod tkiva ubacujete tečnost: fiziološki rastvor sa adrenalinom i lidokrinom. To se može raditi u lokalnoj anesteziji.

- U drugoj fazi kod klasične liposukcije ulazite kanilom veličine prsta, kidate to masno tkivo i ususavate i kod takve metode liposukcije vrlo često vidimo neravnine, jer vi ne možete to masno tkivo koje je relativno čvrsto da tako pokidate i fino ususate kao što laserom to topite. Laserski zrak od 1052 nm (nanometara) samo vidi lipocite, masne ćelije i on izaziva njihovo pucanje i izlivanje masti.

- U trećoj fazi na tu istu iglu ulazi se sa tankom kanilom i usisava mast. U Italiji i Americi, odakle je ovaj laser za lasersku liposukciju, samo se ubacuje laser i gotovo, tako da je rezultat fenomenalan.

 

Kakva je razlika između klasične i laserske liposukcije?

 

- Razlika između klasične i laserske liposukcije je što tkivo nema neravnine kao kod klasične i to što je prvo istopljeno pa onda usisano. Ono što je najvažnije kod klasične liposukcije je što imate kidanje masnog tkiva i usisavanje. Koža iznad tretirane regije ostaje takva kakva jeste, a kanila kod laserske liposukcije je tri puta manja nego kod klasične. Laserski zrak topi masno tkivo ali i zateže kožu iznad tretirane regoje stvarajući nova kolagena vlakna. To je ono što je naj značajnije kada govorimo o razlici između klasične i laserske liposukcije.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (6)
Maki87 (2020-09-15)

Postovanje mene zanima cena laserske liposukcije stomaka i moguce pojasa ,i da li bi ta tecnost koja se izvadi mogla da se ubaci malo u zadnjicu cisto da je malo oblikuje ? I koja je cena toga :)? Hvala unapred :)

Ana Life (2020-09-15)

Postovana Maki,

Lasersku liposukciju radimo najsavremenijim Deka laserom, operaciju radi dr Arsic. Operacija se radi u analgosedaciji (blaga vrsta anestezije)
Nas laser prepoznaje masne celije,topi ih ,a ujedno deluje i na kolagen iz koze,tako da koza ne ostaje da visi nakon laserske liposukcije, vec se u vecoj meri retrahuje. Kada je rec o laserskoj liposukciji pojasa cena je promotivna i ide (cena poslata na e-mail) u cene je uracunata kompletna preoperativna priprema u smislu  ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+ specijalni pojas, bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole.  Ukoliko se radi trasnplantacija spostvene masti  u regiju zadnjice, cena (cena poslata na e-mail) Ono sto je vazno da znate da mast koja se transplantira uzima se klasicnom liposukcijom, pa se specijalno obradi i trasnplantira, to znaci da ne sme da se tretira laserom , jer laser unisti masne ćelije te one ne mogu da se revitalizuju tj.prime.

Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sevleta (2020-09-04)

Pozz Koliko KOSTA liposukcija ruku ???

Ana Life (2020-09-04)

Postovana Sevleta

Laserska liposukcija (Laser assisted liposuction)  pripada tipu operacija koja se drugacije zove lipoliza, sto znaci unistavanje masnih celija (lipocita). Ako znamo da se covek rodi sa konacnim brojem masnih celija (lipocita), laserski zrak našeg lasera uništava lipocite, pa je broj masnih ćelija posle operacije laserske liposukcije značajno manji. Samim tim smanji se obim ruku i potencijal za novim stvaranjem novih  masnih naslaga.
Sto se tice cena laserska liposukcija ruku je (cena poslata na e-mail) u cene je  uracunata kompletna preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole. 
Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica.

Srdacan pozdrav Vasa Analife i dr Arsic
 

Aleksandra (2020-09-03)

Da li mozete da mi posaljete cenu liposukcije spoljasnje i unutrasnje strane butine. Hvala

Ana Life (2020-09-03)

 Postovana Aleksandra,

Laserska liposukcija (Laser assisted liposuction)  pripada tipu operacija koja se drugacije zove lipoliza, sto znaci unistavanje masnih celija (lipocita). Ako znamo da se covek rodi sa konacnim brojem masnih celija (lipocita), laserski zrak našeg lasera uništava lipocite, pa je broj masnih ćelija posle operacije laserske liposukcije značajno manji. Samim tim smanji se  obim nogu i potencijal za novim stvaranjem novih  masnih naslaga.
Sto se tice cena laserska liposukcija unutrasnje strane butina (cena poslata na e-mail) a kada je rec o laserskoj lipisukciji spoljasnje strane butina cena (cena poslata na e-mail) laserska liposukcija celih nadkolenica(cena poslata na e-mail) , u cene je  uracunata kompletna preoperativna priprema ( RTG pluća sa nalazom radiologa, EKG, pregled interniste kardiologa, pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika)+  bolnicki dan i bolnicka noc kao i sve kontrole i specijalni steznici koji se nose od dve do tri nedelje nakon operacije. Vazno je da znate da ukoliko bi ste radili vise regija u jednom aktu dobili bi ste  popust. 
Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica.

Srdacan pozdrav Vasa Analife i dr Arsic
 

Dragana (2020-06-06)

Interesuje me cena laserske liposukcije podvaljka,hvala

Ana Life (2020-06-06)

Postovana Dragana, 

Kada je rec o laserskoj liposukciji podbratka, dr Arsic radi ovu operaciju. Operacija se radi u blagoj analgosedaciji. Sto se oziljaka tice, postoji samo mala rupica u vidu tackice ispod brade,jer je to ulazno mesto lasera. Mi koristimo najsavremeniji Deka laser, koji prepoznaje masne celije ,topi ih, a ujedno deluje i na kolagen iz koze, te se koza vremenom delimicno i retrahuje. Cena laserske liposukcije podbratka je (cena poslata na e-mail) u cenu je uracunata kompletna preoperativna priprema,osim odredjenih laboratorijskih nalaza,koje bi ste Vi odradili. 

Ako zelite mozete da dodjete i na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica.

Konsultaciju mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Marina (2018-10-17)

Da li mozete da mi posajete cenu laserske liposukcije vrata, ruku, i stomaka? hVALA

Ana Life (2018-10-17)

Poštovana Marina,

Operacija - laserska liposukcija podvaljka (cena poslata na e-mail)
Operacija laserska ruku (cena poslata na e-mail)
Operacija laserske liposukcije stomaka u zavisnosti da li se radi stomak, struk, ledja od (cena poslata na e-mail)

 

S poštovanjem

Analife

Sandra (2017-04-19)

Postovani, zainteresovana sam za fet grafting grudi sa zeljom da ih malo povecam tj. da izgledaju jedrije. Sada su bez ptoze velicine 80B,pri visini od 176cm i 66kg. Masnog tkiva nesto na stomaku, pretpostavljam dovoljno za transfer. Informisala sam se o mogucnostima i granicama lipofilinga.Zanima me kojom metodom radite? Da li se pritom radi klasicna liposukcija ili jedna od drugih? Unapred hvala na odgovoru Sandra

Ana Life (2017-04-19)

Poštovana, pošaljite nam slike na direktan mejl bolnica@analife.rs
Načelno, cena laserske liposukcije grudi
(cena poslata na e-mail)
, može da se ubaci do 300cc u jednu dojku. Masno tkivo koje se uzima za obradu koje se koristi za fet graft, uzima se malim kanilama bez lasera, aser oštećuje masne ćelije. To nije klasična koja koristi velike kanile, već nežna ali bez lasera liposukcija.

 Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje