Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Dr Veliša Arsić - estetski, rekonstruktivni i plastični hirurg

Oblast: plastična, estetska i rekonstruktivna hirurgija

Razlike Laserske i Klasicne Lipsukcije

Razlika između klasične i laserske liposukcije je što tkivo nema neravnine kao kod klasične i to što je prvo istopljeno pa onda usisano.

U klasičnoj i laserskoj liposukciji Vi imate tri faze.

- Imate prvu fazu koja je potpuno ista. U prvoj fazi, ispod tkiva ubacujete tečnost: fiziološki rastvor sa adrenalinom i lidokrinom. To se može raditi u lokalnoj anesteziji.

- U drugoj fazi kod klasične liposukcije ulazite kanilom veličine prsta, kidate to masno tkivo i ususavate i kod takve metode liposukcije vrlo često vidimo neravnine, jer vi ne možete to masno tkivo koje je relativno čvrsto da tako pokidate i fino ususate kao što laserom to topite. Laserski zrak od 1052 nm (nanometara) samo vidi lipocite, masne ćelije i on izaziva njihovo pucanje i izlivanje masti.

- U trećoj fazi na tu istu iglu ulazi se sa tankom kanilom i usisava mast. U Italiji i Americi, odakle je ovaj laser za lasersku liposukciju, samo se ubacuje laser i gotovo, tako da je rezultat fenomenalan.

 

Kakva je razlika između klasične i laserske liposukcije?

 

- Razlika između klasične i laserske liposukcije je što tkivo nema neravnine kao kod klasične i to što je prvo istopljeno pa onda usisano. Ono što je najvažnije kod klasične liposukcije je što imate kidanje masnog tkiva i usisavanje. Koža iznad tretirane regije ostaje takva kakva jeste, a kanila kod laserske liposukcije je tri puta manja nego kod klasične. Laserski zrak topi masno tkivo ali i zateže kožu iznad tretirane regoje stvarajući nova kolagena vlakna. To je ono što je naj značajnije kada govorimo o razlici između klasične i laserske liposukcije.

Postavite pitanje ili komentar Komentari (2)Marina (2018-10-17)

Da li mozete da mi posajete cenu laserske liposukcije vrata, ruku, i stomaka? hVALA

Ana Life (2018-10-17)

Poštovana Marina,

Operacija - laserska liposukcija podvaljka (cena poslata na e-mail)
Operacija laserska ruku (cena poslata na e-mail)
Operacija laserske liposukcije stomaka u zavisnosti da li se radi stomak, struk, ledja od (cena poslata na e-mail)

 

S poštovanjem

Analife

Sandra Mijuskovic (2017-04-19)

Postovani, zainteresovana sam za fet grafting grudi sa zeljom da ih malo povecam tj. da izgledaju jedrije. Sada su bez ptoze velicine 80B,pri visini od 176cm i 66kg. Masnog tkiva nesto na stomaku, pretpostavljam dovoljno za transfer. Informisala sam se o mogucnostima i granicama lipofilinga.Zanima me kojom metodom radite? Da li se pritom radi klasicna liposukcija ili jedna od drugih? Unapred hvala na odgovoru Sandra

Ana Life (2017-04-19)

Poštovana, pošaljite nam slike na direktan mejl bolnica@analife.rs
Načelno, cena laserske liposukcije grudi
(cena poslata na e-mail)
, može da se ubaci do 300cc u jednu dojku. Masno tkivo koje se uzima za obradu koje se koristi za fet graft, uzima se malim kanilama bez lasera, aser oštećuje masne ćelije. To nije klasična koja koristi velike kanile, već nežna ali bez lasera liposukcija.

 Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje