Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Ortopedija - Artroskopija

Na šestom kongresu Srpske Ortopedsko Traumatološke asocijacije (SOTA) održanom u Novom Sadu u periodu 20.09-22.09.2018.  naš dr Glišić predstavio je svoj rad: Artroskopski tretman degenerativnog oboljenja skočnog i subtalarnog zgloba. Prikazao je po prvi put urađenu u našoj zemlji operativnu tehniku artroskopski asistirane artrodeze skočnog i subtalarnog zgloba u lečenjeu teških degenerativnih oboljenja. 

 

 

Artroskopski tretman degenerativnog oboljenja skočnog i subtalarnog zgloba

 

Glišić M., Stevanović V., Blagojević Z., Crnobarić A., Krivokapić B.

Institut za ortopedsko hiruške bolesti “Banjica”

 

Uvod: Degenerativno oboljenje zglobova je u stalnom porastu. Pored artroze kuka i kolena koja se uspešno rešava aloartroplastikom,  artroza skočnog  i subtalarnog zgloba kao nosećih zgloba takođe je veliki problem. Specifičnost ovih zglobova: mala noseća površina, veliki kontaktni pritisak, zglobna hrskavica je tanja, česte su vaskularne promene (AVN), javlja se kod mlađih ljudi. Rezultati aloartroplastičnih procedura  nisu tako dobri te je artrodeza i dalje metodom izbora za lečenja teških oštećenja ovih zglobova.

 

Metodologija: prikaz artroskopski asistirane artrodeze  u rešavanju degenrativnog oštećenja skočnog i subtalarnog zgloba. Uporediti rezultate artroskopski aisistirane tehnike sa klasičnim otvorenim operativnim pristupom.

 

Rezultati: Prednosti artroskopskog pristupa: manja trauma mekotkivnog omotača, smanjeno postoperativno oticanje i bol, bolja vizuelizacija i debridman zglobnih površina, mani gubitak krvi, brže zarastanje artrodeze, smanjeno zadržavanje u bolnici, brža rehabilitacija i povratak na posao.

 

Zaključak: artrodeza skočnog i subtalarnog zgloba i dalje predstavlja zlatni standard u rešavanju teške artroze, artroskopski pristup značajno unapređuje uspešnost intervencije.

 

Centar za Artroskopske operacije - Promocija

 

Artroskopija je prvi izbor za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba.

 

UPOZNAJTE SE VIŠE SA:

- Šta je artroskopija?

- Koja oboljenja i stanja se mogu lečiti artroskopijom?

- Kakva je priprema za artroskopiju?

- Kako se izvodi artroskopija?

- Koliko dugo traje oporavak nakon artroskopije?

- Koje su moguće komplikacije artroskopije?

 

Šta je artroskopija?

Artroskopija je najsavremenija ortopedska hirurška procedura tokom koje se, kroz minijaturne rezove u zglob uvode kamera i specijalni instrumeti za dijagnostikovanje i hirurško rešavanje problema zgloba.

Tokom artroskopije zglob se minimalno otvara! Samim tim mogućnost infekcije ili komplikacija je svedena na minimum, za razliku od klasičnih operacija velikih zglobova, gde su komplikacije znatno češće i ozbiljnije.

 

Artroskopija je prvi izbor za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba, naročito kod sportista i mlađih ljudi.

 

- Posle artroskopije najčešće nije potrebno ležanje u bolnici.

- Artroskopija se može izvoditi pod analgosedacijom, spinalnom, regionalnom ili lokalnom anestezijom.

- Nema rezova, nema oziljaka. U artroskopiji se napravi nekoliko minijaturnih hirurških rezova, od oko 5mm, sa obe strane zgloba

- Lekar koji izvodi artroskopiju je obično ortoped-hirurg.

- Pacijent posle procedure može da ide kući.

 

Artroskopija se izvodi pomoću artroskopa - cevčice sa optičkim vlaknom i sočivom. Artroskop se uvodi u zglob kroz male hirurške rezove na koži, a kako je povezan sa video kamerom, unutrašnjost zgloba se prati na monitoru. Veličina artroskopa zavisi od veličine zgloba koji se pregleda. Koleno se, na primer, pregleda pomoću artroskopa prečnika 5mm. Postoje mali artroskopi, od svega 0,5mm u prečniku, koji se koriste na malim zglobovima poput ručnog zgloba.

 

Ako se pored pregleda zgloba artroskopom izvodi i operacija, procedura se zove artroskopska hirurgija. Mnogo procedura može da se izvede na ovaj način. U odnosu na tradicionalne hirurške procedure, artroskopska hirurgija manje oštećuje tkivo, podrazumeva manji bol i brži oporavak.

 

Koja oboljenja i stanja se leče artroskopijom?

- Artroskopska hirurgija velikih zglobova

 

Koleno:

- Dijagnostička artroskopija

- Artroskopsko rešavanje raskida meniskusa (sutura, parcijalna menisektomija)

- Odstranjenje slobodnih zglobnih telas

- Rešavanje hondralnih defekata (debridman, tehnika mikrofraktura)

- Sinvijektomija i sekcija sinovijalnih plika

- Rekonstruktivne operacije kolena:

  - Plastika prednje ukrštene veze

  - Plastika zadnje ukrštene veze

  - Rekonstrukcija medijalnog patelofemoralnog ligamenta

 

Rame:

- Dijagnostička artroskopija ramenog zgloba

- Odstranjenje slobodnih zglobnih tela

- Subakromijalna dekompresija, debridman i akromioplastika

- Artroskopska resekcija akromioklavikularnog zgloba

- Popuštanje kapsule i redresman kod „smrznutog ramena“

- Rekonstruktivne operacije ramena:

  - Artroskopska stabilizacija ramena

  - Rekonstrukcija rotatorne manžetne

 

 

Skočni zglob

- Dijagnostička artroskopija

- Artroskopsko rešavanje prednje impingementa

- Artroskopsko rešavanje zadnje impingementa

- Odstranjenje slobodnih zglobnih tela

- Debridman osteohondralnih lezija

- Artroskopsko rešavanje Haglundove pete

 

Lakat

- Dijagnostička artroskopija lakatnog zgloba

- slobodna zglobna tela

- osteohondralne lezije

- postraumatska stanja sa kontrakturom zgloba

- plika sindrom

- sinovitise zgloba

- infekcije zgloba

 

Artroskopija može biti korisna u dijagnostifikovanju i lečenju nezapaljenskog, zapaljenskog i infektivnog tipa artritisa, kao i kod različitih povreda zgloba.

 

Nezapaljenski degenerativni artristis – osteoartritis može da se vidi artroskopom kao pohabana i nepravilna hrskavica. Nova procedura koja se primenjuje kod mlađih pacijenata sa izolovanom povredom na hrskavici koja prekriva krajeve kosti u zglobu, uključuje “lepljenje” pacijentovim sopstvenim ćelijama hrskavice. Ćelije se pokupe i rastu u laboratoriji, a posle nekog vremena se presade u koleno uz pomoć artroskopa.

 

Kod zapaljenskog artritisa, kao što je reumatoidni artritis, nekim pacijentima se upaljeno tkivo zgloba može artroskopski odstraniti (sinovektomija). Ovo tkivo koje oblaže zglob (sinovijum) se može biopsirati i pregledati pod mikroskopom kako bi se utvrdio uzročnik zapaljenja I otkrile infekcije, poput tuberkuloze. Artroskopija nam omogućava da dobijemo više informacija nego što bi bilo moguće samo izvlačenjem tečnosti i analiziranjem tečnosti zgloba.

 

Uobičajene povrede kolena za koje je artroskopija predviđena uključuju kidanje hrskavice, (kidanje meniskusa), istezanje i kidanje ligamenata i propadanje hrskavice ispod čašice kolena. Artroskopija se uobičajeno koristi za kolena i ramena, ali može poslužiti i za pregled i lečenje stanja kukova, ručnog zgloba, skočnog zgloba, stopala, kičme i laktova.

 

Delići kosti ili hrskavice, kao i strana tela poput trna ili igle, koji su ušli u strukturu zgloba, mogu takođe biti odstranjeni artroskopijom.

 

Kakva je priprema za artroskopiju?

Artroskopija je procedura pri kojoj se ne očekuje gubitak krvi i generalno se ne povezuje sa komplikacijama. Ipak, celokupno zdravlje paciijenta se uzima u obzir prilikom biranja kandidata za artroskopiju. Najvažnije je da pacijent može da podnese anesteziju koja se koristi tokom procedure. Pacijent ne bi smeo da ima problema sa srcem, bubrezima, jetrom i plućima. Ukoliko postoje problemi sa srcem ili emfizem, trebalo bi optimizovati stanje pacijenta pre operacije. Pacijenti koji su na antikoagulantima trebalo bi da prilagode terapiju operaciji. I ostali zdravstveni problemi, poput dijabetesa ili visokog krvnog pritiska, moraju biti pod kontrolom pre operacije.

 

Predoperativni pregled pacijenta obično uključuje fizički pregled, analize krvi i urina. Kardiološki pregled  EKG i rendgen pluća. Svaki znak postojeće infekcije obično odlaže artroskopiju, ukoliko se ne radi o mogućoj infekciji zgloba.

 

Kako se izvodi artroskopija?

Artroskopija se najčešće izvodi bez hospitalizovanja pacijenta. Tip anestezije koji će se koristiti zavisi od zgloba koji se pregleda i zdravstvenog stanja pacijenta. Artroskopija se može izvesti pod totalnom, spinalnom ili epiduralnom anestezijom, regionalnom blokadom ili čak lokalnom anestezijom. Na strani zgloba se pravi hirurški rez kroz koji se potom uvodi artroskop. Ukoliko je potrebno da se koriste drugi instrumenti da bi se određene strukture bolje videle, prave se dodatni rezovi kroz koje se ti instrumenti uvode. Kod artroskopske hirurgije, kroz dodatne male rezove se uvode instrumenti kojima se isecaju, odstranjuju ili ušivaju oštećene strukture. Po završetku procedure, artroskop se izvlači, rezovi se ušivaju i previju sterilnim zavojem.

 

Koliko traje oporavak nakon artroskopije?

Neosredno posle operacije pacijent se oseća pospano zbog delovanja anestezije. Ukoliko je potrebno, daju se lekovi protiv bolova. Ako se procedura obavlja pod lokalnom anestezijom, moguće je da nema nikakvih bolova. Kada se koriste epiduralna ili regionalna anestezija, normalan je osećaj utrnulosti i slabosti koji popuste pre nego što pacijent bude pušten kući.

 

Hirurški rezovi koji se prave za potrebe procedure su mali. Obično se pravi jedan ili više rezova od po 5mm sa obe strane zgloba, koji se posle previju. Zavoj može upiti nešto tečnosti od dreniranja rana, a trebalo bi ga skinuti isključivo po odluci lekara. Prvih nekoliko dana nakon operacije treba paziti da zavoj ostane suv. Pacijent mora odmah da obavesti lekara ako oseti neobičan bol u zglobu, u slučaju otoka, crvenila ili osećaja toplote, kao i u slučaju povrede tog zgloba.

 

Nekoliko dana nakon artroskopije pacijentima se savetuje da odmaraju sa podignutim zglobom, i da stavljaju ledene obloge kako bi smanjili otok i bol. Posle operacije se postepeno uvode vežbe koje će ojačati mišiće oko zgloba i sprečiti kontrakture okolnog mekog tkiva. Cilj je ponovno postizanje stabilnosti, opsega pokreta i snage zgloba brzo, ali bezbedno, dok se istovremeno sprečava rast ožiljačnog tkiva. Ovaj program je esecijalni deo procesa oporavljanja kako bi se postigao optimalni ishod procedure.

 

Vremenom je proizvodnja sve kvalitetnije fiber-optičke opreme omogućila razvoj minijaturne artroskopije.  Sada je moguće izvesti artroskopiju i na malim zglobovima. Artroskopija je tako postala važno sredstvo u artroskopskoj hirurgiji, a njena uloga će nastaviti da raste razvojem artroskopskih instrumenata.

 

Koje su moguće komplikacije artroskopije?

Moguće komplikacije su retke, a uključuju krvarenje unutar zgloba i infekciju zgloba, kao i nuspojave anestezije.

 

PRP Tretman

 

 

"Nadalov doping"

Poznati košarkaš na terapiji PRP- a i na robotu (CPM) za skočni zglob, u Analife Asist. dr sci.med. Miodrag Glišić - specijalista ortopedije sa traumatologijom.

 

Kada je reč o problemima skočnog zgloba, u bolnici Analife, artroskopski se uspešno radi;

- Dijagnostička artroskopija

- Artroskopsko rešavanje prednje impingementa

- Artroskopsko rešavanje zadnje impingementa

- Odstranjenje slobodnih zglobnih tela

- Debridman osteohondralnih lezija

- Artroskopsko rešavanje Hanglundove pete

Moj problem je

Postavite pitanje ili komentar Komentari (23)Natasa Tomasevic (2019-09-17)

Molim vas za cenu artoskopije kolena. Hvala

Ana Life (2019-09-17)

Poštovana Natasa,

Operativna artroskopija kolena sa odstranjenjem slobodmih zglobnih tela(cena poslata na e-mail)   

U cenu ulazi:

1. Operacija

2. preoperativna priprema 
 RTG pluca,
 EKG,
 Kardioloski pregled
kontrolna krvna slika
anestezioloski pregled
Color Doppler noge
3.Rehabilitacija na CPM robotu za koleno 5 terapija po sat vremena

4.Bolnicki dan, sutradan idete kuci

5.Kntrola 
Pre svega je potrebno da dodjete na pregled kod naseg dr Miodraga Glisica i da ponedete dosadasnje izvestaje i snimke, takodje potrebno je da imate svez magnet kolena ili RTG snimak u dva pravca. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Nikola Brkljac (2019-03-20)

Da li artroskopijom vrsite operaciju cukalja na noznom palcu i kolika je cjena molim vas

Ana Life (2019-03-20)

Poštovani Nikola,
Ne radimo te vrste operacija.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Aleksandar (2019-02-27)

Imam problem sa meniskusom i prednjim uk.ligamentima (parcijalna ruptura), pa me zanima efikasnost lecenja ovakvih povreda artroskopijom i cena iste ukoliko bi se izvela na vasoj klinici. Hvala unapred

Ana Life (2019-02-27)

Poštovani Aleksandre,

 

Naš dr Glisic radi artroskopske operacije kolena bilo da je u pitanju meniskus ili operacija prednjih ukrstenih ligamenata, sa odlicnim rezultatima.

Maestralno je videti na ekranu kako pod okom kamere se rešava problem pokidanih ukrstenih ligamenata i na kraju na kolenu imamo 3 koncica, tj, sve se rešava kroz minijaturne rezove od nekoliko milimetara. Cela naša operacija se snima, snima se šta doktor radi u kolenu. U cenu operacije je uracunata preoperativna priprema, lezanje u bolnici, najcešće samo jednu noć, 5 sati terapija na robotu za koleno.

 

Cena zavisi šta se radi. Artroskopija meniskusa (cena poslata na e-mail),ako se radi artroskopija prednjih ukrstenih ligamenata (cena poslata na e-mail) plus implanti (koji su najcesce (cena poslata na e-mail).Kao sto vidite, bez snimka nismo  u mogućnosti da Vam kažemo cenu. Pošaljite nam na direktan email bolnica@analife.rs snimke koje imate (magnet ), kako bi smo mogli precizno da kazemo cenu.

 

S poštovanjem Analife

Ivan (2019-02-22)

Poštovani, Imam prostu kosu rupturu zadnjeg roga medijalnog meniskusa, da li moze resiti taj problem kod vas i koja ke cena? Koliko bih se zadrzao u bolnici?

Ana Life (2019-02-22)

Poštovani Ivane,

  Prvo je potrebno da dodjete na specijalistički pregled ortopeda dr Miodraga Glisica i cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Ukoliko se odlučite za nas pregled, molimo Vas, ponesite snimke kolena iz dva pravce (mogu se uraditi i kod nas, ali to je potrebno naglasiti da snimite koleno pre nego počne pregled kod dr Glišića. Na pregledu  dobićete odgovor od našeg ortopeda koja bi terapija za Vas bila najbolja, naši roboti za koleno ili operacija i koja bi se  operacija kod Vas radila i zajedno sa cenom.

 

 Načelno govoreći ako se radi meniscektomija, debridman skidanje oštećene hrskavice, vadjenje  stranih zglobnih  tela... cena operacije (cena poslata na e-mail)

Ako se pored meniscektomije rade i mikrotuneli zajedno sa ubacivanjem plazme i maticnih celija PRP , cena bi onda (cena poslata na e-mail)

 

U cenu je uključeno 

 •  Rtg pluća
 • Specijalisistički izveštaj radiologa
 • Specijalistički izveštaj kardiologa
 • EKG
 • bolnicki dan i noć
 • jedna kontrola 
 • 5 sati ( 5 dolazaka po 1 sat) terapije na robot za koleno 

 

Ukoliko je potrebno raditi neku drugu operacije (nestabilno koleno i sl.) to možemo  znati tek na pregledu dr Glišića.

Pregled se zakazuje telefonom 011 319 68 08 

 

S poštovanjem

Analife 

Aida (2019-02-11)

Molim vas dali radite artroskopiju zadnjeg djela ramena i koja je cjena i koliko oporavak traje

Ana Life (2019-02-11)

Poštovana Aida,

radimo artroskopiju zadnjeg dela ramena. Cena zavisi od toga šta se radi. Da bi smo vam dali precizniji odgovor pošaljite nam nalaze nalaze na direktan e-mail bolnica@analife.rs. Artsokopiju radi dr Miodrag Glisic.


 

S poštovanjem Analife

Nemanja (2019-01-17)

Postovani, zanima me kolika je cena artroskopije kolena, tacnije ciscenje ostataka od medijalnog meniskusa? I koliko kosta samo pregled i procena da li treba artroskopija ili ne? Hvala u napred.

Ana Life (2019-01-17)

Poštovana,

cena artroskopije kolena, u toku koje se radi sve što se vidi kamerom u kolenu, bilo da je u pitanju oštećen meniskus, ošćena hrskavica, plike, slobodna zglobna tela, "vodu u kolenu", sve (cena poslata na e-mail)

U cenu artroskopije kolena (cena poslata na e-mail)

uračunata je kompletna preoperativna priprema

1. RTG pluća

2. Spec pregled radiologa 

3. Spec. pregled kardiologa i EKG

4. Spec. pregled anesteziologa

5  Kontrolna lab

6. bolnički dan

7. 5 terapija na robotu za koleno, od po sat vremena u nadzor naseg lekara 

 

Specijalistički pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glišića (cena poslata na e-mail)

Srdačan pozdav Analife 

Katarina (2019-01-12)

Poštovani, radjena mi je artroskopija lateralnog meniskusa pre 6 godina. Od pre godinu dana osečam bolove. Interesu je me cena pregleda i ostalih mogucih intervencija? Unapred hvala!

Ana Life (2019-01-12)

 

  Poštovana Katarina

  

  Specijalistički pregled ortopeda dr Miodraga Glišića (cena poslata na e-mail)

 

  Ukoliko se odlučite za naš pregled, molimo Vas, ponesite snimke kolena iz dva pravce (mogu se uraditi i kod nas, ali to je potrebno naglasiti da snimite koleno pre nego počne pregled kod dr Glišića. Na pregledu  dobićete odgovor od našeg ortopeda koja bi terapija za Vas bila najbolja, naši roboti za koleno ili operacija i koja bi se  operacija kod Vas radila i zajedno sa cenom.

 

 Načelno govoreći ako se radi meniscektomija, debridman skidanje oštećene hrskavice, vadjenje  stranih zglobnih  tela... cena operacije (cena poslata na e-mail)

Ako se pored meniscektomije rade i mikrotuneli zajedno sa ubacivanjem plazme i matičnih ćelija PRP , cena bi onda bila (cena poslata na e-mail)

 

 

U cenu je uključeno 

 •  Rtg pluća
 • Specijalsistički izveštaj radiologa
 • Specijalisticki izveštaj kardiologa
 • EKG
 • bolnički dan i noć
 • jedna kontrola 
 • 5 sati ( 5 dolazaka po 1 sat) terapije na robot za koleno 

 

Ukoliko je potrebno raditi neku drugu operacije (nestabilno koleno i sl.) to možemo  znati tek na pregledu dr Glišića.

Pregled se zakazuje telefonom 011 319 68 08 

 

S poštovanjem

Analife 

Gordana (2018-12-30)

Postovani, imam vodenu cistu ispod kolena i receno mi je da je zglob ostecen, koliko bi kostao pregle i moguca intervenciija...Hvala

Ana Life (2018-12-30)

Poštovana Gordana,


najbolje bi bilo da dodjete na pregled kod našeg Ortopeda dr Glišić. To se uspešno leči artroskopijom kolena, gde se eliminiše tečnost iz kolena, očisti hrskavica (debridman) i ako postoji još neka udružena patologija. Operacija (cena poslata na e-mail). U cenu je uračunata preoperativna priprema (Rtg pluća, kardiološki pregled, color doppler noge, jedna noć u bolnici) fizikalna terpija na CPM robotu za koleno 5 sati terapije. 

   

S poštovanjem

   Analife

Vjekoslav Maric (2018-12-12)

Imam vodu u desnom koljenu i polomljen meniskus u istom i casica koljena vrlo nestabilna, koliko bi kostala pregled i operacija i koliko dugo traje oporavak .... hvala unapred ...!!

Ana Life (2018-12-12)

Poštovani Vjekoslave.

specijalistički pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glisica (cena poslata na e-mail). Na osnovu snimaka (koje će poneti sa sobom, ukoliko zakazete pregled) i pregleda , doktor Glisic ce proceniti za koju ste operaciju

S poštovanjem

            Analife

Snezana (2018-12-05)

Mozete mi reci cenu artroskopije kolena.

Ana Life (2018-12-05)

Poštovana,
artoskopija kolena plus preoperativna priprema (RTG pluca, kardiološki pregled EKG spavanje jednu noć i 5 terapija odmah posle anestezije na robotu za koleno je (cena poslata na e-mail).Ključ uspeha nasih operacija, pored vrhunskog ortopeda dr Glisica, i odmah rehabiltacija kolena na nasem robotu, koje nadgleda dr Desanka Mitrovic

 

S poštovanjem Analife

Zvjezdana Mandi? (2018-11-15)

Poštovani dr Glišić, mom suprugu je postavljena Dg: Coxarthrosis gravis l.dex. U Th: Indicirana endoprotetika desnog kuka, dok odluči za op, antireumatika, Gelenk komplex 3×1 , Reuma flex spolja. Prije donošenja zadnje odluke o op tretmanu voljeli bismo se posavjetovati s Vama. Da li je to baš za operaciju ili se može trenirati robot mašinama ? S obzirom na nedostatak slobodnog vremena i veliku udaljenost da li je moguće obaviti pregled subotom u popodnevnim satima ili možda u ponedeljak 26.11. prije podne. U slučaju realne potrebe za op zahvatom da li ga je moguće uraditi kod Vas i koliko košta ? Koliko bi trajao oporavak do povratka kući? Da li bi se mogao uraditi odmah bar jedan tretman na mašinama ako bi to bilo rješenje ?Izvinjavam se na dugom postu, ali u Analife baš imamo povjerenja, nije nam prvi put. Radio je i hemoroide kod Vas u bolnici. Srdačan pozdrav, Miodrag i Zvjezdana Mandić...

Ana Life (2018-11-15)

 Poštovana Zvezdana,

  vaš suprug sa artrozom kuka treba da dodje na pregled i donese sveze RTG snimke kukova. Teg tad se može proceniti stepen oštećenja zgloba i postaviti indikacija za eventualnu terapiju na CPM masini. Naša iskustva sa lečenjem artroze su odlična na našim robotima- CPM masina. Cena spec pregleda ortopeda dr Miodraga  Glisica je (cena poslata na e-mail) zakazuje se na neki od tel 0693196808

S poštovanjem

Analife

Blagoje Petkovic (2018-10-27)

Dobar Dan. Zanima me koliko će koštati vađenje šrafa iz sindesmoze u skočnom zglobu? Moja dijagnoza je: Fractura cruris miltiplex, pars distalis trimaleolaris TLC dex. St. Postoperationem. Imam sva dokumenta potrebna, operaciju je radio Dr. Miodrag Glišić na Banjici 22-og Marta 2018. Hvala unapred. Blagoje

Ana Life (2018-10-27)

Poštovani,

Mi smo centar za artroskopiju, ne radimo tu vrstu operacija. 

 

S poštovanjem

Analife

milan tepavac (2018-10-24)

Supruga ima ostećenje levog kolena .Na KBC Banjica je snimila koleno na rentgenu i Dr Vukomanovic je predlozio operaciju.Posto se ceka 3-4 god.zeleo bih da to ubrzam pa vas molim da mi javite cenu za tretman.Pozdrav.

Ana Life (2018-10-24)

Poštovani,

prvi korak je pregled kod dr Miodraga Glišića, ortopeda koji ce uraditi pregled, pogledati snimke i dati predlog za lečenje. Da li je operacija klasična, ili artroskopija snimanje i lecenje kolena sa ulaskom kamere u kolene (ostaju samo dve milimetarske rupice) ili je za protezu. 

Specijalistički pregled oropeda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se te. 069 319 6808 ili 011 3196808

S poštovanjem

Vaša Analife

 

Goran (2018-10-19)

Dobar dan Imam jedno pitanje? Zivim u Austriji pre oko 4 meseca mi je izvrsena operacija desne podkolenice sa platom titanijumskom ima oko 14 srafova sumnjam da mi operacija nije dobro odradjena gip sam skinuo pre mesec dana, uz to na operaciji sam imao rane mislim da su me izgoreli ali nece da kazu. Molio bih vas da mi pomognete imam snimke da ne isklompikuje se. Stvarno iskreno u becu su doktori duplo nula to nas narod nezna. imam troje dece koji se skoluju stacu sada nemoguz da radim i noga mi naduvena kad pipnem prstom ostane otisak i polako se povuce plasim se da nije gnoj da ne dodje do svasta. Nikakvu terapiu nisam dobio. Hvala unapred.

Ana Life (2018-10-19)

Postovani Gorane, 

Jako je nezgodno postavljati diganoze i davati terapiju na osnovu tudjih izvestaja. To bi bilo izrazito ne profesionalno sa naše strane. 

Smatramo da bi najbolje bilo da odete na kontrolu kod Vašeg lekara i da u dogovoru sa njim nadjete rešenje za Vaš problem, ili ako ste u mogućnosti da dodjete za Srbiju i na pregled. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Mirjana Stojic (2018-09-29)

Imam 71 god.imam problem sa kolenom dijagnoza gonoartroza da radim vezbe i tomi je med. sestra sam dugogodisna glavna anestezije reanimacije i intenzivne nege A iB sada u penziji 2010 oprisla CAC maxilarnog sinusa zracena od tada nema nikavih promena redovno radim MR redovno se javljam svom hirurgu i ako on to netrazi zbog kolena i bola iznenadnog doslo je do pada frakture glave femura uradjena hir intervencija oporavak ok da bi posle sest meseci isto tako pala i da bi zastitla kuk doslo je do frakture humerusa imala sam srecu da dezurni kolega u o.ambulanti uspeo odma da namesti nosla sam zavoj 21 dan sada me povremeno zaboli ali ruka funkcionise uz redovno vezbanje obracam vam se dali mozete da mi pomognete za sada sve operacije sam podnosila ok. I da me oslobodite “straha od pada novog jer koleno sve vise boli” Srdacan pozdrav moze i Ort.klinika Banjica ili kl. Analajf ali bi volela da znam cenu iako se Dr Ana i ja znamo vec dugo godina

Ana Life (2018-09-29)

Poštovana, 

Kontakt sa dr Anom možete ostvariti tel. Kao fizijatar mogu reći da mi nije jasno Vaše pitanje. Ne znam kako možemo da Vas oslobodimo straha od novog pada. Svaki tretman na našim robotima je kontraindikovan kod pacijenata koji u anamnezi imaju carcinom ( bilo kojeg organa). Najbolje je da zakažete pregled kod dvog ortopeda, koji Vas je do sada lečio, bas zbog Vašeg ukupnog stanja. 

 

S poštovanjem

Analife

Snežana (2018-09-28)

Poštovani,koliko kosta artoskopija kolena?

Ana Life (2018-09-28)

Poštovana Snežana, 

 

Potrebno je prvo sa dodjete na pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glišića. Najbolje je da ako dolazite na pregled kod ortopeda   ponesete svu dokumentaciju koju imate, kao i RTG snimke kolena u dva pravca ili jos bolje MR magnetni snimak kolena. Ako naš ortoped dr Miodrag Glisic proceni da ste za artroskopiju, zakazuje Vam se priprema i prijem u bolnicu.

Artroskopija kolena - Debridman, sa ili bez  vadjenja slobodnih zglobnih tela, sa preoperativnom pripremom Rtg pluća, kardiološki pregled i EKG, Color Doppler  noge + 5 x 1 h tretmana na CPM robotima za koleno uz nadzor Prim dr Desanke Mitrović

Promotivna cen(cena poslata na e-mail) - Ass. dr sci. Miodrag Glišić Spec. ortopedije sa traumatologijom.Preoperativnu pripremu možete uraditi kod nas ili na drugom mestu. 

 

S poštovanjem

Analife

Miro Djurkovic (2018-08-24)

Postovani Pisem.u vezi moje kcerke Kristine. Zadnji 5 godina iscasenje casice desnog kolena. Takodje bol u desnom kolenu. Casica joj cesto iskace. Dijagnoza.. luxatio patellae recurrens (recidiva)bill. Prec. Dex. I predlaze se hirusko lecenje artroskopski asistirana stabilizacija casice sa rekonstrukcijom MPFL Recite mi mozete li joj vi kako pomoci.Kristina ima 19 god. Hvala Miro Djurkovic

Ana Life (2018-08-24)

Poštovani Miro, 

Da bi smo vam precizno odgovorili na vaše pitanje da li možemo pomoći, pošaljite nam na direktan email bolnica@analife.rs snimak na magnetnoj rezonanci koleno, a najbolje bi bilo da sa snimkom dodjete da pogleda naš ortoped dr Glisić da li je za operaciju ( artsriskopija kolena)  i koju, a ako nije da li je za terapiju na robotima za koleno. 

 

S poštovanjem

Vaša Analife

vesna (2018-08-17)

Imam problem sa Haglundovom desnom petom.Vidim da radite artroskopski?

Ana Life (2018-08-17)

Poštovani.

Haglundov deformitet petne kosti moguće je rešiti artroskopskom remodelacijom. U zavisnosti od oštećenja samog pripoja Ahilove tetive ponekad je potrebno i njegovo pojačanje. Tada se koriste ankeri (biorazgradivi klinovi koji fiksiraju tetivu za kost). Neophodan je pregled i dodatna dijagnostika kako bih Vam rekao konkretno u vašem slučaju šta je potrebno uraditi.

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Sanja (2018-08-17)

Koliko košta artroskopija skočnog zgloba

Ana Life (2018-08-17)

Poštovani,
Artroskopija skočnog zgloba (cena poslata na e-mail)
Preoperativnu pripremu možete uraditi kod nas ili na drugom mestu.

 

S poštovanjem

Analife

mladen puskovic (2018-06-25)

imam roblem sa Haglundovom levom petom.Vidim da radite artroskopski.Da li je u pitanju odstranjenje zuba kosti ili koristite anchor?Koliko je dug postoperativni tok?

Ana Life (2018-06-25)

Poštovani.
Haglundov deformitet petne kosti moguće je rešiti artroskopskom remodelacijom. U zavisnosti od ostećenja samog pripoja Ahilove tetive ponekad je potrebno i njegovo pojačanje. Tada se koriste ankeri (biorazgradivi klinovi koji fiksiraju tetivu za kost). Neophodan je pregled i dodatna dijagnostika kao bih vam rekao konkretno u vašem slučaju šta je potrebno uraditi.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Marko (2018-06-21)

Koliko košta artroskopija kolena levi meniskus zadnji rog

Ana Life (2018-06-21)

Postovani

Posaljite nalaze ukoliko ih imate, Magnet i ili RTG u stojecem stavu u dva pravca. 

Artroskopija kolena (cena poslata na e-mail)

Preoperativnu pripremu mozete uraditi kod nas ili na drugom mestu. 

 

S postovanem
Analife

Olivera jovanovic (2018-06-08)

Operisan mi je skocni zglo8b 9.02.2015g.Upravo sam saznala da mi je ostao slomljen sraf.Da li vadite srafove i orijentaciono koliko to kosta?

Ana Life (2018-06-08)

Postovana,

U PRINCPU NAJBOLJE JE   DA KOMPLIKACIJE RESAVAJU ONI KOJI SU RADILI OPERACIJU.

 

 Srdacan pozdrav Vas Analife

Željana Jovi? (2018-06-05)

Poštovani,interesuje me mišljenje ortopeda ili fizijatra,ne znam u čijem domenu je moj "problem".Imala sam prelom i operaciju skočnog zgloba pre 9.meseci.Ortoped je rekao nakon snimanja da je njegov deo posla završen,fizijatar nakon svih terapija da je sada sve stvar vežbe,a realnost je da imam ograničene pokrete,otok koji nikad nije nestao,i rekla bih "viška delova" u prednjem delu zgloba.Dakle,htela bih ili ultra zvuk ili već kojom metodom se izvodi snimanje ligamenata i tetiva,pa Vas molim da mi u mailu pošaljete koju vrstu pregleda da zakažem kod Vas i koliko ta usluga košta.Hvala unapred.

Ana Life (2018-06-05)

Postovana,
posallite nam sve nalaze koje imate

1. lecenje kod otopeda

2. snimke koje imate

3. nalaz lekara fizijatra

 

Ako ste zaista zavrsili sa ortopedom moramo znati koja je zavrsna dijagnoza kako bi smo ordinirali terapiju 

Ako su roboti u pitanju, ciji su rezultati impresivni, terapija od sat vremena (cena poslata na e-mail)

 

Srdačan pozdrav,

Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje