Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Iščašeno rame - kako rešiti problem?

Kako da rešim problem iščašenog ramena – Analife predlaže artroskopsko rešavanje nestabilnog ramena plus fizikalna terapija na robotu za rame

 

Iščašeno rame - Priča iz naše bolnice

 

Poznati pijanista, na skijanju je povredio rame, kaze da mu se čini kao da je rame iskočilo, da je previse pokretno. Trazio je da hitno resimo problem, nije żeleo da nosi longetu. Ima iskustvo prijatelja kome se posle slic3ne povrede i skidanja longete rame ukočilo.

Posle kliničkog pregleda i analize snimka MR, naš ortoped dr Miodrag Glišić mu je objasnio da je kod njega doslo do iščašenja ramena koji se zove Bankartova lezija. Objasnio je da se akutno (nesto sto se javlja prvi put) iščašenje  treba što pre i što nežnije rešavati. U našoj bolnici, pacijentu je uradjena artroskopija nestabilnog ramena, a sa rehabilitacijom na robotu za rame, vrlo brzo se vratila puna pokretljivost zgloba ramena, samim tim zivotna i profesionalna aktivnost pijaniste.

 

Zaključak: Rame je najpokretljiviji ali i najnestabilniji  zglob naseg tela.Zato, kada se desi povreda ramenog zgloba,  rešavajte je brzo, na najsavremeniji način – artroskopijom. Kroz tri portala (rupice od nekoliko milimetara) uz pomoć kamere i najsavremenijom opremom, kao i najkvalitetnijim implantima, rešava se problem nestabilnog/išačašenog ramena.

Kada se problem resava konzervativno (gips, longeta), velika je verovatnoca da ce se išačašenje ponavljati.Ako se povreda ponavlja, neminovno dolazi do propadanja hrskavice – artroze ramenog zgloba, težeg procesa lecenja, kao i ukocenja zgloba ramena.

 

Najbolji i najbrži oporavak je kada se artroskopija uradi odmah posle povrede ramena.

 

Šta je artroskopija?

Artroskopija je prvi izbor / zlatni standard za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba, naročito kod sportista i mlađih ljudi.

Tokom artroskopije zglob se minimalno otvara! Samim tim mogućnost infekcije ili komplikacija je svedena na minimum, za razliku od klasičnih operacija velikih zglobova, gde su komplikacije znatno češće i ozbiljnije.

 

Rame

Rame je najpokretljiviji ali i najnestabilniji  zglob naseg tela. Zbog toga je drugi zglob u ljudskom telu po broju artroskopskih intervencija..

Pojava artroskopije dovela je i do boljeg razumevanja funkcije ramenog zgloba i prepoznavanja patoloških stanja u samom zglobu. I glenohumeralni zglob i subakromijalni prostor, mesta patoloških dešavanja u ramenu, mogu se uspešno pregledati i tretirati artroskopskom metodom.

 

U bolnici Analife artroskopski se rešava:

  • nestabilnosti zgloba/iščašenje/luksacija

  • oštećenju rotatorne manžetne

  • rešavanju problema subakromialnog impigementa

  • patologiji akromioklavikularnog zgloba

  • smrznutog ramena

  • sinovitisima zgloba

  • početnim degenerativnim oštećenjima zgloba

 

#Analifezdravlje #Analifelepota

 

Pratite nas na Istagramu, Facebook - u  i Youtube kanalu

 

04.ortopedija-artroskopija-ramena-galerija.jpg

Postavite pitanje ili komentar Komentari (1)




Aleksandar (2023-05-15)

Ja imam problem sa ramenom ispada mi već par puta.Voleo bih kad bi mogao nekako da ga spasio.Kakvi su uslovi za dolazak?I kakve su cene za ceo poduhvat? Hvala

Ana Life (2023-05-15)

 

Poštovani Aleksandre,

Prvi korak je pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica, na pregled je važno da dodjete sa magnetnim snimkom ramena ili RTG snimkom u dva pravca.  Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati telefonom na 011 3196808.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje