Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

PRP tretman: kolena, skočnog zgloba, kuka, lakta i ramena

PRP tretman: kolena, skočnog zgloba, kuka, lakta i ramena

 

Cilj operacije

 

Naše telo ima moć da regeneriše tkivo na svim delovima kože. Matične ćelije rade to svaki dan i pomažu telu da uopšte dođe do te procedure. Zato su one veoma bitne komponente u našem telu.

 

ŠTA JE PRP tretman?

 

Primena sopstvene krvi u svrhu lečenja u medicini, poznata je već 100 godina. 

PRP tretman ( platelet rich plazma ) je tretman koji podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija  sopstvene krvi ( krvne plazme ). Ovaj estetsko - medicinski zahvat koristi moć  koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi, kako bi se stimulisalo reagovanje matičnih ćelija. Matične ćelije potpomažu nastanku novog kolagena  i krvnih sudova, obnavljanje oštećene kože i brišu znakove starenja.

 

ŠTA JE TO TROMBOCITNA PLAZMA?

 

Trombocitna plazma je centrifugat krvi, uzet od osobe koja je odlučila da radi tretman. Ona ima visoku količinu trombocita, u  maloj količini krvne plazme ( 1 milion trombocita na 1 cm kubni plazme ). Pored trobmocita, u krvnoj plazmi se nalaze i faktori rasta ( sedam bitnih fakotra ), i veliki broj matičnih ćelija. 
 

PRP u ortopediji

 

U ortopediji se ovakva terapija najčešće koristi kod degenerativnih promena na zglobovima.

Cilj terapije je da spreči dalje propadanje zgloba i delimično regeneriše oštećeno tkivo, naročito hrskavicu, pa na taj način pacijent ima znatno manje tegobe. Mogu da se tretiraju svi zglobovi bez izuzetka, a najčešće koleno, kuk, rame i skočni zglob.

U zavisnosti od indikacije, lekari  opšte bolnice Analife će odrediti terapiju i način njenog sprovođena u cilju postizanja najboljih rezultata.

 

 

Sportske povrede i PRP

 

Primena regenerativne medicine kod sportskih povreda, daje odlične rezultate. Može se primeniti kod svih vrsta tendinopatija kao i kod parcijalnih ruptura, ligamenata, tetiva i mišića.

Terapija se može sprovesti kod akutnih i hroničnih promena muskuloskeletnog sistema, a njen cilj je da se iz krvi izdvoje neophodne komponente za zarastanje tkiva i da se one lokalno aplikuju na mesto povrede.

Postupak se najčešće sprovodi pod kontrolom ultrazvuka, a kako bi se što preciznije definisala i tretirala povređena zona. Ovom terapijom mogu da se tretiraju povrede ahilove tetive, teniski lakat, “jumper knee”, rotatorna manžetna, …

Profesionalnim sportistima, ovakva terapija omogućava brži povratak na teren. Ono što je posebno važno je činjenica da se od strane Svetske anti – doping agencije ne tretira kao doping.

 PRP metoda je bezbedna, i ne posotji mogićnost od dobijanja alergijskih ili drugih imunoloških reakcija jer se koristi plazma od samog pacijenta. 

 

KAKO IZGLEDA PRP TRETMAN?

 

Za PRP metodu  nije potrebna nikakva specijalna priprema. Prvo se uzme uzorak krvi od klijenta (oko 40 ml- 150 ml). Zatim se krv pripremi (centrifugira) i izdvoji tečni deo krvi (plazma) od statičnog dela. 

Izdvojena plazma se ubrizgava  u okviru artroskopske operacije ili specijalnim iglama direktno u tretirano područije.

Ovim postupkom se na priordan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva,hrskavice.

 

KOLIKO TRAJU EFEKTI?

 

To zavisi i od Vaših životnih navika, oštećenja  hrskavice,zglobova i tkiva. Nije moguće tačno odrediti vreme trajanja efekata, jer ono zavisi od niza spoljašnjih faktora na koje mi ne možemo utiicati, ali možemo ublažiti.

 

KOLIKO JE POTREBNO TRETMANA? 

 

Vaš doktor ce proceniti koliko je potrebno tretmana. 


Tretman traje oko 30 min.

 

Profesionalni košarkaš na terapiji za povredjeni skočni zglob: PRP i ROBOT (CPM) - Bolnica Analife i dr Glišić

Postavite pitanje ili komentar Komentari (11)
Jelena (2020-10-20)

Postovani,interesuje me koji bi najbolji tretman bio za koksatrozu kuka,koliko tretmana bi trebalo i koliko bi kostao?pozdrav

Ana Life (2020-10-20)

 Postovana Jelena,

Ne radimo PRP tertman na zglobu kuka. 

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Igor (2020-10-16)

Dobar dan. Koja je cena jednog prp tretmana kolena? Hvala unapred.

Ana Life (2020-10-16)

 Postovani Igore,
Jedan PRP tretman kolena je (cena poslata na e-mail)
Prvo je potrebno da dodjete na pregled kod dr Miodraga Glisica ortopeda , da ponesete sve od snimaka sto imate kako bi doktor procenio da li bi tretman plazmom bio adekvatan za Vas. Cena pregleda(cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08.

Srdacan pozdrav Analife
 

Dusica (2020-10-07)

Postovani, kolika je cena jednog PRP tretmana kolena?

Ana Life (2020-10-07)

Postovana Dusice,

Intervenciju PRP tretman kolena , radi nas ortoped dr Miodrag Glisic , prvo je potrebno da dodjete na pregled i da ponesete sve od snimaka i nalaza sto imate, cena pregleda (cena poslata na e-mail). Cena intervencije (cena poslata na e-mail). Pregled i intervenciju mozete zakazati telefonom na 069-319-68-08.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Dejan (2020-09-24)

Poštovanje, molim Vas da mi pošaljete na mail Vaš spisak usluga i cenovnik za ortopediju kolena. Hvala unapred

Ana Life (2020-09-24)

Postovani Dejane,
bi bilo da nam na direktan mejl bolnice za dr Miodraga Glisica nalaz i snimak ako ga imate.
Naravno da je pregled specijaliste prvi korak. 
Mi radimo artroskopske operacije,kolena,ramena, lakta ,skocnog zgloba. Operacije izvodi dr Midorag Glisic nas ortoped.
Cene se razlikuju u zavisnosti od operacije,zgliba, vrste povrede i naravno potrebom za implantima .  Prvi korak je da dodjete na pregled kod dr Miodraga Glisica i da ponesete sve od snimaka sto imate i naravno da imate neke nove snimke ili RTG snimak u dva pravca ili magnet. Cena pregleda (cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tihomir (2020-09-20)

Koliko košta prp tretman 1 kolena?

Ana Life (2020-09-20)

 Postovani Tihomire,

Kada je rec o prp tretmanu kolena , mozemo Vam reci da intervenciju radi nas ortoped dr Miodrag Glišić. To je tretman gde se uzima Vasa krv, specijalno se obradi, tj. centrifugira.U tom procesu se izdvoji plazma koja sadrzi veliku kolicinu trombocita koja aktiviraju maticne celije koje se pretvaraju u celije hrskavice regije kolena. Tretman se najcesce radi pod kontrolom ultrazvuka gde se vidi mesto gde doktor Glisic ubacuje plazmu.   Cena jednog tretmana(cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Goran (2020-09-09)

Postovani, Interesuje me cena pregleda kolena? Hvala unapred.

Ana Life (2020-09-09)

Postovani Gorane,

Cena specijalistickog pregleda ortopeda(cena poslata na e-mail). Vazno je da ponesete sve sto imate od nalaza i ako imate, ukoliko nemate uradite RTG snimak kolena u dva pravca ili magnet kolena. Pregled radi nas ortoped dr Miodrag Glisic .

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Jelena (2020-08-31)

Koliko kosta operacija jednog kolena krvnom plazmom?

Ana Life (2020-08-31)

Postovana Jelena,
Jedan PRP tretman kolena(cena poslata na e-mail)
Prvo je potrebno da dodjete na pregled kod dr Miodraga Glisica ortopeda , da ponesete sve od snimaka sto imate kako bi doktor procenio da li bi tretman plazmom bio adekvatan za Vas. Cena pregleda (cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08.

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milomir (2020-07-15)

Da li se leče SKOČNI zglob, koleno moždo i kuk gde se oseća ukučenost i bol pri hodanju

Ana Life (2020-07-15)

Postovani Milomire, 

Prvi korak je da dodjete na pregled sa svim nalazima i snimcima koje ste radili do sada, kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica. Cena pregleda je (cena poslata na e-mail) . Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08.
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Ljubica (2020-07-15)

Koliko bime koštale usluge 1. Operacja artroskopija kolena 2. Color Doppler noge 3. Anesteziooski pregled 4. Bolnicki dan PLUS rehabilitacija za kolleno Imam 69 godina i poodmaklu artrozu oba kolena.

Ana Life (2020-07-15)

 Postovana Ljubice, 
Mi radimo artroskopske operacije kolena, operacije radi dr Miodrag Glisic specijalista ortopedije. Pre svega potrebno je da dodjete na pregled kod doktora i da ponesete sve snimke koje imate najbolje sto sveziji RTG snimak u dva pravca ili magnet kolena,cena pregleda(cena poslata na e-mail). Sto se tice cene operacije (cena poslata na e-mail)
 Artroskopija obuhvata 

1. Operacja artroskopija kolena
2. Color Doppler noge
3. Kardioloski pregled
4. Ekg
5. RTG pluca
6. Anesteziooski pregled
7. Bolnicki dan

 PLUS  rehabilitacija za koleno 

 Pet terapija od po sat vremena na roboru za koleno.

Odmah posle budjenja ukljucujemo Vam terapiju 20 minuta na robotu za koleno. 

Znaci, koleno se stavlja u pokret odmah posle operacije i tako najmanje pet dana po sat vremena kod nas. Rezultati posle operacije i rehabilitacije na robotima su fantasticni.

S postovanjem
Analife
 

Maja (2020-06-22)

Postovani zanime me cena za PRP tretman ramena posto bih prvo to pokuala a isto tako za artroskopsku operaciju ramena (rec je o zaledjenom ramenu). Hvala

Ana Life (2020-06-22)

Postovana Maja,
Pre svega je potrebno da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica, cena pregleda(cena poslata na e-mail)i vazno je da ponesete magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca, kako bi doktor video da li ste za fizikalnu terapiju na nasem CPM robotu ili za operaciju.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Beci (2019-12-03)

Koliko košta prp tretman kolena

Ana Life (2019-12-03)

Poštovani,
Kada je reč o PRP tretmanu kolena, to je intervencija koja se radi ambulantno. Prvo se izvadi Vasa Krv, koja se spacijalno obradi, zatim se izdvoji plazma koja je puna trombocita, tj faktora rasta i onda se ona aplicira u koleno. Intervencija se radi pod kontrolom ultrazvuka i cena intervencije (cena poslata na e-mail) po jednom tretmanu. Intervenciju izvodi nas ortoped dr Miodrag Glišić
Pregled i intervenciju mozete zakazati na 069-319-68-08.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje