Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Artroskopija ramena

Artroskopija ramena

 

UPOZNAJTE SE VIŠE SA:

- Šta je artroskopija?

- Koja oboljenja i stanja se mogu lečiti artroskopijom?

- Kakva je priprema za artroskopiju?

- Kako se izvodi artroskopija?

- Koliko dugo traje oporavak nakon artroskopije?

- Koje su moguće komplikacije artroskopije?

 

Šta je artroskopija ramena?

Artroskopija je minimalno invazivna alternativa standarnim otvorenim hiruškim tehnikama u ortopediji. U svetu predstavlja najčešće izvođenu ortopedsku hirušku proceduru koja je dovela do jednog od najvećih napredaka u ortopedskoj hirurgiji 20. veka.

 Artroskopija je najsavremenija ortopedska hirurška procedura tokom koje se, kroz minijaturne rezove u zglob uvode kamera i specijalni instrumeti za dijagnostikovanje i hirurško rešavanje problema zgloba.

Tokom artroskopije zglob se minimalno otvara! Samim tim mogućnost infekcije ili komplikacija je svedena na minimum, za razliku od klasičnih operacija velikih zglobova, gde su komplikacije znatno češće i ozbiljnije.

 

Minimalno invazivna operacija dovodi do manjeg postoperativnog oticanja i smanjenja bolova, od otvorenih tehnika, a takođe smanjuje rizik od komplikacija i omogućuje brži oporavak. Artroskopija je evoluirala iz dijagnostičkog alata u terapijsku proceduru koja može da tretira širok spektar povreda i poremećaja lokomotornog sistema.

 

U početku je krenula sa procderama na zglobu kolena a danas se primenjuje kod svih većih zglobova (kuk, koleno, skočni zglob, ručni zglob, rame i lakat). Najveću primenu ima u sportskom traumatizmu gde je prvo dovela do diagnostikovanja novih stanja i oboljenja, a kasnije i razvoja rekonstrutivnih intervencija, tako da se danas neke otvorene hiruške tehnike praktično više i ne rade.

 

 

Artroskopija je prvi izbor za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba, naročito kod sportista i mlađih ljudi.

 

- Posle artroskopije najčešće nije potrebno ležanje u bolnici.

- Artroskopija se može izvoditi pod analgosedacijom, spinalnom, regionalnom ili lokalnom anestezijom.

- Nema rezova, nema oziljaka. U artroskopiji se napravi nekoliko minijaturnih hirurških rezova, od oko 5mm, sa obe strane zgloba

- Lekar koji izvodi artroskopiju je obično ortoped-hirurg.

- Pacijent posle procedure može da ide kući.

 

Artroskopija se izvodi pomoću artroskopa - cevčice sa optičkim vlaknom i sočivom. Artroskop se uvodi u zglob kroz male hirurške rezove na koži, a kako je povezan sa video kamerom, unutrašnjost zgloba se prati na monitoru. Veličina artroskopa zavisi od veličine zgloba koji se pregleda. Koleno se, na primer, pregleda pomoću artroskopa prečnika 5mm. Postoje mali artroskopi, od svega 0,5mm u prečniku, koji se koriste na malim zglobovima poput ručnog zgloba.

 

Ako se pored pregleda zgloba artroskopom izvodi i operacija, procedura se zove artroskopska hirurgija. Mnogo procedura može da se izvede na ovaj način. U odnosu na tradicionalne hirurške procedure, artroskopska hirurgija manje oštećuje tkivo, podrazumeva manji bol i brži oporavak.

 

Rame

Rame je drugi zglob u ljudskom telu po broju artroskopskih intervencije. Kao i kod kolena, rana artroskopija ramena bila je usredsređena na dijagnostikovanje i razumevanje intraartikularne patologije zgloba. Svoj pun zamah ova hirurgija dobija osamdesetih godina 20. veka, kada je prepoznata kao dijagnostička i terapijska tehnika sa niskom incidencom komplikacija (8).

 

Pojava artroskopije dovela je i do boljeg razumevanja funkcije ramenog zgloba i prepoznavanja patoloških stanja u samom zglobu. I glenohumeralni zglob i subakromijalni prostor, mesta patoloških dešavanja u ramenu, mogu se uspešno pregledati i tretirati artroskopskom metodom.

   

                 

Najčešća patološka strana u ramenu su nestabilnost o oštećenje rotatorne manžetne  Danas se ova tehnika uspešno koristi u rešavanju:

  • nestabilnosti zgloba
  • oštećenju rotatorne manžetne
  • rešavanju problema subakromialnog impigementa
  • patologiji akromioklavikularnog zgloba
  • smrznutog ramena
  • sinovitisima zgloba
  • početnim degenerativnim oštećenjima zgloba

 

Uvođenjem artroskopa u rameni zglob dobili smo nova saznanja o patofiziologiji ramena, bolje razumevanje patoloških stanja što je dalje dovelo do razvoja novih instrumenata i implantata za rešavanje tih poremećaja.

 

Kakva je priprema za artroskopiju ramena?

Artroskopija je procedura pri kojoj se ne očekuje gubitak krvi i generalno se ne povezuje sa komplikacijama. Ipak, celokupno zdravlje paciijenta se uzima u obzir prilikom biranja kandidata za artroskopiju. Najvažnije je da pacijent može da podnese anesteziju koja se koristi tokom procedure. Pacijent ne bi smeo da ima problema sa srcem, bubrezima, jetrom i plućima. Ukoliko postoje problemi sa srcem ili emfizem, trebalo bi optimizovati stanje pacijenta pre operacije. Pacijenti koji su na antikoagulantima trebalo bi da prilagode terapiju operaciji. I ostali zdravstveni problemi, poput dijabetesa ili visokog krvnog pritiska, moraju biti pod kontrolom pre operacije.

 

Predoperativni pregled pacijenta obično uključuje fizički pregled, analize krvi i urina. Kardiološki pregled  EKG i rendgen pluća. Svaki znak postojeće infekcije obično odlaže artroskopiju, ukoliko se ne radi o mogućoj infekciji zgloba.

 

Kako se izvodi artroskopija ramena?

Artroskopija se najčešće izvodi bez hospitalizovanja pacijenta. Tip anestezije koji će se koristiti zavisi od zgloba koji se pregleda i zdravstvenog stanja pacijenta. Artroskopija se može izvesti pod totalnom, spinalnom ili epiduralnom anestezijom, regionalnom blokadom ili čak lokalnom anestezijom. Na strani zgloba se pravi hirurški rez kroz koji se potom uvodi artroskop. Ukoliko je potrebno da se koriste drugi instrumenti da bi se određene strukture bolje videle, prave se dodatni rezovi kroz koje se ti instrumenti uvode. Kod artroskopske hirurgije, kroz dodatne male rezove se uvode instrumenti kojima se isecaju, odstranjuju ili ušivaju oštećene strukture. Po završetku procedure, artroskop se izvlači, rezovi se ušivaju i previju sterilnim zavojem.

 

 

Koliko traje oporavak nakon artroskopije?

Neosredno posle operacije pacijent se oseća pospano zbog delovanja anestezije. Ukoliko je potrebno, daju se lekovi protiv bolova. Ako se procedura obavlja pod lokalnom anestezijom, moguće je da nema nikakvih bolova. Kada se koriste epiduralna ili regionalna anestezija, normalan je osećaj utrnulosti i slabosti koji popuste pre nego što pacijent bude pušten kući.

 

Hirurški rezovi koji se prave za potrebe procedure su mali. Obično se pravi jedan ili više rezova od po 5mm sa obe strane zgloba, koji se posle previju. Zavoj može upiti nešto tečnosti od dreniranja rana, a trebalo bi ga skinuti isključivo po odluci lekara. Prvih nekoliko dana nakon operacije treba paziti da zavoj ostane suv. Pacijent mora odmah da obavesti lekara ako oseti neobičan bol u zglobu, u slučaju otoka, crvenila ili osećaja toplote, kao i u slučaju povrede tog zgloba.

 

Nekoliko dana nakon artroskopije pacijentima se savetuje da odmaraju sa podignutim zglobom, i da stavljaju ledene obloge kako bi smanjili otok i bol. Posle operacije se postepeno uvode vežbe koje će ojačati mišiće oko zgloba i sprečiti kontrakture okolnog mekog tkiva. Cilj je ponovno postizanje stabilnosti, opsega pokreta i snage zgloba brzo, ali bezbedno, dok se istovremeno sprečava rast ožiljačnog tkiva. Ovaj program je esecijalni deo procesa oporavljanja kako bi se postigao optimalni ishod procedure.

 

Vremenom je proizvodnja sve kvalitetnije fiber-optičke opreme omogućila razvoj minijaturne artroskopije.  Sada je moguće izvesti artroskopiju i na malim zglobovima. Artroskopija je tako postala važno sredstvo u artroskopskoj hirurgiji, a njena uloga će nastaviti da raste razvojem artroskopskih instrumenata.

 

Koje su moguće komplikacije artroskopije?

Moguće komplikacije su retke, a uključuju krvarenje unutar zgloba i infekciju zgloba, kao i nuspojave anestezije.

 

 

Zaključak

 

Arthroskopska hirurgija je donela najveći napredak ortopedske hirurgije dvadesetok veka. Ponudila je minimalno invazivni pristup uz maksimalnu vizuelizaciju zgloba naspram širokih incizija i otvorenog pristupa. Samim tim smanjena je operativna trauma kao i komplikacije operativnog lečenja a rehabilitacija je znatno brža. To je imalo uticaja i na socialno ekonomski status jer se pacijenti znatno brže vraćaju radnoj aktivnosti.  Upotrebom ove metode unapređena su saznanja o zglobnoj patologiji, a uvedene su i nove terapijske procedure za rešavanje patoloških promena koje nisu bile poznate. Takođe artroskopska hirurgija je oblast ortopedije koja se najviše razvijala u zadnjih 100 godina a smatra se da će to biti i oruće značajno za budući razvoj ortopedske hirurgije.

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (27)




Sinan (2024-02-29)

Cena artoskopije ramena

Ana Life (2024-02-29)

 

Postovani Sinane,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica (cena poslata na e-mail).
Vazno je da  ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke: magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca.
Pregled mozete zakazati na 0113196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena cena je
(cena poslata na e-mail)
Artroskopska stabilizacija ramena (cena poslata na e-mail)
Artroskopska rekonst.rotatorne manzetne (cena poslata na e-mail)
Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.
U sve cene operacija ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Branislav (2023-10-04)

Postovanje, Molio bih vas da mi kazete koja je cena artroskopije ramena.Imao sam povredu pre vise godina i dalje imam bolove,posebno prilkom nekih pokreta i sve je gore cini mi se..Hvala unapred i svako dobro..

Ana Life (2023-10-04)

 

Postovana Branislava,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica i (cena poslata na e-mail). Vazno je da  ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke: magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca. Pregled mozete zakazati na 0113196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena (cena poslata na e-mail)
Artroskopska stabilizacija ramena (cena poslata na e-mail)
Artroskopska rekonst.rotatorne manzetne(cena poslata na e-mail)
Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.
U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Vladimir (2023-10-02)

Pozdrav, zanima me koliko kod vas kosta Artroskopija ramena.

Ana Life (2023-10-02)

 

Poštovani Vladimire,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica (cena poslata na e-mail). Vazno je da  ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke: magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca. Pregled mozete zakazati na 0113196808.
Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena cena je (cena poslata na e-mail)

Artroskopska stabilizacija ramena (cena poslata na e-mail)
Artroskopska rekonst.rotatorne manzetne (cena poslata na e-mail)
Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.

U sve cene operacija ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Robert (2023-07-24)

Pozdrav, mozete mi reci cenu artroskopije ramena? U pitanju je luksacija ramena, gradus 4.

Ana Life (2023-07-24)

 

Postovani Roberte,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica (cena poslata na e-mail)
Vazno je da  ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke: magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca. Pregled mozete zakazati na 0113196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena (cena poslata na e-mail)
Artroskopska stabilizacija ramena(cena poslata na e-mail)
Artroskopska rekonst.rotatorne manzetne(cena poslata na e-mail)
Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.

U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Denis (2023-05-31)

Pozdrav, zanima me gde se nalazite (grad) i koliko bi kosta ceo proces artroskopije ramena?

Ana Life (2023-05-31)

 

Postovani Denis

Prvi korak je pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glišića sa svežim snimkom RTG u dva pravca ili jos bolje NMR  magnet ramena. Tek nakon pregleda doktor bi doneo odluku o daljem toku i vrsti operacije. Cena pregleda (cena poslata na e-mail).
Što se tiče cene operacije, cena je :

Artroskopska operacija ramena gde se ne koriste implati (cena poslata na e-mail)

Artroskopija kada se koriste biorazgradi implanti cena stabilizacija ramena (cena poslata na e-mail)

Artroskopska rekonstrukcija rotatorne manzetne (cena poslata na e-mail)

 

Kao sto mozete videti sve zavisi od analize snimka i klinickog pregleda specijaliste ortopeda.

Pregled možete da zakažete na 011 319 68 08. 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Nemanja (2023-01-26)

Pozdrav, zanima me koliko kod vas kosta Artroskopija ramena, mislim na vadjenje kalsifikata, zajedno sa svim potrebnim pregledima?

Ana Life (2023-01-26)

 

Poštovani Nemanja,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica i (cena poslata na e-mail). Vazno je da  ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke: magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca. Pregled mozete zakazati na 0113196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena (cena poslata na e-mail)

Ukoliko je rame nestabilno i ako se desi da ispada potrebno je da se fiksiraju misici i isto se sve to radi artroskopski tada je (cena poslata na e-mail) operacija i implant kojim se fiksira misic je (cena poslata na e-mail)

Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.

U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Tomislav (2022-12-05)

Neophodna hitna hirurška intervencija na 1 kolenu. Žena 71 god, unutrašnjost. Dijagnoza M17, M05. Okvirni termini i cene

Ana Life (2022-12-05)

 

Postovani Tomislave,

Prvi korak je pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glišića sa svežim snimkom  magneta kolena.
Tek nakon pregleda doktor bi doneo odluku o daljem toku i eventualnoj vrsti operacije.

Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Pregled možete da zakažete na 011 319 68 08.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Darko (2022-09-27)

Poštovani, Na magnetnoj rezonanci utvrdjena mi je artroza akromioklavikularnog zgloba, radio sam fizikalnu terapiju koja nije pomogla (ultra zvuk, laser,...), trenutno radim prp terapiju koja isto ne pomaže, pa me zanima koja bi cena bila za artroskopsku operaciju? Hvala u napred na odgovoru.

Ana Life (2022-09-27)

 

Poštovani Darko,

 

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica i cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Vazno je da  ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca.
Pregled mozete zakazati na 0693196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena cena je (cena poslata na e-mail)

Ukoliko je rame nestabilno i ako se desi da ispada potrebno je da se fiksiraju misici i isto se sve to radi artroskopski tada(cena poslata na e-mail) operacija i implant kojim se fiksira misic (cena poslata na e-mail)

Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.

U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

stojan (2022-08-06)

imam problem sa iskakanjem ramena iskakalo je preko 20 puta operisao sam davne 2013 na Banjici kod doktora gavrilovica godinu dana je sve bilo okej a onda pono iskocilo i sve po starom zanima me cena operacije i kada i gde bih mogao da zakazem pregled

Ana Life (2022-08-06)

 

Poštovani Stojane,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica i cena pregleda  (cena poslata na e-mail).
Vazno je da  ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca.
Pregled mozete zakazati na 0693196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena cena je (cena poslata na e-mail)

Ukoliko je rame nestabilno i ako se desi da ispada potrebno je da se fiksiraju misici i isto se sve to radi artroskopski tada (cena poslata na e-mail)operacija i implant kojim se fiksira misic (cena poslata na e-mail)

Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.

U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Lazar (2022-05-23)

Dobar dan. Moja majka je imala prelom u ramenu i ispalo joj je rame. Pogresii su sa dijagnozom u Pirotu i stavili u zavoj 4 nedeje .Nakon toga su u Nisu rekli da je operacija trebalo odma da se odradi a da je sada kasno jer je lose zaraslo i navodno je jedina opcija fizikalana vestacko rame jer ne mogu operativnim putem vratiti rame na mesto. Obzirom da svako daje razlicite dijagnoze i resenja mene zanima koliko kosta pregled ramena kod vas koji bi obuhvatio uprvo tu povredu?? Hvala unapred na odgovoru

Ana Life (2022-05-23)

Poštovani Lazare,

Prvi korak je da dovedete majku na pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glišića, kako bi doktor procenio da li može da joj pomogne i koji je vid lečenja najbolji za nju.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Vesna (2022-05-18)

Sin od 22 godine je imao 5 luksacija ramena.prilikom pregleda kod hirurga indikovano je atrtroskopska stabilizacija ramena.koliko bi kostala operacija u vasoj klinici

Ana Life (2022-05-18)

Poštovana Vesna,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled kod ortopeda dr Glisica i cena pregleda  je (cena poslata na e-mail).
Vazno je da sin ponese sve sto ima od nalaza kao i sveze snimke magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca.
Pregled mozete zakazati na 0693196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena (cena poslata na e-mail)

Ukoliko je rame nestabilno i ako se desi da ispada potrebno je da se fiksiraju misici i isto se sve to radi artroskopski tada(cena poslata na e-mail) operacija i implant kojim se fiksira misic (cena poslata na e-mail)

Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.

U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM robotu  za rame.

Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Vesna (2022-04-30)

Postovani, Molim vas da mi date malo vise informacija u vezi sa prvim pregledom kod Dr Miodraga Glisica, Imam problema sa kolenom , mislim da treba uraditi artroskopiju veoma bih cenila misljenje dr Glisica da mi pomogne resiti moj zdravstveni problem. Koliko se dugo ceka na pregled i kolika je cena ovog zahvata u vasoj klinici? Srdacan pozdrav, Vesna

Ana Life (2022-04-30)

 Poštovana Vesna,

 

Artroskopske operacije kolena mogu biti razlicite, u zavisnosti od toga kakav problem pacijent ima:

1. Artroskopija kolena kada je ostecen meniskus, plika, slobodno telo .....(cena poslata na e-mail) sa kompletnom pripremom i 5 sati rehabilitacije na nasim robotima

2.A kada postoji cista, (cena poslata na e-mail) zavisno od problema

3.Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze (cena poslata na e-mail), u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

4. Artroskopska stabilizacija casice preko(cena poslata na e-mail) u zavisnosti opoet od vrste implantata

 

PRVI korak je specijalisticki preged kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica koji se zakazuje na neki od nasih telefona

 

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena ili RTG snimak u dva pravca, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda(cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Stanislava (2021-11-30)

Postovani,interesuje me koliko kosta operacija kalcifikata u ramenu i u kojoj anesteziji se izvodi.hvala

Ana Life (2021-11-30)

Postovana Stanislava,

Artroskopska operacija ramena radi se u opstoj anesteziji.

Cena zavisi od problema i dijagnoze.

 

Prvi korak je pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica, cena pregleda(cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati telefonom na 0113196808.
 

Srdacan pozdrav Analife 

Gordana (2021-10-25)

Postovani, Moj sin (35godina) ima burzitis u donjem delu ledja. Ta burza je dugacka, nekako horizontalno postavljena, i blizu je kicme i možda sakroilijacnog zgloba, I jako tvrda. Da li je neko kod Vas operisao takvu burzu? Doktor koje specijalnosti bi to mogao da leci ili operise? Hvala puno!

Ana Life (2021-10-25)

Postovana Gordana,

Mi ne radimo te vrste operacija.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Mitrovic (2021-09-08)

Operativno u smislu fiksacije AC zgloba koliko to kosta na vasoj klinici. Poz. Hvala

Ana Life (2021-09-08)

Postovani,

Pre svega morate da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica. Na pregled je potrebno da dodjete sa uradjenim RTG snimkom u dva pravca ili magnetom. Cena pregleda (cena poslata na e-mail) i mozete ga zakazati telefonom na 0693196808.

Srdacan pozdrav Vas Analife
 

Dejan (2021-06-02)

Poštovani, stalno mi ispada lijevo rame, do sada sigurno nekih 40-50 puta, cim podignem ruku i malo jaci pokret napravim, ispadne. Molim Vas da me uputite sta bih trebao raditi. Imam 28 godina, ovo se desava zadnje 3 godine. Hvala

Ana Life (2021-06-02)

Postovani Dejane,

Morate da uradite RTG snimak ramena u dva pravca ili magnet ramena i da odete na pregled kod ortopeda.
Ukoliko se odlucite da dodjete kod nas, specijalisticki pregled ortopeda radi dr Miodrag Glisic i cena pregleda(cena poslata na e-mail).
Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Borislav (2021-03-01)

Koliko košta artroskopija ramena i koliko je zglob ramena fiksiran nakon operacije. U piatnju je klasicna luksacija ramenog zgloba.

Ana Life (2021-03-01)

Postovani Borislave,

Pre svake operacije potrebno je da dodjete na pregled ortopeda dr Glisica i(cena poslata a e-mail).
Vazno je da ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca.
Pregled mozete zakazati na 0693196808.
Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena(cena poslata a e-mail)
Ukoliko je rame nestabilno i ako se desi da ispada potrebno je da se fiksiraju misici i isto se sve to radi artroskopski tada (cena poslata a e-mail)operacija i implant kojim se fiksira misic (cena poslata a e-mail)
Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.
U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM masini za rame
 Vasa Analife

Luka (2020-08-03)

Aktivno se bavim bodibildingom i pre par meseci sam istezao ruku i rame i čuo sam čudan pucanj. Znam da nisam slomio kosku ali nešto je puklo. Od tad pri umereno-težim aktivnostima osećam bol u ramenu i plećki. Išao sam kod kiropraktičara i bol se malo smanjio ali danas na treningu kad sam radio "ez bar skullcrusher" vežbu moje ruka je krenula da se krivi u stranu uz jak bol i imao sam osećaj da će mi rame iskočiti. Ozbiljni shvatam ovo i što pre bih želeo da se pobrinem o tome. Zanima me koliko bi to koštalo. Hvala unapred

Ana Life (2020-08-03)

Postovani Luka, 

Prvi korak je da dodjete na pregled kod dr Glisica naseg ortopeda i da ponesete sve nalaze (ako ih imate), ukoliko nemate nista od snimaka onda je potrebno da uradite RTG snimak u dva pravca ili magnet ramena. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati na 0693196808.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Aleksandar (2020-08-02)

Postovani od pre 7,8 godina imao sam prvo iscasenje desnog ramena, od tog dana imao sam iskakanje mozda 7,8 puta, juce poslednji put, zanima me koliko bi kostalo da se to operativnim zahvatom resi, hvala

Ana Life (2020-08-02)

Postovani Aleksandre, 
Prvi korak je da dodjete na pregled kod dr Glisica naseg ortopeda i da ponesete sve nalaze (ako ih imate), ukolilp nemate nista od snimaka onda je potrebno da uradite RTG snimak u dva pravca ili magnet ramena.
Cena pregleda(cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati na 0693196808.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Vinka (2020-07-30)

Zasto krijete cenu operacije?Mozete reci od-do.Hvala

Ana Life (2020-07-30)

 Postovana Vinka,
 Kada su operacije ramena u pitanju (cena poslata na e-mail) sa svim troskovima. 
Pre svake operacije potrebno je da dodjete na pregled ortopeda dr Glisica cena(cena poslata na e-mail)
Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena cena (cena poslata na e-mail)
Ukoliko je rame nestabilno i ako se desi da ispada potrebno je da se fiksiraju misici i isto se sve to radi artroskopski tada je (cena poslata na e-mail) operacija i implant kojim se fiksira misic(cena poslata na e-mail)
Ali prvo ipak pregled ortopeda pa dogovor o operaciji.
U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM masini za rame.

S postovanjem Analife
 

Snezana (2019-12-09)

Koliko kosta artroskopija ramena dg M 751 i dgM614

Ana Life (2019-12-09)

Postovana Snezana,


bez obzira sto ste naveli dijagnoze,

SAMO POSLE PREGLEDA naseg ortopeda operatora dr Miodraga Glisica, mozemo Vam reci precizno šta bi se kod Vas radilo i koliko bi kostalo.

Ono sto mozemo nacelno da napisemo u vezi nasih cena je:


Artroskopije ramena bez implanata(cena poslata na e-mail)

Cena je ta, bez obzira sta se radi kada se udje u koleno: ( slobodna zglobna tela, debridmani.….nema "sabiranja cena”)

U cenu je uracunatna

- kompletna preoperativna priprema (RTG pluca, Kardioloski pregled sa EKG, lezanje jednu noc i kontrole)

- Oporavak ROBOTIMA 5 terapija od po jedan sat odmah posle operacije

Vazna napomena:

Ako se NA PREGLEDU utvrdi da imate problem u zglobu koji se resava IMPLANTIMA, onda se CENA POVECAVA za cenu implanta.

Mi koristimo najbolje, biorazgradive implante.

 ARTROSKOPIJA SA IMPLANTIMA (cena poslata na e-mail) sa preoperativnom pripremom i terapijom ROBOTIMA

Zasto “Mi to radimo drugačije”?

Zato što protokol dr Miodraga Glisica daje MAKSIMALNO POZITIVAN  efekat operativnog zahvata postizemo:

1. Primenom NAJSAVREMENIJIH OPERATIVNIH TEHNIKA  artroskopije 

2. Primenom NAJSAVREMENIJE TERAPIJE  ROBOTIMA odmah posle operacije ( uracunato u cenu operacije)

    S postovanjem, Vasa Analife  
 

Nemanja (2019-11-15)

Postovani koliko kosta kod vas operacija artroskopija ramena

Ana Life (2019-11-15)


Postovani Nemanja, 

Artroskopija ramena je širok pojam kada je u pitanju vrsta operacije. U zavisnosti od nalaza u ramenu ( slobodna zglobna tela, ostecen hrskavica, nestabilno rame, iscaseno rame. Da li mora da se koristi implantacioni materijal koji  je najbolji, biorazgradiv, nije metal koji zardja u zglobu, od svega navedenog zavisi i cena. Koja je (cena poslata na e-mail) plus ako se koriste implanti sta i koliko. U cenu operacije ulazi i kompletna preoperativna priprema, lezanje jedan dan i pet (5) terapija na roboru za rame posle operacije . Ukoliko ne mozete da odjete na pregled kod naseg ortopeda, doktora Miodraga Glisica, posaljite nam nalaze na direktan mejl bolnica@analife.rs 

 S postovanjem

 Analife
 

Aleksandar (2019-10-17)

Postovani dr.Glisic Imam 54god i bio sam aktivni odbojkas. Sada igram rekreativno za veterane.Imao sam artroskopiju desnog ramena 2014gna VMA gde su mi postavljena 2 razgradiva ankera zbog povrede labruma, medjutim nakon 2g sam ponovo doziveo luksaciju desnog ramena Zanima me da li radite stabilizaciju ramena kod malo starijih pacijenata i kolika bi otprilike cena bila. Hvala unapred.

Ana Life (2019-10-17)

Postovani Aleksandre, 

radimo artroskopsku stabilizaciju ramena kod starijih pacijenata.

U Analife bolnici PROTOKOL lecenja artroskopsko resavanje nestabilnog, luksiranog, iščasenog ramena, dr Glisica, je drugaciji od protokola drugih zdravstvenih ustanova. Razlog za nasu posebnost je:
 Najsavremenija operativna tehnika + najkvalitetniji biorazgradivi implanti (Artrex)  + Roboti koji se koriste za rehabilitaciju posle operacije. To je  svetski najpoznatija i najbolja rehabilitacija operisanog ramena- CPM roboti. 5 (pet) sati na robotu za rame je ukljuceno u cenu operacije. 
 

Prvi korak je klinicki pregled kod dr Glisic   (cena poslata na e-mail) Specijalisticki pregled se zakazuje se telefonom 011 319 68 08 069 319 68 08

 Cena operacije  (cena poslata na e-mail) plus implanti (cena najkvalitetnijih je najcesce oko   (cena poslata na e-mail)

U cenu spada 
 1. artrsoskopska opercija,
 2. implanti 
 3. preoperativna priprema ( RTG pluca, EKG, Kardioloski pregled, anestezioloski pregled KKS pre otpusta, i rehabilitacija 5 (pet) dolazaka po jedan sat na robotu za rame. 

 S postovanjem

 Analife
 

Bojana (2019-10-17)

Poštovani, sin mi je imao tri luksacije desnog ramena u roku od godinu i po dana. Predlozeno mu je operativno lecenje, artroskopija ramena od strane doktora specijaliste. Interesuje me cena, te Vas molim da mi posaljete odgovor u emailu.

Ana Life (2019-10-17)

Postovana Bojana,

U Analife bolnici PROTOKOL lecenja artroskopsko resavanje nestabilnog, luksiranog, iščasenog ramena, dr Glisica, je drugaciji od protokola drugih zdravstvenih ustanova. Razlog za nasu posebnost je: 
Najsavremenija operativna tehnika + najkvalitetniji biorazgradivi implanti (Artrex)  + Roboti koji se koriste za rehabilitaciju posle operacije. To je  svetski najpoznatija i najbolja rehabilitacija operisanog ramena- CPM roboti. 5 (pet) sati na robotu za rame je ukljuceno u cenu operacije. 

 Cena operacije   (cena poslata na e-mail) plus implanti (najcesce   (cena poslata na e-mail)

U cenu spada 1. artrsoskopska opercija,
2. implanti
3. preoperativna priprema ( RTG pluca, EKG, Kardioloski pregled, anestezioloski pregled KKS pre otpusta, i rehabilitacija 5 dolazakapojedan sat na robotu za rame.

 U svakom slucaju prvi korak je pregled kod naseg ortopeda dr Glisica, cena   (cena poslata na e-mail)

 Zakazuje se telefonom 011 319 68 08 069 319 68 08

 S postovanjem

 Analife
 

Krešimir (2019-07-27)

Postovani. Pisem Vam iz Makedonije. Imam neoliko kalcifikata u proekcii tetive od m.supraspinatus desno,kao i periartikularno na glenohumeralnom zglobnom prostoru ramena ,kao posljedica moga posla (22 god.sam frizer) Terapije kao i shock wave nisu dali rezultate. Zanima me koliko bi kostala altroskopija? Hvala Vam unaprijed

Ana Life (2019-07-27)

Postovani, 
da bi smo mogli bilo sta preciznije da Vam kazemo kakva bi se artroskopija radila: samo artroskopijaa debridmn ili bi se radila rekonstruktivna artroskopija, neophodno je da dodjete na pregled. U svakom slucaju radi se najsavremenija operativna artroskopija sa ili bez koriscenja implanata i sa obaveznom rehablitacijom na robotim za rame. Specijalisticki pregled kod naseg ortopeda dr Glisica(cena poslata na e-mail) i zakazuje se na neki od nasih telefona.
 Ako se radi samo artroskopija ramena cena je(cena poslata na e-mail). U tu cenu uracunata je preoperativna priprema, jedna noc u bolnici i terapija robotima 5 terapija od po jedan sat vremena na robotu za rame. 

S poštovanjem Analife
 

dušan (2019-03-12)

Poštovani, Konstatovano mi je : Bursitis subacromialis dextri. Tendinitis calcifivata musculi suprasipinati dextri. Ultrazvuk desnog ramena: pokazuje tetivu duge glave bicepsa u sulkusu, bez prisutne tečnosti oko tetive. Tetiva subscapularisa urednog pripoja, volumena i morfologije. U tetivi supraspinatusa uočava se kalcifikat, ali se tetiva uredno pripaja i normanog je volumena. Tetiva infraspinatusa i teres minora uredne. Uočava se zadebljala subakromijalna burza, sa prisutnom velikom količinom tečnosti u burzi. AC zglob sa lakim artrotičnim promenama, bez naročite napetosti zglobne kaplsule. Kombinacija blokade i kineziterapije nije dala rezultat. Predlozeno da se radi puktacija burze. Koji bi bio Vaš savet u vezi tog zahvata? Da li ga radite i red veličine novčanog izdatka? Unapred zahvalan.

Ana Life (2019-03-12)

Poštovani Dušane, 

Morate da dodjete na pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glisica i da ponesete sve nalaze koje imate do sada. Cena pregleda (cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati putem telefona na 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaš Analife
 

Zoran (2019-03-01)

Dobar dan postovani! Imam takav problem sa desnim ramenom nestabilnost ramena kada to davno u armiji sam ga iscasio na obuci tadasu na vma vratili na mesto 2 meseca u gipsu i nije bilo problema vise od 20 godina i sada ponovo problemi savetuju operaciju antraskopiju pame zanima kolikaje kod vas cena takve operacije? Unapred hvala suvazenjem Zoran

Ana Life (2019-03-01)

Poštovani Zorane,


 

Hirurg dr Miodrag Glišić, ortoped sa Banjice, radi kod nas, u Analifu, artroskopiju nestabilnog ramena. Mnogi ne znaju da se nestabilno rame vrlo uspešno rešava kroz tri rupice veličine 5 mm, ubacivanjem najkvalitetnijih implanta koji zamenjuju ostecene ili pokidane ligamente ramena. Tako plasirani implanti vracaju ramenu stabilnost i punu pokretljivost. Cena operacije artroskopije nestabilnog ramena sve sa preoperativnom pripremom (RTG pluca, EKG, kardioloski pregled, anestezioloski pregled, kontrolna laboratorija, bolnicki dan i 5 sati ( 5 dana po 1 sat) terapije na robotu za rame (cena poslata na e-mail) plus implanti (koji su najcesce oko (cena poslata na e-mail)

 


S poštovanjem
Analife 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje