Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Lečenje skočnog zgloba

Kako da rešim bolove u skočnom zglobu? Ortoped mi je rekao da se na snimku vidi slobodno zglobno telo u skočnom zglobu, i da  to ne može da se reši fizikalnom terapijom, već samo operacijom. Analife predlaže: artroskopija skočnog zgloba sa dodatkom PRP-a, uz obaveznu najsavremeniju rehabilitaciju na robotu za skočni zglob.

 

Lečenje skočnog zgloba - Priča iz naše bolnice:

Mladić (R.C), fudbaler, posle niza povreda nije više mogao da trpi bolove u skočnom zglobu i moralo je da se krene sa lečenjem. Ortoped je kliničkim pregledom i MR snimkom dijagnotikovao prisustvo slobodnog (zglobnog) tela u skočnom zglobu. Doktor je objasnio da klasična fizikalna terapija neće pomoći, i da slobodna zglobna tela moraju da se izvade. Urađena je artroskopija, inače najsavremenija, zatvorena operacija skočnog zgloba. Problem je rešen kroz dve milimetarske rupice! Izvađeno je slobodno zglobno telo koje je i stvaralo problem. Pred kraj operacije ubačena je specijalno obrađena pacijentova krv, koja sa svojim faktorima rasta stimuliše matične ćelije da stvaraju novu hrskavicu.

Odmah posle operacije pristupilo se rehabilitaciji na robotu za skočni zglob. Sa 12 terapija od po jedan sat  na robotu za skočni zglob postignuta je potpuna rehabilitacija, i mladi fudbaler je mogao da se vrati fudbalu.

Zaključak: Slobodna zglobna tela u zglobu izazivaju bolove. Mogu da se uklone samo operacijom a to je: artroskopija skočnog zgloba, a odmah zatim  i obavezna fizikalna terapija na robotu za skočni zglob.

 

Pored slobodnih zglobnih tela, artroskopija skočnog zgloba je najbolje rešenje za:

 

- prednji i zadnji impingement zgloba

- osteohondralne lezije zgloba

- sinovitis zgloba

- neki zglobni prelomi

- teška artroza zgloba (artrodeza)

- nestabilnost zgloba

- infekcije zgloba

 

Napomena: da bismo posle artroskopije imali maksimalno dobar rezultat, obavezno treba koristiti rehabilitaciju na robotu za skočni zglob.To je najbolji način da se sasvim uspešno I brzo vrati puna pokretljivost skočnom zglobu, i revitalizuje hrskavica. Ono što je do juče bilo nezamislivo( da se teško povređen  skočni zglob sasvim oporavi i da sportista može da nastavi da se bavi sportom), zahvaljujući artroskopiji, plus rehabilitaciji na robotu za skočni zglob, postalo je stvarnost.

 

Skočni zglob

Bilo da se radi o distorzionim povredama, ili prelomima, tek povreda skočnog zgloba najčešća je u ljudskom telu. Dugo se smatralo da  zbog specifične anatomske građe, malog zglobnog prostora ograničenog jakim ligamentarnim strukturama, ovaj zglob nije pogodan za artroskopiju, Zbog anatomskih ograničenja u početku se krenulo sa artroskopijama prednjeg segmenta zgloba. Razvojem optičkih sistema manjeg promera i usavršavanjem operativne tehnike danas su nam dostupni svi delovi zgloba, pa i ekstraartikularne strukture u toj regiji.

Razvijajući se, artroskopija skočnog zgloba danas je  rešenje za brojna bolna stanja, koja predhodno, nisu mogla biti rešena, ili su zahtevala ekstenzivni pristup sa koštanim osteotomijama, posle kojih je oporavak bio jako dug, i skoro uvek neizvestan..


 

#Analifezdravlje  #Analifelepota


Pratite nas  na Instagramu, Facebook - u  i Youtube kanalu

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (0)




Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje