Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Sportske povrede zglobova - koleno

Ne postoji  sportista, bilo da je profesionalac ili rekreativac, koji se ne plaši povrede ramena, lakta, kolena ili skočnog zgloba. Na kraju, nije ni važno da li je u pitanju  fudbaler koji je povredio koleno ili teniser koji je iščašio rame. Povreda boli, onemogućava da date sve od sebe, jednostavno, ne možete više da igrate.

 

Svi  sportisti znaju  bar ponešto o povredama i koje sve strukture se mogu povrediti.

 

Znaju fudbaleri da samo u jednom pogrešnom doskoku u toku igre i u samo deliću sekunde desi se kidanje veza u kolenu, (ruptura prednje ukrštene veze LCA). Znaju oni da  posle toga sleduje rekonstrukcija, odnosno složena ali najsavremenija operacija koja se zove artroskopija ili još preciznije ligamentoplastika. Ali isto tako znaju da se ne moraju da idu u inostranstvo da bi dobili najbrzi i najbolji tretman povređenog zgloba kolena.

 

U bolnici Analife radi se najsavremenija operativna tehnika uz korišćenje najkvalitetnijih implanta + najsavremenija fizikalna terapija na robotu za koleno. To je ono što se u svetu radi nekoliko godina, to je protokol operisanja i oporavka zbog čega su sportisti morali da idu u inostranstvo. Sada više ne moraju.  

 

Priča iz naše bolnice - sportske povrede

Poznati sportista,  na vrhuncu svoje karijere fudbalera,  pokidao je ligamente u kolenu. Hitno je došao u Analife, dr Miodrag Glišić naš ortoped je  posle specijalističkog pregleda objasnio da je jedini način da se reši problem- artroskopija sa ligamentoplastikom.

Artroskopija je urađena odmah posle preoperativne pripreme koja obuhvata Rtg pluća, specijalistički pregled kardiologa, EKG, Color Doppler krvnih sudova noge, specijalistički pregled anesteziologa, laboratorijske analize.

Pacijentu  je odmah posle operacije,  isti dan uključena fizikalna terapija na robotu za koleno.

Odmah, nekoliko sati posle operacije, koleno mladog fudbalera je stavljeno u pogon, savijanje – opružanje. Posle kontrole, ortoped Glišić je savetovao da nastavi jos pet terapija na robotu za koleno. Sportista je znao da je koleno spasio, da ce moci vrlo brzo da nastavi sa igrom.

 

Zaključak: Poseban protokol lečenja sportskih povreda u opštoj bolnici Analife daje najbolji i najbrži povratak sportu

 

#Analifezdravlje #Analifelepota

Pratite nas na Instagramu, Facebook - u i Youtube kanalu

 

 

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (0)




Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje