Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Kako da rešim bolno zadebljanje na peti zbog koga otežano hodam?

Kako da rešim bolno zadebljanje na peti zbog koga otežano hodam? - Analife predlaże artroskopiju kao najsavremeniju intervenciju Haglundove pete.

 

Šta je Haglundova peta?

 

Price iz naše bolnice:

Naš pacijent (P.M.) je stranac koji u svojoj zemlji igra američki fudbal. Każe da ima problem nekoliko godina, da je probao sve što su mu savetovali, od uložaka, preko specijalne obuće, ništa. Gostujući u našoj zemlji, dosao je na pregled kod naseg ortopeda, dr Miodraga Glišića.

On mu je objasnio da je dugoročno najbolje da se uradi artroskopsko rešavanje zadebljanja, tj. da se pod okom kamere, specijalnim instrumentima zadebljala kost sastruže, obrusi.  Tako je i bilo, jednom lakom intervencijom, bez krvi i rezova, sportista se vratio u svoju zemlju sa zdravim stopalom, i skoro odmah mogao da nastavi uspešnu karijeru fudbalera.

 

Zaključak: Ne čekajte da poslednja opcija bude operacija, ali ako ste čekali, onda neka to bude artroskopija - endoskopska kalkaneoplastika.

 

Haglundov sindrom/ Haglundov deformitet

 

To je zadebljanje na peti, moze biti sa ili bez otoka burze. Javlja se kao posledica nošenja trvde ili ravne obuće. Hanglundov deformitet izaziva bol i otežano kretanje. Ako je u pitanju sportista, onemogućeno mu je bavljanje sportom zbog bolova, često i otoka. U praksi bolnice Analife, najviše je bilo fudbalera koji su Haglunda dobili, kako oni kažu, zbog neudobnih i tvrdih kopački..

 

Haglundov sindrom moze da se reši na više načina, ali najuspešniji je artroskopsko rešavanje zadebljanja i otoka (burza). Dr Miodrag Glišić ortoped iz bolnice Analife, maestralno, kroz dve milimetarske rupice rešava problem.

 

ODMAH  posle operacije, isti dan krecete sa rehabilitacijom na ROBOTU za skočni zglob.

 

KOMBINACIJA: najsavremenija operacija ARTROSKOPIJA  plus ODMAH rehabilitacija na ROBOTU za SKOČNI zglob JESTE dobitna kombinacija za našeg pacijenta. Pacijent može odmah da se kreće.  

 

Ne zaboravite: POKRET život a ŽIVOT je pokret.


 

#Analifezdravlje #Analifelepota

Pratite nas na Instagramu, Facebook - u i Youtube kanalu

 

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (0)




Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje