Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Kako da se rešim bolova u kolenu, blokade u kolenu, nestabilnog kolena Analife predlaže Artroskopiju kolena plus rahabilitacija na robotu za koleno

Kako da se rešim bolova u kolenu, blokade u kolenu, nestabilnog kolena?
Analife predlaže Artroskopiju kolena plus rahabilitacija na robotu za koleno.

 

Kako da se rešim bolova u kolenu, blokade u kolenu, nestabilnog kolena?

Analife savetuje – Artroskopija kolena + posle operacije rehabilitacija 5 sati na robotu za koleno. Artroskopiju izvodi dr Miodrag Glisić. Promotivna cena komplet operacija plus rehabilitacija na robotu za koleno sa preoperativnom pripremom – 1200€.

 

Šta je artroskopija kolena? Koja oboljenja kolena mogu da se lečiti artroskopijom?

Artroskopija kolena danas se smatra standarnom hirurgijom kolena tako da se praktično otvorena hirurgija mekotkivnih struktura zgloba više ne radi. Meniskus kolena, polu mesečasti hrskavičavi amortizer izmedju zglobnih površina, bio je u fokusu prvih artroskopija kolena. Rasksid meniskusa jedna od najčešćih mekotkivnih povreda kolena koja dovodi bolova, blokada, ograničenja pokreta. Ranija otvorena hirurgija kada se radila totalna meniscektomija, sem dužeg oporavka i većih bolova, pokazala se kao loša jer je dovodila do bržeg propadanja zgloba – gonarthrosis. Upotreba artroskopije pokazala je da parcijalna menisektomije kod raskida meniskusa daje bolji kratkoročni i dugotrajni funkcionalni rezultat sa manje degenerativnih promene nego kod totalne meniscektomije. Artroskopska operacije meniskusa je danas najčešče izvođena artroskopska intervencija. Određeni raskidi meniskusa mogu se i ušiti, što se takođe radi artroskopski, a usavršene su i tehnike transplantacije meniskusa.


Artroskopska hirurgija kolena može biti:

- Dijagnostička artroskopija

- Artroskopsko rešavanje raskida meniskusa (sutura, parcijalna menisektomija)

- Odstranjenje slobodnih zglobnih telas

- Rešavanje hondralnih defekata (debridman, tehnika mikrofraktura)

- Sinvijektomija i sekcija sinovijalnih plika

Rekonstruktivne operacije kolena:

- Plastika prednje ukrštene veze

- Plastika zadnje ukrštene veze

- Rekonstrukcija medijalnog patelofemoralnog ligamenta

 

Šta je artroskopija?
Artroskopija je najsavremenija ortopedska hirurška procedura tokom koje se, kroz minijaturne rezove u zglob uvode kamera i specijalni instrumeti za dijagnostikovanje i hirurško rešavanje problema zgloba. Tokom artroskopije zglob se minimalno otvara! Samim tim mogućnost infekcije ili komplikacija je svedena na minimum, za razliku od klasičnih operacija velikih zglobova, gde su komplikacije znatno češće i ozbiljnije. Artroskopija je prvi izbor za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba, naročito kod sportista i mlađih ljudi.


Posle artroskopije najčešće nije potrebno ležanje u bolnici . Artroskopija se može izvoditi pod analgosedacijom, spinalnom, regionalnom ili lokalnom anestezijom. Nema rezova, nema oziljaka. U artroskopiji se napravi nekoliko minijaturnih hirurških rezova, od oko 5mm, sa obe strane zgloba. Lekar koji izvodi artroskopiju je ortoped-hirurg. Pacijent posle procedure može da ide kući, najcesce ostaje do sutra posle tarapije od sat vremena na robotu za koleno. U odnosu na tradicionalne hirurške procedure, artroskopska hirurgija manje oštećuje tkivo, podrazumeva manji bol i brži oporavak.

#analifezdravlje #analifelepota

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (1)




Goran (2020-10-29)

Postvanje,htio sam da pitam ,imam obostranu gonatrozu kolena,pa me intetesuje dali je izvodljivo da se radi Artoskopija kolena.Srdacan pozdrav

Ana Life (2020-10-29)

 Postovani Gorane,

Pre svega morate da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Glisica i da ponesete magnet kolena ili RTG snimak u dva pravca.
Cena pregleda (cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje