Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Skočni zglob - kako rešiti problem oštećenog skočnog zgloba?

Analife predlaže protocol ARTROSKOPIJA plus rehabilitacija na ROBOT-u  za SKOČNI ZGLOB

 

Prednosti artroskopskog pristupa: manja trauma mekotkivnog omotača, smanjeno postoperativno oticanje i bol, bolja vizuelizacija i debridman zglobnih površina, mani gubitak krvi,  smanjeno zadržavanje u bolnici, a rehabilitacija na ROBOTU za skocni zglob brži povratak na posao.

 

Koje su prednosti našeg protokola lečenja i rehabilitacije degenerativnih ostećenja skočnog zgloba pokazaćemo na primeru naša tri pacienta.

 

U pitanju su tri pacijenta sa istom dijagnozom degenerativnog oštećenja skočnog zgloba

 

Prva dva operisana su u drugoj bolnici  sa rehabilitacijom po standardnom protokolu, posle toga došli u Analife na rehabilitaciju robotom za skočni zglob.

 

Treči pacijent  operisao se i rehabilitovao po protokolu Analife bolnice.

 

Pacijent A operisan artroskopski u drugoj bolnici, nosio gips 4 nedelje, posle skidanja gipsa ODMAH  došao kod nas i za 2 nedelje na ROBOTU za SKOČNI zglob vratio punu pokretljivost stopala.

 

Od operacije do pune pokretljivosti 6 nedelja: operacija + 4 nedelje gips + 2 nedelje kod nas na ROBOTU za skočni zglob

 

Pacijent B operisan u drugoj bolnici, otvorena operacija, nosio ortozu 4 nedelje, imao 12 nedelja klasičnu fizikalnu terapijui kao rezultat UKOČENJE skočnog zgloba, tj. KONTRAKTURU. Kod nas na ROBOTU za skocni zglob posle 5 nedelja (25 terapija po jedan sat na ROBOTU) vratila mu se puna pokretljivost skočnom zglobu.

 

Od operacije do pune pokretljvosti 21 nedelja: operacija + 4 nedelje ortoza + 12 nedelja klasicna fizikalna + 5 nedelja kod nas na ROBOTU za skočni zglob

 

Pacijent C operisan je artroskopski kod nas, u Analif-u. Dr Glišić je ordinirao fizikalnu terapiju na ROBOTU za SKOČNI zglob ODMAH posle operacije.  Samo nekoliko sati posle operacije, pacijentovo OPERISANO stoplo je stavljeno u ROBOT za skočni zglob. Posle tri nedelje od OPERACIJE kod nas obavljene, pacijent je DOBIO PUNU POKRETLJIVOST skočnog zgloba. Mogao je normalno da hoda.

 

Od operacije do pune pokretljvosti 2 nedelje: Operacija + 2 nedelje po jedan sat na robotu za skocni zglob

 

Zaključak:

Pacijent koji se operisao i rehabilitovao u Analfe bolnici proveo je na bolovanju samo 3 nedelje

Prednosti artroskopskog pristupa: manja trauma mekotkivnog omotača, smanjeno postoperativno oticanje i bol, bolja vizuelizacija i debridman zglobnih površina, manji gubitak krvi, smanjeno zadržavanje u bolnici, a sa robotom za skocni zglob brža rehabilitacija i povratak na posao.

 

#Analifezdravlje #Analifelepota

Pratite nas na Instagramu, Facebook - u i Youtube kanalu

 

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (0)




Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje