Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Brzo zamaranje 

Kako da saznam zašto se zamaram?
-  Analife savetuje posetu kardiologu.

 

Zamaranje je potpuno normalan osećaj, ali može biti i posledica mnogih bolesti u medicini. Često zamaranje i na lakši fizički napor, na hladno i maglovito vreme, sa osećajem nedostatka vazduha i nelagodnosti u grudima, jedan je od osnovnih simptoma srčane slabosti ili angine pektoris (nedovoljne ishranjenosti srčanog mišića).

Zamaranje može biti posledica upale srčanog mišića i srčane ovojnice usled virusa, bakterija, sistemskih bolesti vezivnog tkiva, autoimunih oboljenja itd. Takođe, prekomerno zamaranje uzrokuju i različite upale, plućne i hronične bolesti, poremećaji u radu štitne žlezde.

Uzimajući u obzir širok spektar bolesti koje daju isti simptom-zamaranje, neophodno je obaviti internistički i kardiološki pregled radi utvrđivanja uzroka tegoba. Dodatne metode koje nam omogućavaju postavljanje tačne dijagnoze su analize krvi ( vrstu analize indikuje kardiolog nakon obavljenog kliničkog pregleda), ultrazvučni pregled srca, radiografija srca i pluća. Dijagnostički pristup se određuje individualno za svakog pacijenta.

#analifezdravlje #analifelepota

 

 

 

 

 

 

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (0)
Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje