Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Kako da rešim problem bolova u ramenu? Nisam se povredila, ništa nisam slomila...

Kako da rešim problem bolova u ramenu? Nisam se povredila, ništa nisam slomila... Analife savetuje rehabilitaciju na CPM robotu za rame i skenirajući laser.

 

Priča iz naše bolnice

Pacijentkinja  je došla na pregled kod fizijatra dr Desanke Mitrović zbog tegoba u desnom ramenu.

Bolovi su se javili pre četiri meseca u vidu probadanja i ograničenih pokreta. Nije imala povrede, ni operacije. Krenula je na klasičnu fizikalnu rehabilitaciju- struja, šok terapija... Stanje je ostalo  nepromenjeno. Pošto je desna ruka u pitanju nije mogla da radi. Čak je i oblačenje predstavljalo problem. Tegobe su joj počele iznenada. Jaki bolovi su bili pri svim pokretima u ramen. Štedela je ruku, pa joj je zbog toga ortoped rekao da će možda morati na operaciju. Nije  to želela već je odlučila da dodje kod nas. Umesto operacije dr Mitrović je predložila fizikalnu terapiju- robot za rame i skenirajući laser.

 

Terapija je ukupno potrajala 19 dana, uz  po 1 sat na robotu za rame, posle čega je odmah  isla terapija skenirajucim laserom . Već posle  š e s t e terapije  pacijentkinja je mogla bez bolova  da pomera ruku skoro u svim pravcima. Najteže je bilo da savije ruku ka leđima i u vis.  Na kraju 13-te tarapije mogla je čak da zakopča rajsfešlus pozadi na bluzi i da podigne ruku bez bolova u svim pravcima.

 

Zaključak: Da je pacijentkinja odmah nakon pojave prvih bolova u ramenu došla na fizikalnu  terapiju robotom za rame i laser, verovatno joj ne bi trebalo više od 5-6 dolazaka na po  j e d a n sat.No, u takvim situacijama manje je važno da li terapija traje 10 ak, 13 ili čak i 20 dana, kada je neophodno.  Mnogo je važnije za svakog pacijenta da se povreda što pre sanira i rehabilituje ugroženi deo tela, kao i da bolova više nema.  Pacijentkinja koja je imala problem s desnim ramenom ispraćena je s predlogom ortopeda da bi bilo dobro da svake godine uradi nekoliko terapija na robotu, kako joj  struktura, tj.anatomija samog ramena, kao i posao koj radi ne bi stvorili nove bolove i ograničenje u pokretima.

 

#Analifezdravlje #Analifelepota

Pratite nas na Instagramu, Facebook - u i Youtube kanal

 

 

 

 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (0)




Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje