Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Kako izlečiti išijas bez operacije?

Kako izlečiti išijas bez operacije?? – Analife predlaže  neoperativno lečenje na trakciji za kičmu - dekompresijom na TRITON DTS

 

Kako izlečiti išijas - Priče iz naše bolnice:

Pacijentkinja (M.A.) unazad 10 meseci ima tegobe od strane LS (lumbosakralno) dela kičme sa širenjem u levi kuk i duž spoljašnje strane leve noge. Žali se i na trnjenje u levoj nozi. Otežano hoda zbog bolova. Pacijentkinja se lečila medikamentozno analgeticima i blokadama kortikosteroidima, išla na fizikalnu terapiju više nedelja. Posle terapija bilo je poboljšanja, ali su se tegobe uvek vraćale. Urađen MR koji pokazuje protruziju discusa L5-S1 i L4-L5.

 

Kod nas je lečena TRITON DEKOMPRESIONOM TRAKCIJOM, nakon 15 terapija pacijentkinja je u potpunosti obezboljena.

 

Zaključak: Za razliku od klasične fizikalne terapije koja deluje trenutno na smanjenje bolova, TRITON DTS svojom terapijom deluje na uzrok bolova u kičmi, rešavajući problem.

 

Uzimanje analgetika (lekova protiv bolova) kao i primanje blokada – kortikosteroidnih preparata, samo trenutno deluje, a može dugoročno naškoditi celom organizmu. Ti lekovi nisu šećerna vodica.

 

TRITON DTS pod kontrolom kompjutera, koji programira nas lekar, isteže kičmu bez bola, oslobadja prostor izmedju dva pršljena, kako bi se VRATIO diskus koji je ISPAO. Aparat stvara negativni pritisak u diskusu koji izbacuje štetne a uvlači hranljive materije u diskus, dovodeći  do izlečenja išijasa kod najvećeg broja pacijenata.

 

Sta je išijas?

Bol u leđima je simptom, a ne bolest, uzroci mogu biti različitii. Kazu da ima oko 150 različitih uzroka  bolova u kicmi. Najčešći razlog bolova u kičmi su svakako degenerativne (propadanje) promjene ili znakovi istrošenosti diska ili »pločice« koja leži između pršljenova.

 

Kada iz nekog razloga dodje do ispadanja (prolaps) diska, imamo stanje koje se zove diskus (discus) hernija ili lumboišijalgija ili popularno išijas.  Tako “ispali” diskus vrsi pritisak na nerv koji se zove nervus ischiadicus. Kao posledicu imamo strahovite bolove koji se, ne retko, moraju operativno resiti. U svakom slucaju, osim ako lekar ordinira odmah operaciju, trebalo bi probati sa dekompresionom terapijom kičme.

 

Zašto spinalna dekompresija? Šta se dešava sa obolelim diskusom prilikom ležanja na specijalnom stolu. Prim. dr Desanka Mitrovic isprogramira tritonov kompjuter koji ce u narednih 15-20 minuta da nežno razvlači kičmu. Prilikom razvlačenja stvara  se negativan pritisak u unutrašnjosti diskusa, a sa padom pritiska izlaze štetne materije, a dolazi do ulaženja hranljivih materija i vode u ostećeni diskus.

 

#Analifezdravlje #Analifelepota

Pratite nas na Instagramu, Facebook - u  i Youtube kanalu

 
 
 

Postavite pitanje ili komentar Komentari (1)




Biljana (2020-10-03)

Već 3 meseca imam bolove kičme i išijas. Lečena u KBC KRAGUJEVAC I magnetna pokazala 3,4 i 5 pršljeni pičetak diskushermije nije za operaciju. Primila 100 inekcija diklofenak bensendin OHB12 ali bolovi su i dalje duž desne noge užasni. Dijabetičar sam. Koliko košta Vaša metoda. Unapred hvala

Ana Life (2020-10-03)

Postovana, 
ukoliko zelite kod nas na terapiju DTS trakcije, potrebno je da dodjete na pregled kod naseg fizijatra. Sa sobom ponesite snimke kicme.
Cena specijalistickog pregleda (cena poslata na e-mail)
Cena terapije na trakciji DTS (cena poslata na e-mail)  po jednom tretmanu.

Napomena: Morate sa sobom imati saglasnost vaseg endokrinologa da mozete na DTS trakciju kicme.

 S postovanjem Analife 
 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje