Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Kardiologija - Oticanje nogu

Oticanje nogu
 
Oticanje skočnih zglobova i potkolenica može biti posledica srčane slabosti, zbog čega se u donjim ekstremitetima nakuplja tečnost. Tada pacijenti često osećaju i bol ispod desnog rebarnog luka zbog otoka jetre, koji takođe nastaje zbog popuštanja srca.
Otoci nogu se mogu javiti i kao neželjeni efekat nekih antihipertenzivnih lekova. ÄŒest uzrok otoka su i proširene vene nogu, oboljenja bubrega itd.
 
U svim slučajevima oticanja donjih ekstremiteta, u cilju utvrđivanja uzroka tegoba, potreban je kardiološki pregled sa ultrazvukom srca, kao i pregled vaskularnog hirurga sa Dolper ultrazvučnim pregledom dubokih i površnih vena nogu.              

Postavite pitanje ili komentar Komentari (49)




Mila (2024-03-05)

Molim vas recite mi koje analize krvi da odradim za oticanje nogu i malaksalost? Otici cu kod lekara ali zelim da ponesem rezultate. Hvala unapred!

Ana Life (2024-03-05)

 

Poštovana Mila,

Molimo Vas da se javite lekaru kako bi Vam dao upute za odredjene pretrage i kako bi Vas uputio kod odgovarajućih specijalista.
Otoci nogu mogu da budu iz više razloga.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Mila (2024-02-01)

Imam otok u stopala i zglobovi Bole i sa rukama je isto otok i boli svaki zglod od prstiju do lakta svaki zglob boli

Ana Life (2024-02-01)

 

Poštovana,

Javite se svom izabranom lekaru kako bi Vas uputio kod adekvatnog specijaliste.

Srdačan pozdrav Vasa Analife

 

Slavko (2022-10-25)

Postovanje,posle operacije stomacne aneurizme/predpostavljam da sam dobro rekao/otekle su mi butine i nikako ne splasnjavaju,evo posle 20 dana,a izlaze mi i veliki plikovi puni sluzi na podkolenicama,molio bi Vas za misljenje sta bi to moglo biti,unapred zahvalan...

Ana Life (2022-10-25)

 

Poštovani Slavko,

Molimo Vas javite se doktoru koji Vas je operisao, kako bi odradio pregled i video o čemu je reč.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Fuàd (2022-10-20)

Imam otijecanje desnog zgloba cesce i kada pijem diklofen otok se makne

Ana Life (2022-10-20)

 

Poštovani,

Predlazemo da uradite magnet kolena i posetite ortopeda

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Bojan (2022-08-04)

Postovani jedno pitanje mama ima slabost srčanog misica i ostale plućne boleti noge su joj oticale i kada uzme Lasix nekako se to koriguje sada su se stvorili plikovi iz kojih curi tečnost ja joj dajem detralex preventivno ispiram bornom kiselinom šta to može biti uopšte

Ana Life (2022-08-04)

 

Poštovani Bojane,

Molimo Vas odvedite majku lekaru,kako bi se videlo o čemu je reč.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Tatjana (2022-06-16)

Poštovani, moj sin od 30 godina je u maju imao koronu. Pio je 10 dana panklav. Nije imao upalu pluća. Nakon tih 10 dana pojavljuje se otok gornjeg dela stopala, prema prstima, bez bola ili promene boje kože. Otok nije veliki ali se održava još uvek. D-dimer je u granicama, kolor dopler krvnih sudova noge je u redu. Šta dalje da radimo? Kojem specijalisti da se obratimo? Pozdrav

Ana Life (2022-06-16)

 

Poštovana Tatjana,

Javite se lekaru opšte prakse, kako bi Vas uputio kod odgovarajućeg specijaliste.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Aleksa (2022-04-22)

Pozdrav, Pocele su da mi oticu noge kao sto je doktor rekao da se moze desiti jer pijem norvasc zadnja 2 meseca zbog povisenog pritiska (sa 23 godine) pa me zanima da li treba da zanemarim to oticanje i da sacekam kontrolu koja mi je zakana za mesec dana ili bi trebalo ranije otici s obzirom da se pojavio taj otok. Srdacan pozdrav i unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Ana Life (2022-04-22)

Poštovani Aleksa,

Molimo Vas javite se za savki slučaj lekaru koji Vam je prepisao terapiju.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

nestor (2021-06-21)

Imam problem sa oticanjem mišića iznad kolena sve analize koje mi je izabrani lekar i spec sam uradio ali bez uspeha od snimanja kolena doplera krvnih sudova kompletne analize krvi koncentraciju mokraćne kiseline u krvi i sve je ok jedino što mi još predlažu da naprave mali rez na mišiću i da vide pod mikroskop inače osećam se mnogo loše i hronično sam umoran ujutro do uveče molio bih za neki savet koje još analize da uradim jer nama iz provincije ne daju uput za Beograd a lečenje u privatnim klinikama je teško iz finansijskih razloga

Ana Life (2021-06-21)

 Postovani, 
Tumacenje rezultata, ordiniranje terapije, kao i postavljanje dijagnoze ovim putem bilo bi jako ne profesionalno sa nase strane.
Jedino sto mozemo da Vam kazemo jeste da se javote radi pregleda ili da Vas izabrani lekar uputi i kod drugih specijalista, kako bi se uradila kompletna dijagnostika i videlo o cemu je rec. 
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

VALENTINO (2021-01-26)

Dobar dan! otekla su mi oba stopala sa rumenoilom i velikim osecajnim bolom, kao da sam se opekao sa vrelom vodom...

Ana Life (2021-01-26)

Postovani Valentino,

Molimo Vas javite se Vasem lekaru kako bi video o cemu je  rec i uputio Vas specijalisti.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Slobodan (2020-10-06)

Mojoj majci vec mesec dana curi voda iz leve noge neprekidno .Pa vas molim da pomogete ili da date savet i dali postoji lek za taj problem.

Ana Life (2020-10-06)

Postovani Slobodane,

Molimo Vas da mamu odvedete kod  izabranog lekara,kako bi je dalje uputio kod odgovarajuceg specijaliste.
 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milan (2020-09-11)

Otac mi ima problema sa nogama otičumu stopala u ruke ponekad i kaze jako su teske ,otac mi je dijabetičar .kad ga mažem sa kremom alpskom manje ga boli a sa burovim gelom manje otiče .a otac mi ima 80god ,koristi štap kad hoda a kad mu je baš loše hodalicu ,žali se ponekad da ga bubrezi probadaju šta mi predlazete kod kojeg doktora da se javi ,i da pije druver od 5mg i još dosta lekova za sećer i masnoću Unaper hvala

Ana Life (2020-09-11)

Postovani Milane,

Molimo Vas da odvedete oca kod izabranog lekara, kako bi ga uputio na odredjena ispitivanja, da se vidi o čemu je reč.

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Sanja (2020-09-11)

Dobar dan, vec nekih mesec dana imam problem sa otokom i bolom leve noge. Imam malu venu na istoj i prirodno jace listove. Da napomenem da sam slucajno uvila cukalj prilikom hodanja. Od tada me boli noga i otice. Imam 29god imam steceni sistolni sum i pijem 1/4 propanolola svako jutro. Ako moze pomoc? Hvala.

Ana Life (2020-09-11)

 Postovana Sanja,

Morate da se javite Vasem lekaru , kako bi Vas uputio na ispitivanja kod odredjenih specijalista.

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Rokocki (2020-09-01)

U poslednjih mesec dana imam drsticno naticanje zgloba i stopala noga. Do sada se to dogadjalo samo ako vozim bez odmora vise casova. Sta mislite da je u pitanju i sta mi predlazete. Hvala

Ana Life (2020-09-01)

ostovani,

Molimo Vas javite se Vasem izabranom lekaru kako bi Vas uputio na detaljna ispitivanja, kako bi se video o cemu je rec.
 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Nenad (2020-08-21)

Dobar dan. Hteo sam da postavim pitanje. Leva noga od prepone pa do skocnog zgloba mi je naduvena. Obim noge u listu je duplo veci od desne i tako svuda. Sta predlazete da odradim? Radio sam kolor dopler vise puta vene i arterije su mi ciste bez tromboze. Radio sam magnetnu rezonansu i tu je sve bilo uredu. Kako bi mogao da vam posaljem sliku da vidite kakav problem imam. Srdacan pozdrav.

Ana Life (2020-08-21)

Postovani Nenade,
posaljite nam magnetni snimak i izvestaj na direktni e-mail: 
 bolnica@analife.rs   
   
S postovanjem
   Analife bolnica
 

Dobar (2020-07-20)

Cula sam za vasu kliniku od poznanika i mnogi su zadovoljni sa vasim radom.

Ana Life (2020-07-20)

 Postovana Sandra,
mozete da nam postavite pitanje?

Srdacan pozdrav Analife
 

Dijana (2020-07-17)

Postovani, imam 35 godina i imam otok leve podkolenice kad stojim duze od 1h. Bolovi su jaki i poplavi mi noga. Uradjen je color dopler nemam trombozu, uradjen je MRT jer sam operisala benigni tumor na cevanici pre 14god.Sve je u redu. Ja i dalje imam bolove jake i misic mi je atrofirao. Gde da se obratim da mi se pomogne?hvala!

Ana Life (2020-07-17)

Postovana Dijana,

Molimo Vas javite se lekaru koji Vas je operisao i vaskularnom hirurgu, kako bi se videlo o cemu je rec.

Srdacan pozdrav

Vas Analife
 

Petat (2020-06-16)

Dobar dan jel mi mozete reci sta se desavs sa mojim nogama naglo mi oticu noge i odrtim umor kao tegove da imam ja sam moler i gipsar

Ana Life (2020-06-16)

Postovani Petate,

Morate da se javite Vasem lekaru radi pregleda, kako bi Vas uputio kod odgovarajućih specijalista.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Gradimir (2020-05-14)

Dobar dan. naiso sam na ovaj Vas link koji me mnogo zanima jer imam problema. Naime vise puta mi se desilo da mi oticu noge od kolena pa nadole i cela stopala ali sada zadnji put od 23.04.2020. oticale mi noge i nikako da se resim toga. bio sam kod lekara kucnog i in mi vazdan menjao neke lekove za pritisak al od kad sam poceo uzimati TORASEMID od 10 mg ujutru samo pocele neoge da mi oticu i nikako da splasnu a pritisak ponovo poceo na gore. Molim Vas recite mi nesto sta da radim trebam li Kardiologu i Vaskularnom hirurgu? Ako to moram da uradim reci te mi da mu ovo poturim pod nos da me vise ne muci. Unapred zahvala na pomoci. Gradimir

Ana Life (2020-05-14)

Postovani Gradimire,

Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Nas Vam je savet da se javite i kardiologu zbog visokog pritiska i vaskularnom hirurgu.
S poštovanjem
Analife
 

Katarina (2019-12-02)

Zdravo! Imam iznenadni manji otok na levom listu i zateže me list prilikom hoda...radila sam dopler dubokih vena sve uredno..sta li može biti?

Ana Life (2019-12-02)

 Poštovana, 

potrebno je da vas pogleda ortoped, ali pre toga bi bilo dobro da uradite magnet noge ako je došlo do oštećenja mekih tkiva noge, ili bar ultrazvuk mekih tkiva noge, mada je magnet precizniji.

 S poštovanjem Analife

Daliborka (2019-10-02)

Dobro vece.Mom suprugu vec neko vreme otice desna noga,cela od stopala pa i iznad kolena.Nije pod nikakvom terapijom.Puno radi,ceo dan,na nogama.Ne boli ga,samo oseca tu napetost otecene noge.Hvala.

Ana Life (2019-10-02)

Poštovana,

Potrebno je odrediti dijagnostiku. Naša preporuka je za početak pregled reumatologa . Prof Damjanović na klinici za reumatologa Beograd.

S poštovanjem

Analife

jugov (2019-09-04)

pre 15 -20 dana pojavio mi se otok na levoj nozi,članak sa unutrašnje strane i spustio se skoro do stopala. Nemam olove još, ali osećam zategnutost!

Ana Life (2019-09-04)

Postovani,
Morate da se javite Vasem lekaru i da prekontrolisete i krvne sudove i da uradite Color Dopler krvnih sudova nogu ili da se javite ortopedu, ako ste imali neku povredu.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Vesna (2019-07-22)

Stalno otecena desna noga u zglobu

Ana Life (2019-07-22)

Poštovana, 
možete da zakaže te specijalistički pregled kod našeg ortpeda dr Glišica. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdačan pozdrav vaša Analife
 

Natalie (2019-02-21)

Dobar dan. Dobila sam grip i pocela da pijem panklav, ispostavilo se da sam alergicna na njega pa mi je terapija promenjena. Medjutim desna noga potkolenica, zglob i stoplao su stalno oteceni. Pomagajte. Ne boli me samo osecam napetost u toj nozi.

Ana Life (2019-02-21)

Poštovana Natalie, 

Molimo Vas javite se lekaru koji Vam je promenio terpiju ili se javite u urgentni centar, kako bi Vas adekvatno pregledali. 

 Tumačenje rezultata i ordiniranje terapije ovim putem, bilo bi krajnje neozbiljno i neprofesionalno. 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Jovanka (2016-10-22)

Postovanje, molia bih za misljenje, pocelo je posle duzeg hodanja naticanje gleznjeva na nogama, u toku noci otok se gubio.To mi se dogadjalo od proletos da bi mi poslednjih mesec dana kada legnem uvece pocelo trzanje nogu, nemir u nogama.Remeti san nije bolno ali sam bila prvi put iznenadjena kada sam ustala sa namerom da stavim nekakve hladne obloge listovi na nogama su bili puni mestimicnih ispupcenja kao grozdovi.Stavim hladne obloge ili neki rashladjujuci gel ujutru nema tih otoka, koza je ravna.Mislim da mi se cesce desava kada puno hodam ili promenom atmosferskog pritiska, nije svakodnevna pojava. Da li su to vene? Imam 74 godine. Hvala na odgovoru i vasem vremenu.

Ana Life (2016-10-22)

Poštovana,
pored nabolje volje da vam pomognem, jedino vam mogu preporučiti da uradite Color Doppler vena.

 

Vaša bolnica  Analife 

Danijela (2016-06-27)

Operirala sa stitnjacu znaci kompletno mi je izvadena imam 30god.to se desilo prijd tri god.oticemi zglob ljeve noge iu prsima kao da me nozem probada netko i kad udahnem bode me to se u zadnje vrjeme desava dali me mozete savjetovati kako.hvala

Ana Life (2016-06-27)

Poštovana, samo vaš lekar koji vas pregleda može reći šta je kod Vas u pitanju.
 
 Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Dragana (2016-04-15)

Postovani, U poslednjih nekoliko meseci imam otok u predelu leve noge koji se mirovanjem smanjuje. Takodje, vrlo cesto u naletima bol u ledjima, nogama prilikom duzeg stetanja, grceve i osecaj tezine. Vaskularni hirurg kaze da nisu u pitanju vene. Zanima me koje je vase misljenje i da li bol u ledjima moze imati veze sa otokom noge, kao i sta mi savetujete, s obzirom da je u pitanju samo jedna noga|? Unapred zahvalna

Ana Life (2016-04-15)

Poštovana,
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.
 
Dr Ana Miholjčić

Direktor Opšte bolnice Analife 

Zorana (2016-01-19)

Postovanje, Imam par pitanja,rec je o mom ocu,on je 1958 god. inace je vozac vec 37 god. znaci vozi kamion. Vec neke dve nedelje mu se pojavljuje neki osip po rukama I nogama,ali mu je leva noga otekla,mnogo ga boli i cak ne moze patiku obuti. Sta bi ste nam savetovali? Hvala

Ana Life (2016-01-19)

Poštovana, Vaš otac bi trebalo da se javi alergologu. Dr koji se bavi alergima ako posle određenih pregleda utvrdi da nije alergijski, možda će ga poslati reumatologu ili infektologu. To sve zavisi od nalaza.  
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

Dragan (2015-12-20)

Postovani, operisao sam debelo crevo pre 2 meseca, imam privremenu kesu i nosim katetar od tad. Od pre par dana javio mi se otok na zglobovima na stopalima. Da li je operacika debelog creca i nosenje katetra povezano sa tim otokom ili je to nešti drugo, i šta bi moglo biti???

Ana Life (2015-12-20)

Poštovani Dragane, za sva pitanja morate se obratiti svom lekaru
 
Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.



Vaša Bolnica,

Bolnica AnaLife 

Tanja (2015-04-01)

Imam problem sa oticanjem koljena i zglobova,ali mi samo oticu noge i koljena kada dugo hodam ili stojim...ako mozete da mi kazete od cega bi to moglo biti...imam 23 godine.Hvala unapred.

Ana Life (2015-04-01)

Poštovani, za početak, savet je da posetite fizijatra.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Igor (2014-12-18)

Pozdrav ,zanima me otprilike mom ocu oticu ruke,znaci prsti i naduvaju se zglobovi kao kesice budu.On se bavi raznim poslovima od toga je i mesar po zanimanju.Da li postoji mogucnost da kad ima neku posekotinu inficira se,cesto se posece na neku kost. Ujutru kad ustane malo ga bole ruke,dok ih ne razradi posle ne ali izgleda jako ruzno kad se naduvaju.

Ana Life (2014-12-18)

Poštovani Igore,
preporučujemo Vašem ocu pregled kod reumatologa.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Bojan (2014-12-01)

Imam 24 i pre dve godine sam imao operaciju leve potkolenice,imao sam tezak prelom pa je morala operacija.Operacija je navodno dobro odradjena sto se ortopedskog dela tice medjutim meni noga i danas posle dve godine od toga otice.zalio sam se svom ortopedu da imam otok ali me je on ubedjivao da je to normalno da neko vreme noga otice posle operacije. Pre dva meseca mi je noga otekla toliko da mi je koza pocela da puca i napravile su me se rane tu gde mi je koza pukla.tek sada sam dobio uput za kod kardio-vaskularnog hirurga zbog tog problema.da li mogu da dobijem savet kog lekara bih trebao da posetim osim kardio vaskularnog i da li imate jos neki savet za mene jer mi je bas potreban ? Plasim se bas za svoju nogu jer sam mlad i potrebna mi je.

Ana Life (2014-12-01)

Poštovani Bojane,
potrebno je da ponovo posetite hirurga taj koji je radio operaciju, kako bi Vam preporučio dalje lečenje.     
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Branka (2014-10-08)

Postovani, ja sam 1954-godiste i vec 6 meseci me boli leva podkolenica (u levom uglu ispod kolena), bila sam kod vaskularnog hirurga i radil dopler krvnih sudova, dopler je bio cist, kazu da imam prosirene vene, ali ja ne zanm da li mene uopste boli vena... meni je bol jak i konstantan- ne znam vise sta da radim. kome da se obrati? KOji je vas savet i preporuka? Unapred veoma zahvalna, Branka Vesovic

Ana Life (2014-10-08)

Postovana,

obratite se ortopedu, moguca je Bekerova cista.
Problem nije kardioloski.

Srdacan pozdrav
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

ankica (2014-10-03)

imam naoticanje nogu , u zglobu , prema listu , spadne preko noci , ali kad stisnem nogu u jutro , ostajemi udubljenje od pritiska , sta da radim

Ana Life (2014-10-03)

Postovana,

morate posetiti Vaseg lekara.
Otoci nogu mogu biti od prosirenih vena, poremecaja metabolizma razne vrste, problema sa srcem, jetrom, uzimanjem nekih lekova, poremecajem rada stitne zlezde.............
itd

Tako da je moj odgovor, posetite svog izabranog lekara sto pre, on ce Vas uputiti na dalje pretrage.
 
Dr Ristic Natasa


Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Raza (2014-08-29)

Pozdrav. Prilikom šetnje i stojanja imam oticanje nogu od koljena prema stopalima, a najviše se primjeti otok na nožnom zglobu, sa bolovima u koljenima i ukočenost od kukova prema stopalima, kao i grčeve u listovima. Snimala sam i srce, doktor je rekao da mi je srce uredu i prepisao tablete "Norvas" i doktor sumnja da se oticanje nogu javlja zbog pomenutih tableta, pa je doktor promjenio lijek, i sada pijem "Pinox". Takođe, imam samo jedan bubreg, koji je uveličan, po doktorovim riječima, uvečan je zbog tereta, jer obavlja funkcije za oba bubrega. Pritisak mi varira, bio je visok, terapija mi nije odgovarala, pa mi je doktor prepisao "Skopril", i sada imam problema sa nižim pritiskom. Takođe, dosta je krećem i imam obaveza, tako da skoro nikako i ne odmaram. Zanima me Vaše mišljenje, ako je moguće. Hvala unaprijed. Lijep pozdrav.

Ana Life (2014-08-29)

Postovana,

Vas doktor je u pravu, otoci nogu mogu nastati od leka Norvasc. Dodatni faktor je nefroloski problem koji imate.

Skopryl je odlican izbor leka za Vas, (pre svega zbog bubrega), tako da ukoliko Vam je doza jaka, vas lekar samo treba da koriguje dozu leka, ili da promeni na blazi lek iz iste grupe.

Srdacan pozdrav

Dr Ristic Natasa


Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Vanja (2014-08-07)

Oticanje leve noge povremeno , ne uvek .... Umorne noge i povremeni bol u nogama ! Sta preuzeti , molim vas za vas odgovor , inace sam pusac imam 35 god .

Ana Life (2014-08-07)

Postovani,

otok jedne noge, ukazuje na problem sa venama i limfnom drenazom. Kardioloski edemi su obostrani. Potrebno je da uradite ultarzvuk dubokih vena donjih ekstremiteta i pregled vaskularnog hirurga.

Pusenje je faktor rizika za vensku trombozu, tako da se savetuje prestanak pusenja.
 
Dr Ristic Natasa

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Zana (2014-07-06)

Imam problem sa oticanjem lijeve noge (stopalo i zglob) radila sam nalaze za bubrege i kazu da je sve u redu. Imam suzenje srcane maramice al mi kazu da to nema veze sa srcem? ne provodim puno vrijemena stojeci, ali mi je lijeva noga i zimi i leti pod otokom. Molim Vas recite sta mogu da uradim. Unapred zahvala.

Ana Life (2014-07-06)

Postovana,

Potražite savet reumatologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

(2014-06-20)

MOM SUPRUGU OTICE ZGLOB DESNE NOGE.SRCE U REDU,BUBREZI U REDU VENE U REDU. PIJE HERCAS OD 100ML:kad popije tab:za izbacivanje vode bude mu bolje cim drugi dan nepopije opet isto ! molim za savet, sa postovanjem ,JOVANKA

Ana Life (2014-06-20)

Poštovana,

 zaista nam je žao, ali nemožemo Vam dati dijagnozu ili terapiju, osim da Vam predložimo odlazak kod reumatologa i fizijatra.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

irma (2014-06-17)

Imam problem..otice mi ispod lijevog koljeana noga..isla sam u na duboki pregled vena i krvnih sudova i sve je uredu..a i prije mjesec sam uradila nalaze trombocita i uredni su.s cim to sad moze imati veze....

Ana Life (2014-06-17)

Postovana,

Predpostavljam da pod “dubokim” mislite na Color Doppler pregled arterija ivena i da je nalaz u redu, onda posetite reumatologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jeca (2014-06-17)

Poštovani, vec dva meseca se budim sa otečenim kapcima i to se povuce za sat,dva, ali mi oteknu noge.Bila sam na sistematskom pregledu u bubregu imam 3 kamena, velicine 3mm. EKG i ultra zvuk srca uredan nalaz, s tim sto imam tahikardiju i dobila sam terapiju. Proverila sam i hormone stitne zlezde uredan mi je nalaz.Imam 35 godina.

Ana Life (2014-06-17)

Postovana,

uradite biohemiju i neka Vas pogleda nefrolog.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sabina (2014-05-31)

Postovanje,vec duzi vremenski period imam problem oticanja nogu,ali radim dva posla i na nogama sam cio dan,pa sam mislila da je to uzrok. Inace su mi izrazene vene i kapilari po nogama. Medjutim,mene zabrinjava sledeca stvar,dobijam jaki bol u lijevoj nozi trnjenje i gubitak osjecaja,bol se siri sve od karlice do stopala,vrlo je neprijatan. Desavalo se i to kad ustanem ujutru nemam osjecaja i funkciju i dolazi o pada. Pored toga sada dok trcim ili igram dobijam nagon za povracanje i gubitak vazduha. Nikada mi se to nije desavalo jer igrala sam folklor devet godina aktivno. Imam 25 godina, da li postoji mogucnost oboljenja srca ili pak bubrega.? Uz sve ovo dobijam i jak bol u predjelu grudnog kosa koji traje i do deset min.

Ana Life (2014-05-31)

Poštovana,

pregledi kod kardiologa, vaskularnog hirurga i neurologa će sigurno dati odgovore na Vaša pitanja u vezi lupanja srca, proširenih vena, bolova u nogama.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

bahra (2014-05-29)

meni se desava samo pri dzgom sjedenju da mi oteknu zglobovi skocni i nize al amo kad je toplo napominjem da pijel lijek za stitnu LETROKS da li je to povezano

Ana Life (2014-05-29)

Poštovana,

pored endokrinologa, posetite reumatologa.

Bolnica Analife

snezana (2014-05-14)

Imam 33god. i vec duzi niz godina imam problem sa naticanjem nogu a inace imam i prirodno jace noge... noge su mi natecene od kolena sve do stopala svakodnevno..kad ustanem ujutro budu normalne ali ubrzo pocnu da oticu,neboleme otok se javlja nebitno da li hodala ili sedela neosecam nijedan zdravstveni problem (srce,jetra,bubrezi)

Ana Life (2014-05-14)

Poštovana,

posetite reumatologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

MELITA (2014-05-08)

Postovani, imam problema s oticanjem nogu od koljena prema stopalu. Uz to imam i jake bolove da se desi da ne mogu hodati. Moj dr opce prakse je inace i privatni intrenista i on tvrfi da je to od sjedenja te da pretrege nisu potrebne i ne da mi uputnicu da se ustanovi sta je po srijedi. Dao mi je nekelijekove za izmokravanje da pijem po potrebi, sli cim ih prestanem piti nakon nnekoliko sati problemi se vrate. Molim savjet. Inace imam nizak krvni pritisak i drugih zdravstvenih problrma nemam. Hvala na odgovoru

Ana Life (2014-05-08)

Postovana,

razlog oticanja nogu je u manje od 25% slucajeva, kardioloskog uzroka. Takodje edemi, odnosno kardioloski otoci nogu se razlikuju po konzistenciji i trajanju od edema druge etiologije (tj uzroka). Ne prave probleme u toku hoda.
Najpre treba da uradite Dopler krvnih sudova nogu, i dubokih vena donjih ekstremiteta. Najcesce prosirene vene mogu dati otoke u nogama i bolove. Potreban je  pregled vaskularnog hirurga).
Savet-elevacija nogu do ugla od 30-45 stepeni, mazati noge Lioton gelom, ili kremom od nevena jednom dnevno. Izbegavati sinteticke najlon carape u letnjem periodu. Svakodnevna lagana setnja se preporpucuje, barem 20-30  minuta.
S postovanjem
Mr sci med
Dr Ristic Natasa
specijalista interne medicine i kardiologije

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Behzada (2014-04-22)

Moja kcerka ima 24 godine,pocelo se dogadjati da joj desna noga ispod koljena vidno otice.Jos kao dijete imala je problem sa srcem(sum srca).Da li taj sum srca ima veze sa navedenim otokom,ili bi uzrok mogao biti nesto drugo?Unapred veliko hvala !

Ana Life (2014-04-22)

Poštovana Behzada,

Vaša ćerka mora da poseti vaskularnog hirurga i kardiologa.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Sladjan (2014-03-11)

postavani doktore imam problema sa oticanjem zglobova sto na skocnom sto na kolenima,al meni se ovo ne desava cesto.Desavanja poticu kad radim fizicki poslova posto inace zivim na planini teski su poslovi-drugo kad kod ja prehladim meni obavezno otekne jedno od zglobova,al to nije cesto period mi koj mi se to desava je 4-5 meseci,i to da kazem da mi otoci vrlo brzo splanu za najvise do 4 dana,a pre jedno 4 godina ima sam problem sa desnim bubregom bila upala i na snimku vodene ciste,tada sam bio izlecen antibioticma i drugim lekovima i sve to proslo mi za nedelju dana.tezak sam 110kg visok 183.radio sam analize sve ok u granici noramle secer masnoca itd.pa sam hteo da vas pitam sta bi moglo da uzrok.i da li je moguce da od fizickog rada ili prehlade nogu posto ja zivim na sar planini ?hvala unapred.

Ana Life (2014-03-11)

Poštovana Sladjana,

Pored najveće želje da pomognemo, davati mišljenje ili terapiju a da se ne obavi pregled, bilo bi krajnje neozbiljno.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Dragan (2013-12-22)

Dopuna: 2004 sam ležao od tromboflebita u obe noge u podkolenij zoni. Pušio sam i hranio sam se hranom bogatom mastima. Po tom sam prestao da pušim i prešao sam na vegetarijansku ishranu. 2008. ili 2009.god. mi je na pregeledu (mislim da je bio dopler) konstatovan normalan proticaj krvi kroz noge i ruke. Tada mi je doktor pri pregledu rekao da se u opšte ne vide bilo kakvi tragovi tromnboflebita iz predhodnog perioda. Sa uvažavanjem Dragan

Ana Life (2013-12-22)

Poštovani Dragane,

Kardiološki pregled će dati odgovor da li Vam noge otiču usled srčanog zastoja ili je potrebno potražiti i uraditi pregled vaskularnog hirurga.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife
 

Dragan (2013-12-22)

Poštovanje Doktore, od letos su počele noge oko članaka i niže da mi otiču što sam uspevao da saniram. Posebno mi je pomoglo plivanje. Povremeno, kad mogu, podižem noge pod uglomod 45 stepeni 30min-1h dnevno. Međutim sada je oticanje svakodnevno poosebno pri dugom sedećem radu i pri stajanju. Nadam se da je sa srcem u redu jer preplivam kad god mogu 1-1,5km mešovito tempom 4-5min/100m bez dužih pauza i problema. Gojazan sam 105kg, visina oko 183. Mojim roditeljima su oticale noge i bili su i srčani bolesnici.Ja ne osećem nikakve srčane probleme ni bolove u grudima. Pritisak mi se u poslednje vreme kreće od 115/78 - 130/89. ÄŒim gornji pređe 125-127 uzmem presolol od 5mg. Da li je to ispravno? Kako da otklonim otok stopala, članaka i podkolenica i kako da smanjim apetit? Hvala.

Ana Life (2013-12-22)

Poštovani Dragane,

Predpostavljamda imate svog kardiologa, da ne uzimate lekove na svoju ruku. i koji će utvrditi da li su to srčani otoci.

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Maja (2013-05-02)

Postovanje, odjednom bez ikakvih prethodnih tegoba i terapija,komplikacija su pocele da mi oticu noge ispod kolena i zglovovi kod stopala , sta moze biti uzrog sobzirom da nisam imala problema sa srcem ni bubrezima ? , kako da uklonim otok nogu i koji uzroci mogu biti ? , hvala unapred, Maja.

Ana Life (2013-05-02)

Draga Majo, Prvi korak je da se uradi dobar ultrazvuk krvnih sudova donjih ekstremiteta. S postovanjem, Petar Popov MDPhD Bolnica AnaLife

nela (2013-03-09)

imam problema sa oticanjem nogu,kao sto ste napisali,srcanih problema,sta je sve potrebno da uradim od analiza da bih te otoke smanjila.Inace imam visok krvni pritisak,koksaki virus i vodu oko srca.Hvala

Ana Life (2013-03-09)

Poštovana Nela, Samo kardiolog posle pregleda može da kaže šta je potrebno još od analiza da se uradi dabi se odredila terapija za probleme koje imate. S poštovanjem, Bolnica AnaLife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje