Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Vantelesna oplodnja ispitivanje neplodnosti doktorka tatjana tošić

Mr sci.med. Tatjana Tošić - ginekolog akušerstva

Oblast: vantelesna oplodnja, ginekologija

Vantelesna oplodnja doktor vojislav živanić2

Dr sci.med. dr Vojislav Živanić, specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: 4D trudnoća, dijagnostika anomalija, 3D ginekologija. Medicinski direktor bolnice Analife

Vantelesna oplodnja doktor zoran vilendečić2

Dr sci.med. dr Zoran Vilendečić - specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: vantelesna oplodnja, ginekologija, histeroskopija

Neplodnost uzroci i ispitivanje 

Ispitivanje neplodnosti obuhvata i muškarca i žene.

Pre nego što se podvrgnete ispitivanju neplodnosti, morate znati koliko posvećenosti je potrebno sa naše i vaše strane. Ispitivanja i periodi pokušavanja lečenja mogu trajati mesecima. Kod nekih parova uzrok neplodnosti se nikada ne pronađe (neobjašnjena neplodnost).

Proces može biti skup i obuhvatati neprijatne procedure. Mnoga zdravstvena osiguranja ne pokrivaju troškove lečenja neplodnosti. Na kraju i na žalost, ne postoje garancije da će posle svih ispitivanja i savetovanja, terapije i lečenja, doći do začeća.

Ispitivanje neplodnosti se deli na:

- Ispitivanje kod žene

- Ispitivanje kod muškarca

 

Ispitivanje kod žene su:

- Ispitivanje infekcija

- Ispitivanje prohodnosti jajovoda (HyCoSy)

- Testovi ovarijalne rezerve (hormonski testovi)

- Praćenje ovulacije (folikulometrija)

- Ispitivanje posle pobačaja

 

Ispitivanje kod muškarca su:

- Ispitivanje infekcije

- Spermogram

Postavite pitanje ili komentar Komentari (7)




Jelena (2022-07-15)

Poštovani, Kolika je cena za postupak inseminacije u vasoj klinici? Da li sa vama saradjuje doktorka Jelena Micic? Hvala unapred.

Ana Life (2022-07-15)

 

Poštovana Jelena,

Inseminacija je prva metoda u lecenje steriliteta.

Cena inseminacije (cena poslata na e-mail) U cenu inseminacije nisu uracunate folikulometrije. Cena folikulometrija (cena poslata na e-mail) 
Za intervenciju potrebno je da imate uredne nalaze cervikalnog i vaginalnog brisa ne starji od mesec dana i briseve na hlamidiju, mikolplazmu i ureaplazmu ne starije od 6 meseci. Suprug treba da ima uredan nalaz spermokulture i uredan spermogram , kao i analize na hlamidiju,mikolpazmu i ureaplazmu iz urina ne straiji od 6 meseci.  

Prvi korak je pregled kod dr Dosev i dr Tosic, pregled se sastoji iz specijalistickog pregleda ginekologa I ultrazvucnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Pregled i intervenciju mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08.

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Nela (2022-01-20)

Zanimame cena vantelesne oplodnje. Vec godinu dana pokusavamo besupesno. Imam 38 godina. Treba da radim nalaze sve sto mi je receno i ja i suprug.

Ana Life (2022-01-20)

Postovana Nela,

Morate da dodjete pre svega na pregled u savetovaliste za sterilitet. 

Pregled se sastoji iz specijalistickog pregleda sa konsultacijom i ultrazvucnog pregleda.
Preglede rade dr Dosev i dr Tosic i cena pregleda
(cena poslata na e-mail)   

Cene VTO postupka su:

          1.Vantelesna iz spontanog ciklusa sa embriotransferom je
                (cena poslata na e-mail)   

2.Vantelesna iz stimulisanog ciklusa sa embriotransferom
(cena poslata na e-mail)   

U cene su uracunati: svi ultrazvucni pregledi KADA  supruga udjete u stimulaciju

  Pregled anesteziologa , EKG, auskultatorni pregled pluca

     Anestezija

U cene nisu uracunati lekovi za stimulaciju, brisevi, hormonski testovi. 

Vise informacija mozete dobiti na pregledu koji je potrebno da zakazete na 069-319-68-08.

Srdacan pozdrav Analife

 

Relja (2019-03-19)

Supruga i ja pokušavamo par meseci da ostvarimo trudnoću, nikako da se to dogodi, pa nas zanima posle kog vremena se treba javiti lekaru?

Ana Life (2019-03-19)

Poštovani, 
par meseci je kratak period. Napomenuli bismo da se uvek se paralelno vrši pregled žene i muškarca. Ukoliko supruga ima do 35 g možete da sačekate do godinu dana, pa ukoliko do trudnoće ne dođe ni nakon godinu dana redovnih seksualnih odnosa bez upotrebe kontraceptivnih metoda potražite pomoć lekara - ginekologa. Ukoliko imate 35 i više godina i trudnoća izostane u prvih šest meseci treba potražiti savet i pomoć ginekologa. 

Sračan pozdrav Analife
 

Sasa (2018-09-13)

Postovani koja je cena za postupak VTO i koliko dugo traje cela procedura hvala unapred na odgovoru

Ana Life (2018-09-13)

Postovani,

Potrebno je da dodjete prvo na konsultaciju kod nas.
Konsultacija se sastoji iz specijalističkog pregleda ginekologa i ultrazvučnog pregleda - cena konsultacije (cena poslata na e-mail)
A što se tiče vantelesne oplodnje cena je
1. Vantelesna iz spontanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)

2.Vantelesna iz stimulisanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)

U cenu su uračunati:
svi ultrazvučni pregledi kada udjete u stimilaciijju
Pregled anesteziologa , EKG, auskultatorni pregled pluća,anestezija 

U cene nisu uračunati lekovi za stimulaciju,  brisevi, hormonski testovi.

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Katarina (2018-08-27)

Postovani Suprug i ja pokusavamo dve godine da ostanem trudna ali ne uspevano. Bili sno kod mog ginekologa i on je rekao da je sve u redu kod mene. Sta vi predlazete, posto vidim da radite vantelesnu oplodnju. Sta je potrebno od analiza osim ultrazvuka da se uradi. Imam 38 godina.

Ana Life (2018-08-27)

Poštovana,

Da bi se ostvarila trudnoća potrebno je nekoliko faktora da budu zadovoljeni. 

1. Spermogram i spermokultura partnera da budu u granicama normale

2. Da vi imate ovulaciju (imati menstruaciju ne znači u isto vreme i ovulaciju, odnosno stvaranje jajne celije) to se ispituje posredno hormonskim statusom

3. Da su Vam jajovodi prihodni (mi radimo nežnu metodu HyCoSy ispitivanja prohidnosti jajovoda, bez zračenja, bez anestezije 

4. Da se u šupljini materice ne nalazi ništa što bi sprečavalo oplodjenu jajnu ćeliju da se usadi u zid endometrijuma. To može da bude  polip, septum (pregrada) ili neki miom koji se nalazi na nezgodnom mestu. 

Ako postoji neka anomalija materice (dvoroga materica i td.)

Ako je neko na obicnom 2D ultrazvuku video nešto što bi ličilo na polip ili anomaliju materice,  onda mi preporučujemo 3D ultrazvuk male karlice koji kod nas radi dr Vojislav Zivanić, gde se vidi šupljina materice u 3 dimenzije kao da ste ušli kamerom. 

Ako tako nadjena promena ( polip) treba da se odstrani, onda mi preporučujemo histeroskopiju koja je mnogo nežnija i po krajnji rezultat bolja od klasične kiretaze. Kod nas histeroskopiju radi dr Vilendečić

5. Da ne postoji nikakva infekcija potvrdi će brisevi: vaginalni, cervikalni, hlamidija, mikoplazma, ureaplazma, hepatitis, Hiv analize, kolposkopija, papa bris

Kada je sve gore navedeno u redu onda možemo planirati vantelesnu oplodnju da ne bi gubili vreme, jer svaka godina više smanjuje šanse za zatrudnjivanje. 

Naše savetovalište obuhvata razgovor i ultrazvuk. (cena poslata na e-mail).Zakazuje se na neki od nasih telefona

 

Sa poštovanjem

Analife

Natasa (2015-05-10)

Dragi doktori, Nakon šest godina pokušavanja da zatrudnim, brojnih ipistivanja, doktor mi je zbog bolova u donjem dijelu stomaka, rekao da imam endometriozu i da se mora uraditi laparoskopija, pristala sam, nadajući se rešenju.Nakon postupka nije mi ništa govorio nego da sam ja težak slučaj i da ću teško ostati trudna prirodnim putem, zbog jajovoda koji je zapušen, policističnih jajnika i imam i polip. Kako da izvadim polip i moram li ga vaditi? Muž je uradio spermiogram i dijagnoza je asthenozoospermia. Ja sam vadila sve ostale nalaze koje je trebalo i u redu su osim što je prolaktin povećan. I tako evo već sedam godina pokušavamo i trudnoće nema, a nitko ne zna točan razlog. Razmišljamo o postupku potpomognute oplodnje, ali malo me strah. Pozdrav

Ana Life (2015-05-10)

Poštovana Natasa,

Prema svemu što ste naveli, razloga za problem sa zatrudnjivanjem u vašem slučaju ima više, od endometrioze, neprohodnog jajovoda, policističnih jajnika, povišenog prolaktina, pa i postojanja polipa, do lošeg nalaza partnerovog spermograma.

Ne znam koliko imate godina, ali posle 6 godina neuspešnih pokušaja da zatrudnite, svakako bi trebalo da se pre svega obratite lekaru koji se bavi problemom steriliteta, koji bi vas dalje vodio i uputio u mogućnosti rešavanja problema koji imate. Polip koji imate se svakako mora otkloniti, intervencija kojom se to radi je histeroskopija, radi se u kratkotrajnoj anesteziji i bezbolna je, tako da ne zahteva oporavak.

Vantelesna - ili potpomognuta oplodnja - jeste krajni izbor za rešavanje vašeg problema, ali opet - svakako je potrebna konsultacija sa svim nalazima lekara specijaliste iz oblasti steriliteta, da bi se našao način lečenja koji bi bio adekvatan za vas.

Srdačan pozdrav,
dr Jelena Micić

Bolnica Analife

Marina (2015-04-23)

Poštovani, imam, 35 god. nikada nisam rađala niti ostajala, u drugom, stanju, imam partnera koji ima isto godina, pokušavamo već neko, vreme da, zatrudnim ali nikako ne uspevamo pa me zanima koja, je procedura, uopšte da, krenemo na proveru i preglede i da ustanovimo da li, je sve uredu, ili ako imamo, problem da preduzmemo sledeći korak. Napomenula bi, da je on, uradio spermogram i, spermokulturu i sve mu je uredu. Meni je po ranijim, ultrazvukoima i pregledima, ustanovljeno da imam jedan jajnik blago, policističan ali da ne, bi trebalo da mi, stvara neki problem oko začeća. Nalazi i brisevi, su mi uvek bili, uredni i, negativni na bilo kakve infekcije ili polne bolesti. Molim vas, da mi opšteno, kažete princip i korake odakle da počnemo. Unapred, zahvalna na odgooru, Marina

Ana Life (2015-04-23)

Poštovana Marina,

obzirom da imate 35 godina, ukoliko više od 6 meseci uz nezaštićene odnose ne dolazi do trudnoće, svakako bi trebalo da počnete sa ispitivanjem. Vaš prvi korak bi trebalo da bude javljanje lekaru - ginekologu specijalisti u oblasti infertiliteta, koji bi vas dalje vodio kroz postupak ispitivanja i, ukoliko je potrebno lečenja. Načelno, osnovno ispitivanje bi podrazumevalo spermogram i spermokulturu kod muškarca, isključivanje infekcija kod oba partnera (Chlamidia, Mycoplasma, Ureaplasma), a kod žene i ispitivanje hormonskog statusa, ultrazvučno praćenje ovulacije (folikulometriju) i ispitivanje prohodnosti jajovoda.

Srdačan pozdrav,
dr Jelena Micić, ginekolog

Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Skadarska 5 (Zemun), Beograd
 

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje