Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Vantelesna oplodnja pitajte doktora doktorka tatjana tošić

Mr sci.med. Tatjana Tošić - ginekolog akušerstva

Oblast: vantelesna oplodnja, ginekologija

Vantelesna oplodnja doktor zoran vilendečić5

Dr sci.med. dr Zoran Vilendečić - specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: vantelesna oplodnja, ginekologija, histeroskopija

Vantelesna oplodnja doktor vojislav živanić5

Dr sci.med. dr Vojislav Živanić, specijalista ginekologije i akušerstva

Oblast: 4D trudnoća, dijagnostika anomalija, 3D ginekologija. Medicinski direktor bolnice Analife

Pitajte Doktora

Pitajte Doktora

 

 

Pitajte Doktora je za slučaj ako niste dobili dovoljno informacija na našem sajtu.

 

Poštovani,

 

Cilj bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu. Šta radimo, kakvu vrstu lečenja i po kojoj ceni mozete dobiti kod nas.

 

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentarisati zdravstveni nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući.

To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

 

Vaša Analife

Postavite pitanje ili komentar Komentari (37)




Danijela (2023-11-08)

Poštovani, dobar dan zanima me koja je procedura za insemimsciju i koja je cena te procedure. Unapred hvala

Ana Life (2023-11-08)

 

Postovana Danijela,

Inseminacija je prva metoda u lecenje steriliteta.

Cena inseminacije(cena poslata na e-mail). U cenu inseminacije nisu uracunate folikulometrije. Cena folikulometrija (cena poslata na e-mail).  Za intervenciju potrebno je da imate uredne nalaze cervikalnog i vaginalnog brisa ne stariji od mesec dana i briseve na hlamidiju, mikolplazmu i ureaplazmu ne starije od 6 meseci. Suprug treba da ima uredan nalaz spermokulture i uredan spermogram ,kao i analize na hlamidiju,mikolpazmu i ureaplazmu iz urina ne straiji od 6 meseci.  
Prvi korak je pregled kod dr Dosev i dr Tosic, pregled se sastoji iz specijalistickog pregleda ginekologa I ultrazvucnog pregleda (cena poslata na e-mail)

Pregled i intervenciju mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Ivana (2023-05-14)

Poštovani, Suprug i ja duže vreme radimo na potomstvu. Suprug je radio sve analize i sve je u redu osim sto ima manji broj progresivno pokretnih spermatozoida. Meni su svi nalazi u redu osim što mi se povećava fsh, sa 16 na 21,7. Da li je moguce sa tim vrednostima ići na vantelesnu? Sve drugo je u redu, postojanje ovulacije je utvrdjeno folikulometrijom. Imam 35 godina. Hvala na odgovoru.

Ana Life (2023-05-14)

 

Poštovana Ivana,

Prvi korak je pregled kod dr Dosev i dr Tosic, pregled se sastoji iz specijalistickog pregleda ginekologa I ultrazvucnog pregleda(cena poslata na e-mail)

Pregled  mozete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08.

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Milimir (2023-03-14)

Postovani, djevojka mi je imala menstruaciju 7. 2, ima li smo odnos 14. 2 sa zastiton nisam ejakulirao, 16. 2 i 18.2 smo pokusali da inamo odnos ali nismo, naravno sa zastitom, jedino je predigra bila bez, nije bilo ejakulacije, kasni joj menstruacija 7 dana, sa tim da je imala stalni stres zbog fakulteta, ima li bojaznosti od trudnoce, hvala unaprijed!!!

Ana Life (2023-03-14)

 

Poštovani,

Ukoliko sumnjate da je ostala trudna, javite se ginekologu radi pregleda ili neka uradi BHCG analizu iz krvi.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Ivana (2023-02-20)

Postovani, Tokom pms (7 dana) pre ciklusa javlja mi se pojacano mokrenje tokom noci (5-6 puta ustajem). Bila sam kod ginekologa i sve je u redu. On je preporucio pregled uroginekologa koji takodje potvrdjuje da je sve u redu i salje na pregled urologa. Urolog posle ultrazvuka ne vidi nikakve probleme i daje misljenje da su u pitanju hormoni i preporuka je da pocnem da koristim cikloproginovu. Iskreno za njih nisam nikad cula pa me interesuje da li su neke pilule bolje za regulisanje simptoma pms-a kad se vec radi o hormonskoj terapiji. Ciklusi su mi redovni i uredno traju.

Ana Life (2023-02-20)

 

Poštovana Ivana,

Odgovor na to pitanje mora da Vam da Vas ginekolog. Na ovom forumu možete da dobijete samo informacije vezane za naše usluge. 

Ovim vidom komunikacije ne mogu da se tumače rezultati drugih doktora i daju saveti na osnovu njih.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Katarina (2023-01-22)

Postovani, Nakon porodjaja uradjena mi je histerektomija zbog atonije materice. Jajnici su sacuvani. Zanima me, da li moze da dodje do oplodnje jajne celije, do vanmatericnu trudnoce? Hvala na odgovoru.

Ana Life (2023-01-22)

 

Poštovana Katarina,

Molimo Vas javite se ginekologu radi dobijanja svih potrebnih informacija.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Danijela (2021-04-30)

Postovani, Hvala za sve iscrpne, nesebicno podeljene informacije na temu VTO. Hvala i za sve sto ste uradili za moju majku, za profesionalizam, ukazanu paznju, ljudskost. Sa njene strane prenosim samo najlepse utiske i iskustva. Zelela bih da znam dodatne informacije, vezane za cene VTO postupka i da li bolnica trenutno pruza ove usluge (nisam suligurna zbog situacije sa CORONA virusom)? Jos jednom, veliko hvala.

Ana Life (2021-04-30)

Postovana Danijela,

Naravno mi postujemo sve mere prevencije u vezi sa Covid 19 infekcijom. Naravno radimo trenutno VTO postupke i nemamo ogranicenja od drzave. Kod nas mozete uraditi VTO postupak o trosku Fonda Republike Srbije, a mozete takodje i da platitite ceo postupak.

Ukoliko zelite da platite ceo postupak, procedura je sledeca:

Pre svega potrebno je da dodjete  na konsultaciju kod dr Dosev i dr Tosic,  konsultacija se sastoji iz specijalistickog pregelda ginekologa I ultrazvucnog pregleda I cena konsultacije (cena poslata na e-mail)


Cena vantelesne oplodnje je

1. Vantelesna iz spontanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)


2.Vantelesna iz stimulisanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)


U cenu su uracunati: svi ultrazvucni pregledi KADA udjete u stimilaciijju

  Pregled anesteziologa , EKG, auskultatorni pregled pluca
     Anestezija,  aspiracija i embriotransfer

U cene nisu uracunati lekovi za stimulaciju,  brisevi, hormonski testovi. 

Pregled i vise informacija mozete dobiti na pregledu koji je potrebno da zakazete na 069-319-68-08.
Srdacan pozdrav Analife
 

Milica (2021-01-13)

Poštovana, imala sam dve vanmaterične trudnoće za 6 meseci i odstranjena su mi oba jajovoda (tj imam pola desnog) i sada se pripremam za Vto. I pored trudnoća dr misli zbog mojih hormona, fsh 3.20, lh 7.80,estradiol 76 i amh takođe 3.dana ciklusa 5.84pmol/L imam smanjenu ovarijalnu rezervu. Da li je to i vaše mišljenje? Da li imam šanse za trudnoću u Vto spontanom ciklusu?

Ana Life (2021-01-13)

Postovana Milice,

Molimo Vas da dodjete na pregled kod nasih VTO doktora.Pregled radi dr Dosev i dr Tosic , pregled se sastoji iz konsultacije I ultrazvucnog pregleda, cena pregleda(cena poslata na e-mail).
Vazno je da ponesete sve sto imate od nalaza. 

Pregled mozete zakazati na 0693196808 

Ili se posavetujte sa Vasim ginekologom koji bi Vam radio postupak VTO.

Tumacenje rezultata ovim putem i donosenje tako vaznoh odluka bilo bi jako neprofesionalno.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Natasa (2021-01-11)

Imam 52 godine, obrazi su mi se spustili, htela sam da ih zategnem hirurškim putem. Koliko košta ta intervencija?

Ana Life (2021-01-11)

 Postovana Natasa, 

U pitanju gde opisujete stanje Vaseg lica, Vi ste najverovatnije za operaciju koja se MACS lift. Macs lift je najsavremeniji fejslifting.
To je operacija koja na prirodan način vraća petnaest godina, podižući obraze, peglajući nazolabijalne bore, ispravljajući liniju vrata, jednom rečju, podmlađujete se ali ne da menjate lični opis, već ste zaista onakvi kakvi ste bili nekada. Kod operacije macs lift obrazi se podižu u vis, kod klasičnog fejs lifta obrazi se povlače u stranu, da ne pominjemo što je klasičan fejslifting mnogo agresivnija operacija, koja zahteva duži oporavak, dok je kod macs lifta, sve nežnije i kraće. Ukupan oporavak traje oko 3 nedelje,ali veci deo otoka i modrica nestane posle 10-tak dana.
Uz Macs lift radi se obavezno i laserska liposukcija podbratka.
Cena operacije(cena poslata na e-mail), u cenu je uracunata kompletna preoperativna priprema,osim odredjenih laboratorijskih analiza krvi, urina i testa na Covid koji bi ste Vi trebali da odradite. 
Ako zelite mozete da dodjete na besplatnu konsultaciju kod dr Arsica. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Ivana (2020-11-04)

Poštovani, Imamo jedan specifičan zahtev lične (verske) prirode u vezi VTO postupka, te nas interesuje da li bi taj naš zahtev bio sporan sa Vaše strane. Naime, hteli bi smo da ukupan broj oplodjenih, od prethodno aspiriranih jajnih ćelija, ne bude veći od onog broja za koji bi se radio/planirao embriotransfer. Dakle, broj aspiriranih folikula može biti veći i nad njima raditi izbor boljih, ali da se, nakon tog izbora, oplode samo onoliko jajnih ćelija za koliko se planira embriotransfer (tj. 1, 2 ili 3). Namera nam je da ne bude više (npr. 5) oplodjenih jajnih ćelija, od kojih bi neki, od tako nastalih embriona, nakon kultivacije i selekcije potrebnog broja za embriotransfer, bili ostaviljeni na spontano propadanje, zamrzavanje ili dr. Svesni smo da bi nam ovo što tražimo unekoliko smanjilo matematičku i ukupnu šansu da postanemo roditelji, medjutim takav način bi ostao u skladu sa ličnim normama. Nadamo se da ste shvatili naše pitanje i mogući zahtev, ali ukoliko u rečima nismo bili vešti da pitanje dovoljno jasno formulišemo, pitajte nas dodatno šta je potrebno. Srdačan pozdrav!

Ana Life (2020-11-04)

 Postovana Ivana,

Molimo Vas obratite se sestra Marini koja radi na odeljenju vantelesne oplodnje, kako bi ste se sa njom sve dogovorili. Nju mozete kontaktirati na 063575122.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

iVANA (2020-11-01)

Ako se uđe u menopauzu, a želi se dete, da li se mogu vratiti ciklusi i koliko je moguće tada ostati u drugom stanju?

Ana Life (2020-11-01)

 Postovana Ivana,

Molimo Vas da se javite na 0693196808 radi zakazivanja konsultacije kod nasih ginekologa u savetovalistu za sterilitet. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Zabrinuta (2020-10-08)

Cena VTO i cena konsultacije i prvog pregleda? Hvala

Ana Life (2020-10-08)

Postovana,

Potrebno je da dodjete prvo na konsultaciju kod dr Dosev, konsultacija se sastoji iz specijalistickog pregleda ginekologa I ultrazvucnog pregleda I cena konsultacije (cena poslata na e-mail)

A sto se tice vantelesne oplodnje cena je 

1. Vantelesna iz spontanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)

2.Vantelesna iz stimulisanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)

U cenu su uracunati: svi ultrazvucni pregledi KADA udjete u stimilaciijju

  Pregled anesteziologa , EKG, auskultatorni pregled pluca
     Anestezija 

U cene nisu uracunati lekovi za stimulaciju,  brisevi, hormonski testovi.
Pregled i vise informacija mozete dobiti na pregledu koji je potrebno da zakakzete na 069-319-68-08.

 

Srdacan pozdrav Analife
 

Danijela (2020-07-01)

Poštovani, radila sam test ogtt sa 75g glukoze. Interesuje me kakvi su rezultati. Glukoza pre opterecenja 4.6 Posle 60 min 10.3 Posle 120 min 7.2 Posle 180 min 5.6. Insulin 6.6 Posle 60 min 38.5 Posle 120 min 58.5 Posle 180 min 29. Insulinska rezistencija homa 1.4. Ref vred <2.7. Hvala.

Ana Life (2020-07-01)

Postovana Danijela, 

Tumacenje rezultata i postavljanje dijagnoza, ovim putem , bilo bi krajnje neozbiljno i neprofesionalno. Ako zelite mozete da dodjete na pregled kod naseg endokrinologa. Cena specijalistickog pregleda dr Zoric je (cena poslata na e-mail). Pregled mozete zakazati putem telefona na 069-319-68-08

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Silerova (2020-06-21)

Poštovani, da li je nakon kiretaze potrebno nastaviti sa primanjem Clexane, s obzirom da su mi pre toga rekli da prestanem? Hvala

Ana Life (2020-06-21)

Postovani,

Morate da konsultovati sa lekarom koji Vam je radio intervenciju.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Milena (2020-03-23)

Postovani, obzirom da smo u izolaciji i da ja nisam uspela da zakazem pregled kod endokrinologa molila bih za tumacenje mojih rezultata: OGTT (75g glukoze) posle 13-14 sati gladovanja: min insulin(mikrolU/ml) secer(mmol/L) 0' 9.8 5.59 60' 57.45 4.82 120' 18.64 3.79 Homa index: 0.7 T3 1.66 nmol/L T4 95.31 nmol/L TSH 1.68 mikrolU/ml SHBG 31.39 nmol/L FSH 9.14 mlU/mL LH 6.02 mlU/mL Estradiol 20.95 pg/ml Progesteron 1.81 nmol/L Testosteron 0.699 nmol/L Prolaktin 356.4 ulU/mL AMH 0.39 ng/mL NKćelije(CD56+CD45+)# 356 broj/ml Imam 36 godina rezultati su vadjeni 2. dana ciklusa osim OGTT i NKćelija koji su radjeni van ciklusa. Pokusavamo da osnujemo porodicu :) Hvala unapred!

Ana Life (2020-03-23)

Poštovana Milena,

Razumemo trenutnu situaciju, ali je nas savet kada se stanje sredi da dodjete na pregled. Nas endokrinolog ne daje savete putem mejla. Pregled sa uvidom u rezultate moze dati predlog terapije .

Srdačan pozdrav Vaša Analife

ccc (2019-11-11)

Dobar dan, hteo sam nešto da pitam. Već dugo vremena sam iste visine, cele 3 godine. Imam 17 godina. Imam neproporcionalno telo. Imam premale šake, kraći raspon ruku od visine za 10cm a imam velika stopala. Već dugo vremena se moj izgled ne menja, a ljudi oko mene se drastično menjaju. Ljudi moje visine imaju veće ruke i manja stopala, a ja stvarno smešno izgledam... Ne znam šta da radim...

Ana Life (2019-11-11)

Poštovani,
mi se ne bavimo problemima rasta.

Srdačan pozdarv Vaša Analife

Vanja (2019-11-07)

Da li pilule za kontracepciju uticu na TSH? Hvala unapred.

Ana Life (2019-11-07)

Poštovana Vanja,

 Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.


S poštovanjem
Analife

Katarina (2019-05-10)

Postovani, mozete li mi reci cenu postupka HyCoSy? Unapred hvala.

Ana Life (2019-05-10)

Poštovana Katarina, 
HyCoSy je modernija verzija HSG testa, pri kojoj se  sterilni fiziološki rastvor tankim kateterom ubrizgava u matericu i jajovode, i prati i snima ultrazvukom. Ako su jajovodi prohodni, rastvor se izliva oko jajnika u trbušnu duplju.
Prednosti HyCoSy pregleda u odnosu na HSG pregled:

HyCoSy ne koristi rendgen niti jonizirajući kontrast, već ultrazvuk i fiziološki rastvor – zato nema opasnosti od zračenja;
procedura je za većinu bezbolna i ne zahteva anesteziju:
bolja vidljivost polipa, mioma i manjih lezija endometrijuma.
HY CO SY intervenciju radi dr Tosic i cena intrevencije (cena poslata na e-mail) . Intevrneciju kao i prvi pregled mozete zakazati putem telefona 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife
 

Petar (2019-04-20)

Postovanje,hteo bih da Vas pitam , u poslednje vreme od pre 2 nedelje imam neprijatan miris na penisu iako odrzavam adekvatnu higijenu,u poslednje vreme jos duze perem vremenski ovaj predeo. Svakog dana se tusiram,medjutim i pored toga neprijatan miris se javlja i imao je na miris "ribe" , a od pre dva dana ima neki drugi neprijatan miris. Od drugih simptoma i znakova nemam nista. Moze pomoc kako da se resi ?

Ana Life (2019-04-20)

 Poštovani, naša preporuka je nas urolog dr Milković za pregled i eventualne nalaze briseva i terapiju kako bi se otklonila eventualna infekcija. Spec pregled urologa dr Milkovica (cena poslata na e-mail)

S postovanjem Analife  
 

Sanja (2019-02-10)

Postovanje, u 13-oj nedelji trudnoce dr mi je rekla da imam placentu previu. Maksimalno odmaram. U medjuvremenu sam imala oskudan rozi trag na vesu, blage bolove nalik menstrualnim i otisla odmah kod dr koji je rekao da je sve i redu i da je takva vrsta bola zanemarujuca. Posle sam otisla i kod trece dr po misljenje. Receno je da odmaram, da je posteljica nisko i da 2.5 mm lezi na matericnom uscu. Terapija mi je 3 puta dnevno utrogestan 200.juce sam imala obaveza pa sam dugo sedela da bi mi se nakon toga opet javili ti bolovi nalik menstrualnim ali daleko blazi. Danas nakon kuvanja rucka, dakle malo duzeg stajanja isto, posle sam legla odmorila, pa su se umirili. Medjutim desi se da duze traju, a desi se da prodju. Naglasavam da bol zaista nije strasan, cak sta vise, bas blag, ali posto mi je prosla trudnoca bila zaista uredna sve mi je ovo zabrinjavajuce. Za dva dana idem kod dr, kazite mi da li su takve vrste bolova zaista normalne u trudnoci i da li treba da brinem? Hvala

Ana Life (2019-02-10)

Poštovana,
samo lekar koji Vas pregleda može da odgovori na vaše pitanje.


 

S poštovanjem Analife

Eni (2018-11-18)

Postovani, koja je cena vantelesne oplodnje? Hvala

Ana Life (2018-11-18)

 Poštovana Eni,

 

 

Potrebno je da dodjete prvo na konsuktaciju kod dr Dosev , konsultacija se sastoji iz specijalističkog pregleda ginekologa I ultrazvučnog pregleda I cena konsultacije je (cena poslata na e-mail)

A što se tiče vantelesne oplodnje cena je 

1. Vantelesna iz spontanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)

 

2.Vantelesna iz stimulisanog ciklusa sa embriotransferom (cena poslata na e-mail)

 

3. Vantelesna iz stimulisanog ciklusa bez embriotransfera (cena poslata na e-mail)

 

U cene nisu uračunati lekovi, brisevi, hormonski testovi.

Pregled možete zakazati pozivom na broj telefona 069-319-68-08

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Ivana (2018-10-16)

Postovani, danas sam radila Ogtt...ovo su rezultati Glukoza ref.vred. 3,33-6,10 0 4,63 30 5,96 60 7,34 90 4,64 120 3,18 Insulin ref.vred. 6,0-27,2 0 5,2 30 61,4 60 107,0 90 79,0 120 34,5 Planiram trudnocu pa mi je ginek.na uz videla policist.jajnike...hormoni su u okviru ref.vrednosti, ciklusi su redovni ali posl.2 meseca nemam ovulacije. Koliko je ozbiljna ova moja IR?

Ana Life (2018-10-16)

Poštovana Ivana,

ukoliko Vam je naša ginekologica savetovala da uradite Ogtt test u sklopu evaluacije Vašeg problema, koji god bio, dobijene nalaze doktorka ce pogledati i dati svoje mišljenje

 

S poštovanjem

Analife 
 

Branislav (2018-10-08)

Postovani, Postovani, dijabeticarima se ne preporucuju preparati za obnavljanje hrskavice sa glukoazminom za oralnu upotrebu a da li smeju da se koriste melemi sa glukozaminom tj da li oni mogu da podignu secer u krvi ?

Ana Life (2018-10-08)

Poštovani Branislave, 

Sve dijagnoze i prognoze vezane za vaše zdravlje morate se obratiti Vaem doktoru . On će na osnovu kompletnog uvida moći da vam da neki odgovor 

Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Vaša Analife

Marina (2018-09-07)

Postovanje, zbog vodene ciste koja je bila prisutna na desnom jajniku skoro dve godine i jakih bolova u maloj karlici koji su se javljali neposredno pre ili za vreme menstruacije, praceni povisenom telesnom temperaturom (i do 38 C) uradjena mi je laparaskopska operacija: Cystis ovarii lat. dex. Chromovideolaparascopio. Ovariectomia lat. dex. Biopsio ovari lat. sin./HP/ Lavage. Rezultati biopsije pokazuju (makroskopski nalaz): Levi jajnik - dva sivo belicasta ljuspasta materijala pustena u celosti. Desni jajnik - Materijal iz delova dimenzija 35x30x10 mm sa delom tube duzine 30 mm, na preseku cistican i prisutnim zutim telom. Pusten u celosti. V.M./L.K. (mikroskopsi nalaz): Levi jajnik - dva fragmentica rastresitog vezivno vaskularnog tkiva sa fokusom inflamacije i prisutnim hemosiderinom. Desni jajnik - Cystes folliculares. Corpus luteum haemorragicum. Lekar mi je rekao i da je skinuo dosta priraslica iza materice. Menstruaciju nisam dobila nakon operacije, za sada malo kasni, bilo je slabo krvarenje koje je trajalo 5 dana nakon operacije. Interesuje me da li nalaz ukazuje na neku upalu i sta je mogao biti uzrok izrazito jakih bolova u maloj karlici praceni povisenom temperaturom u periodu pre ili za vreme menstruacije? Da li ce bolova i dalje biti, da li treba nastaviti lecenje ili je problem resen operacijom? Zasto su se stvorile te priraslice iza materice s obzirom da pre ove laparaskopske operacije nisam imala ni jednu operaciju? Unapred zahvalna

Ana Life (2018-09-07)

Poštovana Marina

Na žalost, ne možemo Vam odgovoriti na Vaše pitanje. To je pitanje za hirurga ginekologa koji Vas je operisao. 

Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

Vaša Analife

Mirka (2018-08-27)

Koje analize treba da uradim da vidim da li mogu da ostanem trudna.

Ana Life (2018-08-27)

Poštovana, 

Da li je sve u redu znaćete ukoliko uradite sledeće preglede

1. Ginekološki pregled i ultrazvuk male  karlice 

2. Kolposkopiju, papa bris

3. Sve briseve : vaginalni, cervikalni, hlamidija, mikoplazma, ureaplazma

I naravno partner da uradi spermogram i spermokulturu. 

Ako se na ovim pregledima nadje nešto sumnjivo onda se preduzimaju dalje mere lečenja: za polipe ili pregrade uaterici radi se 3D ultrazvuk, pa ako on potvrdi radi se histeroskopija

Za infekcije ide odgovarajuce lečenje

Kod nas radi savetovalište za sterilitet koje uključuje ultrazvuk i konsultaciju sa našim ginekolozima. Pregled (cena poslata na e-mail) i zakazuje se pozivajući neki od naših brojeva 069 3196808

 

S poštovanje

Analife

ceca (2018-08-27)

Postovani Suprug i ja pokušavamo dve godine da ostanem trudna ali ne uspevano. Bili smo kod mog ginekologa i on je rekao da je sve u redu kod mene.Sta je potrebno od analiza osim ultrazvuka da se uradi. Imam 36 godina.

Ana Life (2018-08-27)

Poštovana,

Da bi se ostvarila trudnoća potrebno je nekoliko faktora da budu zadovoljeni. 

1. Spermogram i spermokultura partnera da budu u granicama normale

2. Da vi imate ovulaciju( imati manstruaciju ne znaci u isto vreme i ovulaciju, odnosno stvaranje jajne ćelije) to se ispituje posredno hormonskim statusom

3. Da su Vam jajovodi prihodni (mi radimo neznu metodu HyCoSy ispitivanja prohidnosti jajovoda, bez zračenja, bez anestezije 

4. Da se u šupljini materice ne nalazi ništa što bi sprečavalo oplodjenu jajnu ćeliju da se usadi u zid endometrijuma. To može da bude  polip, septum (pregrada) ili neki miom koji se nalazi na nezgodnom mestu. 

Ako postoji neka anomalija materice (dvoroga materica i td.)

Ako je neko na običnom 2D ultrazvuku video nešto što bi ličilo na polip ili anomaliju materice,  onda mi preporučujemo 3D ultrazvuk male karlice koji kod nas radi dr Vojislav Zivanić, gde se vidi šupljina materice u 3 dimenzije kao da ste ušli kamerom. 

Ako tako nadjena promena ( polip) treba da se odstrani, onda mi preporučujemo histeroskopiju koja je mnogo nežnija i po krajnji rezultat bolja od klasične kiretaze. Kod nas histeroskopiju radi dr Vilendečić

5. Da ne postoji nikakva infekcija potvrdi će brisevi: vaginalni, cervikalni, hlamidija, mikoplazma, ureaplazma, hepatitis, Hiv analize, kolposkopija, papa bris

Kada je sve gore navedeno u redu onda možemo planirati vantelesnu oplodnju da ne bi gubili vreme, jer svaka godina više smanjuje šanse za zatrudnjivanje. 

Naše savetovalište obuhvata razgovor i ultrazvuk. (cena poslata na e-mail)

Zakazuje se na neki od naših telefona

 

S poštovanjem

Analife

Dex (2018-08-12)

Postovani Naime 2 godine sam na terapiji stitne zbog hashimota(tsh oko 7) euthyrox prve godine 25 mcg(tsh 12)pa 4 meseca 50 mcg(tsh 5) i zadnjih 11 meseci 75 mcg... Zadnji nalaz tsh mi je 1.5, al ja imam gomilu simptoma koje uopste nisam imao dok nisam zapoceo terapiju... Brzo zamaranje,zamucen vid,zamrznuti pogled,zamisljenost,pad koncentracije, bezvoljnost,ceste upale misica jedan period i impotencije...al najveci problem los spermogram... Naime dok nisam zapoceo terapiju euthyroxom,imao sam oko 19miliona sperr./ml,posle upotrebe 50mcg i pocetka upotrebe 75mcg bilo je 7mil/ml,zatim pre dva meseca 2.5mil /ml i sad pre neki dan samo 0,6mil/ml... Pregledom kod urologa utvrdjeno da je sve uroloski u najboljem redu,savetovano prestanak terapije euthyrox,urolog sumnja na los uticaj euthyroxa...pa kontrola za 3 meseca spermograma... Molim vas za vase misljenje? Unapred zahvalan

Ana Life (2018-08-12)

Postovani,

 Cilj foruma bolnice Analife je da Vam odgovara na pitanja o delatnostima Opšte bolnice Analife, ukoliko dovoljno informacija niste dobili na našem sajtu.
Ovakvim vidom komunikacije ne mogu se postavljati dijagnoze, ordinirati terapija, tumačiti rezultati raznih analiza, kao ni komentaristi  zdravstveni  nalazi koji nisu obavljeni u našoj kući. To bi bilo izrazito neprofesionalno i neozbiljno.

S poštovanjem

Analife Opšta bolnica AnaLife

Tamara (2018-04-01)

Postovani, imam dijagnozu PCOS sa blazom insulinskom rezistencijom. Od avgusta pijem terapihu endokrinologa Glucophage 750xr. Imam problem za zatrudnjivanjem 10 meseci. Nalazi su androstenedion 4,5 ; Fsh 8; Lh 37 Ciklusi su na svaki drugi mesec. Po preporuci endokrinologa sledecu menstruaciju pocunjem sa Yasmin u trajanju 2 meseca. Zanima me da li ima svrhe zapocinjati terapiju kontracepticima i koliko se uopste pokazala kao efikasna? Hvala unapred.

Ana Life (2018-04-01)

Postovana,
Najbolje je da se konsultujete sa Vasim lekarom, jer on ipak prati Vase stanje od samog pocetka. Ili ako zelite mozete da dodjete i kod nasih doktora na pregled i konsultacije.
Preglede mozete zakazati putem telefona na broj 069-319-68-08
 
Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Danijela (2018-01-19)

Poštovani, imam 4o godina nemam partnera a želim da rodim bebu...interesuje me kakva je procedura vantelesne oplodnje i koja je cena? Hvala...

Ana Life (2018-01-19)

Postovana, mi ne radimo donacije, radimo samoI vantelesnu oplodnju.
 
Srdacan pozdrav Vas Analife

 

Nirvana (2018-01-02)

Dobar dan, pisem vam iz BiH u nadi da ce te imati odgovor ili savjet kako dalje.Naime moja prijateljica je imala 6 biohemiskih trudnoca koje su verifikovane betom i nakon toga jos tri vantjelesne oplodnje koje nisu uspjele.Svi parametri koji se ticu ovakvih zahvata su bili uredni osim trombofilije koja joj je dokazana.Za tu dg primala je clexan i tokom pistupaka i 15 dana poslije .Po nalaz ljekara svaka trudnoca propadne u cetvrtoj nedelji.Da li vi imate ikakav savjet kako dalje? Hvala unaprijed, srdacan pozdrav

Ana Life (2018-01-02)

Postovana,
Potrebno je da se pacijentkinja obrati hematologu koji ce da odradi sva potrebna ispitivanja.
A nakon toga pacijentkinja  moze  da dodjete  na konsuktaciju kod dr Mici , konsultacija se sastoji iz specijalistickog pregelda ginekologa I ultrazvucnog pregleda I cena konsultacije (cena poslata na e-mail)
Pregled moze zakazati pozivom na 069-319-68-08
 
Srdacan pozdrav Analife

 

jasna (2016-12-24)

Dobila sam PH nalaz nakon kiretaže U pregledanom materijalu se nalazi krv, sluz i fragmenti endocervikalne sluznice uobičajenih histomorfoloških karakteristika Dg:Polypus endometrii cum hyperplasia partim atypica. U pregledanom materijalu se nalazi krv, fibrin i polipoliki fragmenti endometrijuma gde se fokalno nalaze gusto zbijene žlezde/back and back/ a koje su obložene pseudostrtifikovanim cilindričnim fokalno atipičnim epitelom sa povećanim brojem mitiza. Stroma je fibrozna sa manjim brojem limfocita i granulocita te sa krvnim sudovima zadebljanog zida Opisana histološka slika odgovara polipima endometrijuma u kojima se nalazi kompleksna delom atipična hiperplazija. Molim Vaše mišljenje i da li je to karcinom i težreba li zračenje imam 56 god.

Ana Life (2016-12-24)

Poštovana,
predpostavljam da vam je sve protumačio ginekolog koji je radio eksplorativnu kiretažu.
 
S poštovanjem
Analife 

Jovana (2016-02-04)

Pocela sam da pijem Yaz pilule 3-eg dana menstruacije, interesuje me da li sam zasticena od trudnoce odmah ili nakon 7 dana? Decko je svrsio u mene inace to mi je prvi seksualni odnos,recite mi kakve su sanse da sam trudna i da li steti ako mi se zna desiti da popijem tabletu 30min. Unapred hvala na odgovoru

Ana Life (2016-02-04)

Poštovana, neophodno je da posetite ginekologa.
 
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

olivera (2015-12-02)

Zovem se olivera imam33 godine moj muz i ja zelimo da uradimo VTO ali imamo jedan problem. Moj muz je operisao prostatu i sada semena tecnost ne izlazi van. Dali vi imate neku metodu kojom bi dosli do spermatozoida i koliko bi celokupan proces VTO kostao kod vas . Unapred zahvalni.

Ana Life (2015-12-02)

Poštovani,
Postupku vantelesne oplodnje se pribegava kada su iscrpljene druge mogućnosti ostajanja u drugom stanju tj.kada su za to ispunjeni neophodni medicinski i psihosocijalni uslovi. Prvi korak u tom pravcu je savetovanje da stručnjakom koji se bavi neplodnošću te podvrgavanje ispitivanjima oba supružnika u cilju pronalaženja mogućeg uzroka neplodnosti. Tek nakon odgovarajućih pregleda, sabiranja rezultata i nalaza dobija se potpunija slika i određuje jeste li kandidat za biomedicinski potpomognutu oplodnju.
Ukoliko su kod vas urađena temeljna ispitivanja i vi kao jedini uzrok neplodnosti navodite "neizlaženje semena van" to još uvek može značiti više stvari:
retrogradnu ejakulaciju (vraćanje semene tečnosti natrag ka bešici); smanjenu proizvodnju semene tečnosti; fizičku prepreku unutar reproduktivnih kanala koja ne dozvoljava izbacivanje semena itd. Svaka od ovih teškoća zahteva poseban pristup.
Vašem suprugu će u tom slučaju kroz ceo postupak potpomognute oplodnje trebati nadzor stručnjaka za mušku neplodnost - urologa/androloga kao i pravovremena  priprema i usklađivanje sa vašim reproduktivnim ciklusom.
Naša bolnica poseduje sve uslove za obradu semenih ćelija dobijenih bilo biopsijom testisa ili iz mokraće.
Cene VTO kao i drugih postupaka i pregleda vezanih za lečenje neplodnosti su uobičajene za ovaj deo sveta.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

milan (2015-10-30)

Hemoroidi mi u poslednje vreme pričinjavaju sve veće probleme, zbog posla sam prinudjen na višesatno sedenje. Interesuje me koja metoda je bolja THD ili laserska.

Ana Life (2015-10-30)

Poštovani Milane,
U našoj bolnici se rade sve vrste savremenog hirurškog tretmana hemoroida.
Cene su sledeće:
LHP (laserska hemoroidoplastika) u promotivnom periodu - (cena poslata na e-mail)
LIGASURE hemoroidektomija - (cena poslata na e-mail)
THD - u promotivnom periodu - (cena poslata na e-mail)
O detaljima eventualne operacije (jedne metode ili kombinacije metoda) koja bi bila optimalno rešenje za Vas možemo porazgovarati tek nakon specijalističkog pregleda sa anoskopijom (cena poslata na e-mail).Pregled možete zakazati pozivom na jedan od naših brojeva telefona (063 232 905, 069 319 6808, 011 319 68 08, 011 319 68 09).
 
Pozdrav,
Dr Aleksandar Šepetkovski
Specijalista opšte hirurgije – proktolog

Snezana (2015-10-18)

Dobar dan..godinama imam neredovne cikluse,radili su mi hormonski status i uvecan mi je kortizol i testosteron.Pijem tablete godinama,ali najbolje su se pokazale cyclo progynova,posle kojih dobijam.Doktorka mi je rekla da imam policisticne jajnike. Volela bih da zatrudnim,ali ne mogu.Zanima me sta biste mi preporucili.Unapred hvala.

Ana Life (2015-10-18)

Poštovana, ukoliko želite mišljenje našeg ginekologa koji se bavi sterilitetom, neophodno je da dođete u naše savetovalište, koje se zakazuje na neki od naših telefona.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife 

Marija (2015-09-01)

Pila sam 7 godina lindinette zbog hormonskog poremecaja, a sad kao kontracepciju, posto je doktorica rekla da mi se sve vratilo u normalu, :) E sad problem: 25 sam dobila menzis, tj. bio je samo smedj, 26 me je probadalo u donjem delu tj kao da me neko probada kroz otvore guze i vagine,pa onda utrne i tako 2 dana niti leci niti sesti, u petak 28 je prestao i imala sam odnos zasticen (imala sam i nezasticen, ali tako kad imam menz. onda sa zastitom), u subotu sam pocela sa lindinettom, u nedelju kad sam popila posle sat vremena ili sat ipo mi se pojavio roskast iscedak mozda je malo bio crvenkast. Slabo jedem, i kao da imam neke blaskaste grceve u stomaku, jedva da se osete, jedino kad se umirim u stomaku. Plasim se da nije trudnoca,zato sto pijem lindinette i da ne naskodim plodu, i sta moze da bude,ako mislite da nije trudnoca? Hvala :)

Ana Life (2015-09-01)

Draga Marija, trudnoća se potvrđuje hormonom trudnoće i oko 5-6 nedelje ultrazvučnim pregledom.

 

Vaša Analife 

Mihael (2015-04-03)

Dobar dan, hteo sam da vas pitam... Operisao sam hiatus herniju pre 8 meseci, operisan sam laparoskopski, i sada posle te operacije imam nadimanje i ponekad nemogucnost da podrignem, pa me interesuje, jel to normalno da tako bude da se nadimam posle te operacije, i interesuje me da li ce prestati to nadimanje i nemogucnost da podrignem ili ce mi tako sada biti celog zivota? Napominjem, pre operacije nisam imao problema sa nadimanjem. - Ako moze neko strucan da mi odgovori. Unapred Zahvalan.

Ana Life (2015-04-03)

Poštovani, odgovor na Vaše pitanje možda može da da hirurg koji Vas je operisao i koji je upućen u Vašu anamnezu, kao i snimanje želuca kamerom, ili gastroskopija.
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

jeca (2015-03-31)

zanima me koja je cena ekpsertskog uz u 10 nedelji

Ana Life (2015-03-31)

Poštovana,
ne radi se ekspertski pregled u 10, ekspertski 4D ultrazvuk se radi posle 12 nedelje (cena poslata na e-mail).
 
Vaša Bolnica,
Bolnica AnaLife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje