Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
I sami možete uočiti razliku izmedju 2D i 3D/4D ultrazvuka.

16/02/2019

Ekspertski 4D/3D ultrazvučni pregled“Anatomsko-morfološki pregled"

+

fetalna ehokardiografija ili FES jeste:

 

- najdetaljniji pregled koji se radi u trudnoći kada je reč o strukturnim ili morfološkim anomalijama, tj. kako je beba građena.

 

 

Da li postoje anomalije lica, rascep usne, rascep nepca, da li su očna sočiva bistra i formirana, strukture u mozgu: od malog mozga, preko moždanih komora, corpus calosuma do krvnih sudova mozga - Wilisovog šestougla, arterije perikalose.

 

 

Kako izgledaju ruke i noge, kako izgleda kičma u tri dimenzije. kako izgledaju bubrezi i krvni sudovi bubrega.

 

 

Posebna priča je fatalna ehokardiografija ili ekspertski pregled srca. Od standardnih preseka komora, srčane pregrade, izlaza aorte, plućne arterija, preko traheje, subklavije, aortnog luka, gornje i donje šuplje vene i da ne nabrajamo više. 

 

 

Kakava je aktivnost bebe. Posle 24 nedelje trudnoće radi se i Color Doppler posteljice (zbog toga što ako se radi ranije u trudnoći, može dovesti do zabune, jer krvni sudovi uterina se šire sve do 22-23 nedelje tek posle toga je merodavan rezultat) 

 

 

3D slike i 4D filmići bebe

 

Cena je 9900 dinara i obavezno zakazivanje telefonom

 

 

Važna napomena:

 

Pregledi iz krvi trudnice (Dabl, Tripl, ili Prenatalni testovi, zajedno sa amniocentezom, odnose se na hromozome bebe (Daunov sindrom) i NE MOGU ZAMENITI ULTRAZVUK, 4D EKSPERTSKI ULTRAZVUK plus FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA odnosi se na STRUKTURNE ILI MORFOLOŠKE ANOMALIJE ne može zameniti testove iz krvi.

 

 

Može prenatalni test biti odličan a da beba ima srčanu manu, ili da beba bude odlična na ultrazvuku, a da test ne bude dobar. Svaki ima svoje mesto u praćenju trudnoće.

 

Saznajte više


I sami možete uočiti razliku izmedju 2D i 3D/4D ultrazvuka.

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje