Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Najsigurnija operacija NOSA dostupna i kod nas: Evo zašto je svi traže

30/03/2019

Proleće je uveliko u našem kraju, a vi ne možete da ga udahnete jer imate problem sa nosom, a nije alergija. Operacija nosa iz bilo kog zdravstvenog ili estetskog razloga može biti prava noćna mora ako hirurški zahvat podrazumeva mnogo seckanja, bola i dugotrajan oporavak. Svet je odavno prešao na novu metodu, a sada je dostupna i kod nas.

 

Operacija nosa sada je bezbolna i ne odstranjuje delove kosti i hrskavice

OPERACIJA NOSA SADA JE BEZBOLNA I NE ODSTRANJUJE DELOVE KOSTI I HRSKAVICE FOTO: SHUTTERSTOCK

 

Klasična redukciona rinoplastika iseca i odstranjuje deo kosti i hrskavice nosa.Vrlo često, na duge staze pravi estetski ili funkcionalni problem, pa je potrebna reintervencija, odnosno nova operacija nosa. Zbog toga se sve više ljudi odlučuje na najsavremeniji operativni zahvat posle kog se odmah ide kući, a rezultati su vidljivi skoro pa odmah.

 

GRAFT TEHNIKA iseca, modelira i vraća deo kosti ili hrskavice nosa. Isečeno tkivo se specijalnim načinom modelira i koristi u vidu grafta i dovodi nos do željenog oblika.Graft tehnika omogućava da se dobije željeni oblik nosa, koji je prilagođen fizionomiji lica, a izgled nosa i lica je posle zahvata sasvim prirodan. Dugoročno, ova tehnika daje dobre rezultate jer ništa od tkiva nije odstranjeno, a mogućnost da dođe do neželjenih estetskih ili funkcionalnih poremećaja je sveden na minimum.

Dr Veliša Arsić, specijalista estetske, plastične i rekonstruktivne hirurgije, koji graft tehniku uspešno izvodi u bolnici Analife, daje odgovore na najčešća pitanja pacijenata.

 

Kakva je preoperativna priprema?

- Svaka operacija izvodi se u opštoj anesteziji. Prethodno se rade analize koje potvrđuju da je pacijent kandidat za operaciju. To suRTG pluća sa nalazom specijaliste radiologa, EKG, specijalistički pregled interniste, specijalistički pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika. Pacijent nam dostavlja krvnu grupu, kompletnu krvnu sliku sa biohemijom i parametrima koagulacije i analizu urina- kaže dr Arsić.

 

Koji je najčešći strah kod pacijenata, a potpuno je neosnovan?

- Pacijenti se najviše plaše otoka, podliva ispod očiju, otežanog disanja kroz nos, ali zapravo, nema razloga za takve strahove. Komplikacije su moguće, kao i kod svake hirurške intervencije, a u ovom slučaju, vrlo, vrlo retko, to mogu biti neravnine i nepravilnosti oblika nosa.

Najbolje što graft tehnika omogućava jeste odlazak kući 24 sata posle intervencije i nema posebnih postoperativnih mera.

 

 

-Pacijent već posle nedelju dana može da se vrati normalnim životnim aktivnostima. Tada skidamo mobilizaciju i konce i život se normalno nastavlja, ali kvalitetnije i rasterećenije nego pre operacije – kaže dr Arsić.

Izvor: Blic Žena


Najsigurnija operacija NOSA dostupna i kod nas: Evo zašto je svi traže

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje