Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
ROBOTI IZ VRHUNSKIH SERIJA O LEKARIMA POSTALI STVARNOST U SRBIJI!

30/03/2019

Operaciona sala kao spejs šatl, roboti, lekari koji najteže intervencije izvode dok si rekao "keks"... Zvuči kao SF, a ustvari je svakodnevica srpskih ortopeda.

 

OPERACIJA ZGLOBA VIŠE NIJE TEŠKA I NAPORNA

OPERACIJA ZGLOBA VIŠE NIJE TEŠKA I NAPORNA • FOTO SHUTTERSTOCK

 

Da li svaki put kad gledate kako operišu u stranim serijama i filmovima pomislite: jao, kad bi i kod nas ovako? Sve što su scenaristi izmislili da bi vas ostavili bez daha po 10 sezona nije nikakva nauka, samo se zbog odlične produkcije čini nedostižno, futuristički. I, ruku na srce, važno je i ko je s kim u vezi, a ko raskinuo, ali nije sad to tema.

 

Tema je operacija zgloba koja se kod nas izvodi baš kao što gledate u omiljenim sagama o lekarima. Tanka igla, veliki monitor, robot koji obavlja rehabilitaciju u najkraćem mogućem roku, najsavremenija oprema i enterijer kao iz časopisa nisu deo scenarija niti imaginacija kreativaca, već najnovije dostignuće u operaciji kolena koje se naziva artroskopija. Sve česšće, ovom zahvatu podvrgavaju se i vrhunski sportisti koji moraju brzo da stanu na noge ili da počnu da koriste ruku.

 

ARTROSKOPIJA JE PRVO REŠENJE ZA PROBLEM ZGLOBOVA

ARTROSKOPIJA JE PRVO REŠENJE ZA PROBLEM ZGLOBOVA • PROMO / PROMO

 

Zašto je odlična za one koji imaju problem sa zglobovima? Artroskopija je najsavremenija ortopedska hirurška procedura tokom koje se, kroz minijaturne rezove u zglob uvode kamera i specijalni instrumeti za dijagnostikovanje i hirurško rešavanje problema zgloba. Tokom zahvata, zglob se minimalno otvara i samim tim mogućnost infekcije ili komplikacija je svedena na minimum. Prvi je izbor za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba. Najbolje od svega je što posle artroskopije pacijent može da ide kući, nema nikakvih rezova, nema ožiljaka, napravi se nekoliko minijaturnih hirurških rezova, od oko 5mm, sa obe strane zgloba. Kod nas je maestralno izvodi ortoped dr Miodrag Glišić.

 

Ključni momenat u vezi sa artroskopijom, ali i posle klasične operacije ili skidanja gipsa je rehabilitacija. Vrhunski sportisti posle samo četiri dana od intervencije odlaze u teretanu zahvaljujući super CPM robotu.

 

CPM ROBOT ZA NAJBRŽU I NAJBOLJU FIZIKLANU TERAPIJU I OPORAVAK

CPM ROBOT ZA NAJBRŽU I NAJBOLJU FIZIKLANU TERAPIJU I OPORAVAK • ANALIFE, PROMO / PROMO

 

CPM mašine - roboti služe za najbržu i najbolju fiziklanu terapiju i oporavak operisanih, povređenih, ukočenih, bolnih zglobova ramena, lakta, kuka, kolena, jednom rečju ruku, nogu, kičme, vrata. Najbrže vraćanje punog obima pokreta je ako dođete u OVU BOLNICU odmah posle skidanja gipsa ili neke druge imobilizacije, ali su odlični rezultati i kod starih povreda. Kod klasične fizikalne terapije oporavak se meri mesecima, ponekad godinama, a fizikalna terapija na robotima se meri danima odnosno za terapiju je najčešće potrebno pet do 10 terapija od po sat vremena uz strogi nadzor i programiranje našeg prim. dr Dese Mitrović.

Scenario je holivudski, ali tim koji izvodi ove zahvate je realan i najbolji.

Izvor: Puls Online


ROBOTI IZ VRHUNSKIH SERIJA O LEKARIMA POSTALI STVARNOST U SRBIJI!

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje