Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Kako da rešim problem bolnog i nestabilnog kolena?

16/04/2019

Kako da rešim problem bolnog i nestabilnog kolena?

Analife savetuje: artroskopsko rešavanje nestabilnog kolena i najsavremeniju rehabilitaciju na CPM robotu za koleno. Artroskopsko rešavanje nestabilnog kolena (raskid prednjih ukrštenih ligamenata).

 

Priče iz naše bolnice:

Mladi sportista je na treningu tako nezgodno pao, da je čuo kako je nešto puklo i kao da je koleno “pobeglo”. Otok i bol bili su strašni. Nije mogao da ide na trening.

 

Po savetu ortopeda uradio je snimak kolena magnetnom rezonancom. Na magnetu je potvrđeno da su prednji ukršteni ligamenti pokidani. Naš savet je bio legamentoplastika, odnosno najsavremenija operacija takve vrste povrede kolena. To je zatvorena operacija pri kojoj se kroz tri milimetarske rupice rešava problem pokidanih ligamenata.

 

Dr Miodrag Glišic, specijalista ortopedije i traumatologije Bolnice Analife, koristi najkvalitetnije implante kada radi artroskopsku rekonstrukciju prednjih, ukrštenih ligamenata. Posle operacije ODMAH se krenulo sa rehabilitacijom na robotu za koleno. Takav pristup vrlo brzo, za nekoliko dana, vraća punu pokretljivost zglobu kolena. Znali smo da će naš mladi sportista moći da se vrati sportu i normalnim fizičkim aktivnostima. Treba uvek imati na umu da raskid prednje ukrštene veze ne może spontano da se izleči.


Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje