Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Rešenje za išijas

25/04/2019

Analife predlaže neoperativno lečenje na trakciji za kičmu - dekompresijom na TRITON DTS

 

Priče iz naše bolnice: 
Pacijentkinja (M.A.) unazad 10 meseci ima tegobe od strane LS (lumbosakralno) dela kičme sa širenjem u levi kuk i duž spoljašnje strane leve noge. Žali se i na trnjenje u levoj nozi. Otežano hoda zbog bolova. Pacijentkinja se lečila medikamentozno analgeticima i blokadama kortikosteroidima, išla na fizikalnu terapiju više nedelja. Posle terapija bilo je poboljšanja, ali su se tegobe uvek vraćale. Urađen MR koji pokazuje protruziju discusa L5-S1 i L4-L5.

 

Kod nas lečena TRITON DEKOMPRESIONOM TRAKCIJOM, nakon 15 terapija pacijentkinja je u potpunosti obezboljena. 

 

Zaključak: Za razliku od klasične fizikalne terapije koja deluje trenutno na smanjenje bolova, TRITON DTS svojom terapijom deluje na uzrok bolova u kičmi, resavajuci problem. 

 

Uzimanje analgetika (lekova protiv bolova) kao i primanje blokada – kortikosteroidnih preparata, samo trenutno deluje , a može dugorocno naskoditi celom organizmu. Ti lekovi nisu šećerna vodica.
TRITON DTS pod kontrolom kompjutera, koji programira nas lekar, isteže kičmu bez bola, oslobadja prostor izmedju dva pršljena, kako bi se VRATIO diskus koji je ISPAO. Aparat stvara negativni pritisak u diskusu koji izbacuje štetne a uvlači hranljive materije u diskus, dovodeći do izlečenja išijasa kod najveceg broja pacijenata. 

 

Šta je išijas?
Bol u leđima je simptom, a ne bolest, uzroci mogu biti različitii. Kažu da ima oko 150 različitih uzroka bolova u kicmi. Najčešći razlog bolova u kičmi su svakako degenerativne (propadanje) promjene ili znakovi istrošenosti diska ili »pločice« koja leži između pršljenova 

 

Kada iz nekog razloga dodje do ispadanja (prolaps) diska, imamo stanje koje se zove diskus (discus) hernija ili lumboišijalgija ili popularno išijas. Tako “ispali” diskus vrsi pritisak na nerv koji se zove nervus ischiadicus.

 

Kao posledicu imamo strahovite bolove koji se, ne retko, moraju operativno resiti. U svakom slucaju, osim ako lekar ordinira odmah operaciju, trebalo bi probati sa dekompresionom terapijom kičme. 

 

Zašto spinalna dekompresija? Šta se dešava sa obolelim diskusom prilikom ležanja na specijalnom stolu. Prim. dr Desanka Mitrovic isprogramira tritonov kompjuter koji ce u narednih 15-20 minuta da nežno razvlači kičmu.

 

Prilikom razvlačenja stvara se negativan pritisak u unutrašnjosti diskusa, a sa padom pritiska izlaze štetne materije, a dolazi do ulaženja hranljivih materija i vode u ostećeni diskus.

 

Saznajte više


Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje