Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!
Opšta bolnica Analife dobila specijalni Sertifikat Ministarstva zdravlja Republike Srbije

02/04/2018

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass. dr Zlatibor Lončar istakao je danas prilikom dodele Sertifikata zdravstvenim ustanovama i privatnim praksama koje su ispunile uslove za učešće u Projektu razvoja i promocije zdravstvenog turizma u Srbiji, da naša zemlja, domaća privreda i svi naši građani samo mogu da imaju benefit od razvoja zdravstvenog turizma.

Ministarstvo zdravlja je uradilo analizu, formiralo radnu grupu sastavljenu od predstavnika struke i opredelilo se da pokrene Projekat razvoja i promocije zdravstvenog turizma u Srbiji. Najpre će biti promovisane stomatološke i usluge plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije. Krajem prošle godine objavljen je poziv, na koji se do sada prijavilo više od 130 zdravstvenih ustanova i privatnih praksi. Ovaj poziv je stalno otvoren, a danas su uručeni sertifikati prvoj grupi ustanova koje su zadovoljile postavljene kriterijume.

„Znamo da imamo vrhunske stručnjake, znamo da možemo da pružimo usluge u skladu sa svim svetskim standardima, znamo da su nam cene konkurentne i znamo da je Srbija dobar i srdačan domaćin. Zadatak Ministarstva zdravlja je da u ime zdravstvenih ustanova i privatnidž praksi koje su ispunile uslove za učešće u Projektu sve navedeno promoviše svuda u svetu, da kao krovni državni organ garantuje i podrži njihov kvalitetan rad“, rekao je Lončar.

Ministar Lončar je na ceremoniji u Privrednoj komori Srbije istakao da razvoj zdravstvenog turizma angažuje i druge privredne grane, te samim tim otvara neograničene ekonomske mogućnosti.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da je Strategija razvoja turizma Srbije do 2025. godine markirala zdravstveni turizam kao jedan od turističkih proizvoda od posebnog značaja za razvoj turističke privrede, pa tako i ekonomije Srbije u celini.

„Ovi sertifikati koje dodeljuje država svojevrsna su preporuka pacijentima – zdravstvenim turistima da će dobiti i kvalitetnu i efikasnu, a ne samo jeftiniju medicinsku uslugu. To je jedan od prvih i veoma važnih koraka u stvaranju uslova za bolje korišćenje naših potencijala, promociju naše ponude u svetu i brži razvoj zdravstvenog turizma u Srbiji“, rekao je Čadež.

Procene su da 203 miliona Evropljana godišnje ostvari putovanja motivisana zdravstvenim razlozima i da se na tim putovanjima potroši oko 115 milijardi evra. Srbija sigurno ima znanja, mogućnosti i kapacitete da bude deo ovih procesa i od njih ostvari korist za svoje građane.


Opšta bolnica Analife dobila specijalni Sertifikat Ministarstva zdravlja Republike Srbije

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje