Uspešno ste prijavljeni na našu mailing listu. Hvala!
Vaš komentar je poslat na odobrenje administratora. Hvala!

Ortopedija - Artroskopija

 

Na šestom kongresu Srpske Ortopedsko Traumatološke asocijacije (SOTA) održanom u Novom Sadu u periodu 20.09-22.09.2018.  naš dr Glišić predstavio je svoj rad: Artroskopski tretman degenerativnog oboljenja skočnog i subtalarnog zgloba. Prikazao je po prvi put urađenu u našoj zemlji operativnu tehniku artroskopski asistirane artrodeze skočnog i subtalarnog zgloba u lečenjeu teških degenerativnih oboljenja. 

 

Artroskopski tretman degenerativnog oboljenja skočnog i subtalarnog zgloba

 

Glišić M., Stevanović V., Blagojević Z., Crnobarić A., Krivokapić B.

Institut za ortopedsko hiruške bolesti “Banjica”

 

Uvod: Degenerativno oboljenje zglobova je u stalnom porastu. Pored artroze kuka i kolena koja se uspešno rešava aloartroplastikom,  artroza skočnog  i subtalarnog zgloba kao nosećih zgloba takođe je veliki problem. Specifičnost ovih zglobova: mala noseća površina, veliki kontaktni pritisak, zglobna hrskavica je tanja, česte su vaskularne promene (AVN), javlja se kod mlađih ljudi. Rezultati aloartroplastičnih procedura  nisu tako dobri te je artrodeza i dalje metodom izbora za lečenja teških oštećenja ovih zglobova.

 

Metodologija: prikaz artroskopski asistirane artrodeze  u rešavanju degenrativnog oštećenja skočnog i subtalarnog zgloba. Uporediti rezultate artroskopski aisistirane tehnike sa klasičnim otvorenim operativnim pristupom.

 

Rezultati: Prednosti artroskopskog pristupa: manja trauma mekotkivnog omotača, smanjeno postoperativno oticanje i bol, bolja vizuelizacija i debridman zglobnih površina, mani gubitak krvi, brže zarastanje artrodeze, smanjeno zadržavanje u bolnici, brža rehabilitacija i povratak na posao.

 

Zaključak: artrodeza skočnog i subtalarnog zgloba i dalje predstavlja zlatni standard u rešavanju teške artroze, artroskopski pristup značajno unapređuje uspešnost intervencije.

 

Centar za Artroskopske operacije - Promocija

 

Artroskopija je prvi izbor za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba.

 

UPOZNAJTE SE VIŠE SA:

- Šta je artroskopija?

- Koja oboljenja i stanja se mogu lečiti artroskopijom?

- Kakva je priprema za artroskopiju?

- Kako se izvodi artroskopija?

- Koliko dugo traje oporavak nakon artroskopije?

- Koje su moguće komplikacije artroskopije?

 

Šta je artroskopija?

Artroskopija je najsavremenija ortopedska hirurška procedura tokom koje se, kroz minijaturne rezove u zglob uvode kamera i specijalni instrumeti za dijagnostikovanje i hirurško rešavanje problema zgloba.

Tokom artroskopije zglob se minimalno otvara! Samim tim mogućnost infekcije ili komplikacija je svedena na minimum, za razliku od klasičnih operacija velikih zglobova, gde su komplikacije znatno češće i ozbiljnije.

 

Artroskopija je prvi izbor za operativno rešavanje problema ramena, lakta, kolena i skočnog zgloba, naročito kod sportista i mlađih ljudi.

 

- Posle artroskopije najčešće nije potrebno ležanje u bolnici.

- Artroskopija se može izvoditi pod analgosedacijom, spinalnom, regionalnom ili lokalnom anestezijom.

- Nema rezova, nema oziljaka. U artroskopiji se napravi nekoliko minijaturnih hirurških rezova, od oko 5mm, sa obe strane zgloba

- Lekar koji izvodi artroskopiju je obično ortoped-hirurg.

- Pacijent posle procedure može da ide kući.

 

Artroskopija se izvodi pomoću artroskopa - cevčice sa optičkim vlaknom i sočivom. Artroskop se uvodi u zglob kroz male hirurške rezove na koži, a kako je povezan sa video kamerom, unutrašnjost zgloba se prati na monitoru. Veličina artroskopa zavisi od veličine zgloba koji se pregleda. Koleno se, na primer, pregleda pomoću artroskopa prečnika 5mm. Postoje mali artroskopi, od svega 0,5mm u prečniku, koji se koriste na malim zglobovima poput ručnog zgloba.

 

Ako se pored pregleda zgloba artroskopom izvodi i operacija, procedura se zove artroskopska hirurgija. Mnogo procedura može da se izvede na ovaj način. U odnosu na tradicionalne hirurške procedure, artroskopska hirurgija manje oštećuje tkivo, podrazumeva manji bol i brži oporavak.

 

Koja oboljenja i stanja se leče artroskopijom?

- Artroskopska hirurgija velikih zglobova

 

Koleno:

- Dijagnostička artroskopija

- Artroskopsko rešavanje raskida meniskusa (sutura, parcijalna menisektomija)

- Odstranjenje slobodnih zglobnih telas

- Rešavanje hondralnih defekata (debridman, tehnika mikrofraktura)

- Sinvijektomija i sekcija sinovijalnih plika

- Rekonstruktivne operacije kolena:

  - Plastika prednje ukrštene veze

  - Plastika zadnje ukrštene veze

  - Rekonstrukcija medijalnog patelofemoralnog ligamenta

 

Rame:

- Dijagnostička artroskopija ramenog zgloba

- Odstranjenje slobodnih zglobnih tela

- Subakromijalna dekompresija, debridman i akromioplastika

- Artroskopska resekcija akromioklavikularnog zgloba

- Popuštanje kapsule i redresman kod „smrznutog ramena“

- Rekonstruktivne operacije ramena:

  - Artroskopska stabilizacija ramena

  - Rekonstrukcija rotatorne manžetne

 

 

Skočni zglob

- Dijagnostička artroskopija

- Artroskopsko rešavanje prednje impingementa

- Artroskopsko rešavanje zadnje impingementa

- Odstranjenje slobodnih zglobnih tela

- Debridman osteohondralnih lezija

- Artroskopsko rešavanje Haglundove pete

 

Lakat

- Dijagnostička artroskopija lakatnog zgloba

- slobodna zglobna tela

- osteohondralne lezije

- postraumatska stanja sa kontrakturom zgloba

- plika sindrom

- sinovitise zgloba

- infekcije zgloba

 

Artroskopija može biti korisna u dijagnostifikovanju i lečenju nezapaljenskog, zapaljenskog i infektivnog tipa artritisa, kao i kod različitih povreda zgloba.

 

Nezapaljenski degenerativni artristis – osteoartritis može da se vidi artroskopom kao pohabana i nepravilna hrskavica. Nova procedura koja se primenjuje kod mlađih pacijenata sa izolovanom povredom na hrskavici koja prekriva krajeve kosti u zglobu, uključuje “lepljenje” pacijentovim sopstvenim ćelijama hrskavice. Ćelije se pokupe i rastu u laboratoriji, a posle nekog vremena se presade u koleno uz pomoć artroskopa.

 

Kod zapaljenskog artritisa, kao što je reumatoidni artritis, nekim pacijentima se upaljeno tkivo zgloba može artroskopski odstraniti (sinovektomija). Ovo tkivo koje oblaže zglob (sinovijum) se može biopsirati i pregledati pod mikroskopom kako bi se utvrdio uzročnik zapaljenja I otkrile infekcije, poput tuberkuloze. Artroskopija nam omogućava da dobijemo više informacija nego što bi bilo moguće samo izvlačenjem tečnosti i analiziranjem tečnosti zgloba.

 

Uobičajene povrede kolena za koje je artroskopija predviđena uključuju kidanje hrskavice, (kidanje meniskusa), istezanje i kidanje ligamenata i propadanje hrskavice ispod čašice kolena. Artroskopija se uobičajeno koristi za kolena i ramena, ali može poslužiti i za pregled i lečenje stanja kukova, ručnog zgloba, skočnog zgloba, stopala, kičme i laktova.

 

Delići kosti ili hrskavice, kao i strana tela poput trna ili igle, koji su ušli u strukturu zgloba, mogu takođe biti odstranjeni artroskopijom.

 

Kakva je priprema za artroskopiju?

Artroskopija je procedura pri kojoj se ne očekuje gubitak krvi i generalno se ne povezuje sa komplikacijama. Ipak, celokupno zdravlje paciijenta se uzima u obzir prilikom biranja kandidata za artroskopiju. Najvažnije je da pacijent može da podnese anesteziju koja se koristi tokom procedure. Pacijent ne bi smeo da ima problema sa srcem, bubrezima, jetrom i plućima. Ukoliko postoje problemi sa srcem ili emfizem, trebalo bi optimizovati stanje pacijenta pre operacije. Pacijenti koji su na antikoagulantima trebalo bi da prilagode terapiju operaciji. I ostali zdravstveni problemi, poput dijabetesa ili visokog krvnog pritiska, moraju biti pod kontrolom pre operacije.

 

Predoperativni pregled pacijenta obično uključuje fizički pregled, analize krvi i urina. Kardiološki pregled  EKG i rendgen pluća. Svaki znak postojeće infekcije obično odlaže artroskopiju, ukoliko se ne radi o mogućoj infekciji zgloba.

 

Kako se izvodi artroskopija?

Artroskopija se najčešće izvodi bez hospitalizovanja pacijenta. Tip anestezije koji će se koristiti zavisi od zgloba koji se pregleda i zdravstvenog stanja pacijenta. Artroskopija se može izvesti pod totalnom, spinalnom ili epiduralnom anestezijom, regionalnom blokadom ili čak lokalnom anestezijom. Na strani zgloba se pravi hirurški rez kroz koji se potom uvodi artroskop. Ukoliko je potrebno da se koriste drugi instrumenti da bi se određene strukture bolje videle, prave se dodatni rezovi kroz koje se ti instrumenti uvode. Kod artroskopske hirurgije, kroz dodatne male rezove se uvode instrumenti kojima se isecaju, odstranjuju ili ušivaju oštećene strukture. Po završetku procedure, artroskop se izvlači, rezovi se ušivaju i previju sterilnim zavojem.

 

Koliko traje oporavak nakon artroskopije?

Neosredno posle operacije pacijent se oseća pospano zbog delovanja anestezije. Ukoliko je potrebno, daju se lekovi protiv bolova. Ako se procedura obavlja pod lokalnom anestezijom, moguće je da nema nikakvih bolova. Kada se koriste epiduralna ili regionalna anestezija, normalan je osećaj utrnulosti i slabosti koji popuste pre nego što pacijent bude pušten kući.

 

Hirurški rezovi koji se prave za potrebe procedure su mali. Obično se pravi jedan ili više rezova od po 5mm sa obe strane zgloba, koji se posle previju. Zavoj može upiti nešto tečnosti od dreniranja rana, a trebalo bi ga skinuti isključivo po odluci lekara. Prvih nekoliko dana nakon operacije treba paziti da zavoj ostane suv. Pacijent mora odmah da obavesti lekara ako oseti neobičan bol u zglobu, u slučaju otoka, crvenila ili osećaja toplote, kao i u slučaju povrede tog zgloba.

 

Nekoliko dana nakon artroskopije pacijentima se savetuje da odmaraju sa podignutim zglobom, i da stavljaju ledene obloge kako bi smanjili otok i bol. Posle operacije se postepeno uvode vežbe koje će ojačati mišiće oko zgloba i sprečiti kontrakture okolnog mekog tkiva. Cilj je ponovno postizanje stabilnosti, opsega pokreta i snage zgloba brzo, ali bezbedno, dok se istovremeno sprečava rast ožiljačnog tkiva. Ovaj program je esecijalni deo procesa oporavljanja kako bi se postigao optimalni ishod procedure.

 

Vremenom je proizvodnja sve kvalitetnije fiber-optičke opreme omogućila razvoj minijaturne artroskopije.  Sada je moguće izvesti artroskopiju i na malim zglobovima. Artroskopija je tako postala važno sredstvo u artroskopskoj hirurgiji, a njena uloga će nastaviti da raste razvojem artroskopskih instrumenata.

 

Koje su moguće komplikacije artroskopije?

Moguće komplikacije su retke, a uključuju krvarenje unutar zgloba i infekciju zgloba, kao i nuspojave anestezije.

 

PRP Tretman

 

 

"Nadalov doping"

Poznati košarkaš na terapiji PRP- a i na robotu (CPM) za skočni zglob, u Analife Asist. dr sci.med. Miodrag Glišić - specijalista ortopedije sa traumatologijom.

 

Kada je reč o problemima skočnog zgloba, u bolnici Analife, artroskopski se uspešno radi;

- Dijagnostička artroskopija

- Artroskopsko rešavanje prednje impingementa

- Artroskopsko rešavanje zadnje impingementa

- Odstranjenje slobodnih zglobnih tela

- Debridman osteohondralnih lezija

- Artroskopsko rešavanje Hanglundove pete

Moj problem je

Postavite pitanje ili komentar Komentari (55)




Bosko (2023-10-31)

Postovani. Koliko je otprilike operacija kolena dr Glisic me pregledao rekao mi je da mi hrskavica truli, da imam izliv u kolenu, i da su pokidani ligamenti

Ana Life (2023-10-31)

 

Postovani Bosko,

Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze(cena poslata na e-mail), u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima
PRVI korak je specijalisticki pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica koji se zakazuje na neki od nasih telefona.

Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena ili RTG snimak u dva pravca, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda(cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Vincent (2023-09-30)

postovani Imao sam operaciju kolena pre 23god,posle tog operaciju copam i poceo noga de se krivi na 0,sta bi bilo resenje za moje problem ?

Ana Life (2023-09-30)

 

Postovani,

Morate da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica, cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Pregled je potrebno da zakazete na 011 319 68 08 nedelju dana ranije.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Ognjen (2023-07-09)

Pozdrav. Kolika je cijena operacije prednjih ukrštenih ligamenata(ACL), pritom da je "parcijalna ruptura", unaprijed zahvalan.

Ana Life (2023-07-09)

 

Poštovani Ognjene

 

Artroskopske operacije kolena mogu biti razlicite, u zavisnosti od toga kakav problem pacijent ima:
 

1. Artroskopija kolena kada je ostecen meniskus, plika, slobodno telo .....(cena poslata na e-mail)  sa kompletnom pripremom i 5 sati rehabilitacije na nasim robotima

 

2. Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze (cena poslata na e-mail) u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

 

3. Artroskopska stabilizacija casice (cena poslata na e-mail) u zavisnosti opoet od vrste implantata

 

PRVI korak je specijalisticki preged kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica koji se zakazuje na neki od nasih telefona

 

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena ili RTG snimak u dva pravca, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda (cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Dragoslav (2023-02-11)

Poštovani, koja je cena artroskopske operacije sinovitisa kolena kod dr Glišića? Pozdrav

Ana Life (2023-02-11)

 

Poštovani Dragoslave,

Artroskopske operacije kolena mogu biti razlicite, u zavisnosti od toga kakav problem pacijent ima:

1. Artroskopija kolena kada je ostecen meniskus, plika, slobodno telo (cena poslata na e-mail) sa kompletnom pripremom i 5 sati rehabilitacije na nasim robotima

2. Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze (cena poslata na e-mail), u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

3. Artroskopska stabilizacija casice preko (cena poslata na e-mail) u zavisnosti opoet od vrste implantata

PRVI korak je specijalisticki preged kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica koji se zakazuje na neki od nasih telefona

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena ili RTG snimak u dva pravca, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda (cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Marko (2022-12-12)

Poštovani, Postavnjam pitanje za majku. Mislim da je u pitanju gonartroza, oštećenje hrskavice. Konkretno me interesuje proces lečenja i zakazivanja termina kod dr Glišića i cena operacije? Hvala unapred!

Ana Life (2022-12-12)

 

Poštovani Marko,

Pre svake operacije potrebno je da pacijent dodje na pregled ortopeda dr Glisica, cena pregleda  (cena poslata na e-mail).
Vazno je da gospodja ponese sve što ima od nalaza kao i sveze snimke magneta ramena ili RTG snimak u dva pravca.
Pregled mozete zakazati na 011 319 68 08.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Marko (2022-12-11)

Poštovani, Interesuju me cene operacije kolena kod dr Glišića? Kakav je protokol za zakazivanje operacije?

Ana Life (2022-12-11)

 

Poštovani Marko,

Artroskopske operacije kolena mogu biti razlicite, u zavisnosti od toga kakav problem pacijent ima:

 

1. Artroskopija kolena kada je ostecen meniskus, plika, slobodno telo .....(cena poslata na e-mail) sa kompletnom pripremom i 5 sati rehabilitacije na nasim robotima

 

2, Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze(cena poslata na e-mail), u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

 

3. Artroskopska stabilizacija casice preko(cena poslata na e-mail)u zavisnosti opet od vrste implantata

 

- Ukoliko zelite kod dr Glisica, PRVI korak je specijalisticki pregled koji se zakazuje na neki od nasih telefona

 

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda(cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Tamara (2022-11-15)

Poštovani, posle operacije lakta sa ugradjivanjem šrafova i metalnih pločica, i posle 7 nedelja (i dalje nosim šinu koju povremeno skidam) ruka mi je u laktu gotovo potpuno nepokretna iako sam krenula na fizikalnu terapiju pre oko 3 nedelje. Bavim se mišlju da uskoro počnem sa CPM Robot + Laser terapijom. Da li biste mogli da mi kažete koja je cena po kombinovanoj terapiji i koliko bi tearpija bilo optimalno da se rezultati vide, pošto ne živim u zemji i verovatno bih mogla da provedem u Beogradu maksimum do mesec dana. Havala vam unapred i veliki pozdrav!

Ana Life (2022-11-15)

 

Poštovana Tamara,

Molimo Vas da zakazete pregled kod naseg fizijatra dr Popovica i da ponesete svu dokumentaciju koju imate.
Na osnovu pregleda i svih nalaza doktor ce proceniti da li ste za terapiju na nasim robotima.
Cena pregleda (cena poslata na e-mail), pregled mozete zakazati telefonom na 069 319 68 08.
A cena jednog tretmana na nasem CPM robotu u trajanju od 1h je (cena poslata na e-mail), jedan tertman laserom (cena poslata na e-mail)
 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Zoran (2022-10-17)

Imam problem sa dva kolena, boleme vek 30 god, ja imam sada 62 god,koce se, ne mogu da hodam ispravno, nekad vise nekad manje bole, ne mogu da ih ispravim-ne mogu da dodirnem prste na nogama a sportujem bez prekida bar 3 puta nedeljno ali treba mi bar pola sata da se ugrejem-razgibam.kolka je cena od-do. Unapred Hvala Pozdrav iz Kumanova

Ana Life (2022-10-17)

 

Poštovani Zorane,

Artroskopske operacije kolena mogu biti razlicite, u zavisnosti od toga kakav problem pacijent ima:

 

1. Artroskopija kolena kada je ostecen meniskus, plika, slobodno telo .....(cena poslata na e-mail) kompletnom pripremom i 5 sati rehabilitacije na nasim robotima

 

2, Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene (cena poslata na e-mail), u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

 

3. Artroskopska stabilizacija casice preko(cena poslata na e-mail) u zavisnosti opoet od vrste implantata

 

- Ukoliko zelite kod dr Glisica, PRVI korak je specijalisticki pregled koji se zakazuje na neki od nasih telefona

 

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda (cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Ivica (2022-10-09)

Okvirna cena operacije meniskusa

Ana Life (2022-10-09)

 

Poštovani Ivice,

Artroskopske operacije kolena mogu biti razlicite, u zavisnosti od toga kakav problem pacijent ima:

1. Artroskopija kolena kada je ostecen meniskus, plika, slobodno telo .....(cena poslata na e-mail) sa kompletnom pripremom i 5 sati rehabilitacije na nasim robotima

2, Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze(cena poslata na e-mail), u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

3. Artroskopska stabilizacija casice preko (cena poslata na e-mail) u zavisnosti opoet od vrste implantata

- Ukoliko zelite kod dr Glisica, PRVI korak je specijalisticki pregled koji se zakazuje na neki od nasih telefona

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda(cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Katarina (2022-05-12)

Poštovani, Moja majka je imala prelom desnog lakta i ramena 5.4.2022. Operisana je i stavljena joj je pločica u rame i više Kiršnerovih igala u lakat. U utorak 10.5. skinut je dezol. Moje pitanje je da li moguće krenuti sa fizikalnom terapijom za iglama ili se moraju prvo izvaditi? Da li taj zahvat se radi kod Vas u bolnici? Srdačan pozdrav

Ana Life (2022-05-12)

Postovana Katarina,

Mi ne radimo vadjenje igli. Molimo Vas kontaktirajte sestra Milicu na 063322958 kako bi ste se konsultovali sa doktorom oko fizikalne rehabilitacije.
Srdačan pozdrav Vaša Analife

 

Nikola (2021-11-24)

Pozdrav. Kolika je cena operacije pokidanog ACL (prednjeg ukrstenog ligamenta)?

Ana Life (2021-11-24)

Postovani Nikola,

 

Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze(cena poslata na e-mail) u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

Pregled kod dr Glisica je  PRVI korak i zakazuje se na neki od nasih telefona.

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni ili  RTG snimak u dva pravca, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda (cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Sasa (2021-10-12)

Pozz,koliko bi kostala artroskopija meniskus i prednji ukrsteni da se poprave(nije prekinut acl).Pozdrav

Ana Life (2021-10-12)

Postovani Sasa,

Artroskopske operacije kolena mogu biti razlicite, u zavisnosti od toga kakav problem pacijent ima:

 

1. Artroskopija kolena kada je ostecen meniskus, plika, slobodno telo .(cena poslata na e-mail) sa kompletnom pripremom i 5 sati rehabilitacije na nasim robotima

 

2, Artroskopija pokidanih ligamenata - ligamentoplastika LCA ili plastika prednje ukrstene veze (cena poslata na e-mail) u cenu su ukljuceni najkvalitetniji biorazgradivi imlanti, preoerativna priprema i 5 sati na robotima

 

3. Artroskopska stabilizacija casice preko (cena poslata na e-mail)u zavisnosti opoet od vrste implantata

 

- Ukoliko zelite kod dr Glisica, PRVI korak je specijalisticki pregled koji se zakazuje na neki od nasih telefona

 

- Na pregled OBAVEZNO ponesite Magnetni snimak kolena, da ne bi ste dva puta dolazili.

Cena prvog pregleda (cena poslata na e-mail)

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Branislav (2021-10-04)

Pozdrav Imam problem sa Haglundovom petom na lijevoj nozi Dugo godina imam taj problem jer sam igrao fudbal Imao sam i operaciju iste pre 3 godine ali nista konkretno se nije promjenilo-osim mozda otklanjanja bola u samoj ahilovoj tetivi ali zadebljanje na peti je i dalje tu... Jedno vrijeme sam i uspio trenirati ali sada mi se opet vratila jaka bol u peti i veoma otezano kretanje Zanima me koliko kosta pregled i operacija tog zahvata I da li cu moci da se vratim normalnom treniranju Unapred hvala

Ana Life (2021-10-04)

Postovani Branislave,

Mi operaciju uklanjanje Haglundovog deformiteta radimo na najsavremeniji nacin a to je artroskopski. Operaciju izvodi nas ortoped dr Miodrag Glisic.
Cena artroskopske operacije Haglundovog deformiteta
(cena poslata na e-mail) i nema"skrivenih troskova"
Cena obuhvata: kompletnu preoperativnu pripremu( RTG pluca,radioloski izvestaj, kardioloski pregled i EKG,pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika ), Color Doppler noge koja se radi + Operacija+Bolnicki dan i noc + Dve kontrole + Fizikalna terapija na robotu (5 sati terapije na robotu za skocni zglob). Naravno prvi korak je pregled kod naseg ortopeda, vazno je da ponesete RTG snimak u dva pravca ili magnet skocnog zgloba, cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Pregled i operaciju mozete zakazati na 0693196808

 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Jovana (2021-10-02)

Dobar dan Moj dečko se bavi fudbalom i u poslednje vreme se žali na bol u peti. Koliko sam mogla da primetim radi se o Haglundovoj peti. Bol je najveći kada je u kopačkama,na utakmici ili treningu. Trčanje mu je otežano kao i skakanje. Otok je izraženiji na desnoj nozi nego na levoj. Zanima me da li biste mogli da mi kažete cenu pregleda i šta dalje? Počeli smo sa hladnim oblogama, uloškama za obuću kao i promenom obuće ali je bol i dalje tu. Šta Vi preporučujete? Hvala unapred!

Ana Life (2021-10-02)

Postovana Jovana,

Iz Vase price jedino resenje je operacija.

Mi operaciju uklanjanje Haglundovog deformiteta radimo na najsavremeniji nacin a to je artroskopski. Operaciju izvodi nas ortoped dr Miodrag Glisic.
Cena artroskopske operacije Haglundovog deformiteta
(cena poslata na e-mail) i nema"skrivenih troskova"
Cena obuhvata: kompletnu preoperativnu pripremu( RTG pluca,radioloski izvestaj, kardioloski pregled i EKG,pregled anesteziologa, kontrolna krvna slika ), Color Doppler noge koja se radi + Operacija+Bolnicki dan i noc + Dve kontrole + Fizikalna terapija na robotu (5 sati terapije na robotu za skocni zglob).
Naravno prvi korak je pregled kod naseg ortopeda, vazno je da ponesete RTG snimak u dva pravca ili magnet skocnog zgloba, cena pregleda
(cena poslata na e-mail)

Pregled i operaciju mozete zakazati na 0693196808

           Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Dejan (2021-09-22)

Dali imate iskustva sa dvt i ujedno okostavanje kuka iste noge i bol u kolenu e sad bice previse ali kod ustaja ja tabani bolni pozdrav

Ana Life (2021-09-22)

Postovani Dejane,

Ne radimo artroskopske operacije kuka.

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Goran (2021-09-17)

Postovani Ana Life Hfala za odgovor na moje prvo pitanje.Ja sam iz Makedonija i sada me zanima koliko kosta kod vas(sa predoperativne ispitivanja i bez nih) Arttroskopija ramena,rekonstrukcija na rotorna manzetna- pokidani su vezne tkiva.Povreda je od 11.2019 god.i nije sanirana zbog korona situacija.Hvala!

Ana Life (2021-09-17)

Postovani Gorane,

Pre svake operacije potrebno je da dodjete na pregled ortopeda dr Glisica(cena poslata na e-mail)
Vazno je da ponesete sve sto imate od nalaza kao i sveze snimke magnet ramena ili RTG snimak u dva pravca.
Pregled mozete zakazati na 0693196808.

Ukoliko je potrebno da se uradi dijagnosticka artroskopija ramena (cena poslata na e-mail)

Ukoliko je rame nestabilno i ako se desi da ispada potrebno je da se fiksiraju misici i isto se sve to radi artroskopski tada je (cena poslata na e-mail) operacija i implant kojim se fiksira misic je (cena poslata na e-mail)

Ali prvo pregled ortopeda pa dogovor o operaciji. U obe cene operacije ukljucena je preoperativna priprema koja se radi kod nas na dan operacije(RTG snimak pluca,kardioloski pregled sa EKG-om,pregled anesteziologa,ukljuceno je nocenje posle operacije ,dve kontrole i 5h terapije na CPM masini za rame. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

 

Strahinja (2021-09-12)

Postovani, imao sam bucket-handle rupturu lateralnog meniskusa, uz ucestalu dislokaciju i zakljucavanje kolena. Pre tri meseca mi je radjena artroskopija, delimicna menisektomija. Od operacije koja je bila pre tri meseca, koleno mi se ponovo zakljucalo dva puta. Zanima me koliko bi kostala reartroskopija meniskusa kod vas?

Ana Life (2021-09-12)

Postovani Strahinja,

Molimo Vas da pre svega dodjete na pregled sa svezim snimcima kolena (magnet ili RTG u dva pravca) i dokumentacijom od operacije. Na tom pregledu doktor ce doneti odluku da li ste za operaciju.

Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
 i mozete ga zakazati telefonom na 0633196808.

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Goran (2021-09-10)

Imam povreda na rame od Novembar 2019,potrebno je da se napravi rekonstrukcija na rotorna manzetna sa Artroskopija, koja do danas nije napravjena.Dali moze posle 2 godine da se uradi i kolko je efikasno?

Ana Life (2021-09-10)

Postovani Gorane,

Sve zavisi od trenutnog stanja Vaseg ramena.

Zato Vas molimo da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica kako bi doktor video da li je moguce sada odraditi operaciju. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Pregled mozete zakazati na 0693196808

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Gordana (2021-07-31)

Dobar dan, interesuje me cena artroskopije kolena? Na MR ustanovljena je ruptura zadnjeg roga meniskusa,artroza kolena...

Ana Life (2021-07-31)

Postovana Gordana,
Prvo je potrebno da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica, ponesite sve sto imate od nalaza i snimaka. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Artroskopska operacija kolena kada je rec o ostecnom meniskusu  sa preoperativnom pripremom ( EKG srca, pregled interniste, RTG snima pluca sa nalazom radiologa, pregled anesteziologa, color dopler noge koja se operise, kontrolena krva slika) i 5 terapija na nasem CPM robotu(cena poslata na e-mail)
Pregled i operaciju mozete zakazati na 069-319-68-08.

Sracan pozdrav Vasa Analife
 

Mirjana (2021-07-08)

Oslabela mi je hrskavica desnog kolena, imam bol i otok godinu i po dana, koja je cena pregleda i operacije. Hvala

Ana Life (2021-07-08)

Postovana Mirjana,

Prvi korak je da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica, doktor pregleda radi svakog utorka i pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808.
Vazno je da ponesete  sve sto imate od dosadasnjih analiza koje ste radili i da imate sveze snimke magenta kolena ili RTG snimak u dva pravca.
Cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Tanja (2021-05-06)

Interesujeme radite li operaciju arttrodeze skoccnog zgloba,cijena i koliko traje oporavak.?

Ana Life (2021-05-06)

Postovana Tanja,

Pre svega potrebno je da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica ili fizijatra dr Popovica i da ponesete sve od dokumentacije sto imate do sada , cena pregleda (cena poslata na e-mail).
Ukoliko doktori procene da ste za terapiju na nasem CPM robotu za lakat cena jednog tretmana u trajanju od 1h(cena poslata na e-mail).
Ukoliko istog dana kada dodjete na pregled ostanete i na terapiji, pregled je besplatan a placate samo terapiju. Pregled mozete zakazati na 0693196808.

 

Srdacan pozdrav Analife
 

Olivera (2021-04-27)

Postovani, Da li postoji mogucnost lecenja Diskus Hernije S postovanjem Olivera

Ana Life (2021-04-27)

Postovana Olivera,
Prvi korak je da dodjete na pregled kod naseg fizijatra dr Popovica i da ponesete sve od snimaka i analiza sto imate, nakon pregleda doktor bi procenio da li ste za terapiju na nasoj DTS TRITON trakciji za kicmu.
 Cena pregleda (cena poslata na e-mail) ali ukoliko istog dana ostanete i na terapiji pregled je besplatan i placate samo terapiju u iznosu(cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808
Srdacan pozdrav Vasa Analife
 

Olgica (2021-04-01)

Htela sam da vas pitam,moja majka nema hrskavicu u kolenu dal radite tu vrstu operacije I koja je cena?

Ana Life (2021-04-01)

Postovana Olgice,

Mi radimo artroskopsku operaciju kolena. Ne radimo proteze kolena.
Prvi korak je pregled kod nase ortopeda dr Miodraga Glisica,nakon pregleda doktor bi procenio da li je Vasa majka za artroskopsku operaciju kolena.
Pregled mozete zakazati telefonom na 0693196808.

Srdacan pozdrav Vasa  Analife
 

Suad (2020-11-27)

Interesuje me cijena artroskopije skočnog zgloba. Hvala.

Ana Life (2020-11-27)

Postovani Suade,
molim Vas ukoliko imate nalaz magnetne rezonance ili izvestaj radiologa sa RTG snimka skocnog zgloba, posaljite nam ga na DIREKTAN E-MAIL bolnica@analife.rs,  da vidimo o kojoj se dijagnozi radi.

Nacelno, artroskopija skocnog zgloba(cena poslata na e-mail).U cenu ulazi preoperativna priprema RTG pluca, Kardioloski pregled, EKG, spec preg anesteziologa, operacija, noc u bolnici, i rehabilitacija 5 sati na robotu za skocni zglob.
Zakazivanje pregleda je na neki od nasih telefona 063 322 578 ili 011 3196808

S postovanjem

Analife
 

Ilija (2020-11-07)

Imam slomljenu hrskavicu u kolenu,snimak iz euromedic klinike.da li radite operaciju uklanjanja iste ,koliki je oporavak dug i cena.hvala unapred

Ana Life (2020-11-07)

Postovani Ilija,

Morate da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica, ponesite sve sto imate od nalaza i snimaka. Cena pregleda (cena poslata na e-mail). Artroskopska operacija kolena sa preoperativnom pripremom ( EKG srca, pregled interniste, RTG snima pluca sa nalazom radiologa, pregled anesteziologa, color dopler noge koja se operise, kontrolena krva slika) i 5 terapija na nasem CPM robotu (cena poslata na e-mail)

Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08.

Sracan pozdrav Vasa Analife
 

Zeljko (2020-10-30)

POZDRAV! Imao sam prelona navikularne kosti skocnog zgloba proslo je godinu dana i dalje ne mogu gaziti na stopalo normalno imam konstantno bolove! Interesuje me cena artrodeze talonavikularnog zgloba

Ana Life (2020-10-30)

Postovani Zeljko, 

Artrodezu skocnog zgloba ne radimo.

 

S postovanjem 

Analife

Magda (2020-09-11)

Postovani,predlozena mi je artroskopija kolena pa me zanima cena iste.Dijagnoza S832.Posle punkcije i kortikosteroida nekoliko dana poboljsanja nije bilo.Moj ortoped mi je preporucio Vaseg dr. Glisica

Ana Life (2020-09-11)

 Postovana Magda,

 Prvo je potrebno da dodjete na pregled kod naseg  dr Miodraga Glisica, cena pregleda(cena poslata na e-mail) i zakazuje  se na neki od nasih telefona

Cena OPERACIJE artroskopije kolena(cena poslata na e-mail). Nema skrivenih troskova

U cenu  operacije ulazi: 

1. Preoperaivna priprema
kardiolosko pregled
EKG
kontrolna laboratrija
bolnicko lezanje jednu noc i kontrola
Rtg snimak pluca sa nalazom radiologa

Operacija

Rehabilitacija: U cenu (cena poslata na e-mail) ulazi i pet sati terapije na robotu za koleno, tako da vas oporavak ide mnogo brze nego sto je to na drugim mestima 

 Ovakav protokol lecenja i rehabilitacije dr Glisica obezbedjuje maskimalno brzi oporavak i vracanje punog obima pokreta velikih zglobova kolena

S postovanjem Analife
 

Munir (2020-09-02)

Pitanje ? Kad je kuk u pitanju ,sta se predlaze ,u odnosu na kl.operaciju?

Ana Life (2020-09-02)

Postovani,

Ne radimo artroskopske operacije kuka.

Srdacan pozdrav
 

Milos (2020-05-27)

Postovani,posle nezgodnog doskoka na kosarci i jakog bola,uradjena je magnetna,gde je konstativana potpuna ruptura lca...interesuje me cena operacije...

Ana Life (2020-05-27)

Postovani Milose,


Prvi korak je klinicki pregled  ortopeda dr Glisica ((cena poslata na e-mail), sa svim snimcima koje imate da ih dr pogleda)

 Ukoliko dr Glisic posle klinckog pregleda,  potvrdi nalaz pokidanih ligamenata onda Vam se predlaze najsavremeniji nacin resenja pokidanih ligamenata operacijom koja se zove ligamentoplastika. nema rezova, sve se radi kroz tri milimetarske rupice, pod kontrolom kamere se ubacivanjem specijalnih implantata koji su biorazgradivi, najsavremeniji. 

(cena poslata na e-mail) plus implanti. (najcesce (cena poslata na e-mail) 

   U okviru ligamentoplastike radi se sve sto treba da se uradi u kolenu, debridman hrskavice, meniskusa i slicno 
 
U cenu  operacije ulazi: 

Preoperaivna priprema
kardiolosko pregled
EKG
Color Doopler noge koja se operise
kontrolna laboratrija
bolnicko lezanje jednu noc i kontrole 
Operacija 

U cenu ulazi 5 ( pet)  sati terapije na robotu za rame, tako da vas oporavak ide mnogo brze nego sto je to na drugim mestima gde nema odmh isti dan stavljanje na masinu za pokrete. Samo na taj nacin oporavak je mnogo brzi nego kod nas.

 Ovakav protokol lecenja i rehabilitacije dr Glisica obezbedjuje maskimalno brzi oporavak i vracanje punog obima pokreta velikih zglobova  

S postovanjem Analife
 

Igor (2019-12-11)

Koliko kosta artroskopija koljena hvala

Ana Life (2019-12-11)

Poštovani Igore, 

SAMO POSLE PREGLEDA naseg ortopeda operatora dr Miodraga Glisica, mozemo Vam reci precizno šta bi se kod Vas radilo i koliko košta.

Ono sto mozemo nacelno da napisemo u vezi nasih cena je: 

Artroskopije kolena bez implanta(cena poslata na e-mail)

Cena je ta, bez obzira sta se radi kada se udje u koleno: meniscektomija, slobodna zglobna tela, debridmani, sinovijalne plike….nema "sabiranja cena"

U cenu je  uracunatna 

- kompletna preoperativna priprema (RTG pluca, Kardioloski pregled sa EKG, lezanje jednu noc i kontrole)

- Oporavak ROBOTIMA 5 terapija od po jedan sat odmah posle operacije

Vazna napomena: 

Ako se NA PREGLEDU utvrdi da imate problem u zglobu koji se resava IMPLANTIMA, onda se cena povecava za cenu implanta. 

Mi koristimo najbolje, biorazgradive implante.

 ARTROSKOPIJA kolena gde se koriste IMPLANTATI  (cena poslata na e-mail) sa preoperativnom pripremom i terapijom ROBOTIMA

Zasto “Mi to radimo drugačije”? 

Zato što maksimalno pozitivan efekat operativnog zahvata postizemo: 

1. Primenom NAJSAVREMENIJIH OPERATIVNIH TEHNIKA  ARTROSKOPIJE

2. Primenom NAJSAVREMENIJE TERAPIJE  ROBOTIMA odmah posle operacije( URACUNATO U CENU  operacije)

Srdačan pozdrav Analife

Jela (2019-10-20)

Interesuje me cijena operacije koljena. Hvala.

Ana Life (2019-10-20)

Poštovana Jelo,
Pre svega je potrebno prvo da dodjete na pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glisica. 
Važno je da ponesete sve snimke koje do sada imate,ako nemate potrebno je da uradite magnet kolena ili RTG snimak u dva pravca. Cena pregleda   (cena poslata na e-mail)
Cena artroskopije kolena je sada promotivna   (cena poslata na e-mail)
Ukoliko postoji potreba za PRP tretmanom   (cena poslata na e-mail)

Artroskopija obuhvata 

1. Operacija artroskopija kolena
2. Color Doppler noge
3. Kardioloski pregled
4. Ekg
5. RTG pluca
6. Anesteziooski pregled
7. Bolnicki dan

 PLUS  rehabilitacija za koleno 

 Pet terapija od po sat vremena na robotu za koleno.


Znaci, koleno se stavlja u pokret odmah posl operacije i tako najmanje pet dana po sat vremena kod nas. Rezultati posle operacije i rehabilitacije na robotima su fantasticni.

S postovanjem
Analife

Novica (2019-10-15)

Postovani, Da li možete da mi ponovo pošaljete cene na mejl. Pošto sam ga greškom izbrisao. Moja dijagnoza je oštećenje meniskusa degeneracija prvog stepena, subluskacija patele, i raslojeni prednji ukršteni ligamenti sa znacima potpune rupture. Koja je cena specijalističkog pregleda? Koja je cena za sređivanje meniskusa? Koja je cena za rekonstrukciju ligamenata? Pozdrav.

Ana Life (2019-10-15)

Poštovani,
 bez pregleda, samo na osnovu Vašeg pisma može  se zaključiti da je u pitanju ostecenje meniskusa gde je potrebno raditi debridman meniskusa, ako su pokidani ligamenti onda se radi ligamentoplastika sa najkvalitetnijim biorazgradivim implantima.
1. Ako je samo meniskus ostecen(cena poslata na e-mail) sve sa pripremom i pet dana na robotu od po jedan sat. 
2. Ako se radi ligamentoplastka i menisektomija (cena poslata na e-mail)implanti (koji su najcesce (cena poslata na e-mail)) 


 Na specijalistickom pregledu ortopeda(cena poslata na e-mail) verovatno je da bi se postavila indikacija (razlog) da se radi operacija koja se zove artroskopska ligamentoplastika sa menisectomijom ili samo menisektomija . 

 Kroz milimetarske rezove, bez secenja, zatvorenom operacijom, pod kontrolom kamere skida se osteceni meniskus i degenerativne promene na pateli. Oporavak je lagan  a sa rehabilitaciom  na roboru za koleno vrlo brzo vracanju normalnom zivotu

Cena operacije  obuhvata 

1. Operacja artroskopija kolena
2. Color Doppler noge
3. Kardioloski pregled
4. Ekg
5. RTG pluca
6. Anesteziooski pregled
7. Bolnicki dan

 PLUS  rehabilitacija za koleno 

 Pet terapija od po sat vremena na roboru za koleno.

Odmah posle budzenja ukljucujete se 20 minuta na robor za koleno. 

Znaci, koleno se stavlja u pokret odmah posl operacije i tako najmanje pet dana po sat vremena kod nas.

Srdacan pozdrav Vasa Analife 

Natasa (2019-09-17)

Molim vas za cenu artoskopije kolena. Hvala

Ana Life (2019-09-17)

Poštovana Natasa,

Operativna artroskopija kolena sa odstranjenjem slobodmih zglobnih tela(cena poslata na e-mail)   

U cenu ulazi:

1. Operacija

2. preoperativna priprema 
 RTG pluca,
 EKG,
 Kardioloski pregled
kontrolna krvna slika
anestezioloski pregled
Color Doppler noge
3.Rehabilitacija na CPM robotu za koleno 5 terapija po sat vremena

4.Bolnicki dan, sutradan idete kuci

5.Kntrola 
Pre svega je potrebno da dodjete na pregled kod naseg dr Miodraga Glisica i da ponedete dosadasnje izvestaje i snimke, takodje potrebno je da imate svez magnet kolena ili RTG snimak u dva pravca. Cena pregleda (cena poslata na e-mail)
Pregled mozete zakazati na 069-319-68-08

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Nikola (2019-03-20)

Da li artroskopijom vrsite operaciju cukalja na noznom palcu i kolika je cjena molim vas

Ana Life (2019-03-20)

Poštovani Nikola,
Ne radimo te vrste operacija.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Aleksandar (2019-02-27)

Imam problem sa meniskusom i prednjim uk.ligamentima (parcijalna ruptura), pa me zanima efikasnost lecenja ovakvih povreda artroskopijom i cena iste ukoliko bi se izvela na vasoj klinici. Hvala unapred

Ana Life (2019-02-27)

Poštovani Aleksandre,

 

Naš dr Glisic radi artroskopske operacije kolena bilo da je u pitanju meniskus ili operacija prednjih ukrstenih ligamenata, sa odlicnim rezultatima.

Maestralno je videti na ekranu kako pod okom kamere se rešava problem pokidanih ukrstenih ligamenata i na kraju na kolenu imamo 3 koncica, tj, sve se rešava kroz minijaturne rezove od nekoliko milimetara. Cela naša operacija se snima, snima se šta doktor radi u kolenu. U cenu operacije je uracunata preoperativna priprema, lezanje u bolnici, najcešće samo jednu noć, 5 sati terapija na robotu za koleno.

 

Cena zavisi šta se radi. Artroskopija meniskusa (cena poslata na e-mail),ako se radi artroskopija prednjih ukrstenih ligamenata (cena poslata na e-mail) plus implanti (koji su najcesce (cena poslata na e-mail).Kao sto vidite, bez snimka nismo  u mogućnosti da Vam kažemo cenu. Pošaljite nam na direktan email bolnica@analife.rs snimke koje imate (magnet ), kako bi smo mogli precizno da kazemo cenu.

 

S poštovanjem Analife

Ivan (2019-02-22)

Poštovani, Imam prostu kosu rupturu zadnjeg roga medijalnog meniskusa, da li moze resiti taj problem kod vas i koja ke cena? Koliko bih se zadrzao u bolnici?

Ana Life (2019-02-22)

Poštovani Ivane,

  Prvo je potrebno da dodjete na specijalistički pregled ortopeda dr Miodraga Glisica i cena pregleda (cena poslata na e-mail)

Ukoliko se odlučite za nas pregled, molimo Vas, ponesite snimke kolena iz dva pravce (mogu se uraditi i kod nas, ali to je potrebno naglasiti da snimite koleno pre nego počne pregled kod dr Glišića. Na pregledu  dobićete odgovor od našeg ortopeda koja bi terapija za Vas bila najbolja, naši roboti za koleno ili operacija i koja bi se  operacija kod Vas radila i zajedno sa cenom.

 

 Načelno govoreći ako se radi meniscektomija, debridman skidanje oštećene hrskavice, vadjenje  stranih zglobnih  tela... cena operacije (cena poslata na e-mail)

Ako se pored meniscektomije rade i mikrotuneli zajedno sa ubacivanjem plazme i maticnih celija PRP , cena bi onda (cena poslata na e-mail)

 

U cenu je uključeno 

  •  Rtg pluća
  • Specijalisistički izveštaj radiologa
  • Specijalistički izveštaj kardiologa
  • EKG
  • bolnicki dan i noć
  • jedna kontrola 
  • 5 sati ( 5 dolazaka po 1 sat) terapije na robot za koleno 

 

Ukoliko je potrebno raditi neku drugu operacije (nestabilno koleno i sl.) to možemo  znati tek na pregledu dr Glišića.

Pregled se zakazuje telefonom 011 319 68 08 

 

S poštovanjem

Analife 

Aida (2019-02-11)

Molim vas dali radite artroskopiju zadnjeg djela ramena i koja je cjena i koliko oporavak traje

Ana Life (2019-02-11)

Poštovana Aida,

radimo artroskopiju zadnjeg dela ramena. Cena zavisi od toga šta se radi. Da bi smo vam dali precizniji odgovor pošaljite nam nalaze nalaze na direktan e-mail bolnica@analife.rs. Artsokopiju radi dr Miodrag Glisic.


 

S poštovanjem Analife

Nemanja (2019-01-17)

Postovani, zanima me kolika je cena artroskopije kolena, tacnije ciscenje ostataka od medijalnog meniskusa? I koliko kosta samo pregled i procena da li treba artroskopija ili ne? Hvala u napred.

Ana Life (2019-01-17)

Poštovana,

cena artroskopije kolena, u toku koje se radi sve što se vidi kamerom u kolenu, bilo da je u pitanju oštećen meniskus, ošćena hrskavica, plike, slobodna zglobna tela, "vodu u kolenu", sve (cena poslata na e-mail)

U cenu artroskopije kolena (cena poslata na e-mail)

uračunata je kompletna preoperativna priprema

1. RTG pluća

2. Spec pregled radiologa 

3. Spec. pregled kardiologa i EKG

4. Spec. pregled anesteziologa

5  Kontrolna lab

6. bolnički dan

7. 5 terapija na robotu za koleno, od po sat vremena u nadzor naseg lekara 

 

Specijalistički pregled kod naseg ortopeda dr Miodraga Glišića (cena poslata na e-mail)

Srdačan pozdav Analife 

Katarina (2019-01-12)

Poštovani, radjena mi je artroskopija lateralnog meniskusa pre 6 godina. Od pre godinu dana osečam bolove. Interesu je me cena pregleda i ostalih mogucih intervencija? Unapred hvala!

Ana Life (2019-01-12)

 

  Poštovana Katarina

  

  Specijalistički pregled ortopeda dr Miodraga Glišića (cena poslata na e-mail)

 

  Ukoliko se odlučite za naš pregled, molimo Vas, ponesite snimke kolena iz dva pravce (mogu se uraditi i kod nas, ali to je potrebno naglasiti da snimite koleno pre nego počne pregled kod dr Glišića. Na pregledu  dobićete odgovor od našeg ortopeda koja bi terapija za Vas bila najbolja, naši roboti za koleno ili operacija i koja bi se  operacija kod Vas radila i zajedno sa cenom.

 

 Načelno govoreći ako se radi meniscektomija, debridman skidanje oštećene hrskavice, vadjenje  stranih zglobnih  tela... cena operacije (cena poslata na e-mail)

Ako se pored meniscektomije rade i mikrotuneli zajedno sa ubacivanjem plazme i matičnih ćelija PRP , cena bi onda bila (cena poslata na e-mail)

 

 

U cenu je uključeno 

  •  Rtg pluća
  • Specijalsistički izveštaj radiologa
  • Specijalisticki izveštaj kardiologa
  • EKG
  • bolnički dan i noć
  • jedna kontrola 
  • 5 sati ( 5 dolazaka po 1 sat) terapije na robot za koleno 

 

Ukoliko je potrebno raditi neku drugu operacije (nestabilno koleno i sl.) to možemo  znati tek na pregledu dr Glišića.

Pregled se zakazuje telefonom 011 319 68 08 

 

S poštovanjem

Analife 

Gordana (2018-12-30)

Postovani, imam vodenu cistu ispod kolena i receno mi je da je zglob ostecen, koliko bi kostao pregle i moguca intervenciija...Hvala

Ana Life (2018-12-30)

Poštovana Gordana,


najbolje bi bilo da dodjete na pregled kod našeg Ortopeda dr Glišić. To se uspešno leči artroskopijom kolena, gde se eliminiše tečnost iz kolena, očisti hrskavica (debridman) i ako postoji još neka udružena patologija. Operacija (cena poslata na e-mail). U cenu je uračunata preoperativna priprema (Rtg pluća, kardiološki pregled, color doppler noge, jedna noć u bolnici) fizikalna terpija na CPM robotu za koleno 5 sati terapije. 

   

S poštovanjem

   Analife

Vjekoslav (2018-12-12)

Imam vodu u desnom koljenu i polomljen meniskus u istom i casica koljena vrlo nestabilna, koliko bi kostala pregled i operacija i koliko dugo traje oporavak .... hvala unapred ...!!

Ana Life (2018-12-12)

Poštovani Vjekoslave.

specijalistički pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glisica (cena poslata na e-mail). Na osnovu snimaka (koje će poneti sa sobom, ukoliko zakazete pregled) i pregleda , doktor Glisic ce proceniti za koju ste operaciju

S poštovanjem

            Analife

Snezana (2018-12-05)

Mozete mi reci cenu artroskopije kolena.

Ana Life (2018-12-05)

Poštovana,
artoskopija kolena plus preoperativna priprema (RTG pluca, kardiološki pregled EKG spavanje jednu noć i 5 terapija odmah posle anestezije na robotu za koleno je (cena poslata na e-mail).Ključ uspeha nasih operacija, pored vrhunskog ortopeda dr Glisica, i odmah rehabiltacija kolena na nasem robotu, koje nadgleda dr Desanka Mitrovic

 

S poštovanjem Analife

Zvjezdana (2018-11-15)

Poštovani dr Glišić, mom suprugu je postavljena Dg: Coxarthrosis gravis l.dex. U Th: Indicirana endoprotetika desnog kuka, dok odluči za op, antireumatika, Gelenk komplex 3×1 , Reuma flex spolja. Prije donošenja zadnje odluke o op tretmanu voljeli bismo se posavjetovati s Vama. Da li je to baš za operaciju ili se može trenirati robot mašinama ? S obzirom na nedostatak slobodnog vremena i veliku udaljenost da li je moguće obaviti pregled subotom u popodnevnim satima ili možda u ponedeljak 26.11. prije podne. U slučaju realne potrebe za op zahvatom da li ga je moguće uraditi kod Vas i koliko košta ? Koliko bi trajao oporavak do povratka kući? Da li bi se mogao uraditi odmah bar jedan tretman na mašinama ako bi to bilo rješenje ?Izvinjavam se na dugom postu, ali u Analife baš imamo povjerenja, nije nam prvi put. Radio je i hemoroide kod Vas u bolnici. Srdačan pozdrav, Miodrag i Zvjezdana Mandić...

Ana Life (2018-11-15)

 Poštovana Zvezdana,

  vaš suprug sa artrozom kuka treba da dodje na pregled i donese sveze RTG snimke kukova. Teg tad se može proceniti stepen oštećenja zgloba i postaviti indikacija za eventualnu terapiju na CPM masini. Naša iskustva sa lečenjem artroze su odlična na našim robotima- CPM masina. Cena spec pregleda ortopeda dr Miodraga  Glisica je (cena poslata na e-mail) zakazuje se na neki od tel 0693196808

S poštovanjem

Analife

Blagoje (2018-10-27)

Dobar Dan. Zanima me koliko će koštati vađenje šrafa iz sindesmoze u skočnom zglobu? Moja dijagnoza je: Fractura cruris miltiplex, pars distalis trimaleolaris TLC dex. St. Postoperationem. Imam sva dokumenta potrebna, operaciju je radio Dr. Miodrag Glišić na Banjici 22-og Marta 2018. Hvala unapred. Blagoje

Ana Life (2018-10-27)

Poštovani,

Mi smo centar za artroskopiju, ne radimo tu vrstu operacija. 

 

S poštovanjem

Analife

milan (2018-10-24)

Supruga ima ostećenje levog kolena .Na KBC Banjica je snimila koleno na rentgenu i Dr Vukomanovic je predlozio operaciju.Posto se ceka 3-4 god.zeleo bih da to ubrzam pa vas molim da mi javite cenu za tretman.Pozdrav.

Ana Life (2018-10-24)

Poštovani,

prvi korak je pregled kod dr Miodraga Glišića, ortopeda koji ce uraditi pregled, pogledati snimke i dati predlog za lečenje. Da li je operacija klasična, ili artroskopija snimanje i lecenje kolena sa ulaskom kamere u kolene (ostaju samo dve milimetarske rupice) ili je za protezu. 

Specijalistički pregled oropeda (cena poslata na e-mail) i zakazuje se te. 069 319 6808 ili 011 3196808

S poštovanjem

Vaša Analife

 

Goran (2018-10-19)

Dobar dan Imam jedno pitanje? Zivim u Austriji pre oko 4 meseca mi je izvrsena operacija desne podkolenice sa platom titanijumskom ima oko 14 srafova sumnjam da mi operacija nije dobro odradjena gip sam skinuo pre mesec dana, uz to na operaciji sam imao rane mislim da su me izgoreli ali nece da kazu. Molio bih vas da mi pomognete imam snimke da ne isklompikuje se. Stvarno iskreno u becu su doktori duplo nula to nas narod nezna. imam troje dece koji se skoluju stacu sada nemoguz da radim i noga mi naduvena kad pipnem prstom ostane otisak i polako se povuce plasim se da nije gnoj da ne dodje do svasta. Nikakvu terapiu nisam dobio. Hvala unapred.

Ana Life (2018-10-19)

Postovani Gorane, 

Jako je nezgodno postavljati diganoze i davati terapiju na osnovu tudjih izvestaja. To bi bilo izrazito ne profesionalno sa naše strane. 

Smatramo da bi najbolje bilo da odete na kontrolu kod Vašeg lekara i da u dogovoru sa njim nadjete rešenje za Vaš problem, ili ako ste u mogućnosti da dodjete za Srbiju i na pregled. 

Srdacan pozdrav Vasa Analife

Mirjana (2018-09-29)

Imam 71 god.imam problem sa kolenom dijagnoza gonoartroza da radim vezbe i tomi je med. sestra sam dugogodisna glavna anestezije reanimacije i intenzivne nege A iB sada u penziji 2010 oprisla CAC maxilarnog sinusa zracena od tada nema nikavih promena redovno radim MR redovno se javljam svom hirurgu i ako on to netrazi zbog kolena i bola iznenadnog doslo je do pada frakture glave femura uradjena hir intervencija oporavak ok da bi posle sest meseci isto tako pala i da bi zastitla kuk doslo je do frakture humerusa imala sam srecu da dezurni kolega u o.ambulanti uspeo odma da namesti nosla sam zavoj 21 dan sada me povremeno zaboli ali ruka funkcionise uz redovno vezbanje obracam vam se dali mozete da mi pomognete za sada sve operacije sam podnosila ok. I da me oslobodite “straha od pada novog jer koleno sve vise boli” Srdacan pozdrav moze i Ort.klinika Banjica ili kl. Analajf ali bi volela da znam cenu iako se Dr Ana i ja znamo vec dugo godina

Ana Life (2018-09-29)

Poštovana, 

Kontakt sa dr Anom možete ostvariti tel. Kao fizijatar mogu reći da mi nije jasno Vaše pitanje. Ne znam kako možemo da Vas oslobodimo straha od novog pada. Svaki tretman na našim robotima je kontraindikovan kod pacijenata koji u anamnezi imaju carcinom ( bilo kojeg organa). Najbolje je da zakažete pregled kod dvog ortopeda, koji Vas je do sada lečio, bas zbog Vašeg ukupnog stanja. 

 

S poštovanjem

Analife

Snežana (2018-09-28)

Poštovani,koliko kosta artoskopija kolena?

Ana Life (2018-09-28)

Poštovana Snežana, 

 

Potrebno je prvo sa dodjete na pregled kod našeg ortopeda dr Miodraga Glišića. Najbolje je da ako dolazite na pregled kod ortopeda   ponesete svu dokumentaciju koju imate, kao i RTG snimke kolena u dva pravca ili jos bolje MR magnetni snimak kolena. Ako naš ortoped dr Miodrag Glisic proceni da ste za artroskopiju, zakazuje Vam se priprema i prijem u bolnicu.

Artroskopija kolena - Debridman, sa ili bez  vadjenja slobodnih zglobnih tela, sa preoperativnom pripremom Rtg pluća, kardiološki pregled i EKG, Color Doppler  noge + 5 x 1 h tretmana na CPM robotima za koleno uz nadzor Prim dr Desanke Mitrović

Promotivna cen(cena poslata na e-mail) - Ass. dr sci. Miodrag Glišić Spec. ortopedije sa traumatologijom.Preoperativnu pripremu možete uraditi kod nas ili na drugom mestu. 

 

S poštovanjem

Analife

Miro (2018-08-24)

Postovani Pisem.u vezi moje kcerke Kristine. Zadnji 5 godina iscasenje casice desnog kolena. Takodje bol u desnom kolenu. Casica joj cesto iskace. Dijagnoza.. luxatio patellae recurrens (recidiva)bill. Prec. Dex. I predlaze se hirusko lecenje artroskopski asistirana stabilizacija casice sa rekonstrukcijom MPFL Recite mi mozete li joj vi kako pomoci.Kristina ima 19 god. Hvala Miro Djurkovic

Ana Life (2018-08-24)

Poštovani Miro, 

Da bi smo vam precizno odgovorili na vaše pitanje da li možemo pomoći, pošaljite nam na direktan email bolnica@analife.rs snimak na magnetnoj rezonanci koleno, a najbolje bi bilo da sa snimkom dodjete da pogleda naš ortoped dr Glisić da li je za operaciju ( artsriskopija kolena)  i koju, a ako nije da li je za terapiju na robotima za koleno. 

 

S poštovanjem

Vaša Analife

vesna (2018-08-17)

Imam problem sa Haglundovom desnom petom.Vidim da radite artroskopski?

Ana Life (2018-08-17)

Poštovani.

Haglundov deformitet petne kosti moguće je rešiti artroskopskom remodelacijom. U zavisnosti od oštećenja samog pripoja Ahilove tetive ponekad je potrebno i njegovo pojačanje. Tada se koriste ankeri (biorazgradivi klinovi koji fiksiraju tetivu za kost). Neophodan je pregled i dodatna dijagnostika kako bih Vam rekao konkretno u vašem slučaju šta je potrebno uraditi.

 

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Sanja (2018-08-17)

Koliko košta artroskopija skočnog zgloba

Ana Life (2018-08-17)

Poštovani,
Artroskopija skočnog zgloba (cena poslata na e-mail)
Preoperativnu pripremu možete uraditi kod nas ili na drugom mestu.

 

S poštovanjem

Analife

mladen (2018-06-25)

imam roblem sa Haglundovom levom petom.Vidim da radite artroskopski.Da li je u pitanju odstranjenje zuba kosti ili koristite anchor?Koliko je dug postoperativni tok?

Ana Life (2018-06-25)

Poštovani.
Haglundov deformitet petne kosti moguće je rešiti artroskopskom remodelacijom. U zavisnosti od ostećenja samog pripoja Ahilove tetive ponekad je potrebno i njegovo pojačanje. Tada se koriste ankeri (biorazgradivi klinovi koji fiksiraju tetivu za kost). Neophodan je pregled i dodatna dijagnostika kao bih vam rekao konkretno u vašem slučaju šta je potrebno uraditi.

Srdačan pozdrav Vaša Analife

Marko (2018-06-21)

Koliko košta artroskopija kolena levi meniskus zadnji rog

Ana Life (2018-06-21)

Postovani

Posaljite nalaze ukoliko ih imate, Magnet i ili RTG u stojecem stavu u dva pravca. 

Artroskopija kolena (cena poslata na e-mail)

Preoperativnu pripremu mozete uraditi kod nas ili na drugom mestu. 

 

S postovanem
Analife

Olivera (2018-06-08)

Operisan mi je skocni zglo8b 9.02.2015g.Upravo sam saznala da mi je ostao slomljen sraf.Da li vadite srafove i orijentaciono koliko to kosta?

Ana Life (2018-06-08)

Postovana,

U PRINCPU NAJBOLJE JE   DA KOMPLIKACIJE RESAVAJU ONI KOJI SU RADILI OPERACIJU.

 

 Srdacan pozdrav Vas Analife

Željana (2018-06-05)

Poštovani,interesuje me mišljenje ortopeda ili fizijatra,ne znam u čijem domenu je moj "problem".Imala sam prelom i operaciju skočnog zgloba pre 9.meseci.Ortoped je rekao nakon snimanja da je njegov deo posla završen,fizijatar nakon svih terapija da je sada sve stvar vežbe,a realnost je da imam ograničene pokrete,otok koji nikad nije nestao,i rekla bih "viška delova" u prednjem delu zgloba.Dakle,htela bih ili ultra zvuk ili već kojom metodom se izvodi snimanje ligamenata i tetiva,pa Vas molim da mi u mailu pošaljete koju vrstu pregleda da zakažem kod Vas i koliko ta usluga košta.Hvala unapred.

Ana Life (2018-06-05)

Postovana,
posallite nam sve nalaze koje imate

1. lecenje kod otopeda

2. snimke koje imate

3. nalaz lekara fizijatra

 

Ako ste zaista zavrsili sa ortopedom moramo znati koja je zavrsna dijagnoza kako bi smo ordinirali terapiju 

Ako su roboti u pitanju, ciji su rezultati impresivni, terapija od sat vremena (cena poslata na e-mail)

 

Srdačan pozdrav,

Analife

Za usluge Opšte Bolnice Analife možete plaćati na više načina.

Ponedeljak-petak od 09-20h
Subotom od 09-15h

Opšta Bolnica Analife
Skadarska 5
(Zemun), Beograd

bolnica@analife.rs zakazivanje